PDA

Pogledaj cijelu verziju : Best buy volan

cham3leon
23-02-2012, 18:22
Imam prijatelja koji je zagriženi ljubitelj simulacija vožnji pa kupuje novi volan. Pošto uvijek kupuje sve jeftino, ovaj koji je do sada imao je bio bez FF, nekvalitetan, i sada je konačno pokazao znakove istrošenosti.

Formula Force EX od Logitecha je poslovično najbolji izbor, jer je kvalitetan, a košta 400-500 kuna. Problem je što ga više nema nigdje u ovoj žalosnoj državi. Da li se možda ima neki volan sličnog omjera cijene i kvalitete?

W3DR4N
23-02-2012, 18:55
Formula Force EX je poprilično loš volan. Ima lošu mehaniku i slab stupanj, pa praktički nema nikakve dodirne točke s realnim upravljanjem automobila.

Najbolji izbor bi mu bio potražiti polovni Driving Force Pro. To je bila genijalna volančina, a danas se mogu pronaći za 400 kuna u odličnom stanju.

Treba se raspitati kakav je Thrustmaster Ferrari GT Experience.

cham3leon
23-02-2012, 19:55
Taj Thrustmaster Ferrari niti nema FF, samo vibraciju, što odmah znači da je dosta loš. Ne znam da li mu baš neophodno treba FF, ali sve što nema FF je smećasta kategorija, ne?

W3DR4N
23-02-2012, 20:22
Svi volani ispod 800 kuna su smeće. Gledaš mogućnosti, kvalitetu materijala, mehanike, ff. Volani su skupa igračka i neće se previše usrećiti s nečim jeftinim.

Vedro
23-02-2012, 20:28
Ovaj volan mi se cini brutalan http://www.overclock3d.net/reviews/inpu ... 1_review/1 (http://www.overclock3d.net/reviews/input_devices/steelseries_srw-s1_review/1)

W3DR4N
23-02-2012, 20:38
Izgleda ko perec.

cham3leon
23-02-2012, 20:44
E to bi bilo taman za njega, jer uglavnom vozi F1 :D

Vedro
23-02-2012, 20:45
Mora izgledati ko perec,ima hrpu gumba.

Iceman
23-02-2012, 22:16
Imam Thrustmaster Ferrari F430 FF, kupio ga prošlo ljeto, vrlo zadovoljan. Igram sve novije vozačke naslove s njim. Ima FF, dovoljno gumbića, ima polugice za promjenu brzina iza volana, metalne papučice (gas i kočnica). Igram i F1, igra ga prepoznaje i super je s njim voziti. Jedini problem za tvog prijatelja može biti cijena jer dođe između 800-1000 KN ovisno gdje ga se nađe. Ja sam u jednoj trgovini ga našao za 1099 KN a u drugoj na nekom sniženju i čekanju pola godine 799 KN.

cham3leon
04-04-2012, 09:12
Na kraju je kupio Thrustmaster Ferrari GT Experience. Pošto čovjek nema para za ništa bolje, mislio je uzet Formula Force EX, ali njega više nemaju nigdje, bar u Rijeci (koje iznenađenje), pa je uzeo tog Thrustmastera koji niti nema FF, pa je samim tim ona smeće kategorija.

Ali ipak, to mora da je najbolji volan bez FF koji se može nabaviti. Ima kvalitetan sistem učvršćivanja za stol, dobre pedale sa dugim hodom i različitim otporom (kočnica je malo tvrđa), puno tipki, i ima ugrađeni popriličan deadzone na samom volanu za koji mi nije bilo jasno zašto su ga stavili jer to dosta narušava osjećaj vožnje, ali kad uzmete u obzir da je najčešći kvar na non-FF volanima bacanje spikeova u stranu kad je volan na središnjoj poziciji, moram priznati da su se jako dobro dosjetili.

Duke of Earl
04-04-2012, 09:31
Ja sam svoj driving force pro kupio u ve-milu prije 4-5 godina za mislim 550-600 kn, ni dan danas mi nije jasno kako. Fora je u tome što je taj volan od svog izlaska do danas uvijek koštao imeđu 850-950 kn u svakoj hrvatskoj trgovini. Neznam jel su oni napravili pogrešku u cijeniku, ali čim sam vidio tu ponudu, otišao sam i kupio ga, i nikad nisam tražio objašnjenje :)

cham3leon
04-04-2012, 09:50
To ti je onda stvarno bio odličan deal. Ja imam prastari Formula Force GP koji je već mijenjao bar 2 vlasnika prije mene, nedavno odletio sa stola i odvozio mnogo krugova i još uvijek se drži kao nov. DFP je još i bolji. Ni ja ne znam kako su ga mogli prodavat po 600 kn, ali to je ono o poklonjenim konjima :)