Log in

Pogledaj cijelu verziju : Snimanje TV programa na DVD ili USB

Shepard
04-12-2012, 22:48
Molio bi preporuku nekog uređaja za snimanje TV programa na DVD ili ako postoji uređaj koji snima na USB stick. Ne znam ništa o tome tako da ne mogu dati niti neki okvirni buđet no što jeftinije to bolje. Hvala.

marijanovic
04-12-2012, 23:07
Imaš uređaje koji snimaju na vlastiti disk, ali puno jeftiniji su ti oni koji mogu snimati na USB.
Jedan od jeftinijih DVB-T prijamnika s mogučnošću snimanja koji sam ja imao priliku koristiti je Strong SRT 5203.
Dakle prosječan DVB-T prijamnik s USB portom. SRT 5202 ima USB no ne može sniamti na njega - to se pak rješi instalacijom softvera od 5203.

Shepard
04-12-2012, 23:33
Da li ima veze što koristim kablovsku televiziju pa mi ne treba DVB-T uređaj? Mogu sve jedno spojiti njega i snimati na USB? I da li znaš koliko sati snimke stane na kojih 8 ili 16 GB stick? Puno hvala na preporuci, sada bar znam u kojem smjeru gledati.

marijanovic
04-12-2012, 23:41
Ne, kabelsku ne možeš snimati putem dvb-t zemaljskog prijamnika s USB-om. Možda eventualno putem nekog kabelskog prijamnika koji ima USb s mogućnosti snimanja, ali mislim da takvo što nemaš - kabelski program možda je protuzakonito snimati.

Koliko stane na stick od 8 ili 16GB je pitanje pošto ovisi i rezoluciji dolaznog signala, codecu (kodiranju) koje se koristi za snimanje, kvaliteti, samom softveru uređaja, ...

Shepard
05-12-2012, 10:37
Što sad :( Trebalo bi mi samo za snimanje naših programa, ali oni isto dolaze preko kabelske. Ako pređem na MaxTV, kakve mogućnosti snimanja oni nude?

Hexfire
05-12-2012, 10:49
https://www.hrvatskitelekom.hr/televizija/dodatne-opcije/snimalica

Shepard
05-12-2012, 10:58
Hvala. Kako su pametno stavili da je besplatno u promotivnom razdoblju, a nigdje nema cijene usluge nakon isteka tog razdoblja.

Hexfire
05-12-2012, 11:38
Da, općenito je web usability nešto čemu se malo pridaje pažnje. Glavno da je sve puno slika i flash elemenata, a to da mi je isplativije nazvati službu za korisnike i čekat 30 minuta nego pokušati nešto pronaći na njihovoj stranici nije bitno.

Kod te snimalice mi se baš i ne sviđa što briše sve nakon 15 dana.

Ne dolazi ti u obzir da snimaš program na kompu pa onda gledaš na TV-u?

Shepard
05-12-2012, 13:03
To zvuči odlično, imaš neki tutorial za to? Treba mi samo za naše programe, HRT, RTL i NovaTV.

Hexfire
05-12-2012, 13:14
Ja imam ovaj USB tv tuner od Geniusa http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16823&ctNode=172&mp=1Si ima mogućnost snimanja. Sasvim solidno mi hvata RTL HTV 1 i 2 i Novu s tom malom antenicom. Možeš na njega uštekat i veću sobnu antenu. Oko 200 kuna je koštao. Koristim ga na laptopu već 2 godine i za to što mi treba mi je ok.

Doduše, nedavno sam ga probao staviti i na desktop ali ne radi. Uredno skinem software i drivere s geniusove stranice, ali windowsi ga ne prepoznaju. Možda jer su 64-bitni, ali na stranici piše da ima podrška.
Tak da ne mogu ga baš sasvim preporučiti, ali pretpostavljam da za tu ili čak nižu cijenu ima nešto što će ti sigurno raditi.

Imaš i tv kartice koje ti idu u PCI expres slot. Jednostavnije ako je za komp, a ne laptop. Vjerojatno su cijene podjednake.

Shepard
05-12-2012, 14:11
Hvala, vjerojatno ću tako nešto kupiti onda.

Hexfire
05-12-2012, 14:16
Nema na čemu, nadam se da će ti biti od koristi.

Karlo_from_Bjelovar
11-12-2012, 12:54
Bas to. Kupi tuner za komp na koji mozes spojit tu kablovsku i onda dalje lako..