pa šta, mjetal je vječan!
najbolji mjetal album ikad - garage inc, cd 2 - čisto savršenstvo. pa onda melissa.
Printable View
pa šta, mjetal je vječan!
najbolji mjetal album ikad - garage inc, cd 2 - čisto savršenstvo. pa onda melissa.
Meni je Lamb of God odličan ^^= Citat =:
Izvorno postao Morgoth
Jedini -core koji ja slusam je Animosity, al oni vise naginju Death-u, cak ni breakdowna nemaju u pjesmama :shock:
pošto sam ispisao gomilu teksta, a nisam siguran da ćete sve da pročitate, da napišem najvažnije na početku: preporučite mi nešto da zvuči kao the prince, helpless, am i evil ili blitzkrieg sa garage inc, cd 2? ne mogu da nađem ništa tako dobro. i molim, ne preporučujte mi random metal albume, nego nešto što stvarno zvuči kao gore navedene pesme. hvala.
pa znaš kako, ja se prvenstveno deklarišem kao roker, pa tek onda mjetalac... ali bar nisam napaljen kao ti.
inače, šta fali garage incu? the prince, helpless, blitzkrieg, am i evil, last caress su savršene pesme, mogu da slušam po ceo dan bez da mi dosade. pa onda breadfan, stone cold crazy, the wait, crash course in brain surgery, the small hours isto odlične. jedino green hell malo slabija, al' jebiga.
i prvi disk ima svojih aduta, al' je ipak malo više rock orijentisan - sabbra cadabra, pa hardcore - free speech for the dumb, the more i see, die, die my darling, pa prelepa tuesday's gone i whiskey in the jar. slabe su samo loverman i turn the page, manje više i astronomy, mada je ona ok.
najbolje je što je većina pesama baš poboljšana u odnosu na originale, sem motorhead pesama, tuesday's gone i the more i see (bolji rif kod discharge, al' onaj lik mnogo peva ko ozi, a ja mrzim ozijev glas (mada, ne volem ni ozija, čovek nije napisao ni parče muzike u svom životu)).
i zaboravih 11 minuta savršenstva na 1. disku - mercyful fate, medley 5 pesama sa drugog najboljeg albuma ikad, razlika je u mnogo boljoj produkciji, i pevanju, i moram da kažem da mi više odgovara jamesov glas, nego king diamond, koja ume posle nekog vremena da iznervira, mada je jedan od retkih ''operskih'' pevača koje volem (u nekim slučajevima, u drugim samo podnosim).
od mjetala volem i slušam i ranu metaliku (kill 'em all najdojajniji) panteru, mada ne tako intenzivno, slayer (isto) i gomilu stoner/sludge mjetal bendova koji, u suštini, zvuče kao rock (corrosion of conformity, down (kako pristaje filov glas uz muziku... jednom rečju - moćno... inače, ja nikad ne upotrebljavam reč moćno, čisto da znate kolko je down dojajan bend... ovde bi odgovaralo inače, al' sam ga malopre iskoristio, pa ne smem opet, oni i sword otvaraju za metaliku u bugarskoj sledeće godine, imam 2 karte, još samo da izvadim pasoš), the sword, witchraft).
mnogo volem black sabbath, al' to nije mjetal, no mnogi ga svrstavaju u taj pravac, pa ae da ih pomenem...
Zašto ne ja? Ako misliš da ja volim samo death i black metal, varaš se. Enivej, šta se tiče preporuke := Citat =:
Izvorno postao LL21
Pentagram (Mezarkabul)
Turski bend, prije su bili thrash, sad su heavy. Od albuma sam čuo samo "Bir", koji je jedan od najboljih heavy metal albuma koje sam ikad čuo. Uglavnom, definitivna preporuka. Najbolje pjesme (s tog albuma) :
BirS- najbolja heavy metal pjesma ikad, barem meni.
For Those Who Died AloneS- odlična instrumental pjesma.
to pentagram nešto kao rani sabbath? ako je, moram zgotivit.
ne mogu slušat na youtube, ne rade mi zvučnici sad.
od frenda sma čuo da su ful dobri...= Citat =:
Izvorno postao Maloki
ali killsiwtch engage :pray:
još pogotovo sad s novim pjevačem ( howard jones ) :pray:
prejak mu je vokal
Ak linkin park moze bit metal pretpostavljam da je i bfmv...= Citat =:
Izvorno postao LL21
am i evil, izglasao sam za najbolji rif, najbolju solažu (za najbolju pesmu malo teže, mislim uopšte, slažem se da je najbolja na metaliku).
inače, zaboravih malopre da pomenem it's electric, solidno pesmu sa 1. cd-a, ok pesmica, ali definitivno ne u rangu ostalih obrada diamond heada, prilično dobar solo, retardiran tekst...
da ne peva onaj retard u diamond headu, mnogo bi bolje zvučali... moram da preslušam novi album, čujem da imaju novog pevača, on pevao na njemu?
btw, ll, pocepao sam ti se od potpisa.
Ma isti k
e, mafioso, jesu ti prihvatili review na Archivesima ? Daj link nabaci da vidimo kak to zgleda ako jesu.
Prihvatili su ga.
http://www.metal-archives.com/review.php?id=20746
Nemam baš iskustva u pisanju reviewa, pa nije ispao najbolje. Ali svejedno, dovoljno je dobar da ga prihvate.
Thx.
Namjeravam napisat još par reviewa, da si malo povećam skill - počinjem s albumom Muanpiallinen Helevetti od Verjnuarmu.
To bas i nije tesko jer Blackmoor ne postoji :(
jel slusa tko dry kill logic?
po meni jedini nu metal koji je dobar, disturbed je ok, cak i soil i static-X neke pjesme, ali to je sve po par pjesama...
dry kill logic nabrijava, to gud... (cak brijem da je neki nu/metalcore, unsure)
Mnyh7NVlBtU
GLORY GLORY MAN UNITED !!! :D :D :D :D moram negdje izrazit svoju neopisivu srecu makar u obliku spama :D :D= Citat =:
Izvorno postao LL21
Nikad.= Citat =:
Izvorno postao LL21
Poslusaj na jutubu, allstars smoke on the water.
ne znam, ne volim slipknot.
Slažem se sa Kenyijem u vezi Slipknota.
A za Metalllicu - ono malo kaj sam čuo na Youtubeu (promo materijal, jel) mi se sviđa, a i stari logo se vraća :)
Da, uopce ne zvuci lose, nadam se dobrom albumu makar su me razocarali puno puta,al nada uvijek ostaje.
Jedino mi žao kaj je Jamesov glas otišo k vragu :(
hohoho , šuška se o izlasku novog albuma Cradle of Filtha aneeeeee.
Ja CoF jednostavno ne mogu smislit :(
ni ja :(= Citat =:
Izvorno postao Maloki
jbga, cof krasi podijeljenost. Ili ih obozavate ili ih mrzite, nema sredine.Inace citao sam po nekim sajtovima jos se nista ne zna, samo pise Untitled album (2008) , pa sad odoh cucat na sajtu i cekat nove vijesti.
Sada sam u thrashu najviše, jebate, kenyi mi usadio ljubav prema njemačkom thrashu...
od cof jedino valja temptation s onom britanskom rokericom..zena je prezgodna... :D
IdjoK8D6 ... re=related
ko zensku ovu slusa? :D
Ma to se gleda...