Izvorno postao W3DR4N
Igore, vidio sam temu ranije danas, ali nisam ti stigao odgovoriti.
Logitech, samo Logitech. Mogu oni nama pričati koliko žele o Trustovima, A4, Coolermasterima ili Sharkoonima, ali dobro znaš da takva škart roba traje max godinu dana, a da će Logitech trajati godinama i godinama.
Osobno ti mogu dati najbolji odgovor u temi, jer sam prije par mjeseci bio u istoj dilemi. Nakon jedno tri-četiri godine korištenja tad najskupljeg Razera, počeo je zajebavati. Morao sam kupiti novi miš. S obzirom da na poslu već četiri godine koristim MX518 koji ne pokazuje znakove posustajanja, izbor je bio na Logitechu, na sličnom modelu koji će pružiti godine bezbrižnog klikanja.
I meni je bila dilema ići na G400 ili na skuplji G500. Ipak sam se odlučio za G500.
G400 je pravi nasljednik MX518, i tu nema pitanja. Materijali su isti, tehnologija je ista, a jedina razlika je u izvedbi (bojama). Razlog zašto je jeftiniji u trgovinama je taj zato što ima nižu nabavnu cijenu od MX518. Trgovine se rješavaju MX-ica, pa žele održati neku cijenu da ne bi na tom proizvodu bili u gubitku. Između MX518 i G400, uvijek biraj G400.
Ja sam odabrao G500 jer kad ih vidiš u živo, znati ćeš gdje ide 150 kuna. G500 ima kabel obložen tkaninom, utege, puno bolje materijale, scroll s dvije funcije (brzo i segmentalno) i hrpu drugih značajki. Po meni se isplati razlika, jer će trajati godinama, pa u tom vremenskom razmaku se razlika neće osjetiti. Isto tako, važna razlika je da G400 ima optički senzor, a G500 laserski.
Ne možeš ni s jednim pogriješiti, no najbolje da u srijedu uzmeš dovoljno love i za skuplji, te ih u živo odmjeriš. Ja uživam u mišu već nekoliko mjeseci i osjećaj je savršen.