Pogledaj cijelu verziju : Pregrijavanje GTX 260
Dakle iman problem sa pregrijavanjem Gigabytove GTX260 896mb (65nm).
http://www.geeks3d.com/public/jegx/200808/gigabyte-geforce-gtx-260.jpg
U Idle-u je temperatura oko 40°C (temperatura sobe je oko 25°C). Nakon šta uđem recimo u D3, WoW ili LoL temperatura u roku od minutu dosegne 105°C.
Očistia sam hladnjak skupa sa ventilatorom, vratio je nazad i ista stvar.
Zatim sam skinia hladnjak i prominia termalnu pastu, vratia nazad sve na mjesto, provjeria sam više puta jel hladnjak "lijepo sjeo" na mjesto... sve u redu.
Temperatura se nije promijenila.
Zatim sam makao ovaj plastični poklopac i na njegovo mjesto poviše rebara hladnjaka namontirao 2 ventilatora od 80mm.
Ista stvar, apsolutno nikakav pomak.
Recimo kada sam u WoWu i alt tabam se u windowse temperatura padne sa 105°C do 70°C u svega 10-15s.
Kućište je otvoreno, iznutra čisto... Čak i ako stoji pokraj otvorenog prozora kada je vani 2°C temperatura se popenje do gore navedenih vrijednosti.
Napajanje je Chieftec 650W. Cijela je konfiguracija stara cca 2 godine. Nikad overclocirano niti išta kemijano po njoj.
Ovo je SS iz GPU-Z
http://i46.tinypic.com/opppip.jpg
Imate li vi kakvu ideju šta bi moglo bit? Šta bi još moga pokušat napravit?
cham3leon
20-12-2012, 16:54
Ja mislim da to nema nikakve veze sa hlađenjem, jer ako se ne varam, kad god hlađenje ne radi kako bi trebalo, bilo radi prašine ili čega god, bilo bi i povećanih temperatura u idleu. Ovo mi se čini kao neki ozbiljniji problem.
marijanovic
20-12-2012, 20:35
Ja bih tu pregledao kondenzatore (da nema koji napuhan), pregledao stanje mosfetova tj naponskih regulatora (VRM-ova) i očistio sam PCI-E slot na matičnoj.
Za svaki slučaj i flashao bios ploče ako već nije gore najnoviji.
Razzarach
20-12-2012, 23:56
Ta grafa se inace grije ko luda.
Jesi probo termalnu pastu promijenit?
To je bilo prvo šta sam napravia.
Ništa sad ću je opet razmontirat i dobro pregledat ka šta je Marijanović napisa, stavit cu vam i slike ako meni šta promakne :P
Sve mi se čini u redu na njoj osim jedne stvari, a to je nešto zalijepljeno između nekakvih čipova i hladnjaka, izgleda mi kao neka gumirana tkanina :pray:
Čemu to točno služi? Malo su oštećene i to pa me zanima jel možda do toga? Da li se to treba mijenjati? Ako ima veze sa hlađenjem mogu li umjesto toga staviti termalnu pastu?
marijanovic
21-12-2012, 14:49
To su thermal padovi. Prenose toplinu s memorije i naponskih regulatora na hladnjak, služe istoj funkciji kao i termalna pasta s napomeonm da popunjavaju veće šupljine.
Dakle da umjesto toga staviš termalnu pastu pitanje je bi li ti hladnjak ostvarivao kontakt s čipovima koje treba hladiti (odnosno koliki bi razmak bio).
@Marijanovic :Kako to da sad kazes: "Dakle da umjesto toga staviš termalnu pastu pitanje je bi li ti hladnjak ostvarivao kontakt s čipovima koje treba hladiti (odnosno koliki bi razmak bio)..",a u drugoj prosloj temi velis da se bez problema moze mazati termalna pasta po cipovima ? :?
I za Bartuca isto pitanje.
Razzarach
21-12-2012, 17:51
Možda fakat baza coolera ne dodiruje GPU.
Kupi negdje na eBayu il tako neš thermal padove pa probaj...
Ima ti u Linksu (http://www.links.hr/?naziv=metalna-podloga-za-gpu-coollabaratory-liquid-metal-pad-zamjenjuje-termalnu-pastu&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.136)Stako nešto...
Možda fakat baza coolera ne dodiruje GPU.
Kupi negdje na eBayu il tako neš thermal padove pa probaj...
Ima ti u Linksu (http://www.links.hr/?naziv=metalna-podloga-za-gpu-coollabaratory-liquid-metal-pad-zamjenjuje-termalnu-pastu&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.136)Stako nešto...
fo real?
marijanovic
21-12-2012, 18:06
@Marijanovic :Kako to da sad kazes: "Dakle da umjesto toga staviš termalnu pastu pitanje je bi li ti hladnjak ostvarivao kontakt s čipovima koje treba hladiti (odnosno koliki bi razmak bio)..",a u drugoj prosloj temi velis da se bez problema moze mazati termalna pasta po cipovima ? :?
I za Bartuca isto pitanje.
Naravno da može termalna pasta po čipovima. Samo pasta ide tanki sloj, ako je razmak prevelik da to pasta popuni u tankom sloju onda ide thermal pad ili neko deugačije rješenje. As simple as that.
A ovo iz Linksa nije ni slično thermal padu. To treba izbjegavati, jako je loše.
Pa sto nisi tako kazao croat1gameru?
Edit:nvm,ne bih se dalje stel mesati. :D
Niko Bellic
21-12-2012, 18:33
Yebo vas Tito i lyubimica mu tarantula!
Sve se lijepo dodiruje. Uglavnom nije do hlađenja. Čak sam je i downclockao i opet ista stvar, možda ne dođe do 105°C ali bude između 93 i 99 šta je također previše.
Ako kome padne na pamet moguće rješenje neka javi čisto ako se da ovo spasit jer ju je šteta bacit, uzimam uskoro novi komp pa da ova ostane u rezervi ili je poklonim nekome.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.