Pogledaj cijelu verziju : DX 10, here it comes
Sources in Taiwan again confirmed that Nvidia's upcoming GPU (graphics processing unit) GeForce 8800 (formerly codenamed G80) is designed to fully support Microsoft's DirectX 10 Shader Model 4.0 technology. Nvidia is scheduled to officially launch the new GPU on November 8, the sources said.
The sources also revealed that two expected versions of the GeForce 8800, the GeForce 8800 GTX and the GeForce 8800 GTS, will vary in features such as the number of stream processors (128 and 96, respectively), core clock (575MHz and 500MHz) and shader-engine clock (1350MHz and 1200MHz). Both versions will be SLI ready, with 16x full-screen antialiasing and 128-bit floating-point high dynamic-range (HDR) lighting technology.
Using Nvidia's reference designs, makers will roll out graphics cards equipped with a recommended 768MB or 640MB of on-board memory for the GeForce 8800 GTX and the GeForce 8800 GTS, respectively, the sources stated. With a different memory clock (900MHz versus 800MHz) and memory interface (384-bit versus 320-bit), the cards will vary in memory bandwidth (86.4GB/s versus 64GB/s) and texture fill rate (36.8 billion versus 24 billion texels per second), according to the sources.
Taiwan-based graphics-card makers are now completing their last-minute preparations to launch their own products in line with Nvidia's launch in the middle of next week, the sources said.
http://img437.imageshack.us/img437/6527/1rjt0.th.jpg (http://img437.imageshack.us/my.php?image=1rjt0.jpg)
Izvor: DigiTimes
YUPI! Crysis se bliži... Ja namjeravam uzeti DX10 grafu za Božić pa se nadam da neću morati uzimati prvu verziju grafički... Nadam se da će doći 8900 :D
MiNdBrEaKeR
02-11-2006, 07:34
znaci izlaze uskoro jel neko zna kada ce tocno izac kod nas kolke ce im biti cijene??? CRYSIS CRYSIS CRYSIS :pray: :pray: :pray: :pray:
GrannyKiller
02-11-2006, 10:10
e ljudi, ajde se malo smirite i bolje pogledajte ovu grafu...ogromna je!! i guta mucho wata, tako da slobodno razmislite i o novom napajanju...
razvoj grafičkih kartica ide u potpuno krivom smjeru...sve više rastu i rastu i troše više energije, a i isto tako se i više zagrijavaju...trebalo bi bit suprotno.
katastrofa!!
MiNdBrEaKeR
02-11-2006, 10:45
e ljudi, ajde se malo smirite i bolje pogledajte ovu grafu...ogromna je!! i guta mucho wata, tako da slobodno razmislite i o novom napajanju...
razvoj grafičkih kartica ide u potpuno krivom smjeru...sve više rastu i rastu i troše više energije, a i isto tako se i više zagrijavaju...trebalo bi bit suprotno.
katastrofa!!
Čito sam negdje kao da ce jedna 8800gtx trošit 450w :shock: :shock: a dvije u SLI-u čak 900W :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: JEBOTEEEEEE
GrannyKiller
02-11-2006, 10:56
katastrofa!!
Čito sam negdje kao da ce jedna 8800gtx trošit 450w :shock: :shock: a dvije u SLI-u čak 900W :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: JEBOTEEEEEE
pa katastrofa velim ti....ovo sigurno neću kupit...
Kao i svaki novi komad hardvera na tržištu,treba to pustit da malo "odstoji",da se riješi cijena itd. onda kupit...
još malo pa ćemo morati nakupovati 2-3 agregata za te grafičke i na kraju ih "kurblati" da zapale...ajmeee!
:o :o :o da li uopće postoje dovoljno jaka napajanja za ove zvijeri
http://img.clubic.com/photo/00381283.jpg
Grafička će tražiti oko 300 W
ali partneri će već skužiti kako da beštije ohlade.. i prilično su velike...
no sve se to može srezati :) :twisted:
ja uzimam neko kvalitetno napajanje od nekih 600-650 W..
Stari moj,al' je mesnata! :o Jedva čekam! :)
A sta sam ja jos prije govorio. 8800 ce trenutno biti neisplativa. Kasnije kada malo odstoji ce to biti ono pravo.
mravojed19
02-11-2006, 17:16
Još malo pa će nam kompovi trošit više struje od jebenog bojlera i štednjaka skupa.
što nije cilj novih tehnologija manja potrošnja i manje zagrijavanje?
mislim da će neko kvalitetno napajanje od 400 -450w biti dosta
sumnjam da hoće...prije će bit oko 600W dosta... :?
u pravu si. tako nešto biti će ok, osim ako se ne uzima sli konfa sa 2 i više diskova.
Dyslexia
02-11-2006, 22:49
u pravu si. tako nešto biti će ok, osim ako se ne uzima sli konfa sa 2 i više diskova.
Bit ce dosta nekih kvalitetnih 400- 450 wata,a ne 500 - 600 wata pa nije to stednjak ili vesmasina da trosi toliko struje.
u kojem slučaju će nas nekoliko morat otić na http://www.aquadac.com/agregati/prodaja.htm
ja imam tri kompa doma za napajat.. mislim da će mi ovaj Volvo od 85 kVA bit taman..
Bit ce dosta nekih kvalitetnih 400- 450 wata,a ne 500 - 600 wata pa nije to stednjak ili vesmasina da trosi toliko struje.
...još...nije još...ali ima sve naznake da postane. :?
kako ste debilni, samo pohrlite na dx10 graficke
i dajte oko 4k kn za graficku koja ce u roku 3mjeseca bit zastarjela ...
Da hebote idioti smo..al se želimo igrat kako spada na 50+ fps-a! :D
GrannyKiller
03-11-2006, 01:36
vi niste normalni...
A čuj,ne znamo si svi uberclockat hard,tako da moramo kupit jače u startu..vidiš kako se znanje isplati,a!? :)
NiX4tHeG@M3R
03-11-2006, 11:26
A čuj,ne znamo si svi uberclockat hard,tako da moramo kupit jače u startu..vidiš kako se znanje isplati,a!? :)
:rotfl:
lol,šališ kaj ne? :wink:
I da bar dobim na lotu u polovici sljedeće godine :pray:
jel ko zna kolko najjače napajanje ima W?
Ne,ne šalim se.Za hardver sam tutlek.
NiX4tHeG@M3R
03-11-2006, 13:03
Ne,ne šalim se.Za hardver sam tutlek.
lol sry ja sam mislio na hard disk!!!
A ti uopce znas kolka je snaga napajanja ta dva uredaja ???
:rotfl:
lol,šališ kaj ne? :wink:
I da bar dobim na lotu u polovici sljedeće godine :pray:
jel ko zna kolko najjače napajanje ima W?
1500W mislim da je od Tagana, enermaxa nisam siguran. Galaxy class, ali inace ovi entuzijasti ti imaju napajanja od 3kW tak da nema tocne jacine napajanja.
Da li je moguce u komp ugraditi vise od 1 napajanja??
Lord Jambrek
03-11-2006, 18:05
e ovo nije loša ideja, a i sigurno je isplativija od mnogih riješenja
str33t6l0w
03-11-2006, 19:44
moze se.. ali se pinovi iz jednog moraju vadit i spajat na drugo... al komplicirano je...
moze se.. ali se pinovi iz jednog moraju vadit i spajat na drugo... al komplicirano je...
Nemora se. Ako se recimo na jedno spajaju diskovi, ledice.... a drugo da se koristi kao glavno.
Ako bih htjeli ona fuckerska napajanja e onda bi trebalo to raditi sa nekim overclockerom koji zna kako se s tim radi
evo i službene potvrde: najjača 8800GTX troši nešto sitno više od 1950XTX (321W), a ima i do 92% više performanse. izvor: pc-ekspert (DailyTech)
Scuderia
04-11-2006, 13:43
evo i službene potvrde: najjača 8800GTX troši nešto sitno više od 1950XTX (321W), a ima i do 92% više performanse. izvor: pc-ekspert (DailyTech)
92% veće preformanse;svako s malo razumjevanja u komp bi rekao :naughty:
Da,baš malo gledam i nije mi jasno.:o
92% vece perfomanse su stvarno takve ali samo u odredjenim situacijam,na visokim rezolucijama(1600x1200) i sa maksimalnim grafickim postavkama u nekoj igri.Da je brza je ali u normalnim situacijama ne toliko.
[quote="THE LIK":1qzfjl3k]
92% veće preformanse;svako s malo razumjevanja u komp bi rekao :naughty:[/quote:1qzfjl3k]
slušaj, testiranja govore tako, a ti nagađaj šta god želiš. naravno da to nije 92% brže konstantno, nego u određenim situacijama. zato i je napisano da je brža "i do 92%".
goGAMERo
04-11-2006, 18:44
-zvijezda novog demo-a za seriju 8 je stvarna osoba - Adrianne Curry Playboyeva zečica
-G80 bude pušten u prodaju tzv. "hard launch" to znači da kartice budu dobavljive već od 8.11.
-kartice su dizajnirani by ASUS (prošle generacije by MSI)
-sve kartice su proizvedene od strane ASUS-a, ostali proizvođači mogu samo promjeniti hlađenje na kartici (slično kao s GX2)
-AIBs (add-in board vendors) nesmiju prodavat overclockirane kartice na prvoj generaciji serije 8 (nV se odlučila na taj potez zato jer je imala enormne količine vračenih G71 GPU iz razloga prevelikog OC)
-kartice će biti užasno sloabo dobavljive i užasno skupe (GTX dođe u Americi laganih 800-900$) - UK dobiva svega 200kartica pa onda računajte kolko bi ih moglo stići u Hrvatsku
-kartice su užasno vezane za snagu procesora (usporede radi Kentsfeld nije dovoljan da iskoristi puni potencijal kartice - isto vrijedi i za AMD-ov 4x4 sustav)
Ogg The Dogg
04-11-2006, 19:29
a ja u kompu imam napajanje od 300w i to neko shrottconn. ovo je za popizdit :rotfl:
zna netko kad budu izašle mainstream dx10 grafe? <2000kn?
Prince-Artas
04-11-2006, 20:56
zna netko kad budu izašle mainstream dx10 grafe? <2000kn?
pa oni će zajedno sa najjačim modelom odmah ponudit mainstream i low end grafe
edit
ovo je sa pceksperta
DailyTech se dokopao jedne 8800GTX kartice i malo se s istom poigrao. U 3D Mark-u 06 su dobili rezultat od 11200 bodova, u Half Life-u 2 (4xAA/16xAF, 1600x1200) 116.93 fps-a, u Quake-u 4 (4xAA, 1600x1200) 65.93 fps-a, u Prey-u (4xAA/16xAF, 1600x1200) 88.87 fps-a što su znatna poboljšanja (čak do 92%) u odnosu na ATi-ev Radeon X1950 XTX. Unatoč dvama strujnim konektorima potrošnja električne energije i nije znatno veća u odnosu na X1950XTX, u load-u 8800GTX "troši" 321W, dok ATI "troši" 308W.
Nove nVidijine 8800GTX i 8800GTS kartice na tržištu će se naći od idućeg tjedna kada očekujemo i potpune testove istih.
više možete pronaćo ovdje
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4812
GrannyKiller
04-11-2006, 23:29
eto, i pokazalo se da potrošnja nije ništa strašno... imajte na umu da je to potrošnja zajedno sa Core 2 Quad (četverojezgreni) procesorom koji guta oko 130W, tako da je sa nekim "normalnim" procesorom potrošnja puno manja...
moj Tagan bi to gurao bez problema 8)
oko zagrijavanja još ništa ne znamo, jedina zamjerka za sada ide na račun veličine kartice...i cijene naravno, ali ipak je to zwer.
do idućeg ljeta će bit valjda kakvih mainstream kartica...8600GT :D
Ja znam, da do druge godine do 8 mjeseca ne kupujem novu grafu :))
GrannyKiller
04-11-2006, 23:45
Ja znam, da do druge godine do 8 mjeseca ne kupujem novu grafu :))
ja negdje do 6. mjeseca...ma bit će do tada krasnih stvari :)
još kakvog Conroeića ili Kentsfielda :)
E jeste debili :rotfl:
Pa zar nisu uz X1900XTX dolazili adapteri tako da radi i uz slabije napajanje???
Pa bit će isto... Sjećam se da sam prije 4-5 mjeseci gledo recenziju svih grafa na tržištu u BUG-u i da su to napisali...
A strpit ćemo se do ljeta i onda nać neku best buy grafičku...
I jedno pitanje: Pa hoće li nove igre radit i na DX9 grafičkim???
Pa zar nisu uz X1900XTX dolazili adapteri tako da radi i uz slabije napajanje???
Pa bit će isto... Sjećam se da sam prije 4-5 mjeseci gledo recenziju svih grafa na tržištu u BUG-u i da su to napisali...
Pa, naravno, pa kad je izašao DX9, takve su se igre normalno mogle i na DX8 grafama, pa ne vidim razlog da i sada ne bude tako!
kakvi su to adapteri? neke bobine ili? :| pomoćni generatori? :shock: svašta ja ovdje pročitam. :roll:
da, radit će na dx9 grafama, samo ćemo morat instalirat dx9L.
CROGAMERR
09-11-2006, 23:46
Stiglo je cudo od dx10 u ve-mila,samo 5200 kn!
http://img501.imageshack.us/img501/751/200611081130007va6.jpg (http://imageshack.us)
Evo mislim ubost novi komp.....da ubodem tu zvjer ili da ipak pričekam....inače mi se jako sviđa....ajmo prijedlozi....
Ti si debil covjece. Nisu dolazili adapteri odnosno generatori kako je rekao kolega cali. :)
Dolazili su adapteri koji su dva molexa pretvarali u jedan konektor tj. jos uvijek dolaze s njima :DD
Burek_fr0m_SPACE
10-11-2006, 11:40
Evo mislim ubost novi komp.....da ubodem tu zvjer ili da ipak pričekam....inače mi se jako sviđa....ajmo prijedlozi....
Nikad nisam, a vjerovatno nikad i neću kupovati grafičke čim izađu. Nema smisla, jednostavno to je bacanje para. Strpi se koji mjesec, jer će do tada i cijene spasti, a i pokazaće se koji su proizvodi najbolji na tržištu. Kupovanje nečeka što košta 4k+ kuna čim izađe je samo za one koji ne znaju gdje bi s parama.
KR1ST1J@N
10-11-2006, 15:59
pricekaj to je moj savjet nemoj odma uzet prve grafe cekaj da se situacija smiri a dotad bi ti i 7600gt trebala bit dovoljna
tomifish2002
10-11-2006, 17:29
[quote="CROGAMERR"]Stiglo je cudo od dx10 u ve-mila,samo 5200 kn!
točno. stigla je. ja ju volim. ona mi se jako sviđa. bit će moja. sutra ujutro....
aaaaaaahhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh aaaaaaaaa
sutra navečer ću postati scorove ..... :D
točno. stigla je. ja ju volim. ona mi se jako sviđa. bit će moja. sutra ujutro....
Razmisli jos jednom.Da se ta lova i pametnije potrosit.
nemoj niš kupovat...nema DX10 softwarea...tako da niš od toga dok ne dođe vista....inače karticu mislim kupit negdje u 1-2 mjesecu...
Piše ovako u jednom PC chipu:
Uz neke high end kartive počelo je pristizati i posebno dodatno napajanje koje možete koristiti da bi kartica radila bez problema ukoliko vam napajanje samog računala nije dovoljno jako
I poviše toga slika klasičnog adaptera sa onim ulazom na 220W...
Dakle imam pravo...
I skenirat ću pa postat ovih dana, nemam sad vremena...
Prince-Artas
10-11-2006, 21:25
k tome ima i 7800gtx, sasvim dovloljna grafa za barem još godinu dana
tomifish2002
10-11-2006, 22:39
da da , valjda mi zato nfs carbon i fear trzaju na 1280x960
i ja sam prije kupovao mainstream grafe ali kad se čovjek jednom navikne na 4xaa 16xaf v-sync onda bez toga nije isto. a još sam se zajebo jer sam kupio preveliki monitor. na 19" 1024x768 jedostavno izgleda očajno.što se tiče dx10 baš me briga. ne mislim još kupovat vistu. a što se tiče kupovine grafičke za 2 mj na tržištu nvidia neće imati ništa jače od 8800gtx još barem 6-9 mj.. svejedno mi je kupit 8800gtx sad ili za 2 mj. a čitao sam da ati dosta kasni sa proizvodnjom r600 čipa
Piše ovako u jednom telefonskom imeniku:
Uz neke high end kartive počelo je pristizati i posebno dodatno napajanje koje možete koristiti da bi kartica radila bez problema ukoliko vam napajanje samog računala nije dovoljno jako
I poviše toga slika klasičnog adaptera sa onim ulazom na 220W...
Dakle imam pravo...
I skenirat ću pa postat ovih dana, nemam sad vremena...
To ima samo ona specijalna edicija ASUSove kartice koja je napravljena u 2000 primjeraka i kosta nemalih 8000kn
Zato NISI upravu
da da , valjda mi zato nfs carbon i fear trzaju na 1280x960
i ja sam prije kupovao mainstream grafe ali kad se čovjek jednom navikne na 4xaa 16xaf v-sync onda bez toga nije isto. a još sam se zajebo jer sam kupio preveliki monitor. na 19" 1024x768 jedostavno izgleda očajno.što se tiče dx10 baš me briga. ne mislim još kupovat vistu. a što se tiče kupovine grafičke za 2 mj na tržištu nvidia neće imati ništa jače od 8800gtx još barem 6-9 mj.. svejedno mi je kupit 8800gtx sad ili za 2 mj. a čitao sam da ati dosta kasni sa proizvodnjom r600 čipa
Ma vraga trzaju.Meni na jos vecoj rezoluciji 1280x1024 ne trzaju istana sa 1-2 opcije koje nisu na max ali doslovno kako sam rekao 1-2 stavke.U fearu su to one meke sjene a u carbonu su mi ps na midumu a sve ostalo na max i NISTA ne trza osim GOTICHA 3 za kojeg mi fali rama.Za ovu grafu koju ti kupujes taj tvoj proc bu usko grlo jer jedino novi C2D procesori donekle uspjevaju tu grafu hraniti podacima tak ako ne namjeravas krenuti u nesto vecu investiciju ne vidim puno smisla dati za grafu 5000 kn koja ce biti zaposlena sa jedno 70% kapaciteta.U svakom slucaju uzivaj ako ju kupis imat ces stvarno najjacu grafulju koju danas novac moze kupiti.
tomifish2002
11-11-2006, 15:52
ne ne. sve mora biti na max :D
Ma svaka cast ali pogledaj link dolje pri rezi od 1280x960 razlika imedju tvoje grafe i dx9 grafa je svega od nekoliko fpsova.Dobitak od veceg broja fpsova je tek na extremno velikim rezolucijama tak da mislim da stvarno nije jos vrijeme za tu graficku.
http://www.tomshardware.com/2006/11/08/ ... page8.html (http://www.tomshardware.com/2006/11/08/geforce_8800/page8.html)
Prince-Artas
11-11-2006, 19:22
a sluašj tommi ja ti savjetujem da ne kupuješ tu grafu ali ako ti hoćeš uzmi je, tvoje su pare :) btw šta ćeš sa tom 7800gtx
tomifish2002
12-11-2006, 10:44
a sluašj tommi ja ti savjetujem da ne kupuješ tu grafu ali ako ti hoćeš uzmi je, tvoje su pare :) btw šta ćeš sa tom 7800gtx
ne kužite. to je to. 8800gtx. neće bit nikakvih drugih modela za 2-3 mj. niti će se cijene mijenjati. kupim sad ili za 2-3 mj isti vrag. ati kasni debelo sa r600 arhitekturom. neće biti 8900gtx još godinu dana sigurno.
neznam još šta ću sa 7800gtx. moram pitat frenda. ako neće prodaću je za 1500kn ima zalmana vf700cu radi na 18db, do jaja...
Prince-Artas
12-11-2006, 10:48
ne kužite. to je to. 8800gtx. neće bit nikakvih drugih modela za 2-3 mj. niti će se cijene mijenjati. kupim sad ili za 2-3 mj isti vrag. ati kasni debelo sa r600 arhitekturom. neće biti 8900gtx još godinu dana sigurno.
neznam još šta ću sa 7800gtx. moram pitat frenda. ako neće prodaću je za 1500kn ima zalmana vf700cu radi na 18db, do jaja...
čim dođu atijeve kartice očekuj 8800gtx sa gddr4 memorijom
tomifish2002
12-11-2006, 10:53
Ma svaka cast ali pogledaj link dolje pri rezi od 1280x960 razlika imedju tvoje grafe i dx9 grafa je svega od nekoliko fpsova.Dobitak od veceg broja fpsova je tek na extremno velikim rezolucijama tak da mislim da stvarno nije jos vrijeme za tu graficku.
http://www.tomshardware.com/2006/11/08/ ... page8.html (http://www.tomshardware.com/2006/11/08/geforce_8800/page8.html)
ja igram na 1280x1024 ili ako baš igre ne podržavaju na 1280x960
graf na tom linku jasno pokazuje da je na 4xaa 8xaf bez softshadows 8800gtx 50% jača od 7900gtx odnosno barem 2,5 puta jača od 7800gtx
a kad igram na 1280x1024 supersampling taa 16xaf v-sync onda je ta razlika debelo veča. treba pažljivo proučiti grafove i izračunati. 8800gtx je čudovište. gledao sam rezultate na nekoliko stranica , na raznim procesorima i platformama....monster!!!
za godinu dana očekuj seriju 9800, a vjerojatno će tamo negdje na proljeće serija 8900 ili kako već, koja bi trebala imat gddr4 memoriju i još više taktove zahvaljujući nižem proizvodnom procesu. identično kao i kod 7800 i 7900 serije.
Prince-Artas
12-11-2006, 16:18
za godinu dana očekuj seriju 9800, a vjerojatno će tamo negdje na proljeće serija 8900 ili kako već, koja bi trebala imat gddr4 memoriju i još više taktove zahvaljujući nižem proizvodnom procesu. identično kao i kod 7800 i 7900 serije.
lol evo i nvidia dolazi do 9800 :rotfl: šta će onda, možda geforce 8xx serija
tomifish2002
12-11-2006, 18:49
nakon 9800xt idu na x seriju (x550...) :rotfl:
jedini napredak sa 8800gtx je kad je staviš u sli - 3d mark 01 nature test vrti sa 1300 FPS-a i ima nekih 97000 bodova :o :shock:
:D vidjet ćemo na dx10 za 2-3 mj...
evo da se malo tucete po glavi :)
http://www.vr-zone.com/?i=4296&s=2
http://www.legitreviews.com/article/415/1///
Pa si vi mislite :)))
Prince-Artas
12-11-2006, 20:50
jebote koja zvijer
What da hell?? 17,597 3D Mark 06 with just single card?? That's easily over what extremely overclocked 7900GTX SLI can get! Good stuff!! But.... time to go SLI yea??
a kad tek dođu mainstream grafe, za 1500-200kn dobit ćemo grafe koje jedu za doručak 7900gtx u 1950xtx
NiX4tHeG@M3R
12-11-2006, 21:33
jebote koja zvijer
What da hell?? 17,597 3D Mark 06 with just single card?? That's easily over what extremely overclocked 7900GTX SLI can get! Good stuff!! But.... time to go SLI yea??
a kad tek dođu mainstream grafe, za 1500-200kn dobit ćemo grafe koje jedu za doručak 7900gtx u 1950xtx
:pray: :pray: :pray:
jedu za doručak lol :rotfl:
ja se nadam tom!
kakwo hlađenje!!!!!!!!!!!!1
FearLess
17-11-2006, 11:45
dame i gospodo prestavljam vam dx10(igre)
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=200059
56k oprez
dame i gospodo prestavljam vam dx10(igre)
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=200059
56k oprez
impresivno, pogotovo ono sa flight simulatora :o
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.