Pogledaj cijelu verziju : Medieval 2: Total War
Potrebno je imati M2TW znači prvi odgovor.
ma nisam mislio jel li standalone.. al dobro, kad instaliram vidjet cu :D
Deadwalker
19-09-2008, 10:07
ma nisam mislio jel li standalone.. al dobro, kad instaliram vidjet cu :D
Daj kad sprobas reci kakve novosti uvodi ekspanzija. Nisam je jos nabavljal a ovaj M2TW sam prosao uzduž i poprijeko...
kingdoms daje 4 nove kampanje..posebno se svaka pokreće (a i instalira) ;)
Daj kad sprobas reci kakve novosti uvodi ekspanzija. Nisam je jos nabavljal a ovaj M2TW sam prosao uzduž i poprijeko...
novosti u gameplayu? nema ih, samo novi settlementi, frakcije i jedinice. meni je ekspanzija odlična, svaka ima svoju priču, likove, eventove... ako ti originalna igra polako dosađuje, preporučam ekspanziju da te vrati u medieval 2.
e ljudi, jel može netko stavit screenshot vegetacije izbliza na max. detaljima? Meni je sve nekak mutno, čak lošije od Rome-a..
nebi trebalo tako biti na max... daj ti svoj screen.
Deadwalker
19-09-2008, 15:06
novosti u gameplayu? nema ih, samo novi settlementi, frakcije i jedinice. meni je ekspanzija odlična, svaka ima svoju priču, likove, eventove... ako ti originalna igra polako dosađuje, preporučam ekspanziju da te vrati u medieval 2.
Nice. Kakve su kampanje, tj. kakve su priče u njima, sto je cilj postići u tim kampanjama? S kojim nacijama se igraju kampanje?
Opisi malo ak nije problem...
The Great Duck
19-09-2008, 15:33
A da pogledaš malo službene stranice igre,Wikipediu ili progooglaš malo?
Nice. Kakve su kampanje, tj. kakve su priče u njima, sto je cilj postići u tim kampanjama? S kojim nacijama se igraju kampanje?
Opisi malo ak nije problem...
imaš 4, sjeverno/mezoameričku (koloniziranje novog svijeta, pun qrc plemena, španjolci... meni vgg kampanja) onda ima Teutonska (necu sad objasnjavat Teutonce i njihove ciljeve, ako ne znaš-wiki), imaš i Britaniju (kolju se englezi, velšani, škoti, irci i vikinzi) i na kraju križarska (sveta zemlja, Saladin, Lionheart, đihadi, dolazi ti pomoć ali im se general utopi i tak :D)
i preporucam procitati recenzije i screenove da shvatis bolje i skuzis detalje.
Deadwalker
19-09-2008, 17:19
imaš 4, sjeverno/mezoameričku (koloniziranje novog svijeta, pun qrc plemena, španjolci... meni vgg kampanja) onda ima Teutonska (necu sad objasnjavat Teutonce i njihove ciljeve, ako ne znaš-wiki), imaš i Britaniju (kolju se englezi, velšani, škoti, irci i vikinzi) i na kraju križarska (sveta zemlja, Saladin, Lionheart, đihadi, dolazi ti pomoć ali im se general utopi i tak :D)
i preporucam procitati recenzije i screenove da shvatis bolje i skuzis detalje.
hvala na infu. Bum si jos malo procital recenzije i vjerojatno onda nabavi igru. Igral sam sve Total Ware i ovisnik sam o njima i bil bi grijeh da ne odigram i ovo...
Herr Schnitzel
19-09-2008, 17:29
Ja konjicu uvjek probam sakriti na bokovima ako je to moguće, zatim sa strijelcima derem po neprijatelju koji trci prema meni i istovremeno laganim korakom saljem pjesadiju naprijed u jednoj liniji. Kada se neprijatelj dovoljno približi, strijelce povlačim iza, a s pjesadijom krenem u puni trk u susret neprijatelju...Gledati sudar 2000 jedinica na mapi je nesto neprocjenjivo za mene :pray: :pray: Uglavnom, u žestini borbe kada se borba zapapri, saljem svoju skrivenu konjicu koja dere u bokove i s leđa i neprijatelj je onda zatvoren u "sendvic" i onda ubrzo slijede njihove bijele zastave i masovni pokolj. Uglavnom, s tom taktikom uvjek igram ako mi trenutna situacija to dopusta...
Erm, jesi li mogao jos osnovniju taktiku od te smisliti?
IGoR_2803
19-09-2008, 18:14
ekspanzija je zakon... dobro je netko rekao da ako ti dosadi origigi, treba odigrati ekspanziju... meni je taman dosadio pokušaj osvajanja cijelog starog kontinenta sa Španjolcima u grand campaign, pa sam nabavio kingdoms i tu su 4 nove izvrsne kampanje... sad sam tek na kraju Britannia kampanje sa Ircima, a kasnije ću i ostale 3 odigrati... :thumbs2:
Deadwalker
19-09-2008, 23:30
Ja konjicu uvjek probam sakriti na bokovima ako je to moguće, zatim sa strijelcima derem po neprijatelju koji trci prema meni i istovremeno laganim korakom saljem pjesadiju naprijed u jednoj liniji. Kada se neprijatelj dovoljno približi, strijelce povlačim iza, a s pjesadijom krenem u puni trk u susret neprijatelju...Gledati sudar 2000 jedinica na mapi je nesto neprocjenjivo za mene :pray: :pray: Uglavnom, u žestini borbe kada se borba zapapri, saljem svoju skrivenu konjicu koja dere u bokove i s leđa i neprijatelj je onda zatvoren u "sendvic" i onda ubrzo slijede njihove bijele zastave i masovni pokolj. Uglavnom, s tom taktikom uvjek igram ako mi trenutna situacija to dopusta...
Erm, jesi li mogao jos osnovniju taktiku od te smisliti?
Koristim je jer uvijek uz nju imam sigurnu pobjedu, ali mogu samo kada imam dovoljno jedinica i kada situacija na mapi to dopusta...Inače najčešće improviziram i snalazim se kako znam...
igrao sam jedinicu pre savrsena igra, a dvojku sam halao kod frenda pa malo je poboljsana grafika po mom 8)
Lord Ragnarok
13-02-2009, 12:03
i are casting ressurection!. Raise fallen topic!!
no evo svrsih sa ressanjem, pa me zanima da li je moguce u m2:tw (bez kingdomsa) igrati kampanju kao mongol sa nekim race unlockerom? nisam ni stavljao nikakav patch ako ista pomaze.
Sony Ericsson
13-02-2009, 15:00
konjica je preslaba inace u svakom total waru. trebala bi biti skuplja i jaca
ScorpiuS
13-02-2009, 15:32
Skuplja da, jača ne. Već je dovoljno jaka, jedino može postat slabija zbog napretka tehnologije.
i are casting ressurection!. Raise fallen topic!!
no evo svrsih sa ressanjem, pa me zanima da li je moguce u m2:tw (bez kingdomsa) igrati kampanju kao mongol sa nekim race unlockerom? nisam ni stavljao nikakav patch ako ista pomaze.
ja sam probao sa Timurima ja mislim, i nisam uspio. fora je šta igra pocinje prije nego sta se ekipa pojavi. searchaj si fajl descr_strat il tak nes i tamo se poigraj sa stvarima ako te zanima. mozes i sa papom igrat. :D
Lord Ragnarok
13-02-2009, 16:20
ma cropir, mislim da je postojao neki prog/izmjena fila da to omoguci, nesto kao u r:tw, mogli smo sa svima igrati otpocetka ako bi modicirali neki file, sada me zanima koji i kako modificirati file/inst programcic
Postoji ti tako nešto,samo promijenis u nekom read fileu nešto,to jest premjestiš nacije
Samo što samo neke možeš,to jest one koje ne možeš unlockati normalnom igrom,znači mongoli i papa su Out
Sony Ericsson
13-02-2009, 17:38
Skuplja da, jača ne. Već je dovoljno jaka, jedino može postat slabija zbog napretka tehnologije.
ovo je tema o medievalu II ne o empire total waru, a konjica je bila najjaca upravo u srednjem vijeku
Postoji ti tako nešto,samo promijenis u nekom read fileu nešto,to jest premjestiš nacije
Samo što samo neke možeš,to jest one koje ne možeš unlockati normalnom igrom,znači mongoli i papa su Out
nisi u pravu. mozes igrati sa svim nacijama koje postoje od pocetka igre, a postoji mogucnost da mozes i sa mongolima, timurima i aztecima ako naštimaš tu godinu, makar nisam cuo da je itko ikad uspio.
txt fajl ti se zove descr strat, pa pogledaj.
a zajebao sam se, sa papom se moglo u medieval 1.
Lord Ragnarok
14-02-2009, 01:03
evo nasao sam na netu, poceo igrati sa rusima, dosli mongoli i pogazili me prvoga :D
Indiana Jones
15-03-2009, 11:19
laganoooooooo... protezem se (sa njemcima) od skandinavije pa sve do afrike... unistio sam dance i talijane a ubrzo cu i veneciju ... ratujem sa englezima , sicilijom , venecijom , francuskom i maorima (pola su oni izazvali ) .........
torcida007
15-03-2009, 11:39
Ja sam s Danskom osvojia čitavu europu i sjevernu afriku,onda me timuridi i mongoli pregazili. :roll:
Indiana Jones
15-03-2009, 14:07
e da jos se protezem od najzapadnijeg dijela francuske do madarske ( izdo ih )
hehehehheh
jos nekih 6-7 gradova i jeruzalem i gotovo
p.s
torcida jel ides u vinkovce na utakmicu
:D
CRO-Tsar
15-03-2009, 20:35
Ja sam počo ETW.M2TW više nemogu igrat. Igrao sam ju tak puno da mi je dosadila da ju barem 1,5 godinu više neću moć igrat. Al igra je stvarno super.
Deadwalker
16-03-2009, 00:53
Bome, ja sam se također M2 dosta naigrao, a o Rome-u da ne govorim. Zato me sada strah zapocinjat uopce Empire TW dok mi jos traju ispiti na faksu... :wink:
Bome, ja sam se također M2 dosta naigrao, a o Rome-u da ne govorim. Zato me sada strah zapocinjat uopce Empire TW dok mi jos traju ispiti na faksu... :wink:
Ja sam se vec odavno zaribao :-x Al izvuci cu sve 8)
jel dobar onaj kingdoms nastavak
crnisokol
24-04-2009, 08:57
Meni odličan..nudi tri različite kampanje...ameriku, teutonce i britaniju...
Najbolje mi je osvajanje britanije od strane škotske s williamom wallaceom :)
I križarske ratove, znači četiri.
i hotseat multiplayer, tj kampanje za više igrača na jednom računalu :D
Arbiter of Change
27-04-2009, 15:54
Izašla je v1.0 verzija dugo očekivanog LotR moda The Third Age: Total WarSako nekoga zanima. Smexy.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=253976
1. The Middle-earth Map
Play on an extensive historically accurate map of Middle-earth as it was in the Third Age, including 114 settlements taken straight from Middle-earth lore and completed with several fictional locations.
Visit the wonders of Middle-earth, like the Three Towers, the Argonath or Durin's tower and see all the unique locations of Middle-earth like Minas Tirith, the Black Gate or Isengard. See the hills of Rohan, the huge forest of the Mirkwood and the dark ash of Mordor.
2. The Factions
Play with all important factions of the Third Age, including Gondor, Rohan, High and Silvan Elves, Dwarves, Eriador, Dale, Isengard, Mordor, Rhun, Harad and the Orcs of the Misty Mountains.
Every faction has its own strengths and weaknesses, benefits and disadvantages on the battle as well as the campaign map. Decide if you want to face your enemy with a small, but trained and heavily armored army or if you count on masses of units to overrun your foes.
The unit design is based on visual references of the Lord of the rings movie trilogy, completed with fictional units and artwork, all based on the lore of Middle-earth.
3. The Gameplay
The end of the Third Age is a time where good and evil wage a decisive war for the final domination of Middle-earth.
Both ways, freeing the good people of Middle earth as well as bringing the world under the shadow will not be an easy task for the player.
A new campaign and battle AI will make the player's life much harder and a unit recruitment based on a cultural level and a regional recruitment requires strategically decisions and will slow down your expansion if not properly planned.
The AI will also receive certain bonuses like extra money or additional armies if they get in serious trouble to compensate the lack of human intelligence and the lack of income through missions.
4. The Design
In order to reflect the world of Middle-earth as good as possible, there is an almost complete rework of the 2D and 3D design, including the menu, the interface, the symbols and pictures and much more.
To create an even deeper atmosphere, all cultures have a unique set of music and unit sounds and voices were completely changed for many factions.
Lastly there is a huge amount of new videos, including the intro, the faction intros and many in-game events.
jeeee. skidam :pray:
sa patuljkovima idem prvo.
Lord Ragnarok
27-04-2009, 16:38
prije nego se bacim na skidanje, jel za to moram imati kingdoms ili samo obicni m2.tw?
Arbiter of Change
27-04-2009, 16:41
prije nego se bacim na skidanje, jel za to moram imati kingdoms ili samo obicni m2.tw?
Ček it:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=254506
Lord Ragnarok
27-04-2009, 17:02
muchas gracias senyor
Its download time!!
tek mi je na 48% i jos je pala brzina tako da cu vjerojatno tek sutra isprobati
EDIT:
jebote, ovo izgleda bolje od pravih total warowa
pogledajte malo youtube filmova: http://www.youtube.com/user/ThirdAgeTotalWar
stvarno je sramota za velike izdavačke kuće da fanovi naprave najbolju LOTR igru dosad :D
IGoR_2803
27-04-2009, 19:26
tek mi je na 48% i jos je pala brzina tako da cu vjerojatno tek sutra isprobati
EDIT:
jebote, ovo izgleda bolje od pravih total warowa
pogledajte malo youtube filmova: http://www.youtube.com/user/ThirdAgeTotalWar
stvarno je sramota za velike izdavačke kuće da fanovi naprave najbolju LOTR igru dosad :D
ne mogu vjerovati, ovo se skida odma...
Medieval 2: Total War nisam igrao jer mi se cinio lejm, ali posto sam lotr fan sada sam u " :shock: " efektu na trailere za ovaj mod, ak je to kako mi se cini... to je najbolji mod ikada napravljen....i must play...
evo, ja instalirao mod, radi glatko. odoh sad igrati :D
btw, ima ako je netko vec skinuo, treba mi onaj hotfix sto popravlja problem sa bijelim interfaceom. filefront mi nesto ne radi. pls
IGoR_2803
28-04-2009, 13:44
http://www.sendspace.com/file/mop8gi
Arbiter of Change
29-04-2009, 13:48
Uf, ja sam sad u iskušenju da instaliram igru samo kako bi probao mod, a ne mogu stići igrati... javite dojmove barem. :)
sve je kako su tamo rekli, ali ima par iritantnih sitnica. recimo ja igram sa patuljicima i kad pobijedim onaj glas nekad uzvikne "all the christendon will be awed by the victory we have won here today". ali takve stvari su rijetke. navukao sam se sad, pa cu vjerojatno jos neko vrijeme igrati.
jel se mogu mjenjat imena jedinica
Reci mi prvo je li se moglo mijenjat u obicnom m2:tw kingdoms i kako pa cu provjerit
ne, govorim o obicnom m2 tw bez lotr moda
Deadwalker
01-05-2009, 11:32
damn, sada kada bih htio isprobati igru i mod, skuzim da je nemam doma :-x I nemam pojma kod koga mi je...i ja budala posuđujem... :(
No dobro, to mi je valjda znak da se primim knjige, hehe 8)
valjda^^. Ja isto moram nabavit cd-ove jer ovo dugo cekam, btw vi koji ste igrali jer ima historical bitaka npr. kao minas tirith i helm's deep...
valjda^^. Ja isto moram nabavit cd-ove jer ovo dugo cekam, btw vi koji ste igrali jer ima historical bitaka npr. kao minas tirith i helm's deep...
nema nikakvih historical bitki ali mozes praviti custom battle
ne znam na primjer ako dođe do bitke za minas tirith hoće li grad izgledati kao u knjizi/filmu ili će biti obična citadela iz vanilla medieval 2 total war?
Aha, hvala, a skime ti igras i mozes malo opisat kampanju...
igram sa patuljcima. na početku imaš 4 teritorija Erebor (Pustogora) i istocno od njega Željezna Brda. imaš još dvije teritorije na krajnjem sjeverozapadu (uz more)
u pocetku si u savezu sa ljudima iz Dolja i ratuješ protiv goblina i orka iz Maglenog gorja a, šumski vilenjaci iz mrkodola i lothloriena su prijateljski nastrojeni prema tebi.
na mapi ima preko 100 naselja tako da su pokrivene sve lokacije iz knjiga/filmova, umjesto rebela su tu banditi koji u pocetku kontroliraju glavninu mape ali naravno brzo pocnu gubiti teritorije :D
kao što papa može pozvati sve kršćane u križarski pohod na neki grad tako ovdje na primjer sauron pozove sve evil factionse (Isengard, Orcs of the Misty Mountains, Mordor, Harad, Rhun) u pohod na neki grad (u mom slucaju Edoras... i nisu uspjeli).
Drama :D. Bili mi mogao dat msn ili xfire da popricamo malo pls fakat me zanima :D
naso sam neki mod na netu koji kad instaliras mozes igrat s hrvatskom i imas hrvatske jedinice npr alkare, pannonian i light croatian cavlary
hajduke, uskoke itd.
naso sam neki mod na netu koji kad instaliras mozes igrat s hrvatskom i imas hrvatske jedinice npr alkare, pannonian i light croatian cavlary
hajduke, uskoke itd.
to bi bilo prikladnije za empire
eddie2142
03-05-2009, 18:51
like, koliko je tebi povijest? :yuck:
Naime... uskoci, hajduci, alkari... su iz vremenskog razdoblja koje je bliže razdoblju pokrivenom u empire total war-u.
Uskoci i hajduci su bili najaktivniji za vrijeme najveće opasnosti od turaka koja je bila u 16. st a to je zapravo jednako udaljeno i od empirea i od medievala
Indiana Jones
15-05-2009, 09:39
Moze neko objasnit cemu sluzi merchant u igri ??
Moze neko objasnit cemu sluzi merchant u igri ??
imaš po mapi razbacane resurse za trgovinu pa ga pošalješ na jedan od njih. s njim također možeš ukloniti suparničke trgovce.
McPingvin_v2.0
31-07-2009, 13:23
http://www.imagesforme.com/out.php/t617182_shkotipishkoti.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/617182_shkotipishkoti.jpg)
BOOYAA
McPingvin_v2.0
02-08-2009, 21:15
U podne na trgu. Čekam te.
mr.bullseye2
18-08-2009, 16:38
Medieval:total war sam igrao mnogo put no ovaj novi bi mogao biti još bolji.Privlače me masovne srednjevjekovne bitke!!! :thumbs2: :thumbs2:
ScorpiuS
18-08-2009, 17:15
Medieval je van već nekoliko godina, čudo je da tek sad čuješ za njega.
Lord Ragnarok
18-08-2009, 21:41
malo se ubacujem u temu. kako produziti godinu? ono da svaka godina traje 4 turna ili kakogod, te jel moguce to produziti jos vise? (4 turna ili tako nes je vec netko spominjao)
imas u data, file descr_strat i tam moš otključat sve nacije i nariktat te turnove.
Praetorian
07-09-2009, 20:11
Sad sam preso za Teutonce, bilo je tesko sa svih strana sam bio okruzen, napado me Novgorod pa me izdali Poljaci i Sveto Rimsko Carsvto, pa jos dosla kuga :scared:, jedna od tezih nacija za prelazit.
Oni imaju najjaču vojsku.
Oni imaju najjaču vojsku.
Nema "najjače" vojske. Svaka ima svoje prednosti i mane te sve ovisi o igraču kako će ishoditi bitka i naravno varijablama poput unapređenja koja neka vojska ima, konstitucija vosjke protiv druge (npr. kopljanici sami protiv konjanika dobivaju), strategijski razmještaj na bojnom polju itd.
Praetorian
08-09-2009, 12:22
Primjetio sam da imaju najveci moral od svih nacija sa kojim sam igrao, a i drugi narodi ih se boje.
McPingvin_v2.0
08-09-2009, 17:37
(npr. kopljanici sami protiv konjanika dobivaju)
Netočno.
Ovisi kakvi kopljanici protiv kakvih konjanika. U pravilu ti puno jeftiniji kopljanici pobiju skupe konjanike.
McPingvin_v2.0
08-09-2009, 18:16
Opet ne :)
Ovisi o formaciji, opremljenosti, moralu, tko ima higher ground, koja konjica, koji kopljanici, kreću li se kopljanici, ili stoje, jesu se konjanici zaletjeli...
Lord Ragnarok
08-09-2009, 19:05
horse archers, oni bi me uvijek ujebali..., ali u pravilo frontal charge najboljih konjanika vs najboljih kopljanika (ukopanih) obicno zavrsava jako ocitim rezultatom
Praetorian
08-09-2009, 19:11
Men su najgori ti horse archers, nikak ih pohvatat po terenu.
Lord Ragnarok
08-09-2009, 19:13
exctly what i said :D nebi ih isus pobio, jos kada im je general tamo pa ne spuse moral. uzas >.<
McPingvin_v2.0
08-09-2009, 19:15
Naravno... Ali tko te tjera u frontalni napad? :)
TW ima puno više opcija od klasičnih roshambo strategija :)
Praetorian
08-09-2009, 19:18
Ja sam jedamput imo duplo vise vojske al su me horse archers tolko izresetavali, da sam ubrzo ostao bez pol vojske, pa sam naredio povlacenje nema se smisla s njima natjeravat po terenu. Neznam koja bi taktika bila dobra protiv njih, mozda lako konjanistvo.
Lord Ragnarok
08-09-2009, 19:20
to ih obicno lagano sredi psoto su brzi pa ih tesko ovi sa strijelama pogode.
damn inst si m2tw+kingdoms.
grrr bas ste gamad >.<
Neka konjica. Nisu ti stijelci na konjima toliko dobri sa mačevima. Zaleti u njih jednu konjaničku jedinicu i gotovi su.
Duke of Earl
28-11-2009, 10:20
Napokon sam se odlučio da naučim igrat Total War, igru koja mi je uvijek bila zanimljiva, ali uvijek sam brzo odustao od svakog nastavka. Sad sam za početak krenuo u kratku kampanju s Englezima da se malo istreniram, i prva stvar koja mi je zasmetala je što svaki turn traje 2 godine, i već mi je umro najbolji general, valjda od starosti. Isto tako, smeta mi vremensko ograničenje za završit kampanju, od nekih 200 krugova. Same bitke su odlično izvedene, u tom najviše uživam, jedino će mi trebat malo više vremena da pohvatam sve na strateškoj mapi. Imaju stariji igrači kakvih korisnih savjeta ?
Turn ti traje 6 mjeseci, ako se dobro sjećam. Nakon što ti istekne to vremensko ograničenje, ti možeš nastaviti igrati, tako da ne moraš brinuti za to. Moj savjet za igru s Englezima ti je da osvojiš cijelu Britaniju i onda se širi kamo hoćeš, a najbolji način da razviješ ekonomiju je taj da potpišeš puno trade rightova i onda gradiš portove u svakom gradu, jer svi gradovi na Britaniji imaju pristup moru.
Praetorian
28-11-2009, 10:43
I nadam se da igras da se mozes razvijat bez generala bice ti lakse.
Duke of Earl
28-11-2009, 10:46
Da, taman sam mislio i krenut u osvajanje škotske, i onda su smrdljivi francuzi prekinuli alijansu sa mnom, tako da ću se prvo njih morat riješit. Zašto gadovi ne žele poštivat dogovor :(
I nadam se da igras da se mozes razvijat bez generala bice ti lakse.
Misliš da isključim auto-manage ? Jedino neznam što bih prvo trebao graditi i koje gradove da pretvaram u dvorce. Ah, pitat ću advisora za savjet.
Praetorian
28-11-2009, 10:52
Jel se mozes razvijat bez generala, znaci jel mozes gradit vosjku, zgrade, bez da ti se general nalazi u provinciji, ako da onda ostavi kak ti je. Sto se tice francuza nemoj se cudit, oni su takav narod. Jesi patchirao igru na 1.3 v?
Duke of Earl
28-11-2009, 10:54
Patchirana je, i mogu gradit, ali sam si neke gradove namjerno stavio na automanage: financial build, da mi grade samo ono što povećava profit.
Praetorian
28-11-2009, 11:00
Sad jos probaj uc u savez s nekim, i trgovinu, i cuvaj si luke jer dosta ovisis o njima. I rijesi se škota.
McPingvin_v2.0
28-11-2009, 11:00
Napokon sam se odlučio da naučim igrat Total War, igru koja mi je uvijek bila zanimljiva, ali uvijek sam brzo odustao od svakog nastavka. Sad sam za početak krenuo u kratku kampanju s Englezima da se malo istreniram, i prva stvar koja mi je zasmetala je što svaki turn traje 2 godine, i već mi je umro najbolji general, valjda od starosti. Isto tako, smeta mi vremensko ograničenje za završit kampanju, od nekih 200 krugova. Same bitke su odlično izvedene, u tom najviše uživam, jedino će mi trebat malo više vremena da pohvatam sve na strateškoj mapi. Imaju stariji igrači kakvih korisnih savjeta ?
http://answers.yahoo.com/question/index ... 332AAu8VzQ (http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081109110332AAu8VzQ)
Za igru s Englezima... Ovako:
- istrijebi Škote odma. Ne nakon 10 turnova, ODMA. Vjerojatno će ti Papa reći da prestaneš. Čekaj da istekne embargo na napadanje i dovrši ih. Odmah i istrijebi rebele tako da je otočje tvoje.
- pošalji diplomata u Europu. Sa svima sklopi trade rights, a Papi ponudi i alliance. Pomaže pri održavanju dobrih odnosa.
- kad ćeš ići na udaljeni križarski pohod (Jeruzalem, prolly) nemoj odma sve nakrcati u brod... Pola vojske će ti pobjeći. Pusti ih da šeću barem do juga Francuske, a poželjno bi bilo do Grčke. Uz vojsku obavezno pošalji i nekoliko agenata svih vrsta. Svećenik će prije prebaciti stanovništvo na katolicizam, a merchant će ubirati milijune od šećera i sl. :)
- Francuzi i Škoti su backstabing pizde. Nemoj ulaziti u alliance s njima. Isto tako, sve provincije u Francuskoj ti moraju imati punopuno vojske... Ili onoliko koliko ti je dosta da obraniš 3 turna po jedan napad. Kasnije bi ti i Portugal mogao stvarati probleme.
- Alliance s Papom, Švabama i Dancima je dobar potez. Budi siguran da si uvijek u dobrim odnosima s njima (šalji im svakih 10-ak turnova po 500 golda poklon) jer bi ti mogli pokucati na vrata... Katapultima :)
- vojska ti se treba sastojati od Levy Spearmena, Dismounted Knightova, Longbowmena i Feudal Knightsa. Ostalo može ući po potrebi, ali ove su se jedinice pokazale najisplativijima. Naravno, katapulti bilo koje vrste će uvijek poslužiti.
- kad gradiš, nemoj staviti u svakom gradu po hrpu zgrada, bez obzira što imaš 298418414 Florina... Jako brzo nestanu :)
- treba ti cca 1 dvorac na tri grada. To napravi tako da imaš dobru pokrivenost dvorcima, jer oni služe za štancanje vojske.
Eto, ovako iz glave... Ako mi padne još nešto na pamet javim :)
Herr Schnitzel
28-11-2009, 11:39
Pingu je diplomirao Engleze, nema se što dodati :)
Ja trenutačno igram Kingdoms sa Third Age modom (LotR). Osim što sam u biti dobio kompletno novu igru, mod je prokleto zabavan i zahtjevan na very hard težini, koja se preporuča za ugodno igranje. Svi palci gore.
McPingvin_v2.0
28-11-2009, 11:50
Pingu je diplomirao Engleze, nema se što dodati :)
Čuj, ja Engleze, ti Švabe, a obojica Veneciju :)
Jel postoji neki mod ili patch koji poboljšava grafiku za m2tw, kao što za ETW ima Empire Optimized (tak nekak) mod.
Kad bi M2TW mogo imati grafiku ko ETW, stalno bi ga igro, ovak mi je više dopizdio. <<stvarno sam ju dugo bio igro jer je igra stvarno zarazna.
Herr Schnitzel
28-11-2009, 12:31
Što konkretno fali grafici iz Medieval II?
Stvarno, pa grafika iz Medievala i danas izgleda super.
Duke of Earl
28-11-2009, 14:24
[quote="Duke of Earl":33qdczve]/kat
/kat
[/quote:33qdczve]
Hvala na savjetima, mislim da ću počet nanovo kampanju s englezima, da se odma na početku riješim Škota. I još jedno pitanje, kad završim kratku kampanju s Englezima, hoće li mi se otključat koje nove nacije za igru, recimo Irska ?
McPingvin_v2.0
28-11-2009, 14:41
Irska kao nacija u igri ne postoji :)
Iskreno, ne znam hoće li ti se ostale otključati, ali to možeš i sam editiranjem fajlova, kao i za turnove. Ja sam si otključao Papal state ^^
Praetorian
28-11-2009, 15:33
Duke of Earl isprobaj i ekspanziju kingdoms, po meni najbolja ekspanzija za neku igru.
u kingdomsima imaš irsku ak te baš zanima, meni su najbolji mađari.
Ekspanzija nudi više sadržaja od originala :)
Zato su je i napravili. :D
Deadwalker
28-11-2009, 21:25
Koja famozne zakljucke necu jos ovdje vidit :D
Herr Schnitzel
28-11-2009, 21:26
Zato su je i napravili.:D
Mislio je na to da ekspanzija ukupno ima više sadržaja nego cijela bazična igra. Praktički četiri različite igre u jednom pakiranju.
Znam, a zakej je onda napravljena, da ima manje sadržaja? :D
McPingvin_v2.0
08-12-2009, 22:01
Ukoliko netko nema original, a misli da ima 2.49€ viška: http://store.steampowered.com/app/4700/
Lord Ragnarok
10-12-2009, 16:06
nemos igrati na njihovom sluzbenom multiplayeru. (ono kao battle.net kod wc3). za sp bi rekao da nema razlike, cak se svi modovi daju instalirati
Deadwalker
10-12-2009, 16:47
Ja bi sigurno kupio, al kad jos mi je uvijek racun prazan. Moram cekati 15. :(
Arbiter of Change
10-12-2009, 16:55
Molio bi vas da ne udostojite retajna pitanja normalnim odgovorima.
Molio bi vas da ne udostojite retajna pitanja normalnim odgovorima.
Prvi Arbiterov WTF he tried to say post otkad sam ja na forumu
EDIT:skuzio sam trebalo mi je malo duže, iako je konstrukcija rečenice klimava :D
Deadwalker
31-01-2010, 19:33
Poceo igrati ponovo kampanju. Ovaj puta s Venecijom, hard tezina. Bemu, s njima se uvijek mucim. U 10 turnova su me uspjeli napasti gotovo svi. Prvo Bizant(pa su se povukli), zatim Milan, Holy Roman Empire, Mađari te na kraju Sicilija. Ne mogu odbijati sve te napade pa da sam fakin Cezar v2.0
Zakrzljao sam... :(
Nemrem vjerovati da si ti zapeo !!! lol :)
Deadwalker
31-01-2010, 19:52
Ma, iritira me sto saveznistva ne znace nista. AI funkcionira po sistemu da dok se nema vise gdje siriti, napada. Bez obzira bio saveznik ti ili ne. Sad budem poceo sponova, al s time da cu ja prvi napadat kako bi si odmah osigurao mirne granice. Volim inace prvo ojacat ekonomiju, a onda naveliko napadat, al s Venecijom ta taktika nejde posto je okruzena s previse drzava i svi se odmah grabe za teritorij(i normalno da AI napada igraca, a ne medusobno).
Ma, iritira me sto saveznistva ne znace nista. AI funkcionira po sistemu da dok se nema vise gdje siriti, napada. Bez obzira bio saveznik ti ili ne. Sad budem poceo sponova, al s time da cu ja prvi napadat kako bi si odmah osigurao mirne granice. Volim inace prvo ojacat ekonomiju, a onda naveliko napadat, al s Venecijom ta taktika nejde posto je okruzena s previse drzava i svi se odmah grabe za teritorij(i normalno da AI napada igraca, a ne medusobno).
Imamo slične taktike, prvo ekonomija pa rat !!! Dobro je to al ponekad ne uspijeva !!!
Da, AI u M2TW-u nevalja, a bome niti diplomacija !!!
Sve je zakurac !!!
Al nemogu dočekat ovaj NTW, zvuči mi obečavajuće !!!
McPingvin_v2.0
31-01-2010, 20:01
!!!
!!!
!!
!!!
NTW!!!
!!
Herr Schnitzel
31-01-2010, 20:09
!!!
!!!
!!
!!!
NTW!!!
!!
Strah me i pomisliti ako je tako u RL.
Deadwalker
31-01-2010, 22:38
Upalila taktika. Odmah napao Mađare te im zauzeo castle Sofiu(i tako sprijecio da si stancaju vojsku). Zatim napao Bizant te zauzeo castle Corinth te grad Thesalonicu. Sada se spremam zauzeti Constatinopole, te onda da jos rijesim Budimpestu. Na zapadu imam jaka saveznistva s Milanom i Holy Roman Empire-om. Pazio sam da imam dobre odnose s njima(da ne ratujem s njihovima saveznicima i sklapam saveze s njihovim neprijateljima). Uspio sam se ekonomski stabilizirati tako da mogu "uzdrzavati" veliku vojsku.
*proud* 8)
Ja sam samo s venecijom priveo kampanju do kraja. Na very hard, na kraju mi je ostala samo venecija pod opsadom :)
Pretpostavljam da su te Timuridi sjebali.
Evo igra mi frend opet M2TW kingdoms, pa ti preporučuje mod Eras Total Conquest (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1251)S
Imaš Hrvatsku u modu !!! Eto, probaj, pa javi dojmove !!!
Praetorian
22-06-2010, 10:01
Uskoro izlazi Third Age Total War 2.0, navodno krajem ovoga mjeseca. Biće dodanih nekoliko novih frakcija, među poznatijim biće i Arnor. Biće novih videa u igri, novi heroji, muzika, prsten će imati veću važnost. Ono što me najviše veseli je Fellowship kampanja.
Praetorian
23-06-2010, 09:18
Evo i preview
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=368450
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
Fellowship kampanja se čini zakon :)
Može li mi neko preporućiti neki dobar mod?
Praetorian
27-06-2010, 09:16
Uskoro ti izlazi Third Age 2.0 Total War, a sad si stavi Stainless Steel 6.2.
Jesu li sejvovi Stainless steela 6.1 kompatibilni sa 6.2?
Praetorian
27-06-2010, 10:42
Nebi znao jesu kompatibilni sejvovi, ako si došao daleko u igri onda prijeđi 6.1 verziju pa onda instaliraj 6.2.
Praetorian
22-07-2010, 18:29
LJUDI IZAŠAO JE THIRD AGE 2.0 TOTAL WAR, NAJBOLJI MOD U POVIJESTI ZA NEKU IGRU.
Praetorian
22-07-2010, 21:10
Dodana je kampanja Fellowship, i par novih frakcija, a jedna od njih je ARNOR, s njima ću krenut igrat.
Praetorian
23-07-2010, 19:29
Zaigrao sam mod, ma to je igra a ne mod, i ujedno najbolja lotr igra.
Praetorian
24-07-2010, 10:10
Igram s Eriadorom, kako je dobro, imam Gandalfa i Aragorna, moram ujediniti par provincija da bi stvorio Arnor, jedva čekam da to napravim.
Silver_Wolf
25-07-2010, 18:56
Neznam... Meni je update bezveze ... Meni je 1.2 bio puno korisniji ... Ali eto hype je hype...
antonio96
26-07-2010, 10:09
u kingdomsima imaš irsku ak te baš zanima, meni su najbolji mađari.
meni su španjolci najbolji :D
Oprostite što sam nekrofil :P
Kako je riješena ekonomija u M2TW? Je li imalo dublja ili na bilokoji način bolja od prethodnika?
Praetorian
30-07-2010, 09:52
Kako je riješena ekonomija u M2TW? Je li imalo dublja ili na bilokoji način bolja od prethodnika?
Snimi si mod Stainless Steel 6.2 pa ćeš imat dobru diplomaciju, za vanillu neznam jer nisam igrao puno vanillu.
Ista je kao u rtw. Dodani su samo trgovci (tip agenta) koje šalješ na resurse koji su razbacani po mapi.
http://www.dfoplanet.com/forum/images/smilies/facepalm6.gif
/uninstall M2TW
GeraltofSmeg
01-08-2010, 05:40
/uninstall M2TW
Hej,hej, ne očajavaj. Imaš i princeze, koje su zenski diplomati s mogucnoscu zenidbe!!! :roll:
Praetorian
01-08-2010, 09:58
/uninstall M2TW
Snimi si Stainless Steel 6.2 mod, pa češ imat dobru diplomaciju.
Praetorian
03-08-2010, 13:59
Izašao je Stainless Steel 6.3 :D :pray:
Arbiter of Change
09-08-2010, 10:54
Uvijek se lolam na ovu, a nije smiješna.
http://img37.imageshack.us/img37/8366/1281334695197.th.jpg (http://img37.imageshack.us/i/1281334695197.jpg/)
sickpetey
09-08-2010, 11:02
Mene vise fascinira score XD
McPingvin_v2.0
12-11-2010, 00:19
http://img440.imageshack.us/img440/5190/36045.jpg
Probao sam instalirati patch 1.2 i ne mogu ni uci u igru... U cemu je problem?
Mislim da je 1.5 zadnji, instaliraj ih sve.
Treba mi verzija 1.2 zbog moda The Long Road. Hoce li moci raditi na drugim patchevima?
Trebalo bi moć radit i na kasnijim patchevima.
Danas sam rijesio problem. Dok sam instalirao Kingdoms, automatski se instalirao patch 1.2 zatim 1.3 i onda sam instalirao ovu ekspanziju.
Nakraju opet instalirao mod The Long Road. Nisam jos probao ovaj mod... sutra cu :D
Jeste li igrali ovaj mod? Koji je najbolji mod? Meni je trenutno najbolji Stainless Steel uglavnom zbog mape, jedinice su super ali malo su monotane i nisu bas realne, posebno bizantske za koje ja cesto igram.
Praetorian
09-12-2010, 10:27
Jedinice u Stainless Steelu su realne o čem ti?
Meni najbolji modovi za M2TW su Third Age, Stainless Steel i Broken Crescent.
Imaš neki mod, ima mapu od islanda pa do indije. Ak se sjetim, budem ti reko ime.
Jedinice u Stainless Steelu su realne o čem ti?
Meni najbolji modovi za M2TW su Third Age, Stainless Steel i Broken Crescent.
Pa nisu mi realne, ima puno slicnih jedinica iz obicnog Medievala 2.
Imaš neki mod, ima mapu od islanda pa do indije. Ak se sjetim, budem ti reko ime.
Jesi li sad sjetio? :)
Praetorian
16-12-2010, 19:35
I zbog toga ti nisu realne :rotfl: :rotfl: :pray: :bravo:
I zbog toga ti nisu realne :rotfl: :rotfl: :pray: :bravo:
Jel tebi realan ovaj vojnik koji ima oruzje koje imaju samo Skoti ako se ne varam: http://totalwar.honga.net/images/medieval2/ss/unit_info/byzantium/alamanoi_info.png
Ovo pravo izgledaju ili onako kako trebaju izgledati neke jedinice poput spearmen: http://img84.imageshack.us/i/13812899.png/
http://img230.imageshack.us/i/rajputmailedspearmen1zs0.jpg/
Ne razumijem zasto mnogi modovi nemaju ovakve jedinice...
Forengner
18-12-2010, 23:24
MTW2 nema potpuno istorijski tacne jedinice,(mnoge pogresno izgledaju) ali se to najcesce zanemaruje zbog odlicnog game-play-a,grafickog izgleda,zabave koju pruza.
sickpetey
19-12-2010, 00:11
Croatian axemani..plakao sam :(
Forengner
19-12-2010, 00:13
MTW2 ima ogroman replay-value,koji se utrostruci ubacivanjem novih modova,pa mi par losije smisljenih jedinica ne smeta.(ima i onih istorijski tacnih)
Sto se mene tice-MTW2 + Mod ili 2 = zabava za celo godisnje doba.
Praetorian
19-12-2010, 10:39
Je neke nisu realne, ali uglavnom stainless steel ima realne jedinice.
Niti jedan total war nema realne jedinice osim Napoleona, sve su fejlane, ali zato su tu modovi da to poprave.
Nema ni napoleon realne jedinice, daleko je to od realnih, sve nacije imaju gotovo iste, pogotovo kape, očajne su, emblemi...
Koda nemaju volje za to.
Al zato su modovi tu.
Moj frend radi na modu za M2TW, ugl. mapa će biti ovaj balkanski dio, mod će biti super, pa kad izađe ću vam dat link.
Najvažnije je to šta pokušavaju napraviti što točnije jedinice i nacije. Hrvatska je također igriva.
Odlična igra, pogotvo dodatak kingdoms...nešto predivno, nemohu prestat igrati. Sada igram sa apačima...moram skupit 5000 vojnika da ubijem nekog ali zakon je .)
Forengner
19-12-2010, 12:55
Ekspanzije su odlicne,pogotovo Teutonic,koja je koliko-toliko precizna,dodaje dosta teritorija,nove zanimljive frakcije,da ne pominjem legendarne Tevtonske vitezove.MTW2 zaista vredi igrati,cak i bez modova.
Da, M2TW je meni definitivno najbolji TW, to je igrica na kojoj sam proveo najviše vremena.
Praetorian
19-12-2010, 15:36
Nema ni napoleon realne jedinice, daleko je to od realnih, sve nacije imaju gotovo iste, pogotovo kape, očajne su, emblemi...
Koda nemaju volje za to.
Al zato su modovi tu.
Moj frend radi na modu za M2TW, ugl. mapa će biti ovaj balkanski dio, mod će biti super, pa kad izađe ću vam dat link.
Najvažnije je to šta pokušavaju napraviti što točnije jedinice i nacije. Hrvatska je također igriva.
Onda mi nismo igrali isti Napoleon jer kod mene su jedinice povijesno točne.
Da, M2TW je meni definitivno najbolji TW, to je igra na kojoj sam proveo najviše vremena.
Da, jednostavno zaboraviš na vrijeme...još jedan turn još jedan..pa samo još jedanm,...:)
Koda nemaju volje za to.
Al zato su modovi tu.
Pa tako i treba biti, pa nisu europske nacije imale svaka svoj tip jedinice, jer je to ipak slična kultura, slični način ratovanja.
Al uniforme su se ipak malo više razlikovalje.
Recimo sve jedinice imaju iste kape, embleme je jako malo...
Trebali su to malo doradit, pa nije da ima 500 jedinica u igri.
MTW2 ima ogroman replay-value,koji se utrostruci ubacivanjem novih modova,pa mi par losije smisljenih jedinica ne smeta.
Sto znaci replay-value?
Koda nemaju volje za to.
Al zato su modovi tu.
O tome govorim o M2TW i Stainless Steel, jedinice su super i izgledaju opako ali realne nikako. Govorim isto i o nekim modovima.
[quote="Tsaя":d0v9y2uh]Da, M2TW je meni definitivno najbolji TW, to je igra na kojoj sam proveo najviše vremena.
Da, jednostavno zaboraviš na vrijeme...još jedan turn još jedan..pa samo još jedanm,...:)[/quote:d0v9y2uh]
Vrijeme brzo prodje dok igram ovu igricu, 100 na sat! Jos turn samo da ne bude borbe jer mi uzimaju vremena i dosadno je stalno se boriti
Praetorian
19-12-2010, 20:52
Anelsone u stainless steelu su ti uglavnom realne jedinice, tim koji je radio mod je proučavao povijest.
Al uniforme su se ipak malo više razlikovalje.
Recimo sve jedinice imaju iste kape, embleme je jako malo...
Trebali su to malo doradit, pa nije da ima 500 jedinica u igri.
Kod mene se sve glavne frakcije Englezi, Prusi, Francuzi, Rusi, Austrijanci potpuno razlikuju.
A i mnogi ljudi na TW centru kažu da NTW ima povijesno točne jedinice i da je to jedini TW do sad kojem nisu potrebni modovi za prepravljanje jedinica.
A to je i istina, jedino što je u Napoleonu fulano je zvuk pušaka, ostalo je sve super.
Recimo Rome Total War su potpuno fejlali boju po štitovima i sl, ali su zato tu modovi. Medieval 2 je na sredini što se tiče realnosti, Empire je kriminal, a Napoleon je super.
Uglavnom koristite modove pa će te imati povijesno točne igre :wink:
Kad su developeri lijena gamad.
sickpetey
07-01-2011, 12:36
http://empiretw.ru/board/index.php?showtopic=24936S 8)
Warhammerz
Evo danas cu provjeriti jel mi radi da vidim kakav je mod :D
Praetorian
07-01-2011, 15:01
sickpetey čitaš mi misli ja danas isto počinjem skidat taj mod. S orcima krećem igrat.
sickpetey
07-01-2011, 18:16
Meni nije uspio iz prvog pokusaja,budem ponovo skido mod pa probat opet sutra :P.100 posto sam zeznuo u nekim koracima :P
Praetorian
07-01-2011, 19:34
Moraš i ovo skinut http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=415508
Inaće mod je predobar. Igro sam samo par bitaka s Orcima protiv ljudi, neopisivo, to je sve što sam tražio od Warcrafta.
sickpetey
08-01-2011, 02:16
Meh pokrenem igru i odma na ulazu se javi blank prozor i crasha mi se igra.A sve sam napravio i updato sam igru sa 1.5 patchom..jedino sto nemam Kingdoms:Brittania..sto mislim da ne bi trebao biti razlog O_O
Praetorian
15-01-2011, 16:28
Jel ti proradilo?
sickpetey
16-01-2011, 03:29
Ma jok izgubio sam volju sad se zajebavam sam mount&bladom,jos sam vidio da rade i mod za to.
rade i mod za to.
More info pls
Forengner
16-01-2011, 10:39
Off-topic:
http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=9469.0
Ako imas jos pitanja,prebacimo se u Mount and Blade topic.
Praetorian
18-01-2011, 20:40
Instalirao sam Medieval 2 TW + Kingdoms + Third Age Total War + Call of Warhammer + Stainless Steell
Predobro je igrat, M2TW je najbolji TW, toliko dobrih modova da od igre učine savršenstvo.
Jel ima neki mod koji poboljšava grafiku?
Praetorian
19-01-2011, 15:08
Meni je grafika super,efekt bloom je odličan, teksture su predobre. Puno bolji i stabilniji engine od Warscapea, tako da nije ni potreban mod za bolju grafiku.
Probaj Stainless Steel donosi neka poboljšanja u grafici.
Probao sam hrpetinu modova, znam da su predobri.
Dal ima neki mod koji baš grafiku poboljšava?
Toliko modova instalirano istovremeno... ne znam koliko to zauzima prostor ali sigurno jako puno.
Ja imam samo jedan instalirani mod, trenutno igram The Long Road i stvarno sam odusevljen, bogat je sadrzajem vojne jedinice i svaka regija ima svoje, sto je realno. Mapa je malo veca cak i od Stainless Steel-a!
Tesko je stalno se boriti izvan gradova jer nakon bitke moras se vratiti u gradove da dopunis sve jedinice a to traje, a u Empireu ne moras obnoviti vojsku u gradovima. To mi fali... da mozda nema neki mod za to? :D
Švrljajući malo internetovima, naletio sam na ovo: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=256115
Jel' ikoga drugog osim mene ovo jako zanima? :)
Sto bi bilo ako pokrenem unpacker? Cuo sam da ce to prouzrociti ponovno instaliranje igrice pa ne bih da riskiram.
Treba mi da otvori neke fajlove jer zelim praviti neki mod
Praetorian
29-01-2011, 22:32
Sto bi bilo ako pokrenem unpacker? Cuo sam da ce to prouzrociti ponovno instaliranje igrice pa ne bih da riskiram.
Treba mi da otvori neke fajlove jer zelim praviti neki mod
Jel imaš profil na Total War centru, tamo ima ljudi koji se razumiju u moding.
Ajd ak nemaš napravi profil, pa tamo možeš pitat ljudi su spremni pomoć, šta kod te zanima o pravljenju modova.
Kakv mod misliš pravit?
EDIT: Evo tu imaš sve o modingu za Medieval 2 Total War
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=272
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.