PDA

Pogledaj cijelu verziju : SvcHost error

atridhr
06-11-2006, 20:46
Pozdrav
Imam WinXP sp2, i nedavno mi se pojavio ovaj eror (virus) koji je veoma iritantan. Kada god sam online izbaci mi ovu poruku:
http://i13.tinypic.com/2mhedms.jpg
nakon toga mi zvuk s***e, pa moram restart.
Mislio sam da se radi o onom virusu blaster (koji je trebao biti rijesen u sp2!)
probao sam sa FixBlastom i RegCurom to rijesiti ali ne pomaze...
takodje sam remote procedure call servis postavljao na Take no action, ali ni to ne pomaze.
Zamolio bih vas clanove PCPlaya da mi pomognete ako mozete.
thx

Scuderia
06-11-2006, 21:19
To nije virus,pobaj sa popravkom windowsa.

DrunkyDuck
06-11-2006, 22:21
Skeniraj disk sa jednim od antivirus/anti spyware programa (Nod32, spybot search and destroy, ad-aware) tek tolko da znas o cemu se radi.

Vrlo vjerojatno da je virus, i sam sam ga pobrao ali ga se nisam uspio rijesiti. Maskira se kao proces koji je kritican za rad windowsa tako da ga nemozes ugasiti, a kad nadjes datoteku virusa i uklonis ju, opet se obnovi nakon restartanja.

Jedno pitanje, da li ti je CPU usage u Task Manageru (ctr+alt+del) stalno na 100%, cak i ako nista ne radis?

atridhr
07-11-2006, 01:34
Jedno pitanje, da li ti je CPU usage u Task Manageru (ctr+alt+del) stalno na 100%, cak i ako nista ne radis?

haha sto me nasmija sada, Znam carobnu kombinaciju za task manager. Mislim da je zna i dijete od 9god, a ne student Informatike...

uglavnom ne nije nego radi normalno. Imam antivirus BitDefender, ali on nista nije otkrio. Moracu probati sa NOD-om.

PS. Pozvao bih strucnjake (ljude iz PcPlaya) da se jave, i barem reknu da ne znaju o cemu je rijec ovdje, ako mi vec nemogu ponuditi prijedlog ili rjesenje.
pozdrav

Cali
07-11-2006, 03:49
instaliraj nod32, ugasi system restore, restartaj komp, odi u safe mod, pa onda skeniraj i čisti.

NITROS
07-11-2006, 08:43
E ljudi vi ste legende covjece. Hocete maknuti virusa tako da mu obrisete tijekom NORMALNOG rada datoteke :pray: :pray:

Covjece ovo dugo nisam cuo. Svaki virus danasnjice ima back up napravljen koji je neaktivan na nekom dijelu diska. Njega vecinom ne vide antivirusi pa ga tako niti nemogu odstraniti. Nakon sto ti obrises file, tijekom restarta iz back upa izade novi virus.

s druge strane ako koristis safe mod, virus se nemoze obnovit, jer ga na to ne potice niti jedna aplikacija.

GrannyKiller
07-11-2006, 15:58
Svaki virus danasnjice ima back up napravljen koji je neaktivan na nekom dijelu diska. Njega vecinom ne vide antivirusi pa ga tako niti nemogu odstraniti. Nakon sto ti obrises file, tijekom restarta iz back upa izade novi virus.

s druge strane ako koristis safe mod, virus se nemoze obnovit, jer ga na to ne potice niti jedna aplikacija.

zato treba dobro provjerit šta se diže s Windowsima...

ili obrisat virus iz safe-moda (ako to A-V podržava), kao što je NITROS rekao.

DrunkyDuck
07-11-2006, 17:32
E ljudi vi ste legende covjece. Hocete maknuti virusa tako da mu obrisete tijekom NORMALNOG rada datoteke
Tko je uopce to spomenuo?

Da, sve do ponovnog restartiranja racunala izvan safe moda jer se back-up datoteka virusa nalazi izvan njega.

zato treba dobro provjerit šta se diže s Windowsima...
Ovo je kljuc.