Pogledaj cijelu verziju : Prince of Persia
Sonic_Moronic
10-07-2011, 14:28
http://c3.yousaytoo.com/rss_temp_image/pics/54/96/36/5116554/original/remote_image20101118-9658-13vdl1o-0.jpg
Vidim da nema topika za originalnog i bezvremenskog Princa!
Prince of Persia je jedna od važnijih igara u mojoj gaming karijeri, jer sam joj se iznova i iznova vraćao tijekom godina, da bi je konačno prešao tek prekjučer. Još uvijek nabrijan, otišao sam na sajt Jordana Mechnera i čitao njegove dnevnike iz 1985-1993 koji opisuju cijeli proces nastanka te igre (prezanimljivo štivo).
Mislim da bih, i kad bi netko usisao svu nostalgiju iz mene, i dalje rekao da je igra vrhunska i potpuno igriva i danas. Odlična mehanika, mačevanje koje nikad ne dosadi, i jednostavno onaj osjećaj "još samo jednom da probam preći".
Čvrsto stoji uz prvog Maria i Sonica kao najbolji platformer, i prvi pravi koji se furao na realistične kretnje. :)
Pa da vidimo, tko je prešao, tko nije, kad ste prvi put zaigrali, mrzite li stražara na početku 8. lvla iz dna duše?
http://i54.tinypic.com/2rp5v2v.jpg
SharpDressedChevap
10-07-2011, 14:34
Preteško za mene, igrao nešto malo i uvijek bi me ubili :(
Chupacabra
10-07-2011, 15:27
Bilo je samo pitanje vremena kad će Sonik otvoriti ovu temu.
Prešao ga (jedva) prije godinu-dvije, odličan platformer. Nervirale su me one padajuće pločice :(
Sonic_Moronic
10-07-2011, 15:28
To je dio mog obrazovno-kulturnog programa "osvjestimo gejmere", zbog djece koja igraju novu PoP trilogiju, ne znajući povijest franšize!
Chupacabra
10-07-2011, 15:29
Sjetio sam se random činjenice: autor igre je gledao svog brata kako skakuće okolo u pidžami i te pokrete kopirao u igru.
Sonic_Moronic
10-07-2011, 15:35
Yup.
http://www.escapistmagazine.com/videos/ ... rospective (http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/183-Prince-of-Persia-Retrospective)
Zabavan video, ali 0:35 :pray:
Mogao si odma spomenut i verziju iz 1998. Sjećam se kad smo mi to nabavili od pirata i žalili vječno. :(
prije par godina sam pošteno odigro i jedinicu i dvojku još jednom, ali izložen sam im bio u samom startu ko klinac i obožavam ih i dalje, pogotovo jedinicu. Sa levelom 8 ne pamtim neke probleme sa guardovima, al zato u startu nisam mogo razlikovat normalni i otrovni potion na crno bijelom monitoru :)
Sonic_Moronic
10-07-2011, 19:32
Na početku je 8. lvla je najgori "boss" stražar, Jaffar nije ništa prema njemu.
Fora je u tome što se nikad ne miče prema tebi, pa moraš ići naprijed, iste sekunde blokirati njegov napad, i odmah kontrirati. Prilično zeznuto prvih... 20 puta :P
Mogao si odma spomenut i verziju iz 1998. Sjećam se kad smo mi to nabavili od pirata i žalili vječno. :(
?
Jeli ko igrao PoP 2 na snes-u? Ja sam cak do treceg ekrana dosao. YAY
@Sonik
Nisi nikad čuo za 3D verziju iz 1998.? Spominje ga Yz u recenziji.
Sonic_Moronic
11-07-2011, 00:29
Ahaa, ma znam za to, još sam davno vidio recenziju u Hackeru. Ak niš drugo bila je slična 2d nastavcima :)
majstoro
11-07-2011, 22:11
Nešto me vuce da opet ovo probam :D
Starog Princea sam prvi puta igrao 1992. u ratu. Imali smo neku 2 8 šesticu u zapovjedništvu bitnice, pa bi se u trenucima opuštanja čitavo vrijeme igralo Princea, Tetris, Wolfa 3D, mada je glavni hit bilo co-op igranje Wizard of War na mojem Komodorcu koji sam si ponio na bojišnicu :)
Chupacabra
14-07-2011, 01:30
Jel bilo svađanja oko toga tko je bolji? :)
Starog Princea sam prvi puta igrao 1992. u ratu. Imali smo neku 2 8 šesticu u zapovjedništvu bitnice, pa bi se u trenucima opuštanja čitavo vrijeme igralo Princea, Tetris, Wolfa 3D, mada je glavni hit bilo co-op igranje Wizard of War na mojem Komodorcu koji sam si ponio na bojišnicu :)
:pray: Već vidim vojnu spremu. Puška, pištolj, nož, municija, voda, odora, komodorac.
Sonic_Moronic
14-07-2011, 09:29
Jel bilo svađanja oko toga tko je bolji? :)
Misliš, oko toga tko će sljedeći.
SO.MUCH.EPICNESS. :pray:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.