Pogledaj cijelu verziju : kako staviti novi hard disk?
joke_i_boris
11-10-2006, 13:51
kupio sam novi hard disk od 160 Gb i ne znam što sve treba učinit da bi on radio. ostavio sam i stari unutra. spojio sam ga preko s-ata kabela i mjenjo mu ono za mastera i slavea. komp ga ne očitava.
jesi napajanje uštekao? :)
joke_i_boris
11-10-2006, 15:22
a ne znam koje jer mislim da su ulazi drugačiji nego a starom hardu. pogledat ću
kupio sam novi hard disk od 160 Gb i ne znam što sve treba učinit da bi on radio. ostavio sam i stari unutra. spojio sam ga preko s-ata kabela i mjenjo mu ono za mastera i slavea. komp ga ne očitava.
ako si kupio sata disk, onda sigurno nisi mijenjao mod master-slave, jer sata diskovi to nemaju, jer su samo po 1 na jednom kabelu.
ono što si ti mjenjao je sata1 i sata2 mod, a moguće je da tvoja ploča ne podržava sata2 disk, pa ga zato ne vidi. na disku je shema, pa stavi na sata1 mod. isto tako provjeri da ti je u biosu enabliran sata kontroler.
joke_i_boris
11-10-2006, 15:54
evo sad mi je neki lik reko da ga samo trebam formatirat . reko je da uđem u my computer i tamo u device manager ili nešto slično pa će ga očitat. onda ga formatiram i to je to . ali ja ne znam gdje je to točno pa ako neko može objasnit.
evo sad mi je neki lik reko da ga samo trebam formatirat . reko je da uđem u my computer i tamo u device manager ili nešto slično pa će ga očitat. onda ga formatiram i to je to . ali ja ne znam gdje je to točno pa ako neko može objasnit.
e pa to je onda druga stvar. ti si napisao prije da ga tvoj komp ne očitava, pa sam pretpostavio da ne vidiš disk u biosu uopće. ako ga vidiš normalno u biosu, onda ga prvo particioniraj i onda ga formatiraj u ntfs (odeš desni klik na my computer/manage/disk managment i tamo sve to radiš).
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.