Pogledaj cijelu verziju : Referendumi
ja imam malo prijatelja na fb pa mi sve više manje isto =(
Electromaster
01-12-2013, 23:51
Apropos ćirilice, fakat mi nije jasno koji kok su im trebali ćirilični natpisi na Maršu jučer, onak faking bravo, samo još dodatno raspizdi retarde.
Čisto sumnjam da su time dobili ijedan glas više, a vjerojatno su izgubili glas od nekog tko se možda nećko dal hejta pedere, al sigurno hejta srbe.
https://gs1.wac.edgecastcdn.net/8019B6/data.tumblr.com/eba292c69df30d594948bc9698aa2b6f/tumblr_mv886qPazS1qjgp6yo1_400.gif
Dreamer Deceiver
02-12-2013, 00:14
Labin <3
isto ne kuzim sto su htjeli s tom cirilicom postici
Ovaj referendum je gotov i sad prebacujmo loptu na sljedeći teren.
The Great Duck
02-12-2013, 02:13
Evo da i ja malo stavim dežurne retarde...
http://i.imgur.com/ua15t5t.png
A evo i mog idiotskog ujaka, sramim se to i reći
http://i.imgur.com/qbXk3hc.png
Ostali su mi na listi koliko toliko kulturni, bez obzira za koju opciju se izjašnjavaju. Ujaku je ovo jedan u nizu odvratnih statusa, razlog zbog kojeg više nemam energije lijepo nešto objašnjavati ikome niti idem na kavu/ručkove kod njega, tamo gdje on sa 40 i nešto godina živi sa svojim starcima u svojoj sobici i tipka ovo na laptopu.
cham3leon
02-12-2013, 08:17
Pravo arijsko ime.
cham3leon
02-12-2013, 09:02
Dvopost, de geso~~
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/s720x720/1476145_456910501082226_1566291756_n.jpg
Koji carevi :pray: :pray:
MasaKrisT
02-12-2013, 09:22
:))))))))))))))
HEIL KUME, KLIKNI LIKE ZA OPREDJELJENJE NACIJE, BUDI OPET NA PRVOJ LINIJI INTERNET BOJIŠNJICE KAO I NEKAD, ZAUZMI STAV DRUGIH LJUDI I RECI LAJKOVIMA SVIMA ONO ŠTO ONI MISLE! LAJKAJ RIJEČI ŽANE MARKOV DA JE SVETA OBITELJ KATOLIČKA BRAČNA NAJVAŽNIJA STVAR NA SVIJETU PA IZAĐIMO I GLASAJMO ZA PROTIV PEDERA! LAJKAJ NEĆEMO DVA TATE ALI NE SPOMINJI LEZBE JER BI NEKI MOŽDA I HTJELI DVE MAME! LAJKAJ AKO SI ČITAO BIBLIJU ONAJ JEDAN REDAK GDJE BOG NEĆE DA PEDERI IMAJU OBITELJ I DA LIJEŽU S MUŠKARCIMA KAO SA ŽENAMA JER SVI SVOJE ŽENE MAZE PO PENISU. PAPA JE REKO DA JE ZA PEDERE? ŠTA ON ZNA, OČITO NIJE HRVAT I KATOLIK, VALJDA JA ZNAM ŠTA BOG HOĆE BOLJE OD NJEGA, PAPI JE GEEY LOBI IZSPRO MOZAK. PAPA FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD. LAJKAJ AKO ZNAŠ DA JE OVO REFERENDUM PO PITANJU HRVATSKE I ANTIHRVATSKE ČIRILICA VUKOVAR SRBI ČETNICI KOMUNISTI SVI NEPRIJATELJI SU ZA PEDERE I IMAJU KOMPLEKSNU NACIONALNU PRIPADNOST, ALI KADA NEKO KAŽE DA JE REFERENDUM ZA PROTIV PEDERA NIJE TO NEGO JE ZA SVETI BRAK OCA I MAJKE I ZA PENIS U VAGINI A NE OBRNUTO I NEPRIRODNO. LAJKAJ SAČUVANJE INTEGRITETA BRAKA UVRŠTAVANJEM DEFINICIJE ISTOG U USTAV JER JE TO SKROZ MJESTO ZA BRAČNE DEFINICIJE JER NEMA LJUBAVI AKO JU NE BLAGOSLOVI NAŠA NAJVEĆA MAJKA - DRŽAVA. ŠTA ĆE PEDERIMA BRAK AK SE VOLE TO IM TREBA BIT DOSTA AL JA OĆU BRAK JER JE BRAK SUPER, ALI SAMO KAD GA NEKI NE SMIJU IMAT JER JE ONDA POSEBNIJI. BITNO JE IZAĆ I GLASAT, ZA I PROTIV! LAJKAJ VELIKE MEDIJE I SUPER ČLANKE S HRABRIM NASLOVIMA KOJI PRATE SVE REFERENDUMSKE TEME. LAJKAJ NOĆNO.HR, NEPOGREŠIVI MEDIJ I POTRESNA PISMA MUŠKARACA KOJI NE SMIJU S CUROM U WC. KLJUČNE INFORMACIJE: UKRALI SU PJESMU, UKRALI SU SLIKU, UKRALA JE KUĆU I DJECU, JER DA NISU ONDA BI RAZUM BIO NA NJIHOVOJ STRANI I BOG ISTO. AMERIČKA ISTRAŽIVANJA DOKAZUJU DA SU PEDERI PRERUŠENI NEHRVATSKI ORLOVI IZ ALBANIJE KOJI JEDU DJEČIJE OČI; ŽALJKA NE VOLI SAMOHRANE MAJKE JER SU NEPRIRODNE I NAKARADNE. LAJKAJ SPASITELJE S NEBESA ZARMANA MILAVIĆA PREMJERA KOJI JE PROTIV ZAPOŠLJAVANJA, BUDUĆNOSTI NARODA, PROIZVODNJE, PRAVA POJEDINACA I NAJVAŽNIJE, DEFINICIJE BRAKA U USTAVU I MARAKARKA DRUGOG SPASITELJA I TAMSONA KOJI SU ZA BRAK U USTAVU I GLASAT ĆE SA SVIM SVOJIM OBITELJIMA I LJUBAVNICAMA ZA JER JE TO PUNO GLASOVA ZA LJUBAV I BRAK. VODA, NEZAPOSLENOST, KRIMINAL? VALJDA SE ŠALIŠ, MORAMO SAČUVATI - B R A K. LAJKAJ TOTALNO KONZERVATIVNO OSVJEŠTAVANJE HOMIĆA I LEZABA, TAJ BRAK JE BIO FULL NEBITAN, I ONO, KAKAV BRAK TO NE ŽELIMO BLJAKICA SA RUKOM U ZRAKU, ALI AKO NEKO OĆE DEFINIRAT TU FIKTIVNU TVOREVINU, E TO NEĆE MATER IM JEBEM U KATOLIČKA USTA ZAOSTALA. ŠTO JE SLJEDEĆE, DEFINIRANJE DJEDA MRAZA KAO KAPITALISTIČKOG SIMBOLA NEISPUNJENIH ŽELJA? ODI NA STATUS OD ONOG PEDERA KOJI JE PROTIV I RECI MU ZAŠTO SI ZA! ODI NA SLIKE ONE GLUPAČE KOJA JE STAVILA ZA PA JOJ RECI KOLIKO STE NAPREDERNIJI VI KOJI STE PROTIV! JEBITE JEDNI DRUGIMA MAJKE GLUPU ZAOSTALE I NEHRVATSKE, A SUTRA KAD SVE BUDE GOTOVO I OSTANU SAMO RIJEČI, IDEMO OPET PO STAROM DO NOVOG PREVAŽNOG PROBLEMA.
A DO TADA BUDI IMBECIL I SVOJU NEDJELJU RADIJE PROVEDI LAJKAJUĆI ČITAV INTERNET - https://www.facebook.com/citav.internet
McPingvin_v2.0
02-12-2013, 09:38
Frend je danas dobio sms od karlovačkog SDP-a da izađe na referendum i zaokruži protiv što mi je užasno retardirano, mislim zašto netko misli da je slanje sms-ova pametna ideja? Sjećam se da je na izborima bilo sličnih pizdarija i to me stvarno ljuti.
Zašto te to ljuti?
1. Nema predizborne šutnje - na dan referenduma tko god želi može raditi što god želi, bio to SDP, U ime obitelji ili Mossad.
2. Frend se, očito, u neko prijašnje vrijeme izjasnio kao glasač/simpatizer SDP-a te mu zato dolaze obavjesti te vrste, nije SOA u igri :)
E, Pingu, važno, di si?
Po kojem principu se broje glasovi na referendumu?
Krmio sam.
Svako biračko mjesto broji za sebe. Izvještaj sa svim glasovima i ostalim materijalima nose u ispostavu DIP-a (u Zagrebu je to u zgradi Gradskog poglavarstva) gdje službenici unose rezultate u sustav, a sve glasove i to u arhivu. Kasnije se određena količina glasova nasumice provjerava u samom DIP-u.
Horny Devil
02-12-2013, 09:42
PAPA FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1475810_602793279758308_1522938593_n.jpg
SharpDressedChevap
02-12-2013, 10:33
Moja baba: "To su talijani, to su gospoda, moderni!"
Dreamer Deceiver
02-12-2013, 10:44
Labin <3
Death By Sexy
02-12-2013, 11:29
Čakovec <3
Vama vise cigani smetaju , tako da to nije nista cudno.
Najmanji izlazak na referendum master race.
Je li tko zna podatke za split? Kladim se da on ima najveći postotak glasova za DA od gradova.
Je li tko zna podatke za split? Kladim se da on ima najveći postotak glasova za DA od gradova.
Skoro 70%.
Imaš ovdje sve što trebaš
http://www.izbori.hr/2013Referendum/rezult/rezultati.html
SharpDressedChevap
02-12-2013, 14:40
S jedne strane mi je i laknulo da Split nije imao 90% ili tako nešto užasno. Ima i gorih, eh.
Horny Devil
02-12-2013, 15:42
Recimo, u mojoj općini skoro 90% za.
MILF hunter
02-12-2013, 16:03
http://www.24sata.hr/politika/zivotnim- ... nja-343604 (http://www.24sata.hr/politika/zivotnim-partnerima-sva-prava-kao-u-braku-osim-posvajanja-343604)
Znači, na mijenjanje naziva se potrošilo 47 milijuna.
lol jedini argument je "potrošilo se 50 milja kuna"
u zadnjih 20 godina kolko su Sanader i kompanija pokrali ovih 50 milja je ništ
Vidošević sam ima doma u medvedu 50 milja
The submitted form was invalid. Try submitting again.
kad glasam na "točno"
toliko o demokraciji....
McPingvin_v2.0
02-12-2013, 16:09
Not the point.
očito je
kad svaku anketu koju sam vidio se spominje kolko se para potrošilo
Opet ste glupi sa tim "argumentom" "ako mogu drugi možemo i mi". To što je Sanader ukrao više od 50milijuna kuna ne znači da je u redu bacit JOŠ 50 milijuna na nešto nebitno.
I kod mene isto 70% glasalo ZA. Sramota me. :(
Pa da, šta je čudno, klasično trošenje love na idiotarije, nisam ni sigurna koji je dio toga potrošen samo za to, a u koji ispod stola raspodjeljen za neke druge potrebe.
Jel' mi može netko kao potpunom laiku objasniti zašto točno treba toliki iznos love da se održi refenerdum?
Anyways, odvratni smo, Osječani su se kao fol izjasnili "protiv", imali su akcije po trgu i slično, al' eto, opet je većina...ma joj, e.
Turizam, recimo, gg jebena Hrvatska, ajmo napisat table u gradovima da nitko nije welcome i aj bok.
Upravo to mi nije jasno, shvaćam da su mnogi protiv pedera i lezba, al zar ne vide koliko bi mogli zaraditi ako bi usmjerili turizam na njih i dopusili im da se tu vjenčaju.
Triba valjda platiti sve te što rade na referendumu, to je par milijuna, isprinat par milijuna tih listića, poslat ih diljem svijeta i tamo platit za prostor i ljudima koji će raditi, skupi se valjda tako nekako tih 47 milijuna o kojim smo toliko slušali.
47+ milijuna za printanje papira ZA i PROTIV? I jel ne bi prostor trebao biti besplatan, s obzirom da su to većinom neke mjesne zajednice ili slično. :(
Ma na stranu novac, pokazali smo svoj mentalitet jako dobro cijelom svijetu. Većina je apatična, lijena, gotovo katatonična masa koju ne bi trgnuo požar da se ustane sa stolca, ali bome kad se nešto napiše na pismu koje postoji stoljećima, ajmo divljački razbijati sve. Ajmo poslušati Cecu, Lepu Brenu pa odmah nakon toga Thompsona, izvikivati kako mrzimo Srbe, udariti ženu, udariti frenda, tuči se zbog nogometa...pa onda srati o braku, ljubavi i bezuvjetnoj božjoj milosti. Ajmo mrziti cijelu susjednu zemlju zbog onoga što su napravili ljudi prije 20+ godina, ajmo pokušati iskorjeniti sve drukčije i sve ono što ne možemo razumjeti i ajmo zabraniti ljudima osnovna prava pod krinkom da nešto štitimo.
Muka mi je u želucu.
Dreamer Deceiver
02-12-2013, 17:02
Federacija Istre i Kvarnera <3 Sve ostalo je nešto drugo <3
A štoš, bit će možda jednom bolje.
Horny Devil
02-12-2013, 17:06
A sada malo Melodije Irske i Kvarnera.
kmFE1OYCw8w
cham3leon
02-12-2013, 17:13
47+ milijuna za printanje papira ZA i PROTIV? I jel ne bi prostor trebao biti besplatan, s obzirom da su to većinom neke mjesne zajednice ili slično. :(
Ma na stranu novac, pokazali smo svoj mentalitet jako dobro cijelom svijetu. Većina je apatična, lijena, gotovo katatonična masa koju ne bi trgnuo požar da se ustane sa stolca, ali bome kad se nešto napiše na pismu koje postoji stoljećima, ajmo divljački razbijati sve. Ajmo poslušati Cecu, Lepu Brenu pa odmah nakon toga Thompsona, izvikivati kako mrzimo Srbe, udariti ženu, udariti frenda, tuči se zbog nogometa...pa onda srati o braku, ljubavi i bezuvjetnoj božjoj milosti. Ajmo mrziti cijelu susjednu zemlju zbog onoga što su napravili ljudi prije 20+ godina, ajmo pokušati iskorjeniti sve drukčije i sve ono što ne možemo razumjeti i ajmo zabraniti ljudima osnovna prava pod krinkom da nešto štitimo.
Muka mi je u želucu.
So edži. Al ono, da se moglo nekako glasat ili potpisat protiv održavanja referenduma uopće, pa da se ne troše te jebene pare, ne bih ni oklijevao. Mislim da bi čak bilo i pošteno.
Da, baš sam edži što sam rekla svoje mišljenje, baš edži, bolje da šutim jel, ipak sam žena hahaha?
Moglo se NE potpisati za referendum, ali skupili smo 750k potpisa da se on održi, eto vraga.
WannabeClone
02-12-2013, 17:18
Brod </3
Bilo bi zanimljivo vidjeti raspodjelu po stavkama, jer ovako na prvu to izgleda kao jako puno.
Pretpostavljam da najveći dio odlazi na ove naknade. 300 kuna po članu odbora, 6 članova. Uz to još ljudi u lokalnoj općini koji provjere podatke, pa ljudi na razini županije ili grada koji obrade podatke itd itd. Na ovaj potrošni materijal isto odlazi dio sredstva.
Što se tiče samih prostora, pretpostavljam da se u nekim manjim mjestima još uvijek glasa kod nekoga u kući. U tom slučaju općina plaća i naknadu toj osobi. A ako je to u mjesnoj zajednici, znači društveni dom ili možda škola, šta već, opet su tu troškovi struje, plina i vode koje pokriva lokalna zajednica. U mom mjestu npr. je jučer bilo glasanje u vatrogasnom domu. Ne možeš očekivati da će vatrogasci iz svojih ionako malih sredstava još izdvajati za ovako nešto. Nikako ne može biti besplatan taj prostor.
Zanima me kad će se ozbiljnije razmišljati o elektroničkom glasovanju. Sad sa OIB-om napokon svatko ima jedinstven broj i ne vidim zašto se ne bi omogućilo takvo glasanje za dio ljudi.
47 milijuna za balvan papira i litru boje? je ,kak da ne :D
[quote="The Boz":hey4wbz5]E, Pingu, važno, di si?
Po kojem principu se broje glasovi na referendumu?
Krmio sam.
Svako biračko mjesto broji za sebe. Izvještaj sa svim glasovima i ostalim materijalima nose u ispostavu DIP-a (u Zagrebu je to u zgradi Gradskog poglavarstva) gdje službenici unose rezultate u sustav, a sve glasove i to u arhivu. Kasnije se određena količina glasova nasumice provjerava u samom DIP-u.[/quote:hey4wbz5]
Sori, trebao sam biti precizniji.
Mislim na princip vrednovanja glasa. Jel 2 glasa za u BjBil županiji plus pet glasova protiv u Istarskoj = 50% ili 71% protiv?
McPingvin_v2.0
02-12-2013, 18:42
Nema vrednovanja glasova, jer je za referendum cijela Hrvatska s dijasporom jedna "izborna jedinica" :)
Zanima me kad će se ozbiljnije razmišljati o elektroničkom glasovanju. Sad sa OIB-om napokon svatko ima jedinstven broj i ne vidim zašto se ne bi omogućilo takvo glasanje za dio ljudi.
el.glasanje i nije baš profitabilno hehe
Electromaster
02-12-2013, 19:08
Ne može bit OIB za Internet glasanje, kad svaki drugi dan negdje nekom daješ OIB za sve i svašta. Heck, i Internet provajder ima moj OIB.
Ne može bit OIB za Internet glasanje, kad svaki drugi dan negdje nekom daješ OIB za sve i svašta. Heck, i Internet provajder ima moj OIB.
Pa normalno da će biti neka dodatna vrsta registracije iza toga, a ne da je OIB dosta za glasanje. Odeš na mjesto zaduženo za registraciju "elektroničkih glasača" i na temelju OIB-a dobiješ lozinku i password za pristup takvom obliku glasanja.
Ne može bit OIB za Internet glasanje, kad svaki drugi dan negdje nekom daješ OIB za sve i svašta. Heck, i Internet provajder ima moj OIB.Heck, imam i ja ako mi kažeš broj osobne ili mbg
Ne može bit OIB za Internet glasanje, kad svaki drugi dan negdje nekom daješ OIB za sve i svašta. Heck, i Internet provajder ima moj OIB.Heck, imam i ja ako mi kažeš broj osobne ili mbg
haxz0r
The Great Duck
02-12-2013, 20:57
Inače, čuo sam da u Švicarskoj, u kojoj živi otprilike dvaput više ljudi i gdje imaju i po desetak referenduma godišnje, isti koštaju oko 800-900 000 kn jer je ljudima čast volontirati za biračke odbore.
Wolfwrath
02-12-2013, 21:25
De daj Varaždin i Čakovec kao vanjski teritorij, nešto kao Kaliningradska oblast za Rusiju. Mirnije duše bih studirao, a ne se vraćao u vukojebinu od Požege.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1399004_494366004015801_1910146299_o.jpg
eo vam novi wall
Još nek im daju posvajanje djece i sve pet, ne mora se zvati brak.
S posvajanjem djece će se vjerojatno pričekati par godina dok društvo u cjelini malo ne sazrije, ali to je logičan korak nakon ovog.
cham3leon
02-12-2013, 23:14
To baš ne bih dopustio da se mene pita. Eventualno ako je jedina opcija ili to ili sirotište, ali moš mislit da bi se LGBTUIAEHRIHAENRF parovi zadovoljili s time što bi kod posvajanja imali niži prioritet od heteroseksualnih.
Iskreno ne vidim problem u tome, pod uvjetom da se i u okolini gdje to dijete odrasta na tako nešto gleda kao na normalno. Naravno, za to će trebati vremena.
Pa zato jer će pederi odgojit pedera do'h.
I onda će za 20 godina ući u Ustav da je brak zajednica istospolnih osoba.
The Great Duck
03-12-2013, 00:15
I to SAMO istospolnih osoba.
A onda će legalizirat pedofiliju, e.
McPingvin_v2.0
03-12-2013, 00:21
To baš ne bih dopustio da se mene pita.
Srećom...
MILF hunter
03-12-2013, 00:43
https://www.youtube.com/watch?v=CxDDTIzNhu8
Pederi odgajaju pedere ,heteroseksualci odgajaju pedere. We're doomed.
Systematic Reverse
03-12-2013, 12:00
http://news.yahoo.com/bob-dylan-charged ... 41459.html (http://news.yahoo.com/bob-dylan-charged-france-over-croat-comments-185441459.html)
dobar smo brend lejtli.
Horny Devil
03-12-2013, 13:42
Trenutni trendovi u Hrvatskoj mi se ne sviđaju, ali Bob je sam odlučio ugaziti u tu kaljužu. Doduše, on vjerojatno poznaje povijest ex-Yu zemalja koliko mi povijest Norfolškog otoka. Eh...
MILF hunter
03-12-2013, 14:12
http://www.vecernji.hr/za-i-protiv/najv ... mca-906402 (http://www.vecernji.hr/za-i-protiv/najvise-su-me-povrijedili-napadi-na-blanku-vlasic-i-igora-stimca-906402)
– Razotkriven je mit da su oni koji glasuju protiv jako urbani, a oni koji su za jako zatucani – kaže Željka Markić.
Jep.
http://www.zaslike.com/files/3wucs9esxczg3k7r1ni.jpg
Windwalker
03-12-2013, 14:19
Pederi odgajaju pedere ,heteroseksualci odgajaju pedere. We're doomed.
Vi još niste shvatili da je homoseksualnost PRIRODNA pojava, tj. obrambeni mehanizam od prekomjernog razmnožavanja parazita zvanih ljudi?
cham3leon
03-12-2013, 15:09
http://www.vecernji.hr/za-i-protiv/najvise-su-me-povrijedili-napadi-na-blanku-vlasic-i-igora-stimca-906402
– Razotkriven je mit da su oni koji glasuju protiv jako urbani, a oni koji su za jako zatucani – kaže Željka Markić.
Žena je u potpunosti sjebana, ali ovo joj je valjda prva donekle pametna. Kampanja svih ovih koji su bili protiv je bila jako agresivna i podjednako opterećena strahom od konzervativaca kao što su oni opterećeni strahom od pedera. Dok su se jedni tobože borili "za obitelj" užasno loše pokušavajući sakriti čistu potrebu za ograničavanjem prava pederima i pravdali se nepotrebnim gluparijama, drugi su ih sve odreda etiketirali kao zatucane seljačine i na temelju te stavke u referendumu (koja u konačnici niti ne znači da će gejevi biti zakinuti za neki ekvivalent bračne zajednice) izjednačili pola hrvatske populacije s nacistima i monstrumima. Nije li to malo pretjerana reakcija?
Nisam glasao za i ne bih se bunio da se stvarno i uvede civilni brak za homoseksualce koji se upravo tako i zove, ali čemu dvostruka mjerila?
MILF hunter
03-12-2013, 16:28
Pa da ti budem iskren, ne mislim da su to dvostruka mjerila. Obje kampanje su bile jednako agresivne, ali stvar je u tome da je jedno jednostavno moraloSvodit k drugom, u ovom slučaju Željkina kampanja medijskom linču. Tako da, po meni je to bila sasvim normalna reakcija na retardiranu ideju o retardiranom referendumu na koju je došla skupina retarda. Osobu kojoj toliko smetaju homoseksualci i želi se pobrinuti da ne dobiju nikakva prava i potom se još poziva na Isusa ja mogu smatrati isključivo zadojenom ovcom, a donekle i homofobom. Osobe koje smatraju kako ih vlada svakim danom krade, a s druge strane im je opravdano davati 47 milijuna kuna za copyright na jebenu riječ koja u praksi ne mijenja ništa su zatucane. Eto, toliko je jednostavno. Je li to pretjerivanje? Za mene nije. Jesu li to pozitivne osobine? Za mene nisu. Prema tome, gdje je problem što ih se etiketira kao takve? Zašto svako govno mora biti umotano u celofan? Kako se boriš protiv diskriminacije i homofobije ako ne osuđivanjem istog?
MILF hunter
03-12-2013, 16:38
Da se razumijemo, da su homoseksualne skupine te koje su počele skupljati potpise s ciljem da heteroseksualne zajednice proglase "nečim drugim" i manje vrijednim, smatrao bih i njih zaostalima. Apsolutno.
McPingvin_v2.0
03-12-2013, 17:22
[Vi još niste shvatili da je homoseksualnost PRIRODNA pojava, tj. obrambeni mehanizam od prekomjernog razmnožavanja parazita zvanih ljudi?
Brijem da si ti isto homoseksualac, jer si ovo jedino mogao izvući iz svoje guzice.
Niko Bellic
03-12-2013, 17:35
Napokon referendum oko prave stvari. Pomozimo generacijama koje dolaze da imaju svaki tjedan po jedan sat života više. ZA!
http://www.24sata.hr/politika/don-grubi ... kvu-343781 (http://www.24sata.hr/politika/don-grubisic-zeli-referendum-da-se-vjeronauk-vrati-u-crkvu-343781)
Wolfwrath
03-12-2013, 18:34
Komentari su vrhunski.
Nema apsolutno nikakvog razloga da vjeronauk bude dio školskog programa.
cham3leon
03-12-2013, 19:04
Da se razumijemo, da su homoseksualne skupine te koje su počele skupljati potpise s ciljem da heteroseksualne zajednice proglase "nečim drugim" i manje vrijednim, smatrao bih i njih zaostalima. Apsolutno.
To stoji, ali nisu svi koji su zaokružili "za" bili ti koji su potpisivali da se provede referendum niti su svi bili autoritanci-ekstremisti, niti je na temelju jednog dijela od tih 30%, koliko je izašlo na referendum za stvar koja postoji i u drugim zemljama, ispravno etiketirati cijelu jebenu naciju kao novo utočište nacizma. Posebno je razočaravajuće kad mediji koji bi trebali biti nepristrani počnu sa propagandom u korist neke od opcija.
Al zašto bi privatni mediji trebali biti nepristrani?
WannabeClone
03-12-2013, 19:15
To stoji, ali nisu svi koji su zaokružili "za" bili ti koji su potpisivali da se provede referendum niti su svi bili autoritanci-ekstremisti, niti je na temelju jednog dijela od tih 30%, koliko je izašlo na referendum za stvar koja postoji i u drugim zemljama, ispravno etiketirati cijelu jebenu naciju kao novo utočište nacizma. Posebno je razočaravajuće kad mediji koji bi trebali biti nepristrani počnu sa propagandom u korist neke od opcija.
A kako bi ti nazvao kad BAREM jednu petinu države čine zadrte ovce?
a) Hrvatska
b) Novi Zeland
c) a) i b)
Windwalker
03-12-2013, 19:45
[Vi još niste shvatili da je homoseksualnost PRIRODNA pojava, tj. obrambeni mehanizam od prekomjernog razmnožavanja parazita zvanih ljudi?
Brijem da si ti isto homoseksualac, jer si ovo jedino mogao izvući iz svoje guzice.
You wish.
Moje potomstvo će vladati Zemljom.
Hahaha!
radije bi da reptili vladaju nego tvoji potomci
Windwalker
03-12-2013, 19:55
Boo-hoo.
Bolje nego goblini.
a) Hrvatska
b) Novi Zeland
c) a) i b)
Tebi je jasno da većinu svijeta čine zadrte ovce?
Horny Devil
03-12-2013, 20:59
Ima li tko onu sliku s nekoliko ljudi u vlaku i svi razmišljaju: "Gledaj ove ovce..."?
EDIT: Naš'o. I prestigoše me.
http://i.imgur.com/35lzLAY.png
Boo-hoo.
Bolje nego goblini.
Ne znam. Ja volim njihove saundtrekove.
6alCfUAx1ZA
cham3leon
03-12-2013, 21:03
Al zašto bi privatni mediji trebali biti nepristrani?
Pa ono, ne moraju, ako su privatne firme mogu raditi od sebe šta hoće, samo je pitanje čitateljstva kako će na to reagirati, a Hrvate boli kita za to sve. Ali kvalitetni mediji su tu da informiraju, a samo objektivno prezentirana i provjerena informacija je točna, drugo je sve dezinformiranje.
Problem je u tome što ispada da mnogo više od jedne petine države čine zadrte ovce, zato jer su zadrte ovce s obje strane. Jedna strana se protivi gay brakovima i smatra ih inferiornima, a najlajavija među njima je skupina ultratradicionalnih i neobrazovanih ljudi iz provincije s kompleksima koja drži tvrdoglavo do svojega bez nekog objektivnog razloga. Druga strana je klasični liberalni sloj društva, obično karakterističan za urbane sredine, obično školovaniji od ove prve skupine i koji do daske forsira prava homoseksualaca i tvrdoglavo drži do toga da je to mjera naprednosti nacije bez nekog objektivnog razloga. Pronađite sličnosti.
Postoji određena linija koju ja smatram granicom gdje prepoznavanje različitosti postaje stvarno ugrožavanje nekakvih temeljnih ljudskih prava, a to je restrikcija osobne slobode u vidu zabranjivanja određenog načina života i ponašanja koje ne predstavlja loš direktan utjecaj na prava ostalih građana ili državu. Ova definicija mi ima smisla jer je predstavlja nekakvo objektivno razgraničenje koje možemo prihvatiti jer ga je u potpunosti moguće argumentirati i zadovoljava ravnopravnost svake zamislive prihvatljive socijalne skupine modernog društva. Zbog toga onoga tko brani tu granicu ne mogu kritizirati jer su njegovi postupci objektivno opravdani uz uvjet da živimo u društvu koje u globalu želi ravnopravnost.
Da li je ovaj referendum prešao tu granicu je škakljivo pitanje. Nitko nije njime zabranio gay parovima da se vole, što bi bio ogroman problem. Pravi problem je što nisu ravnopravni po ekonomskim beneficijama koje heteroseksualni brak ima, ali čak i na to pitanje ovaj referendum nije mnogo utjecao, eventualno im je otežao posao da dobiju tako nešto, ali i dalje ne isključuje u potpunosti tu mogućnost. Možemo reći da je brak koji se tako i zove ljudsko pravo, ali to je već čista filozofija i pitanje definicije braka i ljubavi uopće u što ne želim ulaziti sada.
Ono što želim reći jest da se liberalni dio glasača i njihova propaganda nisu zadržali ni u kakvim granicama objektivne zone. To, dakako, nije nimalo loše, jer nema razloga da ne iskažu njihove svjetonazore. Oni sad mogu uskočiti sa vlastitom filozofijom i definicijom ljubavi i braka koju sam spominjao ranije, koja brak kao takav smatra temeljnim ljudskim pravom i inzistirati na svom stavu i predstavljati ga kao vlastito mišljenje, ali moj problem s njima (i sa ovima drugima koji rade potpuno istu grešku) jest da su oni svoje mišljenje koje već svakako izlazi iz domene objektivnosti, propagirali kao nešto objektivno, jasno dokazivo i nedvojbeno.
Ponovo, to ne znači da nisu smjeli izražavati svoj stav. Naravno da su mogli i trebali, ALI s određenim respektom prema opoziciji, budući da se ovdje sudaraju dva mišljenja koja proizlaze iz dvije različite filozofije i dva različita svjetonazora previše jalova za ikakvu argumentiranu diskusiju, a u takvoj situaciji očekujem da je pravedno da se obje strane međusobno tretiraju s respektom i ne pokušavaju zgaziti tuđe užasno klimavim argumentima, a takav pristup su bogami imali i "protivaši". Oni zastupaju međunarodni trend bezrezervne podrške svega što gay zajednica poželi i potpuno neutemeljenog izmišljanja korelacije između naprednosti države i gay prava. Priznajem to mišljenje jer ga se ne može argumentirano pobiti, ali ne priznajem da se takvo mišljenje nasilno nameće strahom od toga da će svaka država koja isto ne postupi propasti u vremenski vrtlog i vratiti se 200 godina u vremenu i ne priznajem da se širi uz pomoć dogmi koje automatski osuđuju svako opozito jednako nedokazivo mišljenje i njegove pobornike osuđuje zadrtima. Eto.
Ima li tko onu sliku s nekoliko ljudi u vlaku i svi razmišljaju: "Gledaj ove ovce..."?
Nisam rekao da ja nisam zadrt.
http://imgs.xkcd.com/comics/sheeple.png
Sad moramo duplo postat zbog vas srba.
Sonic_Moronic
03-12-2013, 21:14
Mislim da je problem više u tome što se zajednica "U ime obitelji" itekako pokazala kao ekstremistička i netoleratna. Samo referendumsko pitanje nije nikakav nacizam i teoretski zvuči naivno, ali iza toga se nalazi horda ljudi kojoj je strašno važno da:
1) gejevima oteža prava i govori kako sva djeca moraju imati očinsku i majčinsku figuru, što je pitanje koje ide daleko dalje od homoseksualaca
2) Osigura "svetost" katoličkog braka kojeg bi sigurno mogli osigurati na puno važniji način, npr. neraskidivošću crkvenog braka.
Horny Devil
03-12-2013, 21:14
Nisam sugerirao da si zadrt. Samo sam se sjetio slike jer je spominjala ovce-ljude.
Usput, jesam li već spomenuo da volim gobline?
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/727/5732/original.jpg
Širim zadrtost.
MILF hunter
03-12-2013, 21:39
Mislim da je svaka šansa za nekakvom normalnom raspravom nestala prvi put kad je ona žena počela upotrebljavati izraze kao što su spašavanje braka i zaštita obiteljskih vrijednosti te kad je homoseksualnost nazvala opasnim stilom života. Ono moljakanje na ulici za potpisima bih čak i tolerirao. Šlag na tortu je bila izjava kako će civilizacija biti ugrožena ako se brak ne zaštiti, a tu je i ono posprdno "roditelj 1 i roditelj 2" gledanje na gej brak. Mislim, ne možeš nazvati drugu stranu grobarima ljudskih vrijednosti i nakon toga očekivati normalnu komunikaciju. Jednostavno, žena je čista katastrofa i sumnjam da je uopće i željela normalnu komunikaciju. Mislim da je namjerno stvorila tu "mi protiv njih" atmosferu i igrala na kartu niskih strasti jer to kod nas pali. Usput, podsjeća me na Dolores Umbridge iz HP serijala. Stvarno ne znam kakav je dijalog moguće uspostaviti s takvim karikaturama.
Ima.Vjera je povjesno i geopolitički jako važan faktor te bez znanja o njoj je nemoguće shvaćanje društva, pa zato se netko dosjetio da uvedemo religijsko naobrazbu djece u školama.
Onda se druga osoba sjetila da bi to bilo odlično dati katoličkoj crkvi jer hej "BOG I HRVATI" i tako je to postalo predmet gdje učiš katoličke pjesmice umjesto da znaš razliku između Sunita,Šiita i Ibada te zašto se toliko nevole. Inače vjeroučitelje plaća država, ali država nema nikakav način da utječe na njihovo smjenjivanje ili rad jer vjeroučitelje imenuje nekakvo kvazi-religijsko vijeće koje je pod kontrolom katoličke crkve pa u suštini religijska naobrazba manjina se mora održavati u posebnim školama. To je jedan od razloga zašto postoje islamska i pravoslavna škola u Zagrebu koje uglavnom primaju klince iz drugih dijelova Hrvatske (I tko bi rekao, ali im plaćaju knjige,smještaj i ostalo).
The Great Duck
04-12-2013, 00:11
To je zbog nekog ugovora s Vatikanom valjda. Al obično se nude i alternative (sjećam se da je u 1. osnovne na upisu bio izbor između muslimanskog, pravoslavnog i katoličkog), mada ne poznajem ikoga da je to uzeo. :D
Sonic_Moronic
04-12-2013, 00:22
Učenje kršćanstva u školama nije loša ideja i ipak se tu radi o kulturi cijelog zapada, vjerski osjećaji s tim nemaju veze.
Ali kršćanstva, a ne pojednostavljenog shvaćanja rimokatolika za djecu. Tu bih ubacio neku povijest Crkve, glavne teologe, različite interpretacije biblije, denominacije i kako je došlo do njih. Sadašnji vjeronauk za većinu je čista sramota, pogotovo u osnovnoj. Ja sam imao babu koja je upisivala minuse jer nisi išao na misu, i tu si onda dobivao loše ocjene, dovoljno je samo to reći.
Windwalker
04-12-2013, 02:47
Ima.Vjera je povjesno i geopolitički jako važan faktor te bez znanja o njoj je nemoguće shvaćanje društva, pa zato se netko dosjetio da uvedemo religijsko naobrazbu djece u školama.
Nope.
Za to postoji povijest, gdje mogu reći da su Hrvati kršćanski narod i onda ukratko objasnit što je to kršćanstvo. Lekcija, dvije.
Ili mogu stavit dijelove biblije kao obaveznu lektiru u čisto književnom smislu.
Pa tko odluči vjerovat u to ima doma roditelje da ih pita i/ili traži da ga pošalju u crkvu učit o tome.
Istina, kod nas je vjeronauk bio čista zajebancija i laka petica. Ali radije bi da sam imao sat vremena tjedno više za igranje ili nešto.
Electromaster
04-12-2013, 03:02
E al igranje ti ne popravlja prosjek.
Meni je vjeronauk dopizido u četvrtom osnovne pa se ispisah. Nisu me ni pričestili ni krizmali zbog nedolaženja na misu, lel.
I onda lokalni pop nije dao da mi starci krste brata i sestru jer ja nemam pričest. ;D
cham3leon
04-12-2013, 08:03
Mislim da je svaka šansa za nekakvom normalnom raspravom nestala prvi put kad je ona žena počela upotrebljavati izraze kao što su spašavanje braka i zaštita obiteljskih vrijednosti te kad je homoseksualnost nazvala opasnim stilom života. Ono moljakanje na ulici za potpisima bih čak i tolerirao. Šlag na tortu je bila izjava kako će civilizacija biti ugrožena ako se brak ne zaštiti, a tu je i ono posprdno "roditelj 1 i roditelj 2" gledanje na gej brak. Mislim, ne možeš nazvati drugu stranu grobarima ljudskih vrijednosti i nakon toga očekivati normalnu komunikaciju. Jednostavno, žena je čista katastrofa i sumnjam da je uopće i željela normalnu komunikaciju. Mislim da je namjerno stvorila tu "mi protiv njih" atmosferu i igrala na kartu niskih strasti jer to kod nas pali. Usput, podsjeća me na Dolores Umbridge iz HP serijala. Stvarno ne znam kakav je dijalog moguće uspostaviti s takvim karikaturama.
Ako je to tebi ok, onda super, ali poanta priče je da se i druga strana ponašala krajnje seljački, što god izlike bile.
Što se vjeronauka tiče, ne vidim kolika je razlika između održavanja istog na području škole ili u crkvi. Jedino što kod nas oni koji nisu išli na nikakav vjeronauk su imali ta 2 sata tjedno fraj, a mi smo imali dodatnu ocjenu da nam prosjek digne. Za to bi mogli jednostavno ubacit etiku ili nešto ko u srednjim školama, al neki takav predmet bi trebao bit, makar u konačnici nema gotovo nikakav utjecaj ni na koga.
Ili mogu stavit dijelove biblije kao obaveznu lektiru u čisto književnom smislu.
I je obvezno, u prvom gimnazije.
Wolfwrath
04-12-2013, 08:21
Treba staviti predmet Osnove teologije umjesto vjeronauka. I to ne bi bilo mlaćenje prazne slame kao sadašnji vjeronauk, nego bi se zaista objektivno učilo općenito o svim religijama.
beba nema zvečku
04-12-2013, 08:31
zakj bi djecu u osnovnoj školi, pogotovo prva četri, zamaral s takvim stvarima kao što su osnove teologije?
Bilo bi korisno da znaju osnove o svim religijama svijeta, naravno prilagođeno njihovoj dobi i potpuno objektivno.
Treba uvesti bonton/građanski odgoj/kako god će se zvati, a vjeronauk neka se održava u crkvi. Ovako je vjeronauk kao izborni predmet, a u stvarnosti nije tako.
EDIT: Iz etike se uči o raznim religijama.
StormCr0w
04-12-2013, 08:59
Pa sve religije svijeta su usmjerene na djecu. Pokusaj ti modernog covjeka koji nije bio u doticaju s religijom odmalena uvjerit da su nebeske zivotinje stvorile svijet itd.
Lol na objektivnost, takvo nesto je nemoguce
Pa objektivno u smislu da se ovaj tjedan uči o kršćanstvu, drugi tjedan o nekoj drugoj religiji itd itd, bez da se sugerira da je jedna od religija superiorna drugoj, da je pravi izbor bla bla bla.
StormCr0w
04-12-2013, 09:33
Objasni ti to objektivno djeci u drugom razredu.
Objasniš kao mitologije, u obliku priča i kažeš da neki ljudi vjeruju u to.
Vjeronauk imaš od prvog razreda osnovne do 4-og srednje pa ti taj argument i nije bog zna što.
Deadwalker
04-12-2013, 10:20
Ako se predstavljamo kao sekularna država, vjeronauk nema šta tražiti u školama. Kraj rasprave.
O objektivnom također nema smisla govoriti u osnovnoj školi budući da djeca nemaju izgrađeno kritičko razmišljanje - povjerovat će što god im kažeš, posebice dok se to sustavno radi kroz jedan predmet koji se sluša od 7. godine života.
Al realno, neće ni etika ništa previše pomoći u izgradnji tolerantnijih generacija. Sve počinje od kućnog odgoja koji je takav kakav je - građen na vrijednostima vremena kada je mogućnost obrazovanja bila znatno manja pa su stavovi i svjetonazori roditelja takvi kakvi jesu. Treba krenuti sa sustavnim obrazovanjem odraslih - al to je sfera koja kod nas ulazi u domenu znanstvene fantastike.
StormCr0w
04-12-2013, 10:36
Vjeronauk imaš od prvog razreda osnovne do 4-og srednje pa ti taj argument i nije bog zna što.
Vjeronauk nije objektivan :)
Mislim da se možemo složiti da vjeronauk ne bi trebao biti u školama. :)
Katolički vjeronauk prebacit u Crkvu pa oni roditelji koji žele slat djecu na to će ih i poslat.
U osnovnoj školi od 5. razreda krenut sa vjeronaukom koji podučava o svim religijama, objektivno, te ide paralelno sa povijesti pošto se dobar dio vremena fino nadovezuju jedno na drugo.
Vjeronauk ni u kojem obliku nema šta raditi u osnovnoj školi. U srednjoj se normalno bira između etike i vjeronauka i tu su djeca KOLKO-TOLKO sposobna napraviti izbor sami za sebe (iako smatram da vjeronauk ni tu ne treba bit opcija, nego samo osnove teologije ili nešto, pogotovo jer je krizma "pomaknuta" na 3. srednje hehehe). U našoj školi je vjeronauk čak i bio zanimljiviji i bolji od etike jer je kod nas predavao neki profesor a la don grubišić. Nisam išao na vjeronauk, al' sam tako čuo od svojih prijatelja (ateista, jel' :) ).
Mislim da bi najbolje bilo ovak neš ko što je Maloki predložio.
StormCr0w
04-12-2013, 11:28
Ja ne kuzim kako vi uspijevate povezat objektivnost s religijom, i to jos ubacit u osnovne skole :)))))
Sama ideja religije kosi se s objektivnoscu. Proucavaju se u srednjim skolama kroz filozofiju, sociologiju i povijest tako da nikakav "objektivni" vjeronauk nema smisla.
McPingvin_v2.0
04-12-2013, 11:35
Zato jer je moguće sve religije prikazati objektivno, bez uzdizanja jedne nad ostalima. Fakat nije kompliciran princip.
Pa o tom i pričam. Možeš normalno učit o religijama, ko što možeš normalno učit o nacizmu. Kršćanstvo je to to i to, djeli se ovako i onako, budizam je tu, islam tamo, protestanti se pojavili tad i tad i tako dalje. Tako sam ja učio u srednjoj iz etike i to je normalno. Čiste činjenice o religijama i povijest religije. Mora se pokazat djeci da kršćanstvo nije jedina religija na svijetu i da bi 99% bili neke druge religije da su se rodili na drugom mjestu.
Niko Bellic
04-12-2013, 11:56
Problem je u tome što ispada da mnogo više od jedne petine države čine zadrte ovce, zato jer su zadrte ovce s obje strane. Jedna strana se protivi gay brakovima i smatra ih inferiornima, a najlajavija među njima je skupina ultratradicionalnih i neobrazovanih ljudi iz provincije s kompleksima koja drži tvrdoglavo do svojega bez nekog objektivnog razloga. Druga strana je klasični liberalni sloj društva, obično karakterističan za urbane sredine, obično školovaniji od ove prve skupine i koji do daske forsira prava homoseksualaca i tvrdoglavo drži do toga da je to mjera naprednosti nacije bez nekog objektivnog razloga. Pronađite sličnosti.
Postoji određena linija koju ja smatram granicom gdje prepoznavanje različitosti postaje stvarno ugrožavanje nekakvih temeljnih ljudskih prava, a to je restrikcija osobne slobode u vidu zabranjivanja određenog načina života i ponašanja koje ne predstavlja loš direktan utjecaj na prava ostalih građana ili državu. Ova definicija mi ima smisla jer je predstavlja nekakvo objektivno razgraničenje koje možemo prihvatiti jer ga je u potpunosti moguće argumentirati i zadovoljava ravnopravnost svake zamislive prihvatljive socijalne skupine modernog društva. Zbog toga onoga tko brani tu granicu ne mogu kritizirati jer su njegovi postupci objektivno opravdani uz uvjet da živimo u društvu koje u globalu želi ravnopravnost.
Da li je ovaj referendum prešao tu granicu je škakljivo pitanje. Nitko nije njime zabranio gay parovima da se vole, što bi bio ogroman problem. Pravi problem je što nisu ravnopravni po ekonomskim beneficijama koje heteroseksualni brak ima, ali čak i na to pitanje ovaj referendum nije mnogo utjecao, eventualno im je otežao posao da dobiju tako nešto, ali i dalje ne isključuje u potpunosti tu mogućnost. Možemo reći da je brak koji se tako i zove ljudsko pravo, ali to je već čista filozofija i pitanje definicije braka i ljubavi uopće u što ne želim ulaziti sada.
Ono što želim reći jest da se liberalni dio glasača i njihova propaganda nisu zadržali ni u kakvim granicama objektivne zone. To, dakako, nije nimalo loše, jer nema razloga da ne iskažu njihove svjetonazore. Oni sad mogu uskočiti sa vlastitom filozofijom i definicijom ljubavi i braka koju sam spominjao ranije, koja brak kao takav smatra temeljnim ljudskim pravom i inzistirati na svom stavu i predstavljati ga kao vlastito mišljenje, ali moj problem s njima (i sa ovima drugima koji rade potpuno istu grešku) jest da su oni svoje mišljenje koje već svakako izlazi iz domene objektivnosti, propagirali kao nešto objektivno, jasno dokazivo i nedvojbeno.
Ponovo, to ne znači da nisu smjeli izražavati svoj stav. Naravno da su mogli i trebali, ALI s određenim respektom prema opoziciji, budući da se ovdje sudaraju dva mišljenja koja proizlaze iz dvije različite filozofije i dva različita svjetonazora previše jalova za ikakvu argumentiranu diskusiju, a u takvoj situaciji očekujem da je pravedno da se obje strane međusobno tretiraju s respektom i ne pokušavaju zgaziti tuđe užasno klimavim argumentima, a takav pristup su bogami imali i "protivaši". Oni zastupaju međunarodni trend bezrezervne podrške svega što gay zajednica poželi i potpuno neutemeljenog izmišljanja korelacije između naprednosti države i gay prava. Priznajem to mišljenje jer ga se ne može argumentirano pobiti, ali ne priznajem da se takvo mišljenje nasilno nameće strahom od toga da će svaka država koja isto ne postupi propasti u vremenski vrtlog i vratiti se 200 godina u vremenu i ne priznajem da se širi uz pomoć dogmi koje automatski osuđuju svako opozito jednako nedokazivo mišljenje i njegove pobornike osuđuje zadrtima. Eto.
Vjeronauk će u crkve
Klima će u škole
Mlade žene (mole) gole
Kurčevi nas (tvrdi) bole
Brzi streaming porno snimke
Klinke željne dobre pinke
Koga briga za homiće
Daj konobar hladno piće
Pica izvor vječne sreće
Otet nam je nitko neće
Ja ne kuzim kako vi uspijevate povezat objektivnost s religijom, i to jos ubacit u osnovne skole :)))))
Sama ideja religije kosi se s objektivnoscu. Proucavaju se u srednjim skolama kroz filozofiju, sociologiju i povijest tako da nikakav "objektivni" vjeronauk nema smisla.
Pa na vjeronauku učiš o samim religijama, kako je koja nastala i njihov utjecaj, njihova uvjerenja i običaji.
Ne učiš kako se molit, da ideš u pakao ako ne voliš boga i slične pizdarije.
Ako sam dobro skužio u srednjoj se u jednom razredu kao uči o drugim religijama ali mnogi profesori prilaze tomu ili sa "to vam ne treba" ili "morate shvatiti otrov da prepoznate lijek".
U srednjoj sam išao na etiku i bio mi je jedan od najdražih predmeta. Od prvog do trećeg sam imao etiku svaku drugu subotu jer bi nas profesorica spojila sve iz svih razreda (nas čak 8 ) u generaciji i nije mi bilo ni najmanje žao.
Sonic_Moronic
04-12-2013, 12:56
Pa sve religije svijeta su usmjerene na djecu. Pokusaj ti modernog covjeka koji nije bio u doticaju s religijom odmalena uvjerit da su nebeske zivotinje stvorile svijet itd.
Lol na objektivnost, takvo nesto je nemoguce
Malo si nabio fedoru na glavu.
Djeca nisu sposobna shvatiti koncept vjere u punom smislu, ergo edukacija treba uključiti neka osnovna znanja.
Meni bi dosta pomoglo da mi je netko kao klincu objasnio tko su to "oni subotari" i zašto se o njima priča u nižim tonovima kao neki luđaci, npr.
StormCr0w
04-12-2013, 13:30
Pa na vjeronauku učiš o samim religijama, kako je koja nastala i njihov utjecaj, njihova uvjerenja i običaji.
Ne učiš kako se molit, da ideš u pakao ako ne voliš boga i slične pizdarije.
Ako sam dobro skužio u srednjoj se u jednom razredu kao uči o drugim religijama ali mnogi profesori prilaze tomu ili sa "to vam ne treba" ili "morate shvatiti otrov da prepoznate lijek".
Ja sam u osnovnoj išao na vjeronauk da si dignem prosjek i jer sam morao, u srednjoj opet jer se ništa nije radilo, dok se na etici trebalo učit :D
Kao prvo, u osnovnoj su nam nastavu držale časne koje su nonstop srale samo kako treba ić u crkvu i molit se i spasit svoju dušu. Svaki sat smo morali pisat retajne sastavke s tematikom tipa "Što za mene znači Isus" i slične budalaštine, i tako do osmog razreda.
U srednjoj smo imali iste takve retajne zadaće. Čak smo se i dotakli ostalih religija u trećem (?) razredu i žena bi svaku raspravu završila sa zaključkom "christian mustard race". S takvim iskustvom tvrdim da se vjeronauk kao takav ne bi mogao objektivno ispredavati, pogotovo u osnovnoj. Zato sam i naveo filozofiju, sociologiju i povijest koje imaš u srednjoj i koji ti objasne gdje, što, kako, zašto i koja je podloga svega toga. Kunem se, u prva 4 sata povijesti u prvom razredu srednje ja sam naučio više nego u 8 godina vjeronauka. Ako postoji takav predmet vani slobodno linkajte jer ja ne znam više o čemu govorimo.
MILF hunter
04-12-2013, 13:38
Pa časna sestra vjerojatno ne može objektivno predavati o religijama, al' pretpostavljam da joj se ne bi ni dao takav posao.
StormCr0w
04-12-2013, 13:42
Problem je u tome što časna sestra i osoba sa završenim teološkim fakultetom imaju jednak pristup.
U mojih 12 godina školovanja vjeronauk je 10 godina predavala časna, 1 godinu vjeroučiteljica wannabe časna i 1 vjeroučitelj pedofil.
Kostolomac
04-12-2013, 14:56
Ja sam pak u osnovnoj imao flegma vjeroučiteljicu i ludog velečasnog koji je igrao nogomet s nama. Također u srednjoj su mi bili dobri i velečasni i vjeroučitelj.
SharpDressedChevap
04-12-2013, 15:28
Imao sam zamjenu iz vjeronauka ove godine za zaljubit se. Neka vesela, a opet opičena u glavu i nabrijana sto posto na vjeronauk i sl. A dobraaaaa...
McPingvin_v2.0
04-12-2013, 15:54
Takve su najviše divlje u krevetu.
Source: wishful thinking.
croat1gamer
04-12-2013, 17:06
One koje bi u casne, al ipak nisu?
+1
Source: maturalac, also, frend koji je isao u nocne posjete u bogoslovni u djakovu.
casne pred katedrom, necasne u krevetu
A šta fali etici za sve škole? U kojoj učiš, pa jel', etiku? I naravno da spomeneš sve religije i tako to. Čak bi mogla etika i u osnovnu, s nekim prilagođenim programom. I neka vjeronauk ostane opcija za one koji žele, al' neka lijepo bude u crkvi. I bok.
ovim putem pozdravljam najbolju profesoricu etike na svijetu, ms. Vincenc
croat1gamer
04-12-2013, 19:12
Fale kvalitetni profesori iz tog podrucja.
StormCr0w
04-12-2013, 19:35
casne pred katedrom, necasne u krevetu
Ovu ideju i naslov filma ću prodat nekom porn redatelju.
E pingvin, tko je predavao vjeronauk u Končaru? Da je sam Isus, nemrem se sjetiti nakon toliko vremena.
Wolfwrath
04-12-2013, 21:15
Meni je u srednjoj vjeronauk predavao đakon (oženjen), a na nastavu je dolazio u kožnoj jakni i na svom Harley Davidsonu.
Čak su i oni notorni ateisti/fedoraši rekli da je kul lik.
McPingvin_v2.0
04-12-2013, 21:28
E pingvin, tko je predavao vjeronauk u Končaru? Da je sam Isus, nemrem se sjetiti nakon toliko vremena.
Ivan Banožić.
Razzarach
04-12-2013, 22:32
Meni je u srednjoj vjeronauk predavao đakon (oženjen), a na nastavu je dolazio u kožnoj jakni i na svom Harley Davidsonu.
Odkad je krenulo to svrstavanje ateista u edgy/fedoracore/autist/neckbeard/whatever grupu?
Odavno.
U mojoj srednjoj skoro nitko nije išao na vjeronauk, možda 10 posto.
Neven <R>
04-12-2013, 22:39
Odkad je krenulo to svrstavanje ateista u edgy/fedoracore/autist/neckbeard/whatever grupu?
Ljudi previše čitaju reddit/4chan
Wolfwrath
04-12-2013, 22:45
Ne kažem da su svi ateisti, ovi u pitanju jesu bili.
Nope.
Za to postoji povijest, gdje mogu reći da su Hrvati kršćanski narod i onda ukratko objasnit što je to kršćanstvo. Lekcija, dvije.
Pa tko odluči vjerovat u to ima doma roditelje da ih pita i/ili traži da ga pošalju u crkvu učit o tome.
Istina, kod nas je vjeronauk bio čista zajebancija i laka petica. Ali radije bi da sam imao sat vremena tjedno više za igranje ili nešto.
Sori, ali religija je prekomplicirana stvar da se ukomponira u povijest. Uz to povijest se ne bavi utjecajem vjere na današnji svijet. Ako to ne shvaćaš,jednostavno si glup ko kurac i bok.
Death By Sexy
05-12-2013, 08:34
Sori, ali religija je prekomplicirana stvar da se ukomponira u povijest. Uz to povijest se ne bavi utjecajem vjere na današnji svijet. Ako to ne shvaćaš,jednostavno si glup ko kurac i bok.
Malo si si bahat :roll:
Potpuno se slažem da vjeronauk nije potreban u obrazovnom sustavu. A religije se obrađuju i u sociologiji, zato i... sociologija religije. Religija bi se bez problema mogla podijeliti na povijest i na sociologiju, možda i je komplicirana tema, ali kao i sve drugo vezano uz društvo.
McPingvin_v2.0
05-12-2013, 10:19
Pusti ti to, zna Nodakim.
Chupacabra
05-12-2013, 12:03
Ivan Banožić.
Whew.
Close one.
Ivan Banožić.
Nemrem se sjetit kak je frajer izgledao, al onak po mutnom sjećanju, rulao je frajer.
Ivan Banožić.
Whew.
Close one.
:))))))))))))))))))))
StormCr0w
05-12-2013, 18:32
:pray:
Ne kužim. Sigurno neka low level fora.
StormCr0w
05-12-2013, 19:22
Chupino ime je vrlo, vrlo slično.
Primjetio sam to bio još sinoć, ali nije baš smiješno.
WannabeClone
05-12-2013, 21:03
Ti si novi na PCP forumu?
Wooops, sorry.
:rotfl: :rotfl: :pray:
Niko Bellic
05-12-2013, 21:09
Jel to ovaj >>> http://www.jutarnji.hr/dakon-sikavica-- ... ik/645606/ (http://www.jutarnji.hr/dakon-sikavica--imam-zenu-i-sina--ali-mogu-ciniti-sve-kao-pravi-svecenik/645606/)
Evo nekoliko puta sam procitao ovo sto je nodakim napisao i nisam jos uvijek siguran dali lik trolla il je ozbiljan.
Systematic Reverse
05-12-2013, 22:17
Nodakim piše gluposti.
svedimo to tako.
shvaćanje društva i religija su dva suprotna pojma.
Wolfwrath
05-12-2013, 23:45
Jel to ovaj >>> http://www.jutarnji.hr/dakon-sikavica-- ... ik/645606/ (http://www.jutarnji.hr/dakon-sikavica--imam-zenu-i-sina--ali-mogu-ciniti-sve-kao-pravi-svecenik/645606/)
Nope. Ovaj naš je plavušan. Pokušat cu se sjetiti imena.
McPingvin_v2.0
06-12-2013, 00:38
Ivan Banožić.
Nemrem se sjetit kak je frajer izgledao, al onak po mutnom sjećanju, rulao je frajer.
Tanašan, sijeda kosa, neki bosanski naglasak brijem. Ne znam, ja sam išao na etiku.
TeraBajt
02-02-2014, 20:52
dobro da nema botova na uber vbulletinu
Rad R4C3R
02-02-2014, 20:53
Zar nije forum promijenjen samo radi botova? Sad je još gore
Baš, kao da u govno izbjegavam ugazit sam čitao teme.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.