Pogledaj cijelu verziju : XBox One
cham3leon
16-06-2013, 22:41
Xboxfagovi se žale.
http://www.xboxshun.com/
Zato je Arma2:CO tjednima bila u top sellers kategoriji na steamu.
zbog DayZ-ja
Kazes kao da je to losa stvar. Uostalom igra je imala jaku bazu i prije tog moda
Ne forsam toliko realnost, forsam Armu zato jer ima gotovo sve elemente koje itko ikad traži iz jedne igre.
Ti != itko ikad.
Koji elitizam jebote.
Baš užas. I ajde da se radi o nekoj dobroj igri, a ne o jednoj kolekciji bugova.
Kazes kao da je to losa stvar. Uostalom igra je imala jaku bazu i prije tog moda
Naravno da nije loša, ali opet dovoljno govori o kvaliteti i zanimljivosti neke igre ako treba mod da bi zainteresirao ljude na kupovinu.
cham3leon
17-06-2013, 12:30
Da li si igrao CO ili alpha verziju trojke da toliko znaš da su bugovite igre?
Ne, ali znam guglat i čitat tako da mi ne pada na pamet davat novce za nešto takvo.
cham3leon
17-06-2013, 12:36
Ne
I rest my case.
Znači trebao bih odigrati Aliens Colonial Marines npr da buidem 100% siguran da je smeće.
cham3leon
17-06-2013, 12:43
Ne, ali da znaš koliko je bugovit. Makar je i to nešto što bi se trebalo dati izguglati, ali očito je danas teško i na internetu pronaći točne informacije.
Pa naravno da je "ako nisi probao onda ne možeš sudit" legit argument kad ti to paše.
http://i.imgur.com/RJykC.jpg
Neven <R>
17-06-2013, 13:19
Ova slika gore meni vrijedi za 90% konzolitis igara 8)
http://exactlydude.com/wp-content/uploads/2012/09/Randomactsofkindnesshighfive.gif
Windwalker
17-06-2013, 14:46
Ali su onih 10% bolje, kvalitetnije i vrijednije od svih PC igara zajedno.
Neven <R>
17-06-2013, 15:00
Nah jedan Baldur's Gate popapa sam dvije generacije konzola
BG je iz 19. stoljeća. Btw., s dolaskom novih konzola, konzolitis kao takav se gubi.
cham3leon
17-06-2013, 15:12
:pray:
StormCr0w
17-06-2013, 15:14
Napisao sam dugačak post, al kameleon je sve to sažeo.
Sonic_Moronic
17-06-2013, 15:15
Ajde mir djeco, i konzole i PC imaju prednost u određenim žanrovima i nude iskustva nemoguća na samo jednom platformi.
Doduše, ne bih posjedovao išta prije šeste generacije.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 5469526023 (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151675469526023)
Deadwalker
18-06-2013, 17:14
Diablo 3 ima konkurenciju po pitanju hejt levela.
Windwalker
18-06-2013, 18:36
t9rA9cJjU9c
StormCr0w
18-06-2013, 18:40
it's called x-box one because they took 359 steps backwards
:)
Deadwalker
19-06-2013, 21:57
Microsoft odustao od svoje restriktivne politike
Microsoft changing Xbox One policies based on 'feedback from the Xbox community' (http://www.polygon.com/2013/6/19/4446060/xbox-one-drm-used-games-online-restrictions-180)
"An internet connection will not be required to play offline Xbox One games," Mattrick wrote. "After a one-time system set-up with a new Xbox One, you can play any disc based game without ever connecting online again. There is no 24 hour connection requirement and you can take your Xbox One anywhere you want and play your games, just like on Xbox 360."
"Trade-in, lend, resell, gift, and rent disc based games just like you do today. There will be no limitations to using and sharing games, it will work just as it does today on Xbox 360."
Pretpostavljam da to znači kako će konzola raditi normalno i ovdje.
Čudno da su tak brzo shvatili.
Nemogu vjerovat da su odustali od toga...
Windwalker
19-06-2013, 22:30
Hohoho!
Još ima nekakve nade za ovaj svijet.
Arbiter of Change
19-06-2013, 22:41
Potrošiš E3 prezentaciju i globalno otkrivanje svoje konzole na informacije koje kasnije pobiješ skoro u potpunosti. Imam osjećaj da su dioničari dobro posrali gaće kad su vidjeli reakciju normalnih ljudi.
Windwalker
19-06-2013, 22:52
Mislim, nije da bi kupio ikakvo Microsoftovo smeće, ali drago mi je da su uvidjeli da još ne mogu provoditi neke svoje usrane politike i preživjeti.
Budući da ionako nitko ne kupuje Xbox, imam prijedlog za novu forumsku igru.
Zove se Da je forumašSradio Xbox One...
Skužit ćete, ajmo.
Da je Marijanović radio Xbox One, imao bi mehaničke tipke i morali biste ga držati u frižideru.
Da je chameleon radio Xbox One, imao bi samo realne igre koje bi sami trebali isprogramirati.
Da je Deadwalker radio Xbox One, na njemu bi izašao samo Witcher 3.
Da je Aral radio Xbox One, konzola bi bila brutala.
Aralov i Deadwalkerov bi kupio odmah prestiž izdanje.
Da je Sonic radio Xbox One, ispod plastike bi bio NES.
Duke of Earl
19-06-2013, 23:13
Da je W3DR4N radio Xbox one, ne bi ga radio jer bi u startu popljuvao samog sebe i ideju da ga radi.
Windwalker
19-06-2013, 23:25
Da je Xero radio Xbox One, to ne bi bila konzola.
Da je baldrick radio Xbox One, konzola bi ostavila beleg.
Da je Boz radio Xbox One, konzola nikad ne bi izašla.
Da je Stormcrow radio Xbox One odusto bi jer bi mu bio pretežak.
Deadwalker
19-06-2013, 23:48
Da je W3DR4N radio Xbox one, ne bi ga radio jer bi u startu popljuvao samog sebe i ideju da ga radi.
Ili bi ga nazvao PlayStation 4.
Potrošiš E3 prezentaciju i globalno otkrivanje svoje konzole na informacije koje kasnije pobiješ skoro u potpunosti. Imam osjećaj da su dioničari dobro posrali gaće kad su vidjeli reakciju normalnih ljudi.
Neka su odustali od tog retardluka. Bolje da su na tržištu dvije jake konzole, nego jedna "prejaka".
Da je W3DR4N radio Xbox one, konzola bi mu virila iz guzice.
StormCr0w
20-06-2013, 06:36
Da je Stormcrow radio Xbox One odusto bi jer bi mu bio pretežak.
:))
cham3leon
20-06-2013, 06:38
Da je Maloki radio Xbox One, fino bi mirisao.
Da je Babić radio Xbone, konzola bi sadržavala sarkastične odgovore na glasovne naredbe.
cham3leon
20-06-2013, 08:03
Da je Pseto radio XBone, Kinect2 bi imao i .38 gun ugrađen između stereoskopskih senzora da upuca cheatere i slično.
Deadwalker
20-06-2013, 08:13
https://pbs.twimg.com/media/BNKoHmZCQAAMIex.png
Sickmanno1
20-06-2013, 08:40
Ja ću kupit Xbox One : )
Sonic_Moronic
20-06-2013, 08:57
Pa nisu još maknuli region restrikciju?
Ionako je sada prekasno.
Možda će se moći nešto iskemijati kao kod 360.
Sickmanno1
20-06-2013, 09:35
Pa nisu još maknuli region restrikciju?
Ionako je sada prekasno.
Pa ja čitao da je region-free...
Worthaur
20-06-2013, 09:36
Iz onog clanka: "Mattrick also said that there will be no regional restrictions on Xbox One."
Hoce li Sick biti prvi hrvat koji je dovoljno lud uzeti Xbone? Da li su makli kinect iz cijeel price?
crnisokol
20-06-2013, 13:55
i dalje dolazi s Kinectom i skuplji je od PS4...meni kod novog XBox-a jedino gamepad vizualno izgleda bolje od Sonyjevog...ostalo sve ide na stranu PS4
Hahaha, koji fail. Sad za kaznu i onaj tko je mislio kupit xone nek odustane od toga. Smeća zasrana.
Windwalker
20-06-2013, 14:22
PS4 kontroler izgleda puno ljepše, elegantnije i futurističkije.
PS3 kontroler je malo malecki, dosta lagan, i ima lošiji layout. Imam osjećaj da će što se toga tiče i u ovoj generaciji biti isto.
PS4 kontroler izgleda dosta veći od PS3 kontrolera.
Jednake su veličine, ali je Dual Shock 4 robusniji.
DS3 - 160 mm x 55 mm x 97 mm, 192 g
DS4 - 162 mm x 52 mm x 98 mm, 210 g
Deadwalker
20-06-2013, 17:27
Druga strana medalje
Microsoft (na žalost) popustio s kontroverznim Xbox One (http://gadgeterija.tportal.hr/2013/06/20/microsoft-na-zalost-popustio-s-kontroverznim-xbox-one/#.UcMscfmnqYJ)
On zbilja uspoređuje Xbox DRM sa Steamom? Rofl.
Windwalker
20-06-2013, 18:50
Na žalost? Na žalost??????
Čekaj malo. Vidjeli su da ne mogu krojiti svoju odvratnu politiku ugnjetavanja prosječnog gamer građana i onda su popustili, i ovom idiotu je to na žalost?
Vidjeli su da nema para u toj politici. To je jedini razlog zasto su promjenili sve.
http://i.imgur.com/ttD5PoB.png
cham3leon
20-06-2013, 19:49
Nikad nisam vidio toliko replya na jednom postu. Čak ni na OP.
StormCr0w
20-06-2013, 21:01
quints get
Neven <R>
20-06-2013, 21:11
Nikad nisam vidio toliko replya na jednom postu. Čak ni na OP.
Bilo koji mootov post
Sonic_Moronic
20-06-2013, 21:26
Yup, to sam i ja rekao.
http://imgur.com/gallery/kPSNy
:D
StormCr0w
21-06-2013, 08:36
Solid Snake :pray: :pray:
Nevjerojatno.
Deadwalker
21-06-2013, 10:30
Na žalost? Na žalost??????
Čekaj malo. Vidjeli su da ne mogu krojiti svoju odvratnu politiku ugnjetavanja prosječnog gamer građana i onda su popustili, i ovom idiotu je to na žalost?
lol
I ja sam trenutno privrženiji Sonyju zbog mojih XYZ razloga, no nisu oni dobrotvorna organizacija koja se brine za gladnu djecu na sjeveroistoku Afrike. Činjenica je da Sony poput MS-a također velika mrska korporacija koja želi zaraditi gomilu love (btw, vidim da su već svi zaboravili na rušenje PSN-a i vjerojatno najveću krađu osobnih podataka u povijesti zbog retardluka u sustavu osiguranja) i koja ne može garantirati kako će svi izdavači slijediti njihovu retail politiku, niti to može Microsoft (iako je sada MS odlučio jednostavno prekopirati PR politiku i napraviti kopiju Sonyjeve retail politike jer su se njihovi dioničari očigledno usrali ko grlice nakon ove medijske hajke).
Bilo je u pozadini ovog DRM-a nekih drugih beneficija jer u ekonomiji ništa ne uvodiš ako tebi to nije isplatljivije i ako nisi siguran da će se to kupcima načelno isplatiti i tebi omogućiti rast. Ideja kopiranja Steama ima smisla jer bi bez fizičkih medija koji ionako spadaju u 20. stoljeće, pojeftinio bi se cijeli produkcijski lanac i vjerojatno bi u konačnici cijene igara bile povoljnije. Kažem vjerojatno jer u životu ne možeš u ništa biti siguran, kao što ne možeš gledati na stvari crno-bijelo što trenutno radi cijeli internet.
Na konzole tek sada u većem valu stiže digitalna distribucija po uzoru na Steam, no čini se da će to biti tek preplaćena krnja kopija, barem u slučaju Microsofta. Sony to kompenzira s odličnim Plus modelom i nekim kul opcijama poput igranja tijekom downloada.
Suma-summarum, menadžment MS-a može slobodno otpustiti cijeli PR odjel jer ovo na E3-u bilo je iznad opisa "katastrofa".
cham3leon
21-06-2013, 10:37
Nije mi jasno kako netko može žaliti za always onlineom i pripadajućim glupostima. Jest da su ovako dobili Xbox 360 2, ali zašto bi netko namjerno htio feature koji samo mogu uništiti korisnikovo krajnje iskustvo.
btw, digitalna distribucija može značiti jeftinije igre, ali vjerojatno će prije svega značiti više zarade izdavačima. Ako već sada imaju dovoljnu masu ljudi koja je spremna kupovati igre po konzolaškim cijenama, vjerojatno im se više isplati zadržati cijene.
Arbiter of Change
21-06-2013, 10:56
Mislim da razumni ljudi ne žale za always-online kao takvim već za nekim drugima elementima koji su bili vezani uz to tipa da možeš pristupiti svojim igrama online na čijoj god konzoli bio, shareanju igara sa 10 ljudi, itd. Naravno, pitanje je kakva bi bila izvedba svega toga jer je ipak ovo Microsoft i koliko bi toga srezali s vremenom.
Mene samo zanima jesu li oni imali ovaj 180 zaokret kao plan u pričuvi ili su ga doslovno smislili u ova dva-tri dana kad se svijet okrenuo protiv njih. Misao da je ovo drugo me nasmijava.
Taj Xbox Family je vezan za DNS, znači istu igru mogu igrati samo igrači na više Xboxova pod istim krovom. Pa izdavači bi pojeli Microsoft da im takvom odlukom smanji prodaju za 90%, jer upravo to bi se dogodilo. Mi bi s dvije kupljene igre nahranili cijeli forum.
Ne kužim tekst, jer kakve veze always online DRM ima s digitalnom distribucijom i zašto bi jedno isključivalo drugo.
Deadwalker
21-06-2013, 11:07
Da, to i mene načelno zbunjuje. Jednom kada vežeš igru za račun, to bi trebala biti sva potrebna autentifikacija.
Deadwalker
25-06-2013, 11:08
Druga strana novčića, opinion #2
Original Xbox One digital strategy was 'a really great idea' poorly explained, Astronauts co-founder says (http://www.polygon.com/2013/6/24/4460626/dlc-filler-microtransactions-xbox-one)
"So, a company named Microsoft had this really great idea: let's accelerate the death of the box," he wrote. "The box is a mortally wounded animal in the need of the mercy kill, and Microsoft seemed to be ready to pull the trigger.
...
Chmielarz believes that the "current ecosystem is rotten to the core, and unsustainable in the long term," but that Microsoft's recent reversal will cause "way more suffering along the way than there needed to be."
Ima smisla, posebice zbog toga što silno usitnjavanje igara putem DLC-ova vuče korjene iz pošasti used marketa budući da su produkcije preskupe, a izdavači ih ne mogu adekvatno kompenzirati (tj. zaraditi koliko žele). U biti, ističe se pozitivna strana DRM-a u smislu da bi igre vjerojatno postale pristupačnije pa potrebe za preprodajom bile bi puno manje. S time da je bilo u planu shareanje igara, nešto što još ni Steam nema. Summa-summarum, konzole su ostale u prvom desetljeću ovog stoljeća iz kojeg je izašao PC još tamo oko 2007.
Windwalker
25-06-2013, 11:36
LOL, ne.
Igre bi i dalje koštale masno.
Istina, kasnije bi bila koja akcija i to, ali ono što vrijedi je launch day, kada bi koštale isto ko boxed verzije.
Samo pogledaj PSN.
U Xbone DRM sranjima nema apsolutno ništa pozitivno.
A ako te muči nedostatak digitalizacije, jebote imaš Steam, a ostalo ostavi na miru.
Ja ću uvijek kupit box naprema digitalnom, makar koštao i 10 PUTA VIŠE.
A barem 50% gamera tako razmišlja.
Ne.
lol 50%
koji je smisao danas kupovat ista u boxu vise
StormCr0w
25-06-2013, 11:48
Da, ljudi bi rađe dali 5 hiljada kuna za igru jer dolazi umotana u komad jebene plastike.
lol 50%
koji je smisao danas kupovat ista u boxu vise
Eventualno ako nemaš karticu, ili ako igra košta jednako a imaš fetiš na kutije.
Ja sam recimo uzeo boxed Tomb Raider a došao je 100 kuna jeftinije od steam verzije.
Lol to su sve gluposti.
DLC-ovi i mikrotransakcije će nastavit cvijetati bilo da se radi o retail ili digitalnim kopijama. Zašto? Pa donose zaradu.
Način da se riješiš tržišta rabljenih igara je kroz povoljnije cijene digitalnih kopija, te redovito održavanje akcija.
Umjesto da se Microsoft ugledao na Valve i učio iz primjera Steama, 10 godina starog servisa, oni su pokušali izvest jednu veliku retardaciju.
Prelazak u potpuno digitalno doba treba bit postepen.
I Sony i Microsoft imaju sad barem 7 godina da pripreme tržište za iduću generaciju, generaciju za koju će moć inzistirat na potpunoj "digitalizaciji" jer će time (nadajmo se) biti garantirane i niže cijene softwarea.
@boxed vs digitalno - kupujem kako je jeftinije, ne marim previše za kutiju. Smiješno je jedino kaj je često jeftinija kutija od digitalne kopije.
Kupiš digitalno na Steamu ili sl. servisima i sve ti je fino u cloudu, skidaš i igraš gdje želiš, nemaš problema sa traženjem DVDova, izgrebanim DVDovima, DVDovima koji su ti kod prijatelja i sto drugih čuda. Stisneš download, odeš spavat, idući dan igraš.
I uz to na Steamu se stalno vrte neki popusti, akcije, promocije i slične đinđe.
Uz to sve, sigurno bi 50% (pola, jebote, POLA) gamera kupovalo 10 puta (!) skuplje boxed izdanje. Yeahh.
cham3leon
25-06-2013, 12:18
Jedina prednost fizičkog izdanja je da si vlasnik igre i da je poslije možeš prodati. Manjak je ta prednost clouda i fragilnost optičkih medija, ko što reče Azer. Iskreno se nadam zbog ostatka ljudske civilizacije da nema baš toliko specijalaca koji bi platili 10 puta više za to, ali od Windwalkera je ovo bilo prilično očekivano.
Sonic_Moronic
25-06-2013, 12:21
Nema ništa loše sa kolekcioniranjem, ali to je mala manjina.
Slažem se, dokle god cijene ne variraju previše.
Ali mislim da zaboravljaš da je rekao da bi POLOVICA plaćala 10 PUTA VEĆU CIJENU.
Mislim ono, dati 10x keša za istu stvari, ali zbog kutije je totalno besmisleno.
Ajde da je on to rekao metaforički, pa bezveze bubnuo, ali fino se potrudio i stavio crvenu boju, da naglasi. Joj što me živcira sad to. :D
StormCr0w
25-06-2013, 12:33
Mora da je ugodno čistit prazne police!!1
Windwalker
25-06-2013, 12:47
Nebih znao.
Deadwalker
25-06-2013, 13:01
Lol to su sve gluposti.
DLC-ovi i mikrotransakcije će nastavit cvijetati bilo da se radi o retail ili digitalnim kopijama. Zašto? Pa donose zaradu.
Način da se riješiš tržišta rabljenih igara je kroz povoljnije cijene digitalnih kopija, te redovito održavanje akcija.
Umjesto da se Microsoft ugledao na Valve i učio iz primjera Steama, 10 godina starog servisa, oni su pokušali izvest jednu veliku retardaciju.
Prelazak u potpuno digitalno doba treba bit postepen.
I Sony i Microsoft imaju sad barem 7 godina da pripreme tržište za iduću generaciju, generaciju za koju će moć inzistirat na potpunoj "digitalizaciji" jer će time (nadajmo se) biti garantirane i niže cijene softwarea.
@boxed vs digitalno - kupujem kako je jeftinije, ne marim previše za kutiju. Smiješno je jedino kaj je često jeftinija kutija od digitalne kopije.
7 godina za što?
Ja na PC-u stavim nešto u optički drive možda 2-3 puta godišnje, a takva situacija traje već zadnje dvije do tri godine. Povoljnije cijene digitalnih kopija prilično je teško ostvariti ako imaš veliki used market, troškove pakiranja i logistike i da ne nabrajam dalje. Izdavači u konačnici žele zaraditi, uz dodatno plaćanje naknada Sonyju i Microsoftu.
Koliko vidim, Microsoft je htio realizirati svoju verziju "Steama" na konzoli, al jbg kad im je PR bio jedno veliko smeće.
Generalno jedino što mene zanima je povoljnija igra i kvalitetnija usluga - sve što mi Steam pruža. Ne vidim problem zašto to nije moglo odmah zaživjeti na konzolama.
LOL, ne.
Igre bi i dalje koštale masno.
Istina, kasnije bi bila koja akcija i to, ali ono što vrijedi je launch day, kada bi koštale isto ko boxed verzije.
Samo pogledaj PSN.
U Xbone DRM sranjima nema apsolutno ništa pozitivno.
A ako te muči nedostatak digitalizacije, jebote imaš Steam, a ostalo ostavi na miru.
Ne možeš znati bi li igre koštalo masno, a ako uključiš malo logiku, možeš biti prilično siguran da ne bi. Jer ništa ne uvodiš ako od toga nemaš ekonomske koristi, već sam ranije objašnjavao zašto.
U konačnici, zbog takvog razmišljanja "kupio bih boxed da košta 10 puta više", konzole su ostale tu gdje su i bile s prošlom generacijom. Nije novina da se ljudi opiru promjenama i tehnološkom napretku. Korištenje optičkih medija je s današnjim kapacitetom diskovnih jedinica i internet veza po svim ekonomskim kriterijima nepotrebno, skupo i zastarjelo.
crnisokol
25-06-2013, 13:21
Microsoft može ići uvodit ''konzolaški Steam'' tek kad se dogovore s Sonyjem da će i oni napraviti isto
Windwalker
25-06-2013, 13:26
Koštale bi masno, jer bi bilo glupo da ne koštaju masno.
Ako nešto možeš prodati skuplje, nema smisla da prodaješ jeftinije.
Deadwalker
25-06-2013, 13:31
Logika ftw.
StormCr0w
25-06-2013, 13:33
U 2014.-1 vi se raspravljate s Windwalkerom.
Duke of Earl
25-06-2013, 13:38
I to što kažeš.
Deadwalker
25-06-2013, 13:45
Jedina prednost fizičkog izdanja je da si vlasnik igre i da je poslije možeš prodati. Manjak je ta prednost clouda i fragilnost optičkih medija, ko što reče Azer. Iskreno se nadam zbog ostatka ljudske civilizacije da nema baš toliko specijalaca koji bi platili 10 puta više za to, ali od Windwalkera je ovo bilo prilično očekivano.
Kada bi cjepidlačili, nisi vlasnik igre, nego samo licence, tj. imaš ju pravo koristiti pod strogo definiranim uvjetima. Proizvođač (u slučaju igara izdavač) je vlasnik i on ima apsolutno sva prava da regulira koja ćeš ti prava imati s licencom, uključujući mogućnost preprodaje. Također jedna velika zabluda Microsoftove PR katastrofe da će kupci izgubiti vlasništvo nad igrama - realno, nikad ga nisu ni imali.
Arbiter of Change
25-06-2013, 14:03
Logika ftw.
Hipotetska situacija u kojoj bi se izdavači/proizvođači konzola riješili trgovinske konkurencije... te potom snizili cijene digitalnih igara. Zašto? Iz dobrote i poštenja nekog? Naravno da ne bi, samo bi više stavili sebi u džep jer bi se riješili jednog posrednika i zaradili više po prodanoj igri. Ne znam zašto svi misle da bi to dovelo do snižavanja cijene digitalnih igara kad igrač nema drugog izbora nego kupovati samo i jedino kroz ovlaštenu digitalnu trgovinu.
Deadwalker
25-06-2013, 14:06
Kad kažem snizili, mislim na mogućnosti češćih rasprodaja i drugih oblika dilanja kodova kod ovlaštenih trgovina. Ne vjerujem da bi se standarne cijene spuštale ispod sadašnjih 50-60€.
Realno je sve ovo temeljeno na pretpostavkama - no meni retail izgleda isključivo kao zastarjela tehnologija i nepotreben trošak. Vjerojatno bi i konzole bile jeftinije da nemaju u sebi blu-ray player.
Windwalker
25-06-2013, 16:07
Spalimo sve knjige!
Papir fuj!
Sonic_Moronic
25-06-2013, 16:09
Pa malo ti je glupa usporedba jer je iskustvo čitanja knjige na papiru i na nekom readeru potpuno drugačije, a imao ti kutiju ili skupinu podataka na steam serveru dođe ti na isto.
Ali ionako trolaš sada pa nema veze.
Windwalker
25-06-2013, 16:13
Ma nemoj.
Meni je užitak izvadit disk iz kutije i stavit ga u stroj.
cham3leon
25-06-2013, 16:14
Jedini način da se zabaviš sa konzolom.
Morao sam.
Ma nemoj.
Meni je užitak izvadit disk iz kutije i stavit ga u stroj.
A meni platiti 10x manju cijenu.
StormCr0w
25-06-2013, 16:18
Jedini način da se zabaviš sa konzolom.
Morao sam.
Deadwalker
25-06-2013, 16:50
:rotfl:
Sonic_Moronic
25-06-2013, 16:52
Drugi način su vibracije kontrolera, jelda?
Windwalker
25-06-2013, 17:51
http://i41.tinypic.com/2rzf0vl.jpg
7 godina za što?
Ja na PC-u stavim nešto u optički drive možda 2-3 puta godišnje, a takva situacija traje već zadnje dvije do tri godine. Povoljnije cijene digitalnih kopija prilično je teško ostvariti ako imaš veliki used market, troškove pakiranja i logistike i da ne nabrajam dalje. Izdavači u konačnici žele zaraditi, uz dodatno plaćanje naknada Sonyju i Microsoftu.
Koliko vidim, Microsoft je htio realizirati svoju verziju "Steama" na konzoli, al jbg kad im je PR bio jedno veliko smeće.
Generalno jedino što mene zanima je povoljnija igra i kvalitetnija usluga - sve što mi Steam pruža. Ne vidim problem zašto to nije moglo odmah zaživjeti na konzolama.
Pa 7 godina za pokazat konzolašima čari digitalne distribucije i pripremit teren za sustav koji funkcionira samo na taj način.
Recimo Sonyjeva brija sa kupovinom pomoću mobitela, postavljanje downloada sa mobitelom, odvojen download SP-a i MP-a te downloadanje samo određenog dijela igre da bi mogao počet igrat je par koraka naprijed. Organiziranje redovitih i kvalitetnih akcija bi bio još par koraka naprijed.
Ne kužim kako used market tržište utječe na cijene digitalnog. Publisher/developer od rabljene igre ništa ne zaradi, dok od popusta zaradi. 2-3 mjeseca nakon izlaska igre stavi akciju na -33%, pol godine kasnije na -50%, ako je prodaja bila relativno slaba i na -75%. Prodati 1000 komada za 15 €/$ će donjeti puno više zarade nego 10 za 60 €/$. Mislim vidi samo koliko je THQ zaradio na humble bundleu. Nije ih spasilo od propasti, ali su izvukli dobru paru.
Na konzolama je dugo trebalo da digitalna distribucija zaživi zbog malih diskova.
Plejka je izlazila u tri verzije fat-slim-super slim i to s diskovima kapaciteta 40-80 GB, 120-250 GB i 12-500 GB.
Sony je s izdavanjem retail igara na PS Storeu počeo tek 2011., ali od ove godine je uveo obavezu izdavačima da svaku retail igru moraju izdati na Storeu.
I sad je to fino krenulo. Već je The Last of Us bilo dovoljno skinuti do pola i početi igrati, a ostatak igre se skidao u pozadini. To će na PS4 biti po defaultu.
I redovito imaju akcije. Ništa strašno, ali opet su popusti.
Velim, tranzicija treba bit lagana, postepena, ništa rigorozno.
Ako budu igrali pametno već u ovij generaciji bi se digitalno tržište na konzolama moglo izjednačit, možda čak i nadmašiti retail tržište.
Deadwalker
25-06-2013, 20:36
Na konzolama je dugo trebalo da digitalna distribucija zaživi zbog malih diskova.
Plejka je izlazila u tri verzije fat-slim-super slim i to s diskovima kapaciteta 40-80 GB, 120-250 GB i 12-500 GB.
Sony je s izdavanjem retail igara na PS Storeu počeo tek 2011., ali od ove godine je uveo obavezu izdavačima da svaku retail igru moraju izdati na Storeu.
I sad je to fino krenulo. Već je The Last of Us bilo dovoljno skinuti do pola i početi igrati, a ostatak igre se skidao u pozadini. To će na PS4 biti po defaultu.
To je nedostatak konzolaškog zatvorenog formata - tehnologija iz godine u godinu ide munjevito naprijed, a konzole se zatvore na narednih 7 godina, uz manje redizajne. Zato se toliko sporo probijaju neke stvari koje se na otvorenijim platformama uzimaju već zdravo za gotovo. Naravno, ima zatvoren format nekih svojih drugih prednosti, al meni je smiješno uopće bilo kakvo korištenje optičkih formata u vrijeme kada na računalima sve više ljudi uopće ne ugrađuje optičke uređaje jer su suvišni.
Bilo bi kul kada bi Sony omogućio kupnju povoljnije plejke bez blu-ray uređaja - sigurno bi konzola bila jeftinija za par stotina kn. Mene recimo fizičke kopije igara uopće ne zanimaju niti ih mislim kupovati - blu-ray mi je nepotrebni trošak.
Više ne. Blu-ray je na početku proizvodnje PS3 koštao 125 dolara za jedinicu na velikim količinama. Blu-ray je danas sića, možda kakvih 20-30 dolara.
Vita je izašla bez UMD-a koji je bio standard za PSP. Igre kupuješ u voucherima koje upišeš i igru skineš na memorijsku karticu, pa je svejedno jako skupa za handheld.
Sony konzolu nikad ne bi izdao bez optike jer su svojevremeno ljudi kupovali PS2 zbog DVD playera i PS3 zbog Blu-ray playera.
kljucna rijec svojevremeno
Deadwalker
25-06-2013, 20:55
@Weky
Duplo veća cijena zapravo ako gledaš maloprodaju.
Mislim, jasno je meni što je to konzola i kakvu publiku cilja (zato i sve ove prilagodbe idu postepeno), al ne bi bilo na odmet kada bi se ponudile malo veće mogućnosti kupcu. Ne volim plaćati stvari koje ne koristim.
Vita je jako skupa za handheld jer je to Ferrari te kategorije. Šteta što se još kod igara adekvatno nisu iskoristile tehničke mogućnosti koje pruža.
cham3leon
25-06-2013, 21:00
Zašto jednostavno ne prodavati igre istovremeno u čvrstom obliku po nešto većoj cijeni i jeftinije potpuno digitalne koje se ne mogu prodavati itd. ko na Steamu?
Deadwalker
25-06-2013, 21:01
Retail po 10x većoj cijeni za ekipu poput Windwalkera.
cham3leon
25-06-2013, 21:07
Ili samo za njega napravit digitalni download pa ti kutiju pošalju posebno. Ili ti daju model da ga isprintaš na 3D printeru. Ali da, svakako 10x veću cijenu
Worthaur
25-06-2013, 21:12
Imam Nintendo 3DS na kojem digitalne verzije kostaju 40 funti :pray: , a boxed nove kostaju 26 - 32 funti + igru lako prodam ili se mijenjam s nekim, tak da boxed all the way. Mada je Nintendo zaostao sto se tice nekih stvari...
Neven <R>
25-06-2013, 21:20
Zašto jednostavno ne prodavati igre istovremeno u čvrstom obliku po nešto većoj cijeni i jeftinije potpuno digitalne koje se ne mogu prodavati itd. ko na Steamu?
Zato jer bi tako raspizdili retailere koji su im još uvijek većina prihoda i glavna distribucija. To i naravno još finije marže na digitalnom proizvodu, a tu je i dio koji platforma uzme makar sumnjam da je to više od marže retailera.
Negdje sam pročitao da Valve uzima 25%, sumnjam da Microsoft i Sony uzimaju više.
Sickmanno1
25-06-2013, 21:59
Mislim da uzimaju....u protivnom ne bi trebala biti baš ovoliko velika razlika:
http://i.imgur.com/u2y4qKc.jpg
Baš si našao crkvu za boga molit. Sophos je među najskupljim trgovinama.
Deadwalker
25-06-2013, 23:33
Realno je nekih 100-ak kn razlike u početku, no PC igre zbog učestalih akcija veoma brzo izgube početnu vrijednost. S druge strane, konzolaški naslovi su obično lišeni tehničkih problema koji prate PC portove pa tih 100kn više ne izgleda kao bačen novac.
Sickmanno1
26-06-2013, 06:54
da lišeni su mogućnosti igranja u 1080p : )))))
Arbiter of Change
01-07-2013, 18:08
Netko je morao platiti za neuspjeh izvornog plana.
http://allthingsd.com/20130701/exclusiv ... -at-zynga/ (http://allthingsd.com/20130701/exclusive-microsofts-entertainment-head-don-mattrick-leaving-to-take-top-role-possibly-ceo-at-zynga/)
Don Mattrick, the president of Microsoft’s Interactive Entertainment Business — which centers on the Xbox and all the software giant’s gaming and entertainment efforts — is leaving the company, said multiple sources close to the situation.
These sources added that the high-profile executive is also close to taking a top job at Zynga, the troubled online social gaming company, possibly as its CEO and working in close partnership with its founder and current CEO Mark Pincus.
Deadwalker
01-07-2013, 19:26
Neće ni ta Zynga dugo - brod koji tone.
cham3leon
01-07-2013, 19:35
Vidio sam da su otpustili masu ljudi. Šta im se dogodilo?
Deadwalker
01-07-2013, 19:50
Natezanje po sudovima s EA-om zbog krađe intelektualnog vlasništva (gameplay elementi Simsa), loši (robovlasnički) uvjeti rada zbog kojih im je otišlo dosta kreativaca i tome slično. Klasična kapitalistička kompanija.
Nego, nevezano uz samu konzolu, isprobao na osmici ovaj Xbox music preko free triala. Fino tu funkcionira, za 70-ak kn sva glazba s internetova legalno dostupna + sync svega preko podržanih uređaja.
cham3leon
01-07-2013, 19:51
Svejedno, zahvalan sam im na Andengineu.
Arbiter of Change
20-07-2013, 19:13
Shit just got real. Utjecaj na konzolu?
http://www.reuters.com/article/2013/07/ ... MO20130719 (http://www.reuters.com/article/2013/07/19/us-microsoft-research-idUSBRE96I0MO20130719)
The stock's selloff, from five-year highs, is the biggest in percentage terms since January 2009, when the world's largest software company cut 5,000 jobs during the recession. At one point in the day, losses exceeded 12 percent, making it the biggest fall since the Internet stock bubble burst in 2000.
About $34 billion was wiped off Microsoft's market value on Friday, exceeding the size of rival Yahoo Inc.
Microsoft's earnings were wrecked by a $900 million writedown on the value of unsold Surface tablets after it cut prices in a bid to excite buyers.
The poor results shocked Wall Street, which had believed the company's strength with business customers would help it ride out a downturn in consumer PC sales. The results provoked fresh skepticism of Chief Executive Steve Ballmer's new plan to reshape the company around devices and services, unveiled last week.
Next gen :rotfl:
http://img.photobucket.com/albums/v289/FastFord58/rysespecial_zpsdb31cc0f.jpg
http://abload.de/img/lolryseiesg2.gif
StormCr0w
01-09-2013, 11:34
Em ga je fulao pet puta, em nema krvi.
Potvrđuju status smeća, gg.
Mora se priznati da izgleda jako dobro, mislim na grafiku. Detalja ko u priči a sve se izvodi savršeno. Ali eto, po ovome glupavo do bola.
Može se tako sprdat sa svakim hack and slashom. Kod darksidersa su druge tipke također za kurac :wink:
Windwalker
01-09-2013, 13:25
A da ne govorim o Diablu.
Kod njega nema niti tipki za kretanje.
Čisti clickfest.
Jedino kaj ti ne piše gumb na ekranu.
Sonic_Moronic
01-09-2013, 13:28
A pazi tek one RTS-ove, užas.
Ninja Gaiden, sve. Pišanje krvi.
Windwalker
01-09-2013, 19:59
Sigma 2 je lagana.
I ima puno gumba.
StormCr0w
09-11-2013, 11:04
http://www.theverge.com/2013/11/8/50807 ... play-games (http://www.theverge.com/2013/11/8/5080750/xbox-one-day-one-patch-required-to-play-games)
:)))
cham3leon
09-11-2013, 11:05
xhe6jV-APwM&feature=youtube_gdata
Mora se priznati da su ovi featuri izuzetno zanimljivi.
Horny Devil
09-11-2013, 11:18
http://www.theverge.com/2013/11/8/5080750/xbox-one-day-one-patch-required-to-play-games
:)))
Prvo Sony sad i MS. Next Gen!
crnisokol
09-11-2013, 11:49
kad su htjeli izbacit konzole na tržište prije Božića :D
a i PS4 će trebat update za neke funkcije dok Xbone neće moći ništa bez updatea
Pa normalno da Xbone treba taj update kad moraju maknut svoj DRM.
Arbiter of Change
17-11-2013, 12:16
Just Dew it.
http://imgur.com/a/GipOM
crnisokol
18-11-2013, 19:06
kolko vidim XBone-ove lauch igre dobivaju slične ocjene kao i od PS4 - manje-više razočaravajuće
StormCr0w
18-11-2013, 19:08
Te konzole imaju potencijala da postaju "next gen" kroz nekoliko godina. Možda.
Na launchu sigurno ne lol
crnisokol
18-11-2013, 19:09
PS4 samo treba izlazak novog Uncharteda :D
Deadwalker
20-11-2013, 08:51
Xbox One review (http://www.polygon.com/a/xbox-one-review#)
Bolja ocjena od one za PS4. Očekivano.
Nešto objektivniji pogled:
http://arstechnica.com/gaming/2013/11/xbox-one-review-more-than-a-game-console-less-than-a-living-room-revolution/3/
Verdict: Buy it if there are exclusives that appeal to you, not for the bells and whistles. Otherwise, save $100 and get a PS4.
Windwalker
20-11-2013, 13:42
O ne! :shock:
Za 0.5 viša ocjena.
Sad mi nema druge nego da kupim XBONE i pošaljem PS4 u k....
Arbiter of Change
20-11-2013, 14:02
Sessler je isto bacio recenziju.
3Y51zatx9qs
Sessler je potvrdjen MSov shill, nema smisla gledat recenziju
Deadwalker
20-11-2013, 14:31
Naveo sam gore Ars Technicu. Kirurška analiza konzole.
Xbox One review (http://www.polygon.com/a/xbox-one-review#)
Bolja ocjena od one za PS4. Očekivano.
Xbox one bude dobio 8 do 8.5 because Polygon.
Jesam ti rekao prije tjedan dana. Uopće nije bitno kakva je koja konzola i koliko dobije, Polygonu je samo bitno da je Xbox bolje ocjenjen.
Inače, najobjektivnije, najpreciznije i najdetaljnije preglede uređaja ima Engadget. Čekam njih.
Deadwalker
20-11-2013, 15:16
Pa jasno je ko dan da Polygon glorificira "all-in-one" - ton se već mogao vidjeti u PS4 recenziji pa sam zato rekao "očekivano". Za to isto multimedijsko iskustvo ars technica kaže da je dosta površno, zato sam ih citirao (iako ima još publikacija koje tvrde isto).
Al da, Engadget rula, dobro je i njih vidjeti.
Za prosječnog amera koji će moći koristiti sve ove blagodati navedenih servisa X je bolji izbor od plejke. Druga je stvar što su ti servisi zamišljeni kao fino izvlačenje para pa kada kupiš konzolu kao da te prikopčaju na aparat za mužnju. To što je većih dimenzija je samo veliki + jer će sigurno biti bolje ohlađen a time stabilniji i dugotrajniji.
Super je što za korištenje netflixa, hulua i tih ostalih servisa moraš imat gold pretplatu. Dakle moraš platit pretplatu kako bi mogao platit pretplatu na te servise.
Neven <R>
20-11-2013, 20:20
Kako mi ide na živce dizajn tog polygona. Forma iznad funkcije
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=720073
http://www.gamespot.com/reviews/ryse-so ... 0-6415571/ (http://www.gamespot.com/reviews/ryse-son-of-rome-review/1900-6415571/)
Brutala. Fijasko sa novim naslovima, čak su i profi recenzenti prezasičeni ovakvim cajkama . Što im još ostaje? Forsiranje nastavaka?
meh, za ryse se znalo da ce bit smece, i nisam iskreno ocekivao nista osim lijepe grafike
šteta
Windwalker
22-11-2013, 14:12
Kako useri bashaju sve Xbone igre po metacriticu. Čak i Forzu. Nevjerojatno.
Kolko sam skužio, najviše su podbacile ekskluzive, osim onog Resoguna za PS4, no to izgleda ko PS2 igra.
A i novi Killzone je barem igra, za razliku od Rysea. Iako izgleda ko mješavina Crysisa i Haloa, a ne ko Killzone.
resogun je bogovski, kupuje mi se konzola radi njega i nade da ce bit vise takvih igara
ocu resogun na pc :(
Deadwalker
22-11-2013, 14:21
Kako useri bashaju sve Xbone igre po metacriticu. Čak i Forzu. Nevjerojatno.
Kolko sam skužio, najviše su podbacile ekskluzive, osim onog Resoguna za PS4, no to izgleda ko PS2 igra.
A i novi Killzone je barem igra, za razliku od Rysea. Iako izgleda ko mješavina Crysisa i Haloa, a ne ko Killzone.
Meni još nije jasno kako su sjebali Killzone.
Iako ima dosta recenzija gdje se žale kako je igra previše bazirana na principu pokušaja i pogreške. Što je načelno dobro.
Ljudima smeta što ima previše klišeja i bedastu priču, odnosno smeta im što je kao i svaki moderni fps.
I vidio sam da se mnogi žale da im je preslično Dishonoredu i kaj sve ne.
Uglavnom, igra za koju bih dao maksimalno 100kn i za koju bi bilo optimalno da ju dobijem na plusu.
Deadwalker
22-11-2013, 15:46
Dishonoredu? Ne kužim.
Dishonored je loš, i ovo je loše.
Deadwalker
22-11-2013, 20:18
Znači ne moram bacati novce na to za PC izdanje?
Windwalker
22-11-2013, 20:59
Da, njega ćeš slušat.
Daj pogledaj koji gameplay, review, srednju ocjenu i sam zaključi jel igra za tebe ili nije.
Deadwalker
22-11-2013, 21:03
Pa do sada sam čuo samo dobre stvari o igri, na wishlisti mi je.
Rečenica je poticaj za nekakve argumente, budući da je stav prema igri negativan.
Od koga? Bartuca? Lol.
Gdje je uopće ta bitanga?
Možda je opet počeo igrati Dark Souls.
Ufurao se ponovno u hardware jer kupuje novi komp.
Kolko sam ga skužio uglavnom lurka po forumu.
mravojed20
24-11-2013, 13:40
Šta nije reko da će čekat do sljedeće godine eh :D Sad kad kupi ga mogu tlačit da gw2 nabavi isto kad i ja :D
Inače ovaj Ryse izgleda vizualno jako lijepo, igrao bi ga na PC-u da ga ima samo radi settinga.
A s koloseumom su mogli napraviti valjda najžešći pvp ikad.
cham3leon
24-11-2013, 13:45
Inače ovaj Ryse izgleda vizualno jako lijepo, igrao bi ga na PC-u da ga ima samo radi settinga.
Settinga koji je toliko povijesno netočan da Rimljani u njemu bombardiraju gradove trebuchetima. Just sayin.
Šta nije reko da će čekat do sljedeće godine eh :D Sad kad kupi ga mogu tlačit da gw2 nabavi isto kad i ja :D
Ma da, rekao je da će vjerojatno pričekat proljeće i Dark Souls 2 al ono, već se ufurava. Slao mi je neke tablice koje si je radio, usporedba komponenti i slično.
Settinga koji je toliko povijesno netočan da Rimljani u njemu bombardiraju gradove trebuchetima. Just sayin.
#bitno
cham3leon
24-11-2013, 15:25
Imaš pravo, teško da oštećenja mozga kod ciljane publike ove igre uopće dopuštaju poimanje vremena, a kamoli povijesti.
Windwalker
24-11-2013, 15:29
Povijest je najdosadnija stvar ikad.
Ne znam tko bi htio igrati povjesno točne igre?
Pa zaspali bi.
Daj mi lijep povjesni setting, dobar gameplay i izmišljenu zabavnu priču = win.
Problem Rysea je što mu je gameplay vjerojatno loš, što je zapravo jedina prava prepreka da bude dobra igra.
ne, ti si troll
hvala sto si to potvrdio ovim postom
Pogledao neki dan malo walkthrough Rysea. Izgleda kao najveće smeće ikad.
Definitivno. Možda to i nije tako loše u stvarnosti, ali ovako putem video recenzija izgleda kao totalna katastrofa.
Windwalker
24-11-2013, 15:50
ne, ti si troll
hvala sto si to potvrdio ovim postom
Ti ovdje pišeš gluposti i podbadaš druge. Gobline.
Neven <R>
24-11-2013, 16:20
Gobline.
Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Goblin je od sada službeno uvreda na pcplay forumu.
You have never been more wrong in your life.
You have never been more wrong in your life.
Ma nemoj
Hitman Absolution
Plus:
+setting
+atmosfera
+level design
+neki likovi (Dexter, njegov retardirani sin, neki sporedni level likovi kao tip koji uništava vrtne patuljke, itd.)
+gameplay
Sve u svemu, vrlo dobra igra.
8.5/10
StormCr0w
24-11-2013, 18:13
Vi nekužite da je Windwalker nakon nekog vremena shvatio da vedran trola, ali zbog silnog dupelizanja mora ostat dosljedan pa daje takvim proljevima visoke ocjene.
Hitman Absolution je jeben.
StormCr0w
24-11-2013, 18:14
Eto potvrde :)
crnisokol
24-11-2013, 19:08
kolko sam zamjetio kad Weky kaže da nešto rula, većinom je u pravu...al kad kaže da je nešto sranje tad je bolje provjerit druge izvore, a ne slijepo mu vjerovat
De pobriši taj post brzo dok nisu svi vidjeli.
Windwalker
24-11-2013, 21:58
kolko sam zamjetio kad Weky kaže da nešto rula, većinom je u pravu...al kad kaže da je nešto sranje tad je bolje provjerit druge izvore, a ne slijepo mu vjerovat
Točno.
Izgubljeni
24-11-2013, 22:15
Absolution jedina igra koja me uspjela natjerat da je ne odigram do kraja. Jedno od najvećih smeća što sam igrao uopće.
Windwalker
24-11-2013, 22:33
Neznate vi pojma.
41UraLWOtlY
Sad sam bas gledao na twitchu Forzu 5, pa jebemti mater, za nekakav "next gen" koji se veze uz Forzu, igra izgleda kao jebeni srot. Animacije su u totalnom kurcu, voznja je tako tako.
Jedini plus u igri je Hamster:
iw073hx2huA#t=23
Bu7jHLsW-5s&feature=youtube_gdata_player
"Click here to see PS4 failure edition" :D
Windwalker
25-11-2013, 20:03
Dobro da ja nisam postao filmiće dva laptopa koja nisu radila i koje sam mijenjao u roku od tjedan dana, dok treći napokon nije radio kak treba, i to čak četiri godine prije nego mu je otišo DVD-drive i još nešto unutra pa više ne može vrtjet ni igre koje je prije mogo.
Ne znam kaj se čude ljudi kaj im konzole rikavaju, ko im kriv kaj su kupovali odmah na launchu.
Ne znam kaj se čude ljudi kaj im konzole rikavaju, ko im kriv kaj su kupovali odmah na launchu.
Edit: no comment. :(
Windwalker
25-11-2013, 21:22
Da nisu, firme bi bile na gubitku i to ne bi bilo dobro ni za koga.
Problem je što od muhe rade slona.
Pokvarene elektronike uvijek ima i uvijek će je biti.
Imaju garanciju i ne tebaju se živcirati.
No, to su konzole, pa kao takve smrde i još se k tome kvare i ne bi ih trebao kupovati nitko.
Najozbiljnije. Prva serija uvijek ima najviše problema i to je opće poznata stvar. A i broj oštećenih kupaca je jako malen no takvi su ujedno i najglasniji pošto se uvijek više pažnje da negativnom.
I ovo što Wind kaže, imaš garanciju tak da je to skoro pa nikakav problem.
e da je to njemac sastavio nebi bilo problema
Golf Sieben ! Das Auto !
cham3leon
25-11-2013, 22:32
Iznenađen sam. Renault je marka za sirotinju.
Al imam Appleovu naljepnicu na gepeku. #swag
Rat konzola je gotov.
http://www.cringechannel.com/wp-content/uploads/2013/11/93kNpKV.jpg
#swag
Megana.
Znaci, ni u ukusa u aute nemas. :D
Arbiter of Change
19-12-2013, 22:12
Izgleda da je Alway Online DRM, tj. prijava svaka 24 sata, još uvijek aktivna... bar za digitalno kupljene igre. Microsoft gonna Microsoft.
http://www.escapistmagazine.com/news/vi ... Tournament (http://www.escapistmagazine.com/news/view/130641-Xbox-One-DRM-Crashes-Killer-Instinct-Tournament)
The debacle occurred during a qualifying tournament for New York City's Defend The North pro gaming event. The contestants played several rounds in the semifinals before the Xbox One abruptly closed Killer Instinct and returned to the home screen, where it prompted the users for authentication of game ownership. The players were baffled, and it took about four minutes before the game could be successfully restarted.
Presumably this issue arose because the game was being played in a different Xbox One console than it was originally registered on, though that does raise some questions about how to prevent this type of problem in the future. Microsoft ditched its initial concept of 24-hour check-in DRM, but clearly the current model isn't exactly flexible. The query didn't appear to give players a chance to save their game before closing it entirely, so if this particular issue crops up again, it could cost users more than just four minutes of fiddling.
Mislim da će Xbone u 3. mjesecu dobit fini boost u prodaji zbog izlaska Titanfalla.
Ne kužim zašto se ljudi tak jako lože na tu igru ;(
crnisokol
19-01-2014, 12:40
ni meni nije jasno..multiplayer shooter s mechovima, fora no baš da je tolki hype...al opet meni je multiplayer tek dodatak nekog igri
Worthaur
19-01-2014, 12:45
Titanfall je 6v6, sto mi je za jedan FPS premalo. A i nema uopce SP kampanju.
crnisokol
19-01-2014, 12:52
6v6 + botovi
Arbiter of Change
19-01-2014, 12:54
Mislim da će Xbone u 3. mjesecu dobit fini boost u prodaji zbog izlaska Titanfalla.
Ne kužim zašto se ljudi tak jako lože na tu igru ;(
Jer misle da će biti novi Call of Duty.
Ljudi koji igraju šutere na xboxu su idioti.
Deadwalker
19-01-2014, 13:16
Titanfall je 6v6, sto mi je za jedan FPS premalo. A i nema uopce SP kampanju.
Nije bez razloga 6 vs. 6. Nema smisla komentirati dok ne probaš. Osim toga, valjda je nekakva različitost dobra na tržištu. Ne vidim potrebu za još jednim Call of Dutyjem ili Battlefieldom.
Al' nezz, Destiny mi je mnogo zanimljiviji projekt.
Worthaur
19-01-2014, 13:42
Vidio sam par videa iz alphe koja je pocela prije par dana, mislim da mi je to dovoljno. Graficki izgleda odlicno, parkour se cini fora, al nevidim smisao botova umjesto igraca.
Arbiter of Change
13-05-2014, 18:08
Iznenađenje: nikoga nije briga za Kinect više. Čak ni Microsoft.
http://news.xbox.com/2014/05/xbox-delivering-more-choices
First, beginning on June 9th, in all markets where Xbox One is sold, we will offer Xbox One starting at $399*. This is a new console option that does not include Kinect. For $399, our new Xbox One offering will continue to deliver access to the best blockbuster games like “Titanfall,” “Call of Duty: Ghosts,” “Forza Motorsport 5,” “Dead Rising 3,” and the upcoming “Watch Dogs,” “Destiny” and "Sunset Overdrive." You will also be able to access popular entertainment apps, such as Twitch, YouTube, and Netflix, as well as watch live TV and use OneGuide. Finally, you will continue to be able to use many of the unique features of Xbox One including the ability to get game invites while you watch TV, switch between games and entertainment apps, enjoy Twitch broadcasts, and upload your favorite gaming moments.
crnisokol
13-05-2014, 18:28
čini se im ovaj novi CEO i nije toliko blesav kao prošli
Deadwalker
13-05-2014, 18:30
Bilo je pitanje vremena.
Nepotreban teret za prodaju konzole koji ničemu ne služi.
Izgubljeni_v2.0
13-05-2014, 18:52
Đaba im to kad nemaju poštenih eksluziva.
Ni PS4 trenutno nema poštenu ekskluzivu tak da su sad isti kurac.
Izgubljeni_v2.0
13-05-2014, 19:53
Pa dobro mislio sam za cijeli ovaj gen. Vjerovatno će ih Sony ubiti kao i zadnje dvije generacije.
Koliko ja znam xbox se bolje prodavao.
Worthaur
13-05-2014, 20:38
PS2 150m+ vs Xbox 28m
PS3 80m+ vs Xbox 360 84m
Ne znam od kud ti te brojke za zadnju generaciju, PS3 je pretekao u zadnjih godinu-dvije.
Worthaur
13-05-2014, 21:07
Wiki, moguće da nije up to date.
Windwalker
13-05-2014, 22:32
Ni PS4 trenutno nema poštenu ekskluzivu tak da su sad isti kurac.
Ima itekako poštenu i (ne)časnu.
crnisokol
14-05-2014, 06:21
jep, i ja sam negdje čitao da je PS3 pretekao XBOX360 pred nekih godinu dana...
što se tiče ekskluziva, jel imaju išta osim par Haloa, Gears of War i Forze? i Lost Odysseyja, to mi super izgleda...
Deadwalker
14-05-2014, 08:42
Mislim da je trojka nadmašilu prodaju 360-ice u nekom malom postotku.
Izgubljeni_v2.0
14-05-2014, 21:46
To je samo zato što je PS3 bio znatno skuplji od X360 u početku, a igara na launchu nema na obe platforme pa su ljudi kupovali Xbox. Kada su došle silne PS3 eksluzive i kad je cijena pala ljudi su se počeli šaltati na plejku.
Trojka se više prodala zbog Dark Soulsa.
Izgubljeni_v2.0
14-05-2014, 21:58
Valjda misliš Demon's.
Mrazomor
14-05-2014, 22:08
sigurno su ljudi kupovali konzole na milijune zbog igre s 0 hajpa ili promocije
Bilo je hajpa za Deamon dok nije izašao. Kad su počele recenzije i dojmovi izlazit hajp je probio plafon.
Deadwalker
05-06-2014, 17:35
Stigli PC driveri za novi kontroler.
http://www.polygon.com/2014/6/5/5782598/xbox-one-controller-pc-drivers-windows
Izgubljeni_v2.0
27-10-2014, 12:44
Izgleda da bi mogli gledati još jednu Xbox "ekskluzivu" kako dolazi na PC.
Rumor: Xbox One Exclusive “Sunset Overdrive” May Come To The PC According To An Online Ad (http://www.dsogaming.com/news/rumor-sunset-overdrive-may-come-to-the-pc-according-to-an-online-ad/)
Kako MS drži te ekskluzive nebih se iznenadio ni da stvarno dođe. Sama igra me ne zanima bog zna šta al isto bi se probalo ako izađe na PC.
Mene zanima ovo, valjda nebude pre dugo ekskluziva.
https://www.youtube.com/watch?v=DFDKSAwjAEM
Mogli bi oni imati fin boost u prodaji ovaj kvartal.
Izlazi im Sunset Overdrive i Master Chief Collection, imaju poseban dogovr za CoD (ko Sony za Destiny) i rade hrpu bundleova po povoljnim cijenama.
Baš me zanima hoće imat bolju prodaju od PS4 u idućih par mjeseci ili ljude puca kurac.
Ali kaj je je, Xbone zasad ima bolju ponudu ekskluziva.
Sony trenutno ima samo remaster The Last of Us.
Windwalker
27-10-2014, 13:30
I inFamouse i Killzone.
Dok XB1 ima...?
Al svejedno, odustajem od PS4 i uzimam XB1.
Xbone navodno ima tisuću puta stabilnije i bolje serverima. Nekome je i to važno.
crnisokol
27-10-2014, 14:21
Ali kaj je je, Xbone zasad ima bolju ponudu ekskluziva.
Sony trenutno ima samo remaster The Last of Us.
imaju jedino bolju trkalicu, barem dok ne izađe Gran Turismo na PS4...ostalo je tu negdje (Sunset Overdrive je samo cartoony inFamous)...a i bolje remaster TLoU nego Halo
s tim da je bitno reći da će većina Xbone ekskluziva završiti na PC-ju...sljedeće godine će ih Sony pregaziti s ekskluzivama, jel imaju uopće što najavljeno osim Quantum Breaka? (igra mi je djelovala obećavajuće, no jedan gameplay video me ohladio - izgledalo je naprosto dosadno)
crnisokol
27-10-2014, 14:24
Xbone navodno ima tisuću puta stabilnije i bolje serverima. Nekome je i to važno.
tako se priča...no navodno će Sony napraviti nekakav upgrade servera ove zime...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.