PDA

Pogledaj cijelu verziju : Zvučnici 600-700kn

loo
14-02-2013, 18:16
http://www.google.co.in/search?btnG=Google+Search&q=genius+sp-hf2020
Ovi zvučnici su mi za sada prvi izbor. Pročitao sam par reviewa i svi ih hvale. Ima li netko da ih je vidio uživo ili, još bolje, da ih ima kod kuće?
Zvučnici su glazbu i filmove. Razmišljao sam o 2.1, no nakon čitanja rivjuova, čini se da se kod ovih ni ne primjeti da nemaju posebno sub, a po svemu ostalom su bolji od 2.1 zvučnika.

Bartuc
20-03-2013, 16:42
Fenomenalni su ti ti zvučnici, neće ti niti najmanje faliti woofer, imaš moj blagoslov. Za filmove i muziku je možda bolje uzeti 5.1 sustav, ali ako planiraš i igrati igre preko njih, onda je po meni puno bolje uzeti kvalitetni 2.0 ili 2.1 sustav pošto igre i dan danas po meni loše produciraju taj zvuk u varijabilnoj okolini. Filmovi i muzika su strogo definirani zvukovi i oni zvuče fenomenalno na više kanala/satelita, ali igre većinom zvuče ispod prosječno van najobičnijeg stereo moda.

marijanovic
20-03-2013, 18:39
Bartuc, nisi li ti sad rekao sve obratno od onoga kako jest? Glazba je gotovo uvijek STEREO i najbolje zvuči na dobrom 2.0 ili 2.1 sustavu.
Igre pak (koje podržavaju) bolje zvuče na 5.1 zvučnicima kao i filmovi s 6-kanalnim ili 8-kanalnim zvukom.
Ali DOBAR 2.0 sustav bolji je od dobrog 2.1, to je činjenica (ako je vrijednost jednaka).

Bartuc
20-03-2013, 20:37
Ovisi kaj slušaš, muzička komponenta ide uglavnom na 2 kanala, dok ambijentalnu komponentu stave na surround kanale. Ali generalno da, muzička industrija ne iskorištava kanale dobro kao filmska industrija.

Dok igre podržavaju multi channel zvuk, ali evo 11 godina sam na 5.1 sustavima i moram priznati da mi se u igrama uopće ne sviđa i na kraju uvijek prebacim u stereo mod. Problem kod igara je valjda to što se kanali aktivno mijenjaju ovisno gdje si u prostoru i gdje gledaš, pa tu velika većina igara felša, pogotovo kod određivanja zvuka za centralni zvučnik. Pre često dođeš u situaciju gdje moraš kameru okrenuti od lika koji govori kao da si se načulio sa svojim likom da bi bolje čuo, meni je to potpuno bezveze, baš kao da se zvuk "izgubi" u prostoru :D Ima i svijetlih točaka kao sasvim precizno određivanje s koje strane zvuk (neprijatelj) dolazi, ali to nije dovoljno da bi odabrao takav mod zvuka.

Ako imaš 5.1, probaj okretati kameru dok netko priča pa slušaj malo te prijelaze sa zvučnika na zvučnik, fali bar još 5 kanala da bi to zvučalo zadovoljavajuće :D

marijanovic
20-03-2013, 20:43
Nemam 5.1 jer mi uz komp realno ni ne treba. Kada gledam film s 5.1 zvukom koristim 4.1 (2.1 + 2.0 zvučnici u 4.0/4.1 postavu) s opcijom da mi centralni zvučnik (glas, govor) šalje na prednje zvučnike ili koristim slušalice s virtualnim 7.1. Za igre ponekad koristim stereo, ponekad virtualnih 7.1. Za sve ostalo 2.1 imam.

Bartuc
20-03-2013, 21:01
Tak sam i ja imao sređen TV prije, njegovi zvučnici + TV spojen na liniju za extra "umf" :D Ali mislim da onda nemaš surround zvuk nego se samo stereo kanal kopira i na drugi 2.x sustav, pa imaš 2x stereo umjesto diskretni četverokanalni zvuk... :D

Wizard
20-03-2013, 21:31
Pre često dođeš u situaciju gdje moraš kameru okrenuti od lika koji govori kao da si se načulio sa svojim likom da bi bolje čuo, meni je to potpuno bezveze, baš kao da se zvuk "izgubi" u prostoru :D
Mene je dugo to mučilo dok nisam našao na internetu u ćem je problem, meni su bili krivo postavljeni zvučnici u windowsima pa je igra mislila da imam neki drugi sustav pa je dio zvukova valjad slala na nepostojeće zvučnike, preporodih se kad sam to prominia. Moguće da je kod tebe u nećemu drugom problem jer u mene je 2.1, za razliku od tvog 5.1.

marijanovic
20-03-2013, 21:44
Tak sam i ja imao sređen TV prije, njegovi zvučnici + TV spojen na liniju za extra "umf" :D Ali mislim da onda nemaš surround zvuk nego se samo stereo kanal kopira i na drugi 2.x sustav, pa imaš 2x stereo umjesto diskretni četverokanalni zvuk... :D
Jedno je komp, drugo je TV. Kod mene je baš podešeno pravilno, imam pravi quadrophonic (kvadrofonski) zvuk. I dobru zvučnu, ali šitne zvučnike.

Bartuc
20-03-2013, 22:41
@Wizard, nije, sve je podešeno kak spada :D

@Marijanović, onda super, ja sam imao tu sfušanu verziju jedno vrijeme :D