Pozdrav!
Ovako, iako sam odlučio da neću više ulagati u komp, barem ne pretjerano, odlučih obnoviti svoju 3, 3.5 godina staru kantu. Trenutačno stanje je sljedeće:
Gigabyte M55S-S3 ploča (nForce550 čipset)
Athlon64 X2 3600+ @ 5000+
3 GB DDR 2 memorije (3*1 GB)
vtx3d hd4850 512 MB
fortron 400W PNF
Igram na 1280x1024, iako će se u skorijoj budućnosti i to promijeniti jer ću uzeti neki 23/24'' fullHD display. Ali o tom potom. Sad je ideja da zamijenim ploču, proc i memoriju. Znači samo to, ostalo ostaje isto.
Dijelove ću uzimati u ZG, a budžet je kojih 1700 kn. Btw, odmah oglašavam da su sadašnja ploča, proc i memorija od početka prosinca na prodaju :)))
Ono kaj me u biti muči je procesor. S memorijom i pločom je stvar prilično jednostavna, ali za proc imam par kandidata. Pošto mi je proc bitan samo za igre, naravno, ne mogu se odlučiti između Athlona II X4 6xx, Athlona II X3 7xx ili Phenoma II X2 5xx BE. Nekako mi se čini da bi ipak trebao ići na više jezgri kad već mijenjam platformu tako da phenom nekako ispada iz utrke. Ove šeme s otključavanjem me ne impresioniraju jer je to kocka, jedino u slučaju da kupujem rabljeni od nekog ko mi može garantirati da 120% radi. E sad: X3 ili X4?