Pogledaj cijelu verziju : wireless
um... moze mala pomoc
imam spojene kompove pomocu wirelessa i problem je sto spojeni komp kao da ima modem, tj. 54Mbs
a imam Adsl
e jesi nepismen
54 Megabita po sekundi..
modem ima 55.6SKilobita po sekundi..
ogromna razlika, daj se naučite čitat te oznake.. :kill: :kill: :kill:
54 Mbps je brzina s kojom je komp spojen na wlan router, X puta brža od modema :?
Marcellius09
21-12-2006, 11:47
lol
oprostite al mora sam
Karlo_from_Bjelovar
28-12-2006, 18:35
Također imam wireless. Router je u prizemlju kuće a laptop gore na katu. Signal je odličan i nemam problema sa sheranjem između kompa i laptopa. No svejedno internet veza je spora (jako spora).
model routera: ZyXEL prestige 600 series (neki novi sam dobio od T-coma, nema ga na popisu uređaja na netu)
model laptopa: ASUS A6J, wireless: 802.11a/b/g
MOLIO BIH SAVJET NEKOG STRUČNOG!UNAPRIJED HVALA! :pray:
šta prijavljuje kao brzinu spajanja laptopa na router?
Vjerojatno ima veze sa signalom, makar ti ga prikazuje kao odličan. Šta ti točno piše, kolki ti je signal strenght i link quality?
Ovako vjerojatno je problem u sljedecem. Router ti je g/b znaci moze davati na oba dva standarda signal, napravi sljedece prosvrljaj po postavkama i naci ces da ti kartica radi samo na g signalu, ja sam to jos davno koritio wirelles, sad ga koristim samo sa PSP, tak da se ne sjecam gdje je to, ali moralo bi biti pod postavkama.
Fino udjes u router preko ip adrese 192.168.1.1 sa sifrom 0000 i odes pod wireless i tamo promjenis kanal na neki drugi od ovog na kojem sada radi.Ne zaboravi potvrditi postavke prije izlaska .
Fino udjes u router preko ip adrese 192.168.1.1 sa sifrom 0000 i odes pod wireless i tamo promjenis kanal na neki drugi od ovog na kojem sada radi.Ne zaboravi potvrditi postavke prije izlaska .
i sta onda ?? lijepo sa kismetom opet nadem IP adresu, nije dovoljno. Neka stavi WEP enkripciju i to je to
i sta onda ?? lijepo sa kismetom opet nadem IP adresu, nije dovoljno. Neka stavi WEP enkripciju i to je to
Ne znam na sto si ti konkretno mislio ali ja sam dao savjet Karlo_from_Bjelovar koji ima problema sa surfanjem a ne kradjom podataka.I kakve veze ima promjena kanala sa sigurnosnim postavakama.Pa naravno da ce staviti wep enkripciju i mac filtering ako zivi u stambenoj zgradi sa vise stanara ali posto on ako sam dobro skuzio zivi u obiteljskoj kuci i ako u krugu od 50 metara nema nikoga nema ni potrebe nista zakljucavati.
Ne znam na sto si ti konkretno mislio ali ja sam dao savjet Karlo_from_Bjelovar koji ima problema sa surfanjem a ne kradjom podataka.I kakve veze ima promjena kanala sa sigurnosnim postavakama.Pa naravno da ce staviti wep enkripciju i mac filtering ako zivi u stambenoj zgradi sa vise stanara ali posto on ako sam dobro skuzio zivi u obiteljskoj kuci i ako u krugu od 50 metara nema nikoga nema ni potrebe nista zakljucavati.
aha sry, ja sam mislio da je to tvoj prijedlog na kradu podataka :D
Karlo_from_Bjelovar
29-12-2006, 07:58
evo naso sam i to izgleada ovak: 802.11 Mode:mixed, b only, g only.... do sad mi je bilo na mixed... na koj signal da sad stavim? :rotfl:
evo naso sam i to izgleada ovak: 802.11 Mode:mixed, b only, g only.... do sad mi je bilo na mixed... na koj signal da sad stavim? :rotfl:
stavi na g only
Karlo_from_Bjelovar
29-12-2006, 19:17
stavi sam... javim se kad provjerim "jačinu" konekcije... :roll:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.