Pogledaj cijelu verziju : sa otključanim procom nemam zvuk u pojedninim igrama
konfa u sigu, ništ overklokano, samo uključena opcija unlock cpu u biosu, nikakve voltaže dirane a ni druge opcije
proc stabilan 6 jegreni i nisam diro njegovu voltažu, sve je defaultno- možda sam trebo ha?
problem što u steam gta eflc kad loada sejv kad izađem na ulicu čujem nekakav pucanj iz zvučnika i tu prestaje zvuk, isti pucanj čujem kad izlazim iz igre di se zvuk kao nazad uključi,
isto u steam betmenu AA nemam zvuk, igre bi trebale bit pečirane na zadnju verziju pošto je steam u pitanju no u steam mw2 imam zvuk normalano
kad je proc normalan 4 jezgreni zvuk radi normalno, a driveri za zvuk su zadnji dostupni sa gigabyta
neke ideje za problem
Može biti do igre same , bug unutar nje. Probaj proguglati baš za tu igru u kojoj nemaš zvuka. (taj dio di zvuk prestaje)
marijanovic
18-03-2012, 15:31
Procesor prolaz kratki/brzi test stabilnosti (par sati OCCT LinPack) i puni/dugi test (12 sati prime95 blend)?
Pošto je zvučna integrirana, vjerojatno treba blago podići napon northbridgea odnosno čipseta.
Koja je zvučna u pitanju? Gigabyte ne ažurira redovito drivere (ne stavljaju na stranicu najnovije, nekad samo stave neke kad izbace ploču i ne stavljaju nove uopće), stoga je najbolje skinuti najnovije od samog proizvođača (realtek, VIA, C-media, ... - ovisi koji je zvučni čip).
Može biti do igre same , bug unutar nje. Probaj proguglati baš za tu igru u kojoj nemaš zvuka. (taj dio di zvuk prestaje)
mislim da nije, jer kako sam naveo kad proc ostavim u defaultnom 4 jezgrenom obliku sve radi normalno i zvuk također problemi nastaju kad je proc otključan
Procesor prolaz kratki/brzi test stabilnosti (par sati OCCT LinPack) i puni/dugi test (12 sati prime95 blend)?
nebaca nikaki eror u testu
Pošto je zvučna integrirana, vjerojatno treba blago podići napon northbridgea odnosno čipseta.
gdje i koliko je to malo
Koja je zvučna u pitanju? Gigabyte ne ažurira redovito drivere (ne stavljaju na stranicu najnovije, nekad samo stave neke kad izbace ploču i ne stavljaju nove uopće), stoga je najbolje skinuti najnovije od samog proizvođača (realtek, VIA, C-media, ... - ovisi koji je zvučni čip).
realtek, kak da vidim bolje detalje
Karlo_from_Bjelovar
26-03-2012, 19:43
sto se tice napona, u biosu
sto se tice detalja, mozes naci u specifikacijama na netu ili mozes everest installat
IGoR_2803
26-03-2012, 20:48
ili mozes everest installat
hoćeš reći AIDU... :D
Karlo_from_Bjelovar
27-03-2012, 07:06
tek sam sad nakon googlanja skuzio... xd
nisam znao da je promjenio ime...
IGoR_2803
27-03-2012, 10:51
nisam ni ja do pred mjesec dana, kada sam htio nabaviti novu verziju everesta... :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.