-
Re: Novosti iz Hardware svijeta!!!
= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
= Citat =:
Izvorno postao m4x
dal imate kakve teme na forumu o i7,novim socketima 1366 i memorijama dd3? i da li već netko ima nove procesore,pitam jer nisam puno pronašao
osim onoga što se pisalo u ovoj temi, nema ništa, ako imas kakvu ideju, osvrt ili bilo kaj slobodno piši... a čisto sumnjam da je netko s foruma prešao na i7 jer bi se već pohvalio...
neka administratori otvore raspravu o i7,novim čipsetima i ddr3 memorijama,da otprilike saznam koje nove matične vrijede,testove i kad će cijena postat prihvatljivija
znam da skoro svi vlasnici intel quad procesora neće tako skoro na nove i7 al ipak...
-
Osobno sam mislio uzeti
INTEL Core i7 920
Gigabyte EX58-UD5
Kingmax 2GB, DDR3, 1333MHz x2
Ali pričekat ću da Intel prvo povuče kompletnu 65nm tehnologiju, i da AMD stabilizira tržište. Procjena je siječanj-veljača 2009.
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Osobno sam mislio uzeti
INTEL Core i7 920
Gigabyte EX58-UD5
Ali pričekat ću da Intel prvo povuče kompletnu 65nm tehnologiju, i da AMD stabilizira tržište. Procjena je siječanj-veljača 2009.
od trenutačna tri i7 proca niti nema smisla ići na ništ drugo osim 920 imho jer se taj bez problema kloka na taktove 965 extreme, a razliku u cijeni od 5.5k kn ne moram niti spominjati...
-
Sa 3,7 na 5,5 GHz
Iako smo i mi davno pisali o tome da Nehalemi (procesori sada poznati pod imenom Core i7) ne trpe pretjerano overclockiranje jer podizanje napona RAM-a može dovesti do uništenja procesora - moramo povući sve što smo rekli. (Što da vam kažemo, bili smo zavedeni…)
Japanskom entuzijastu s "kodnim imenom" duck tako je uspjelo procesor Core i7 Extreme Edition 965, koji nominalno radi na 3,73 GHz, potjerati na 5,51 GHz. Za tu svrhu je korištena Asusova matična ploča ROG Rampage II Extreme koja u BIOS-u podržava razne (perverzne) načine overclockiranja svega i svačega.
Duck je, inače, prošle godine već "ušao u povijest" kada je overclockirao Pentium 4 631 na 8,14 GHz.
bug
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Osobno sam mislio uzeti
INTEL Core i7 920
Gigabyte EX58-UD5
kad točno izlazi windows 7 i dx11?da li su moguće kakve kombinacije da se promjeni i utor za grafičke?
inače mislim da iduće godine(1 ili 2. mj.) izlazi i USB3 tako da ne vrijede nove matične osim ako se proizvedu posebne jedinice sa usb3 pa se samo priključe na postojeći sistem(to je mislim moguće)!?
-
e imam jedno pitanje dali je moguce staviti novu grafu u laptop serije hp 6820s trenutna grafa je ati mobility radeon x1350 128MB pise jos kao da ide do 324MB prosirivosti?? molim odg hitno
-
= Citat =:
Izvorno postao szeljkos
e imam jedno pitanje dali je moguce staviti novu grafu u laptop serije hp 6820s trenutna grafa je ati mobility radeon x1350 128MB pise jos kao da ide do 324MB prosirivosti?? molim odg hitno
Kakve veze ima tvoje pitanje s topicom??
-
Ima veze sa starostima iz hardware svjeta :P
Jednostavno mu napravi novu temu.
-
Intel u 32 nanometra
http://www.bug.hr/foto/slika.asp?sli...-56462.160x200
Intel je danas službeno potvrdio da je dovršen razvoj 32-nanometarskog proizvodnog procesa nove generacije koji je već ranije najavljen. Puštanje nove generacije u proizvodnju planira se za četvrto tromjesečje 2009.
Intel će sljedećeg tjedna na međunarodnom skupu o elektronskim uređajima (International Electron Devices meeting, IEDM) u San Franciscu otkriti brojne tehničke pojedinosti o 32-nm procesnoj tehnologiji te o nekoliko drugih tema. Ovime se Intel pridržava svog ambicioznog ritma konstruiranja i proizvodnje novih uređaja kojem je nadjenuo naziv "tik-tock" strategija. Suština je toga plana otprilike svakih godinu dana naizmjence predstavljati potpuno novu procesorsku mikroarhitekturu, a zatim vrhunski proizvodni proces. Ako sljedeće godine proizvede 32-nm čipove, Intel će četvrtu godinu za redom ostvariti taj cilj.
U Intelovoj prezentaciji o 32-nm tehnologiji opisuju se logička tehnologija koja je spoj nove generacije high-k tehnologije tranzistora i metalne upravljačke elektrode, 193-nanometarska imersivna litografija za ključne slojeve uzorkovanja te napredne tehnike za naprezanje tranzistora.
Intel će na IEDM-u predstaviti i niskoenergetsku verziju svog 45-nm procesa sa sustavom na čipu, tranzistore utemeljene na složenim poluvodičima, projektiranje supstrata radi poboljšanja performansi 45-nm tranzistora, integraciju kemijskog mehaničkog premaza na 45-nm čvoru i drugdje te integraciju mreže silicijsko-fotoničkih modulatora.
---------------------------------------------------------------------------------------
GeForce GTX 295 na CES-u
http://www.bug.hr/foto/slika.asp?sli...-56463.160x200
Nvidia na nadolazećem sajmu CES, koji se početkom sljedeće godine održava u Las Vegasu, namjerava predstaviti dvoprocesorsku grafičku karticu naziva GeForce GTX 295, piše VR-Zone.
Kartica će biti već viđenog Nvidijinog GX2 sendvič dizajna s dvije zasebne kartice, a ne s čipovima na jednoj tiskanoj pločici, kako je to slučaj kod ATI-jevih Radeona HD 4870 X2. Osnova svega su dva 55-nanometarska GT200 grafička procesora, no nisu u igri novi GTX260 modeli s 216 stream procesora. Radi se o 240 stream procesora po čipu (ukupno 480) uz ukupnu širinu memorijske sabirnice od 896 bita (2 x 448 bita).
Ovo čudovište posjeduje još i ukupno 1.792 MB GDDR3 grafičke memorije, dok točni taktovi memorije i procesora nisu poznati. Ukupna potrošnja iznosi 289 W, a za cijenu i ostale detalje valja pričekati 8. siječnja, kada počinje CES 2009.
Bug.hr
-
zašto jednostavno ne prodaju dvije takve u "kitu" i mirna bosna...
-
Al ovako koristi samo jedan PCI Express x16 slot.
-
= Citat =:
Izvorno postao R@pt0r
Al ovako koristi samo jedan PCI Express x16 slot.
ma znam, to sam ja vise iz podsmjehivanja...
-
= Citat =:
Izvorno postao R@pt0r
Ukupna potrošnja iznosi 289 W
errr.. tolko o jeftinim napajanjima :D
-
Lako tebi reć, ovo tvoje čudo ga pojede za doručak :D
-
pa na to sam i mislio.. sad će konačno ljudi prestat kupovat jeftina napajanja, jer neće moć komp bootat uopće :D
kupiš napajanje od 500W, a grafa kaže drugim komponentama: "meni 300W, a vi se možete slikat", na što je procov odgovor "ungghh.. zakržlj"
-
Ja definitivno u slijedeću konfiguraciju ubacujem minimalno 750W
-
-
uuu... ce kostat 400 il 700kn? :D
-
-
Također izgleda odvratno i ne kuzim cemu bi to trebalo sluzit,sto,svaki put kad hocu igrat moram ustekat novu tipkovnicu
-
Mogu ti obadvije biti prikljucene istovremeno.
:pray: da mi je to :oops:
-
= Citat =:
Izvorno postao amd freak
ogavna mi je...
ne samo da je ogavna nego mi izgleda totalno ne funkcionalno... ovaj prednji dio bi trebao sluziti da odmaras ruku or wot? :?
-
http://www.imagesforme.com/out.php/i..._10989.1.0.jpg
http://www.imagesforme.com/out.php/i..._10983.1.0.jpg
Meni se baš sviđa i zgleda mi jako funkcionalno ( sve tipke su progamabilne + pozadinsko osvjetljene+displej +ergonomija).Ako će biti oko 400 kn vjerovatno kupujem ,tipkovnicuSstavim na dasku na razvlaćenje ispod stola a ovu bebu na stol pored miša ( ako me ne prođe volja ) .
-
meni takoder izgleda mucho funkcionalno....
-
Stvar je smeće. Ako niste skužili, fali jedan kompletni red kako bi simulirao tipkovnicu.
-
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Mogu ti obadvije biti prikljucene istovremeno.
:pray: da mi je to :oops:
Ma,kako bi pisao onda preko xfire-a ili u igri,odma se prebacit na drugu tipkovnicu,uglavnom jos uvijek mislim da je glupost.
EDIT:najavljena je i nova normalna gamerska tipkovnica i po meni izgleda fenomenalno:
http://www.engadget.com/2008/12/10/logi ... ugly-face/
http://www.blogcdn.com/www.engadget....echg1812-8.jpg
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Stvar je smeće. Ako niste skužili, fali jedan kompletni red kako bi simulirao tipkovnicu.
22 G tipge mi se bas i necini malo. Ima jos i nekih 8 tipkica i ona gljiva. Po meni sasvim dovoljno.
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Možda si i u pravu . Stvar možda i nije smeće ali je definitivno produkt hedonizma ( tipa; ne znam kaj bi više od objesti kupio ) .Budem ja još x puta razmislio koliko mi je stvarno ovako nešto potrebno....
-
Fali Space, kako ćeš pobogu skakati sa tim čudom :D
-
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
22 G tipge mi se bas i necini malo. Ima jos i nekih 8 tipkica i ona gljiva. Po meni sasvim dovoljno.
Nije ti dovoljno. To nisu 22 uporabljive tipke, već simuliranje lijeve polovice tipkovnice. Ali tome fali jedan red. Ako misliš koristiti G11, G16, G17, G18 za kretanje, jer trebaš G1-G7 za numeriku, onda ti ostaju G20-G22 za donji red, za prigibanje, mijenjanje rate of fire, prone i sličnih funkcija, no nestaje ti ctrl - alt - space. A i sa strane se moraš pozdraviti s tabom-capsom ili shiftom.
Ako nikad nisi pogledao na ekran G15-ice radi nepotrebne nefunkcionalnosti, ovaj ekran je na lijevo i još je neprikladniji. Oči su ti na ekranu, ne zjakaju okolo.
Općenito ne vidim razlog kupnje nusproizvoda sa pola tipkovnice. Kao da ti sad smeta razmak između korištenog dijela tipkovnice i miša.
Jedina mu je praktična namjena u simulacijama letenja, gdje u sredini trebaš imati joystick, ali dok ti sve to prekonfiguriraš, zasiti ti i igranje i letenje.
Općenito to rekonfiguriranje za svaku novu igru nije praktično.
-
-
vrlo zanimljivo, a još je zanimljivaija cijena... naravno da ona kod nas neće biti tih 350ak kn nego bliže 500... :(
-
ne svida mi se reca, ali mi se svida CPU, hehe... :D
1. premalo testova dok su OCnuli
2. trebali su testat na visim rezolucijama (budimo realni, rijetko tko ko se danas "igra", se igra na 17'' monitoru)
jako je fino vidit koliko gospodin profitira od OCa, te bi tu mogao stat rame uz rame sa E7200 na 3.4-3.8GHz, sto je za pohvalit... :wink:
edit: http://www.tweaktown.com/reviews/1687/1 ... index.html
evo jos jedan review... inace su me razocarali sto ga nisu OCnuli i testali, sto im je inace praksa... ktome, to mi je najdraza stranica sa reviewovima...
edit2: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... html#sect0
oni su OCali i testali stabilnost (i jos ktome koristili nekog ubogog zalmana), ali nisu radili testove u igrama/etc nakon OCa... :(
edit3 (konacno dobar review):Shttp://www.overclockersclub.com/reviews ... 750/16.htm
-
konacno najavljena snizenja HD4870 kartica... :wink:
za 1429kn se moze naci od Force3D-a HD4870 (Diskont24) kartica sa referentnim hladnjakom, dok za 1648kn, takoder od Force3D-a, HD4870 kartica sa Accelero Twin Turbom, takoder u Diskontu24.... :wink:
-
Osvrt na X2 7750 BE....
Dvojezgreni Phenom...ništa spektakularno .Ono što me (zlurado ) veseli je što se iz ovih testova ponovno vidi da je na rezama od 1680x1050 pa na dalje sve to skupa isti k...c , gotovo pa svejedno koji procesor upikneš ....ni jedan X2 6000 nebi zaostajao .Čekamo Phenome II .Uostalom dvije jezgre su tak i tak stvar prošlosti.
-
Xfx je od slijedeće godine službeni Ati partner izgleda da će biti nekih Xfx hd 5870 XXX edition :) .
Fudzilla.
-
Cini se da je ATiju krenulo kad potpisuju ugovore da tako uglednim proizvođacima.
Prvo Gainward pa sad XFX... ko je iduci :)
-
Kraj za Abit
http://www.bug.hr/_cache/slika_3126d...2e2cecf899.jpg
Poznati i cijenjeni proizvođač matičnih ploča, odlukom vlasnika USI-ja, od početka sljedeće godine prestaje s postojanjem
Abit, nekoć vrlo popularan proizvođač matičnih ploča i ostalog hardvera, od 1. siječnja sljedeće godine prestaje s postojanjem, piše X-bit Labs. Abitove ploče su nekad slovile kao najbolje na svijetu, kvalitetno izrađene i popularne kod overclockera zbog velike izdržljivosti i stabilnosti.
No loš menadžment je prvo uzrokovao napuštanje proizvodnje grafičkih kartica, a potom prodaju ostalih dijelova kompanije i pravo na ime tvrtki Universal Scientific Industrial (USI) još 2006. godine. Nešto ranije je već počeo pad popularnosti i prodaje Abitovih ploča, a tvrtka je prošle godine navodno prodala tek između dva i tri milijuna komada, dok je ove godine ta brojka još manja. Abit nije ispunio očekivanja njegovog vlasnika, stoga je USI u sklopu restrukturiranja i rezanja troškova odlučio u potpunosti ugasiti proizvodnju. Prema tim informacijama, Abit svoja vrata zauvijek zatvara 31. prosinca ove godine.
Bug.hr
-
:cry: kad se samo sjetim njihovi ploča u raznim časopisima sve su bili vrlo dobro ocjenjene ako ne i odlične
:cry:
-
uf, dobro da nisam uzeo abit ip35 kak sam namjeravao... xD
btw ovo je lose...