Mene živcira prevođenje imena filma s engleskog na hrvatski. Uvijek krivo prevedu, tj. daju svoj naziv filmu.
Printable View
Mene živcira prevođenje imena filma s engleskog na hrvatski. Uvijek krivo prevedu, tj. daju svoj naziv filmu.
Da, to pišu baš zbog te retardiranosti, ako nisi skužio.= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Tako kad je netko bio napisao ''toliko mnogo pobjede'', umro sam :)
[quote=Mirko L]Da, to pišu baš zbog te retardiranosti, ako nisi skužio.= Citat =:
Izvorno postao "Kid A":oqn7gwf7
Tako kad je netko bio napisao ''toliko mnogo pobjede'', umro sam :)[/quote:oqn7gwf7]
predo, sonić ili kroati čini mi se
Meni je to zakon, najgore mi je kad svaka druga riječ strana. Pa imamo svoj jezik, bote.
Bez uvrede ili tako nesto ali primjetio sam kod Hrvata neki cudan poslijeratni sindrom nekrofilije jezika, kopaju arhaizme iz rijecnika i pokusavaju sad trpati neke izraze koje inace nisu koristili vec 300 godina. Kao, hej ono sjetili smo se. Cak sam i cuo negdje za jedan hrvatski knjizevni casopis (cije bi ime mogao i navesti ali sam ga zaboravio i prelijen i nesposoban sam da guglam) koji godisnje ima neki natjecaj za izmisljanje novih hrvatskih rijeci i uvrstavanje u rijecnik i prvo mjesto se novcano nagradjuje. Ne znam, nekako mi je to prejadno :(
Kad cujem da se za internet kaze medjumrezje, propucao bi si nogu od tuge
Najveca mi je glupost bila za mjesece, samo oni i azijati imaju drugacije mjesece :(
Bičam po mobilnom prodavaču novina na Trgu bana Jelačića u jutarnjoj smjeni.
Lik se tako iritantno dere kad prodaje da je to umjetnost.
Jel se pisočas zove Hrvatsko Slovo?= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Ja to osobno once in a while uradim for teh lulz, ali kad netko to stalno i zaozbiljno piše stvarno je retajno. >_>= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Iako, mene ipak više nerviraju spike tipa "nemreš bilivit" i slične. Pogotovo od strane osoba koje neznaju ni e od engleskog.
Nije da ih branim, ali nazivi filmova često se ne mogu prevesti doslovno bez da zvuče iznimno debilno.= Citat =:
Izvorno postao Tsaя
Al nije da onda imamo 500 različitih filmova koji svi na hrvatskom imaju isti naziv...
Hej, nama barem nije James-Džejms ili Johnny-Džoni itd. :D
Ako ništa drugo, barem to. :D
Pa meni inače dosta smeta kad neko forsira strane riječi kao kul su ovo ono.
No u zadnje vrijeme me još više nervira što ljudi u RL koriste one skraćnice u chatu ko lol, wtf lmao fail itd
Mene forsanje stranih riječi u biti smeta kad osoba to govori jer je to "trendi" ili je to negdje čula, a u biti nema pojma engleski/kojiveć jezik.
Jer onak inače, ja stalno koristim engleski u govoru i ne vidim tu nekakav problem. Čak nije da to radim namjerno, da bi koristio "kulerske" engleske izraze, već mi je jednostavno govoriti engleski jednako prirodno kao i govoriti rvacki, u biti mogu slobodno reći da ne znam koji mi je "prvi" od ta dva jezika. ^^'
Ja mogu talijanski i hrvatski, engleski malo slabije jer ga ne koristim često
lol bravo za vas!
Predo mora da si fakat retardiran ako pricas engleski i hrvatski pola/pola :S
Supač.
Nisam reko da sam blesav pa nemrem govoriti samo rvacki, već da mi u svakodnevnom govoru najbolje leži kombinacija rvackog i engleskog. I nije to slučaj samo s engleskim, već sa svim jezicima. Kad naučim neki izraz na nekom jeziku, on se polako upija u moj casual govor. Tako ću nekad izvaliti nešto na njemačkom, francuskom, japanskom... Doduše, to ipak nastojim smanjti, jer kao što rekoh, mutavo mi je kad osoba koristi izraze iz jezika koji u biti nema blage.
Fala care ludi smo nismo normalni isfleširani skroz brate.= Citat =:
Izvorno postao Razzarach
Lajk,bravo za tebe.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Bičam po jebenoj fizici.
U suštini sve znam, ali eto, V/t i S/t grafovi me dragaju u mozak.
Bičam po nasoj totalno sjebanoj državi.
Šta je Rusija sad skrivila?
Bičam po upali uha.
Radi se o Hrvatskoj. ;)= Citat =:
Izvorno postao Xero
Bičam po starom koji me nazvao ženskom jer se ne želim šišat. -.-
Aj nabaci slikicu zenskico. :)
@Hrco: Auuuuuuuuuu :'(
Evo ti brkovi onda: {
@Hrco-Reci mu da ti da pare za šišanje i osjeci si samo 1-2 cm.To sam ja napravio i vise me nikad nisu trazili da se šišam :D
Mogu li ti biti prijatelj? For real de gesu.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Pa sigurno ne sličiš na Konana lol.= Citat =:
Izvorno postao hrčak