http://www.bug.hr/vijesti/windows-7-rtm ... 97381.aspx
Printable View
Znači, ukoliko se u međuvremenu ne nađe nikakav bug ni drugi razlog za promjenu, ovaj Win7 će biti isti kao onaj za šire narodne mase koji dolazi u 10. mjesecu?
Upravo to ;)
Bartuc,odmah,daj mi popis koje procese trebam ugasit na wi7,instaliram ga na prastari komp,P4,2,8 ghz,512mb rama,komp se se vecinom koristit za surfanje i muziku pa bi htio optmizirat wi7 što je bolje moguće.
Skinuo sam si sedmicu RC, i imam sve potrebno za reinstall, al sam lijen to napravit. :( Sada mi sve normalno sljaka na Visti i mislim da cu ipak preskocit RC i pricekat 10. mjesec...
= Citat =:
Izvorno postao Constantine
Možda ti ovo malo pomogne:
http://www.askvg.com/master-tutorial-to ... uper-fast/
Tamo imaš i popis procesa koje smiješ stavit na manual:
http://www.askvg.com/windows-7-services ... to-manual/
Uglavnom, nisu loši guideovi.
Samo da pitam. Gdje ste vi našli Win 7. Pretpostavljam da je to beta pa ju treba samo skinuti s neta ili što?
Dakle, samo skinem, instaliram i to je to? Tnx.
Naravno da moras podnjeti zahtjev za key koji se naravno đabe djeli.
jos sam vise impresioniran sa wi7,uspio sam ga jucer instalirat na komp sa Pentiumom 4 na 2,8 ghz,512mb rama i nekom jadnom grafičkom i radi savršeno.
Ja ću ga probat puknut na P4 1.7, 512ram i GF4 Ti4200= Citat =:
Jel ikoja firma osim MSana dobila RTM?
Nemam pojma, vidio jucer da su to dobili iako me to ne dira tak puno 8)
Ja sam htio neki dan instalirati sedmicu(primila me volja :) ) i onda mi nije htjelo bootati dvd. U biti, skinuo onaj poweriso file od sedmice, extractao i poprzio na dvd i kada sam stavio u biosima dvd-rom kao 1.boot device, nije mi htjelo bootati dvd, nego mi je samo normalno podizalo winse koje imam...weird :?
pa zasto ne instaliraš normalno,ono odaberes C disk i ta se particija formatira a D ostane.= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Cek malo, ne moram izvoditi foru sa mjenjanjem first boot devica? Samo stavim dvd i pokrenem instalaciju? Jer prije sam uvijek mjenjao boot device i van windowsa radio novu instalaciju...
ne kuzim te,mislim mozes ti da ti se bota preko cd-a ali nema potrebe,samo spržiš windowse na dvd,pokrenes instalaciju,odaberes ono drugo,odaberes glavnu particiju i normalno se instaliraju windowsi a ostaci starih windowsa se spreme u folder windows old.
A sta ce mi ti ostaci starih winsa, samo mi mjesto zauzimaju na disku...ja bi samo formatirao C particiju i na nju instalirao sedmicu. Zanima me samo da li se to moze ovako u winsima, bez mjenjanja boot devica(posto mi to nekim cudom nece sljakati... :? )?
pa onda izbriši taj folder nakon instalacije ffs,jel to toliko tesko?= Citat =:
A kolko je velik? Jer C particija mi ima 25 giga, s time da mi je sada 4 gige slobodno...neznam da li cu imati mjesta za novu instalaciju...
:O= Citat =:
25 giga,po koliki ti je HDD,80gb? :rotfl:
Neznam,mislim da nebi smjelo bit problema,samo instaliraj i gotovo.
Hm, pa ono, 25gb ce ti biti dosta sad za prvu ruku al jos nemogu sudit kolko ce se win povecat, ja imam 50gb i to je onak ok. A i da me ubijes sad nemam pojma kolko instalacija zauzima. Nadam se da ce nece prejako siriti, ko neki win.
edit: Ah, prestigao me ^^
imam 3 particije, ova mi je samo za winse i programe. Disk je inace 320gb :wink:= Citat =:
Oke decki, hvala na savjetima... :)
Ajde is is, sredi to :D
evo instaliram RTM ili finalnu verziju windowsa 7,x64.
Yep, također, Build 7600 :)
Ček, šta je već izašla konačna??
Na RAD-u (Rijeka Academic Download) još uvijek nemaju konačnu verziju, vjerojatno neće do 9. mjeseca :(
x86 je zapravo 32 bit verzija, ne?
"procurila" je RTM verzija (build 7600) ali se jos nezna jel ono totalno full,ali uglavnom,build 7600 je RTM build.
x86 su 32-bitni windowsi,x64 su 64 bitni windowsi.
Ajde javite jel je full ili ne, pricekat cu jos koji dan...
gle,to nije full full verzija,mozes to smatrati kao neslužbeni RTM,razlike između toga i bas zadnje builda skoro pa ne postoje,ja cu sad ovo instalirat i onda samo upgradeam tek tako.
= Citat =:
Isto kao i za Vistu. Ima u Vistinoj temi, malo potraži. Win7 ima kojih 10-ak novih servisa, te nemoj dirati, ali one koje sam tamo naveo, vrijede isto za oba sustava.
PS: Ne sjećam se tamo da li sam naveo Windows Modules da se može isključiti, to ostavi na default postavkama pošto ovdje treba za mogućnost instaliranja nekih dodataka i Windows Updates.
kako da napravim da mi u svakom mogucem folderu budu isti view options,recimo da bude tiles svugdje.
To i mene malo zeza i cini se da funkcionira samo za root foldera, ides ono standardno...Tools-->Folder Options-->View-->Apply to Folders. Al ne radi bas najbolje ili je tako podeseno. Npr. di su neke slike i slicno, prikazuje vece thumbove...malo zivicira al i ne smeta, ponekad cak i pase pa sam uspio nekako podesit. Al bi radje da mi budu svi folderi onako kako zelim.
k,hvala.
Evo,napokon sam instalirao RTM verziju,izgleda fenomenalno,jos brze ide,ma super.
EDIT:ne,ne radi,jedini nacin da dođem do folder optionsa je preko CP-a,otvorim ali nemogu kliknut opciju apply for all folders
Kaj je to RTM verzija?
Ja sam na build 7100, u kakvom je to odnosu sa RTM?
RTM=finalna verzija
U kakvom su odnosu RC i finalna verzija zaključi sam :)
RTM ili Release to Manufacturing.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
U principu "gotova" verzija, eventualno kad dođe za par mjeseci verzija koja će se prodavati, imat će još malih sitnih
promjena, koje će i RTM imati preko auto-updatea...
PS - Dalte screenshoot od RTM-a od winver.exe..