Pogledaj cijelu verziju : Zašto nitko ne preporučuje Nvidiu u predloženim konfama?
Jesam nešto propustio? Kvarljive, zapaljive, ili smrde?
Herr Schnitzel
24-07-2012, 23:14
Smrde.
Niko Bellic
24-07-2012, 23:35
Zato brate sto su skupe, a kriza ovo ono...
Electromaster
24-07-2012, 23:37
Idk, [s:3gniv1jd]ja sam malo fenboj[/s:3gniv1jd]Sserem, jednostavno sam navikao na njih pa uvijek tražim nVidiu, makar me došla ko pola konfe... :/
Ne pratim u zadnje vrijeme hardware, znači nemaju opravdanu cijenu?
Electromaster
24-07-2012, 23:42
Nisam znao da kod nas ikad išta ima opravdanu cijenu...
Pa eto ako je itko ikad itko računao u nas performance/price dviju tvrtki molim ga da mi prikaže u kakvom su odnosu te tvrtke!
marijanovic
25-07-2012, 00:45
AMD HD 6770, HD 7750 - 800 Kn
Nvidia GTX 550 TI - 900 Kn
AMD HD 6870 - 1300 Kn
Nvidia GTX 560 Ti - 1650 Kn
AMD HD 7970 - 3400 Kn
Nvidia GTX 680 - 4000 Kn
Kao što vidiš nVidia za slične performanse traži puno više peneza. + U donjoj klasi ima slabije/lošije grafe.
Takoreći HD 5670, 6670 ni nemaju pravog konkurenta.
Čudno je to kako se onda i dalje njihove grafe kupuju, dobro možda ne u nas ali čim drže tu cijenu prodaja ne opada.
Svi ste vi ATI fanboyevi. Koji god razlozi bili. Naći će se u cijenovnom rangu možda nešto bolje od nvidije, al đaba to, zeleno je pa smrdi. :P
Pa makar bilo 100kn više, nedo bog.
@marijanovic, primjer:
GTX 680 500kn više od 7970. Usporedi performanse, pa onda TXAA, Adaptive VSync, potrošnja itd.
Po meni se isplati pljunut još tih 500kn više, ako imam para za high-end grafu, šta mi je to... A da ne spominjem GTX 670 koja se da nabavit za iste pare i manje, a parira jednoj 7970 od koje je čak i jača u 80% slučajeva. :)
I ne radim nikakve usporedbe ATI vs Nvidia, već usporedbe kako trenutno stoji situacija na tržištu. Ali i dalje će se u preporukama naći ATI.
croat1gamer
25-07-2012, 01:14
Osobno krivim uzasno lose iskustvo sa ATI/AMD grafickima i njihovim driverima, od tad ih organski izbjegavam pa mi nije jasna namjera ovog threada.
šcer od SAVE BAĆIĆA
25-07-2012, 05:40
A tko vam brani da u temama predložite kompove po vašem ukusu ?
Možda slučajno, ja u životu nisam kupovao ništa drugo osim Nvidie, naravno od kad se pojavila na tržištu. Cijena manje više, a i onaj Nvidijin logo se vrti skoro na svakoj igri pa nek bude. Al manje više su to sve iste kartice, za average gamera.
marijanovic
25-07-2012, 11:46
Evo Linus vam objašnjava AMD/ATI vs NVIDIA:
N5fi3ARXWKc
E baš sam to mislio poslat.
šcer od SAVE BAĆIĆA
25-07-2012, 16:04
Evo ja sam na nvidiji ali bez problema preporučam ati jer sam ih promijenio gro .ATI mi ima bolje drivere kada je u pitanju spajanje na više monitora ili monitor+TV dok nvidija ima nešto malo manje problema kada su igre u pitanju ali sve su to nijanse .Jedina bitna razlika po meni je CUDA i onaj kome to treba će kupiti nvidiu a prosječnom gameru je svejedno .Gledajte da što manje troši struje jer tada se i manje grije te da dobijete što više fpsa po uloženoj kuni bilo to ati ili nvidia.
Marijanović, molim te da ne stavljaš besmislene filmiće svojih youtube prijatelja.
Pravi odgovor je zapravo jednostavan. AMD radi sranja od procesora i grafičkih kartica. Ali škvadra ih kupuje jer su jeftini, a prosječan kućni komp za igre/filmove/net ne treba nekakvu postojanost i pouzdanost. Ja sam isto zato uzeo AMD kombinaciju. Điberio sam se dati 800 kuna više za Intel-Nvidia kombinaciju. Normalno da je kvaliteta neusporediva, al eto.
marijanovic
25-07-2012, 22:03
W3DE4Ne, Linusovi kanali (LinusTechTips i NCIX.com) su najgledaniji hardware review/unboxing kanali na youtubeu. I Linus zna šta radi.
Možda tebi taj video djeluje besmisleno, ali činjenica je da između AMD grafičkih i Nvidia grafičkih nema boljih. Ovisi kako je koja serija i kojem proizvođaču se posreći pa neke kartice uspiju. I ATI (sada AMD) i Nvidia imali su svojih i dobrih i fail serija.
AMD uopće ne pravi sranja, to da pravi sranja je tvoje osobno mišljenje. A znaš kako kažu za mišljenje, svako ga ima.
Nvidia nije ništa pouzdanija od ATI-ja odnosno AMD-a niti se Intel išta manje kvari od AMD-a. To su gluposti. AMD samo trenutno nema procesor snage Intelovih high end procesora, no svejedno dobro posluje i dalje je konkurencija Intelu.
I, kakvih problema imaš s tom AMD kombinacijom ali da je baš AMD odgovoran za te probleme?
Vedran ko i obicno uleti, napravi se glupim i zauvjek nestane iz teme...
Kaže da je AMD sranje i onda ode i kupi ga... a sranje može kupit samo mentalno zaostala osoba :wink:
Niko Bellic
26-07-2012, 09:09
Vedran ko i obicno uleti, napravi se glupim i zauvjek nestane iz teme...
Kaže da je AMD sranje i onda ode i kupi ga... a sranje može kupit samo mentalno zaostala osobaS:wink:
Ne vrijeđaj mentalno zaostale osobe. One se sigurno ne bi složile s takvom usporedbom.
Delirium
26-07-2012, 11:42
:D
Al mora mu se priznat da ima neki element u tom njegovom trolanju...
Svi znamo da trola, ali većina uzima taj post kao i njegovo ozbiljno mišljenje jer je hejter.
Pričajte vi šta oćete, ali Marijanovićev AMD butthurt par postova iznad je delikatesa.
Ja sam isto već godinama na ATI/AMD-u, baš zato što mi buđet nikad ne dopušta Intel/nVidia kombo. Ali da serem lovu, 101% nebi bio na ATI/AMD.
Ja sam isto već godinama na ATI/AMD-u, baš zato što mi buđet nikad ne dopušta Intel/nVidia kombo. Ali da serem lovu, 101% nebi bio na ATI/AMD.
True :D
Da nisam dobil intel/nvidia kombo po niskim cenama i ja bi bila i dalje na ati/amd kombinaciji :D
Razzarach
26-07-2012, 19:07
Po meni Intel / ATi kombinacija.
AMD u zadnje vrijeme fakat radi sranje procesore...
ATi (AMD) grafe su po meni okej, nikad nisam imo problema sa njima no vjerujem da je nVidia gro puta bolja sta se tice kvalitete i drivera.
Ne vrijeđaj mentalno zaostale osobe. One se sigurno ne bi složile s takvom usporedbom.
Ups... ja im se izvinjavam :)
ako cemo o "kvaliteti", sjetite se drame sa G92 cipom.. valjda najvece smece upovjesti grafickih procesora, rađen od jeftine legure, a štancali su ga ko rusi kobasice... a savijanje PCBa također nije "evo ja izmislio" prica... A sjetimo se samo i drivera koji graficke kartice pretvaraju u pepeo i dim... ATi se bar potrudi svaki mjesec napraviti novi driver^^
al da nekažete da sam fanboy, dns da uzimam komp i da imam para, lakovjerojatno bila neka intel-nvidia kombinacija(better video rendering). zavisi ko šta nudi za koliko para...
zapravo da imam para uopce nebi visio pred kompom :)
mravojed20
28-07-2012, 00:56
no vjerujem da je nVidia gro puta bolja sta se tice kvalitete i drivera.
Šteta što to misliš pošto je skroz pogrešno. Nvidia i ATI se jednostavno svako malo mjenjaju na prvom mjestu po kvaliteti proizvoda i drivera koji ih pogone.
Jedine prave razlike se mogu vidjeti u zasebnim tehnologijama koje nude, nvidia je bolja u jednom, ati na drugom području. No za gaming se jednostavno treba vidjeti što je na tržištu i uzeti bolji proizvod za novac kojim se raspolaže. Kad nvidia kartice budu trošile 20% manje struje, radile na 10 celzija nižoj temperaturi i bile brže za 20% konstantno od svojih ati suparnica u istom cjenovnom rangu, tada se može reć da je 'nvidia gro puta bolja'. A to se neće dogodit vjerojatno nikad.
I tak svi. AMD se kupuje jer nije baš toliko lošiji koliko je jeftiniji. Al da je lošiji, to je neupitno.
Weki mislim da krivo baratas pojmovima :D
AMD je slabiji od Intela ali i zato je jeftiniji pa je to uredu :D
Ako kazes losiji moze se inplicirati da je kvaliteta samih proizvod na nizoj razini , sto nije :D
Kak bi se reklo sve je to isto govno samo krajnja snaga je drugacija :D
Je. AMD je manje pouzdan, a pouzdanost komponenti košta.
Razzarach
28-07-2012, 15:25
Šteta što to misliš pošto je skroz pogrešno. Nvidia i ATI se jednostavno svako malo mjenjaju na prvom mjestu po kvaliteti proizvoda i drivera koji ih pogone.
Jedine prave razlike se mogu vidjeti u zasebnim tehnologijama koje nude, nvidia je bolja u jednom, ati na drugom području. No za gaming se jednostavno treba vidjeti što je na tržištu i uzeti bolji proizvod za novac kojim se raspolaže. Kad nvidia kartice budu trošile 20% manje struje, radile na 10 celzija nižoj temperaturi i bile brže za 20% konstantno od svojih ati suparnica u istom cjenovnom rangu, tada se može reć da je 'nvidia gro puta bolja'. A to se neće dogodit vjerojatno nikad.
Koga boli kurac za tih par watta potrošnje i par celzijusa višoj temperaturi?
šcer od SAVE BAĆIĆA
28-07-2012, 15:28
Možda one koji vole tišinu u kućištu .Manja potrošnja , manje zagrijavanje , sporija vrtnja ventilatora i manji hladnjaci = tiši i jeftiniji komp.
mravojed20
28-07-2012, 22:21
Koga boli kurac za tih par watta potrošnje i par celzijusa višoj temperaturi?
Svih koji oće kupit dobru grafičku za svoje pare, a ne recimo govno ko GTX 480 koje se grijalo i trošilo ko da je ne znam šta.
Nvida nije bolja od Ati-ja u gamingu, to su fenboj gluposti, kao ni ati od nvidije, ko god kaže da je tako nema pojma šta priča.
To ti je prodo stevan džobs?
IGoR_2803
30-07-2012, 10:11
To, pretpostavljam, govoriš iz iskustva? Isto kao što i sereš po 90% novih naslova iako im nisi ni prismrdio...
Uuuu dobro da si mi rekel .
Znaci moram bjezati koliko me noge nose od Apple lapova i kompova jer vecina korisiti AMD/ATI graficke procesore , sto po tebi automatski znaci da je manje pouzdano .
Hvala sto si mi dal jos jedan razlog za bjezati od Apple :P
šcer od SAVE BAĆIĆA
30-07-2012, 11:11
Pa je , Apple je po kvaliteti nula jer bira jeftino a onda to proda skuplje od muda labudova.
klik (http://www.apple.com/hr/imac/features.html#graphics)
"Cijela linija opremljena je naprednim AMD Radeon HD grafičkim procesorima pa su performanse iMac računala bolje no ikada, zapravo, do tri puta bolje.3 Tako ćete u 3D igrama vidjeti više slika u sekundi, a kućne videouratke HD kvalitete montirat ćete još brže i s boljim odzivom no što ste smatrali mogućim."
klik (http://www.apple.com/hr/macpro/features/graphics.html)
"Do pet puta brža standardna grafika.
Zahvaljujući grafičkim karticama vrhunskih performansi iz radionica tvrtke AMD, grafička tehnologija Mac Pro računala do pet puta je brža nego ikada prije.1 Savršena za grafičke prikaze u pokretu, 3D modeliranje, renderiranje ili animaciju, grafička kartica ATI Radeon HD 5770 s 1 GB GDDR5 memorije dolazi u standardnom paketu. U usporedbi s prethodnim standardnim grafičkim karticama u Mac Pro računalu, ne omogućuje samo brži rad, nego je i brža od najboljih grafičkih kartica prethodne generacije."
Niko Bellic
30-07-2012, 13:13
LOL :pray:
Onak, nitko nije spomenuo Apple. Već dugo iMac koristi Intel + AMD grafiku, a laptopi Intel + NVIDIA.
No kakve to veze ima s AMD-ovom lijevom kvalitetom?
šcer od SAVE BAĆIĆA
30-07-2012, 17:59
Nikakve to veze nema osim što Apple sam koristi tu lijevu kvalitetu te ju još i debelo precijeni .Nekom logikom dođemo do zaključka kako je Apple muljatorska firma loših i lijevih komponenata .Nepouzdana jednom riječju .
Razzarach
30-07-2012, 18:01
Ni ne cudim se sto smo sa teme o nvidiji u preporucenim konfama dosli do toga da je Apple sranje.
šcer od SAVE BAĆIĆA
30-07-2012, 18:16
Pa kada se u ovdje pišu teške gluposti .Jedan Apple koji je sinonim za stabilnost i kvalitetu pa da ugrađuje upitne komponte ? W3DR4N sam sebi skače u usta .X360 također masovno koristi grafičke čipove iz AMD-a .Obje nove nadolazeće konzole će također koristiti CPU i GPU iz AMD-a .Što svi su svi ludi ?Koliki se serveri vrte na Opertonima ?
marijanovic
30-07-2012, 18:32
O čemu vi raspravljate? Intel trenutno dominira na tržištu grafičkih procesora. I to s oko 60% udijela.
AMD i Nvidia su tek sitni igrači, jedan oko 25% tržišta drugi petnaestak posto.
Ostali proizvođači imaju zanemarivo mali udio. Đabe vam AMD vs Nvidia kad skupa ne drže ni punih 40% tržišta.
šcer od SAVE BAĆIĆA
30-07-2012, 18:46
Pa to nitko nije ni osporio .
IGoR_2803
31-07-2012, 10:07
O čemu vi raspravljate? Intel trenutno dominira na tržištu grafičkih procesora. I to s oko 60% udijela.
AMD i Nvidia su tek sitni igrači, jedan oko 25% tržišta drugi petnaestak posto.
Ostali proizvođači imaju zanemarivo mali udio. Đabe vam AMD vs Nvidia kad skupa ne drže ni punih 40% tržišta.
ovisi na koji načan promatraš tržište... i tko ti je target group...
Na forumu niko nikada nije ni preporucio intel graficku :) a prodaju se tako dobro zato što ih intel trpa u svaki laptop i maticnu, a dio ih se uopce niti ne koristi nego se kupi normalna ati/nvidia.
marijanovic
31-07-2012, 13:14
Intelove grafičke postoje u procesorima i na matičnim pločama (stolnih računala, laptopa). Nisam vidio nijednu diskretnu grafičku od Intela, al možda ne bi bilo loše da naprave...
Kostolomac
31-07-2012, 13:52
Mislim da sam imao jednu od 8MB prije 10 godina. Hoću internet, 1. generacija.
intel neće nikad napravit diskretnu grafu jer im nije u interesu..
forsaju integrirane tehnologije i ide im posao ko blesav.
nvidija je jednostavno jača.. uvijek. neovisno o tome što je GTX480 bila bučna i vruća i skupa, bila je najjača. no to su nabrzinu pokrpali sa GF104 čipom u GTX460 seriji, koja je bila toliki bangforbuck (performanse, buka, temp, overclock) da je amd valjda isti dan spustio cijene svojim grafama
AMD općenito gledano ima bolji omjer performanse:cijena, ali ne uvijek tak da sam ja konkretno na Phenomu sa Nvidijom :)
Niko Bellic
01-08-2012, 16:46
Šokiran sam da ovako nešto čitam od tebe i mislim da debelo griješiš što staješ na jednu stranu. Obje su kompanije imale svoj "moment in time" kad su žarile i palile u određenom segmentu. Koliko sam upoznat (a mislim da jesam, jer grafe pratim još od vremena kad je vladala Riva TNT2), NVIDIA je više puta imala gušt da se slatko smije i likuje, no to ne znači da se kroz period od narednih desetak godina glavne uloge neće zamijeniti. Ne treba zaboraviti da je tržište diskretnih grafičkih kartica postalo zanimljivo i dinamično te prije nekih deset godina (ili manje) i da je nemoguće, pa čak i pomalo glupo/besmisleno/neracionalno trčati pred rudo i proglašavati pobjednika, kad se ne zna ni koliko će bitka trajati.
Meni i svima koji vole "fino, a jeftino", bitno je samo da ta bitka traje što duže, jer monopol nikome nije u interesu. Ako već moram bacati novce, radije ću to raditi u doslovnom smislu.
Ovo me sve pomalo podsjeća na vječni rat između ljubitelja slanih grickalica i ljubitelja slatkiša. Sve se na kraju balade svodi na to što pojedinac preferira i koliko je spreman platiti za svoj gušt, a generaliziranje na tu temu je jednako besmisleno kao i ono tko je bolji, AMD ili NVIDIA.
nisi me shvatio
osobno sam amd fan :), ali zadnjih nekoliko godina, kao recenzent, sam konstantno u kontaktu sa novim karticama.
i ako gledamo paralelno po generacijama još od sukoba 8800GTX vs HD2900/HD3870 pa do trenutnog GTX680 vs HD7970, nvidijin čipovi su kontinuirano jači. istina, imali su fijasko sa GTX480. kašnjenje, power draw, grijanje itd, ali je čip kao čip bio brutalno jak.
nisam rekao da su kvalitetniji, nego jači. imaju više zahtjeve za strujom, topliji su itd... ali su jači.
nvidia je krenula agresivno sa serijom 8800, a amd je kasnio. amd je konačno ulovio korak i plasirao seriju 5000 ranije nego nvidia svoju gtx400, i otada su uredno mjesec-dva brži sa izdavanjem kartica. nvidia kontinuirano kasni tih par mjeseci, ali im je svaki čip uredno jači nego konkurentski amd model.
i kad kažem uvijek, mislim na nekoliko posljednjih generacija. u svakoj je nvidijin flagship čip imao značajnu prednost nad amdovim modelom.
u budućnosti, tko zna.. možda ja dobijem na lotu i ponovno pokrenem VooDoo ili Savage...
marijanovic
02-08-2012, 08:59
Voodoo ne mozes ponovo pokrenuti kad ga je kupila nvidia.
Savage mozes pokrenuti, ali Savage nije bio proizvođač nego serija S3-ovih kartica. ja sam tako recimo imao S3 Savage 4 32MB u prvom kompu.
Na lotu mozes dobiti.
I da; lako nvidiji izdat jacu karticu pol godine nakon izlaska amd-ove. Nek izdaju za istu cijenu isti dan pa bi obda vidjeli kakva je razlika.
možeš pokrenut sve ako otkupiš pravo na ime..
a seriously.. zar zaista misliš da bih otkupio pravo na "S3" ako mogu otkupit pravo na "Savage" :)
a čisto semantički, možemo gledat kao da sam pričao o modelima kartica..
no nije uopće bitno koliko nvidia kasni. činjenica ostaje da unatoč zakašnjenju, njihov čip je jači.
marijanovic
02-08-2012, 15:47
Nije to kašnjenje, nego se na isti način na koji gledamo da nvidia kasni za amd-om može gledati da AMD kasni za nVidiom tako da je njihov čip jači.
AMD izda HD 7970, nakon pol godine nVidia izbaci GTX 680, pa amd izbaci HD 7970 GHz...
šcer od SAVE BAĆIĆA
02-08-2012, 15:57
lako nvidiji izdat jacu karticu pol godine nakon izlaska amd-ove.
no nije uopće bitno koliko nvidia kasni. činjenica ostaje da unatoč zakašnjenju, njihov čip je jači.
Nije to kašnjenje
"Sizifov posao" (https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcT5z1e_WWzuwzd8L5p7G1WN60nO71rOr gP7R389v_kVWlEL6zN_ZA)
really.. dva mjeseca kašnjenja ćeš ti računat kao da su ovi drugi 10 mjeseci uranili?
znao sam da se u slavoniji loše uči matematika, ali ovak....
marijanovic
02-08-2012, 19:53
Ne ne, brkaš. Ti kažeš da je Nvidia izdala 680-ku kao odgovor na HD 7970, ali ja ću reći da će AMD izdati HD 8970 kao odgovor na GTX 680.
Samo što AMD-u treba malo više vremena da odgovori...
whatever.. ako kartice izađu u razmaku od dva mjeseca, onda pričamo o istoj generaciji..
i u svakoj generaciji nvidia ima jači čip
šcer od SAVE BAĆIĆA
02-08-2012, 21:08
i u svakoj generaciji nvidia ima jači čip
9700pro>4600TI
9800pro>FX5900
šcer, ajd čitaj prije nego uletiš ko muha bez glave..
ne govorim o kontinuiranoj povijesti
i kad kažem uvijek, mislim na nekoliko posljednjih generacija. u svakoj je nvidijin flagship čip imao značajnu prednost nad amdovimSmodelom.
grafa o kojoj ti pričaš (radeoni 9000 serije) nije AMD nego ATI..
ati je bio dostojna konkurencija nvidiji.
amd to nije.
šcer od SAVE BAĆIĆA
02-08-2012, 22:15
šcer, ajd čitaj prije nego uletiš ko muha bez glave..
ne govorim o kontinuiranoj povijesti
i kad kažem uvijek, mislim na nekoliko posljednjih generacija. u svakoj je nvidijin flagship čip imao značajnu prednost nad amdovimSmodelom.
grafa o kojoj ti pričaš (radeoni 9000 serije) nije AMD nego ATI..
ati je bio dostojna konkurencija nvidiji.
amd to nije.
Ispričavam se na uletu popu muhe bez glave i što nisam čitao Vaš post poput pravnika.Što se konkurencije tiče sobzirom da su tržišni udjeli podjednaki ne vidim kako AMD Snije dostojna konkurencija Nvidiji .Što se snage tiče u zadnjih šest godina od kako je amd kupio ati , obje firme tijekom godine izbace neku od kartica koja preuzme vodstvo u performansama ili postane best buy .Ako griješim vjerujem da će te me stručno ispraviti i neizmjerno se radujem vašem idućem postu .
edit .Npr kada je izašao 5870 bio je jači od gtx 285 a 5870X2 je bio jači od gtx295
klik (http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5870-review-test/19)
marijanovic
02-08-2012, 22:39
HD 6970 vs GTX 580?
šcer od SAVE BAĆIĆA
02-08-2012, 22:54
Te kartice su više manje podjednake , kako u kojem testu .
marijanovic
02-08-2012, 23:00
Pa znam, to moje je odgovor na Gwinovo.
No moramo gledati generacijski što se ovog tvog tiče; HD 5870 nije konkurencija GTX 285 već prvoj Nvidia DX11 high end kartici, GTX 480.
HD 4890 je konkurent GTX 285.
šcer od SAVE BAĆIĆA
02-08-2012, 23:05
Generacijski da , ali po datumu izlaska ako se ne varam ne .Ja pričam o uvjetima u trenutku izlaska .
I da zaključim što se mene tiče .Nitko me ne može razuvjeriti da AMD nije konkurentan Nvidiji , dapače .Po ovome (http://www.tomshardware.com/news/amd-nvidia-intel-GPU-graphics,14792.html)Slinku AMD trenutno drži veći dio tržišta i što se poslovanja tiče to je tim kompanijama vjerojatno najvažnije ( "AMD with 24.8 percent and Nvidia with 15.7 percent" ).Koliko se sjećam prije par godina udio je bio podjednak .Izgleda da se ipak Nvidiji obilo u glavu veliki i rasrošni Fermi .Dok su na tržište izbacili gtx 460 već je bilo prilično kasno.Opravdani negativni publicitet se već proširio i izgubili su dio tržišta .Kako se šuška obje nove konzole PS4 i X720 će koristiti AMD čipove pa bi se taj tržišni udio još mogao mijenjati .
.... isto tako i apple sve više lajka AMD, dobrim djelom zato što ima AMD nudo kompletan proizvod, dok sa intelom i nVidiom moraju kombinirati.
btw. jaca je ona grafa koja za toliko i toliko para nudi vise FPSa, a tu AMD gotovo uvjek vodi, e sad što se ajmo rec vec spomenuti 4890 po performansama uspoređuje sa GTX285, a prvakošta 1400 dok druga u isto vrjeme dođe 3000... kakva je sad to usporedba ako jerazlika u cjeni wtf :? (lupio sam nazive grafickih i cijene.. da me nebi odmah napali sa tocnim ciframa... samo karikiram)
a što se tice kasnjenja, nVIdia stigne u ta 2 mijeseca vidjeti kakve su snage AMDove grafe, nabace veci clock na svoje i eo jaci su... hlađenje/potrošnja tu malo gubi odnosno dobiva ali taj dio je ionako manje bitan.
Il nek izdaju u isto vrijeme ili nek se izmjenjuju svakih 6 mjeseci pa da onda vidimo pravu tekmu...
btw. jaca je ona grafa koja za toliko i toliko para nudi vise FPSa, .
really?
hyundai coupe ima bolji omjer konja po dolaru od jedne pagani zonde, ali ga to ne čini boljim autom.
isplativijim da, ali ne jačim.
ne možemo gledat snagu grafe po datumu izlaska. striktno tehnički, HD5870 je pola godine bila najjača grafa na svijetu dok nije izašla GTX480. ali sve ostalo nvidia kasni po 2-3 mjeseca i jednostavno ih se mora gledat generacijski.
udio na tržištu? i kineska bofl tehnička roba ima sve veći udio na tržištu, ali kad želim kvalitetu, onda ipak uzmem Samsung.
nvidia ima jače čipove. ne isplativije, ne kvalitetnije, ne hladnije, ne štedljivije. ali jače.
svatko normalan će kupit neku best buy varijantu. ali nvidia uvijek ima onaj JAČI model za nekoga kome novci nisu problem. isto kao i sportski auti..
Ma uzalud se uopce natezati kaj je bolje kada su obje firme tu negdje .
Jer relano gledano kupiti top model je glupost i bacanje novaca za veliki E-penis .
A i kada sada gledamo usporedbu 7970 i 680 ispada da je na rezama od 1900x1200 nvidia jaca prosecno punih 2 do 3 posto (onak doslovno par frejmova na vec suludo visoke frejmove nis ne znaci) sto je opet E-penis jer mozes reci moja grafa ima jedan frejm vise LOL . Dok na rezama iznad 1900x1200 je Ati jaci 2 do 3 posto , sto je opet nis , i ondak se baci pogled na cjenu i da najeftiniju 7970 dobis za 3.5k cuna a najeftiniju 680 za 4k cuna i opet ispadne AMD bolji izbor i to puno :D
A realno jedino polje bitke izmedu te dve firme je u klasi grafa do 1.500 kn (jer od njih sastoji 80% prodaje grafa) i tu AMD debelo tuce Nvidiu koja ima skupe i kompleksnije cipove .
šcer od SAVE BAĆIĆA
03-08-2012, 07:00
Baš tak ,svaka ti je na mjestu .Eto npr. za biznis spremni AMD partneri sada izbacuju ( grafa samo što nije došla u trgovine ) 7850 sa 1GB rama po cijeni od 200 $ za EU .Pretpostavljam da će ponovno hrpa ljudi kupiti tu grafu a tek se treba čekati odgovor od nvidije .Grafa (http://www.techpowerup.com/reviews/Club_3D/HD_7850_RoyalQueen/)Srastura i vrijedi svakeSkune.
Niko Bellic
03-08-2012, 08:17
Ohoho! Ako se to dogodi mogao bi ja opet drivere skidati s AMD-ove stranice... =)
šcer od SAVE BAĆIĆA
03-08-2012, 08:31
Uzmi u obzir da HD 8000 serija izlazi krajem godine .
Niko Bellic
03-08-2012, 08:50
Jebo ih planned obsolescence u usta pohlepna!
Mogli bi komotno i svaki mjesec novu generaciju izbacivat.
Sad mi se tak sere, a nisam ni drugu kavu do kraja popio.
Mamicu im kapitalističku!
šcer od SAVE BAĆIĆA
03-08-2012, 09:02
Zato se grafe kupuju "polovne" od ljudi koji vole imati sve najnovije :D .
btw. jaca je ona grafa koja za toliko i toliko para nudi vise FPSa, .
really?
hyundai coupe ima bolji omjer konja po dolaru od jedne pagani zonde, ali ga to ne čini boljim autom.
isplativijim da, ali ne jačim.
ne možemo gledat snagu grafe po datumu izlaska. striktno tehnički, HD5870 je pola godine bila najjača grafa na svijetu dok nije izašla GTX480. ali sve ostalo nvidia kasni po 2-3 mjeseca i jednostavno ih se mora gledat generacijski.
udio na tržištu? i kineska bofl tehnička roba ima sve veći udio na tržištu, ali kad želim kvalitetu, onda ipak uzmem Samsung.
nvidia ima jače čipove. ne isplativije, ne kvalitetnije, ne hladnije, ne štedljivije. ali jače.
svatko normalan će kupit neku best buy varijantu. ali nvidia uvijek ima onaj JAČI model za nekoga kome novci nisu problem. isto kao i sportski auti..
Zapravo se slažem sa tobom... ali moja poanta je bila da ako hocu novu grafu ljudi mi preporucuju ati od 1200kn sa 30FPSa i nVidiu od 1400kn i 32FPSa, dok ati vec za 1450kn ima grafu od 40FPSa... dalje je pitanje koliko imam para u đepu ili koliko sam spreman dati para po FPSu... kad je koja izasla zapravo je najmanje bitna stvar.
Razzarach
03-08-2012, 17:38
Ja ne vidim razloga zasto bi netko kupio ista jace od 7850 za single monitor setup...
I ne shvacam idiote koji rade one bijesne SLI/CF konfiguracije sa najjacim mogucim karticama, igre su igrive na 60-70FPS jednako kao na 200.
Stoga čemu bacanje love na bijesne kartice i procesore kad ce i neka srednja konfa odraditi isti posao...
Uostalom futureproofing je nemoguc kolko god ti ulupo para u konfiguraciju... Najjaci su oni genijalci koji misle da ce komp od 15000 kuna za 5 godina bit i dalje high end.
Da ne govorim kolko je resale value smece sta se tice PC komponenti.
http://www.custompcreview.com/wp-content/uploads/2012/03/hd7800-series-battlefield-3-benchmarks.jpg
http://www.custompcreview.com/wp-content/uploads/2012/03/hd7800-series-skyrim-benchmarks.jpg
Ja ne vidim razloga zasto bi netko kupio ista jace od 7850 za single monitor setup...
I ne shvacam idiote koji rade one bijesne SLI/CF konfiguracije sa najjacim mogucim karticama, igre su igrive na 60-70FPS jednako kao na 200.
Stoga čemu bacanje love na bijesne kartice i procesore kad ce i neka srednja konfa odraditi isti posao...
hoće..
ali nekima je gušt imat highend konfu.
ako imam novaca a želim nešta pa si to i priuštim, to me čini idiotom?
Niko Bellic
03-08-2012, 20:53
Pare su da se troše.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.