Log in

Pogledaj cijelu verziju : Potraga za starim igrama

Stranica : 1 [2]

System
28-07-2010, 15:40
Jel ovo?

http://www.abandonia.com/en/games/5/Dangerous+Dave.html

bornathepicek
28-07-2010, 16:26
Pa je ta igra, al ju nemogu pokrenuti...

W3DR4N
28-07-2010, 16:36
dosbox + dfend

Čux
31-07-2010, 14:03
dosbox + dfend

to, moš i bez dfenda ak ti je DOS okruženje u kojem se možeš snać, al dfend definitivno ubrzava stvar. Osim toga nema ti spasa, jedino ak imaš neku kramu od kompa pri ruci, neš tipa P1 od kojih 100tinjak Mhz

Rang€r
10-08-2010, 15:16
davajte neke dobre n64 igre

System
10-08-2010, 15:38
Mario 64
Golden Eye
Mario kart
Donkey Kong
Star Wars Racer
Harvest Moon
Perfect Dark
Turok
Hexen
Earthworm Jim 3

Ima ih jos al mi mrsko pisat.

Rang€r
10-08-2010, 15:46
hexen.. to mi je nekak poznat, šta je to?

Babitz
10-08-2010, 21:11
FPS. Imaš wikipediju i ti pitaš ovdje kaj je to...

Rang€r
10-08-2010, 21:13
bleh več sam ga davno skino i obriso, popizdio sam kad su mi došli oni leteči fegeti i nije mi se dalje dalo igrat

Sickmanno1
10-08-2010, 21:26
Mario 64
Golden Eye
Mario kart
Donkey Kong
Star Wars Racer
Harvest Moon
Perfect Dark
Turok
Hexen
Earthworm Jim 3

+

Banjo Kazooie 1 i 2 (Odlicne platformske igre. Ako ti se dopata Mario 64, odigraj obavezno)
Conker's Bad Fur Day :pray: (OBAVEZNO!!!!)
Diddy Kong Racer (Alternativa Mario Kartu 64)
Mario Party (bilo koji, ako imas prijatelje xD)
Mario Tennis (IMO najzabavniji tenis)
Mario Golf (Ja sam ga igrao danonocno makar nevolim golf)
Jet Force Gemini (3D Akcijski shooter od Rarea, zakon, no malo tezak)
Super Smash Bros. (Zakon tabacina sa Nintendo likovima)
The Legend of Zelda: Ocerina of Time i Major Mask (Obavezno stivo za svakog N64 igraca)
Wave Race 64 (zakon jurilica sa skuterima na vodi)

Doggy
11-08-2010, 11:53
jos bi dodal forsaken za n64, meni jedna od najboljih igri na konzoli...

W3DR4N
11-08-2010, 14:13
Trazim jednu prastaru igru.

Radi se o 2D arkadi gdje upravljate helikopterom, i cilj je prebaciti taoce iz zgrada u hangar s kojeg pocinjete.
Helkač ima kapacitet ljudi, pa morate furati ljude na par puta.

Sickmanno1
11-08-2010, 14:36
Desert Strike?

SharpDressedChevap
11-08-2010, 23:43
Ovako, tražim ovu igru već nekoliko godina ali bezuspješno.

Daklem, to je igra za PS1. U glavnoj ulozi su izmišljeni tenkovi, 3 lice. Bilo je puno misija i uglavnom je trebalo doći do neprijateljske "baze", gdje je bila nekakva pikselasta glava ženske. Tu žensku je čuvao tenk koji se kretao lijevo-desno (Goliath se zvao). Uglavnom, uzmeš to i vraćaš se u svoju bazu. Nisu sve misije bile takve ali većina jest.

Znam imena samo dva tenka, Motto (brzi tenk, pew pew paljba) i Goliath, uber jaki tenk s velikom topčinom. Bio je i jedan tenk koji se mogao kretat lijevo-desno prevrčući se na R1 i L1.

Ako znate molim vas javite, odrastao sam uz tu igru a nemam je više jer se pokvarila, a kutija je davno, davno bačena.

Gregor847
12-08-2010, 19:07
Da li je Steel reign? http://www.gamespot.com/ps/action/steelreign/index.html
Našao preko googla.

SharpDressedChevap
12-08-2010, 21:01
Nije to.

Uglavnom, našao sam, Battletanx Global Assault :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
Kako me ovo vratilo u rano djetinjstvo e, imao sam 4-5 godina kad sam ovo igrao. Moram ovo naručit.

keko
22-09-2010, 11:22
Dajte neku grand strategy igru koja je dobra, a da nije izašao nikakav nastavak. Po mogućnosti da bude iz ovog tisućljeća, ali i ne mora.

Jopax
07-10-2010, 18:37

Radi se o 2D arkadi gdje upravljate helikopterom, i cilj je prebaciti taoce iz zgrada u hangar s kojeg pocinjete.

Direct strike?
Ja sam imao DS4 na Segi, dosta zakon igra

Doggy
07-10-2010, 22:22

Direct strike?
Ja sam imao DS4 na Segi, dosta zakon igra

valjda mislis desert strike... al to bas i nije 2D...

W3DR4N
07-10-2010, 23:09
Našao sam već ranije. Radi se o naslovu Choplift. Staro do bola, a nema remakea. :(

majstoro
30-01-2011, 21:18
Jedna igra koju sam igro na PS1
Mislim da je igram poznata da valja
Uglavnom ti se trkas,neki likovi koda cu iz crtica,i jedini lik kojeg se sjecam bio je jedan koi izgleda kao lav.I on je bio na omotu te igre.
Dao sam malo ali ako ikome padne na um,siguran sam da je poznata igra

SharpDressedChevap
30-01-2011, 21:21
Wacky Races?

majstoro
30-01-2011, 21:28
Ne

Zeko149
30-01-2011, 21:32
crash team racing xP

majstoro
30-01-2011, 21:35
To je ta,bravo :D
I hvala

Jao da je mogu na PC zaigrat

SharpDressedChevap
30-01-2011, 21:40
Kako nisi upamtio ime Crasha :(
Ono, leđenderi.

Zeko149
30-01-2011, 21:43
To je ta,bravo :D
I hvala

Jao da je mogu na PC zaigrat
pa i mos, skines neki emulator i igru pa igras :P

majstoro
30-01-2011, 21:45
A et :D

@emulator nije losa ideja,hvala na napomeni :D

Čux
30-01-2011, 22:11
Htio sam reć da nije možda Crash, al reko ak je lik lav onda nije sigurno :D

Zeko149
30-01-2011, 22:34
Htio sam reć da nije možda Crash, al reko ak je lik lav onda nije sigurno :D
ja san zato i stavio ''xD'' jer sam mislio da pucam u prazno :D

W3DR4N
31-01-2011, 00:24
Speed Freaks je bio masu bolji karting na plejki. Puno brži i maštovitiji.

majstoro
13-02-2011, 12:37
Opet ja s igrom o kojoj skoro nista neznam
Dakle vi ste u ulozi nekog specijalaca a prva misija je da upadate u neku kucu,ubijate teroriste i ako tebe ubiju,ti onda budes onaj specijalac sto je iza tebe iso
Drugo sto znam je to da na omotu je bio neki u bijelom sa puskom i zacrnjenim licom
Igra je na ps1
Znam da sam vrlo malo objasnio,ali ako se potrefi mozda nekom padne na pamet

Death By Sexy
13-02-2011, 12:42
Podsjeća na rainbow six.. Ali ne znam jel to izašlo za ps1..

majstoro
13-02-2011, 12:49
rainbow six dosta slici toj igri ali nevjerujem da je to ta

Ali u glavi imam slike te igre i sve,kad bi postojo neki uređaj s kojim bi to mogao prenijeti XD :D
Isto tako za jednu igru ti ko neki kliker,u glavi imam citav gameplay a nemogu nikako opisat,a tu igru nikako nac

Shaka
13-02-2011, 12:54
trazim igru koju sam igrao na PS1 na demo cdu,mali tarzanoliki covjeculjak sa rozom kosom skace po levelima kao super mario...dali itko zna tu igru

holyfist
15-02-2011, 18:32
Rainbow Six za Playstation
http://www.gamespot.com/pages/image_vie ... pid=258681 (http://www.gamespot.com/pages/image_viewer/boxshot.php?pid=258681)

'mali tarzanoliki covjeculjak sa rozom kosom skace po levelima kao super mario'
Zvuči mi kao Tomba!

Duke of Earl
15-02-2011, 18:35
trazim igru koju sam igrao na PS1 na demo cdu,mali tarzanoliki covjeculjak sa rozom kosom skace po levelima kao super mario...dali itko zna tu igru
http://www.gamespot.com/ps/action/tomba ... es;title;1 (http://www.gamespot.com/ps/action/tomba2theevilswinereturn/index.html?om_act=convert&om_clk=gssimilargames&tag=similargames;title;1)

Tomba, najjači PS 1 platformer.

majstoro
15-02-2011, 20:37
Hvala,jest rainbow six long spear je :D

Forengner
29-05-2011, 23:12
Hteo bih da podsetim sve clanove da idalje mogu ovde traziti pomoc u slucaju da ne mogu da se sete naziva odredjene stare igre,ja a siguran sam I mnogi drugi clanovi smo tu da pomognemo!

DelPiero
05-06-2011, 11:35
Ljudi da li se negdje ima naći za download onaj stari fudbal sa karikiranim anime igračima,gdje grom opali usred tekme pa oni popadaju'

Kid A
05-06-2011, 11:37
:pray: :pray: :pray:
:cry:
Jaooooo koji brain revive!
Lijevi bubreg bi dao za tu igru.

Jel to ono gdje je svaki tim imao svoje specijane poteze, npr Brazilska lopta se pretvori u piranu a Njemacka u dvije rotirajuce hrenovke :D

Kamerun je bio jak, njihova je isla ispod zemlje i zavrsi u golu

DelPiero
05-06-2011, 11:47
:pray: :pray: :pray:
:cry:
Jaooooo koji brain revive!
Lijevi bubreg bi dao za tu igru.

Jel to ono gdje je svaki tim imao svoje specijane poteze, npr Brazilska lopta se pretvori u piranu a Njemacka u dvije rotirajuce hrenovke :D

Kamerun je bio jak, njihova je isla ispod zemlje i zavrsi u golu

e baš to kolega,Kamerun je za mnoge bio tvrd orah,eh da mi je ponovo to igrat na nekom emulatoru...

Kid A
05-06-2011, 11:49
Nije problem naci, samo se nikad nisam mogao sjetiti naziva a trazim ju vec godinama

W1k1n6
14-06-2011, 00:31
Hurtle Socker, nije li?

Kid A
14-06-2011, 00:34
Hm, mozda. Sad bas gledam na youtubeu nema nijednog gameplaya a ni slika na googleu pa mi je ovako tesko po naslovu zakljuciti. Ali sjecam se svega u vezi igre, da mi je samo jedan screenshot ili nesto odmah bi znao
EDIT

pokusavam svasta utipkat u youtube, "SEGA aggressive soccer" i slicno i nadjem:
HrEQiXwvIEc
uh kako sam ovo igrao kao klinac :D

Cid
14-06-2011, 00:37
To smo igrali ja i Dino prije uvijek. Dobri stari Dino :(

Cr4zyN4z1
25-06-2011, 16:10
Tražim jednu igru kojoj se nemogu sjetit naziv nešto slično poput starcrafta i C&C. Nešto krush kill i neznam dalje :/ Hvala unaprijed

Forengner
25-06-2011, 16:13
KKnD (Krush Kill n Destroy.)

http://en.wikipedia.org/wiki/KKnD_series

http://image.gamespotcdn.net/gamespot/images/screenshots/6/197736/kknd2kro_790screen002.jpg

Hexfire
25-06-2011, 16:13
Krush, Kill 'n' Destroy možda.

http://en.wikipedia.org/wiki/KKnD_series

EDIT: Prestigao me

Cr4zyN4z1
25-06-2011, 17:42
E, to je to. Puno hvala obojci :pray:

Looky
14-07-2011, 19:01
Igra je bila neka "strašnija" verzija pacmana ako se dobro sjećam. Igrao sam je prije kojih desetak godina na kompu kao mali klinac. Znači nije se direktno zvala pacman, ali isti princip labirinta i levela. Protivnici nisu bili duhovi već, samo lica(glave) kostura, vragova, nečeg ljubičastog(?)(neko jednooko čudovište).Nesjećam se točno kako je glavni lik izgledao, međutim skupljaju se nekakve kvazi lampice i svaki level je drugačiji(valjda). Znači ime nije bilo pacman, već nešto drugo. Ako mi netko može pomoć bio bih vrlo zahvalan. ty

Čux
14-07-2011, 21:46
Igra je bila neka "strašnija" verzija pacmana ako se dobro sjećam. Igrao sam je prije kojih desetak godina na kompu kao mali klinac. Znači nije se direktno zvala pacman, ali isti princip labirinta i levela. Protivnici nisu bili duhovi već, samo lica(glave) kostura, vragova, nečeg ljubičastog(?)(neko jednooko čudovište).Nesjećam se točno kako je glavni lik izgledao, međutim skupljaju se nekakve kvazi lampice i svaki level je drugačiji(valjda). Znači ime nije bilo pacman, već nešto drugo. Ako mi netko može pomoć bio bih vrlo zahvalan. ty
jel u toj igri "pacman" bio plavi možda i imo zube čak :) ?

Looky
14-07-2011, 22:08
Nesjećam se glavnog lika baš :s
ako jest to, može ime igre?

System
23-07-2011, 16:49
Starija igra od 94-99 FPS (moguce je da je radjena na nekom quake engineu ali nisam 100% siguran). Pocinje u nekoj zatvorskoj celiji/tamnici, e sad oruzija ne znam da li su bila neka srednjevjekovna ili vanzemaljska. I nije Daikatana.

Horny Devil
23-07-2011, 17:37
Jedina koje se mogu sjetiti je Return to Castle Wolfenstein, ali je ona izasla 2001. Mozda ce netko znati bolje.

Sonic_Moronic
23-07-2011, 19:54
Možeš se sjetit ikakvih drugih detalja? Settinga, monstera, nečeg?

System
23-07-2011, 20:04
Pa znam da je bila super mracna, 3D grafika, i bili su neki slijepi misevi na pocetku.

Sonic_Moronic
23-07-2011, 20:07
Baš si me bacio u potragu :D

System
23-07-2011, 20:22
E da znas, ja je trazim godinama. To mi je kao neka opsesija :D.
Sjecam se kod druga da smo igrali sasvim malo. Ta tamnica u kojoj pocinjes je okruglog oblika. Sad nisam siguran ali ti si visio na lancu pa si se nekako oslobodio.

Zeko149
23-07-2011, 23:05
igra je za pc?

System
23-07-2011, 23:37
igra je za pc?

Da za pc.

Outmind
24-07-2011, 09:15
Systeme, to ti je Strife: quest for the sigil

eCUlN3_sEWQ

System
24-07-2011, 10:40
Pisku mu kurvinu. To je. Sad znam zasto nisam mogao da skontam oruzija. Cim sam vidio onu vodu na pocetku skontao sam da je to, sjecam se da smo upali tu i nismo znali izaci.
E ne znam kako da ti zahvalim. Reci sta zelis. :)

Magnus
09-09-2011, 19:24
Uh, ako netko ovo zna, svaka čast, ali sjećam se jako malo detalja...

Uglavnom, FPS je, prvi koji sam ikad igrao, vjerojatno 96-97'e godine, sjećam se da su u prvom nivou bile neke zgrade sa staklenim izlozima koje se mogu razbit, i malo groblje. Neprijatelji agenti u crnim odijelima, oružja se ne sjećam osim granate, i svaki neprijatelj gine na isti način (pretvori se uvijek u istu hrpu mesa i kostiju). Trebali su se skupit neki key-cardovi (plavi, crveni itd) za otvorit vrata koja vode na idući nivo.

Drugi nivo na početku se dobije sačmarica, sjećam se da bi me uvijek tu ubio neki robot jer sam bio totalna njubara.

Ring a bell?

whiskey
15-01-2012, 00:55
Isplati li se zaigrati The Call of Cthulhu ako je ko odigra? U zadnje vrime sve me više privlaci ludost Lovecrafta no ovo je jedina u gaming formatu :)

Duke of Earl
15-01-2012, 01:05
Isplati li se zaigrati The Call of Cthulhu ako je ko odigra? U zadnje vrime sve me više privlaci ludost Lovecrafta no ovo je jedina u gaming formatu :)
Isplati se jako, pogotovo ako voliš Lovecrafta. Ako se dobro sjećam, igra malo gubi snagu kako se primiče kraju i uvodi previše pucačkih elemenata, ali prva trećina igre i neki kasniji dijelovi su gotovo savršeni po pitanje atmosfere koju žele postići.

whiskey
15-01-2012, 10:44
Morat cu to izvidit.

Delirium
07-06-2012, 11:22
Jel mi može neko predložit dobre RPG-ove za SNES?
Željan sam starih čistokrvnih RPGova, tako da ako znate koji javite, pa ću ga potražit, ili još bolje ako imate "kazeticu" javite, kupio bih.

Sonic_Moronic
07-06-2012, 11:23
Koji bi to bili čistokrvni? :S
Na SNES-u imaš dobre jRPG-ove, igraj Secret of Mana i Link to the Past.

Delirium
07-06-2012, 11:25
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/dc/Might_and_Magic_II_Coverart.png

Evo, ovo bi bio epitom onog što tražim.
Moar like this.

Sonic_Moronic
07-06-2012, 11:26
Mislim da ima Eye of the Beholder na SNES-u...

Delirium
07-06-2012, 11:33
Vidio sam I da neko na njuškalu ima Drakkhen, možda si uzmem i to...

System
08-06-2012, 23:02
Tesko ces naci nesto takvo na SNESu vecinom su takve igre izlazile za PC.

Eda, Drakkhen.

XUDrGypnsnY

Delirium
09-06-2012, 07:21
Tesko ces naci nesto takvo na SNESu vecinom su takve igre izlazile za PC.

Eda, Drakkhen.

XUDrGypnsnY

:pray:

Dakle, ne :rotfl:

Neznam. Onda mi preporučite neke opće dobre igre za SNES, samo da igram nešt

System
09-06-2012, 12:43
Sto se tice rpgova
Chrono Trigger. Najbolji Jrpg ikada, ko kaze drugacije, laze.
Earthbound, iako nisam igrao dosta ljudi je hvali i dize u nebesa.
Final Fantasy VI. Najbolji Final Fantasy, prica je zanimljiva

Setting je prilicno originalan i zanimljiv, likovi su dobro uradjeni, svi su preko 18 za divno cudo, iskreno ocekivao sam klasicne japanse teeneage likove sa retardiranim frizurama i jos gorim mentalnim sklopom, muzika je odlicna kao i atmosfera. Ima nekih stvari koje mi se ne svidjaju, na primjer igra nije donjela nista novo u odnosu na prethodnike kao i na ostale jRPG-ove tog doba. Druga stvar je frustrirajuci random encounter koji je toliko naporan da sam zbog njega po nekoliko dana odbijao da igram igru. Treca stvar je malo slabija prica, ali je lijepo prikazana tako da se to moze zanemariti. Sve u svemu odlicna igra, takodje duzina mi se svidja, oko 25 sati zabave.
Secret of Mana, odlican akcijski RPG. Moze se u co-opu. Ako ti se ne igraju klasicni japanizeri preporuke za ovo.

Shadowrun, igrao sam malo ali je igra nepostena. Ubice izlecu iza svakog ugla. Genesis verzija je bolja, iako su potpuno razlicite igre.

Soul Blazer, zelda klon, kontorle su malo retardirane, nikad nisam uspio da je predjem.

I naravno Zelda, nekima i najbolja igra na SNESU, igrao sam je do onog dijela kada moras da sakupis milion kristala, ni jedan hint kako da dodjes do njih. Ali hej, meni LoZ kao serijal nije nista posebno.

Sto se tice platformera tu su Super Castlevania IV, Super Metroid, Megaman X, X2,X3 obavezni.

Delirium
09-06-2012, 13:07
Sto se tice rpgova
Chrono Trigger. Najbolji Jrpg ikada, ko kaze drugacije, laze.
Earthbound, iako nisam igrao dosta ljudi je hvali i dize u nebesa.
Final Fantasy VI. Najbolji Final Fantasy, prica je zanimljiva

Setting je prilicno originalan i zanimljiv, likovi su dobro uradjeni, svi su preko 18 za divno cudo, iskreno ocekivao sam klasicne japanse teeneage likove sa retardiranim frizurama i jos gorim mentalnim sklopom, muzika je odlicna kao i atmosfera. Ima nekih stvari koje mi se ne svidjaju, na primjer igra nije donjela nista novo u odnosu na prethodnike kao i na ostale jRPG-ove tog doba. Druga stvar je frustrirajuci random encounter koji je toliko naporan da sam zbog njega po nekoliko dana odbijao da igram igru. Treca stvar je malo slabija prica, ali je lijepo prikazana tako da se to moze zanemariti. Sve u svemu odlicna igra, takodje duzina mi se svidja, oko 25 sati zabave.
Secret of Mana, odlican akcijski RPG. Moze se u co-opu. Ako ti se ne igraju klasicni japanizeri preporuke za ovo.

Shadowrun, igrao sam malo ali je igra nepostena. Ubice izlecu iza svakog ugla. Genesis verzija je bolja, iako su potpuno razlicite igre.

Soul Blazer, zelda klon, kontorle su malo retardirane, nikad nisam uspio da je predjem.

I naravno Zelda, nekima i najbolja igra na SNESU, igrao sam je do onog dijela kada moras da sakupis milion kristala, ni jedan hint kako da dodjes do njih. Ali hej, meni LoZ kao serijal nije nista posebno.

Sto se tice platformera tu su Super Castlevania IV, Super Metroid, Megaman X, X2,X3 obavezni.

KK, thx, bit ću na "lookout" ako netko bude prodavao takve igre

The Great Duck
27-12-2012, 03:04
Jedna igra koju sam igrao kad sam bio mali...Znači negdje početkom 2000-ih...Crtana, ajmo reći avantura s nekim gusarima; ugl. postoje dvije skupine gusara (protivnički su odjeveni u crno i nose nekakvo kostursko znamenje), a cilj je pronaći skriveno blago uz pomoć dijelova mape skrivenih po brodu i na obližnjem otoku.Također su gusari mogli pjevati neke pjesme kao npr. My Bonne Lies Over the Ocean. Još se sjećam da je kapetan imao plavu kapu i sivu bradu, a uz njega je bila još jedna žena i neki ćelavi starac sijede brade (ne sjećam se točno, ali valjda ih je još bilo).
Zna tko o čemu se radi?

Wishmaster
21-02-2013, 22:47
Eeee, tražim jednu igru, ali davno sam ju igral pa se ne sjećam baš najbolje svega..
Smjernice:
- igral sam na onoj Terminator konzoli, pa pretpostavljam da je bilo i za NES
- radi se o nekakvom 'voćnom' svijetu, mislim da su se bacale banane kao oružje, a glavni lik je bio jež ili isto neko voće
- prvi boss je bila velika banana
- bilo je mogućnosti za unošenje šifre od nekih cca 8 simbola (opet mislim da su bile razne banane u pitanju)
- nakon završenog nivoa bil je prikaz mape, moguće da je bilo odabira puta i nivoa koji će biti sljedeći
- sidescroller, naravno

Jako se malo sjećam jer je bilo davno davno, ali bih baš rado probal na nekom emulatoru. Sve ove natuknice uzimajte s rezervom, jer ponavljam, davno je bilo.