Pogledaj cijelu verziju : PC računala se sve lošije prodaju
Prodaja PC-a posustaje, pogotovo u SAD i zapadnoj Europi. Što mislite zbog čega?
Ekonomska kriza, prebrzi dolazak novih komponenti koje ne donose previše iz generacije u generaciju, utjecaj konzola, tableta i pametnih telefona, neatraktivne igre i softver, ili su jednostavno ljudi zadovoljni onim konfiguracijama koje posjeduju, pa im ne pada kupovati nove sve dok rade?
http://vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/L ... 11.-i-2012 (http://vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/Lose-procjene-prodaje-PC-a-za-2011.-i-2012)
Herr Schnitzel
08-09-2011, 22:00
Ovo zadnje, barem s mog stajališta.
Mislim da se zbog ekonomske krize ljudi zadovolje onim sta imaju. Ja jesam dugo vremena.
Sonic_Moronic
08-09-2011, 22:03
@Šnicla
Isto to. Kupujem nove komponente tek kad se sjebu do kraja. Obično budem 3-4 godine, pa i više, na istoj konfi.
Niko Bellic
08-09-2011, 22:08
Isti vrag kao i s filmovima i glazbom. Previše se forsa kvantiteta, a premalo do izražaja dolazi kvaliteta.
Arbiter of Change
08-09-2011, 22:32
Nema potrebe za novim komponentama zbog konzola.
bezimeni
08-09-2011, 22:46
Sasvim su nas dovoljno muzli sve ove godine .Ovo primirje samo neka potraje.Na žalost , za godinu /dvije kada izađu nove generacije konzola krenuti će i divlji zapad u PC gamerskom svijetu .
Razzarach
08-09-2011, 23:00
Zadovoljan sam sa svojom kantom a para nemam ni za pivu a kamo li kupovinu kompa dok ovaj radi...
Cookie monsta
08-09-2011, 23:01
Drage volje bi dodo nekih novih komponenti u komp samo neznam od kojih para da kupim te komponente
Sgt. Bull
08-09-2011, 23:09
Činjenica je da za cijenu jednog dostojnog kompa za igranje narednih par godina, mogu uzeti konzolu (i one điđe) i igrati narednih 5+ godina bez ikakvih problema.
Arbiter of Change
09-09-2011, 09:30
Činjenica je da za cijenu jednog dostojnog kompa za igranje narednih par godina, mogu uzeti konzolu (i one điđe) i igrati narednih 5+ godina bez ikakvih problema.
Je, posebno kad ti je svaka igra 300-400 kuna u nas. :eyebrows:
inb4 Wedran.
.Na žalost , za godinu /dvije kada izađu nove generacije konzola krenuti će i divlji zapad u PC gamerskom svijetu .
Mislim da neće, konzole će eventualno doći na razinu današnjih PC konfi iz višeg-srednjeg ili nižeg-visokog razreda, tak da će opet biti dovoljan jedan upgrade konfiguracije (vjerojatno samo nova grafa uz najslabiji quad i 4-8GB RAM koji su tak i onak skupi kao kila pistacija ili boljeg pršuta) da možeš pratiti konzolaške portove sljedećih par godina. Komponente su otišle toliko u naprijed da ih konzola ziher neće stići... nikada.
Sonic_Moronic
09-09-2011, 09:52
Lol, malo si zaboravio na često neoptimizirane portove.
bezimeni
09-09-2011, 10:30
.Na žalost , za godinu /dvije kada izađu nove generacije konzola krenuti će i divlji zapad u PC gamerskom svijetu .
Mislim da neće, konzole će eventualno doći na razinu današnjih PC konfi iz višeg-srednjeg ili nižeg-visokog razreda, tak da će opet biti dovoljan jedan upgrade konfiguracije (vjerojatno samo nova grafa uz najslabiji quad i 4-8GB RAM koji su tak i onak skupi kao kila pistacija ili boljeg pršuta) da možeš pratiti konzolaške portove sljedećih par godina. Komponente su otišle toliko u naprijed da ih konzola ziher neće stići... nikada.
Nisam baš siguran...iako su ovo za sada špekulacije ali gdje ima dima ima i vatre .Klik (http://www.examiner.com/game-news-in-national/amd-xbox-720-graphics-will-look-like-avatar)
"Technology company AMD, who supplied the graphics hardware for the Xbox 360, claims that the next Xbox will be capable of the level of graphical detail seen in James Cameron's movie Avatar.SEven on PC, that kind of technology just isn't here yet, but AMD claims the Xbox 720 will launch with it.
While AMD would not confirm they were actually working on the 360's successor, director of ISV relationships at AMD, Neal Robison, stated that gamers have a lot to excited about.
Robison also mentioned that the A.I. and physics capabilities of the next-gen hardware will allow for every pedestrian in a game such as Grand Theft Auto or Saints Row to have a totally individual mentality, meaning when you shoot a gun or run someone over they don't all just do the same thing. There will be no more mob mentality, where everyone just screams and runs away; every NPC will actually be an individual character.
Whoa."
cham3leon
09-09-2011, 11:14
Pa evo, ja uglavnom još uvijek mogu igrati sve i svašta na dosta zastarjeloj konfiguraciji koju ne mislim ni mijenjat još zasad, jer nemam ni prevelikog razloga za to.
Komponente izlaze redovito, ali nemaju toliko velik razmak u performansama kao nekad, tako da je i ono prvo vjerojatno uzrok. Konzole diktiraju zahtjevnost igara, a PC gaming ih prati. Što se tiče tehnološkog napretka, i bolje tako. Ne želim da mi grafička i procesor zastare za godinu dana.
Igre čak i ako jesu neatraktivnije, tko voli igrat, igrat će što mu se ponudi. Jest da danas manjka mnogo toga čega je nekad bilo više, ali nije ni tu sve tako crno, jer s jedne strane igre zapravo i napreduju.
Ja sam mislio kupovat novi komp, ali onda sam se sjetio da mi sve igre ioanko rade na ovoj 3 godine staroj kanti.
Neven <R>
09-09-2011, 12:28
Sam ne kužim kakve veze gaming ima sa svime kad je to ionak malen faktor u prodaji PC-a. Vjerojatno kompanije štede, a i ne treba im za word/excel svake 2 godine novi PC
McPingvin_v2.0
09-09-2011, 13:23
Prebrzi dolazak komponenti? Od Intelove "i" serije nisam čuo za neku komponentu o kojoj bi se "možda eventualno dalo razmisliti" po pitanju nabavke.
mravojed20
10-09-2011, 11:12
A-a, ne možeš usporediti PC komponente i komponente koje će konzole koristiti direktno po 'snazi'.
Jedan xbox 360 i PS3 može s onim 5 godina starim hardverom vrtiti igre koje izgledaju zbilja lijepo, čak sve ljepše i ljepše kako se postupno sve bolje crpi njihova snaga, a i dalje se mogu bez problema nositi s PC verzijama istih igara, koje ne izgledaju ni blizu dovoljno drastično bolje da bi opravdale kupnju razvikanih PC komponenti.
PC može imati ne znam koliko jake grafičke itd a šta mu to sve znači kad to nije unificirana platforma kao konzola kod koje se iskoristi zadnji atom snage ma kakav god hardver bio.
Konzole boli kurac za naše komponente. Pa jebemu koliko generacija grafičkih je prošlo otkad su sadašnje konzole izašle? i opet igre izgledaju tek mrvicu bolje na PC-u.
Konzole diktiraju koliko će grafika napredovati, zato u zadnjih par godina nema neke potrebe za extra jakim komponentama, šta će nam.
Ali kad krene nova generacija, bit će opet onaj ogromni pomak na području grafike i gotovo je sigurno da ekipa s današnjim mid range konfama bude morala poveći upgrade napraviti.
I onda će opet uslijediti te spike da je GTX 3000žnj puno jača grafa od neke tamo šta ima xbox 720 a ono bokte igre izgledaju isto i na jednoj i na drugoj.
I onda 2017. tamo će govoriti kako je GTX 8000 bolja i daleeeeko jača od zastarjelog xbox 720 hardvera a ono igre budu izgledale mrvicu bolje na PC-u, onako LOL.
I tako ukrug se taj glupi ciklus stalno ponavlja dok PC gaming ne odumre totalno i sve pet, budemo se svi igrali s kauča na ogromnim tv ekranima i boli nas đoko.
bezimeni
10-09-2011, 12:31
Prilično si u pravu samo što je na stvari prilična doza sivila u stvarnosti kao i uvijek u životu .Tema će otići ko zna u kojem smjeru ali neke stvari treba napomenuti .
Kada konzola izađe nije ni približno jeftina kao sada na svom zalasku .U stvari najmanje je duplo skuplja te u trenutku izlaska za njenu cijenu možeš kupiti pristojno računalo .Uvijek je tako .Dalje , konzola u trenutku izlaska je dosta tehnološki nazadnija nego na svom kraju puta . Proizvođač ju želi upakirati u nekakav pristojni izgled te u trnutku izlaska proizvodni proces procesora i grafičkog čipa je na više nanometara nego na kraju životnog vijeka konzole .Takve prve konzole u pravilu troše više struje , što povlači veće zagrijavanje , što opet povlači česte kvarove i kraći životni vijek konzole .S obzirom da sve žele upakirati u malo privlačno kućište hlađenje je teže za izvesti a i pokušavaju uštedjeti na svemu jer konzole u očetku idu ispod cijene i na svakom prodanom primjerku gube .Puno intezivnijih igrača promjene prvu konzolu upravo zbog kvara .
Sad još uzmi u obzir da su igre oko 30% skuplje za konzole ispada da odluka nikako nije jednostavna.
bezimeni
10-09-2011, 15:43
edit, baš našao dobru usporedbu
Konzole boli kurac za naše komponente. Pa jebemu koliko generacija grafičkih je prošlo otkad su sadašnje konzole izašle? i opet igre izgledaju tek mrvicu bolje na PC-u.
Igra izašla na PC-u prije tri godine i ta ista igra koja izlazi na konzoli uskoro .
http://i.imgur.com/PCPLZ.jpg
Systematic Reverse
10-09-2011, 16:51
I tako ukrug se taj glupi ciklus stalno ponavlja dok PC gaming ne odumre totalno i sve pet, budemo se svi igrali s kauča na ogromnim tv ekranima i boli nas đoko
ne hvala.
mravojed20
10-09-2011, 17:10
Mravojed konzolaš.
Xero troll.
@Bezimeni
Izgleda Crysis bolje na PC-u naravno, napravljen je za PC i ovdje se radi o portu NA konzole. Premda na službenoj stranici screenovi s konzole izgledaju odlično. A sjetimo se koliko ljudi je Crysis moglo igrat na visokim postavkama kad je izašao. I koliko ih sad može igrati na visokim postavkama. Malo. I koliko je generacija grafičkih kartica prošlo dok se ta prokleta igra nije počela vrtjeti kako spada.
Istina je da koštaju konzolaške igre podosta više, nema modova, ali kvarenje konzola(bilo početne serije ili kasnije) je rizik kao i kod kupovine PC-a, može ti se sutra neš desit i crkne, a i ne mora, tako da taj minus ide za oboje. itd. ali evo vjerujem da kad bi imao dobar prihod, i mogao birat jednu varijantu, radije bi išao na 42'' tv + konzola i neki prosječni laptop ili komp za word, net i Diablo 3 nego se držat PC-a za igranje ko pijan plota i propuštat sve ekskluzivne naslove s konzola, jebat se s tim oće se pokrenut, neće, oće izbacit za 2 minute na desktop, oće Fallout 3 nakon 45 minuta jednostavno izbacit BSOD ili samo restartat komp, ili samo CTD, jel ovaj drajver paše, zašto se meni ruši kad sam na ovom nivou a kod frenda ne itd itd.
Nije mi uopće cilj neš braniti konzole ili napadati PC na kojem se i sam igram i konzole niti nemam, nego jednostavno želim ponuditi svoju perspektivu stvari koja se dosta rijetko vidi na ovom našem forumu.
bezimeni
10-09-2011, 17:34
Stavi sve na papir pa ćeš vidjeti finu razliku .Recimo da kupiš jednu igru mjesečno ...neki bi rekli malo neki puno .Uzmimo da je to neki prosjek za čovjeka koji se zove gamer.Uzmimo da je igra za konzolu skuplja 100 kn od PC igre .12 mjeseci , 1200 kn godišnje X recimo 5 godina cc 6000 kn samo na razlici u igrama...to je jedna cijela jako dobra konfiguracija .Koliko te košta konzola kada izađe + 42" TV + laptop ? Ekskluzive ? Sada već pričamo o dvije konzole jer svaka ima svoje ekskluzive plus PC sa svojim ekskluzivama ?? Znači pričamo već o tri platforme .Recimo da te ne zanimaju PC ekskluzive nego one za konzole.Opet moraš birati između platformi ili kupiti obje.
Da ne pričam oko naplate onlive servisa na mjesečnoj bazi .Ili ako taj servis rikne pa ga nema mjesec dana .Misliš da konzolaške igre nemaju problema sa smrzavanjem , neoptimizacijom , trzanjem i sl. ?
Po nekim predviđanjima igranje se vraća na PC kao na vodeću platformu .
http://www.bug.hr/master/vijesti/svjetl ... 10835.aspx (http://www.bug.hr/master/vijesti/svjetla-buducnost-pc-mobilne-igre/110835.aspx)
Pretvorili smo ovo u prepucavnje pC vs konzole a to smo razradili već 100 puta .Malo mi postalo dosadno o tome raspravljati iznova :D .
Ja bi rado grafiku sa konzola za konstantnih (vise manje) 60 fpsa
Konzole u današnjem dobu nemaju apsolutno nikakvog razloga da postoje. Sve se to može napravit na Pc-u s boljom grafikom i kontrolama za manje para. Konzole su napravljen da se ljudi mogu igrat u udobnosti svog doma jer su kompvi bilo preskupi. Danas se pc kao moj može nabavit za 200 eura i na njemu igrat sve igre koje su dosad izašle. Možda ne na najvišim detaljima, ali bar na medium. Za to što danas postoji generacija retardiranih konzol pedera je kriva industrija koja ovo nije skužila prije 4 godine i sad svi čekaju novi xbox koji će bit smeće kao i prošli.
Marvin OCX
11-09-2011, 10:03
Po nekim predviđanjima igranje se vraća na PC kao na vodeću platformu.
Ruke ti se pozlatile ako se ovo obistini i ako se igre budu radile za pc pa portale na one hebene kutije zbog kojih sam zeljan kvalitetne pucacine...
mravojed20
11-09-2011, 10:21
Konzole u današnjem dobu nemaju apsolutno nikakvog razloga da postoje. Sve se to može napravit na Pc-u s boljom grafikom i kontrolama za manje para. Konzole su napravljen da se ljudi mogu igrat u udobnosti svog doma jer su kompvi bilo preskupi. Danas se pc kao moj može nabavit za 200 eura i na njemu igrat sve igre koje su dosad izašle. Možda ne na najvišim detaljima, ali bar na medium. Za to što danas postoji generacija retardiranih konzol pedera je kriva industrija koja ovo nije skužila prije 4 godine i sad svi čekaju novi xbox koji će bit smeće kao i prošli.
Nije 'kriva' industrija nego potražnja gamera koji su jednostavno željeli nešto na čemu će se godinama moći igrati bez zajebavanja sa sranjima koja nosi PC gaming.
Zašto bi se igrali na medium ako mogu na high?
Nama balkancima ovdje je trenutno jedina prepreka skupoća igara za konzole, jer većina 500kn za igru nema ni ne bi dala ni da ima, a piratizirati na PS3 nije pametno, dok za PC se odigra po 15 naslova mjesečno jer svih boli k za kupovinu originala i tek se tu i tamo kupi pokoja originalna igra.
Zato je nama ovdje tako super PC i isplativ i bogom dan, jer kad imaš PC naigraš se ko idiot.
Da imamo svi konzole ne bi odigrali ni 20% onog što smo uspjeli na PC-u.
Ja sam odigrao 400+ igara u životu, a evo iza mene na polici je 16 originala.
Da sam konzolaš koji je kupio PS3 pred 4 godine, mislim da bi svekupno odigrao jedva 7-8 igara dosad.
Tako da se nemojmo zavaravati, da su konzolaške igre nama 'dostupne' kao što su nam dostupne PC igre, mislim da bi razmišljanja bila podosta drugačija oko toga šta je isplativije.
EDIT:
I još nešto, jedini razlog zašto se danas na PC-u možeš igrati ok i sa dosta starim komponentama, i realno ne treba imati 3000kn skupu grafičku i slično, jest što ti upravo konzole diktiraju koliko će grafika napredovati u određenom razdoblju.
Da njih nema, da je samo PC kao izbor, grafika bi daleko brže napredovala, samim time i zahtjevi, samim time bi se i nakupovali i nadograđivali češće nego sad, samo da održimo korak s time. Tako da dok pljuješ po konzolama totalno nerazumno, sjeti se da se zbog njih čak i mi možemo igrati na starim kantama udobnije nego ikad prije.
Xbox crkava svaka dva mjeseca. PS3 je bolji, ali onda se dese onakva sranja s psnom i vidiš da i konzole imaju brdo tehničkih problema. Mravojede ti si samo ljuti jer ti stare igre ne rade na novom pc-u. Znam jer sam ti čito kolumnu prije 25 godina dok je pisiplej još izlazio.
mravojed20
11-09-2011, 10:37
:D
Igram Stronghold i D2, grije se đubre toliko da čim upalim neku igru u 3D grafici, moram gasiti za 15 minuta. To jesam ljut. I kanta je stara 3 godine već ako se ne varam. :roll:
Znam, znam da ima sranja i na njima, imam oko na PS3 jer mi je 360 stvarno šrot što se igara tiče. Al isto toliko tehničkih problema, čak i daleko više mogu očekivati i na PC-u.
Znam samo da eto, konzole su sigurno utjecala na prodaju PC-a, zajedno sa svim ostalim okolnostima, i samo hoću reć da nekako mi je sad jasnije ZAŠTO, nego prije recimo 5 godina kad je izašla ova generacija. E da imam para( i posla) ko Wedran.. :D
Eto meni se takve stvari ne dešavaju pa sam valjda zato toliki pc fag(nije da tako nešta postoji to su konzolaški pederi izmislili). Šta god sam probo igrat radilo mi je. Bude loš framerate i slično na novijim igrama, ali svejedno rade. Jedino su mi ps2 igre preko emulatora bacale bsod.
Marvin OCX
11-09-2011, 10:47
Da njih nema, da je samo PC kao izbor, grafika bi daleko brže napredovala, samim time i zahtjevi, samim time bi se i nakupovali i nadograđivali češće nego sad, samo da održimo korak s time. Tako da dok pljuješ po konzolama totalno nerazumno, sjeti se da se zbog njih čak i mi možemo igrati na starim kantama udobnije nego ikad prije.
...a zanemari to sto gaming stagnira jer je nebitno? Rado bi ja nadogradjivao komp da imam razloga,to su ipak slatke muke jer svi volimo to sto znamo da ce u tom slucaju pomijeranje onih "trimera" udesno znaciti nesto vise i nesto bolje. Dojadilo mi je staviti sve na high i kad pokrenem igru pomisliti kako lose ili standardno izgleda. Opet rijec je samo o grafici,fizika i ostalo su tema za sebe.
bezimeni
11-09-2011, 10:48
Mravjed očisti taj PC od prašine , skini hladnjak na procu i grafi pa zamjeni pastu .Vjerojatno ti se zaštopao hladnjak na grafi pa se pregrijava .
edit;Marvine stvarno ne vidim problem u današnjem stupnju grafike .Ima igara koje izgledaju prehebeno i opterete i najjače strojeve na maksimum .Crysis 2 u DX 11 je ludilo , Shift 2 je čisti sex , Metro ti izgazi PC na sastavne dijelove kada upališ DX11 itd.Dolazi i Battlefield 3 pa slobodno kupi novu kantu ako ju želiš igrati u punom sjaju .
Herr Schnitzel
11-09-2011, 11:09
Ne zaboravimo i da je dobar dio igara na PC-u modabilan, što je kod mene ekstremno velika prevaga. Od Battlefielda 2 imam tri igre: Battlefield 2, Project Reality i Forgotten Hope, koje potpuno opravdano mogu uzimati kao zasebne igre. Općenito, sloboda koju PC pruža korisniku je nezamjenjiva. Uz to, probaj igrat Total Warove na Xboxu i javi kako je prošlo.
Marvin OCX
11-09-2011, 11:19
Mravjed očisti taj PC od prašine , skini hladnjak na procu i grafi pa zamjeni pastu .Vjerojatno ti se zaštopao hladnjak na grafi pa se pregrijava .
edit;Marvine stvarno ne vidim problem u današnjem stupnju grafike .Ima igara koje izgledaju prehebeno i opterete i najjače strojeve na maksimum .Crysis 2 u DX 11 je ludilo , Shift 2 je čisti sex , Metro ti izgazi PC na sastavne dijelove kada upališ DX11 itd.Dolazi i Battlefield 3 pa slobodno kupi novu kantu ako ju želiš igrati u punom sjaju .
Problem je sto povremeno dostizanje graficke kvalitete npr originalnog Crysisa u igrama koje si naveo nije razlog da kupujem novi komp,narocito kad znam i vidim nikakvu razliku izmedju tzv dx11 i dx10. Crysis je jos uvijek najljepsa igra.
Hardverska glad nije nikakav pokazatelj kvalitete igre.
bezimeni
11-09-2011, 11:38
Ne pričam o kvaliteti igre nego o grafici , jednoj od komponeta igre za koju ti tvrdiš da nije dovoljno napredovala.neznam zašto sada uvlačiš sveukupnu kvalitetu gre koja je krajnje subjektivan pojam.Ja ti tvrdim da imaš itekako razloga potrošiti hrpu para ako želiš igrati igre u punom sjaju .To što su ti vidio i to što osobno odigraš su dva različita pojma. DX11 je donio daleko veći skok nego što je donio DX 10 u odnosu na DX 9 .I Crysis 2 je sa zadnjom nadogradnjom daleko ljepši od jedinice .Intejeri u prvom dijelu su smiješno loši .Pogledaj si unutrašnjost random baraka u jedinici pa probaj dvojku na DX11 sa teslacijom .Jedino što je bolje u jedinici je fizika ali ne i grafika.
A ako tebi kao ljubitelju FPS-ova nadolazeći Battlefield 3 nije dovoljan za kupovinu DX11 hardvera ( s obzirom da želiš pravo PC iskustvo ) onda stvarno neznam koji bi ti FPS to bio .
Konzole ne koče ništa .Tko želi igrati igre na uber detaljima treba strojčinu .Kikni na video :D .
4mJeefx5_Qc
Chupacabra
11-09-2011, 11:58
Možeš igrat loše igre.
Mislis, starije.
Marvin OCX
11-09-2011, 12:02
Ne dovoljno vec nikako. Gafika stagnira. Crysis je ljepsi od Crysisa 2,fotorealisticniji i detaljniji sa fenomenalnim efektima koji nisu ovakav ili onakav bljesteci blur od kog me glava zaboli. I ima fiziku. Milju je ispred dvice koja je cista konzola-konzola ne koci vec je ustopala evoluciju gaminga poput Liliana Thurama u najboljim godinama i ti to znas podsvjesno,zato i strahujes da ce ti konzola unistiti Stalkera :P
A ova furka sa 3 monitora...ne znam,nisam jos probao(uskoro cu vjerovatno imati priliku) al mi realno djeluje ko tesko preseravanje.
Skok dx11 je minoran naspram skoka dx10-dx9. Opet spominjem Crysis,high i very high detalji,tj dx9 i dx10-razlika je preocita.
bezimeni
11-09-2011, 12:07
A dobro , ne namjervam više ovdje pisati jer svako ima svoje mišljenje i na kraju nema nikavog smisla.Osobno sam vrlo zadovoljan današnjim stupanjom razvoja grafike o kojoj ovdje i pišem a ne degradiranju nekih gameplay elemenata prodorom konzola.Dva različita pojma i dva različita "straha " .
Marvin OCX
11-09-2011, 12:19
Nisam ni ja bas nezadovoljan,kazem samo da stagnira i na taj nacin je degradirana grafika u igrama kao i vecina ostalih gameplay elemenata tako da pricamo o istom :D
Bolje da stagnira nego da kao prije za svaki igru miraš kupovat novi komp. Pc kao platforma za gameing nikad nije bio bolji. Komponente su super jeftine i igre super izgledaju. Na konzolama je grafika ružna kao kurac. Nije loša jednostavno je ružna.
Marvin OCX
11-09-2011, 12:33
Evolucija trazi adaptaciju. I nije bas svaka igra trazila novu komponentu,relativno cesto se to desavalo al i bilo vidljivo isplativo. Mozda su moja ocekivanja na tom polju prevelika jer realno ima dosta igara koje izgledaju fantasticno i predstavljaju vrhunac ovog i nekog buduceg vremena. Gledam Battlefield 3 i realno ne vidim kako moze bolje tj ljepse...
A grafika na konzolama je isforsirano lijepa,drecava i bljestavo mutna. Ne sjeda mi nikako.
A grafika na konzolama je isforsirano lijepa,drecava i bljestavo mutna. Ne sjeda mi nikako.
Gadna. Kao. Kurac.
McPingvin_v2.0
11-09-2011, 12:44
Blještavo mutna zato da ne vidiš kako su teksture low res. Star trik, iznimno funkcionalan ako nisi vidio ništa bolje.
Marvin OCX
11-09-2011, 12:58
Znam razloge blura i bljestavila, sjedis 3 metra od tv-a i kao ne trebaju ti jake texture,samo sto mi je stari taj "trik" ruzan i iznimno lose utice na mene jer me svaki puta glava zaboli od tog sranja :D
Ja osobno nemam nista protiv konzola ali brate dokle da pc gaming trpi zbog njih?Zasto se igrice prvo ne razvijaju na pc-u pa onda da se portaju na konzole?Jel to nije logicno?Izgleda da nije jer se radi obrnuto!Mislim bilo bi logicno jedino da su konzole duplo jace (a nisu) a uz to pc nudi sto drugih mogucnosti.Drugo sto me jako nervira je gotovo da i nema vise pc eksluziva a zasto?Zbog piraterije?Pa na xbox-u je piraterija duplo vise razvijenija!Najgluplji potez ubedljivo mi je Crytek napravio (bio sam njihov miljenik ali vise ne),zato jer je prvo krenuo sa Crysisom kao pc eksluziva a sad se prodao konzolama kao neka prostitutka i cak ce Crysis 1 napraviti za konzole!Pomirio bi se sa tom cinjenicom da je npr. Killzone 2 napravljen za pc ali ovako,sramota!Znam da konzole imaju svoje eksluzive ali one makar ne prave posle te igre i za pc dok je kod pc-a obrnuto.Ili pravite igrice za sve platforme ili se drzite ovo je pc eksluziva a ovo je za konzole eksluziva a ne ovakva sranja! I da jos jedna stvar koja me uzasno nervira je ta cim su konzolasi videli da je Battlefield 3 na konzoli malo losiji po izgledu nego na pc,odma su digli frku kao da su na pc stvorili Crysis grafiku a na konzolama grafiku iz 2000 godine!Mislim kako se usude javiti sa takvim reakcijama,pa pc je duplo propatio od 2007 sto se tice grafike (ne uzeci izuzetke tipa Metro,Crysis 2)prodaje itd., a i ja takvu razliku izmedju grafike na konzoli i pc-u ne vidim.
Arbiter of Change
11-09-2011, 15:32
Bolje da stagnira nego da kao prije za svaki igru miraš kupovat novi komp. Pc kao platforma za gameing nikad nije bio bolji. Komponente su super jeftine i igre super izgledaju. Na konzolama je grafika ružna kao kurac. Nije loša jednostavno je ružna.
Nije bolje, ne sudi prema nama scenu. Bolje da napreduje pa makar ja ne mogao igrati nego da zapnemo na istome 5 godina opet.
bezimeni
11-09-2011, 16:16
Ne znam na kakvom vi to hardveru igrate i koje igre igrate i o kavom stagniranju vi pričate.Da li mi može netko objasniti taj dio oko grafičkog stagniranja ?
sWs8vldjef0
2r0DsxgYlgk
XGvu5C7JyfI
JEBAhJNXQOc&feature=related
GVbDg_-JYD8&feature=related
2zw8SmsovJc
oEGFgFoOfrI&feature=related
yAE6tjD3YHM
Kako je jebena grafika na igricama steta sto meni ne moze :(
Marvin OCX
11-09-2011, 21:21
Ev danas uslikao. Ne moze ljepse,jako blizu da, ali ljepse ne. A igra je kako kazu "jucerasnja vijest"...
http://img828.imageshack.us/img828/8305/crysis64200905182226428.png
http://img545.imageshack.us/img545/7321/crysis64200905172346293.png
bezimeni
11-09-2011, 21:59
Usporedba prije DX 11 patcha
0AzUCbRCvB8&feature=related
i onda uzmi u obzir još i ovo sa patchom
lSfN7OTUOTA&feature=related
Na stranu što je radnja u prvome na tropskom otoku pa ima zlatnih ribica u moru a dvojka u zagađenom velegradu .
Marvin OCX
11-09-2011, 22:07
I nastranu sto su texture u prvom dijelu 5 godina starije i vidljive iz aviona... A stara je to igra.
A prvi dio sa modovima i zejebancijama je apsolutno nenadjebiv za bilo sta sto ce izaci u narednih 10 godina ukoliko se ne obistini ono sto si postao o vracanju glavne uloge u gamingu na pc.
Kad bi bar grafika ostala kakva sad je jos neko vrime. Ja ne znam ko bi se bunija da im svaki fps u sljedecih 5 god izgleda ka Crysis 2. Bar bi bija miran sa trenutnom konfiguracijom vise od 8 miseci.
bezimeni
11-09-2011, 22:16
A vidiš neki nisu nikada zadovoljni pa kukaju zbog "zastarjele" grafike a niti ju ne mogu pokrenuti sa svim detaljima na svom zastarjelom hardveru .
Da im se ne nudi bolje niko se ne bi bunija da je zastarjelo
cham3leon
12-09-2011, 14:12
Jesam li ja jedini ovdje kojeg boli kita da li je tekstura za 5% veća ili manja i da li objekti i likovi imaju 7 ili 10 milijuna poligona? Same mogućnosti enginea i snaga hardvera mogu biti temelj lijepoj grafici, ali i s njima vizuali mogu biti ružni.
Jedna od igara koja mi je ostala u sjećanju kao igra s jako lošom grafikom (i gotovo svim drugim elementima, ali to sad na stranu) je prvi Dirt. Za ono doba je imao zbilja cutting edge grafičku tehnologiju, ali je pretjeravanje s HDR-om izgledalo jako ružno i davalo dojam kao da si pijan ili nadrogiran pa je sve bilo zamućeno i blještavo.
S druge strane, Just Cause 2 tehnički nema bog zna kakvu grafiku, ali je čisti eye candy i vizualna poslastica, i usto se vrti na svakoj konfiguraciji bez ikakvog trzakanja. Jest da je totalni trash, ali to joj se mora priznat. Vizualna kvaliteta igre se očituje u tome kako su napravljene teksture, level design i slični elementi. Ako se tehnologija iskoristi za dobivanje boljeg dizajna, onda je svakako dobrodošla, a ako je tu samo kao tehnička demonstracija, mogli smo i bez toga.
Herr Schnitzel
12-09-2011, 14:23
Vizualna kvaliteta igre se očituje u tome kako su napravljene teksture, level design i slični elementi. Ako se tehnologija iskoristi za dobivanje boljeg dizajna, onda je svakako dobrodošla, a ako je tu samo kao tehnička demonstracija, mogli smo i bez toga.
This. Što se mene tiče, tehnologija može slobodno ostati kakva jest slijedećih nekoliko godina. Zar nekome doista treba bolja grafička prezentacija od jednog Crysisa ili Shoguna? Čemu?
Neven <R>
12-09-2011, 14:46
Zar nekome treba bolja grafička prezentacija od jednog Dooma? Čemu?
Sonic_Moronic
12-09-2011, 14:56
Jesam li ja jedini ovdje kojeg boli kita da li je tekstura za 5% veća ili manja i da li objekti i likovi imaju 7 ili 10 milijuna poligona? Same mogućnosti enginea i snaga hardvera mogu biti temelj lijepoj grafici, ali i s njima vizuali mogu biti ružni.
Jedna od igara koja mi je ostala u sjećanju kao igra s jako lošom grafikom (i gotovo svim drugim elementima, ali to sad na stranu) je prvi Dirt. Za ono doba je imao zbilja cutting edge grafičku tehnologiju, ali je pretjeravanje s HDR-om izgledalo jako ružno i davalo dojam kao da si pijan ili nadrogiran pa je sve bilo zamućeno i blještavo.
S druge strane, Just Cause 2 tehnički nema bog zna kakvu grafiku, ali je čisti eye candy i vizualna poslastica, i usto se vrti na svakoj konfiguraciji bez ikakvog trzakanja. Jest da je totalni trash, ali to joj se mora priznat. Vizualna kvaliteta igre se očituje u tome kako su napravljene teksture, level design i slični elementi. Ako se tehnologija iskoristi za dobivanje boljeg dizajna, onda je svakako dobrodošla, a ako je tu samo kao tehnička demonstracija, mogli smo i bez toga.
Nisam igrao navedene igre pa ne mogu komentirati ali slažem se sa tobom. U zadnjih par godina nema nekih ogromnih grafičkih pomaka i meni je gotovo isto igrati igru iz 2007. ili 2010., samo što su zahtjevi veći.
Bitan je grafički stil, tj. aestetika, i zbog dobrog stila će neke igre uvijek biti lijepe. Meni je recimo NOLF 2 jedna od najljepših igara, ima tu neku laganu šarolikost no opet ne izgleda skroz cartoonish, apsolutno paše atmosferi igre. Noviji primjer mi je Torchlight, ista priča, grafika koji naveliko dodaje užitku.
Moram priznati da sam prije uživao u nekim igrama "mračnijeg" izgleda, no danas imamo gomilu primjera depresivno crno-sivog izgleda koje mi baš uništi igru, prefakingmračno. Sa druge strane to HDR blještavilo koje spominješ je također užasno... Nije lako imatu dobru aestetiku, treba tu mnogo više razmišljanja od moćnog grafičkog enđina i i bilijun tekstura.
Herr Schnitzel
12-09-2011, 15:27
Zar nekome treba bolja grafička prezentacija od jednog Dooma? Čemu?
Istina.
Danas se pc kao moj može nabavit za 200 eura i na njemu igrat sve igre koje su dosad izašle.
Ako je ovo istina idem s tobom u biznis isti čas :)
Sonic_Moronic
12-09-2011, 17:53
Da sam mogao birati odrastao bih na konzolama. Puno bolje i praktičnije, ne moram plakati što nemam hardver za nešto i što mi igra koju žarko želim isprobati nije kompatibilna sa grafičkom.
Ali jebiga zapeo sam na PC-u cijeli život i teško se odviknuti. Uostalom, užasan sam sa konzolaškim kontrolama. Glavni problem su mi kamere u 3D igrama iz trećeg lica.
I to što su konzole smeće i na njima se ne može normalno igrat.
Meni je prijatelj posudija ps3 i bila je konzola a ne smece i uspija san se normalno igrat na njoj. AC 2 mi cak nije trza
Da sam mogao birati odrastao bih na konzolama. Puno bolje i praktičnije, ne moram plakati što nemam hardver za nešto i što mi igra koju žarko želim isprobati nije kompatibilna sa grafičkom.
Ali jebiga zapeo sam na PC-u cijeli život i teško se odviknuti. Uostalom, užasan sam sa konzolaškim kontrolama. Glavni problem su mi kamere u 3D igrama iz trećeg lica.
Derp siromašan sam.
Imam komp koji hardverski spada u 2007. i pokreće sve najnovije igre ljepše od konzola, kao i igre iz 1980. Plus mogu emulirat gotovo svaku konzolu ikad. Moj je gamerski "library" beskonačno veći od onog svih aktualnih konzola današnjice.
Nemaš za hardver sad, oke. A imao bi za konzole i za osjetno skuplje igre?
Usput, 'estetika', ne 'aestetika'.
cham3leon
13-09-2011, 11:37
Konzola te možda dođe malo jeftinije od računala, ali uračunaj u to onda i cijenu računala kojeg ćeš ionako morati kupiti i koji ćeš također mijenjati bar svakih 5 godina, ako je laptop možda i češće.
Elokventni Sonic Moronic.
Inace, nisam uopce zabrinut, pad u prodaji je apsolutno normalan.
Arbiter of Change
13-09-2011, 13:48
Konzola te možda dođe malo jeftinije od računala, ali uračunaj u to onda i cijenu računala kojeg ćeš ionako morati kupiti i koji ćeš također mijenjati bar svakih 5 godina, ako je laptop možda i češće.
Naglasak na malo jer danas trebaš i dobar HD TV za igranje na konzolama (dobro, osim za Wii), a da ni ne spominjem kako ti je svaka igra ~100kn skuplja, ne računajući import i polovne igre naravno dakle samo u dućanima baš. Pametan PC šoping i razborita kupnja igara lagano može dovesti do toga da je PC jeftinija investicija, posebno u nas.
Ja sam se oduvijek igrao i na PC-u i na konzolama, pa nisam niti jednu platformu odbacio. Dobro možda sam ja ekstreman, jer da mi date mobitel od jedne kune u ruke, tablet ili hi-tech mlinac za kavu, uvijek prvo gledam kakve igre ima :)
Kada bi sve igre bile multiplatformske, onda bi se možda odlučio igrati samo na PC-u.
bezimeni
14-09-2011, 08:56
Sve si razmšljam jer sad je fakat jeftino .
klik (http://www.sophoslab.hr/konzole/31/x360-microsoft-xbox360-slim-4gb-konzola/1402/)
Je da je verzija bez harda ali on za igranje nije ni nužan.Konačno fer cijena za taj stariji hradver i ovoliko vrijedi .Meni na boxu uopće nisu loše ekskluzive .
7BTo-Wzdong&feature=player_embedded
auw3_z9EyRg
+ RDR kojeg nema na PC-u
???
Da mi nije žao da zdrav PC stoji nezaposlen dok konzola radi kupio bih odmah .Ovak zbog tri igre nemam dovoljno motiva makar sam u iskušenju .
Marvin OCX
14-09-2011, 09:31
U istoj dilemi sam bio bas neki dan,i kako god okrenes realno imas 3 vrijedne igre i za xbox i mozda jednu vise za ps3. A ova generacija konzola je vec dugo na prodajnim policama i koliko kvalitetnih i vrijednih igara ce izaci u narednih godinu ili maximalno dvije prije nego izadju xbox720 ili ps4? Pod vrijednom igrom mislim na RDR i ALAN WAKE i jos pokoju. Jos jedan razlog iz kog su mi konzole odbojne. Da sve vrijedne igre imamo na jednoj konzoli i da samo na njoj izlaze onda bi dilema bila jako mala.
mravojed20
14-09-2011, 10:19
Bože. Za xbox se slažem ali za PS3 ja osobno imam 15 ekskluziva koje bi ful htio odigrati kako spada.
1. Demon's Souls - mračno, sirovo, teško, jebeno
2. Dark Souls - isto ko i gore
3. Red Dead Redemption - prekrasno
4. Shadow of the Colossus - čarobno, čim sam je vidio svidjela mi se
5. Metal Gear Solid 4 - nema se šta ni reć
6. Uncharted: Drake's Fortune - lijepo, komično, zabavno
7. Uncharted: Among Thieves - / -
8. Uncharted: Drake's Deception - / -
9. God of War - nabrijana koljačina s odličnom akcijom za one nervozne dane kad mi treba
10. God of War 2 - / -
11. God of War 3 - / -
12. Motorstorm: Apocalypse - arkadna vožnja taman za zabavit se i ispuhat malo
13. Mortal Kombat 9 - tabačina koja slovi kao jedan od najbolji Mortal Kombata, plus izgleda odlično
14. Castlevania: Lords of Shadow - badass
15. Killzone 3 ( a vjerojatno i ostali)
I to je onako u letu šta sam tražio bio, siguran sam da ih ima bar 5 još za koje ne znam ni da postoje.
Plus konzola sama po sebi ima blu ray player, naprednija od xboxa,manje trzanja u igrama ( Oblivion kao primjer) besplatan online.
Shadow of the Colossus imas i za PS2, osim ako ne patis za HD-om i slicnim glupostima
mravojed20
14-09-2011, 10:24
Ma znam, samo eto kad već izdaju u HD i njega i ICO, onda zašto ne. Nema mi smisla uzimat PS2 onda kad će doć i na PS3 za koji mi se ionako sviđa brdo igara. :D
Sonic_Moronic
14-09-2011, 10:47
@ Babić - Moj komp hardverski spada još i novije od 2007., pa ne mogu ni Oblivion igrati na ikojim postavkama. Ne znam kako vi to uspijevate sve pokretat, ja nemam sreće valjda :(
Probo sam igrati Bioshock i izbrisao ga jer previše trza. Nedavno Victoria II isti razlog.
Marvin OCX
14-09-2011, 10:53
Bože. Za xbox se slažem ali za PS3 ja osobno imam 15 ekskluziva koje bi ful htio odigrati kako spada.
1. Demon's Souls - mračno, sirovo, teško, jebeno
2. Dark Souls - isto ko i gore
3. Red Dead RedemptionS- prekrasno
4. Shadow of the Colossus - čarobno, čim sam je vidio svidjela mi se
5. Metal Gear Solid 4S- nema se šta ni reć
6. Uncharted: Drake's Fortune - lijepo, komično, zabavno
7. Uncharted: Among Thieves - / -
8. Uncharted: Drake's Deception - / -
9. God of War - nabrijana koljačina s odličnom akcijom za one nervozne dane kad mi treba
10. God of War 2 - / -
11. God of War 3S- / -
12. Motorstorm: Apocalypse - arkadna vožnja taman za zabavit se i ispuhat malo
13. Mortal Kombat 9 - tabačina koja slovi kao jedan od najbolji Mortal Kombata, plus izgleda odlično
14. Castlevania: Lords of Shadow - badass
15. Killzone 3 ( a vjerojatno i ostali)
I to je onako u letu šta sam tražio bio, siguran sam da ih ima bar 5 još za koje ne znam ni da postoje.
Plus konzola sama po sebi ima blu ray player, naprednija od xboxa,manje trzanja u igrama ( Oblivion kao primjer) besplatan online.
Evo sta se meni svidja i u cemu bi apsolutno uzivao,ostalo mi ne djeluje ni izbliza tako dobro i vrijedno realno velikih para za neko kvaliteno igranje na nekom HD tv-u. Killzone ne bi ni zaigrao. Probao kod prijatelja,bezveze,konzola i FPS su debilizam. Jedino Uncharted bi mi se mozda dopao al to je opet igra ili dvije vise od xboxa kako sam i naveo. Isto ce bit i za novu genraciju konzola samo sto ce grafika bit malcicu ljepsa,gameplay je ionako konzolaski u svakom jebenom naslovu unazad 5 god... Igrat cu na PC-u dok ne ostarim kako stvari stoje a konzolu iznajmit ili posudit i prec RDR jer mi definitvo najvise svidja uz GOW3.
Sonic_Moronic
14-09-2011, 10:55
Inače ja bih nabavio konzole samo zbog platformera.
Da me pitate za najdraže žanrove rekao bih FPS, RPG i platformer, i dok su prva dva najbolja za PC, platformeri sakaju na kompu i ima ih premalo. Jeboto.
Prvo bih zaigrao kul Sonic igre <3
McPingvin_v2.0
14-09-2011, 11:13
Kupit ću konzolu kad na njima počnu izlaziti TW igre koje će biti igrive s kontrolerom.
Niko Bellic
14-09-2011, 12:03
@ Babić - Moj komp hardverski spada još i novije od 2007., pa ne mogu ni Oblivion igrati na ikojim postavkama. Ne znam kako vi to uspijevate sve pokretat, ja nemam sreće valjda :(
Probo sam igrati Bioshock i izbrisao ga jer previše trza. Nedavno Victoria II isti razlog.
Možda jednostavno imaš low end grafu i proc? Neke stare igre ne rade dobro ni na najnovijem hardveru, ako taj hardver nije primarno namijenjen za igre.
Meni je Dragon Age: Origins bio relativno igriv s integriranom grafom. Kakvu to konfiguraciju imaš?
Btw, Bioshock je smeće ionako.
cham3leon
14-09-2011, 21:44
Nije Bioshock smeće. Neću reći da je bolji od svoje konkurencije, ali nije smeće.
Sonic_Moronic
14-09-2011, 21:49
Ima jedan od kulnijih settinga koji sam vidio, može bit loš kolko oće ali ću ga igrat.
A dobro. Ak si kežualac, svidjet će ti se.
Kupit ću konzolu kad na njima počnu izlaziti TW igre koje će biti igrive s kontrolerom.
Creative Assembly considers Total War on console, Facebook and iPad
When we asked Creative Assembly when the franchise would come to consoles, lead designer Jamie Fergusson and lead artist Kevin McDowell said they were considering all angles.
"At some point. Maybe. I don't know," said McDowell. "Somebody give Sega a bucket load of money to pay for it and we'd be alright," he laughed.
Click to view larger image
"We have actually solved the problem with controlling Total War games using a control pad anyway.
"In the past one of the artists actually coded up some experimental stuff just on his own time and was like, 'Oh that actually works really well,'" he revealed.
"Just on his own time, not officially, so I don't think we're particularly scared about that problem."
"But I think the biggest issue really is, would Total War sell on console? It's kind of difficult to answer that question without spending all that money."
"There's also, which is the better platform to push for, which is the best method?" Fergusson added.
"I mean you've talked about using joypads, we've also looked elsewhere, we're looking at everything including iPhones, online gaming as well. Just different ways of playing."
"A legitimate question is, 'Why would we do it on console and not on Facebook?'" McDowell pointed out.
Arbiter of Change
15-09-2011, 17:04
/el katinjo
Aha, vidjeli smo već.
http://i.imgur.com/PjVhP.jpg
cham3leon
15-09-2011, 17:07
Onakav Total War kakvog igramo na PC-u ne može se nikako prenijeti na konzole. U biti mogao bi, ali za svaku sitnicu bi morao stiskat pauzu, ili bi to bila jako pojednostavljena verzija TW-a što baš i ne očekujem od Creative Assemblyja.
Sve se može za pare. Nekad smo pričali da neće nikada biti mrežnih FPS-ova za konzole, pa su ih sad serveri puni isto ko za PC. Nije nikakav problem napravit TW za PS3 s podrškom za miša i tipkovnicu.
Ako ga i bude za konzole bit će ružan i poglupljen kao i sve ostalo.
Sonic_Moronic
15-09-2011, 17:55
Daj naporan si više.
McPingvin_v2.0
16-09-2011, 01:09
Sve se može za pare. Nekad smo pričali da neće nikada biti mrežnih FPS-ova za konzole, pa su ih sad serveri puni isto ko za PC. Nije nikakav problem napravit TW za PS3 s podrškom za miša i tipkovnicu.
I po čemu je to onda konzola?
Marvin OCX
16-09-2011, 10:01
Dovoljno je da je gameplay konzolaski da tu vrhunski misevi i tastature ne mogu nista promijeniti/popraviti.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.