meni osobno A'Arab zaraq i Gotich Kabbalah:)
Printable View
meni osobno A'Arab zaraq i Gotich Kabbalah:)
Lemuriaaaaaa= Citat =:
Izvorno postao ###DK###
Hvala na preporukama.
Kad poslušam, javit ću dojmove. :D
Pa kaj niste spomenuli Theli, album koji je praktički stvorio Symphonic Metal, i po meni njihov najbolji album, a poslije njega odmah redom idu Lemuria, Secret of The Runes i Vovin. ###DK###, preporučam ti da prvo Theli poslušaš, onda kreni na ostale kronološkim redom, zato što im je svaki album dosta drugačiji od prijašnjeg.
e sada poslušaj njihov prvi album lost paradise i shades of god... nakod shadesa malo mjenjanju glazbeni smjer ali zato i dalje rade odlične albume kao što su Icon i Draconian Times, te najnoviji album In Requiem= Citat =:
Izvorno postao LL21
Koliko ja čujem ovo je metal podrijeklom iz švedske= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
EDIT: Evo još jedna pjesma :)
wHYJ-XX86cE
Koji je najbolji album In Flamesa? Zaželio sam ih se nešto...
Poslušao sam sve od Lunar Straina do Claymana.
meni colony i clayman...
Man made god >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> all
Meni ja Clayman fantastičan.
Kakav je Come Clarity?
ja sad nešto razmišljam o groove mjetalu, tj. o njegovim razlikama sa hardcore punkom.. naime, ako je the exploited hardcore, što jeste, konkretno mislim na njihov fuck the system album, a diabolus in musica (dijabole u muzici, na naški), chaos a.d. i stomp 442 (što je album na anthrax) imaju te hardcore riffovi, ali su dovoljni različiti da se ne nazovu hardcore, nego groove (razliku primećujem, ogleda se u nešto sporijem izvođenju, te drugačijim vokalima i mnogim thrash riffovima koji se mogu čuti tu i tamo), šta je onda pantera? jer ja samo panteru znam da svira takvu muziku, za ovu studiju sam verovatno trebao poslušat exhorder, al me mrzi, a i čuo sam da su oni mnogo više thrash no pantera. tako da zaključujem da pantera nije groove, nego neki poseban žanr za sebe, koji oni, eto, nazivaju vulgar display of power.. nije da nešto naročito cenim to što oni pričaju, al eto, gde drugde da ih stavim...? a chaos a.d., diabolus in musica, stomp 442, la sexorcisto i još poneki idu u groove.
Duke, Worthaur, hvala na preporukama. :D
Poslušao sam i Theli i Lemuriu.
Odlični albumi.
Još trebam poslušati ovaj koji mi je MasaKrisT preporučio. :D
Vulgar Display of Power je esencija Groove Metala i jedan od prvih albuma koji je to uopće definirao, s tim se slažu stvarno svi, kao i ja, makar taj žanr osobno ne podnosim.= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
ej ljudi more li mi itko preporučit naj albume od sljedećih bendova: metallica, iced earth, dio, poison, judas priest...please, thx unaprijed :wink:
iced earth - something wicked this ways comes, burnt offerings, horror show, dark saga, alive in athens ( live ) , melancholy ep, glorius burden lmt edition ( s dodatnom gettysburg trilogijom pjesama koja owna cijeli gb album )
judas priest - sin after sin, painkiller, british steel, sad wings of destiny, angel of retribution
metallica - ride the ligthning, black album, klill em all, master of puppets, ... and justice for all
vulgar display of power je jedinstven album, tj. nije to jedinstven album, nego je pantera jedinstven bend. meni je glupo da ubacim samo panteru u groove, jer ako je esencija groovea display, onda chaos a.d., sexorcisto i ostali koji zvuče dosta drugačije nisu groove, a pre bih svrstao sve te albume u groove, nego samo nekoliko albuma pantere.= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
diabolus in musica je pun tih hardcore riffova, pre bih svrstao u groove, ili u nešto drugo, nego u thrash.= Citat =:
Izvorno postao LL21
po meni to nije malo drugačiji zvuk, riffovi su drugačijeg stila, a sve je u riffovima, sve je u riffovima.. chaos i stomp, na primer, imaju hardcore riffove, a pantera ima neke sebi svojstvene, tako da po meni ne spadaju u isti žanr. kao što su različiti riffovi anthraxa kad su svirali speed i kreatora.. na primer.
pošto znam za tebe da slušaš punk, skini od metalike garage inc, tu imaš dosta punk obrada.. i možeš kill em all, tu imaš motorbreath, to je poprilično punkična pesma.= Citat =:
Izvorno postao smartass
a, ako hoćeš mjetal - što se metalike teče, nećeš pogrešiti bilo šta da uzmeš, mada ako prelaziš sa mtv punka direktno na mjetal, prvo moraš da se navikneš na malo tvrđi zvuk, pa ti preporučujem da justice i mastera ostaviš za kraj. i onda treba da ti se iskristalizuje malo ukus, da naučiš da ceniš moć riffa, ne kažem da ne umeš to, ali ipak.. kad se to desi uzmeš load i reload. i st. anger je odličan, ako nemaš predrasude.. e da, i tu imaš punkične pesme - dirty window, na primer.
one ostale mani, to su gej bendovi.. osim možda priesta, njih treba detaljnije da poslušam.
Ccc, zaboravio si Night of the Stormrider od Iceda, meni jedan od najdražih albuma općenito :)= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
my bad :(
Glavno da nije bilo namjerno :P
fala ljudi :D
nisam rekla da prestajem slušat punk, neg širim glazbene vidike..damn šta mi je avatar dobar :D= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
e sad, to je laž koju šire punkeri.. pa jel angel of death ima hardcorea u sebi? nema nimalo. pa dyers eve, pa...= Citat =:
Izvorno postao LL21
nego sad nešto razmišljam glede thrasha i speeda, tj. o razlici između njih. ako je angel of death thrash, kako onda može creeping death biti thrash? ili je creeping speed? od metalike su u tom slučaju thrash samo master i pojedine pesme sa justicea i lightinga ridea.
Massive fail :( Znaš da je upravo Rob Halford, vokal Judasa, gej? :rotfl: (za dodatne informacije, pogledajte bbc-ev dokumetarac ''7 ages of Rock'') I...kažeš svi? Jel ti to meni pljuješ po Black Sabbathima?! :killyou:= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
znaci baldrick... iced earth ti je gej? dobro za judase znam da su vezani za halforda, al ono fakat... ako je iko od navedenih ostao gej do danasnjih dana to je mentalika, oni su nakon cetvrtog albuma trebali prestati svirati nove stvari i ziviti na staroj slavi, ne bi im bilo losije nego ovako kako su vec uradili, ali necemo o tome...
anđele, poslušaj od iced eartha melancholy, watching over me, travel in stygian, i died for you, a onda im poslusaj ove koje su njihov tako da kazem ''pravi zvuk'' : disciples of the lie, my own saviour, something wicked trilogiju, prophecy, birth of the wicked, coming curse... dalje anđele, sto se judasa tice poslušaj angel :oops: , metal gods, grinder, judas rising, death row i painkiller ofc (i nemoj se zbunit sve te pjesme pjeva jedan te isti lik, i neka me kenan ili tiger dopune ako sam nesto za judase izostavio vazno)... eda, ovo su bile pjesme, ako oces da ti ih nabacim u jedan folder i uppam javi mi se :wink:
ko ide na IE i sabaton? :D
Na Sabaton idem, IE ak skupim lovu...= Citat =:
Izvorno postao MTF*
hehe imam jedno 12 -estak pjesama od iced eartha i judasa priesta...sad ću možda cijelu diskografiju nabavit ili naj albume :D= Citat =:
Izvorno postao _ZlayA_
thx zlatane..hihihi na preporuci :D...e da pjesma angel je zakon..slušam je obavezno prije spavanja :roll:
Ja sam joj dao angel da poslusa prije par mjeseci :P
I da one albume sto ti je dream deciever rekao , to ti je dovoljno za pocetak.Iced Earth vec znas, album Burnt Offerings je najbolji i Something wicked this way it comes , The Night of The Stormrider je isto tu negdje zajedno sa Horror Showom.
Noć jahaća oluje je po meni, usprkos činjenici što još uvjek nema Mateja u bendu, njihov najbolji album.
Meni je najbolji Something Wicked This Way Comes.
Mislim da sam ja navukao smartass na Iced Earth. :D
slusao ko novi kreator? ili tankard?
nemam fast as a shark, ali imam breaker, i provaljujem razliku, ali meni je isto tolika razlika kolika je između breakera i creeping deatha, između angel of death i creeping death.. a pošto se razlikuju toliko, creeping death i angel of death ne mogu biti istog žanra. dal je creeping death thrash, a angel nešto drugo, ili obrnuto, ne znam..= Citat =:
Izvorno postao LL21
ne ocenjujem ja dal je muzika gej po muzičarima koji je sviraju, nego po samoj muzici. meni je, inače, velika većina hevija i ceo power i gej. ne treba je malopre, nego su.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
gde sam pomenuo sabbath? oni su strejt.
kvalitet muzike nema veze sa njenim seksualnim opredeljenjem. pa iako je metalika loš bend, a nije, njena muzika nije gej, nego je jebeno strejt maksimalno, naročito load album.= Citat =:
Izvorno postao _ZlayA_
nema to veze sa halfordom. ustvari ima, njegovo vrištanje čini dosta gejštine kod judasa, ali to se samo slučajno poklopilo sa tim što je on stvarno gej. bruce dickinson nije gej, pa ipak peva kaao gej.
Kakve veze ima ako je neki bend gej/nije gej/sviraju kao gejevi/pjevaju kao gejevi veze sa kvalitetom njihove muzike?
pa prosto, kvalitet je subjektivan, meni ako neko peva i svira kao gej se ne sviđa taj bend, neko opet voli takav zvuk.. kvalitet ustvari ne postoji, to je izmišljeno, kao i umetnost.
Aha, samo je vazno da li je neko normalan dok svira.
meni nije, bitan mi je samo zvuk.
Nisi, ali nisi ih ni isključio, rekao si ''oni ostali''...Ovo sa Judasima sam se ja samo našalio, kako se poklopilo... :roll:= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
Btw, jesi ikad čuo za jedno zgodno malo pravilo na ovom forumu, koje kaže: Nema double-postanja? :roll: