PDA

Pogledaj cijelu verziju : Novi miš, do ~600kn

The Boz
05-08-2011, 13:31
Crkava mi Kone :( Odličan miš koji savršeno leži u ruci, ali nakon nešto više od dvije godine počinje mi crkavat lijeva tipka miša, a scroll počinje preskakat/čitat suprotno. Probao očistit, nije pomoglo.
Treba mi dobar, kvalitetan i odličan miš koji mora biti izvrstan. Niskoprofilni i minimiševi ne padaju u obzir. Preferiram žičane miševe. Gumbi su plus, ali mi ne treba tipkovnica na mišu poput one perverzije od Razer Nage. 600 kuna je limit, ne preferirani cjenovni rang.
Go!

Shaka
05-08-2011, 14:18
ako ti je bio dobar sto ne uzmes opet roccat kone+?

razer imperator?
cyborg RAT 5 ili 7?
Ako nista drugo Logitech g500 ili g400...

najbolje da probas u nekom ducanu pa vidis koji ti pase

bezimeni
05-08-2011, 14:40
Ako želiš kvalitetu i dugotrajnost onda se zna što se kupujuje .Kupiš nasljednika jednog od najpopularnijeg i najboljeg svenamjenskog miša svih vremena i to za relativno sitnu lovu .Eto ja svog rasturam već šestuSgodinu i đubre je ko novo .

Zna se (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_30&products_id=10297)

Zeko149
05-08-2011, 14:47
predlazen ovo....iman ga i ja, brzinna misa promjenjiva, velik je , ako ti je tezina bitna, ima utege... :wink:
http://www.sharkoon.com/?q=en/content/fireglider
EDIT: ah da cijena je 200kn

bezimeni
05-08-2011, 14:50
Daj :D .Nemoj predlagati drugu ligu kad je čovjek već naviknuo na odličan miš .+ izgleda kao da je dizajner bio daltonista.

marijanovic
05-08-2011, 16:00
Cooler Master Storm Inferno ili Storm Sentinel. Sasvim dobri miševi.

Shaka
05-08-2011, 18:02
ne preporucujem coolermaster...bezi od tog =)

roccat kone+ je way to go(moje osobno misljenje) za tebe koliko sam uspio skuziti jos iz prvoga posta,ako je bio dobar nemoj ga mjenjati,kupi jos jednoga =P

Niko Bellic
05-08-2011, 18:56
Kone+ ili DeathAdder Black-Edition ili G400. Ovisno o tome koliko si skrt.

mravojed20
05-08-2011, 20:04
To je dobra stvar kod miševa, ako ti se svidi taj i taj, kad crkne, kupiš opet ISTOG :D Evo ja sam Logija G500 platio 500kn pred par mjeseci, i iako sam ljevak a on je napravljen za dešnjake, ne bi ga mjenjao za ništa, savršen mi je, i budem nastojao opet kupit njega kad bude trebalo. Čemu mjenjat ono što odlično pristaje.

W3DR4N
05-08-2011, 22:36
Steelseries XAI

Naizgled ništa posebno, no kad ga primiš u šapu, znati ćeš cijeniti njegovu robusnost. Pogledaj specifikaciju na njihovom sajtu. Košta oko 550 kuna.

Razzarach
05-08-2011, 22:53
Slazem se sa ovim mac idiotom iznad. XAI je odlican.

IGoR_2803
05-08-2011, 22:55
baš bi mogao sebi uzeti ovaj G400... ipak izlazi diablo 3 uskoro, baš me zanima kak bude se mx518 držao... :)

marijanovic
06-08-2011, 00:10
ne preporucujem coolermaster...bezi od tog =)

Zbog čega, imaš neki konkretan razlog?

Ontopic:
Storm Sentinel Advance:
http://www.cmstorm.com/micro/sentinel_a ... index.html (http://www.cmstorm.com/micro/sentinel_advance/index.html)
http://www.cmstorm.com/en/products/peri ... eladvance/ (http://www.cmstorm.com/en/products/peripherals/sentineladvance/)

Storm Sentinel je jedini od tih skupljih miševa koji meni dobro leži u ruci. Istina, probao sam i Kudosa i on isto leži ok.
Razer Imperator nisam imao priolike koristiti, pa ne znam kakav je. Mamba je preskupa.
Logitech MX-510, MX-518, G5, G500 mi ne leže nikako. Nazgrapšni su i ruka od korištenja zaboli.
No opet, ležanje je stvar osobnih preferencija, oblika ruke, načina držanja, ...

Što se tehnikalija tiče, ovo zna biti korisno - Sklit mouse sensor list:
https://spreadsheets.google.com/pub?key ... =100&h=650 (https://spreadsheets.google.com/pub?key=0AosJbEwEG9GpdEpBMGc1ZXo0S3BLQm1YQ09jeVZ6b EE&w=100&h=650)

RIDER32
06-08-2011, 01:26
... iako sam ljevak a on je napravljen za dešnjake
lol kako ti onda kombiniraš igre u kojima se koristi WASD Shift Ctrl C F itd...? :D

i ja sam prisiljen narednih mjesec dva tri miš za dešnjake (MX518) koristiti lijevom rukom. Malo smeta back tipka jer se teže koristi ali svjdn miš je i dalje izvanrendan i udoban :D

Niko Bellic
06-08-2011, 07:23
ipak izlazi diablo 3 uskoro
A da... A kad to? Sve mi se cini da to bude bilo kao ono... "Jebem skoro svaki dan. Skoro jucer, skoro prekjucer..."

pat
06-08-2011, 11:29
Steelseries XAI

Naizgled ništa posebno, no kad ga primiš u šapu, znati ćeš cijeniti njegovu robusnost. Pogledaj specifikaciju na njihovom sajtu. Košta oko 550 kuna.

This, i sam sam ga koristio jedno vrijeme i definitivno meni osobno najbolji miš što sam koristio, a puno mi ih je prošlo kroz ruke, nemoj da te zavara njegov izgled.

The Boz
06-08-2011, 15:55
Otišao, kupio, zadovoljan sam. Ali prvo da redom komentiram svaki predloženi miš:
Razer Imperator ili DeathAdder - Možda ja imam čudnu ruku, ali meni ni jedan Razer do sada nije ležao u ruci. Njih i dalje gledam kao proizvode koji za više para nude isto što i drugi, samo sa Razer sličkom.
Cyborg RAT 5 ili 7 - Vjerojatno najplastičniji i najneudobniji miš tog cjenovnog ranga koji sam imao u ruci. Kako god ga podesio, ne valja. Prozračnost je plus, ali to je to.
Logitech G500 ili G400 - Definicija kvalitetnog miša. Ono što Razer nudi za 25% više love. Ovo mi je bio fallback failsafe izbor ukoliko mi dva favorita nema nigdje.
Roccat Kone[+]S- Odličan miš za kojeg ne sumnjam da može zadovoljiti sve moje kriterije jerbo je nasljednik miša kojeg sam do sada imao... Ali ja više volim kupiti noviSmiš kada kupujem novi miš. Plus, iz nekog razloga je cijena u dvije i pol godine skočila za 150 kuna.
CoolerMaster Storm Inferno - OK miš, ali za malo više para dobije se puno više muzike.
Sharkoon Fireglider - Sličan koristim za laptopu, OCZ Eqzalizer. Ovaj je skuplji. Vjerojatno zbog daltonističkog dizajna.
Steelseries Xai - Jedan od dva favorita. Ima odlične performanse, probao ga, dobro leži u ruci, ali fale mi utezi. Saveanje profila na miš je jako zakon, ali namještanje istih preko miša koristeći miniLCD na dnu miša je pomalo nezgrapno. Sva sreća, ima odličan UI za skinut, koji objašnjava sve detalje svake postavke. Skoro kupio.
CoolerMaster Sentinel Advance - Ovo sam kupio. Miš je fenomenalan. Utezi, braided cable, pozlaćeni USB za vas koji patite na to, osmobojne LEDice ovisne o profilu uporabe, sa različitim programima osvjetljenja, te zbog profile manage gumba ima efektivno dva dodatna programabilna gumba koji inače mijenjaju CPI. Profile isto savea na sam miš, a odabir istih se vrši usred bilokoje aplikacije zahvaljujući OLED ekranu na mišu koji još k tome može pokazivati bilokoju C/B sliku odgovarajućih dimenzija, tek tako, iz fore. Scroll je odličan, i nudi točno dovoljan otpor i feedback, za razliku od Konea koji je malkice prelagan. Obučen je u glatku obrađenu gumu, tako da ne očekujem da će se korištenjem početi raspadati. Dvostruka laserska glava od 5600 CPI fakat valja, i miš se lako da "smirit" da se ne miče prilikom klikanja. I povrh svega toga, košta samo 429 kuna u Linksu.

Puno hvala svima na savjetima i informacijama.

Shaka
06-08-2011, 16:44
sretno sa misem,ja sam nekako bio skeptican prema tim coolermaster misevima ali ocito sam se prevatio :cheers:

The Boz
06-08-2011, 16:49
Ako otkrijem išta katastrofalno na mišu, javim tu. Do sada je preživio jedan LoL i jedan TF2 sa zadovoljavajućim rezultatima.

W3DR4N
06-08-2011, 16:51
Vidimo se opet za dvije godine.

bezimeni
06-08-2011, 18:03
A jesi zajeban ...ali vjerojatno i u pravu .

marijanovic
06-08-2011, 18:20
Drago mi je što je pobjedu odnijela moja preporuka. Znam da ćes i ostati zadovoljan njime, neću reći “nadam se“ jer sam siguran u kvalitetu CM miševa.

Nego, očekujem da uskoro javis svoje dojmove nakon malo intenzivnijeg korištenja, mozda i neku recenziju...

Na kojoj ga ono podlozi koristiš, zaboravio sam?

The Boz
06-08-2011, 18:32
Na Razer Goliathus Control podlozi.

marijanovic
06-08-2011, 18:41
Nisam baš siguran da ti se vole miš i podloga; kako izgleda kad crtas likove u paintu? Kad dođem na komp dati cu link na Cooler Master alat za testiranje miša, moglo bi biti korisno...

The Boz
06-08-2011, 18:42
Probao sam taj alat, ispadaju mi čist ravne crte, bez neke buke ili sličnih utjecaja.

marijanovic
06-08-2011, 19:23
Pa ne kad vućeš ravne crte, zanima me kako izgleda kad radiš krivulje (elipse, kružnice i slično)...

Koga zanima a ne zna o čemu pričamo, ovdje pod Support ima taj alat:
http://www.coolermaster-usa.com/product ... ct_id=2951 (http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2951)

I, je li ti na mišu Firmware 1.2? Ako je 1.0 ili 1.1, ažuriraj na najnoviji...

The Boz
06-08-2011, 19:24
1.3 je gore, i sve izgleda glatko. Na to sam mislio pod "ravno".

Niko Bellic
06-08-2011, 20:06
Te elipse su nebitne, fejk i smaraju. Pravi krotitelj miša osjeti kad mu se zvjer otima i nekontrolirano bježi po ekranu. Teško da će ti miš biti u banani, a da ti to odmah ne primjetiš. Po meni, ovo crtanje krivulja je potpuni gubitak vremena.

marijanovic
06-08-2011, 20:30
Te elipse su nebitne, fejk i smaraju. Pravi krotitelj miša osjeti kad mu se zvjer otima i nekontrolirano bježi po ekranu. Teško da će ti miš biti u banani, a da ti to odmah ne primjetiš. Po meni, ovo crtanje krivulja je potpuni gubitak vremena.
Tako je govorio Niko Belić.

IGoR_2803
06-08-2011, 22:58
[quote="IGoR_2803":l485m52x]ipak izlazi diablo 3 uskoro
A da... A kad to? Sve mi se cini da to bude bilo kao ono... "Jebem skoro svaki dan. Skoro jucer, skoro prekjucer..."[/quote:l485m52x]

a čuj, nadamo se...

flander
13-03-2012, 21:50
Ako želiš kvalitetu i dugotrajnost onda se zna što se kupujuje .Kupiš nasljednika jednog od najpopularnijeg i najboljeg svenamjenskog miša svih vremena i to za relativno sitnu lovu .Eto ja svog rasturam već šestuSgodinu i đubre je ko novo .

zbog ovog posta sam danas otišal kupit G400 :P dakle krepal mi je onaj Pleomax kaj sam dobio tu na forumu, nagradnjači, desni klik je pocel žestoko štopat, malo švrljam tu po forumu i na letim na ovaj post, ni 5 ni 6 odma u Comel i uzeo, 209,98 kn 8)

Bartuc
02-04-2012, 15:22
Da se pohvalim malo :D

Dobio sam za rođendan Logitech G700Sod cure i mišonja je svemirski. Ne znam jel do njega, ali otkako sam na G700, dobio sam "Still something to prove" i "Real Deal" u L4D2 (expert + expert realism težine) :D

Senzor nije unified već je rađen baš za G700 sa 1000Hz polling rateom tak da u bežičnom modu radi identično kao u žičanom modu. Mislio sam da će hrpa gumbića biti problem, ali navikneš se kroz par dana na njih. Scroll je višestruko bolji nego na G500, dosta je precizniji i robusniji tako da praktički nema šanse da srednjim klikom odeš u stranu (lijevi ili desni klik). Ergonomski je vrlo sličan MX Revolutionu i Performance MX-u, ali su ipak ta 2 za razred udobniji, dok je G700 pak za razred ili 2 udobniji od G400 i G500.

Kao manu bi naveo samo nešto lošiji feedback od G gumbića, bio mi je draži onaj teški, glasni klik na MX518, ali ajde.

I da, miš sam si sam birao, naravno :D Bum naveo niže svoje mišljenje o konkurentnim proizvodima, pa možda nekome pomogne kod odabira...

G400S- nisam ga htio pošto je isti kao MX518, da dlan ima usta povraćao bi od silne monotonije nakon toliko godina druženja xD

G500S- nešto je robusniji od G400, vrlo kvalitetan, isti senzor kao G700, otpao je zbog odvratne texture i generalno lošeg scrolla

G9xS- isti senzor kao G500 / G700, otpao je zbog klimavog dizajna i pošto je rađen po meni više za Claw Grip

XAI / SenseiS- isti senzor kao ovi gore, otpao je zbog simetričnog dizajna. Smetaju me tipke sa desne strane miša. Ali ergonomski, koliko god bili dosadni i "zastarjeli", toliko su udobni u ruci. Osjećaj kvalitete ovih miševa je orgazmatičan.

Mionix Naos 5000S- genijalan miš, to mi je bio primaran izbor, odjebao sam ga zbog gamershopa. Tražio sam neki feedback kupaca, niđe ništa, tak da jednostavno ne vjerujem tom dućanu. Isti senzor kao kod ovih gore, dok ergonomija briljira.

Mionix Naos 3200S- isto otpao zbog dućana, iako mi je to bila alternativa umjesto 5000 verzije.

IkariS- ergonomski isti kao Naos, problem je feedback korisnika. Rijetko koji doživi svoju drugu godinu. Uglavnom se žale na brzo krepavanje tipaka (dvoklik, troklik i sl.). Tak da je zbog toga i otpao.

DeathadderS- otpao je pošto izgleda ko igračka. Sa Razerom znaš na čemu si čim pogledaš Mambu, miš koji je razred ispod G700, a košta 2x više. Plati ime i veseli se lightshowu.

Roccat Kone(+)S- on mi je isto ušao u uži izbor. Također ima fenomenalan Avago ADNS-9500 senzor. On je otopao također zbog feedbacka ljudi, kažu da nije nešto izdržljiv (kao da tempiraju kvar sa istekom garantnog roka xD). Također mi se nije svidio feedback od tipki.

Čitavu seriju Philips Twin Eye senzora sam u potpunosti odjebao pošto je opće poznato da je senzor smeće, a tu spadaju:

Svi Cyborg RAT miševi
Razer Imperator
Razer Mamba
Thermaltake ESports
CoolerMaster Storm Sentinel

PS: Koristim ga na SteelSeries QCK Heavy podlozi (onu koju sam imao) i pošto je podloga već dala svoje (par godina je stara i ofucala se), gledam da bi sada kupio neku tvrdu podloguSpošto čitam da AVAGO laser najbolje radi na takvim podlogama. Tak da moram vidjeti kaj ima do kojih 150 kuna za kupiti. Ako netko ima prijedlog kakav, slobodno...

PPS: Što se tiče pozitivne akceleracije Avago ADNS-9500 senzora, iskreno, nisam je osjetio. Vjerojatno je toliko zanemarivo mala ili se možda osjeti na nižim DPI postavkama!? Ja miš koristim na 3600 DPI.

marijanovic
02-04-2012, 15:52
Podloga? Tvrda? Ako negdje nađeš Cooler master Storm HS-M Waepon of Choice M4 SSK uzmi bez razmišljanja.
http://www.coolermaster-usa.com/product ... ct_id=2960 (http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2960)

Uzeo sam ju bratiću pred nešto više od godinu. Od tvrdih podloga koje sam probao/koristio uvjerljivo naj.
Svoj Samsung F3 1000GB unboxao sam na toj podlozi (ovdje je video kao dokaz xD j3xvkldx ... ature=plcp (j3xvkldxXBc&list=UUgfYUkPNFMdFkZ16ddT8aiA&index=8&feature=plcp)).
I znam kako se na toj podlozi ponaša Avago ADNS-9500 jer koristio sam na njoj dva miša s tim senzorom (moj Kudos i bratićev Prestigio PMSG1).
Vjeruj mi, bolje praćenje i ugodnije klizanje ne postoji, nije zamislivo.
Jedina mana je meni u tome što je podloga tvrda pa mi se nakon nešto uporabe zacrveni zapešće kao da furam miš po stolu.

Niko Bellic
02-04-2012, 16:11
Mionix Naos 3200S- isto otpao zbog dućana, iako mi je to bila alternativa umjesto 5000 verzije.
Ima ga Shaka i prezadovoljan je s mišem.

IkariS- ergonomski isti kao Naos, problem je feedback korisnika. Rijetko koji doživi svoju drugu godinu. Uglavnom se žale na brzo krepavanje tipaka (dvoklik, troklik i sl.). Tak da je zbog toga i otpao.
Imam ga ja i prezadovoljan sam s mišem.

P.S. Što se podloge tiče, ako spadaš u snagatore koji često (nesvjesno) pritisnu miš od podlogu idi na Razer Sphex. Zbog svoje tanjušnosti (0.5mm ili 1mm) ako je koristiš na ravnoj podlozi ima isti efekt na senzor kao i tvrde podloge, a manja je mogućnost da se na onom dijelu gdje češće koristiš miš razjebe gornji superglide sloj i da dobiješ hrapavo sranje.

Bartuc
02-04-2012, 17:00
Budem bacio oko na te 2 podloge. Ne stišćem miš jako, samo težina zapešća. Neki mix Palm i Fingertip gripa sam, tak da je minimalno težine na mišu.

Nekako više volim te platnene podloge baš zbog udobnosti i tišeg glide-a, tak da se iskreno ne veselim tvrđoj podlozi. Bum si još razmislio. Doma imam od Sharkoona neke plastične podloge pa bum prvo isprobao na njima kako radi i kakav je osjećaj. Ako nebum zadovoljan, rađe ću kupiti samo novu platnenu.

Čujem da dosta hvale Razer Goliathus podlogu...

Lagao bi kad bi rekao koliko je ova točno stara, ali mislim da je jedno 4 godine i pre zadovoljan sam bio sa njome.

marijanovic
02-04-2012, 18:26
Ako ne pronađeš CM M4 SSK, Steelseries 4HD ti je dobra alternativa (za tvrđe podloge).

Što se podloga od tkanine tiče, vjerojatno ne bi bilo loše da opet uzmeš SteelSeries QCK Heavy.
Eventualno ZOWIE GEAR G-TF Big Soft SpawN. Obje su i dovoljno velike i udobne/ugodne i kvalitetne.

Shaka
02-04-2012, 18:32
sve preporuke gamershopa,uzeo preko pouzeca misonju i sljedeci dan stigao overseasom(postarina 30kn) mis radi fenomenalno,bolju ergonomiju nisam isprobao dosada...

Bartuc
02-04-2012, 18:40
@Marijanović,Sprobao sam ga na ovoj plastičnoj podlozi od Sharkoona, nemrem uopće kontrolirati miša :D Nisam valjda navikao na takvu podlogu pošto sam godinama na tkanini. Tak da mislim da bi mi bilo pametnije ostati na tkanini.

Često se spominje 9HD sa G700... nje nema kod nas za kupiti (!?), ali ova 4HD mi izgleda potpuno isto, samo manjih dimenzija. Jedino se bojim perioda privikavanja na potpuno drugačiji "glide".

EDIT:

@Shaka, da, Ikari i Naos su bogovi ergonomije. Čak i zvuče pomalo grčki :D

Kostolomac
02-04-2012, 18:44
Koja bi bila best-buy ultra-klizeća podloga?

marijanovic
02-04-2012, 18:45
Zapravo uzmi ovo bez razmišljanja:
http://www.links.hr/?naziv=podloga-za-m ... 01.800.194 (http://www.links.hr/?naziv=podloga-za-mis-xfx-warpad-edgeless-crna&option=artikl&id_kategorija=1018&id_artikl=101.800.194)
Vjerujem da će se Niko i ostali složiti.

Tek sam sad skužio da su ju dobili u Linksu.
-L5hkfTvjDUS lAqHLJm71-kS v-fFsj5rsrw

To što ti na plastici puno više kliže, što je teže kontrolirati, poznat mi je osjećaj.
Na plastici moram smanjit dpi recimo 1800 dok na tkanini bez problema kontroliram 3600-5000 dpi.
Ali recimo moj bratić koji je naviknuo na tu plastičnu sad baš i ne voli platnene.

Sve ovisi voliš li speed (plastika, metal), control (glatka tkanina, speed tkanina) ili extra control (hrapava tkanina kao npr Sharkoon Rush Outplay XL ili Razer Goliathus Control).

Koja bi bila best-buy ultra-klizeća podloga?
Ona koju sam preporučio, CM HS-M M4 SSK. Eventualno SteelSeris 4H ili nešto veća 9H.

Niko Bellic
02-04-2012, 19:32
Često se spominje 9HD sa G700... nje nema kod nas za kupiti (!?), ali ova 4HD mi izgleda potpuno isto, samo manjih dimenzija. Jedino se bojim perioda privikavanja na potpuno drugačiji "glide".To su ti iste podloge različitih dimenzija, a ako te zanima kakav im je glide, mogu ti na nekih tjedan dana posuditi svoju SteelSeries SP. U slučaju takve podloge, dovoljno ti je da malo jače puhneš na miš i on se pomiče. Kao da si u tenisicama ravnih potplata na svježe ispoliranom ledu. Trenja nema, bar prvih godinu do dvije, a kasnije si kupiš neko sredstvo s kojim premažeš podlogu da se "revitalizira" i opet je kao nova.

Što se tiče ove XFX podloge, ona je super ako miš i inače držiš blizu bližeg ruba stola, ali meni je naprimjer miš bliže onom rubu stola koje je do zida, tak da mi je cijela podlaktica stalno na stolu i zbog toga mi takva podloga nema smisla. Da koristim miš na drugačiji način, uzeo bi tu WarPad podlogu bez puno razmišljanja.

Bartuc
02-04-2012, 21:23
Meni također nebi odgovarala ta XFX podloga. Imam uski prostor ispod stola gdje ja dođem i onda mi ruka pada dosta koso na podlogu. Ali definitivno zanimljivo izgleda, uzeti ću je u obzir kad bum imao novi stol. Izgleda drito kao Steelseries QCK Heavy, ali sa tim "hand restom". Debela i platnena, do jaja.

Budem kod frenda probao njegovu hard podlogu, pa ću odlučiti.

Hvala na prijedlozima!

marijanovic
02-04-2012, 22:26
Nisam nikako mogao znati da koristiš nestandardan smještaj miša zbog kojega ti WarPad ne bi odgovarao.

Javi što si odlučio, kad kupiš daj koju sliku.

Bartuc
03-04-2012, 12:15
Nakon razbijanja glave i isprobavanja plastike vs. tkanine, odlučio sam da ću rađe opet uzeti tkaninu. Jednostavno sam puno precizniji na njoj, imam veću kontrolu zbog boljeg trenja. Tako da ću uzeti ili QcK+ ili opet QcK Heavy.

Čak gledam, pošto koristim visoki DPI, na tak ogromnoj podlozi koristim samo manji ćošak dok igram :D Tak da ne znam da li uzeti neku od onih QcK oslikanih podloga (manje i jeftinije su, samo ne znam da li kaj lasera jebe promjena boje i tak to!?) ili bolje ovu veliku pa kad potrošim jedan ćošak, zarotiram je i tak imam 3 ćoška extra za trošiti :D

I da, čemu slikanje kad je net pun slika :D Nije ništa drugačiji nego kod drugih ljudi. Mada nije problem ako nekome baš treba neki detalj...

marijanovic
03-04-2012, 12:29
Ako ćeš običnu QCK ne vrijedi ti uzimati oslikanu jer dođu skoro duplo naspram ne oslikane a nema baš neke razlike u praćenju i sličnom.
QCK+ je nepotrebno uzimati, to je ista QCK podloga samo puno veća, a obična QCK je veličinom i više nego dostatna.
QCK heavy vrijedi uzeti zbog debljine od 5mm, QCK su inače 2mm. Udobnost puno znači.

Kako ti se čini podloga SpeedLink Repute?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPat ... s_id=10673 (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_30&products_id=10673)
http://xsreviews.co.uk/reviews/peripher ... nk-repute/ (http://xsreviews.co.uk/reviews/peripherals/speedlink-repute/)
Malo je tanjušna...

Bartuc
03-04-2012, 13:00
Gledao sam je, ne izgleda loše, ali pre skupa je kad se uzme u obzir gdje sam ja od ADM-a. Učinilo mi se da su ove oslikane jeftinije od QcK+, ali nisu, zabrijao sam. Tak da ne dolaze u obzir :D

Duke of Earl
03-04-2012, 14:25

Apsolutno je besmisleno i apsurdno potrošiti više novca za miš od ovog što nudi Logitech u ovoj ponudi, jedino ako nisi profesionalni gamer koji zarađuje za život igranjem FPSova i RTSova. Govorim iz perspektiva korisnika MX518, peta godina svakodnevnog korištenja, bez greške i dalje :)

Niko Bellic
03-04-2012, 15:04
Apsolutno je besmisleno i apsurdno potrošiti više novca za miš od ovog što nudi Logitech u ovoj ponudi, jedino ako nisi profesionalni gamer koji zarađuje za život igranjem FPSova i RTSova. Govorim iz perspektiva korisnika MX518, peta godina svakodnevnog korištenja, bez greške i dalje :)
Fail post. Svaka budala ima svoje veselje. Evo naprimjer, tvoj je frend Kid A (ako to nije bila neka random lovacka prica) dobio/naslijedio nekakve pare malo masnije i ulozio ih u prihvatiliste za nezeljen i od ljudi odbacen okot pasa i macaka. Besmisleno i apsurdno? Hm...

Duke of Earl
03-04-2012, 15:31
Neznam što bih ti uopće odgovorio na takvu usporedbu. Samo hoću reći da su razlike u performansama između tog G400 za 220 kn i nekog Razera od 400 kn gotovo nepostojeće, tj., toliko su male da ih prosječan korisnik niti ne može primjetiti. Jedini ozbiljan faktor koji ti može presuditi kod miševa takvog cijenovnog ranga je ergonomija i ležanje u ruci. Sve ostalo je HC fors, ali to sam samo ja. Kao što kažeš, svaka budala ima svoje veselje.

Niko Bellic
03-04-2012, 16:36
Pa onak, ono sto je nekome nebitno i prema cemu je ravnodusan nekom je drugom bitno i to tak ide iz krajnosti u krajnost. Prave sredine nema, bas kao ni ispravnog odabira. Sve se svodi na to sto osoba preferira.

Ja sam naprimjer dao za mis koji je po specifikacijma gotovo isti vrag kao i MX-518 oko 400 kuna, ponajvise zbog superiorne ergonomije, dok je nekom drugom to nezamislivo i glupo. Znam i ljude koji furaju mis od 70 kuna bez podloge, a istovremeno na SSD i slicne pizdarije bez beda iskesiraju par tisuca kuna.

Jedino pravilo je da nema pravila, a najgluplja stvar je kupiti nesto samo zato sto je najprodavanije i traje godinama, jer dzabe ti to sto vecini ljudi savrseno pase i traje godinama, ako tebi u ruci lezi kao onaj kamen sto nadjes uz tracnice.

Ne kuzim kako nisi skuzio paralelu, kada je danas opcepoznato da vecinu ljudi boli patka za zivotinjski nakot i njegovo zbrinjavanje, a ista je stvar i s vecinom koja brije na MX-500 oblik. To sto su u vecini ne znaci da su u pravu i da je njihov odabir generalno dobra stvar.

marijanovic
03-04-2012, 16:40
Slažem se s Nikom u potpunosti, potpis na cijeli post.

Meni taj oblik MX-518 miša (i slični) nikako ne leži u ruci - zato si ni nisam kupio takav miš (a imao sam prilike).

The Boz
13-09-2013, 21:42
Crkava mi Kone :( Odličan miš koji savršeno leži u ruci, ali nakon nešto više od dvije godine počinje mi crkavat lijeva tipka miša, a scroll počinje preskakat/čitat suprotno. Probao očistit, nije pomoglo.
Treba mi dobar, kvalitetan i odličan miš koji mora biti izvrstan. Niskoprofilni i minimiševi ne padaju u obzir. Preferiram žičane miševe. Gumbi su plus, ali mi ne treba tipkovnica na mišu poput one perverzije od Razer Nage. 600 kuna je limit, ne preferirani cjenovni rang.
Go!
Fascinantno mi je da je sad krepo i Sentinel.
I TO NA ISTI FAKING NAČIN! LMB dvo i troklikče.
LJUTNJA!

dugi
13-09-2013, 21:44
Lijepo ti je rekao Vedran da se za nekoliko mjeseci ponovno vidimo ovdje. Reklamiraj ga ili kupi Logitech pa se vidimo ovdje za 5-6 godina kada ti dosadi.

Bartuc
13-09-2013, 21:58
Kad siluješ jadne mišeke, grubač.

Ako hoćeš robusni proizvod, ili Logitech ili Steelseries.

marijanovic
13-09-2013, 22:12
Omron tipke na Sentinelu su ti otišle? wtf

croat1gamer
13-09-2013, 22:14
Boktejebo, samo mjesec dana kasnjenja.

marijanovic
13-09-2013, 22:15
Boktejebo, samo mjesec dana kasnjenja.

To sam i ja htio napisati. W3DR4N ga urekao. Vidi se da je Illuminat, izgleda da oni to mogu...

dugi
13-09-2013, 22:22
Drago mi je što je pobjedu odnijela moja preporuka.

Jel ti još uvijek drago...tako zajebati čovjeka :D .

The Boz
13-09-2013, 22:36
Omron tipke na Sentinelu su ti otišle? wtf
TO JE GLAVNI RAZLOG ZAŠTO SAM GA KUPIO!?
Mislio sam, ono, trajat će taj kliker GRO, ali nope...
Mislim, ajde, 2 godine, nije "par mjeseci", ali.. Samo 2 godine!

Niko Bellic
14-09-2013, 05:32
600 / 24 = 25 (jedan kebab malo masniji)

ezav
14-09-2013, 05:53
Ajde mislim da ga je ispal 400 i nekaj kuna bil .. Ali opet porazavajuce , meni je DeathAdde izdrazl 6+ godina i tipke rade , laser je pocel zajebavati :( ... Pa sam kupil novi DeathAdder :D ...

Nu mislim da je za naseg Boza ovo :

http://steelseries.com/products/games/diablo-iii/steelseries-diablo-iii-mouse#specifications

Mislim da je to prvi mis koji je imal garantirano 10 milja klikova na gumbima (ipak je za igru koja ubija levu tipku :D ) .

Niko Bellic
14-09-2013, 06:52
Mislio sam mu linkati taj mišek, ali bil sam prelijen.

Čux
14-09-2013, 12:10
rađe nađi neki polovni MX i dulje će trajat opet :P

croat1gamer
14-09-2013, 12:20
+1
Logitech iz MX ili G serija i sretna si osoba.

The Boz
14-09-2013, 13:26
Nu mislim da je za naseg Boza ovo :

http://steelseries.com/products/games/diablo-iii/steelseries-diablo-iii-mouse#specifications

Mislim da je to prvi mis koji je imal garantirano 10 milja klikova na gumbima (ipak je za igru koja ubija levu tipku :D ) .
Miš izgleda OK, ali ima dvije velike mane.
1. Diablo III.
2. "TIME TO CLICK ASS."

Bartuc
14-09-2013, 13:39
To ti je ovaj miš, samo sa Diablo logom - http://steelseries.com/products/mice/steelseries-sensei

marijanovic
14-09-2013, 14:16
450/25 = 18. Dakle 18 Kn mjesečno. Sendvič i kola ili kava i cedevita. Nije baš puno koštao.

Preporučam Sentinel Advance V2; 380-430 Kn
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp= ... advance+v2 (http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Sentinel+advance+v2)
Potrajat će opet par godina i milina. :)

Bilo koji miš uzeo s OMRON tipkama podjednako će trajati. A kvalitetnijih tipki nema, barem ne kod miševa.

Boz, možda si jednostavno pogodio na lošiji primjerak. Ili samo treba rastavit miš i očistiti.

Vedro
14-09-2013, 14:20
Da, moguce je da se prasina ili neka prljavstina zavuce ispod tipke pa klik ne radi dobro.

The Boz
14-09-2013, 15:21
Rastavio sam miš (jebo im bog mater na komplikacijama), očistio, probao, jok. I dalje biva mutav.
Točnije, ponaša se kako spada sat vremena, i onda počne dvokliktat sve više i više. Evo, danas sam ga opet otvorio, očistio, i 2 sata su prošla, svaki 3. klik mi je dvoklik.

Anycakes, u ponedjeljak izgleda da kupujem novi miš. Ideje?

Vedro
14-09-2013, 20:19
Logitech neki koji ti dobro sjeda u ruku ?

http://gaming.logitech.com/en-roeu/gami ... E|10915|hp (http://gaming.logitech.com/en-roeu/gaming-mice?WT.ac=psE|10915|hp)

mravojed20
14-09-2013, 21:25
A stvarno, kupi neki logitech i miran si.

Ovi drugi brendovi meni djeluju ko neka zajebancija pokraj logija. G500 je odličam, triput pao sa stola, ništa. oko 3 godine ga imam zasad, budem opet njega maznuo kad zatreba.

hansi
14-09-2013, 21:30
prekini slusat jebenog marijanovica i kupi normalan mis kao sto je logitech g400/razer deathadder/steelseries sensei i gotovo?

Bartuc
14-09-2013, 21:49
Logi trpi takva sranja za nevjerovati. Kad vozim doma bicikl, zemem si miša da mogu premotati intro i nakon toga ga bacim preko pola sobe na krevet i redovito se odbije i završi na podu. I to G700 koji izgleda full krho prema G400/500 pošto je bežični. Nepoderivi su. I njega sam uzeo ne zato što mi je prijašnji Logi krepao, nego zato što ga nisam više mogao gledati nakon brijem 6+ godina, i još uvijek radi kao prvoga dana.

Čux
14-09-2013, 22:53
probaj G400s možda, nisam baš stigo skužit dal valja sva ta silna količina bullshita koju su natrpali u MX style kučište.

marijanovic
15-09-2013, 01:12
Rastavio sam miš (jebo im bog mater na komplikacijama), očistio, probao, jok. I dalje biva mutav.
Točnije, ponaša se kako spada sat vremena, i onda počne dvokliktat sve više i više. Evo, danas sam ga opet otvorio, očistio, i 2 sata su prošla, svaki 3. klik mi je dvoklik.

Anycakes, u ponedjeljak izgleda da kupujem novi miš. Ideje?
Na mišu je najnoviji firmver?

W3DR4N
15-09-2013, 05:57
Da, firmwareat će miš. Ja od sramote ne bih mogao.

dugi
15-09-2013, 07:57
Baš. Pošteni miš ne treba ni drivere a kamoli hebeni firmware.

marijanovic
15-09-2013, 10:12
To je samo dokaz da znate q* o modernim misevima, bili oni od Logitecha, Razera, Steelseriesa, Funca, Mionixa, MadCatz (Cyborg), Microsofta ili nekog desetog.

dugi
15-09-2013, 10:15
Vidim kako prolaze ljudi po tvojim preporukama LOL.

Bartuc
15-09-2013, 10:18
Lol, firmware za miša, ahhaha :D Ako nije plug and play, odmah je u startu smeće. Eventualno driver ako si želiš nekaj sprogramirati kak tebi paše. Uštekaj i zaboravi.

The Boz
15-09-2013, 13:47
Dakle, neki Logitech, ha?

dugi
15-09-2013, 13:54
Kupi dok još ima (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_30&products_id=7712).

Carp
15-09-2013, 14:43
Lol, firmware za miša, ahhaha :D Ako nije plug and play, odmah je u startu smeće. Eventualno driver ako si želiš nekaj sprogramirati kak tebi paše. Uštekaj i zaboravi.

Ja koristim Razer Synapse za nagu. Zasto? Zato sto mi se ne da stalno makroe radit kad mjenjam komp. Upalim Synapse, loadam profile i cao.

Nije obavezno, ali ti skrati muke.

hansi
15-09-2013, 15:21
synapse je nesto najgore ikad, skini normalne drivere

W3DR4N
15-09-2013, 15:32
G500 je grub. Ja sam si zgrebao ruku.

mravojed20
15-09-2013, 15:38
Kako bokte?

Baš si jučer gledam G500SSi vidim da su stavili malo 'reljefnu' površinu da ne bude preglatko, jer recimo ako se ruka oznoji, malo bi zgodnije došlo da više prianja na miša, iako daleko od toga da smeta il neš, samo nešto što primjetiš nakon duže vremena.

Inače za 370 kn G500 je grijeh ne kupiti, nikako ne propustiti to, bemti kad sam ja uzimao bio je 500+.

Carp
15-09-2013, 17:59
synapse je nesto najgore ikad, skini normalne drivere

Zasto? Meni radi odlicno, nikad problema. 2 klika i gotovo.

The Boz
16-09-2013, 00:07
Osim ako se netko ne sjeti bolje ideje, sutra idem po G500.

hansi
16-09-2013, 00:13
iako meni vise odgovaraju deathadder/sensei, mrvicu su skuplji pa vidi. mozda sensei raw

marijanovic
16-09-2013, 11:31
http://www.portio.hr/index.php?page=art ... 0000096619 (http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000096619)

http://www.portio.hr/index.php?page=art ... 0000096620 (http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000096620)

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101503367

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101503334

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101503365

croat1gamer
16-09-2013, 11:35
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne

G500 i nemoj se zajebavat sa ostalim opcijama.

Carp
16-09-2013, 11:37
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000096619

http://www.portio.hr/index.php?page=art ... 0000096620 (http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000096620)

Stvarno ne patim na izgled periferije (imam nagu ffs), ali sve redom od ovoga je ruzno, ogavno, i rekao bih neudobno za nekog ko ima veliku sapu kao boz.

hansi
16-09-2013, 11:48
smece do smeca.

g400, g500, deathadder, sensei, sensei raw. biraj. netrebas gledat apsolutno nista osim tih miseva, isprobaj ih pa uzmi onog za kojeg imas para ili ti najvise odgovara.

MasaKrisT
16-09-2013, 12:03
+1

Bartuc
16-09-2013, 12:59

Iz koje si ti pećine uteko :D

Dobar sumarum je Hansi napravio. Šteta što ti nije krepao prije cca 2 mjeseca. Taman nakon one pre jebene K800 akcije, Links i onaj njihov webshop su stavili G700 na akciju i mogao se nabaviti za cca 300-350 kuna, G700s mu je srušio cijenu masno...

Niko Bellic
16-09-2013, 13:19
Sensei [RAW]Sdojaja

IGoR_2803
16-09-2013, 13:45

isuse marijanoviću, pa ovo ne bi najgorem neprijatelju predložio...

also, firmware za miša... jao majko... :pray: :shock:

marijanovic
16-09-2013, 14:08
Kratko i jasno - nemate vi pojma.

IGoR_2803
16-09-2013, 14:14
da, koristimo logitech... što mi znamo o tome, ne?

https://i.chzbgr.com/maxW500/5574110976/hF473E76E/

dugi
16-09-2013, 14:15
Zajebavamo te malo. Ali nismo daleko od istine. Imaš fobiju prema Logi miševima koji su dokazano dugotrajni.

Vedro
16-09-2013, 14:18
Moj M60 je imao problema sa laserom.U Corsu su znali za taj problem i kazali su da ce se sve rijesiti sa novim firmwareom.Nakon nadogradnje nije vise bilo problema.Tako da firmware cuda radi.

IGoR_2803
16-09-2013, 14:19
marijanović, face it. koji još proizvođač ima miševe od 50ak kuna (znači totalni entry level) koji izdrže 10ak godina konstantnog rada i jedini znak dotrajalosti je blijed logotip na "karoseriji"... a da ne govorim o high-endu...

edit:

@vedro: logitech ne treba novi firmware da bi laser radio kako treba.. :)

croat1gamer
16-09-2013, 14:21
Da je bio dobro napravljen mu firmware ne bi trebao niti na prvom mjestu.
Firmware bi trebao sluziti jedino za davanje novih opcija, ne popravljanje starih gresaka.

Vedro
16-09-2013, 14:26
Dobro, to je ok sto kazes. Zelim reci da sam bio iznenaden kada se stvar popravila u par klikova. 8)

Karlo_from_Bjelovar
16-09-2013, 14:27
marijanovic ima fetiš na alternativni izbor periferije koja nikome nije lijepa i koja je po njemu bolja od 200tinjak kuna skuplje konkurencije.
možda jednoga dana..

The Boz
16-09-2013, 14:31
Kupio G500.
Fast scroll je retardacija. Al stvarno, gluplji feature nisam nigdje vidio. Bilo bi bolje da su umjesto slow/fast gumba stavili još jedan generički gumb, i maknuli mutavi uteg iz scrolla.
Osim toga, miš je jako fora. Za sada. Javim dojmove kasnije.

IGoR_2803
16-09-2013, 14:45
marijanovic ima fetiš na alternativni izbor periferije koja nikome nije lijepa i koja je po njemu bolja od 200tinjak kuna skuplje konkurencije.
možda jednoga dana..

marijanović je hipster... :) nhf :D

croat1gamer
16-09-2013, 15:01
@boz- Imas logitechov software da bindas vlastite stvari na te tipke ako ti ne pasu u trenutnom stanju.

I NEMOJTE SAD FIRMWARE OVO-ONO. TO JE DODATNA OPCIJA.

The Boz
16-09-2013, 15:05
Scroll toggle nemreš jer je mehanička kočnica na mišu.

Dania
16-09-2013, 15:29
Ja ne kužim šta je taj fast scroll, jel' ima to i g400?

croat1gamer
16-09-2013, 15:37
Ah, to je solo mehanicki gumb?

dugi
16-09-2013, 16:05
Ubrzana vrtnja kotačića, pokreneš ga i on ti ubrzano pomiče stranicu ili dokument bez da moraš svako malo pomicati kotačić.

Bartuc
16-09-2013, 16:14
Free Scroll na G700 je isto nepotreban, totalno makne kočnicu sa kotačića i vrti se ko metak, koj će to bog ikome :D

W3DR4N
16-09-2013, 16:16
Najbolji feature ikad.

Bartuc
16-09-2013, 16:26
Nisam niti na trenutak sumnjao.

Niko Bellic
16-09-2013, 16:45
Zar nitko ne zna da kad stisnete mmb senzor miša postaje kotačić koji radi u svim smjerovima. Koliko brzo pomakneš miš toliko brzo odvrti stranicu gore/dole ili levo/desno.

marijanovic
16-09-2013, 17:16
Nekome kome Sentinel dobro leži u ruci jedan MX 510/518 odnosno G400/G400s/G500/G500s ne može dobro ležati.
Tu se kose oblici ruke.

Ne tvrdim ja da je Logitech loš, dapače dobar je. ALi i njegovi napredniji miševi imaju firmver, jerbo to svaki uređaj ustrojen na principu računala više-manje mora imati.
Zašto ja ne koristim Logitech miševe? Nisam naišao na nijedan koji bi mi dobro sjedao u ruku, osim možda MX 1100 al njega ne volim jer je bežičan.

Vedro
16-09-2013, 18:02
Najbolji feature ikad.
Svaka budala ima svoje veselje XD

The Boz
16-09-2013, 18:03
Najbolji feature ikad.
Predvidljiv odgovor je predvidljiv.

Bartuc
16-09-2013, 18:11
Meni od svih Logitecha jedino MX Revolution dobro leži u ruci, ali sve jedno uvijek Logije koristim.

Ako bog da i ovaj G700 krepa, lol, probati ću nabaviti Mionix Naos 5000 ili noviji... Mada samo pretpostavljam da će mi ergonomija pasati kad ga nemam gdje probati. Znam samo da mi je Roccat Kone+ najudobniji miš u svemiru, ali je smeće.

Vedro
16-09-2013, 18:52
Ja trenutno imam Steelseries Kana, a zelim si uzeti kada dode kod nas u prodaju v2. Samo se nadam da ne bude kostao preko 400 kn.

http://i.imgur.com/bIEYupW.jpg?1

Bartuc
16-09-2013, 18:56
Kod Senseia i Kane mi se ne sviđa to što su ambidexter miševi, samo smetaju thumb tipke koje ti nisu na thumbu.

Vedro
16-09-2013, 19:05
Istina, malo je nespretno stiskati tumb tipku o kojoj pricas recimo ubrowseru kao page forward. Ali u igrama je niti ne koristim.

Bartuc
16-09-2013, 19:17
Mene bi jebalo brijem kad moraš dignuti miša sa podloge (kaže čovjek koji miš koristi na 4k+ DPI i ima extra large SS Qck podložak 50x50cm od čega koristi 7x7cm xD), vanjski prsti brijem taman stisnu te boćne tipke!?

A Thumb redovito koristim u igrama, forward mi je uglavnom flashlight, a back mi je ili melee ili granata, puno bolje nego na keybi. Glavno da imam 4 thumb tipke, gornje 2 nisam skoro nikad koristio...

W3DR4N
16-09-2013, 19:25
Najbolji feature ikad.
Predvidljiv odgovor je predvidljiv.

Meni je super. U jednom potezu skrola možeš promijeniti 136 oružja u kanteru.

The Boz
16-09-2013, 19:35
Let's play the weapon lottery!
Da, glavni razlog zašto nosam uzeo Steelseriesa je simetričnost. Ne paše mi gumb s desne strane, teško ga koristim a da se miš ne miče, tako da mi je u većini igara beskoristan.

W3DR4N
16-09-2013, 20:15
Ne fakat. Fast skrol je super. Ovako dobiš grč od skrolanja onim kamenom.

croat1gamer
16-09-2013, 20:49
Nego, da.
http://i.imgur.com/sXHUZx8.jpg

R@pt0r
09-10-2013, 18:10
Kupio G500.
Fast scroll je retardacija. Al stvarno, gluplji feature nisam nigdje vidio. Bilo bi bolje da su umjesto slow/fast gumba stavili još jedan generički gumb, i maknuli mutavi uteg iz scrolla.
Osim toga, miš je jako fora. Za sada. Javim dojmove kasnije.
Kad će ti dojmovi? :D

Pri kupnji sam novog miša. G500 ciljam već neko vrijeme pa me zanima...

The Boz
09-10-2013, 22:28
Za sada mi je maus odličan. Scroll toggle je i dalje retardacija žestoka, al ajde.. Softver s mišem je OK, a gumbi sa strane su postavljeni na odličan način, tako da su sva tri "pri ruci", ali nije da stisneš slučajno ili se zbuniš.

R@pt0r
09-10-2013, 22:57
Mhm...

A kako stoji stvar sa scroll tipkama?
Da li koji put slučajno klikne lijevi ili desni dok pritišćeš sredinu?
Negdje sam pročitao da to zna predstavljat problem, treba baš oprezno stisnut da nebi uhvatilo i gumbove naginjanjem kotača.

The Boz
09-10-2013, 23:01
Do sada me to nije smetalo, makar L/R scrollove minimalno koristim.