Log in

Pogledaj cijelu verziju : Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014.

Stranica : 1 2 3 [4]

rejndjer
13-07-2014, 15:43
meni nije jasno kako ljudima nije jasno da je fizički NEMOGUĆE da igrač zbog neke kvaziozljede leži na travi ko da ga je metak pokupio. zašto? pretpostavimo da se igrač zagrijo i da su mu mišići normalni, tome dodaj adrenalin i ja stvarno nevidim kako je moguće da itko leži na travi samo zato što ga je netko okrznuo kopačkom po kostobranu. koji kurac jebote. hejt.

cham3leon
13-07-2014, 16:48
I mene to isto živcira. Znam da se u cjelokupni nogomet zavukla ta kultura glumatanja, ali osobito me iživciraju neki igrači koji stvarno pretjeruju s tim.

Vedro
13-07-2014, 17:03
Ma da, najgore je kad onak baš pratim tekmu i lik padne i ne može se dić i onda doktori ulaze pa kao nešto sprejaju, polijevaju vodom bolno mjesto i tak par minuta ubije ritam i sve. Pogledam usporeni snimak obavezno i vidim ništa. Onda popizdim i prebacim kanal.

hacker
13-07-2014, 17:04
Brijem da oni to rade i na najmanju sitnicu zato kaj se boje ozljede.

Vedro
13-07-2014, 17:08
Ne znam stvarno, meni to liči kao "u jebem ti mogo si mi strgat nogu, joj ne mogu više, stani joj, šta je ovo, bokte vidi svi me gledaju! stop!ne " ne znam...

Vedro
13-07-2014, 17:17
Brijem da oni to rade i na najmanju sitnicu zato kaj se boje ozljede.
Ali ne kužim čega se imaju bojati, pa nije valjda da nikad nisu dobili udarac u životu.
Možda si u pravu, ali onda taj nogomet liči na običnu predstavu i nije ga uopće gušt gledat.

hacker
13-07-2014, 17:20
Istina, zato mi je Belgija USA bila jedna od najboljih utakmica koju sam gledao. Nema uopće bacanja, fauliranja, zadržavanja igre, samo čisti nogomet.
Al ne znam, pogle Di Mariu, malo istegnuo mišić nema ga dve tekme. Jebiga bojao bi se i ja da mi 200 hiljada eura tjedno visi :D

Hexfire
13-07-2014, 17:55
Uveo bih pravilo da svaki put kad igrač zatraži pružanje pomoći na terenu, odmah idu nosila, igrač se iznosi van terena i može se vratiti u igru tek nakon 5-10 minuta. A ne ovo sranje gdje se prvo čeka doktor, pa se čekaju nosila, pa ga iznesu van samo da se može dignuti i odmah tražiti povratak u igru.

Vedro
13-07-2014, 18:02
Mogu reći da što se tiče takvih ozljeda kao kod Di Marie je mislim opravdano. Jebeno je kada ti malo pukne mišić, jer fakat jako boli kada se napregne, a ako se ideš dalje forsirat pukotina se gotovo sigurno još više širi. To moraš odmirovat. Ali što se tiče takvih situacija mislim da doktori ne muljaju i tu je sigurno sve opravdano i čisto kada se naprave te silne pretrage do najsitnijeg detalja. Problem je za vrijeme jebene tekme i njihovo glumatanje. Neymar je možda previše glumio pa je na kraju liku dopizdio i sašio ga pošteno.
Edit: ovo gore je fantastična ideja. Ako ga boli nek odmori 10 minuta. :)

crnisokol
13-07-2014, 18:08
Uveo bih pravilo da svaki put kad igrač zatraži pružanje pomoći na terenu, odmah idu nosila, igrač se iznosi van terena i može se vratiti u igru tek nakon 5-10 minuta. A ne ovo sranje gdje se prvo čeka doktor, pa se čekaju nosila, pa ga iznesu van samo da se može dignuti i odmah tražiti povratak u igru.

to ja doma govorim tijekom skoro svake tekme...ajd ja ne bih bio toliko rigorozan...ionako mu sudac mora dozvoliti povratak na teren pa ako procijeni da je ovaj zavlačio/glumatao nek ga ne pušta bar 2-3 minute nazad...to bi pogotovo primjenjivao kod situacija kad igrača iznesu van terena a ovaj odma ustane i traži dozvolu za povratak u igru - e ne može, sad lijepo leži vani još koju minutu

Horny Devil
13-07-2014, 22:36
Švaba je to.

MILF hunter
13-07-2014, 22:50
Zasluženo, bili su najbolja ekipa tokom cijelog turnira. Argentina me je čak iznenadila jer sam očekivao da će ovo biti jednosmjerna utakmica, ali imali su dobre prilike. Toliko se pisalo o njihovom napadu prije natjecanja, ali na kraju su doslovno svi ispali iz forme (Palacio, Aguero, Higuain), a Di Maria je bio nenadoknadiv gubitak. Šteta, navijao sam za Argentince zbog Messija, ali realno, ekipa je čisti prosjek izuzev napada koji je najviše i zakazao. A možda i ne mogu bolje s takvim veznim redom.

Maloki
13-07-2014, 23:01
Meni je žao kaj su argentinci izgubili jer se gradonačelnik Rija sad neće ubit.

Vedro
13-07-2014, 23:16
Odlična tekma. Njemačka zasluženo na vrhu. Sad navijam i želim da skinu Brazil sa trona kao repka sa najviše osvojenih svjetskih pehara.

Xero
13-07-2014, 23:36
Okej Njemačka dobro vam ide vrijeme je za novi svjetski rat.

W1k1n6
14-07-2014, 12:32
Svaka čast Njemačkoj, ali i Argentini koja je utakmicu učinila vrhunskom i neizvjesnom do samog kraja. Žao mi je prije bilo malo što nije Nizozemska bila u finalu, ali ovakva tekma najbolje pokazuje zašto toliki ljudi u svijetu vole nogomet. Malo mi je jedino glupo što je Messi proglašen najboljim igračem SP-a, jer su to prije njega zaslužili Lahm ili Schweinsteiger koji su demonstrirali kako se bori za svoju repku.

SharpDressedChevap
14-07-2014, 13:33
Dobra utakmica. U usporedbi sa prošlim finalima - majka. Ali suđenje je zato... pa jel nitko nije vidio bar dva nedosuđena kartona na švabama :(

Slender Man
14-07-2014, 13:47
Čuo sam i da je trebao biti penal nad Argentincima.

W1k1n6
14-07-2014, 14:00
Trebao si gledat a ne slušat :)

Hexfire
14-07-2014, 14:15
Zadnje dvije tekme suđenje katastrofa. Ne ponovilo se.

crnisokol
14-07-2014, 16:07
ma kakve zadnje dvije, cijeli turnir je loše suđenje...utakmice na kojima nije bilo većih sudačkih grešaka su bile iznimka

Maloki
14-07-2014, 16:11
Ne kužim kaj je falilo ovom suđenju, po meni je bilo dost dobro.

Hexfire
14-07-2014, 16:56
Ne kužim kaj je falilo ovom suđenju, po meni je bilo dost dobro.
Ako govoriš za finale, u produžecima su trebala biti minimlano 3 crvena kartona.

W1k1n6
14-07-2014, 22:07
Ali Schweini se nije dao. Tako se bori za svoju repku, a ne ko neki...

503

Izgubljeni_v2.0
15-07-2014, 22:42
Ako govoriš za finale, u produžecima su trebala biti minimlano 3 crvena kartona.
Prije bih reako da je cijelo prvensto suđenje bilo katastrofa. Malo previše bitnih odluka je krivo dosuđeno. Ali zadovoljan sam ovim prvenstom. Pretežito zato jer su osramotili Brazil nakon onakvih pumpanja kako su super repka.

Hexfire
16-07-2014, 06:59
Pa naravno da je bilo katastrofa...

W1k1n6
16-07-2014, 13:12
BTW, što mislite o izjavama Vukojevića i Eduarda, u kojima se javno opraštaju od reprezentacije zbog lošeg tretmana na SP-u?

Hexfire
16-07-2014, 13:50
Zna se da Maminjo ima tu prevelikog utjecaja, ali njih dvojica nisu igrali jer nisu ni zaslužili. Kovač je znao vjerojatno da ih neće koristiti i trebao ostaviti doma.

Slender Man
16-07-2014, 14:06
Zašto svi pričaju o Vukojeviću kao da je on dobar igrač?

cham3leon
16-07-2014, 14:09
Zato jer nogomet nije FIFA 14 pa da u prvih 11 poslažeš one sa najjačim brojevima. Da je stavio Vukojevića umjesto Rakitića barem na prvoj tekmi s Brazilom, igrali bi triput bolje.

W1k1n6
16-07-2014, 15:34
Dudu je po meni zaslužio biti od prve minute na tekmi s Brazilom, a Vukojevića je trebao barem staviti u utakmicu s Meksikom, jer je svakome bilo očito nakon tekme Brazil-Meksiko da su Meksikanci opaki, te da nam treba dobar veznjak koji je specijalist za razgradnju protivničkih napada, a Vukojević je tu najbolji.
No što se tiče načina na koji su se javno odrekli repke, to mi baš i nije sjelo s njihove strane jer time nisu dali odjebanac samo treneru i HNS-u, već i svojim suigračima. Mogli su javno napast HNS bez da otkažu svoj angažman u repki, pa nek oni njih izbace ako imaju muda.

hacker
16-07-2014, 15:38
Preimenuj temu u nogomet :)

cham3leon
16-07-2014, 17:05
No što se tiče načina na koji su se javno odrekli repke, to mi baš i nije sjelo s njihove strane jer time nisu dali odjebanac samo treneru i HNS-u, već i svojim suigračima. Mogli su javno napast HNS bez da otkažu svoj angažman u repki, pa nek oni njih izbace ako imaju muda.

E ovo se totalno slažem

Hexfire
16-07-2014, 18:06
Zašto bi ih izbacili, Kovač ih jednostavno više ne bi zvao.

Rad R4C3R
16-07-2014, 21:37
@ chameleon

Glupost. Vukojević trenutačno nemože izborit mjesto u prvih 11 u jednom Dinamo Kijevu pa neznam na osnovu čega se može reći da smo s njim u postavi triput bolji, ko da pričamo o Messiju. Isto tako da je on igrao mogao bi bit žešći krah i da budemo triput gori pa bi ljudi govorili da je Kovač očajan jer ga stavlja u igru. Zapravo istinu o tome što bi bilo kad bi bilo nikad nećemo znati, ali mislim da je njegov izostanak iz postave opravdan.

cham3leon
16-07-2014, 22:04
Rakitić nije napravio ama baš ništa na cijelom svjetskom. Gore nije moglo biti.

Dylan11
16-07-2014, 23:04
Kako nije, odrađivao je svoju i Pranjicevu poziciju. Da je Vukojevic igrao na toj poziciji protok lopte prakticki bi nestao, on bi bio spor ko blato i neucinkovit te eventualno zaradio crveni.
Ali uostalom, ti valjda bolje znas od covjeka koji je nadgledao sve Vukojeviceve treninge, upoznat s njegovom tjelesnom i mentalnom spremom te ima uvid u svaki njegov nastup. Ti si Vukojevica gledao kad zadnji put?
S druge strane, Kovac je forsirao Pranjica, Kovacica, Pletikosu i Jelavica, tako da na kraju ne znam sta da mislim.

cham3leon
16-07-2014, 23:29
Kovač je jedino upoznat sa shillanjem za HDZ, tako da me ne bi iznenadilo.

W1k1n6
17-07-2014, 08:32
Meni je ta Kovačeva spika s učincima igrača na treningu jako šuplja i neuvjerljiva. To još nikad nisam čuo od nekog drugog trenera. Imao je dovoljno vremena (i treninga) prije SP-a pripremiti ekipu. Ali to nije ono što me brine. Najgore je što on ne zna vodit utakmicu u realtimeu, odnosno prilagođavat i mijenjat igru prema zbivanjima. Najbolji primjer je bio na tekmi s Meksikom kada je gurnuo Rakitića naprijed i promijenio raspored u srednjem redu tek kad je već sve bilo gotovo.
Kako se to radi najbolje pokazuje utekmica između Njemačke i Argentine. Oba trenera su se stalno nadmudrivali s rasporedima ko u šahu, a niti jedna zamjena nije bila izvedena bez konkretne ideje.

Hexfire
17-07-2014, 09:11
Ti isto uzmeš primjer... Pa Argentina bi bila prvak da je imala iole sposobnog trenera.

A Kovač naravno da ne zna voditi tekmu kad ih je vodio 6 u cijeloj karijeri.

Izgubljeni_v2.0
17-07-2014, 11:23
A bome ni repki ništa ne doprinosi konstatno mijenjanje izbornika pa svako dođe sa svojom taktikom. Trebalo je Štimca ostavit do kraja prvenstva da već dovrši posao i onda vidjeti što i kako. A ne da za izbornika uzimamo nekoga svako godinu dana tko je prije repke takoreći vodio neke klince iz kvarta na terenu.

rejndjer
17-07-2014, 11:56
pa trebalo je ostavit štimca da ni ne odemo na prvenstvo.

W1k1n6
17-07-2014, 14:03
Moj favorit je uvijek bio i bit će Zlatko Cico Kranjčar. Čovjek koji je dosad jedini u Hrvatskoj osvojio prvenstvo s nekim klubom koji nije Dinamo ili Hajduk, a kao izbornik je na najlakši način odveo repku na SP kroz kvalifikacije bez i jednog poraza. Do sada je trenirao 19 klubova i dvije reprezentacije, a jedini kiks mu je bilo ispadanje u grupi na SP-u, nakon čega je uslijedio medijski linč pokrenut od strane HNS-a u kojem je proglašavan alkoholičarem, što mu kasnije očito nije smetalo da vodi još 5 klubova i jednu reprezentaciju. Početni uspjesi Slavena Bilića temelje se na reprezentaciji koju je stvorio Cico.
A ono što je meni najvažnije je to što je pod njim repka igrala najljepši napadački nogomet, jer je i Cico kao igrač bio napadač koji je razmišljao samo o golu, pa je to prenio u trenersku karijeru.

EDIT: Evo jedne zanimljivosti vezane uz Cicu: http://www.hrsport.net/blogovi/439447/fanatik/cico-kranjcar-naredio-igracu-da-promasi-jedanaesterac/

SharpDressedChevap
17-07-2014, 16:21
Evo Duduu narasla muda.

cham3leon
17-07-2014, 17:25
Sad je Mudu

Vedro
16-11-2014, 20:52
Evo prvi put ih gledam nakon ljeta. Dat ću im šansu. Nema veze što igraju za lovu, ali želim igru dobru samo.

cham3leon
16-11-2014, 21:34
B momčad koja je igrala protiv Argentine bi bila bolja večeras.

crnisokol
17-11-2014, 10:01
pa dobro smo odigrali, šteta što nam se Modrić ozlijedio...

ali ovi kreteni na tribinama, bilo me sram pred TV-om što su ti kreteni Hrvati...da mogu teleportirao bi se na stadion, uzeo policajcu pendrek i prebio tu budalu koja baca baklje na mrtvo ime...
pa kad će ih više početi kažnjavati? ne znam da li je problem u policiji ili sudstvu al nek to više riješe...par ih pozatvaraš na koju godinu i da vidiš tko će onda bacati baklje ako zna da će završiti u zatvoru...

Slender Man
18-11-2014, 14:33
Što je najgore, Hrvatska je igrala odlično i vrlo aktivno dok nije došlo do tog prekida. Očito im je on narušio psihu jer nakon toga su inicijativu preuzeli Talijani.

rejndjer
18-11-2014, 19:41
to, a i imali smo sreće što se modrić "ozljedio" nek ljudi govore šta oće, njegova igra u repki je zakurac

cham3leon
18-11-2014, 19:45
to, a i imali smo sreće što se modrić "ozljedio" nek ljudi govore šta oće, njegova igra u repki je zakurac

Baš to, gledam ga sada u ovoj utakmici, jedino što je napravio je udarac na gol. Mislim, ok, on gotovo nikad ne pogriješi sa dodavanjima kad igra u repki, ali odigrava samo bezvezne kratke pasove pretežno u obrambenom dijelu i ne stvara baš nikakve prilike.

ProzoЯ
19-11-2014, 03:23
Puno je bolji od mandzukica koji nije bas nikad napravio nesto posebno u repki, jedini u sredini terena koji zna vodit loptu kako treba i snaći se u određenim situacijama.

Izgubljeni_v2.0
19-11-2014, 06:27
A što to Manđo posebno radi u klubovima? Igra identično kao i u njima, nema ga nigdje cijelu utakmicu, onda se otvori i zabije gol, glavom, postavi nogu ili neki odbijanac. Ništa posebno, ali trpa golove, a to i je cilj napadača i kao takav je ok. Modrić kao "najbolji" igrač reprezentacije napravi lažnjak da će dodati nekom igraču, onda ipak doda odmah najbližem do sebe, radi bespotrebne driblinge, 4 od 5 "vizionarskih" passova koje pokuša završe u golautu ili u tuđim nogama i tip je osim toga više manje u potpunosti nevidljiv.

cham3leon
19-11-2014, 10:37
Pranjić je isto zakurac na poziciji lijevog beka. Čak mi se Leovac čini bolji.

Što se Mandžukića tiče, to je sasvim normalno. Većina špica igra upravo tako i ima najmanji posjed lopte. Njihov zadatak je samo čekati dobru loptu i finiširati je čim brže i preciznije, a Mandžukić to dobro radi. Sjećam se jedne utakmice s Italijom (jel to bilo na prethodnom euru?) kad je iz neposredne blizine pucao, ali nije pucao bilo kako, nego ju je zabio u bliži kut čim više pod gredu da Buffon nije mogao zaustaviti. Postavi recimo Kramarića u istu poziciju i garant ne bi zabio. Da se razumijemo, odličan je igrač, ali mu se već dosta puta dogodilo da se nađe u jako bliskoj situaciji s golmanom i čeka previše da se namjesti ili napuca direktno u njega, ili oboje.

Hexfire
19-11-2014, 13:05
S druge strane, Krama si može sam stvoriti šansu i zabiti od bilo kuda. Mandžo nikad neće biti vrhunski napadač, Krama bi mogao postati.

rejndjer
21-11-2014, 18:46
da je modrić jedini koji zna voditi loptu u našoj repki italija bi nas 5 0 pregazila. sva sreća pa je umjesto njega ušo kovačić koji izgleda kao da će bit jeben igrač, samo da što prije iz intera odjebe.

Neven <R>
22-11-2014, 19:14
Što se Mandžukića tiče, to je sasvim normalno. Većina špica igra upravo tako i ima najmanji posjed lopte. Njihov zadatak je samo čekati dobru loptu i finiširati je čim brže i preciznije, a Mandžukić to dobro radi. Sjećam se jedne utakmice s Italijom (jel to bilo na prethodnom euru?) kad je iz neposredne blizine pucao, ali nije pucao bilo kako, nego ju je zabio u bliži kut čim više pod gredu da Buffon nije mogao zaustaviti. Postavi recimo Kramarića u istu poziciju i garant ne bi zabio. Da se razumijemo, odličan je igrač, ali mu se već dosta puta dogodilo da se nađe u jako bliskoj situaciji s golmanom i čeka previše da se namjesti ili napuca direktno u njega, ili oboje.
To pricas o Mandzukicu sada nakon sto se razvio kao igrac u njemackoj. Kad je igrao u dinamu stalno, ali STALNO je promasivao zicere. S druge strane Krama ce se sigurno jebacki razviti di god da ode, naravno pod uvjetom da mu daju da igra. S obzirom na postignuti potencijal, ne mozes ih jos usporedjivati na taj nacin.

cham3leon
22-11-2014, 19:26
Mandžukić je prije Njemačke bio sranje ne samo zbog fulanja, nego zbog nenormalne količine iznuđivanja faulova radi koje bi ga svaki normalan čovjek najradije išamarao. Ne kažem da je Krama slabiji golgeter, on ima neke briljantne trenutke, tipa onaj lob protiv Feyenoorda, ali u nekim situacijama mu baš nedostaje nešto.