Pogledaj cijelu verziju : Huawei Ascend Y300
marijanovic
04-06-2013, 21:29
http://3.bp.blogspot.com/-yr25A-lMKlE/UVJlNV6ApVI/AAAAAAAAJDU/XK8INFyHNAE/s1600/Ascend-Y300.jpg
T-mobile je u svoju ponudu uvrstio ovaj mobitel i meni se čini kao dobra kupnja.
Pošto planiram uskoro uzeti novi mobitel, zanima me kako vam se čini.
Specifikacije: http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_y300-5386.php
Simpa 898 Kn (https://www.simpa.hr/mobitel/huawei-ascend-y300?entityid=OMtJLtZLQcjNJNoBjxVFb1ddInLH_rwDq7Py AyIHDRY1&gapt=4-32-1-1-0-0-0)S
T-Mobile na bonove 898 Kn (https://www.hrvatskitelekom.hr/mobiteli-na-bonove/mobitel/huawei-ascend-y300?noRedirect=1&gapt=4-32-1-1-0-0-0&entityId=yA6LnCiGtjGaCXw6fRUbqkPTgygjBbt87_jd8MDAd Es1)
Kako bih ga ja uzeo za 498 Kn (produženje ugovora na 12 mjeseci + 6000 bodova za 200 Kn popusta) (https://www.hrvatskitelekom.hr/mobiteli/produljenje-ugovora/mobitel/huawei-ascend-y300-microsd-4gb-adapter?gapt=4-4-1-1-0-0-0&entityId=G_dbivzMC0eRKlfQV96iVbIa8pbfyKMN9nXiSyF0a Sw1&cartType=4-4-1-1&contractDuration=12&userSelectedTariffId=S5WE-XkQuneP5rkd_JDbasZhPmfqEe7miY3wsopTvKY1).
U biti nisam imao u planu mijenjati mob pošto nisam pri novcu za taj poduhvat, no ovo mi se čini kao dobra prilika.
Galaxy Ace mi je već malo limitirajući, usporedba njega s ovim Ascend Y300 (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3724&idPhone2=5386).
Hoću reći, kao nekakav privremen mob (na godinu dana) mislim da bi mi bio taman.
Što mislite o tom mobitelu? Je li uistinu Best Buy ili se tako samo čini?
ZTE Blade 3 sam platio tu negdje prije par mjeseci i jako sam zadovoljan sa njim. Ovako po specifikacijama i taj Huawei izgleda kao pun pogodak. Čak me čudi da nije viša cijena. Najbolje da isprobaš u T-centru ili gdje već, za svaki slučaj, ali teško da ćeš bolje od toga.
EDIT: Slučajno sam naletio na istu temu na BUG forumu pa piše da je samo 1GB dostupan korisniku, jer 3GB zauzme Android. To bi ti mogao biti problem jer neke aplikacije ne rade ako nisu na internoj memoriji, ali opet je to dosta za popuniti.
marijanovic
04-06-2013, 22:14
Ma ovaj trenutni mi ima 180,9 MB (prema AppMgr III) od kojih mi je trenutno cirka 30MB slobodno i nemam par aplikacija koje sam ponekad koristio.
Jer ako popunim da mi ostane samo 20MB onda više ne mogu aplikacije ažurirati a kamo li nešto više. Sad mi npr ne može ažurirati YT jer fali memorije.
No nisam se još pozabavio izradom eksterne particije na memorijskoj kartici (kupio prije par mjeseci 8GB class10) što bi moglo riješiti problem manjka prostora.
Mislim da bi mi u tom Huaweiu 1GB za aplikacije koje se ne mogu instalirati na memorijsku karticu bilo i više nego dovoljno.
Više me brine kvaliteta samog uređaja i samo 512MB RAM (iako mislim da i to ne predstavlja problem, trenutni mi ima 278MB pa ne mogu stavit npr Firefox).
Razzarach
04-06-2013, 22:26
Huawei.
Ne.
MasaKrisT
04-06-2013, 23:18
Obje sestre imaju Y200 već par mjeseci, na vipu bio za 391 kn http://mob.hr/recenzija-huawei-ascend-y200/Si zasad nikakvih prigovora. Na početku nešto nisam znao naštelati, ali ovako rade kao beba. Frend isto ima jednog sigurno preko godinu dana, ispao mu x puta, radi kao zvijer. Odličan mob za malo love, mislim da bi i ovaj morao biti. Imaš ga priliku probat uživo?
marijanovic
04-06-2013, 23:25
Imaš ga priliku probat uživo?
Možda ako bude u T-centru idući put kada tamo budem išao.
Niko Bellic
05-06-2013, 12:39
EVO GA DOJMOVI OĐE DOLIJE
http://forum.pcekspert.com/showpost.php ... count=2494 (http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=2407499&postcount=2494)
marijanovic
05-06-2013, 16:14
Možda odem do T-centra danas, no pitanje je imaju li taj mob (jel im stigao uopće).
Niko Bellic
05-06-2013, 16:21
Tko ne riskira...
marijanovic
16-06-2013, 23:24
Pošto me samo dan-dva-tri dijeli od kupnje navedenog mobitela, zamolio bih sve koji ga već posjeduju da mi ukratko navedu neke snage, slabosti, prednosti i mane ovog mobitela. Slobodno koristite bilo kakav brainstorming, što više informacija to bolje. Puno hvala.
Možeš se javiti kad te netko zove. Taj specifičan model ima čak naprednu opciju da i sam možeš nazvati.
A ako se ikad nađeš izgubljen u vremenu, izvadi ga iz džepa i saznat ćeš koliko je sati. Mindblown.
Provjeri si custom ROM-ove, kernele i to na xda. Android bez custom ROM-a je grijeh imati, pogotovo takav neki mid-range.
Je je, i da ima, ako je Bootloader zakljucan, djabe mu svi ROM-ovi.
Story of my life.
Ali nađe se.
Razzarach
17-06-2013, 12:15
Provjeri si custom ROM-ove, kernele i to na xda. Android bez custom ROM-a je grijeh imati, pogotovo takav neki mid-range.
?
Zašto bi itko gubio garanciju i stavljao ta sranja od romova na mobitel?
Worthaur
17-06-2013, 12:36
Jer su stock romovi uglavnom prepuni gluposti koje ne mozes izbrisati (osim rootanjem, a i s tim gubis garanciju) i fali ti dosta opcija (mada lako mozes bez tih opcija).
Najbitnija stvar - custom romovi su brzi, trose manje memorije i cesci su updejtovi.
I lako vratis stock rom ak ti je potrebna garancija.
i mene zanima navedeni phone, ali nezanimaju me koliko toliko neke njegove karakteristike koliko njegov ekran, tj. jel njegova takoreč jel ima zrnate ikonice i slike, najbolje je to objasnit kad uvatiš lg onaj od 600 il 800kn mislim l3 tak nešt i samsung s2 npr.
mislim da sam dočarao pitanje, sad je bitna rezolucija na ekranu ili broj ppi
Razzarach
17-06-2013, 14:36
Ako se nešto treba hackat da radi kako spada, znači da je sranje.
(Android mobiteli, Linux OS i još mnogo primjera ima...)
marijanovic
17-06-2013, 14:38
4“ ekran, 480x800 rezolucija = velik ppi = sitni pixeli
Posten Android mob ne treba rootati, imas punu funkcionalnost i bez toga.
Razzarach
17-06-2013, 14:42
480x800 rezolucija. Pa to nije ni kao Retina Display, sve ispod 330ppi je pikselasto i bode u oči.
Neven <R>
17-06-2013, 15:06
Ako se nešto treba hackat da radi kako spada, znači da je sranje.
Po tim standardima koje imaju ljudi koji hackaju, svakako treba hackati i iOS inače se izgubi puno opcija
480x800 rezolucija. Pa to nije ni kao Retina Display, sve ispod 330ppi je pikselasto i bode u oči.
Word.
marijanovic
17-06-2013, 20:53
Probao mob u T-centru, djeluje jako dobro (uspoređujući s mojim Galaxyem Aceom) no ako ga uzmem biti ću primoran na promjenu nekih navika.
ILI...
si prilagodis mobitel.
Probao mob u T-centru, djeluje jako dobro (uspoređujući s mojim Galaxyem Aceom) no ako ga uzmem biti ću primoran na promjenu nekih navika.
Navikneš se brzo da nedostatak hw tipke. Meni više uopće ne fali na OneX, a bio sam na SGS 2 i pol godine. A što se ekrana tiče, ne slušaj Razarača, on uvijek kenja što se mobova tiče i sve je smeće osim presvetog Applea. 480x800 na 4" je odlično, vidi se pixel ako se dobro zagledaš, ali je doslovno nebo i zemlja naspram onoga što sada imaš...
Razzarach
18-06-2013, 14:58
Daj zajebavam se lol, ja imam GS3 mini :(
marijanovic
18-06-2013, 15:08
I danas sam silom prilika bio u T-centru i opet malo prošvljao mobom da se podsjetim.
Ekran je dobar, samo je maksimalna svjetlina slabija nego na mom. 480x800 je taman za 4" i izgleda bolje nego 320x480 na 3,5".
Ne mislim na nedostatak hardverske tipke kad spominjem navikavanje već na to da su sve aplikacije na početnim zaslonima i da je tipka za paljenje gore umjesto na desnom boku.
Stražnja kamera me se baš i nije nešto dojmila, viđao sam bolje, recimo da je mrvicu lošija nego ova na mom trenutnom, ali prednja ima izvrsne slike iako je samo 0,3mpx.
Mislim da bi za surfanje, gledanje videa i slično bio osjetno bolji od Galaxya Acea poradi većeg ekrana veće rezolucije i jačeg procesora te više ram.
Memorije mislim da mi ima dovoljno (cca 1GB za korisnikove aplikacije), a u ruci djeluje kao relativno kvalitetan uređaj (za razliku od iPhonea npr).
I danas sam silom prilika bio u T-centru i opet malo prošvljao mobom da se podsjetim.
Ekran je dobar, samo je maksimalna svjetlina slabija nego na mom. 480x800 je taman za 4" i izgleda bolje nego 320x480 na 3,5".
Ne mislim na nedostatak hardverske tipke kad spominjem navikavanje već naSto da su sve aplikacije na početnim zaslonima i da je tipka za paljenje gore umjesto na desnom boku.
Stražnja kamera me se baš i nije nešto dojmila, viđao sam bolje, recimo da je mrvicu lošija nego ova na mom trenutnom, ali prednja ima izvrsne slike iako je samo 0,3mpx.
Mislim da bi za surfanje, gledanje videa i slično bio osjetno bolji od Galaxya Acea poradi većeg ekrana veće rezolucije i jačeg procesora te više ram.
Memorije mislim da mi ima dovoljno (cca 1GB za korisnikove aplikacije), a u ruci djeluje kao relativno kvalitetan uređaj (za razliku od iPhonea npr).
Ček, šta
Daj zajebavam se lol, ja imam GS3 mini :(
Ne znam ja, kad se god spomene Android, ti odmah o tome kako iPhone rula :D
marijanovic
18-06-2013, 15:15
Ne mislim na nedostatak hardverske tipke kad spominjem navikavanje već naSto da su sve aplikacije na početnim zaslonima i da je tipka za paljenje gore umjesto na desnom boku.
Ček, šta
Ima takav louncher (ili kak se već to zove) da ti nema "meni" tipku/ikonu gdje bi ti bile aplikacije već ti sve ikone/aplikacije trpa u homescreen kojih možeš imati do mislim 9 komada.
Prvo što napraviš kad dobiješ mobitel je instalacija Nova Launchera. Ako imaš v4.x andorid, nema boljeg Launchera i to je čisti must have. Tak da nemoj to smatrati kao manu, alternative su redovito neusporedivo bolje od stock launchera. Jedini stock koji valja je Sense 4+ (5), s time da se i na njega Nova posere u nekim stvarima.
marijanovic
18-06-2013, 15:24
Ne treba Root za to?
Ne, niti jedan launcher ne traži root, to instaliraš kao najobičniju aplikaciju i kad klikneš home tipku odabereš koji launcher želiš kao defaultni.
Nova i Apex su ti vrhunski launcheri, možeš probati oba pa koji ti se više svidi. Meni je Nova bolja.
A ako želiš na stariji od v4 staviti neki launcher, onda su ti GG - ADW i Launcher Pro, dok se Go Launcher srozo u zadnje vrijeme...
Naravno da ne. Postoji tona free launchera na Google Play-u. Na takve stvari sam mislio kad sam napisao da si prilagodiš mob.
Kod Androida možeš apsolutno sve postaviti kako ti odgovara, samo ako znaš, pa čak i unlock moba na volume rockere i sl. stvari. Doduše za to treba i root i još svašta, ali za stvari tipa ikonice, prečaci, app drawer prilagođavanje, teme ti je dosta pristup Google Play-u. :D
marijanovic
18-06-2013, 15:34
Imam Android mob već 2+ godine, tek sam ga pred nekoliko mjeseci rootao i to čisto kako bih maknuo par "tvorničkih" aplikacija jer je mob užasno siromašan memorijom.
Nisam imao potrebe za nekim drastičnim izmjenama izgleda i sličnog, tako da se nisam time ni zamarao. Sad pitam pa sam si mislio možda za izmjenu tak lounchera treba root ili nešt...
To je prednost Androida, što je i nerootan potpuno funkcionalan, dok neke druge moraš jailbrejkati i šta ti ja znam...
Znam ja šta tebi fali u životu. http://forum.xda-developers.com/
Uživaj. :D
marijanovic
18-06-2013, 15:48
Ne bi vjerovao al znam taj forum još od prije nego sam nabavio Android mob. I ne bi vjarovao al uopće me ne vuče stavljati neki custom rom ili nešto slično.
Eventualno možda razvijati aplikacije za android, ali s tim nikako da počnem, valjda me ne privlači toliko ili sam samo lijen.
Ne treba ti custom ROM, dovoljno je mob rootati i maknuti sav bloatware. Sa v4+ Androidom čak niti ne trebaš root pošto možeš većinu appova disableati tak da se ne pokreću i ne troše RAM i to, ali i dalje troše prostor. S time da je root i deinstall bolja solucija pošto postoji appova koji su zaštićeni i ne daju se disableati.
Uglavnom, makneš bloatware na ovaj ili onaj način i staviš custom launcher... dobiješ neusporedivo bolji mob.
marijanovic
18-06-2013, 16:35
Hvala na informacijama. Taj Huawei ima 4.1.1. a navodno će dobiti i nadogradnje tako da mislim, što se toga tiče, da sve štima.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.