Jebo me sabre xD Budem zapamtio da je saber :D
PS: Ali zar nije bolji Scout sa visokim STR od Soldiera? Ipak ima bolje Featove koje dobije potpuno besplatno??? Mislio sam na L5 preći na Jedia...
Printable View
Jebo me sabre xD Budem zapamtio da je saber :D
PS: Ali zar nije bolji Scout sa visokim STR od Soldiera? Ipak ima bolje Featove koje dobije potpuno besplatno??? Mislio sam na L5 preći na Jedia...
scout je meni osobno najbolji, iako s nekim buildom malo više za soldiera, al neka, skillovi su mi isto važni
inače, kad smo već kod jezika, ovaj put alienskih, u jedinici je fora da ih tvoj lik sve zna, a u dvojci koristi nekakav prevoditelj - sonic imprint sensor
Kad razmislim da, nema toga u jedinici, uvjek zaboravim da je to bila novost u dvojci :)= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Qurac je STR važan, pa nisam lud, evo vam guide - http://swforums.bioware.com/forums/view ... um=26&sp=0
STR daje SAMO boost na damage (lightsaber), a DEX utječe na puno važnije stvari. Bolje je dovesti DEX na 20 nego STR na 20... Ali sam zajebo 1 feat, stavio sam Weapon Focus Melee, a naknadno sam pročitao da Melee nema apsolutno nikakve veze sa Lightsaber oružjem :-x= Citat =:
A REALLY IMPORTANT note about Lightsabers: KotOR is based on the old-school Star Wars Pen-and-Paper (PnP) RPG. In that game, your Attack value with a Lightsaber is affected by your STR modifier. However, there is a feat which allows you to use your DEX modifier instead. KotOR has made this feat automatic, but LucasArts forgot to mention that in the manual. So, if your DEX is higher than STR, your Lightsaber Attack value will be affected by DEX, or vice-versa. However, note that NOTHING else changes: damage is still modified by STR, and Defense by DEX.
To be extra clear, an example.
Bob has 18 DEX and 16 STR. When wielding a lightsaber, he gets +4 to Attack (from DEX), +4 to Defense (from DEX), and +3 to damage (from STR).
Fred has 18 STR and 16 DEX. When wielding a lightsaber, he gets +4 to Attack (from STR), +3 to Defense (from DEX), and +4 to damage (from STR).
Vidio sam da apsolutno nitko ne preporuča visok STR osim vas :D Ja sam ga još i visoko stavio, ljudi ga ne dižu iznad 12. Isto kao i CON, opet vidim da se svi slažu da je beskoristan, baš kao i INT pošto je jedini Must Have skill Persuade...
In your face :D :P
Bartuc, budeš solao u drugom prelasku? :D
Ne :D Ne čini mi se kao da bi igra bila zabavna za solo prelazak.
Lightsaberi su ti u KotOR1 korisni samo za štetu... shvaćaš sada zašto fokus na STR? Ako ne uzrokuju visoku štetu beskorisni su.
KotOR2 je poboljšao upgrade sistem tako da ti lightsaberi mogu poboljšavati i atribute ako ih pametno složiš.
I za STR -> DEX swap ti treba feat koji bi možda radije drugdje potrošio, nije automatski. Attack value =/= damage.
Ovo je u Kotor II, u jedinici je automatski. Pošto trenutno igram jedinicu, onda ne moram brinuti oko toga - osim ako se lik prenosi u dvojku (u što sumnjam)!?= Citat =:
Što se tiče jedinice... Zar nije bolje imati visoki Defence tako da te neprijatelj teže pogodi i raditi svega +3 manje damagea, nego imati turbo niski defence zbog čega te neprijatelji zapravo niti ne fulavaju?
PS: Planiram koristiti samo Jedi Robes, nikakve armore - zbog RPG štiha.
Naravno da je (DEX je uvijek bolji izbor od STR. benefit-wise), ali koliko se ja sjećam ovo je bila rasprava o lightsaberima, ne obrani. :eyebrows:= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Jedi Robse i trebaš nositi ako si Jedi budući da ti oklop utječe negativno na Force Powerse.
I Critical Strike feat ti uvelike ovisi o STR. Isto tako možeš i kompenzirati defense sa featovima (Uncanny Dodge i Scoundrel's Luck). Uzmi u obzir i maksimalni DEX bonus zbog oklopa, dodatne bonuse od opreme i Force Powersa, itd. Ukratko, ne trebaš ti osobno sam investirati baš toliko u DEX kad ti dođe level-up screen.
Hahaha, koje rasprave, a igra je prelagana. Je istina, možeš je igrat ko hardcore RPG, ali uopce nema potrebe. Igra je baš jednostavna (Osim par fighteva s bossovima) i gušt za prolazit.
On je Bartuc. :)
Kad vidim kakvi sve frikovi postoje (bez uvrede Bartuc, mislim u pozitivnom smislu), odmah izgubim volju za igranjem biločega online... :D
Ako kreneš sa STR likom, onda DEX možeš spustiti skroz na 8 pošto nemaš apsolutno nikakve koristi od njega. Ali opet mi se čini da su Jedii (kroz film i crtiće) više orijentirani DEX-u odnosno agilnosti i preciznosti mačevanja nego STR-u. Redovito koriste Force umjesto snage. Tako da mi se DEX opet više sviđa zbog RPG štiha. Nije mi bitno da radim max damage, rađe bi rolao Jedia. Jedino mi je bedasto što će imati toliko niski INT, ali kaj kada je potpuno beskoristan :D No s druge strane, imaš Master Yodu i Windu koji misle za tebe xD
Moraš naći ravnotežu između korisnog i role playa :P
imaj na umu i da ako baš hoćeš raditi štetu s lightsaberima, STR je zakon jer upgradeovima ne povećavaš toliko damage na lightsaberima, pogotovo ne koliko možeš u dvojci, tamo stvarno možeš uber mačeve napraviti.
btw, što se INT tiče, ja ga volim dizati jer volim imati lika koji može "jeftino" hakirati kompove, popravljati droide i sve po malo, umjesto da mi drugi likovi to rade, ali i ovo se više odnosi na dvojku nego jedinicu.
btw2, posjeti yavin station nakon svakog planeta, ili nakon svaka 2, dobro dođe ;)
btw3 :) definitivno prije nego kreneš na dvojku skini restored content mod, neće ništa izbaciti iz vanilla igre, a stvarno puno pomaže u doživljaju, mada bi trebao jednom proći i bez toga, čisto da vidiš kako je :P
Odlična je igra. Upravo sam na ulazu u Military Base, još malo pa odlazim sa Tarisa. Ne sviđa mi se narav od Bastile, umišljena kuja, podsjeća me na Jaheiru, ali ima lightsaber tako da je vozam sa sobom :D
Još par stvari koje mi se ne sviđaju u igri:
1) Inventory sistem je totalno smeće.
2) Nevidljivi zid od pol metra sa svake strane NPC-a, pa ih ne možeš lagano zaobići u uskim hodnicima.
3) Nema niti blizu taktike kao u BG ili NWN, najviše zbog loše kamere i lošeg AI-a suboraca.
4) Featovi su nezanimljivi.
Ali sve u svemu, drži me zalijepljenim za stolac :pray:
Upravo tako. Da se još može taktizirati kao u Dragon Ageu i tako, bilo bi super. A featova je usto još nekako premalo.
Ono, kad je ova igra došla a kad DA. U svoje vrijeme KOTOR je bio ispred svog vremena. Odoh ga igrat ^^
= Citat =:
Izvorno postao Aral
U svoje vrijeme, Kotor je bio 3 godine mlađi od Vampire the Masquerade Redemptiona koji je izveden na sličnu shemu kao Kotor, a briljirao je na polju taktike, jednostavnosti upravljanja likovima i sl. (naspram Kotora, naravno). To je najbliža usporedba baš zbog takve kamere.
PS: Da ne pričam da su i BG2 i NWN stariji naslovi od Kotora :P S time da se ne može uspoređivati sa BG2, ali se definitivno može uspoređivati sa NWN pošto su igre strašno slične. Glavna prednost NWN-a i VtMR-a je upravljanje mišonjom, a ne sa WASD (iako si imao i tu opciju u NWN-u) i mogućnost zoomanja u NWN-u tako da imaš pregledan teren za razvoj taktike.
KotOR je izašao i za konzole. :eyebrows:
Aha, jasno mi je.= Citat =:
xD
She'll grow on you. U dvojci je inventory bolji, a i ima više featova= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
U to ne sumnjam, svi likovi su na početku rezervirani dok ne stave sve karte na stol. Bioware je fenomenalan po tom pitanju.= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
Da, npr. Carth nezna dal bi mi dao il ne. Pa me stalno zapitkiva, srami se i tako to...
:)
ma on je u kurcu, bastila je bolja ;)
Ma kuja. Mission mi je bolja :)
Mission je i maloljetna. :eyebrows:= Citat =:
Izvorno postao Aral
You get my point :P
Dobio sam svoj plavi lightsaber 8) Još malo pa ću postati padawan, na trećem testu sam. Nego, žemskinja mi se zove Ahsoka Tano :D Za klasični D&D RPG mi je teško izmisliti dobro ime, ali ovdje je praf-zapraf nemoguće.
PS: Trenutno sam L5 Scout ; L4 Guardian. Neugodno sam se iznenadio kada sam vidio da mi je Guardian klasa obrisala jedno 3 levela Scout Skill Pointova - znači umjesto 9 pointova sam dobio samo 4. Ali ajde, sve ide u Persuade, čak sam si za prva dva Powera uzeo Dominate Mind granu, nadam se da će često biti ponuđenih Dominate opcija u dijalozima...
Persuade je najbolji mogući skill za bildanje, pogotovo ako igraš kao darksider (i navedeni dominate mind, jel) :)
da, o kombinaciji klasa ovisi i koliko i kad skillova, featova i toga dobijaš, postoje tablice na netu. i nisi trebao sa ženskom igrat :P