Jedan od onih albuma koji me je jednostavno razvalio na prvo slušanje. Nevjerojatno depresivni i atmosferični black metal. Nikako ne zaslužuje biti pozadinska glazba, što ja upravo sad radim od njega, ali eto.
Vokal je čisto vrištanje puno patnje koje bi mnogima vjerojatno bilo iritantno, ali meni je strašno emocionalno.
Odslušao i jučer i danas, malo se prisjećam. Uz Vên, jedini album koji mi je prenio nekakvu atmosferu. Ostalo je standardno, svega par pamtljivih riffova u žešćim dijelovima, ostali su jeftini i služe kao čista pratnja genijalnim celtic folk melodijama. Meni super.
Re: Koji album sada slusate(ako slusate ijedan : )
= Citat =:
Izvorno postao serijski samoubojica
Gorillaz
Nije potreban komentar :D
Kako nije, daj malo više dojmova. Poslušao sam samo singl "Stylo", koji mi je odličan, makar su poprimili malo popastiji zvuk, ali kvalitetu na svu sreću nisu izgubili. Jel ostatak albuma u istom stilu ili ?
01-03-2010, 20:04
mortician
Apsolutno genijalno, taman kad pomislim da ne može bolje, dođe sljedeći riff i razuvjeri me. Uvrštavam ih u bogove glazbe općenito, uz Cynic i Atheist su nadišli granice metala. All hail.
Možda malo fenbojevski, ali ne mogu si pomoći, silujem album.
Bilo je red još jednom poslušati. Žestoki black metal sa simfoničnim elementima u obliku genijalnih klavijatura koja prate većinu albuma, stvara nevjerojatno epsku atmosferu. Rijetko me album ovoliko uvuče u sebe, i kad bih još uvijek davao ocjene ovo bi dobilo stotku.
Odslušao sam jednom sinoć i ovo jutro čak 3 puta. Radi se o zanimljivoj kombinaciji jazza i klasike. Prve 3 kompozicije naginju prvom žanru, i glazba priziva nekakvu divljinu, bar sam ja to tako doživio. Ostale 2 naginju klasici i imaju drugačiju atmosferu.
Sve skupa je genijalno, jedan od boljih albuma koje sam čuo u glazbi općenito. Zahvaljujem bebi bez zvečke.
04-03-2010, 00:41
skitkid
73 minute čiste genijalnosti. Prva polovica albuma spada u progresivu sa standardnijim strukturama, i vrlo naglašenim bubnjanjem koje mi je genijalno. Ali kad počne "Aumgn" dogodi se totalni zaokret i glazba zađe u avant-garde experimentiranje, na trenucima blisko i noise žanru. "Peking O" sadrži i neobične vokale, od nerazumljivo brzog govora koje bi valjda trebalo biti chantanje, pa do vriskova u pozadini.
Uglavnom, slušat će se. Preporuka vama krautrock elitistima. :)
= Citat =:
Izvorno postao Feanor
Toma Bebić - Oya Noya
Volio bi pročitat neku zbirku njegovih pjesama, a budem i album poslušao.
Okončan je rat
moj (ne)znani brat
silom vojnik
pretvorio se u spomenik
04-03-2010, 21:52
Feanor
Cili život jema san svoj kumpir,
svoga špara i svoju bevandu,
a sad ništo verdure,
zubaca iz leda i botilju vina
kupi san u dućan.
Zar smi ih rodili,
zar smo s njima patili,
majko, moja majko,
kad nan nijednega ni?
Di su naša dica mila,
Majko, majko, kaži mi,
u ke su se mantine
svita razbižali?
Valja reć: situ se mene,
i mene i stare svoje,
pa nan šalju devize,
dolore i koju marku.
Koji put dojde i pismo,
u njemu po dvi-tri riči,
pitaju nas za zdravje
i je li čagod triba.
Ča čedu puste marke,
dolori i božje mane,
kad su nan oči daleko
u naše stare dane.
Osušilo se lozje,
raspukla maslina,
i smokva je otišla kvragu.
Jedino stari bor povrh kuće
ča je oduvik bi ovaki
za dišpet vrimenu
ka da se ruga…
Di su vaša dica mila,
ljudi, žene, kažite;
u ke su se kantune
svita razbižali?
EDIT: Znam da ima tema, ali jače je od mene. Za Duke-a... :D
04-03-2010, 22:00
Duke of Earl
Jes, pročitao sam sve tekstove koje ima na onoj kakti službenoj stranici, http://www.toma.dalmatino.de/S, nešto toliko jednostavno a u isto vrijeme tako savršeno i riječito. Volin ga :) Majke mi, ja sam dalmatinac u duši, kad ostarim, selim se u neku zabačenu morsku uvalu bez turista, buke, hipermarketa i svih ostalih pizdarija trulog modernog svijeta, da zadnje godine života provedem u pravom iskonskom miru.
04-03-2010, 22:01
Raz