Log in

Pogledaj cijelu verziju : Usporedni noise test R9-280X

mravojed20
21-10-2013, 20:41
Na linku je usporedni noise test nekoliko najzastupljenijih modela R9-280X grafa, i temu sam više otvorio kao zajebanciju ali i upozorenje za one koji misle eventualno kupiti jednu od ovih grafa, pošto apsolutno sve osim Asus i HIS modela zvuči ko da avion polijeće. Pokrenite par videa odjednom i enjoy the show :D

http://www.tomshardware.de/amd-radeon-r ... 401-6.html (http://www.tomshardware.de/amd-radeon-r9-280x-roundup-test,testberichte-241401-6.html)

Naravno, Asus je i najskuplji a sad tek vidim zašto :D A tako sam htio ovaj Sapphire R9-280X, ili pak od Gigabytea, još 3 godine garancije jedini ima. Ali nakon ovog.. :pray:

marijanovic
21-10-2013, 20:50
Isto kao i HD 7970 -> isti čip, isti hladnjaci.
Nisi skužio da je to snimano izvan kućišta i to s mikrofonom jako blizu same kartice?

mravojed20
21-10-2013, 21:24
Ma tako i treba, neš testirat u kućištu kad svako ima drugačije kućište, a ogromna većina sjedi odmah pokraj ionako. Naravno da će bit nešto tiše unutra, i na manjoj brzini okretaja, ali zanimljivo je koliko je sapphire usrao svoj vapor x s tom bukom, nesnošljiv je već iznad 60% brzine, iako zbilja odlično hladi. :thumbs2:

marijanovic
21-10-2013, 21:27
Ne vjerujem da bi bilo potrebe za 60% brzine vrtnje ako kućište nije neko žnj. Možda ako su dvije kartice jedna do druge, pa je jednoj blokiran dotok zraka.
Ili usred ljeta na +40 u sobi u lošem kućištu a puna prljavštine. Ne griju se te nove kartice nešto puno, a dobro podnose temperature.
Dobar hladnjak s 2-3 ventilatora i nema problema.

Mirogamemasta
21-10-2013, 21:56
HIS odlično zvuči, fakat se malo čuje, Sapphire je najglasniji...

Žao mi je samo za MSI, očekivao sam da će biti tiši.. :(

mravojed20
21-10-2013, 22:39
Uf, ja svoju staru HD 3850 od HIS-a držim na 70% preko ljeta, baš se ružno čuje, a da ne govorim kad mi se sama počne nabrijavati dok igram Human Revolution, i to ne tijekom konkretnog igranja nego u onim razgovorima dužim, poblesavi skroz. Još otvoreno kućište. :D

Danas mi je stigao Fractal Design R4, ima onu zvučnu izolaciju i fakat je prelijepo kućište, budem si stavio još jedan vent naprijed, i dva na vrh kad dođe ljeto, a možda i ranije ako bude trebalo. Oću upiknut tu Asusicu ali sam jedno 800kn kratak brijem, oko 2100 mi je ostalo za grafu :D

marijanovic
21-10-2013, 22:47
Od te 3850 su i dvije 280x tiše. XD

R9 280x već od 2200 Kn http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=r9+280
Imaš i r9 270X već od 1540 Kn http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=r9+270x
HD 7950 od 1800 Kn

Ali prvo da pitam, koji procesor imaš i koje napajanje?

mravojed20
21-10-2013, 23:04
Nisam uzeo ni CPU ni matičnu ni memoriju još, želim i5 4570-4670 bez k, svejedno, i neku matičnu do 1000kn, na RAM ode oko 700 jer su svi skupi ko k.

Problem mi je šta oću te tri komponenete u jednom dućanu, u Rijeci.

Netcom je preskup i pol toga šta kao imaju, nemaju.
Links je skup, RAM izbor im je koma, al baš koma, Asus ploče koje imaju mi ne pašu po boji i još nekim sitnicama, iako imaju 3 godine garancije ajde.
HGSPOT ima sve, možda bi pričekao još malo da dobiju neki RAM s dužom garom, do nekidan je bio Kingston hyperx beast sa 120 mjeseci garancije lol i promaknuo mi :(

Uzeo bi kod njih ili MSI z87-g43 ili h87-g43 matičnu, ovisi koliko mi se bude dalo čekati da dođe h87 jer je trenutno nema, a 200kn jeftinija je, klokat neću ionako pa mi z87 nije baš bitan bitan.

Napajanje je Seasonic G series Gold 650W, za r9-280x taman treba negdje 550-600, a ovaj model je bio tu, pa uzeh iako je touch too much :D

marijanovic
21-10-2013, 23:08
Ne razumijem zašto mora biti u Rijeci trgovina, al ajd dobro, kako god kažeš. Valjda si svjestan da ćeš proći barem 500 Kn skuplje. AKo ti ne smeta, nije problem.

A što se napajanja tiče, imaš taman za dvije R9 280X.

SSD imaš?

mravojed20
21-10-2013, 23:12
Iskreno, mrsko mi je kupovat u drugom gradu i onda se jebat s njima ako mi neš crkne, ovako odnesem lijepo u 20 minuta di sam kupio i riješim sve, ali da, svjestan sam da je skuplje jbga.

Budem SSD uzeo naknadno tek, dotad se nadam da će kroz godinu dana i cijene malo pasti, neki od 256gb bi uzeo a sad su im cijene bože sačuvaj.

Samo da vidim koliko će Asusova r9-280x koštat, mada znam da će Links opet uze prvo mjesto po cijeni lol, kako mi se gade e :D

marijanovic
22-10-2013, 00:20
E pa onda grafu uzmi neku kojoj je uvoznik Links, a kupi ju u nekom povoljnijem dućanu (npr Portio).
Manje ćeš platiti, a na servis možeš nositi drito u Links. XD

IGoR_2803
22-10-2013, 07:39
Ma tako i treba, neš testirat u kućištu kad svako ima drugačije kućište, a ogromna većina sjedi odmah pokraj ionako.

ne znam za većinu, ali moje je kućište zatvoreno i ispod stola, a ne pokraj moje glave... to samo marijanović ima kućište na polici u visini glave... :D

a likovi koji kupe ovakvu grafu je ne kupuju za igranje solitera... s imalo inteligencije složit ćeš profil u nekom utilityu za upravljanje grafom tako da se ventovi u windowsima vrte sporo, a kad igraš ionako imaš slušalice ili zvučnike upaljene...

marijanovic
22-10-2013, 11:36
Lol ne, komp mi nije na polici u visini glave. Drzao sam ga na stalku (visok 5cm) pored stola, a sada je u stolu. Probao sam jednom na stolu i rekao ne hvala.

IGoR_2803
22-10-2013, 12:08
Lol ne, komp mi nije na polici u visini glave. Drzao sam ga na stalku (visok 5cm) pored stola, a sada je u stolu. Probao sam jednom na stolu i rekao ne hvala.

sorry onda... ali znam da sam na ovom forumu vidio nečiju fotku gdje je kućište na zidnoj polici u visini glave kad sjediš, čak možda i više od razine glave... :D mislio sam da si to bio ti...

Niko Bellic
22-10-2013, 12:13
Ako ovako složiš komp na stol nema problema s bukom, a ni prašinu ti ne usisava s poda. Treba samo imat dobar (stabilan) stol i malo dobre volje.

http://zaslike.com/files/1psqe763k1vcln1bs2yv.jpg

@ IGoR_2803

Tako ti ezav drži svoj komp.

marijanovic
22-10-2013, 12:33
Komp iza monitora, zanimljivo. Mora da ga zoveš Jura, jer na toj fotki ga je vrlo teško uočiti. XD

Samo za Igora - ovako to kod mene sada izgleda...
http://zaslike.com/files/8w2a5m1ybryycow99vbl_thumb.jpg (http://zaslike.com/viewer.php?file=8w2a5m1ybryycow99vbl.jpg)

ezav
22-10-2013, 13:06

sorry onda... ali znam da sam na ovom forumu vidio nečiju fotku gdje je kućište na zidnoj polici u visini glave kad sjediš, čak možda i više od razine glave... :D mislio sam da si to bio ti...

Yup to je moja masina kak je ukazal vec nas mudri Niko :D

Niko Bellic
22-10-2013, 13:54
Komp iza monitora, zanimljivo. Mora da ga zoveš Jura, jer na toj fotki ga je vrlo teško uočiti. XD

Kada se jednom navikneš da su ti podlaktice na stolu, a monitor na normalnoj udaljenosti više nema nazad. Fino si stolicu zavezem pod onaj istureni dio i uživam maksimalno u pravilnom sjedenju kao gospodin grof montekristo.