PDA

Pogledaj cijelu verziju : predsjednički izbori 2014

Stranica : 1 [2] 3

Duke v2.0
30-12-2014, 12:15
Pa znam da je bio prije par godina, ali mislim da bi svaka iole normalna i racionalna osoba nakon ovog zadnjeg mandata raskrstila s njima zauvijek.

Xero
30-12-2014, 12:17
Pa Josipović nije, a ti glasaš za njega.

Vedro
30-12-2014, 12:23
Kaj ti briješ? Ja tebe niš ne kužim.

Mislim da ima nade da se država izvuče, da popravimo ekonomiju, bdp i te stvari, ali za desetak-dvadeset godina kada dođe nova generacija političara.

cham3leon
30-12-2014, 12:54
Ljevica ne postoji u parlamentarnoj demokraciji u neoliberalnom ekonomsko-političkom uređenju. Ako se netko tko prihvaća slobodno tržište, slobodno formiranje cijena, korporacije, privatno poduzetništvo, parlamente, startupe i dioničarstvo nazove ljevičarem, automatski valja gluposti, te jedino može na zidu imati sliku Tita, nositi majicu Chea i vikati dole fašizam kako bi se osjećao ljevičarem, a da zapravo nije ništa napravio što bi moglo ukazivati na želju za rušenjem desnih opcija, jer nema pojma.
Stoga su sve političke stranke u Hrvatskoj zapravo pripadnici istog mainstreama, kako god se zvali.

Naravno, sve je relativno. U Americi bi već ljevičarska stranka bila ona koja želi javno zdravstveno osiguranje. U Hrvatskoj bi opcija koja nije za javno zdravstvo bila toliko desno da bi pomicala granice prostorvremena. Ne mislim da je u 21. stoljeću realno očekivati od ljevice da se vraća u propale političke sustave koji su morali popustiti pod kapitalizmom ne bi li se spasili od samouništenja.

Prema tome, mislim da se slobodno može zaključiti da kod nas ljevica itekako postoji i da je to taj mainstream, a ne bih nikako rekao da smo u neoliberalnom sustavu kad pričamo o državi u kojoj prilično malo ljudi zapravo radi u privatnom sektoru i biva izloženo nekakvom kapitalizmu, u kojem ti isti moraju davati i do 60% svoje plaće državi, u kojoj cca. 50% BDP-a otpada na državnu potrošnju i u kojoj poljoprivrednicima, pardon, seljacima, država određuje otkupne cijene proizvoda.

U Hrvatskoj imaš jedan drugi problem, a to je da HDZ popljačka sve što postoji i ljudi tek onda shvate "ohshi-" i glasuju za SDP. Source: 2000., 2011.

Lako je bit socijaldemokrat kad ima para, a SDP-ova vlada još nije bila u toj situaciji.

Ajme kakav damage control. Moj Pingvine, kad para ima, onda bih i ja mogao biti bolji premijer nego zadnja 3 ili 4. Da budem iskren, neću bashati SDP previše jer su napravili i više nego što sam osobno očekivao. Fiskalizacija, konačna objava registra branitelja, liste poreznih dužnika, itd. Pošto nisu obećali ništa što bi nagovijestilo izlazak iz krize, te su s time bili dosljedni, ne treba se previše ljutiti, ali ipak, ruku na srce, imali su priliku svejedno napraviti bar neki važan korak naprijed da bar započnu rješavanje nekih gorućih problema. Mirovinski sustav međugeneracijske solidarnosti je u potpunosti disfunkcionalan otkad je nastao i stvara sve veće gubitke krpajući se iz proračuna, odnosno novim zaduženjima, tako da je upitno hoće li ovi koji danas uplaćuju 1. stup ikada vidjeti te pare. Vlada oko toga nije napravila baš ništa. Obrazovanje ima golem problem sa nekonkurentnošću, inflacijom znanja i povećanjem bezvrijednosti ocjena, svjedodžbi i diploma koji se ne zaustavlja i ništa nije učinjeno da se to prevenira. Sport da ne govorim. A kao šlag na kraju dolazi ono što iz pozicije javnosti izgleda kao teška neujednačenost i neodlučnost kompletne vlade i sveopća bezidejnost, koja (opet) meni ne djeluje iznenađujuće, ali čovjeka frustrira, pogotovo u momentima kada na primjer...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/za-index-pise-gordan-maras-evo-kako-prica-o-angry-birds-moze-biti-prica-o-uspjehu-hrvatskog-startupa/785781.aspx

...ministar Maras kao primjer uspjeha navodi Rovio koji je kako je brzo izronio, tako je brzo i počeo propadati. Onda na kraju palamudi kako će država "poticati" takvu inovativnost bez da je ikome jasno kako će država od 500 milijuna garažnih projekata i aplikacijica prepoznati ono što je kvalitetno i inovativno, zašto bi to država trebala prepoznavati umjesto tržišta i kako pobogu mobilne aplikacije mogu biti od ikakve važnosti za gospodarstvo, a ne sporedna i niskoprofitna IT grana koja pretežno služi za uvježbavanje studenata. Također nije jasno zašto nije pozvao jedan Croteam koji je upravo objavio novi naslov i koji je altroche veteranska firma na polju game developmenta, dobar primjer domaće "pameti" i valjda puno iskusniji izvor savjeta vezanih za tu industriju.

To treba samo pridodati drugim fluktuacijama državne "strategije" SDP-a koja se mijenja na mjesečnoj bazi. Trenutno je to povećanje osobne potrošnje koja će tobože ojačati gospodarstvo. Realno, prema onome što je učinjeno, ispada da je prava strategija ona ista kao i zadnjih 20 godina. Sve karte dati u turizam, a drugo nek ide u kurac.

@Duke: ništa se nikada ne bi postiglo destruktivnim neglasovanjem. Nitko ne bi pokupio nikakvu poruku iz toga jer ih zanima što ljudi žele, a ne što ne žele. Kandidiraj se za predsjednika na idućim izborima, ja ću ti prvi potpisat peticiju i glasat.

Xero
30-12-2014, 13:16
Kameleon potvrđen kao prljavi kapitalista.

Marko
30-12-2014, 13:34
problem je u tome što su sindikati i ine interesne skupine sabotirali svaki pokušaj famoznih "strukturnih reformi" koje je SDP-ova vlada pokušala provesti ( e.g autsorsing, monetizacija autocesta i sl. )

McPingvin_v2.0
30-12-2014, 13:43
Ty što si skratio moj potencijalni odgovor na jednu rečenicu :)

Neven <R>
30-12-2014, 13:56
WTF pa monetizacija autocesta je skupljanje para kako bi se na jos koju godinu mogle odgoditi strukturne reforme. O cemu vi pricate? :D
Outsourcing takodjer preljevanje iz supljeg u prazno, tj. drzava bi jednako pare trosila al bi sad jedan dio novca isao posrednicima (fina prilika za pogodovanje clanstvu) umjesto zaposlenicima. Ako su vam to strukturne reforme, onda stvarno nezzz

MILF hunter
30-12-2014, 13:56
Mislim da se podcjenjuje broj onih kojima ovakvo stanje zapravo sasvim odgovara. Ne mislim tu samo na sindikate, već i na branitelje i razna izmišljena zanimanja za članove stranke te općenito korisnike nikad zarađenih mirovina i beneficija. Njima se jebe i logično je da će dati sve od sebe da ostane ovako kako jest.

crnisokol
30-12-2014, 13:57
problem je u tome što su sindikati i ine interesne skupine sabotirali svaki pokušaj famoznih "strukturnih reformi" koje je SDP-ova vlada pokušala provesti ( e.g autsorsing, monetizacija autocesta i sl. )

monetizacija po meni nije strukturna reforma već vatrogasna mjera da se malo popuni državni proračun...strukturna reforma bi bile recimo vinjete i postavljanje sposobne, a ne podobne uprave HAC-a...

a to što ih kao interesne skupine sabotiraju samo pokazuje da su nesposobni i da nemaju jasnu strategiju/program...

rejndjer
30-12-2014, 14:46
najbolje bi bilo da nas austrija anektira

Xero
30-12-2014, 15:15
Treba nam Juga. Opet. Treća sreća.

Hexfire
30-12-2014, 17:47
Isuse koje preseravanje. Sad će ispasti da su outsourcing i monetizacija bile te ogromne strukturne reforme koje je SDP obećavao i da zbog toga pada BDP svaki dan. Vlada se ni o monetizaciji ni o outsourcingu nije uopće izjasnila na način da prosječni jebeni građanin zna koji to prozor uopće je, koje su prednosti koji nedostaci toga i što konkretno to znači za one koji su zaposleni na poslovima koje se te mjere izravno dotiču.

Jebote, imaš 5 uhljeba u javnoj upravi na jednog sposobnog koji onda radi za ostale, a monetizacija ti je as iz rukava na rupu u proračunu. LOL. Koja skupina nesposobnjakovića, nevjerojatno. Žao mi onog glasa koji sam im dao.

Marko
30-12-2014, 18:16
Isuse koje preseravanje. Sad će ispasti da su outsourcing i monetizacija bile te ogromne strukturne reforme koje je SDP obećavao i da zbog toga pada BDP svaki dan. Vlada se ni o monetizaciji ni o outsourcingu nije uopće izjasnila na način da prosječni jebeni građanin zna koji to prozor uopće je, koje su prednosti koji nedostaci toga i što konkretno to znači za one koji su zaposleni na poslovima koje se te mjere izravno dotiču.

Jebote, imaš 5 uhljeba u javnoj upravi na jednog sposobnog koji onda radi za ostale, a monetizacija ti je as iz rukava na rupu u proračunu. LOL. Koja skupina nesposobnjakovića, nevjerojatno. Žao mi onog glasa koji sam im dao.

ni monetizacija, ni outsorcing nije zamišljen kao ultimativni potez koji će hrvatsku izvesti iz recesije. nadalje, o samoj bîti i jedne i druge reforme su napisane stotine kolumni i novinskih kartica, stoga je samo pitanje lijenosti hoćeš li se ili nećeš informirati o tome

dugi
30-12-2014, 18:55
Ako su ih sindikati i interesne skupine uspjele spriječiti u nečemu što bi poboljšalo status društva, te time automatski priskrbilo im tonu glasova na idućim izborima, onda su krajnje nesposobni ili su zaključili kako je to mlaćenje prazne slame, pa su krenuli na kartu alibija. Ne znam što je gore po društvo od te dvije opcije. Nesposobnost i strah ili još jedno gubljenje vremena i trošenje društvenog novca na vlastite bespotrebne plaće.

Hexfire
30-12-2014, 19:14
ni monetizacija, ni outsorcing nije zamišljen kao ultimativni potez koji će hrvatsku izvesti iz recesije. nadalje, o samoj bîti i jedne i druge reforme su napisane stotine kolumni i novinskih kartica, stoga je samo pitanje lijenosti hoćeš li se ili nećeš informirati o tome

Ma nemoj mi reći. Znači Vlada nije obavezna informirati građane o nečemu tako bitnom, zato jer je netko napisao kolumnu na tu temu. Briljantno. Svaki novinar ima potpuni uvid u proračun pa on može procijeniti opravdanost tog poteza?

Sam Josipović je kod sučeljavanja rekao da ne može odgovoriti da li je za ili protiv monetizacije jer Vlada nije učinila potrebno kod informiranja. Valjda je bio lijen informirati se.

Marko
30-12-2014, 19:32
@dugi

slažem se s tobom da kod nas sindikati i interesne skupine imaju preveliki utjecaj. dovoljno je da na jedan dan zvižde ispred sabora da se vlada uplaši i povuče planirane reforme - međutim, rasprava se povela o tome da vlada nije ništa napravila, a ja vam govorim da je jedini razlog zašto nije ništa napravila činjenica kako zemljom drmaju dva ili tri sindikata koja su jača od svih sabornika zajedno, a koja su u stanju u 24 sata izvesti pedeset milja ljudi na ulice

što se dogodilo kad je vlada pokušala uvesti autsorsing? sljedeći dan su me na faksu vukli za rukav da potpišem peticiju protiv toga, a u svrhu referenduma. što se dogodilo kad je vlada NAJAVILA monetizaciju? za tri dana sam pred zgradom imao brkate pivopije u radničkim kombinezonima koji su me pokušavali uvjeriti da se za taj novac "može izgraditi 100 vrtića" ( jer, razumije se, imamo ogroman natalitet )

ultimativno, grijeh ove vlade nije, kako kolinda tvrdi, u "nečinjenju", nego u uplašenosti, i tu se slažem s tobom. međutim, šta je alternativa? u zemlji gdje je najmanje 16% stanovništva imbecilno, registar branitelja i fiskalizacija mi se ne čine tako loše. malo li je?

@hexfire

josipović je svjestan da mu njegov SDP-ovski pedigre ruši rejting pred predsjedničke izbore, stoga izjavu o tome da "nije ni za ni protiv" monetizacije valja promatrati u tome svjetlu - naprosto se pokušava što je moguće više distancirati od vladajuće kreme, i pritom se nikome ne zamjeriti ( kao, uostalom, i ogromnu većinu svog mandata ). naivno je tvrditi da političar takvog kalibra nije informiran o nečemu tako važnom ( a monetizacija autocesta je itekako važna )

kolumne sam spomenuo zato što su one indikator da se vodila određena javna rasprava o tome

dugi
30-12-2014, 19:55
međutim, šta je alternativa?

Alternativa je autsorsing vlasti na EU. Komunalne poslove mogu raditi i profesionalci, menadžeri bez političkog utjecaja. Mala smo zemlja za skupo i suvišno politikanstvo. Skupo je i nepotrebno. Sve što nam treba je ustavni sud i dvadesetka ministara+ premjer. Ustavne zakone bi mjenjao referendumom a opće zakone bi prepisao iz EU, i tako su pretpostavljam većinom prepisani. Žalosno je činjenica kao je politikantstvo postalo najpoželjnije zanimanje u RH. Znači smanjiti sve za barem 90%. Od sabora napraviti turističku atrakciju :D.

Marko
30-12-2014, 20:00
dugi, jel znaš koliko bi malo trebalo da se na trgu bana jelačića okupe naše vrle patrijote i pseudo-branitelji onog trenutka kad bi spomenuo mogućnost da "rvatskom vladaju tuđini"? :))))))))

opći zakoni ( barem većina njih ) i jesu prepisani iz EU

trivia : postoji razlika između "prepisati" i "provoditi" :D

Neven <R>
30-12-2014, 20:49
Bar marko nije pingvinov alter ego kad ga je sram postati pod vlastitim nickom da ne ispadne stranacki poltron

Dylan11
30-12-2014, 21:17
Marko je Stormcrow.

Marko
30-12-2014, 21:25
ma milanović

Neven <R>
30-12-2014, 21:34
Marko je Stormcrow.
Kaj nisi ti?

Rad R4C3R
30-12-2014, 21:38
Po meni je glavni problem ove države, a kako stvari trenutno stoje nerješiv problem, javna uprava, taj državni aparat koji siše nebrojene milijune iz proračuna, financiran od strane nas poreznih obveznika. Broj zaposlenika na državnoj plaći raste nekontrolirano sa instalacijom svake nove vlade, zato jer nećeš valjda otpuštat one koji već rade, a treba zbrinut svoj širi i uži krug rodbine/prijatelja naravno, i svaka selendra u Hrvatskoj je danas općina sa dovoljnom količinom ljudi da bi mogli upravljat Bostonom ako bi htjeli. I što napraviti kad u jednoj sobi sjedi 10 ljudi a ima posla za 1 čovjeka (možda) i svaki mjesec tih 10 ljudi sebi pokupi plaću od 7-8 tisuća kuna, a da bi je opravdali moraju sebi izmišljat poslovna putovanja/"izlaske na teren" i razne gluposti koje su još dodatni trošak povrh njihove plaće. A njihov ukupni učinak je jedna velika 0? Učinak je ponekad i kontra produktivan jer da bi sebi napravili posla treba napraviti redovito izmjene zakona tj. nove prepreke na putu investitora i privatnika prvenstveno, ako se to nastavi otjerat će i ovo malo stranih investitora što je još spremno ulagati u ovu državu. Ali uhljebima nije bitno što se događa u državi jer oni će svoju plaću sigurno dobivati iz mjeseca u mjesec.

Nevjerojatno je koliko je mentalitet kod nas uopće pogrešan. Znam za jedan slučaj tako, osoba koja radi u državnoj službi i ima službeni automobil, Audi, neznam marku. I sad ta osoba kupi isti taj model automobila privatno, samo zato da bi sve servise/rezervne dijelove koje dobiva na račun države mogla ugrađivati na taj svoj privatni automobil umjesto ovog službenog. Onda se ljudi čude što se svakih par godina obnavlja vozni park... Kako nekom uspije takvo nešto uopće past na pamet, ja nemam riječi...

Kod nas umjesto da država ljudima koji su spremni ulagati u nju otvara putove, olakšava situaciju, zato što, konačno, to jest u interesu države, ona stvara prepreke zato jer taj ogromni državni aparat mora nešto raditi, i onda će te iscijedit kompletno prije nego što uspiješ išta i napraviti. Nađite mi nekoga tko može riješiti taj problem i glasat ću za njega.

Maloki
31-12-2014, 02:03
Kod nas je gradski proračun srezan za iduću godinu, prirez za pravne osobe ide gore i nešto se priča da će ovo nešto malo javnog parkinga na cesti uskoro ići u koncesiju.
Ali u trokatnoj zgradi općine grade lift rofl.

McPingvin_v2.0
31-12-2014, 09:10
Bar marko nije pingvinov alter ego kad ga je sram postati pod vlastitim nickom da ne ispadne stranacki poltron
Moj jedini alt je "Pingvinov multi", molim lijepo.

W1k1n6
31-12-2014, 12:35
Za našto manje od 12 sati svima će nam biti bolje jer dolazi 2015. Godina zdravlja, sreće, bogatstva, blagostanja i duhovne obnove... za one koji se dobro prišmajhlaju uz vlast i kapital. I za one koji su otišli van pa sada pljuju po svima nama koji smo budale ostali i pokušavamo smeće čistit u vlastitoj kući :)

Sretna vam Nova u drugom krugu u kojem paklena oluja razbacuje duše koje su razum potisle u korist strasti za užicima!

dugi
02-01-2015, 20:37
http://www.24sata.hr/politika/zasto-je-pusic-zurila-avionom-u-zagreb-zbog-presice-hns-a-400715

:pray::pray:

I tako ode još 120.000 kn u vjetar što je kap u moru ukupnih troškova. Ni Bill Gates ne troši VLASTITI novac ovako :rolleyes:

W3DR4N
02-01-2015, 20:47
Jesi linkao ono za tepih?

crnisokol
03-01-2015, 10:41
http://www.24sata.hr/politika/zasto-je-pusic-zurila-avionom-u-zagreb-zbog-presice-hns-a-400715

:pray::pray:

I tako ode još 120.000 kn u vjetar što je kap u moru ukupnih troškova. Ni Bill Gates ne troši VLASTITI novac ovako :rolleyes:

pa ni oni ne troše vlastiti novac na takav način...lako je trošit ako nije tvoje...

dugi
03-01-2015, 10:52
Pa to i kažem, poanta je u moralnosti i odnosu prema novcu jer nitko ne bi riječ rekao Gatesu da za VLASTITI novac naruči privatni avion ko taxi prijevoz, iako je opće poznato da se vozi rednim putničkim linijama. Možda to i želi, definitivno može ali zašto raditi antireklamu vlastitom proizvodu bahatim ponašanjem ako se ne mora.

Duke v2.0
03-01-2015, 11:18
Od svega je najbolje njeno jedenje govana od objašnjenja: "Tako je bilo najefikasnije vratiti se u Hrvatsku, a da se pritom ne spava još jedan dan u Ankari". Ono jebo ti pas mater kurvetino stara.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pusic-narucila-vladin-avion-da-dodje-po-nju-mi-racionalno-trosimo-drzavni-novac/792955.aspx

Hexfire
03-01-2015, 13:38
Stvarno više ne znam jesu li ti ljudi retardirani ili samo toliko jebeno samouvjereni da mogu raditi što god žele bez ikakvih posljedica.

Deadwalker
03-01-2015, 13:42
Meni je i dalje fascinantno da stranka s 3% biračkog tijela ima najvažnije resore pod svojom kontrolom. No kako se ono kaže... :D

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/99/5c/9e/995c9e9aee7d993baaede39c9e45cbcc.jpg

flander
03-01-2015, 13:47
kako jedva čekam tu seriju :D

W3DR4N
03-01-2015, 15:17
Stvarno više ne znam jesu li ti ljudi retardirani ili samo toliko jebeno samouvjereni da mogu raditi što god žele bez ikakvih posljedica.

A kakve ti posljedice očekuješ? I kad izgubi izbore, što je realno najgore što im se može dogoditi, opet ih nitko neće ništa pitati.

Hexfire
03-01-2015, 15:22
Očekujem minimalno da nikad više ne dođe u poziciju da može trošiti naše novce na takav način.

MILF hunter
04-01-2015, 00:57
http://www.jutarnji.hr/ante-tomic-da-sam-menadzer--unajmio-bih-dvoranu-za-grandiozan-spektakl-noc-uhljeba/1266930/

cham3leon
04-01-2015, 19:49

Pa su možda takve mjere i strukturne reforme mogli najaviti u predizbornoj trci, umjesto da su išli sa populističkom bljuzgom koje se ni Kolinda ne bi posramila? Da je negdje u znamenitom Planu 21 pisalo da će se ići u monetizaciju autocesta, outsourcing i slično, onda bi valjda bilo moguće odjebati klošare kao što su Ribić, Sever ili Stanić i ići naprijed znajući da te ljudi podržavaju u tome i da znaš da radiš ono što si najavio.

A ovo sa avionom i autom na skijanje neću ni komentirati i sere mi se od toga. Financiranje političkih stranaka za predizborne kampanje, samo postojanje jednog HGK-a, HAZU, nepotrebnih ministarstava i sličnih tvornica magle koji troše milijune, ništa to nije trošak koji može masu medija privući koliko let od 120k kuna i korištenje auta u privatne svrhe.

flander
05-01-2015, 13:39
evo vam "vašeg" predsjednika

https://www.youtube.com/watch?v=iD_66mr2jG8

Duke v2.0
05-01-2015, 14:04
Nebi ni ja pjevao s tim parazitima, potpuno ga razumijem i podržavam. Neznam zašto se uopće pojavljivao tamo. Ovo smrdljivo govno u kolicima koji je vođa prosvjeda i žali se na smanjenja prava braniteljima (što se zapravo nije nikad ni dogodilo) ima 25.000 kn mjesečnu mirovinu.

dugi
05-01-2015, 14:08
Gle da ima i 50.000 da li bi se mijenjao sa njime i sjeo doživotno u kolica za tu lovu? Jer to je on izgubio zbog države, normalan život. Bubnut ću, ali pretpostavljam da bi se dobar njih prosvirao glavu zbog takvog života bez obzira imao kuću sa bazenom i jahtu na vezu.

Duke v2.0
05-01-2015, 14:09
Ali lignji je neki dan na facebook coveru osvanulo ovo:

595

Lažljivo populističko smeće pokušava ubrat koji glas Sinčić ekipe na bizarnim, neosnovanim i neostvarivim obećanjima. Odustao sam od glasanja u drugom krugu zbog ovog. Goni sve u kurac.

Duke v2.0
05-01-2015, 14:10
Ignorirat ovo u privitku.

Duke v2.0
05-01-2015, 14:14
Gle da ima i 50.000 da li bi se mijenjao sa njime i sjeo doživotno u kolica za tu lovu? Jer to je on izgubio zbog države, normalan život. Bubnut ću, ali pretpostavljam da bi se dobar njih prosvirao glavu zbog takvog života bez obzira imao kuću sa bazenom i jahtu na vezu.

Naravno da nebi. Nemam ništa protiv državne pomoći pravim ratnim invalidima. Iako je 25.000 svejedno prevelika cifra. Problem je kaj takvih s tom mirovinom i beneficijama na račun lažnog invaliditeta i varanja sustava ima na desetke tisuća, a rat su proveli u kuhinji,uredu ili uopće nisu ni na koji način sudjelovali.

Duke v2.0
05-01-2015, 14:16
Hrvatska je jedina država na svijetu gdje postoji profesija "branitelj". Ono, rat je gotov, više ne braniš ništa. Ako nisi invalid nema ni jedan racionalan razlog da ne radiš i živiš kao svi ostali normalni ljudi.

dugi
05-01-2015, 14:27
Naravno da nebi. Nemam ništa protiv državne pomoći pravim ratnim invalidima. Iako je 25.000 svejedno prevelika cifra. Problem je kaj takvih s tom mirovinom i beneficijama na račun lažnog invaliditeta i varanja sustava ima na desetke tisuća, a rat su proveli u kuhinji,uredu ili uopće nisu ni na koji način sudjelovali.

To nema veze sa tvojim prethodnim postom gdje čovjeka nazivaš smrdljivim govnom. Meni 25.000 kn nije puno za nekoga tko ima uništen život jer to i nije život nego životarenje. To nema cijenu. Na stranu svi lažnjaci i uhljebi ali istinski invalidi ako se osjećaju potlaćeno iz ovog ili onog razloga, treba ih saslušati. Kad se sjetim 91. i kad je zagrmilo, moj naklon svim dobrovoljcima i pogotvo oniuma koji su platili životom ili zdravljem što je navrijednije u svakom životu bilo koga. One koji su profitirali kao lažnjaci i profiteri su problem korumpirane države i naroda u cjelini. To nema veze sa istinskim braniteljima i invalidima.

Duke v2.0
05-01-2015, 14:29
Ono u šatoru nisu istinski invalidi ni branitelji jebote. Ono su najobičniji paraziti uz par časnih izuzetaka.

dugi
05-01-2015, 14:31
Daj pogledaj još jednom što si napisao i kako si nazvao čovjeka u kolicima. Tvrdiš da je on lažni branitelj?

Duke v2.0
05-01-2015, 14:33
Istinski branitelj je moj stari koji je dragovoljac i proveo je mjesece na pravom bojištu, ali mu ne pada na pamet dat ikakvu podršku ovim smradovima, nego čovjek šuti, radi i uzdržava obitelj, dovoljna nagrada mu je hrvatska samostalnost i za njega je rat gotov.

Duke v2.0
05-01-2015, 14:33
Daj pogledaj još jednom što si napisao i kako si nazvao čovjeka u kolicima. Tvrdiš da je on lažni branitelj?

Ne, tvrdim samo da je govno.

dugi
05-01-2015, 14:34
Daj objasni zbog čega?

Duke v2.0
05-01-2015, 14:35
Daj objasni zbog čega?
Pa evo, recimo jer podržavaju ovakve ljude i razmišljanja. Pametnom dosta.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/363880/Don-Stojic-Nasu-djecu-za-novac-dolaze-ubijati-oni-preko-Dunava.html

Duke v2.0
05-01-2015, 14:38
Zapravo, evo slika koja pogađa direktno u srž:

https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10678848_10204125564794071_5448728505319575264_n.j pg?oh=f316a68ee3e0f105711156b64f5b01ac&oe=552427AD

Ovi u šatoru pripadaju ovima desno.

MILF hunter
05-01-2015, 14:39
Taj lik u kolicima doslovno živi za onih par datuma u godini, rat mu je prošlost, sadašnjost i budućnost i jednostavno je morao ispasti takav. Gadi mi se ono što je postao, ali razumijem zašto je takav. I sam poznajem jednu takvu osobu (udovicu) i zapravo je nevjerojatno koliko malo takvi znaju o životu. Mnogi od njih nisu svjesno i namjerno takvi kakvima ih doživljavamo putem tih članaka nego jednostavno ne znaju za onu drugu realnost, realnost koja ne uključuje desetak tisuća nikad zarađene mirovine koju dotična prima od svoje 30. godine. Stan i izravni upadi za sina u srednju školu i fakultet (mislim da je to kasnije ukinuto) da ne spominjem, kao ni razne druge beneficije. I sad su takvi žrtve rata, a ostali su sretnici kapitalizma koji rade za 3 do 5 tisuća i mogu samo sanjati o svemu tome. Rat je bio grozan kao i svaki drugi, ali nekima je stvarno vrijeme da začepe gubicu i okrenu se malo oko sebe jer nisu svjesni da žive u nekoj drugoj Hrvatskoj. Eto, ja nemam niti jednu osobu u bližoj i široj obitelji koja radi za taj iznos, kamoli da im je to mirovina. A pogotovo ne poznajem niti jednu osobu koja ima takvu mirovinu, a da ju je zaradila radom. Svaki teški invalid ima iste probleme, ali nitko nema takve invalidnine i beneficije kao ovi najglasniji branitelji i u tome je kvaka. Od koga oni točno traže solidarnost?

cham3leon
05-01-2015, 14:53

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/s720x720/10900101_580098638790696_2633120935037465577_o.jpg

Inače mislim da se ne bih složio da se tim ljudima oduzmu ta prava i mislim da nije pretjerano da ostatak života dobivaju plaću za kontribuciju u ratu, ali za naknade od 5k kuna nadalje, očekujem da sjede doma i šute, te da imaju na umu da time ostatku države nameću jednu formu socijalizma protiv kojeg se tobože bore.

Također ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=L7AHqRBocYo&amp;feature=youtu.be

crnisokol
05-01-2015, 15:22
Pa fora je u tome što oni tamo u Savskoj imaju najveća prava od svih branitelja u RH, pogotovo oni koji su to i inicirali (potpomognuti HDZ-om). Recimo što se nisu bunili kad je Jadranka uzela svima 10%?

I nek taj Glogoški il kak se već zove ne laže da nema 25 tisuća primanja, jer ima - meni je stari poginuo u ratu, kum mi je bio u logoru, očuh i stric su ranjeni, i da ne nabrajam dalje, hoću reći da sam jako dobro upoznat s pravima i primanjima branitelja i njihovih obitelji te znam da 100%-tni HRVI ima otprilike takva primanja. Isto tak ne velim da on nije zaslužio tih 25 tisuća no teško da ima pravih razloga za pobunu u ovom trenutku izuzev političkih.

Bio je kum jedan dan na prosvjedu i zgadilo mu se sve to. Pola ih ni nema pojma zašto se bune, a druga polovica su HDZ-ove marionete. Čast iznimkama. I da, kaže da su valjda svi klošari nabacili nešto kamuflažno na sebe kako bi se tamo besplatno najeli.

@Milf
I ti si malo pretjerao sa svim tim pravima. Ja recimo imam obiteljsku mirovinu i invalidninu (tj. moja mama i ja) do završetka školovanja +1 god., stan smo dobili na korištenje te smo ga otkupili (nije bio na poklon), što se tiče izravnih upisa to mi i tako nije ništa značilo jer sam ionako imao dovoljno dobre ocjene odnosno napisao prijemni za faks, a i faks je sad svima besplatan. Najbolje mi je bilo slušati iz godine u godinu o besplatnim udžbenicima djeci poginulih i kasnije stipendijama na koje ja kao dijete poginulog branitelja nisam imao prava, jer jbg moj stari nije stigao napraviti još par djece pa da prosjek primanja po osobi bude niži. Dobio sam i neke dionice od Tuđmana koje su ionako kasnije propale uslijed privatizacije pa nemam ništa od toga, kasnije smo dobili udjele u onom braniteljskom fondu koje smo praktički odmah prodali da i to ne propadne tako da sad imam lijepu ušteđevinu.

Da ne protumačiš krivo da se ja nešto bunim, ne, ja mogu biti samo zahvalan državi na svemu tome...no opet mi ide na živce kad mi netko počne govorit kakva ja to imam prava kao da zna bolje od mene - al jbg za to su krivi političari i mediji...

Lažni branitelji su drugi problem, pogotovo jer ih ima valjda skoro koliko i pravih...tu se nema što komentirati. Svaka čast SDP-u na objavi registra branitelja no šteta što nemaju muda da ga i pročiste od lažnih smradova. Ali opet vidite da se sada bune bez pravog razloga pa se onda treba zamisliti što bi tek bilo da krenu pročišćavati taj registar.

dugi
05-01-2015, 15:43
Istinski branitelj je moj stari koji je dragovoljac i proveo je mjesece na pravom bojištu, ali mu ne pada na pamet dat ikakvu podršku ovim smradovima, nego čovjek šuti, radi i uzdržava obitelj, dovoljna nagrada mu je hrvatska samostalnost i za njega je rat gotov.

Sorry nisam vidio ovaj post.

Slažem se da je on istinski branitelj i rodoljub. 100%. Ali uzmi da je nastradao i da je 100% invalid, ili da je poginuo pa da si živio bez oca. FDa li bi 25.000 kn bilo dovoljno za njegov uništeni život, uništeni život tvoje majke koja bi se po cijele dane brinual o njemu i tvoj koji bi svemu tome prisustvovao. Koliko košta normalan život? Koliko košta smrt oca? Znači ovo nisu parole nego stvarne situacije i ne kužim zašto nazivati čovjeka govnom jer prima taj novac i unatoč tome osjeća se poneženim zbog antibraniteljske hajke koja traje godinama. Znači ne pričam o lažnim braniteljima koje bi trebalo sudski goniti, nego o braniteljima koji se svi stavljaju pod istu kapu.

Oni traže da uđu u ustav. Pa dajmo im to. Zašto da ne, smtaraju se privilegiranim skupinom građana i traže da budu u navedeni u stavu kao takvi. Znači to traže za stradalnike i poginule, ne sve branitelje. Normalno da će onaj tko je bio dragovoljac ili mobiliziran i prošao kroz rat zdrav raditi do penzije i imati pravo na npr. ne plaćanje participacije, dionice, prednost kod zapošljavnja i sl. To je sve OK. Mislim da nitko normalan ne traži da ako se borio ima mirovinu samo zbog toga. To su gluposti. A akoi je netko platio i dobio mirovinu, a ima i takvih tko zna koliko, onda se zna što bi trebalo sa takvima kao i sa drugim ratnim profiterima.

http://www.hrt.hr/enz/nedjeljom-u-dva/

Prvih deset minuta emisije.

Duke v2.0
05-01-2015, 17:44
Problem je kaj ne postoji nikakva hajka prema braniteljima osim u njihovim glavama. Nisu im smanjivali nikakva prava, imo je 25.000 prije 20 godina, ima ih i sad. Doduše jedan je reko da su mu ukinuli besplatne toplice. I problem je što uz sve to besramno lažu i izvrću statistike. Pročitaj, dobro štivo:

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=791246

crnisokol
05-01-2015, 18:06
smanjivali su prava, pa i SDP i HDZ su ti rezali penzije za 10%..ukinuli su povlastice kod kupnje automobila...mislim da su i nešto uzimali invalidima s manjim % invalidnosti...pa dovoljno da pogledaš koliko revizija ima Zakon o pravima branitelja...
recimo što se tiče zdravstva tu se uglavnom slažem s ovima što prosvjeduju da bi im trebali dati veći prioritet...

što se tiče članka - index.hr je baš relevantan za bilo što u RH...

Duke v2.0
05-01-2015, 18:06
A čak ni ti koji na papiru imaju 100 % invalidnost često to nisu. Pogledaj ovo smeće Jelenu Vuković gore. Osobno znam da mi tetak koji nijedan dan nije proveo na bojištu i nikad kod njega nisam primjetio nikakve fizičke ni mentalne smetnje ima knjižicu sa upisanim 100 % invaliditetom. Snaha od sestrične, provela par mjeseci u kuhinji u vojarni, ima 10.000 kn mirovine, i još se životinja ima obraza žalit se na to. Srećom nikad je osobno nisam upoznao i nadam se da neću jer ne želim sestrični uništavat obiteljske veze :D

Takvih ljudi ima 500.000 tisuća. 500 jebenih tisuća. Svaki četvrti muškarac u hrvatskoj, bez obzira na dob, znači ukljućujući 80-godišnjake i tinejđere, ima status branitelja. Ako od svog tog broja njih samo 20.000 ima stvarne posljedice, već sam puno rekao. A pitanje je koliko ovih ostalih 400 i nešto tisuća siše od države.

Al uostalom, dobro je napisao crnisokol:

Pa fora je u tome što oni tamo u Savskoj imaju najveća prava od svih branitelja u RH, pogotovo oni koji su to i inicirali (potpomognuti HDZ-om). Recimo što se nisu bunili kad je Jadranka uzela svima 10%?

I nek taj Glogoški il kak se već zove ne laže da nema 25 tisuća primanja, jer ima - meni je stari poginuo u ratu, kum mi je bio u logoru, očuh i stric su ranjeni, i da ne nabrajam dalje, hoću reći da sam jako dobro upoznat s pravima i primanjima branitelja i njihovih obitelji te znam da 100%-tni HRVI ima otprilike takva primanja. Isto tak ne velim da on nije zaslužio tih 25 tisuća no teško da ima pravih razloga za pobunu u ovom trenutku izuzev političkih.

Bio je kum jedan dan na prosvjedu i zgadilo mu se sve to. Pola ih ni nema pojma zašto se bune, a druga polovica su HDZ-ove marionete. Čast iznimkama. I da, kaže da su valjda svi klošari nabacili nešto kamuflažno na sebe kako bi se tamo besplatno najeli.

Od svega ovog što smo napričali tu bi ti već dovoljno trebalo bit da samo provedeš neko vrijeme kraj tog šatora i da po licima, parolama i simbolikom prepoznaš kakav je to ružan profil ljudi.

Duke v2.0
05-01-2015, 18:08
smanjivali su prava, pa i SDP i HDZ su ti rezali penzije za 10%..ukinuli su povlastice kod kupnje automobila...mislim da su i nešto uzimali invalidima s manjim % invalidnosti...pa dovoljno da pogledaš koliko revizija ima Zakon o pravima branitelja...
recimo što se tiče zdravstva tu se uglavnom slažem s ovima što prosvjeduju da bi im trebali dati veći prioritet...

što se tiče članka - index.hr je baš relevantan za bilo što u RH...

To je sve kikiriki, i dalje imaju više nego dovoljna prava s obzirom na situaciju u državi.

Pa Index pogoto je relevantan jer je jedini neovisan. Jutarnji je SDPova mašinerija, Večernji HDZova. No kakav god da je, s ovim člankom su pogodili u sridu.

Duke v2.0
05-01-2015, 18:13
Da citiram jedan fini dio:

"Govoreći pred prosvjednim križarskim skupom, Glogoški je optužio one koji su na čelu državnih institucija da su odgovorni za svaki suicid branitelja. Kazao je da je neprihvatljivo što je 2014. godine točan broj suicida branitelja još uvijek nepoznat. Tražio je da se taj broj objavi i tražio je odgovore na pitanja o tome koje su to aktivnosti poduzete za prevenciju samoubojstava branitelja, gdje se provode i tko je za njih odgovoran. No sva ta pitanja bila su lažna, jer su odgovori na njih organizatorima prosvjeda dobro poznati. Podatak o tome da je od 1990. do 2013. zabilježeno 2614 suicida među braniteljima poznat je javnosti, kao što su poznati i drugi podaci koji se svake godine objavljuju u izvještajima o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja. Uz materijalna prava koja godišnje iznose šest milijardi kuna, u tim redovnim izvještajima detaljno je opisan i psihosocijalni program pod kojim se provode mjere psihološke pomoći i prevencije suicida branitelja putem posebno oformljena četiri regionalna centra za psihotraumu, 21 županijskog centra za psihosocijalnu pomoć i Centra za krizna stanja u Zagrebu, a prikazan je i broj intervencija za svaku ustanovu. Ti centri braniteljima pružaju usluge koje nisu obuhvaćene standardima zdravstvenog osiguranja, pa tako ni dostupne ostalim građanima. Oni obavljaju i vještačenja o uzročno-posljedičnoj vezi suicida branitelja sa sudjelovanjem u ratu, na osnovu čega njihove obitelji imaju pravo na obiteljske mirovine.

Sve to dobro je poznato Đuri Glogoškom, Anti Deuru, Josipu Klemmu i ostalim vođama braniteljskog prosvjeda, koji su posljednjim križarskim performansom još jednom pokušali prikazati branitelje kao posebno ugroženu skupinu. Od početka njihovog okupljanja pred zgradom Ministarstva, gdje između njihovih prosvjednih akcija dnevno dežura tek nekoliko desetaka ljudi, oni su imali problema s iznošenjem konkretnih razloga za prosvjed upravo zato što im je država u vezi svakog njihovog problema osigurala izdašnu materijalnu podršku, specijalne programe i privilegirani status u odnosu na ostale građane. To što u svemu imaju poseban tretman ne znači da problemi branitelja, od invaliditeta do suicida, nisu stvarni i da manipulacije tim problemima ne mogu imati opasne posljedice. Vođe prosvjeda pokazali su da su spremni manipulirati čak i samoubojstvima kako bi opravdali zahtjeve koje postavljaju pred vladajuće."

crnisokol
05-01-2015, 18:24
a dobro, ovima koji imaju 10 000+ i je kikiriki...ali malo previše poistovjećuješ sve branitelje s ovima koji imaju tako velika primanja...recimo mojem stricu je to što su mu dva puta uzeli po 10% popriličan udar na kućni budžet, jer je čovjek u kreditima, nije sad on računao pred par godina da će mu smanjivati penziju...imaš i popriličan broj onih koji imaju, ajmo reć, normalne mirovine do pet tisuća...recimo Antunovićka ti je za vrijeme Račanove vlade umirovila popriličan broj branitelja, dali im dobre otpremnine i penzije od uglavnom 2,5-5 tisuća kuna - opet problem što se tu radilo o relativno mladim ljudima koji su mogli raditi još godinama koji sad čine nepotreban trošak za mirovinski sustav...a ionako ih dobar dio radi na crno kako bi si povećali primanja...

kao što sam već napisao problem je što prosvjeduju oni koji imaju najviša primanja i najveća prava..recimo onaj Klemm ima ''Klem-Security'', i još je lik donirao popriličnu svotu za Kolindinu kampanju...mislim da je sve jasno...

crnisokol
05-01-2015, 18:29
Da citiram jedan fini dio:

Oni obavljaju i vještačenja o uzročno-posljedičnoj vezi suicida branitelja sa sudjelovanjem u ratu, na osnovu čega njihove obitelji imaju pravo na obiteljske mirovine.

E ovo nisam znao...znači ako idiot počini samoubojstvo (meni ništa ne može opravdati samoubojstvo, pa ni rat ni PTSP ni logor) onda dobije obiteljsku mirovinu isto kao onaj kome je muž/otac poginuo u ratu od neprijateljskog metka? ili dobije nekakvu civilnu obiteljsku mirovinu?

Xero
05-01-2015, 18:43
Šta su tebi samoubojice napravili?

MILF hunter
05-01-2015, 19:03
Da ne protumačiš krivo da se ja nešto bunim, ne, ja mogu biti samo zahvalan državi na svemu tome...no opet mi ide na živce kad mi netko počne govorit kakva ja to imam prava kao da zna bolje od mene - al jbg za to su krivi političari i mediji...

Ja se samo ravnam po toj ženi koju sam spomenuo, ne komentiram druge slučajeve. Njezin sin mi je dobar prijatelj, često sam tamo i to su informacije praktički iz prve ruke. 8 do 9 tisuća mjesečno je to. 3x puta veće od prosječne mirovine u RH, 6x veće od prosječne invalidske mirovine te skoro 2x koliko iznosi službena prosječna plaća, iznos kojeg preko 65% zaposlenih nikad nije vidjelo (ako je vjerovati ministru). Neće mu vratiti oca, ali će mu dati sigurnost i kreditnu sposobnost, platiti automobil, školovanje i stan te ga zasad poštedjeti sudbine mnogih njegovih vršnjaka - iseljavanja. Dakle, branitelji su po meni odlično zbrinuti i nemaju se razloga buniti. E sad, smanjivanja prava je bilo i bit će, ali to s politikom toliko i nema veze. Zagrizli smo više nego što možemo progutati i to je sve. Demografska slika nam je katastrofalna, zaposlenih sve manje, a i ta slika je uljepšana zbog silnog broja uhljeba. Samim time je i love u proračunu sve manje, mirovinski sustav u kurcu i eto ti svake godine istog scenarija... Lažnjaka definitivno ima, ali čak i ne vjerujem da su oni ti koji su problem, tj. ne vjerujem da ih je toliko puno. Sve da i zadnjeg lažnjaka izbaciš iz registra i oduzmeš mu prava, sumnjam da bi se situacija u državi bitno popravila. Stvorili smo sustav u kojem se praktički ne isplati raditi, a najbolje žive oni koji kune nisu uplatili u fond. Ovo što danas gledaš je posljedica toga i bojim se da je ovo mila majka u odnosu na ono što nas čeka za par godina. Ništa od toga neće imati veze s crvenima i komunjarama, samo s osnovnim zakonima ekonomije. Al' ajde, pretpostavljam da se s time ionako slažu svi osim likova kakav je dotični gospodin u kolicima. Inače se slažem s tvojim kasnijm postovima, komentiram reda radi.

Marko
05-01-2015, 20:06
se samo ravnam po toj ženi koju sam spomenuo, ne komentiram druge slučajeve. Njezin sin mi je dobar prijatelj, često sam tamo i to su informacije praktički iz prve ruke. 8 do 9 tisuća mjesečno je to. 3x puta veće od prosječne mirovine u RH, 6x veće od prosječne invalidske mirovine te skoro 2x koliko iznosi službena prosječna plaća, iznos kojeg preko 65% zaposlenih nikad nije vidjelo (ako je vjerovati ministru). Neće mu vratiti oca, ali će mu dati sigurnost i kreditnu sposobnost, platiti automobil, školovanje i stan te ga zasad poštedjeti sudbine mnogih njegovih vršnjaka - iseljavanja

aj nemoj pričat gluposti

kako su djeca branitelja čije su dijelove vadili iz slavonskog blata i vraćali obiteljima u kesici sa zastavom mogu biti sigurnost, kreditnu sposobnost, auto, školovanje i stan ako

- primaju mirovinu za vrijeme trajanja redovitog školovanja ( dakle, do 18-te, odnosno 24, poslije čega ulaze na tržište rada kao i svi drugi )
- na taj isti fakultet upadaju pod uvjetom da su zadovoljili kriterije kao i svi ostali ( ne mogu upisati, primjerice, FER ako imaju položeno B razinu matematike ), pri čemu "ne uzimaju" nikom mjesto, nego se "stvara" dodatno
- famozni stan koji su "dobili" im je država dala još za vrijeme rata pod uvjetom da obitelj nema riješeno stambeno pitanje. dakle, nije riječ o "1+1", nego "0+1" sistemu. sad mi samo reci da im država nije trebala omogućiti tu "povlasticu"

treba ipak imati malo obraza

Neven <R>
05-01-2015, 20:16
S druge strane ak 20 godina ne radis nista, a sposoban si, brijem da i mentalno istrulis. Normalno dosta njih vjerojatno radi na crno, al to je druga prica

Razzarach
05-01-2015, 21:16
Crnisokol uhljeb confirmed

MILF hunter
06-01-2015, 01:03
aj nemoj pričat gluposti

kako su djeca branitelja čije su dijelove vadili iz slavonskog blata i vraćali obiteljima u kesici sa zastavom mogu biti sigurnost, kreditnu sposobnost, auto, školovanje i stan ako

- primaju mirovinu za vrijeme trajanja redovitog školovanja ( dakle, do 18-te, odnosno 24, poslije čega ulaze na tržište rada kao i svi drugi )

Ne znam o čemu ti pičaš, ali žena ne radi ništa već 15-20 godina i uživa standard nedostižan za veliku većinu radnika. Koji mrtvi ulazak na tržište rada? Niti ima staža, niti ima iskustva, ništa. Primat će tu mirovinu samo ako se ponovno ne uda, a neće upravo iz tog razloga. Dakle, do kraja života.

Marko
06-01-2015, 01:22
govorim ti o tvom legi. on će primati obiteljsku mirovinu do trenutka kad završi srednju / diplomira, a tada ulazi na tržište rada, baš kao i svi drugi

što se tiče "žene", logika kojom udovice dobivaju mirovine se sastoji u tome da ih se materijalno osigura, a sa ciljem da se može posvetiti odgoju djeteta koje će izrasti u odgovornu odraslu osobu. ili smatraš da su se desetak tisuća djece bez oca mogla sama odgojiti dok im mama radi desetosatne smjene u lokalnom škveru?

MILF hunter
06-01-2015, 01:36
Pa legi se jebe kad ima staru iza sebe, o tome ti pričam. Ne može mu "zagustiti" kao ostalima. Za mene je to pojam financijske sigurnosti. Branitelji, udovice i njihova djeca su fantastično zbrinuti kad uzmeš u obzir kapacitete države. F-A-N-T-A-S-T-I-Č-N-O. Onaj manji dio njih koji smatra da to nije tako nema blage veze o društvu u kojem živi kao ni o životu svojih sugrađana. I to je to, ne znam čemu ovo zadnje pitanje.

Marko
06-01-2015, 01:53
zadnje pitanje je postavljeno u tonu rasprave koja se vodila o ženama i djeci poginulih branitelja ( na stranu sad pivopije koje imaju mirovine na konto porezanog prsta u glavnom štabu )

tvog legu ne znam, al dajem ruku u vatru da bi ti iste sekunde dao sve svoje, kako kažeš, povlastice, samo da može odrastati uz oca

MILF hunter
06-01-2015, 02:05
A pa nisam primjetio nikakav poseban ton, da ti budem iskren. Logično je da trebaju dobivati naknadu, to ni ne osporavam. Ono što želim reći je da se nitko od takvih ne bi trebao buniti jer radom ne bi stekli ni 50% toga. Ni udovice, ni taj čovjek u kolicima. Ovo je zapravo jedan od rijetkih sučajeva u kojima se ova prčija od države maksimalno pobrinula za potrebite.

crnisokol
06-01-2015, 10:26
Crnisokol uhljeb confirmed

haha...ček moram se sad učlaniti u HDZ pa da me nekamo uguraju dok dođu na vlast :cool:

Ne znam o čemu ti pičaš, ali žena ne radi ništa već 15-20 godina i uživa standard nedostižan za veliku većinu radnika. Koji mrtvi ulazak na tržište rada? Niti ima staža, niti ima iskustva, ništa. Primat će tu mirovinu samo ako se ponovno ne uda, a neće upravo iz tog razloga. Dakle, do kraja života.

Krivo, može se i ponovno udati od prosinca 2012...ta promjena u Zakonu o braniteljima mi jedino smeta kod Matića...

A pa nisam primjetio nikakav poseban ton, da ti budem iskren. Logično je da trebaju dobivati naknadu, to ni ne osporavam. Ono što želim reći je da se nitko od takvih ne bi trebao buniti jer radom ne bi stekli ni 50% toga. Ni udovice, ni taj čovjek u kolicima. Ovo je zapravo jedan od rijetkih sučajeva u kojima se ova prčija od države maksimalno pobrinula za potrebite.

Slažem se, imaju jako malo razloga za prosvjed, pogotovo u usporedbi s nekakvim prosječnim građaninom RH.

cham3leon
06-01-2015, 11:12
Ono što želim reći je da se nitko od takvih ne bi trebao buniti jer radom ne bi stekli ni 50% toga.

Ovo je jebeni centar problema. Samo budale u Hrvatskoj rade.

Xero
06-01-2015, 12:29
Samo budale rade.

ProzoЯ
06-01-2015, 16:30
http://www.dalmacijanews.hr/clanak/ih68-josipovic-hrvatska-nikad-ne-bi-bila-ovo-sto-jest-da-nije-srpske-zajednice

The Great Duck
06-01-2015, 21:15
Ovo se da tumačiti na više načina. :D
Inače, glasao za Sinčića, premda je lik budala. HDZ i SDP ne zaokružujem po defaultu, dok mi je Kujundžić u početku djelovao ok no em se znao u kampanji dosta debilno ponašati em je prije bio u HDZ-u, pa ono, od dva preostala debila radije biram nekog bez veze s HDZ-om. :D
Od svih mi se najavljenih kandidata kao najbolji bio činio Ivan Rude, no čovjek na žalost nije uspio skupiti potpise pa eto, ništa od njega.

McPingvin_v2.0
07-01-2015, 12:36
Ali lignji je neki dan na facebook coveru osvanulo ovo:

http://forum.pcplay.hr/attachment.php?attachmentid=595&stc=1

Lažljivo populističko smeće pokušava ubrat koji glas Sinčić ekipe na bizarnim, neosnovanim i neostvarivim obećanjima. Odustao sam od glasanja u drugom krugu zbog ovog. Goni sve u kurac.

"Lignja" ima to u svom programu od samog početka, ali, eto, di bi ljudi čitali program.

cham3leon
07-01-2015, 12:46
Skupa sa otvaranjem radnih mjesta i sličnime, jel?

crnisokol
07-01-2015, 13:02
"Lignja" ima to u svom programu od samog početka, ali, eto, di bi ljudi čitali program.

Po meni je za njega dovoljno da skoro ništa nije napravio u sadašnjem/proteklom mandatu. Sad bi trebali glasati za njega jer obećava da će kao početi nešto raditi, pa što je čekao sve ove godine.

Xero
07-01-2015, 14:05
Pa predsednik može samo pisat referendume.

MILF hunter
07-01-2015, 14:53
Josipović je tu da šuti i to je to, sumnjam da itko uopće očekuje nešto od njega. Njegovi glasači su uglavnom članovi SDP-a, ljudi kojima se Kolinda jednostavno zgadila svojim nastupima te oni kojima se gadi sama činjenica da žena predstavlja HDZ i Karamarka. Nitko drugi ne glasa za njega zbog nečeg što je napravio ili popravio u ovoj prčiji i jasno je kao dan da će ponovno u petogodišnju hibernaciju ako dobije novi mandat. On je praktički preuzeo ulogu SDP-a s prošlih izbora i spašava ga samo to što dobar dio naroda smatra da je druga opcija još i gadljivija. Tako su i ovi izbori biranje manjeg zla i ništa više.

McPingvin_v2.0
07-01-2015, 15:23
Skupa sa otvaranjem radnih mjesta i sličnime, jel?
Ne, ali ovo je izvedivo i koristi se u nekim zemljama, samo mislim da je preduvjet za to osobni bankrot.

Po meni je za njega dovoljno da skoro ništa nije napravio u sadašnjem/proteklom mandatu. Sad bi trebali glasati za njega jer obećava da će kao početi nešto raditi, pa što je čekao sve ove godine.
Zamjetan rad na poboljašnju odnosa sa Srbijom (Tadić je došao u Vukovar i poklonio se žrtvama rata), na njegov poticaj je u Ustav unesena odredba o nezastarjevanju ratnog profiterstva, bio je medijator prilikom prosvjeda i štrajkova (Željezara Split, poljuprivrednici, Brodosplit, Kamensko, Đakovština, DTR, Stožer, Rafinerija Sisak...)

Ima još toga što mi nije odma na vrhu prstiju, ali generalno nije loše ako uzmeš u obzir da "predsjednik ionako ništa ne radi".

Josipović je tu da šuti i to je to, sumnjam da itko uopće očekuje nešto od njega. Njegovi glasači su uglavnom članovi SDP-a, ljudi kojima se Kolinda jednostavno zgadila svojim nastupima te oni kojima se gadi sama činjenica da žena predstavlja HDZ i Karamarka. Nitko drugi ne glasa za njega zbog nečeg što je napravio ili popravio u ovoj prčiji i jasno je kao dan da će ponovno u petogodišnju hibernaciju ako dobije novi mandat. On je praktički preuzeo ulogu SDP-a s prošlih izbora i spašava ga samo to što dobar dio naroda smatra da je druga opcija još i gadljivija. Tako su i ovi izbori biranje manjeg zla i ništa više.
SDP ima 40.000 članova. Za "nije radio ništa", baci pogled gore.

Rad R4C3R
07-01-2015, 23:27
A Lex Perković kao veliki poraz hrvatske vanjske politike koji je narušio naše odnose s Njemačkom?

Duke v2.0
08-01-2015, 00:40
Jebote Pingvin. Baš jebote.

Duke v2.0
08-01-2015, 00:48
Jel ti ove stvari skrinšotaš i šalješ ogranku SDPa u svom gradu u nadi da ćeš se nekom dovoljno uguzit da bi dobio i neke beneficije od članstva ili tako nešto, ili fakat svojevoljno volonterski braniš SDP ? Mislim to je gora stvar od Windwalkera neukusa, a vjerovao sam da je to početak i kraj foruma.

McPingvin_v2.0
08-01-2015, 09:25
A Lex Perković kao veliki poraz hrvatske vanjske politike koji je narušio naše odnose s Njemačkom?
Donošenje zakona nije ni na koji način u ingerenciji predsjednika.

@Duke - da, zbog svoje online kampanje na PC Play forumu obećano mi je mjesto pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport kad dođemo na vlast. Osim toga, dobit ću i 4 nove ljetne gume za renault clia, besplatno kombajniranje kukuruza te veeeeeliku milku. S lješnjacima.

Lord Ragnarok
08-01-2015, 10:25
lose si proso, trebo si traziti oreo

Xero
08-01-2015, 12:57
Milka je najbolja stvar na svijetu. Vrijedi prodat domovinu za nju.

rejndjer
08-01-2015, 14:31
treba nas austrija anektirat

Xero
08-01-2015, 14:54
Ja sam mislio da je Milka švicarska.

Rad R4C3R
08-01-2015, 15:38
Donošenje zakona nije ni na koji način u ingerenciji predsjednika.

Nije direktno, ali je on kao sukreator vanjske politike naše države morao također reagirati. Njegovi komentari u to vrijeme su koliko se sjećam bili nešto u smislu ''trenutno postoje i veći problemi u državi''

McPingvin_v2.0
08-01-2015, 15:40
Netočno: http://www.vecernji.hr/lex-perkovic/josipovic-lex-perkovic-mora-se-sto-prije-promijeniti-614668

Rad R4C3R
08-01-2015, 15:51
http://www.24sata.hr/politika/zbog-cega-nam-je-ipak-vazan-taj-nevazni-lex-perkovic-332442

McPingvin_v2.0
08-01-2015, 22:27
24sata je jedini izvor te izjave, nigdje drugdje tog nema. U krajnjem slučaju: "Trenutno imamo većih problema u državi" je nešto što jedan drugi hrvatski državnik relativno često govori :)

hansi
08-01-2015, 23:09
https://www.youtube.com/watch?v=-zBYDoS-2K8

Duke v2.0
09-01-2015, 19:59
Ovo dobro sumira dvoje psihopata dano na izbor budalama koje će ih udostojiti svojim glasom:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/koju-laz-cete-izabrati-u-nedjelju/794147.aspx

McPingvin_v2.0
11-01-2015, 13:26
HDZET vozi po rasporedu
http://danas.net.hr/svijet/ogromne-guzve-na-biralistima-u-susjednoj-bih

Hexfire
11-01-2015, 14:24
I ja bi glaso za njih da su mi rekli da će me besplatno odvesti do vatrogasnog doma.

Lord Ragnarok
11-01-2015, 14:34
decki cijenio bi da sutite, predizborna sutnja je i tak to

Xero
11-01-2015, 15:18
Prijavi ih sve. Nek se ponište izbori.

Lord Ragnarok
11-01-2015, 15:21
drage volje
"This forum requires that you wait 60 seconds between reporting posts. Please try again in 53 seconds."

McPingvin_v2.0
11-01-2015, 15:25
decki cijenio bi da sutite, predizborna sutnja je i tak to
Pokaži mi što je ovdje kršenje predizborne šutnje i dobiješ gajbu piva po izboru od mene.

croat1gamer
11-01-2015, 15:30
http://www.prkos.com/gn/slike/gn_slike_3/r1/g2009/m04/x49906201841784525361.jpg

hansi
11-01-2015, 15:32
glasa san za zelene

W1k1n6
11-01-2015, 16:54
Ja ću prije probe usput skočit glasat i kršit izbornu šutnju 5 minuta prije zatavaranja birališta. Nosit ću gitaru na glasanje a time šaljem jasnu poruku za koga sam. Sviram kurcu.

Marko
11-01-2015, 17:56
http://i.imgur.com/N4R0DPq.jpg

Duke v2.0
11-01-2015, 18:26
607

Rad R4C3R
11-01-2015, 19:40
Ja ću prije probe usput skočit glasat i kršit izbornu šutnju 5 minuta prije zatavaranja birališta. Nosit ću gitaru na glasanje a time šaljem jasnu poruku za koga sam. Sviram kurcu.

:D

@ Duke.. Di su pare?!

Duke v2.0
11-01-2015, 20:29
https://www.facebook.com/groups/553514804725917/

Ljudi moji nejde bolje od ovoga. Par favorita sa stranice:

http://www.maxportal.hr/sotonisticke-fotografije-ive-josipovica/

"USTAJ NARODEEEEEEE.. Isusu dragom u posjetu,, pomoliti se ZA pobjedu.. te cestom koja na izbore vodi .. Hrvatsku od crvenih da oslobodi.. Kolindi pobjeda slijedi.. sivi jovo će još više.. da problijedi.. Danas je početak njegovom kraju.. neće više obmaniti niti raju.. Nakon pada.. protiv njega ODMAH tužba padaaaaaa ,,uuuuuh.. na sudu biti će nezapamćena gužva.. CRVENI DO CRVENOG .. svaki dan nova tužba.. USTAŠKU zmiju jovo probudi.. USTAVNI SUDE PRAVEDAN BUDI!!
OD danas vas SVE pratimo.. SVI biti ćete pod mikroskopom.. HRVATSKA-HRVATOM.. NIKADA VIŠE pod tuđim terorom.!!. ZDS Marina Radman

Z A G R I J A V A NJ E:

JEDNA JE HRVATSKA..
SAMO ZA DOMOLJUBE..
I NIJE ZA Ysipovića..
NEGO ZA..ZA,ZA i ZA za Kolindu!! "

Frky
11-01-2015, 20:40
Što im znači "BVB"????

Falus
11-01-2015, 20:46
Bog vas blagoslovio

Falus
11-01-2015, 20:48
https://www.facebook.com/groups/553514804725917/

Ljudi moji nejde bolje od ovoga. Par favorita sa stranice:

http://www.maxportal.hr/sotonisticke-fotografije-ive-josipovica/

"USTAJ NARODEEEEEEE.. Isusu dragom u posjetu,, pomoliti se ZA pobjedu.. te cestom koja na izbore vodi .. Hrvatsku od crvenih da oslobodi.. Kolindi pobjeda slijedi.. sivi jovo će još više.. da problijedi.. Danas je početak njegovom kraju.. neće više obmaniti niti raju.. Nakon pada.. protiv njega ODMAH tužba padaaaaaa ,,uuuuuh.. na sudu biti će nezapamćena gužva.. CRVENI DO CRVENOG .. svaki dan nova tužba.. USTAŠKU zmiju jovo probudi.. USTAVNI SUDE PRAVEDAN BUDI!!
OD danas vas SVE pratimo.. SVI biti ćete pod mikroskopom.. HRVATSKA-HRVATOM.. NIKADA VIŠE pod tuđim terorom.!!. ZDS Marina Radman

Z A G R I J A V A NJ E:

JEDNA JE HRVATSKA..
SAMO ZA DOMOLJUBE..
I NIJE ZA Ysipovića..
NEGO ZA..ZA,ZA i ZA za Kolindu!! "

Isusati boga dragoga :(

Ne mogu više riječima opisati kako se osjećam dok čitam ove stvari. Ta razina zatupljenosti, jednoumlja, ograničenosti i jebene čopornosti me tako iziritira.

Dylan11
11-01-2015, 20:48
Što im znači "BVB"????

Da navijaju za Borussiju Dortmund.

Frky
11-01-2015, 21:15
Super mi je ovo razmišljanje - SDP = srbi, vragovi, bla bla.... HDZ = lopovi, korumpirana đubrad, bla bla bla...

A jebem ti, negdje sam pročita neki komentar tipa i nemogu ga sad naći ali ugl. bilo je nešto kao "bolje lopov na vlasti nego srbin, riješimo se srba i vragova pa ćemo lako lopova"

Majke mi, nekad se uplašim čitajući ove komentare i objave HSP-ovaca (ili koji li su kurac??)!!

Xero
11-01-2015, 21:17
Sve je dobro dok ti piše Hrvat na osobnoj.

Falus
11-01-2015, 21:22
Baš mi je otac pričao kako su kod nas u Dalmaciji većina ljudi 80ih bili najglasniji komunisti u Hrvatskoj, a 10ak godina kasnije se samo svjetonazor promijenio i postali su najglasnije ustaše u Hrvatskoj. Da sutra četnici uđu kod nas, Dalmacija bi bila prepuna najvećih četnika.

dugi
11-01-2015, 21:27
Pa vidio sam i neke slike postrojavanja četnika na rivi prije 2. svjetskog rata. Ne znam koliko su istinite :D. Inače ljetujem već dvadeset godina u Dućama i pokumili smo se sa nekim lokalcima. Volim tu lokaciju, Split i naravno ljude odozdo.

Lord Ragnarok
11-01-2015, 22:11
pingvine, kakav je osjecaj izgubiti izbore od zene?

#shotsfired

MILF hunter
11-01-2015, 22:14
Jebiga, tako je to kad ti je vrhunac mandata "popravljanje odnosa" sa Srbijom, Bosnom, Australijom, Atlantidom... A tu je i najnesposobnija vlada u povijesti države kao dodatni uteg. 5 godina apsolutno ničeg je jednostavno moralo doći na naplatu.

cham3leon
11-01-2015, 22:42
Jebiga, tako je to kad ti je vrhunac mandata "popravljanje odnosa" sa Srbijom, Bosnom, Australijom, Atlantidom... A tu je i najnesposobnija vlada u povijesti države kao dodatni uteg. 5 godina apsolutno ničeg je jednostavno moralo doći na naplatu.

Pa s obzirom na ovlasti predsjednika, to popravljanje odnosa je bilo prilično ok.

Maloki
11-01-2015, 22:52
Super govor predsjednice, nisam znao da je tako visoka i muževna.

Xero
11-01-2015, 22:55
Bar će radit za Hrvatsku.

Maloki
11-01-2015, 22:58
Veselim se najrazvijenijoj zemlji Europske Unije i svijeta, Hrvatskoj.

Xero
11-01-2015, 22:59
Spominje Hrvatsku u svakoj rečenici. Bit će ona na vlasti jedno 20 godina.

dugi
11-01-2015, 23:03
Jel i vas ovo sram gledati :rotfl:

Xero
11-01-2015, 23:07
Bar je potvrđeno da napadmo srbiju.

Slender Man
11-01-2015, 23:07
Jedan lik s fejsa:

''Konacno predsjednik koji nece govorit da sam ustaša ako volim Hrvatsku.
DOSTA JE BILO ČETNIČKIH PAROLA I CRVENOG PREDSJEDNIKA!''

''Konacno smo makli "SRPSKOG" predsjednika''

Maloki
11-01-2015, 23:15
Riješili smo pedere i srbe, ko je nova meta?

Hexfire
11-01-2015, 23:19
Konzolaši

Xero
11-01-2015, 23:23
Uskoro.

cham3leon
11-01-2015, 23:35
Konzolaši

This. Ja i dugi formiramo vladu.

Slender Man
11-01-2015, 23:38
Jedan lik s fejsa:

''Konacno predsjednik koji nece govorit da sam ustaša ako volim Hrvatsku.
DOSTA JE BILO ČETNIČKIH PAROLA I CRVENOG PREDSJEDNIKA!''

''Konacno smo makli "SRPSKOG" predsjednika''

Ženska koja je, nikakvom igrom slučaja, tom liku na friend listi je upravo postala thompson - dolazak hrvata uz tekst:

''PREDAO SAM ZEMLJU SVETU U RUKE HRVATA''

Hilarity ensues.

Duke v2.0
11-01-2015, 23:49
Jel i vas ovo sram gledati :rotfl:

"23:04 Dok Grabar Kitarović drži govor HDZ-ovci uzvikuju "Franjo!Franjo!" i stalno je prekidaju."

hansi
11-01-2015, 23:54
This. Ja i dugi formiramo vladu.

mogu bit ministar vanjskih poslova

cham3leon
12-01-2015, 00:06
Tebi je do aviona samo, znam ja to.

Xero
12-01-2015, 00:06
Ja hoću vodit UDBA-u.

Markecgrad
12-01-2015, 00:28
Fakat me iznenadila količina glasova za Kolindu u Zagrebu, očekivao sam barem 6-7% razlike u korist Josipoviću.
Ugl, tužno. :(

Rad R4C3R
12-01-2015, 00:50
Ovi cijeli izbori su bili jedan veliki cringe. Zapravo drzava nam je općenito poprilican cringe.

McPingvin_v2.0
12-01-2015, 02:07
Ako Kolindi nije uteg Sanaderova vlada, nema koji kurac Josipoviću biti Milanovićeva - čiji nije ni član.

Fakat me iznenadila količina glasova za Kolindu u Zagrebu, očekivao sam barem 6-7% razlike u korist Josipoviću.
Ugl, tužno. :sad:

Ivo je dobio skoro duplo više glasova u drugom krugu u Zagrebu (u prvom 134.902 glasa, a u drugom 223.427 glasova).

W3DR4N
12-01-2015, 02:49
Ako gledam po sebi, realno je za vrijeme Sanaderove vlade bilo bolje. Više posla, više love, više svega.

Slender Man
12-01-2015, 03:12
Tada je pc play radio, to ti je bio jedini posao lol.

Dylan11
12-01-2015, 03:28
a onda SDP dosao na vlast, propao forum, sve propalo

ProzoЯ
12-01-2015, 08:42
Pa zna se odavno da nam je drzava puna seljacina i maloumnih ljudi, ali nazalost takvi su i najglasniji... Ugl. mislim da nece biti ni losije ni gore, bmk meni se nece nista promijeniti ko god da je od njih dvoje predsjednik.

dugi
12-01-2015, 08:55
Bit će gore silom prilika bez obzira tko bio na vlasti. Nismo još dotaknuli dno.

cham3leon
12-01-2015, 09:56
Ako Kolindi nije uteg Sanaderova vlada, nema koji kurac Josipoviću biti Milanovićeva - čiji nije ni član.

Jel te jako boli?

McPingvin_v2.0
12-01-2015, 12:27
Jel te jako boli?
Ne, ali taj argument smatram iznimno umobolnim.

MILF hunter
12-01-2015, 12:49
http://i59.tinypic.com/2lasl5j.jpg

Maloki
12-01-2015, 13:08
Sanaderova vlada je prošlost, Milanovićeva je sadašnjost.
Itekako mu može biti uteg.

The Great Duck
12-01-2015, 23:38
Jeste vidjeli vi Božidara Alića jučer? :rotfl:

3.14colovac
13-01-2015, 00:26
Jakov je zakon ubo. Žena mu fino rinta, a on negdje doma s djecom Lego kocke slaže, igra igre na kompu i boli ga pimpač za sve. Da mi je samo znati na koju ju je foru zbario jer, budimo realni, Kolinda uopće nije loša. Izgleda puno bolje od Milanke.

Marko
13-01-2015, 04:02
u hrvatskoj bome ima milfara u visokoj politici

bianca matković (http://www.24sata.hr/image/fimi-media-sto-ce-danas-na-sudu-otkriti-bianca-matkovic-504x335-20120728-20120709103701-599725a121dbe6b06219c1f355a064be.jpg)

josipa rimac (http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?imgId=526446&width=970)

i jedna, jedina i neponovljiva

KGK (https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10428666_823604477703310_6040832059024486427_n.jpg ?oh=1160383da0a7acefe22a63bfd4a21cef&oe=553CDBD0&__gda__=1429246394_a4272426b3065469b136f0f8458ccde f)

McPingvin_v2.0
13-01-2015, 10:31
Sanaderova vlada je prošlost, Milanovićeva je sadašnjost.
Itekako mu može biti uteg.
Naravno da ne, iz dva razloga:
1. Ivo nije ni na koji način dio te vlade
2. Za ovu vladu možeš reći puno toga, ali nikako ne možeš reći da su nestale stotine milijardi kuna.

Lord Ragnarok
13-01-2015, 10:47
naravno, ako mozes reci da ~4 godine nesposobnosti nas nije kostalo stotina milijardi

McPingvin_v2.0
13-01-2015, 11:11
Mogu, ali neovisno o tome smatram da je daleko veći problem kad netko sebi uzme tuđe novce neko kad netko ne priskrbljuje odnosno ne radi dovoljno dobro.

dugi
13-01-2015, 11:17
Po nekim procjenama dno će mo udariti tek 2020. godine...bio neki članak ovih dana. Jao si ga nama. Plakat će mo ko male bebe sve se bojim, totalni sam pesimista ili možda točnije realista.

W3DR4N
13-01-2015, 11:19
Mogu, ali neovisno o tome smatram da je daleko veći problem kad netko sebi uzme tuđe novce neko kad netko ne priskrbljuje odnosno ne radi dovoljno dobro.

Ne može nas vlada uvjeravati da štedi i ispravlja štetu prošle vlade dok radi skladište guma za javnu upravu od 50+ milijuna kuna. Jebo me ako za te novce nisu mogli napraviti PET TVORNICA automobilskih guma.

Lord Ragnarok
13-01-2015, 11:26

rade bi da kradu drzavu, da mi osiguraju posao i da svi mogu prehraniti i ne ziviti na rubu siromastva, nego da ta vlada ne krade i da je nesposobna ista napraviti i da svi zivimo na rubu siromastva.
usput ova vlada nije "puno" bolja od sanadera. spomenut cu prestecajne nagodbe i tu se zaustaviti. to je dovoljno reklo.

Marko
13-01-2015, 12:48
uspoređivati upravljanje državom prije i poslije 2008. je na razini usporedbe vožnje romobila i vojnog aviona

McPingvin_v2.0
13-01-2015, 12:49
Ne može nas vlada uvjeravati da štedi i ispravlja štetu prošle vlade dok radi skladište guma za javnu upravu od 50+ milijuna kuna. Jebo me ako za te novce nisu mogli napraviti PET TVORNICA automobilskih guma.
Di, kaj? Google mi niš ne baca. Jedino ako ciljaš na ovo: http://www.vecernji.hr/hrvatska/drzava-nabavlja-gotovo-50-tisuca-autoguma-za-50-milijuna-kuna-906409
A ako ciljaš, ne vidim nikakav problem. Radi se o nabavci 50.000 guma, skladištenju i izmjeni, što je 1000 kn po vozilu i to je jebena bagatela (jer se radi o motorima, autima, kombijima i kamionima). Tu je vjerojatno i uračunat PDV, tako da je cifra vjerojatno i 25% manja.

rade bi da kradu drzavu, da mi osiguraju posao i da svi mogu prehraniti i ne ziviti na rubu siromastva, nego da ta vlada ne krade i da je nesposobna ista napraviti i da svi zivimo na rubu siromastva.
usput ova vlada nije "puno" bolja od sanadera. spomenut cu prestecajne nagodbe i tu se zaustaviti. to je dovoljno reklo.
Ne vidim na temelju čega su Sanader i Jaca radili ovaj dio "da mi osiguraju posao i da svi mogu prehraniti i ne živiti na rubu siromaštva".

Pa nije baš. Vidio sam dobrih primjera di su se firme izvukle, a vidio sam i hrpe natpisa oko sumnjivih radnji. Ako se pokaže da nešto nije valjalo - u ćuzu s ekipom. Nema labavo.

Duke v2.0
13-01-2015, 12:55
Uff Pingvin ovo postaje fakat jadno.

Po nekim procjenama dno će mo udariti tek 2020. godine...bio neki članak ovih dana. Jao si ga nama. Plakat će mo ko male bebe sve se bojim, totalni sam pesimista ili možda točnije realista.

Super, do tad taman diplomiram i eventualno odradim godinu-dvije pripravničkog staža tu i onda gibaona :D

Marko
13-01-2015, 13:02
bravo duke, školuj na konto poreznih obveznika, uopće ne pokušavaj promijeniti situaciju ( daleko bilo, vratiti dio duga društvu ), prvom prilikom zapali preko granice u zemlje gdje teče med i mlijeko, a potom preko foruma obavezno nastavi sa ciničnim komentarima :lol:

W3DR4N
13-01-2015, 13:06
@pingvin

http://www.24sata.hr/politika/genijalne-vladine-nabavke-tepih-od-136000-kn-i-limuzine-399563

Vedro
13-01-2015, 13:08
Bacio se na Kolindu.
Duke.

dugi
13-01-2015, 13:14
Uff Pingvin ovo postaje fakat jadno.

Super, do tad taman diplomiram i eventualno odradim godinu-dvije pripravničkog staža tu i onda gibaona :D

Ha, sretan put. Trebaju u Kanadi perače sa diplomom :D.

MILF hunter
13-01-2015, 13:26
bravo duke, školuj na konto poreznih obveznika, uopće ne pokušavaj promijeniti situaciju ( daleko bilo, vratiti dio duga društvu ), prvom prilikom zapali preko granice u zemlje gdje teče med i mlijeko, a potom preko foruma obavezno nastavi sa ciničnim komentarima :lol:

Ruku na srce, ako boljitak društva ne zanima one kojima je to posao, ne treba se ni on zamarati time. Ima jedan život na raspolaganju, zašto da ga potrati radeći isključivo da bi održavao standard uhljebima i braniteljima? I ne, bolji odnosi s Mongolijom i '91. nisu dovoljno dobri argumenti za ostanak. Samo budale mogu voljeti ovakvu državu.

Duke v2.0
13-01-2015, 13:29

Nemam apsolutno nikakve volje ni želje mijenjati situaciju ni vraćati dug društvu i državi koja se 20 godina nemože odmaknuti od SDP-HDZ, ustaše-partizani (dobro od ovog već 60 godina) relacije niti će se maknuti od toga idućih 20. Niti nemam nikakve fantazije o medu i mlijeku, ali imam o državama gdje se cijeni volja za radom i znanjem.

Marko
13-01-2015, 13:31
uopće nije stvar u tome koga ćeš ti, kako kažeš, "izdržavati". riječ je o elementarnoj pristojnosti, i, ako hoćeš, obrazu

Duke v2.0
13-01-2015, 13:37
uopće nije stvar u tome koga ćeš ti, kako kažeš, "izdržavati". riječ je o elementarnoj pristojnosti, i, ako hoćeš, obrazu

E bome nije. Ima najmanje tisuću gorih stvari na koje su u ovoj banana državi troše novci poreznih obveznika i koje apsolutno nitko neće vratiti iz "elementarne pristojnosti", od mojeg ili biločijeg obrazovanja. Kao što reće MILF, imam samo jedan kratki život i bome ga neću potrošiti za ostanak u državi gdje me nitko neće cijeniti mene ni moj rad radi nekakvih iluzija o časti, domoljublju i obrazu.

Marko
13-01-2015, 13:42
pretpostavljam da - vodeći se tvojom logikom - ne vraćaš posuđene novce?

mislim, imaš jedan kratki život, šta ćeš ga potratiti na takve tričarije

Maloki
13-01-2015, 13:54
Nije dužan ništa državi.
Njegovi roditelji su isto porezni obveznici i kroz sve godine rada su sigurno uplatili dovoljno (vjerojatno i više) da se pokriju svi troškovi koje je Duke stvorio.

I usporedba sa posuđenim novcima je loša, nigdje nisam vidio da te država obvezuje da radom vratiš sve novce koje su "uložili" u tebe. Također, ne možeš te novce vraćati ako, jel, nemaš ni ti novaca.

Slatko mi je ovo idealiziranje države.

Duke v2.0
13-01-2015, 13:57
pretpostavljam da - vodeći se tvojom logikom - ne vraćaš posuđene novce?

mislim, imaš jedan kratki život, šta ćeš ga potratiti na takve tričarije

Jel ti trollaš ? Jel ti vidiš di živiš trenutno ? Mene ćeš jebat da vraćam par desetaka tisuća kuna uloženih u moje studiranje dok istovremeno milijarde kuna nestaju za puno gore stvari. I ako već želiš bit pripametan debil prema ljudima koje ne poznaš, ja sam te novce već vrlo vjerojatno vratio jel sam prije početka studiranja radio 6 mjeseci za minimalac u komunalcu, 3 godine u skladištima na tuđe ugovore, i sad već 3 godine uz studiranje konstantno radim na svoj ugovor. Kad zbrojiš poreze od svega toga, i ono što su izvukli iz poreza koje moje roditelji plaćaju mislim da je moj dug već odavno vraćen s kamatama. Tako da jedi govna prijatelju.

Duke v2.0
13-01-2015, 14:00
Evo za Pingvina, pretpostavljam da je to i njegov cilj :D

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-funkcioniraju-stranke-ako-zelis-jaku-stranku-moras-uhljebiti-clanove/773650.aspx

Marko
13-01-2015, 14:08
da, znam gdje živimo

ja studiram ekonomiju i šanse da dobijem iole pristojan posao po završetku faksa su otprilike jednake kao da sinčić oformi vladu, al imam u sebi onaj minimum obraza koji mi nalaže da po završetku faxa bar pokušam nešto postići u hrvatskoj prije nego što zapalim van zemlje

i pardon prijatelju, al ti pojedi govno, do ove točke nisi došao sam. neko je gradio ceste kojima si hodao, tramvaj kojim si išao na fax i profesore koji su ti predavali. nadam se da će ministar realizirati najave da ugovorom veže redovite studente vezano za ostanak u hrvatsku, jer obrazovanje NIJE besplatno, a potpuno je idiotsko školovati hrvatske građane da rade u drugim zemljama, pogotovo imajući u vidu činjenicu da bi akademska zajednica trebala biti krema društva koja ima sposobnosti urediti državu

ako ipak inzistiraš na odlasku iz zemlje, samo naprijed. obavezno mi pošalji razglednicu na kojoj pereš suđe u doublinu

Maloki
13-01-2015, 14:08
Haha pobrkao si jel i jer.

Maloki
13-01-2015, 14:10
Odnosilo se na Dukea.

Marko
13-01-2015, 14:11
natjero si me da pet puta iščitam post xd

Izgubljeni_v2.0
13-01-2015, 14:13
Jeste Isusi i gotovo. :pray:

Duke v2.0
13-01-2015, 14:14
i pardon prijatelju, al ti pojedi govno, do ove točke nisi došao sam. neko je gradio ceste kojima si hodao, tramvaj kojim si išao na fax i profesore koji su ti predavali. nadam se da će ministar realizirati najave da ugovorom veže redovite studente vezano za ostanak u hrvatsku, jer obrazovanje NIJE besplatno, a potpuno je idiotsko školovati hrvatske građane da rade u drugim zemljama, pogotovo imajući u vidu činjenicu da bi akademska zajednica trebala biti krema društva koja ima sposobnosti urediti državu

Dobro jesi ti defektan, jesi pročitao moj post ? Jesam ti sad objasnio da sam već dovoljno radio da otplatim to svoje obrazovanje, iako su vjerojatno i moji roditelji iz poreza već dovoljno dali za to. I newsflash, u europskoj smo uniji, gdje se potencira i postoji jedna sitnica koja se zove SLOBODNO tržište rada, što znači da ti nitko nebi trebao braniti da se školuješ u jednoj zemlji EU, radiš u drugoj i polažeš doktorat u trećoj.

Haha pobrkao si jel i jer.

Ljut sam pa zato :(

Duke v2.0
13-01-2015, 14:20
I da raščistimo nedoumicu, ja ću isto naravno prvo probat u hrvatskoj postić nešto ali ako se ravnamo po trenutnoj situaciji šanse za to su mi gotovo ravne nuli. Iako bi ja sa kemijskim inženjerstvom trebao imati možda malo više šanse od ekonomista, čisto zbog zasićenosti tržišta istima, industrija u hrvatskoj ide silaznom putanjom već dugi niz godina i nema baš naznaka za nekim promjenama.

Maloki
13-01-2015, 14:24
A i budimo realni, odselit se negdje nije baš tako jednostavno.
Selidba u drugi grad može biti muka, a kamoli u drugu zemlju.

Duke v2.0
13-01-2015, 14:28
A i budimo realni, odselit se negdje nije baš tako jednostavno.
Selidba u drugi grad može biti muka, a kamoli u drugu zemlju.

Apsolutno da, to mi je zadnja opcija, ali kako su stvari krenule možda mi jednostavno bude jedina :(

cham3leon
13-01-2015, 14:28
Naravno da ne, iz dva razloga:
1. Ivo nije ni na koji način dio te vlade

Ne, samo što mu se tih par stavova koje ima uvijek savršeno slažu sa stavovima vlade. Turbo lel.

2. Za ovu vladu možeš reći puno toga, ali nikako ne možeš reći da su nestale stotine milijardi kuna.

HEP se poslije izbora počeo misteriozno puniti HNS-ovcima. Normalno da se takve stvari dešavaju i sa kukurikavcima. Da li je šteta u ovom mandatu bila stotine ili desetke milijardi ne znamo, koliko je išlo u džep političara isto ne znamo, ali na kraju krajeva, koga briga. Običnom građaninu dođe na isto da li su ti novci ukradeni ili izgubljeni u lošim investicijama i skupim zaduženjima. Izgubljen novac je izgubljen novac, bilo da je nestao u džepovima malog broja ljudi ili malo većeg broja ljudi.

Osim toga, kladio bih se da kroz javne firme masa njihovih zaposlenika od menadžera do radnika potkrada i oštećuje te firme za još i veće iznose u istom vremenskom periodu nego HDZ za vrijeme zadnjeg mandata. Od HŽ-a do Hrvatskih Šuma.

Što se školstva tiče, sve bi to trebalo privatizirati i eventualno ići na vaučere kao Švedska ili gdje je to već uvedeno.

Dylan11
13-01-2015, 14:34
Apsolutno da, to mi je zadnja opcija, ali kako su stvari krenule možda mi jednostavno bude jedina :(

ko te jebe idi, ionako nisi pravi Hrvat. budi receno nisi ni srbin, ne znan sta si, ali Hrvat sigurno nisi.

Systematic Reverse
13-01-2015, 14:36
lol Marko.

kakve su to gluposti da bi on ili ja ili bilo tko drugi ovdje trebao vraćati neki 'dug' OVOJ državi jebenoj?

molim te, uozbilji se.

W3DR4N
13-01-2015, 14:37
Evo za Pingvina, pretpostavljam da je to i njegov cilj :D

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-funkcioniraju-stranke-ako-zelis-jaku-stranku-moras-uhljebiti-clanove/773650.aspx

Nema potrebe za tim, kasno laješ. Pingvina su već odavno uhljebili.

W3DR4N
13-01-2015, 14:40
Da li je šteta u ovom mandatu bila stotine ili desetke milijardi ne znamo, koliko je išlo u džep političara isto ne znamo, ali na kraju krajeva, koga briga.

Ako je random županica za koju nitko nije znao do prije par mjeseci uredno razjebala nekoliko desetaka milijuna kuna, sređivala si skupe infrastrukturne poslove za familiju, trošila na privatne gušte, onda je pitanje koliko mogu oni sa puno više ovlasti, funkcija i love na raspolaganju.

McPingvin_v2.0
13-01-2015, 14:45
@pingvin

http://www.24sata.hr/politika/genijalne-vladine-nabavke-tepih-od-136000-kn-i-limuzine-399563
Doslovno 24sata i kurir.rs, nema nigdje drugdje toga na internetu jebemu sve.

Maloki
13-01-2015, 14:49
Što se školstva tiče, sve bi to trebalo privatizirati i eventualno ići na vaučere kao Švedska ili gdje je to već uvedeno.
Ovako sve.

http://youtu.be/tiXQu0Yqr9o

dugi
13-01-2015, 14:51
Imam ja anegdotu :D

Pajdo s posla početkom devedesetih zvao neku familiju da bi išao tamo raditi mjesec/dva da zaradi maraka. I reko mu rođo dođi samo. Došo kolega tamo i sad mislio prvi dan je, pa valjda će danas zadužiti neko radno odjelo opremu i dogovoriti se za sutra i sl. I zaduži on odjelo, kramp, lopatu ali pokažu oni njemu odmah radno mjesto, graba na gradilištu. I hajde vidio on da nema zajebancije uđe u jamu u kojoj je već crnčio neki švabo. Veli zamahneš krampom a blato te pošprica po licu :rotfl:. I lupa on pola sata i ispustio dušu, reko da zapalim jednu pljugu. Kad švabo pored njega nix,nix arbajt...I tad dođe rođo u kravati iznad grabe i uz cerenje veli mu tio si marke, nitko te nije tjerao puškom. Veli kad je išel doma nakon par mjeseci koda su ga iz zatvora pustili :D Hebo marke.

Izgubljeni_v2.0
13-01-2015, 14:52
Ovako sve.

http://youtu.be/tiXQu0Yqr9o
Sad si me sjetio. Danas počinje nova sezona Parks and Rec.

Maloki
13-01-2015, 14:55
Životne mudrosti.

http://youtu.be/RUilUzH5kx8

Marko
13-01-2015, 15:08
lol Marko.

kakve su to gluposti da bi on ili ja ili bilo tko drugi ovdje trebao vraćati neki 'dug' OVOJ državi jebenoj?

molim te, uozbilji se.

tko spominje državu?

ja cijelo vrijeme govorim o kolektivu koji je odvajao od svojih usta da ja, ti i bilo tko drugi u ovoj državi ima mogućnost stjecanja dodatnih vještina kako bi mogao biti društveno koristan

problem nastaje kada ti i takvi ljudi, poneseni općim defetizmom, bez imalo srama podviju rep

Duke v2.0
13-01-2015, 15:08
Životne mudrosti.

http://youtu.be/RUilUzH5kx8

Mislim ovo je zajebancija ali nemože bit veća istina :D

Duke v2.0
13-01-2015, 15:16
problem nastaje kada ti i takvi ljudi, poneseni općim defetizmom, bez imalo srama podviju rep
Ja se nadam da će to napravit baš svi i da će Hrvatska kao entitet potpuno propast i bit asimilirana u neku drugu državu. Eto.

dugi
13-01-2015, 15:21
Konzolaši slobodno neka idu :D

McPingvin_v2.0
13-01-2015, 15:23
To se slažem.

Marko
13-01-2015, 15:40
Ja se nadam da će to napravit baš svi i da će Hrvatska kao entitet potpuno propast i bit asimilirana u neku drugu državu. Eto.

0/10 za trolanje

cham3leon
13-01-2015, 15:43
Ron Swanson najveći car

https://www.youtube.com/watch?v=sy9FRli7ODg

Lord Ragnarok
13-01-2015, 15:54
ma de kakvo vracanje novaca ovoj drzavi, nek milanovic i ova propala "vlada" vrate sve novce koje su protekle 4 godine rzaradila za ovaj nerad. nek još malo izucim jebeni njemacki a ne da mogu natucati sam ovih 20ak recenica i bjezim iz ove prčije. engleski znam i vise neg tecno. snac se mogu, kuhat i prat si znam. vratit se necu. novce im sigurno necu slat nazad, vidim kolko su moji roditelji radili i naradili se da bi ovi debili mogli posrati se svima u tanjur i sjebati nam buducnost. smatram da svaki mladi covjek koji je sposoban ista raditi treba otici negdje gdje ce se moci prehraniti od svoje palce. a ne od ovih jebenih 1600 (2400) sto ti ovdje drzava daje. bolje su bili placeni robovi u egiptu sto su piramide gradili.

marko ti zivis u nekom deliiriju ako ti se cini da je ikako drugacije nego ovako. srecom, takvi kao ti ce ostati ovdje pa me barem nece sjebati u nekoj stranoj drzavi. good riddance

Maloki
13-01-2015, 16:28
Ma ko će tebe primit, svi mrze TVZ.

Lord Ragnarok
13-01-2015, 17:10
ccna cnnp ccna-security i -voice mi garantiraju nesto srecom. samo ne ovdje kod nas jer smo ovak sugava zemlja koja je u 50ima jos.

dugi
13-01-2015, 18:07
@pingvin

http://www.24sata.hr/politika/hzzo-platio-242756-kuna-za-poseban-namjestaj-iz-danske-401827

Tko kaže da je kriza?

Marko
13-01-2015, 18:21
ma de kakvo vracanje novaca ovoj drzavi, nek milanovic i ova propala "vlada" vrate sve novce koje su protekle 4 godine rzaradila za ovaj nerad. nek još malo izucim jebeni njemacki a ne da mogu natucati sam ovih 20ak recenica i bjezim iz ove prčije. engleski znam i vise neg tecno. snac se mogu, kuhat i prat si znam. vratit se necu. novce im sigurno necu slat nazad, vidim kolko su moji roditelji radili i naradili se da bi ovi debili mogli posrati se svima u tanjur i sjebati nam buducnost. smatram da svaki mladi covjek koji je sposoban ista raditi treba otici negdje gdje ce se moci prehraniti od svoje palce. a ne od ovih jebenih 1600 (2400) sto ti ovdje drzava daje. bolje su bili placeni robovi u egiptu sto su piramide gradili.

marko ti zivis u nekom deliiriju ako ti se cini da je ikako drugacije nego ovako. srecom, takvi kao ti ce ostati ovdje pa me barem nece sjebati u nekoj stranoj drzavi. good riddance

izgleda da ću vam morat nacrtat da po državom ne podrazumijevam vladu, nego društvo kao kolektiv koje si otkida od usta da bi se svi mi mogli besplatno školovati

puno sreće u inozemstvu sa svojim nenadjebivim vještinama kuhanja i pranja

cham3leon
13-01-2015, 18:28
Dobar je čovjek ovaj Marko.

dugi
13-01-2015, 18:36
Marko je u pravu. Odavno sam rekao da fakultet treba privatizirati. Društvo bi trebali koštati 0 kn. Istina studirali bi onda samo bogati ali i tako nikave koristi od diploma kad se zaposliš ko perač WC-a u Kanadi. Školstvo je HR samom sebi svrha. Treba napuniti klupe kako bi prekobrojni i nesposobni profesori primali sigurne plaće. Kako je program sulud i nefunkcionalan dobro zarađuju i u fušu dajući instrukcije. To je svrha svega.

Lord Ragnarok
13-01-2015, 18:45
isto kolko cjelo drustvo to sebi otkida od usta tolko i moji roditelji. jeftinije bi prosao da moji roditelji nemaju nikakva izdavanja za skolstvo i da su mi sami platili fakultet nego da svih ovih godina daju drzavi da se mogu ljudi poput TEBE skolovati.

mozda sa tih 15 godian kolko si skupio pod pojasom, kuhati i prati ne znaci nista. vidio bi tebe kako bi mjesec dana zivio na fast foodu, salamama te tim pizdarijama i kolko bi te to sve kostalo, sta financijski sta zdravstveno.

Lord Ragnarok
13-01-2015, 18:53
jebeni edit isteko il nesto il neki kurac

Marko je u pravu. Odavno sam rekao da fakultet treba privatizirati. Društvo bi trebali koštati 0 kn. Istina studirali bi onda samo bogati ali i tako nikave koristi od diploma kad se zaposliš ko perač WC-a u Kanadi. Školstvo je HR samom sebi svrha. Treba napuniti klupe kako bi prekobrojni i nesposobni profesori primali sigurne plaće. Kako je program sulud i nefunkcionalan dobro zarađuju i u fušu dajući instrukcije. To je svrha svega.

tocno to, fakultet i je za bogate. ako je covjek dovoljno pametan naci ce stipendiju. ostatak je ostao da sam radi i da se sam skoluje kolko moze. fakultet nije privilegija kao sto smo si svi ovdje u ovoj drzavi zacrtali.

Duke v2.0
13-01-2015, 20:56
Obrazovanje bi uvijek i zauvijek trebalo biti besplatno svima, jer je prva osnova društvenog i osobnog napretka.

dugi
13-01-2015, 21:04
Ništa nije besplatno.

Duke v2.0
13-01-2015, 21:05
Zrak je.

Frky
13-01-2015, 21:08
Zašto ga onda prodaju u limenkama??? :shock::shock:

Systematic Reverse
13-01-2015, 21:18
tko spominje državu?

ja cijelo vrijeme govorim o kolektivu koji je odvajao od svojih usta da ja, ti i bilo tko drugi u ovoj državi ima mogućnost stjecanja dodatnih vještina kako bi mogao biti društveno koristan

kakvi to ljudi kao ja? misliš oni koji već 7-8 godina plaćaju poreze, doprinose i slično i ne dobiju apsolutno ništa za uzvart? debilu.

kakav kolektiv? kolektiv koji čine ljudi od kojih je 90% mentalno dno? ne hvala.

amen.

Frky
13-01-2015, 21:23
Da jebote, čak i od ciganskog T-coma dobiješ neki mob ili nešto jer plaćaš račune na vrijeme!!!

Marko
13-01-2015, 21:27
isto kolko cjelo drustvo to sebi otkida od usta tolko i moji roditelji. jeftinije bi prosao da moji roditelji nemaju nikakva izdavanja za skolstvo i da su mi sami platili fakultet nego da svih ovih godina daju drzavi da se mogu ljudi poput TEBE skolovati.

...i baš zato što CIJELO društvo, uključivo sa tvojim roditeljima, godinama putem poreza, prireza i inih nameta odvaja od svojih usta, ja danas do mog faxa mogu prošetati cestom koja je osvjetljena javnom rasvjetom. ako putem slomim nogu, mogu bez straha od astronomskog računa nazvati hitnu, a ako me neko orobi, mogu se jednako tako poslužiti uslugama policije - ili jednostavno mogu izbjeći sve komplikacije i uzeti tramvaj

tvoj cijeli post, pa i mantra, bazira se na pretpostavci "sa svojim radom u skladištu, sam si već otplatio obrazovanje!!11", a pritom svjesno zanemaruješ gore navedene usluge koje se, pogodi, barem djelomično financiraju istim tim javnim novcem - mojim i tvojim, jer upravo je to svrha države - biti aparat u koji se ubacuje novčić da zajedno izgradimo nešto što individualno ne možemo. na nama je, kao članovima te i takve zajednice, da iskoristimo dano nam obrazovanje i kroz poreze uplatimo novac da se, štajaznam, izgradi starački dom onima koji su nam spomenuto obrazovanje omogućili

mozda sa tih 15 godian kolko si skupio pod pojasom, kuhati i prati ne znaci nista. vidio bi tebe kako bi mjesec dana zivio na fast foodu, salamama te tim pizdarijama i kolko bi te to sve kostalo, sta financijski sta zdravstveno.

ne vidim kako moje godine ( 21, btw ), ili ovaj dio posta, imaju veze sa raspravom

Marko
13-01-2015, 21:28
kakvi to ljudi kao ja? misliš oni koji već 7-8 godina plaćaju poreze, doprinose i slično i ne dobiju apsolutno ništa za uzvart? debilu.

pravit ću se da nisi napisao ovu uvredu, ajd kao pa nekako

dobio si gro toga, dio čega sam naveo u gornjem postu

Paran0a
13-01-2015, 21:33
Dobro i kaj sad to znaci da mora ostat u ovoj odvratnoj drzavi sa ljudima ciji mentalitet vodi ka kamenom dobu?
Moras zivjet u jebenoj iluziji da se pravis da ikome dugujes ista u ovoj drzavi.

Marko
13-01-2015, 21:38
Moras zivjet u jebenoj iluziji da se pravis da ikome dugujes ista u ovoj drzavi.

...ili jednostavno trebaš bit sebično smeće od čovjeka, da :D

Duke v2.0
13-01-2015, 21:40
Kakav si ti bog, ja fakat nisam siguran jel trollaš ili si ozbiljan. Ili možda samo živiš s bogatim starcima i stvaraš si u glavi neke iluzije idealnog društva.

Paran0a
13-01-2015, 21:41
Ne , prvo kreces od sebe. Sebi sredis uvjete zivota kako bi mogao kasnije pomoci nekom drugom.
Zasto ostat ovdje , krpat jedva kraj s krajem i onda se pravit da nisi smece jer eto nisi sebican,osto si trunut tu sa svima drugima.

Marko
13-01-2015, 21:56
Ne , prvo kreces od sebe. Sebi sredis uvjete zivota kako bi mogao kasnije pomoci nekom drugom.
Zasto ostat ovdje , krpat jedva kraj s krajem i onda se pravit da nisi smece jer eto nisi sebican,osto si trunut tu sa svima drugima.

prva rečenica je ultimativni argument svih bakalara i magistara koji odlaze iz zemlje. kao, idem radit u irsku, al jedini razlog za to je da domoljubne ojre šaljem u jedinu i vječnu arvacku!

nije problem što mene lažete, nemojte sebe

slažem se. međutim, cijela rasprava se povela na temelju posta koji je išao otprilike "čim završim fax, idem van iz ove neprosperitetne vukojebine koja je obrasla brdskim gorštacima". nemam problema što se ide iz zemlje, al imam problema sa osobama koje odma poslije promocije hvataju bus za njemačku, iako su se školovali na teret države

Vedro
13-01-2015, 22:05
Ja idem gotovo sigurno iz ove zemlje za nekoliko mjeseci zbog 4 puta veće plaće nego sada. Najvjerojatnije ću sprovodit struju po objektima. Trenutno radim kao trgovac u veleprodaji za 3100kn. Građevinski tehničar po struci sa 10 godina iskustva u radnoj knjigi.

Lord Ragnarok
13-01-2015, 22:38
bla bla bla
nije problem što mene lažete, nemojte sebe

slažem se. međutim, cijela rasprava se povela na temelju posta koji je išao otprilike "čim završim fax, idem van iz ove neprosperitetne vukojebine koja je obrasla brdskim gorštacima". nemam problema što se ide iz zemlje, al imam problema sa osobama koje odma poslije promocije hvataju bus za njemačku, iako su se školovali na teret države

ja ne lazem ni sebe nit ikog drugog. prvom prilikom cu uteci odavde, bez da trepnem il se okrenem nazad. Jedino cu doalziti ljetovati ovdje ako ce prilike dopustati.

zavrsio faks u 7om mjesecu posla nema ko vode u sahari. za zivot si mogu priustiti tako da zicam starce pare za svaku sitnicu. imam kvalifikacije za posao koji se vani placa 3000 eura i navise, kod nas me nit na razgovor ne zovu. vise sam mailova u ovih 5 mjeseci razmjenio sa danskim/njemackim firmama i redovnim javljanjima na burzu nego sa poslodavcima.

ti si jedini koji ima problema ovdje. 90% ljudi tu na forumu shvaca ovo stanje u drzavi i shvaca da ako zeli jesti cjeli mjesec od svoje place da mora otici od ove vukojebine koja se zove Hrvatska. necu ni spominjati ako bolju polovicu imas i planirate nesto zajedno, to uspjeti je ravno pogotku na lotu. jedino sto osjecam prema ovoj drzavi je gadenje. proslo je 20 godian od rata, a jos imamo komuniste, partizane, srbe, rvate, ustase i ostale stvarcice po vijestima, novinama, politici i di sve ne. sjecas se onih milijuna sto je sanader ukro? di su nestali? nitko ne zna, netko si ih je spremio. di su apre od privatizacija? i od prestecajnih nagodba? sve pokradeno. eto di je nestao sav nvoac koji smo uplatili kroz poreze i prireze. i sad se mladi iskoristavaju u radu za 1600/2400kn. ZATO se nista ne duguje ovoj prciji. Zato svi gledaju na ovu zemlju kao nakupinu mongoloida i gorštaka. jer to i je.

eto da i priznam, jedino kaj ce mi faliti su ove zagrebacke cure. to je jedino dobro u ovoj drzavi. (i dalmatinke isto mogu proc :D)

da se nadovezem tamo gore isto:

...i baš zato što CIJELO društvo, uključivo sa tvojim roditeljima, godinama putem poreza, prireza i inih nameta odvaja od svojih usta, ja danas do mog faxa mogu prošetati cestom koja je osvjetljena javnom rasvjetom. ako putem slomim nogu, mogu bez straha od astronomskog računa nazvati hitnu, a ako me neko orobi, mogu se jednako tako poslužiti uslugama policije - ili jednostavno mogu izbjeći sve komplikacije i uzeti tramvaj

tvoj cijeli post, pa i mantra, bazira se na pretpostavci "sa svojim radom u skladištu, sam si već otplatio obrazovanje!!11", a pritom svjesno zanemaruješ gore navedene usluge koje se, pogodi, barem djelomično financiraju istim tim javnim novcem - mojim i tvojim, jer upravo je to svrha države - biti aparat u koji se ubacuje novčić da zajedno izgradimo nešto što individualno ne možemo. na nama je, kao članovima te i takve zajednice, da iskoristimo dano nam obrazovanje i kroz poreze uplatimo novac da se, štajaznam, izgradi starački dom onima koji su nam spomenuto obrazovanje omogućili

ne vidim kako moje godine ( 21, btw ), ili ovaj dio posta, imaju veze sa raspravom

mozes uzeti tramvaj? onaj tramvaj koji skuplje placas (u odnosu na bdp) od bilokoje druge metropole u gradu? mislim sad si pobjego sa skolstva na zdravstvo i sve ostalo..
znas da invalidi (i roditelji) sa invalidnom djecom imaju manja primanja od vecine drugih drzava u eu? da ih se slabo stiti na poslu i da nisu prihvaceni? molim te, nemoj mi se vise javljat sa zdravstvenim. kolkogod bilo "dobro" izgledalo. (psoebne ljekove koji su potrebni necu ni spominjati, to je tek prava sala)
da jos napomenem, protiv zdravstvenog nemam problema, to je odlicno kod nas izvdeno u nekim aspektima.
jel znas kolko kosta taj staracki dom koji se "izgradio novcem poreznih obveznika"? jel znas da e skuplji nego 2 prosjecne penzije zajedno? privatne necu ni spominjati. a samo u ODREDENIM privatnim mozes dobiti neke posebne pogodnosti koje bi ti trebale. tipa kisik*. ako si starac i imas problema sa disanjem zbog xy razloga.

eda, tih tvojih odlicnih 21 godinu i vjerojatno ne znas ni sareni ves odvojiti. NARAVNO da to bitno. jednom ces shvatiti sto znaci sam zivjeti i sto znaci svakih 5minuta zvati mamu kako ovo kako ono. jednom neces moci to i bit ce banana. to su ti vjestine potrebne za prezivljavanje. ne prezivljavanje u divljini, ali u gradu definitivno.

*takav staracki dom (tocnije hospicij) je u sesvetama za 4000kn mjesecno. ovi u zagrebu su 6000kn i vise. nazalost sam morao takvo nesto saznati iz prve ruke.

valjda sam sve pokrio sada kaj si nabaljezgao.

dugi
13-01-2015, 22:44
He, he baš je zanimljivo kako klinčadija sa foruma polako odrasta i polako ali sigurno shvaća kako je život jedna velika kifla :D

Lord Ragnarok
13-01-2015, 22:48
23godine, mislim da je i vrijeme :D
doduse ovo stanje i plan sam imao i sa 20 :(
malo vise optimistican bio al ovih zadnjih 3-4 godine su katafaking strofa totalna

Vedro
13-01-2015, 22:54
Meni je najbitnije imat dobre ljude oko sebe, onda sam zadovoljan i sve mi je puno lakše.

cham3leon
13-01-2015, 22:57
Mislim da je poanta u tome što nitko nikad nije pokazao interes da se tu išta promijeni od devedesetih do danas. Ili barem od ranih dvijetisućitih kada su problemi postali jasno vidljivi. Jedino na što se naša generacija može pozivati jest to da smo bili premladi i nismo imali šansu ništa promijeniti za razliku od onih koji su sjedili sa strane i promatrali od Tuđmana do danas.

Al opet stav "ja idem van jer sam bolji od ove države i ona me ne zaslužuje" ništa ne rješava, iako su dugovi koji su nam nametnuti došli od starijih generacija, netko će ih morati otplatiti. Preuzimanje tog jarma s jedne strane otplaćuje tuđe dugove, ali i pomaže da iduća generacija ne doživi još i gore stanje.

Istina je da obrazovanje nikad nije besplatno i da su ga naši starci plaćali sigurno više nego što vrijedi, ali mogao si se roditi i u obali bjelokosti ili nekoj pizdi materini pa bi se silom prilike našao u sistemu koji ti daje još manje za još veću cijenu.

dugi
13-01-2015, 23:04
Objektivno imamo danas više nego prije 50 godina. Živimo duže, zdraviji smo, bolje se hranimo, manje radimo i imamo daleko bolje životne uvjete. Vas više peru godine u koje ste ušli i "prosvjetljenje" koje ste doživili nego neka istinska neimaština ako gledamo u prosjeku.

Moj prvi posao je bio za 1100 hrvatskih dinara, ona prijelazna valuta što je iznosilo cc 150 dm ili manje od 100 eura. Radio sam to tri godine od 8-18 svaki dan uz puno znoja pa čak i opasan za zdravlje. Malo starija ekipa je gubila zdravlje i život po rovovima pa smo ipak svi skupa nekako preživjeli. Ova današnja situacija mi izgleda ko Las Vegas :D.

Lord Ragnarok
13-01-2015, 23:20
Mislim da je poanta u tome što nitko nikad nije pokazao interes da se tu išta promijeni od devedesetih do danas. Ili barem od ranih dvijetisućitih kada su problemi postali jasno vidljivi. Jedino na što se naša generacija može pozivati jest to da smo bili premladi i nismo imali šansu ništa promijeniti za razliku od onih koji su sjedili sa strane i promatrali od Tuđmana do danas.

Al opet stav "ja idem van jer sam bolji od ove države i ona me ne zaslužuje" ništa ne rješava, iako su dugovi koji su nam nametnuti došli od starijih generacija, netko će ih morati otplatiti. Preuzimanje tog jarma s jedne strane otplaćuje tuđe dugove, ali i pomaže da iduća generacija ne doživi još i gore stanje.

Istina je da obrazovanje nikad nije besplatno i da su ga naši starci plaćali sigurno više nego što vrijedi, ali mogao si se roditi i u obali bjelokosti ili nekoj pizdi materini pa bi se silom prilike našao u sistemu koji ti daje još manje za još veću cijenu.

ja bi drage volje ostao ovdje kada bi mi se pruzala prilika za normalan zivot. ovdje mi to nije pruzeno. zar je krivo od mene sto ne zelim zivjeti jos 10 godina na grbaci roditelja i sto si zelim sam platiti hranu jedan mjesec? sto si sam zelim platiti racune za stan? sto zelim jednog dana imat djecu i moci im nesto pruziti?
kad ce mi drzava moci pomoci oko ijednog od ovih pitanja, tada cu ju smatrati kao nesto dobro i pozitivno. do tada je potato tomato drzava iz koje bi svima rekao i da bjezu i da se ne okrecu nazad.

@dugi
naravno, bolje se zivi neg prije 50 godina.
prije 50 godian se zivjelo bolje neg prije 100 godina. i tako u nedogled. zivi se sad bolje neg u kamenom dobu.
ja bi volio raditi za 1600 kuna, al kada mi se ni to ne nudi sta da radim.

(premda smatram da je tih 1600kn cisto iskoristavanje mlade rade snage)

Vedro
13-01-2015, 23:34
Dijeca i obitelj odmah čim završiš školovanje ide pod normalno. Mene najviše brine kako što više zaradit za mirovinu. Jer ako ovdje budem radio još 30 godina za ovu plaću mogu se nadat da ću kopat po smeću.

Lord Ragnarok
13-01-2015, 23:39
nejde odma poslije skolovanja.
23godine, gotov fakultet.
sa 30ak godian se sigurno nesto vidi.

necu u tu populaciju ubrajati sve koji su zavrsili samo srednju, rade negdje za neku krepavicu i zele imati nesto s nekime.
gotova skola sa 19, curu nade neko sa21-22. sta bi trebao cekati do 40ete sa djecom?

cham3leon
13-01-2015, 23:54
Pa ok, slažem se da postoje granice. Ako imaš priliku vani raditi u struci i zaraditi više, a da si u Hrvatskoj osuđen na minimalac i običnu šljaku mimo struke, onda nema smisla robovati patriotizmu, ali kako kome.

Marko
14-01-2015, 00:10
ragnarok, očito si me krivo shvatio. da pojasnim

imam legu koji studira stomatologiju u rijeci, u koju je upao redovno. njegov plan je odma po završetku faxa - neovisno o tome hoće li pronaći posao u RH ( a može ga pronaći u manje od 5 minuta ) - zapaliti van zemlje, konkretno, u italiju. to mi nije nimalo prihvatljivo, pogotovo u situaciji kad se u osijeku na zubara čeka po par godina

trik pitanje - jel to u redu?

Izgubljeni_v2.0
14-01-2015, 00:22
Marko gubiš se.

http://cdn.themetapicture.com/media/funny-gif-basketball-players-knee-rub.gif

Duke v2.0
14-01-2015, 00:41

imam legu koji studira stomatologiju u rijeci, u koju je upao redovno. njegov plan je odma po završetku faxa - neovisno o tome hoće li pronaći posao u RH ( a može ga pronaći u manje od 5 minuta ) - zapaliti van zemlje, konkretno, u italiju. to mi nije nimalo prihvatljivo, pogotovo u situaciji kad se u osijeku na zubara čeka po par godina

Je, apsolutno je u redu ako se njemu više sviđa ideja rada u Italiji da cilja na to. Vjerojatno ga i više plaćaju tamo. Tu ga ne zadržava ništa. Tvoje mišljenje je apsolutno irelevantno.

Maloki
14-01-2015, 00:42
Svi odite iz Hrvatske, ja ću onda stvoriti Veliku Albaniju.

Duke v2.0
14-01-2015, 00:43
Imaš moju punu podršku ! :D

Razzarach
14-01-2015, 00:55
Tko ode raditi van izdajnik je svega hrvackog, nadam se da ce novi predsjednik tomis.. ovaj kolinda zabraniti to.
Franjo Tuđman se vrti u grobu.

Maloki
14-01-2015, 00:58
Ali inače mi je super kako ljudi baš jako banaliziraju taj odlazak vani, kao da firme čekaju samo njih da im dođu uzimati tih bajnih par desetaka tisuća eura.
Veće tržište rada znači i veća konkurentnost.

Marko prijatelj ti je retardiran, tko bi normalan išao u Italiju.

Vedro
14-01-2015, 01:07
Zašto retardiran? Pa ne ide čovjek u Italiju da bude tamo predsjednik ili da sjedi u parlamentu i popravlja ekonomsku situaciju u državi. Otići će tamo liječiti ljudima zube što bi radio i ovdje u lošijim uvjetima.

Lord Ragnarok
14-01-2015, 01:12

izuzev sto je bas italiju od svih zemalja svijeta odabrao, odluka mu je i vise nego na mjestu
tamo ce ga i vise platiti i sigurno ce imati posla. kod nas otvorit firmu on ence moci jer
a)nece dobiti kredit od banke za pokretanje
b)nece mu drzava pomoci pri pokretanju stom. ordinacije
c)nece ga nitko zaposliti jer ovako imaju svi osjecki stomatolozi i vise nego dosta posla, a njegovo zaposlenje bi bilo djeljenje profita.

odg na trik pitanje:
naravno da je.

@chameleon pa to i govorim. naravno da nitko lud nebi otisao iz rodnog mjesta kad mu je ponudena dobra placa i sve beneficije koje mu zatrebaju. al kod nas tog nema.

Duke v2.0
14-01-2015, 01:24
Da se vratimo na izbore malo:

http://www.index.hr/black/clanak/pobjednicki-karamarkov-urlik-od-sada-mozete-koristiti-i-kao-ringtone/794898.aspx

Systematic Reverse
14-01-2015, 08:22
<3

cham3leon
15-01-2015, 17:43
Pingvine, si čestitao Kolindi?

3.14colovac
15-01-2015, 23:00
Severna Koreja...

Lord Ragnarok
16-01-2015, 00:29
i oni prije milanovica
milanovic ogorcen jer ce izgubiti vladu na prijevrmenim izborima.
kao i svaki sdp prije njega.

McPingvin_v2.0
19-01-2015, 14:27
i oni prije milanovica
milanovic ogorcen jer ce izgubiti vladu na prijevrmenim izborima.
kao i svaki sdp prije njega.
Svaki? Misliš jedan jedini? Osim toga, neće biti prijevremenih izbora.

Pingvine, si čestitao Kolindi?
Nisam bio u prilici :)