Ako mi netko može objasniti
http://www.isvu.hr/javno/hr/vu246/naspr ... prog.shtml
Kliknem na bilo koji studij, sastrane prije ECTS bodova isto pišu neki brojevi, 30 30 15, kaj to znači?
Printable View
Ako mi netko može objasniti
http://www.isvu.hr/javno/hr/vu246/naspr ... prog.shtml
Kliknem na bilo koji studij, sastrane prije ECTS bodova isto pišu neki brojevi, 30 30 15, kaj to znači?
vjerojatno predavanja, vježbe, seminari, praksa, štagod?
Vidim ovdje neku spiku o McDonald'su.
Danas sam probao taj famozni Double Bacon Royal i, iskreno, ima previše mesa pa se ni ne osjeti ništa drugo.
To ne bi bio problem da je meso ona savršena pljeskavica kao 'Kod dede'. Ali McDonald's meso nije okus za koji želim da dominira.
Tako da je Bacon Roasti i dalje apsolutni car McDonald'sa.
Ali zato su čaše fora. Moram skupit sve. :(
ONTOPIC
FER je zakon, bolji od svih fakulteta, bla, bla, ali i dalje ne valja.
Majo,kako je na Savi? :)
većina se opija 24/7 i neda manjini da uči.
I vjerojatno pričaju dijalektom. Neodgojeni seljaci iz selendra.
pričaju k'o da s' iz'slat'ne
Lol, docimer mi je iz Slatine xD
Actually, situacija se smirila.
ko to= Citat =:
Izvorno postao keko
jel netko napisao na maturi glazbeni\likovni\politiku i gospodarstvo???
Šta se piše tamo??
Zanima me za predprijavu.... :)
Pa imas sve testove od proslih godina na ncvvo.hr.. Il kak vec
Politika je na maturi najlaganiji predmet ikad, dosta ti je da si nekad pratio na satu i pitanja su ultradebilna.
I još ih pola odgovori jedno na drugo. :)
Tko jos prati politiku? Na satu?
Meni je nastavnica bila kul, što ću ja vama. :)
mi na politici pričamo o tome kako kradu hrvatsku. vrlo kul predmet.
also profesor je car.
Mi smo imali žalfiju koja nije dopustila rasprave o trenutnom stanju u drzavi, zasto je takvo i bla bla. Striktne definicije, povijest, itd itd.
trebali ste joj boga skinut
Sanjin,neznam točno kak se preziva.= Citat =:
Izvorno postao 1van
hih, to majin prijatelj
Joj FFZG.
Nije da su već počela predavanja or anything.= Citat =:
U srijedu 10. listopada 2012. u prijepodnevnim satima očekujemo da će biti poznata informacija o točnom vremenu početka upisa na obvezne i izborne kolegije zimskog semestra 2012./2013. Studomatom - službena obavijest bit će u tom periodu postavljena na web stranici Fakulteta.
Jel moze ako postoje uopce par ljudi koji idu na FER napisati u koju su srednju isli, kakve su imali ocjene u srednjoj i koliko im je sad tesko na feru, pogotovo na 1. godini?
Ako ne tražim previše :)
Evo ja ću, ak ti išta znači.
Matematička gimnazija, prosjek 4.5 (+ 0.X) svake godine. Iz matematike i fizike 5 (iako skoro ništ nisam učio).
Cijelo ljeto sam se zajebavao i nisam učio za prijemni, pa sam prvu godinu morao plaćat.
Poslije više nisam plaćao ništa.
Prva godina te malo šutne, pomisliš kako više nikad nećeš igrat, gledat filmove, živjet.
No, nakon prvih par tjedana se navikneš, prestaneš ići na predavanja dosadnih predmeta i naučiš učit kampanjski.
Istina, ima labosa i svega toga, no navikneš se.
Prvi semestar je bućkuriš. Imaš matematiku (gdje svake godine postrožuju kriterije), osnove elektroteknike i programiranje (ono koje će ti biti draže, taj ćeš smijer vjerojatno kasnije izabrati), digitalna logika (koju svi mrze, meni je bila cool) i neki smiješni društveni koji zanemariš i učiš samo pola sata prije ispita i imaš 4 ili 5.
Drugi semestar je čak lakši (iako dolazi fizika koju FER-ovci obično mrze). Ima više programerskih predmeta i nema elektrotehničkog (to me ljutilo, ali ajde), no lakši su od onog iz prvog semestra.
Kasnije godine čak postaju lakše, iako ima raznih seminara, projekata i sličnih nepotrebnih gluposti.
Sve to je bilo prije četiri godine, kad nije bilo glupe državne mature, kad su postojala 3 ispita kroz semestar, a ne 2 i kad su praznici puno kraće trajali.
>Gimnaziju završio prosjekom 3.8 il nešto, učio skoro niš
>Računarstvo u Rijeci, upao bez plaćanja
>Završio preddiplomski sa 3.0
>Upao na diplomski ko od šale
Možda je FER nešto zahtjevniji i kvalitetniji od ovog našeg, ali sigurno ne previše. Ipak, da je lako, i nije. Morao sam ponovo razviti naviku za učenjem koju sam izgubio u srednjoj. Imao sam izrazito napetih momenata i stvarno teških predmeta, ali dalo se. Osim toga, ako biraš fakultete po lakoći nećeš daleko.
Nama pročelnica rekla da najvjerojatnije zbog toga uopće ni nećemo imati izborne ovaj tjedan.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Ne biram po lakoći, neg biram normalne, da ne zaglavim na nečem kaj mi je preteško. Ja sam završio 1. razred sa 4.5, drugi sa 4.36, treći sa 4.86 i sad idem u četvrti (prirodoslovno matematička gimnazija u zg).= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Inače imam 4 iz matematike i 5 iz fizike, iako znam mat za 5, samo sistem testova kod nas je takav kakav je pa eto imam 4. (vjerojatno će i sistem testova na feru biti takav :D haha trolo)
Informatiku stvarno svake godine učimo poprilično(ako uzmemo u obzir da većina gimnazija ni nema informatiku sve 4 godine) programiranja - grafovi, kriptografija(vigenereovo kriptiranje, stupčasta transpozicija, cezarovo, afino, i tak neka osnovna kriptiranja, brzo potenciranje blabla) tak da kolko sam čuo nebi trebao imati previše problema s takvim stvarima barem u početku pogotovo jer mi to i ide, no naravno da se kasnije na feru uče puno teže stvari.
Prvi izbor mi je FER, drugi šumarstvo, treći medicina.
Also, hvala obojici na komentarima :D
Ak je tako kako kažeš, ne moraš se brinuti.
Da se FER svladati.
Šumarstvo je zaguljeno, da znaš.
Mislim da ti je FER bolji izbor.
A koji izbori jebote kupus, sumarstvo, FER i medicina. :D
I ovo sa izbornim predmetima mi nikako ne ide u glavu. To prvi put cujem da brucosi imaju.
Naravno da imaju, samo puno ljudi niš ne upiše jer si briju da će izborne uzimat kasnije.
Pa na kraju godine bude panika jer fali bodova.
A ono, FER me zanima, šumar mi je stari i imam puno šume i bilo bi dobro nasljedit ga, a medicina je nekak... dobar je posao, a ipak nemoras cijeli zivot buljit u monitor i nisi prebivališno vezan (za šumu). I da, znam da mogu gospodarit šumama i bez šumarskog faksa, al budimo realni, nikad se nema vremena.
>medicinu uzimas onak nekak
>ishygddt.jpg
>referiram te zorgu.
Prouci jos malo koliko traje potpuni studij medicine.
Ma znam ja dosta i o specijalizaciji i sve, stara radi u zdravstvu ;)
Zato mi medicina i je zadnji izbor :(
ŠUMAR
= Citat =:
Izvorno postao FaTaL_mRkvA
Ovo sam napisao prije nekih mjesec dana. Sad sam u 2. tjednu predavanja tako da ti ne mogu previše reći o težini samog fakulteta... Jedino što ti mogu reć je da se svo gradivo iz srednje škole prođe kroz par sati. Profesor objasni u par minuta, pokaže jedan-dva primjera maksimalno i dalje. Tako je barem sad dok "ponavljamo".= Citat =:
Izvorno postao loo
Hvala, daj još samo molim te reci u koju si srednju išao?
3. gimnazija Osijek (matematička)
jel ima neko da ide/išo ili zna nekog ko je išo/ide na povjest, te s kakvim je uspjehom upiso.
Nejdi na povjest!
This. Radije odi na pravo ili tako nesto. Takoder je strebanje al bar imas bolji posao. Osim ako bas jako volis povijest.= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Uzmi bolje arheologiju onda. Barem ćeš nešto pametno raditi (eksperimentalna, ako se ne varam)