Pogledaj cijelu verziju : pomoc jednoj curi: koju graf sa SLI ??? :)
evo ovako...
htjela bi novu graf koja podrzava SLI
7600gt (http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA%20PCI-E%20ASUS%20Extreme%20N7600GT/2DHTV,%20GeForce%207600GT,%20256MB%20DDR3,%20dual% 20DVI,%20TV&option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.190)
ili da uzmem 7900gs (http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=23129)Sili ovako nesto? (http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.231)
memory clock vs 256 bitne ?
i btw, jel ima tko ikakva iskustva sa sli uparivanjem?
Za SLI moras imati dvije graficke sa istim cipom, sad ne znam sto zelis tocno ovime. Jel imas jednu GeForce 7900 GS pa zelis drugu ili sad zelis obje uzeti?
lol naravno da znam.. mislila sam sad jednu pa kasnije drugu ... inace kupujem novi komp samo se jos dvoumim oko graf.... maticna naravno podrzava sli.. da nebi bilo.. :)
Onda uzmi 7900 GS i to onu iz HGspota koju si predlozila, koja ima nesto veci clock od one u Linksu.
hmm.. ok hvala na pomoci..
a koja je razlika između nForce 590-SLI (ili 500 ili 570) i nForce4 SLI ? na maticnoj
590 je brži, jači, ali najbitnije podržava Dual DDR2 za AMD procesore što nF4 nema
zatim 590 podržava PCI-E SLI 2x16, dok je nF4 imao 2x8
590 podržava 6 SATA diskova, nasprav 4 kod nF4
zatim 590 podržava do 10 USB portova i tak.. još hrpa detalja..
s time da ja konkretno ne vidim poantu SLI u tom rangu grafičke koju ti kupuješ, 7900GS u SLI je i dalje slabija od jedne 7900GT primjerice (osim možda u oblivionu) u nekom normalnom 1024x768-32bit.
nema poante, barem meni, kupovat sad "slabu" grafičku, pa za 6 mjeseci kupit istu takvu, kad će za 6 mjeseci bit isplativije uzet neku jaču..
Svakako 7900gs.Ali sta ce ti Sli radije uzmi jednu jacu i to je to.
Uzmes 7950GT GS. ili naguras jos 200kn i uzmes 8800GTS.
Trošiš oko 3000 kuna na grafiku? Ja bi na tvom mjestu uzeo neku DX10ku od 2500 kuna, i kasnije gledao dalje.
Sada 7900 GS a za godinu dana neku dx10,zaboravi na SLI.
e Del jesi to ti na avataru????
samo sam čekao kad će netko javno obznanit pitanje koje nam se svima proteže kroz misli zadnjih par sati.
OT, mislim da joj nije domet 3.000kn odjednom jer inače ne bi pitala za 7600gt i 7900gs kombinaciju
slažem se da je totalno neisplativo kupovati sad sli, ali samo jedna opaska: 2 7900gs u sli-u su definitivno dosta brže od 1 7900gt, jer je 7900gs inače nešto sitno sporija od 7900gt.
str33t6l0w
24-03-2007, 19:11
nije jer te slike ti se koriste po cijelom netu ;)
(na originalnoj majici pise "wanna milk???")
OT:
svakako 7900gs
ali SLI ti je neisplativ.. barem sada...
slažem se da je totalno neisplativo kupovati sad sli, ali samo jedna opaska: 2 7900gs u sli-u su definitivno dosta brže od 1 7900gt, jer je 7900gs inače nešto sitno sporija od 7900gt.
samo u visokim rezolucijama sa AA i AF uključenim.
u "normalnim" uvjetima sa 1024x768x32 bez AA i AF su razlike neprimjetne
str33t6l0w
24-03-2007, 19:23
ako vec imas te 2 grafe spojene u SLI onda neces valjda igrat bez AA i AF a bogami nece se igrat ni u 1024x768x32.... onda se igra sa svim do yaya (AA i AF ukljuceni do kraja) 1280x1024 (ili 1600x1200)x32... a ne na takvim malim rezolucijama koje su za single karticu...
da.. ali će ona SAD kupit JEDNU karticu.. a za X vremena drugu
ako SAD kupi JEDNU onda će se bogme igrat bez AA i AF, a ako za par mjeseci ide slagat SLI, onda nema smisla jer će za par mjeseci moć kupit duplo jaču karticu za iste novce..
Evo po stoti puta govorim da SLI vam netreba za igranje. Ako se mislis igrati kupi neku DX10 grafu i gotovo. SLI je malo jeftinija varijanta za profesionalnu upotrebu, ili za igranje na monitorima od 22" +
Eto tolko od mene. Kada ti kupis drugu 7900GS vec ce izaci grafe koje ce ubijati tvoj SLI a kostat ce duplo manje. Razmisli malo o tome.
Evo po stoti puta govorim da SLI vam netreba za igranje. Ako se mislis igrati kupi neku DX10 grafu i gotovo. SLI je malo jeftinija varijanta za profesionalnu upotrebu, ili za igranje na monitorima od 22" +
Eto tolko od mene. Kada ti kupis drugu 7900GS vec ce izaci grafe koje ce ubijati tvoj SLI a kostat ce duplo manje. Razmisli malo o tome malo.
Sry na OT, ali lol :rotfl:
Upss mala zabuna, kada sam nesto drugo pocel pisati pa sam obrisal i nisam procital :)
SLI se neisplati za igranje.
590 je brži, jači, ali najbitnije podržava Dual DDR2 za AMD procesore što nF4 nema
zatim 590 podržava PCI-E SLI 2x16, dok je nF4 imao 2x8
590 podržava 6 SATA diskova, nasprav 4 kod nF4
zatim 590 podržava do 10 USB portova i tak.. još hrpa detalja..
Da i ne... najveca razlika izmedu nf5 i nf4 cipseta je u tome sto nf4 nativno ne podrzava am2 socket, i to sto nf5 podrzava vise sata kanala (kak si rekel 6 umjesto 4, ali postojale su nf4ultra polce s dodatnim sata kontrolerom na ploci pa si imal 8 komada, pa je sve to sekundarno) ....
Ai posto je nf4 sli cipset i dalje jeftinji od nf5 stavljaju ga na am2 ploce uz male prepravke.. i podrzava skoro sve isto kao nf 570 sli cipset(razlika je u sata kanalima)...
Inace am2 poloce s nf4 sli cipsetom podrazavaju normalni dual chanel rad s ddr2, jerbo kontroler memorije nije u cipsetu nego u procu, a znaju zezati oko prepoznavnja procesora novijih ... videl sam par nf4 ploca s soket am2 i rade jednako cak mozda i bolje u nekim slucajevima od nf550&570 ploca... ali koklanje se slobodno moze zaboraviti i treba paziti koji se proc gore stavlja (jebeju s novim x-2 4000, tj. naj novijim procevima s malo promjenjenom jezgrom)....
A sto se toga tice da nf4 ploce podrzavaju samo slix8 poglec ovo :
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=1_217_214_86&products_id=3083
Da i ne... najveca razlika izmedu nf5 i nf4 cipseta je u tome sto nf4 nativno ne podrzava am2 socket, i to sto nf5 podrzava vise sata kanala (kak si rekel 6 umjesto 4, ali postojale su nf4ultra polce s dodatnim sata kontrolerom na ploci pa si imal 8 komada, pa je sve to sekundarno) ....
kontroler na ploči nema veze sa chipsetom..pitanje je bilo o chipsetu
Ai posto je nf4 sli cipset i dalje jeftinji od nf5 stavljaju ga na am2 ploce uz male prepravke.. i podrzava skoro sve isto kao nf 570 sli cipset(razlika je u sata kanalima)... prepravke i skoro.. znači da ne govorimo o istom chipsetu
Inace am2 poloce s nf4 sli cipsetom podrazavaju normalni dual chanel rad s ddr2, jerbo kontroler memorije nije u cipsetu nego u procu, a znaju zezati oko prepoznavnja procesora novijih ... videl sam par nf4 ploca s soket am2 i rade jednako cak mozda i bolje u nekim slucajevima od nf550&570 ploca... ali koklanje se slobodno moze zaboraviti i treba paziti koji se proc gore stavlja (jebeju s novim x-2 4000, tj. naj novijim procevima s malo promjenjenom jezgrom)....
s obzirom da AMD ima memorijske kontrolere u procu, onda nF4 nema DDR2 kontrolere u chipsetu, ali ima DDR2 kontrolere za Inetala
nF5 ima DDR2 kontrolere i za AMD i za INtel
A sto se toga tice da nf4 ploce podrzavaju samo slix8 poglec ovo :
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=1_217_214_86&products_id=3083
hmm.. ok hvala na pomoci..
a koja je razlika između nForce 590-SLI (ili 500 ili 570) i nForce4 SLIS? na maticnoj
http://www.nvidia.com/page/nforce4_family.html
pitanje je bilo za nF4 SLI, ne za nF4SLIx16
daklem, dragiu ezav:
1. nauči se čitat sa razumijevanjem
2. ne brini.. znam pročitat kaj piše na nvidia chipset chartu
3. daj upali icq
1. jesam...
2. pa onda vidis da u ubiti isti k... (meni je svejedno dali imam 4 ili 6 sata)...
3. Bio je upaljen :) gledaj :yuck:
samo sam čekao kad će netko javno obznanit pitanje koje nam se svima proteže kroz misli zadnjih par sati.
hehe pa jel pise tako ili ne?
a joj.. neznam... uglavnom/valjda/mislim/mozda/vjerojatno cu uzet 7900gs
lako kasnije vidim sto cu sa sli...
a i bezveze mi je ono "cekaj jos x vremena da pojeftini 8800" :| do tada vec ce izac nesto novo itd itd tome nikad kraja
grr dosta mi je ove stare kante.. da ne vrti wow davno bi ju bacila
khm.. da nije vikend već bih podnio zahtjev za razvod :D
a joj.. neznam... uglavnom/valjda/mislim/mozda/vjerojatno cu uzet 7900gs
lako kasnije vidim sto cu sa sli...
a i bezveze mi je ono "cekaj jos x vremena da pojeftini 8800" :| do tada vec ce izac nesto novo itd itd tome nikad kraja
grr dosta mi je ove stare kante.. da ne vrti wow davno bi ju bacila
Pa nikada neces ni imat najnoviju tehnologiju.Cekaces da pojeftini 8800 onda ce izac 8900 cekaces da pojeftini i onda ce izac neka jaca i tako nikada kraja.
to samo ako nemaš novaca.
ako imaš novaca onda kupiš 7900GTX 5 dana nakon što ju Gainward izbaci na tržište.. recimo..
da sam potrošio 2000 kuna bezveze jesam, mogao sam kupit 7800GTX i 2000 kuna zapit, ali... :fof:
meni je max potrositi na graf do 1500 kn
geforce 7900GS, ako baš inzistiraš na kasnijem SLI
ali po meni čak bolji izbor (iako sam ja nvidia fan)
Radeon X1950Pro za 1310kn u ADM-u, a kasnije vidi šta bude..
str33t6l0w
25-03-2007, 15:59
ako neces sli slazem se sa gwin-om u vezi x1950... prejebena grafa za te pare ;)
Kostolomac
25-03-2007, 18:45
ako neces sli slazem se sa gwin-om u vezi x1950... prejebena grafa za te pare ;)
/signed
eh, btw, napajanje bi uzela FORTRON BlueStorm 500W,
daje vise struje od Chiefteca, ili ako netko ima bolju ideju u razumnom rangu cijene...?
Valnjes 666
28-03-2007, 22:32
daje vise struje od Chiefteca, ili ako netko ima bolju ideju u razumnom rangu cijene...?
može...
430W CoolerMaster iz HgSpota. (http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=24265)
str33t6l0w
29-03-2007, 11:32
430W CoolerMaster iz HgSpota. (http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=24265)
ja bi prije uzeo fortrona...
Kostolomac
29-03-2007, 14:22
imam bluestorma od 500w i ok je, ali radije bih uzeo tog coolermastera. zapravo sam i trebao kupit tog cm-a od frenda ali onda nisam imao para, pa on prodao nekom drugom, a meni kasnije naletio bs. iako bs ima 500w i moćno izgleda, nema toliko jaku "amperažu", i mislim da ovaj cm ima čak veću od njega
obični fortroni pnf su provjereno bolja napajanja od blue storma, a manje koštaju... za onoliko koliko košta blue storm, da se nabaviti daleko boljih napajanja...
Valnjes 666
29-03-2007, 16:32
Snema toliko jaku "amperažu"
struja ne ovisi o izvoru napajanju već o trošilu,to što si želio reći da neće imati dovoljno snage pri jakoj struji:
P =U * I {VA ili W}
Što se tiče napajanja,kao što rekoh, FORTRON BlueStorm 500W ide bez beda.
Kostolomac
29-03-2007, 16:59
Snema toliko jaku "amperažu"
struja ne ovisi o izvoru napajanju već o trošilu,to što si želio reći da neće imati dovoljno snage pri jakoj struji:
P =U * I {VA ili W}
Što se tiče napajanja,kao što rekoh, FORTRON BlueStorm 500W ide bez beda.
ma fortron je skup za ono što nudi. kao što je već rekao Cali:
obični fortroni pnf su provjereno bolja napajanja od blue storma, a manje koštaju... za onoliko koliko košta blue storm, da se nabaviti daleko boljih napajanja...
samo problem je što su pnf fortroni jako rijetki
Valnjes 666
29-03-2007, 17:07
nisu rijetki,ali se ne isplati eBuyati :D
Kostolomac
29-03-2007, 17:09
nisu rijetki,ali se ne isplati eBuyati :D
ma mislio sam rijetki su kod nas
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.