PDA

Pogledaj cijelu verziju : The Lion King

Electromaster
21-06-2011, 00:55
Evo sjetio me danas thread o "gubljenju nevinosti" ove igre, pa odlučih opet zabaciti malo.
Radi se o "dječjem" side scroller platformeru o poznatom malom laviću, izdanom u produkciji Westwooda 1994.
Ovo zadnje sam i ja tek maloprije saznao. ^^'
Igra je nedavno[?]Spostala abandonware pa ju se može bez problema skinuti.

http://www.abandonia.com/files/games/8/Lion%20King_1.pnghttp://www.abandonia.com/files/games/8/Lion%20King_5.png

Uglavnom, igra se sa Simbom, u početku malim, koji skače naokolo, gazi živine, skuplja neke bube i ponekad riješi neku manju zavrzlamu svojom rikom, dok je na kraju levela obično boss fajt. Kasnije Simba i odraste, pa bude badass i bolje se mlati, ali su mu i neprijatelji opasniji. Također tu i tamo uleti neki bonus level s Timonom i Pumbom. Sve je to lijepo nacrtano, animirano te uhu ugodno, pravi primjer lijepe dječje igre po filmu. Ili ne?

... Ekšueli "dječja" ovdje svakako pod navodnike, pošto je u biti igra epski komplikovana. Evo ja sam i sad zapeo na drugom levelu gdje se treba derat na neke majmune da te odbace na pravu stranu, bez da završiš u moru. Prešao sam valjda negdje pol levela i dalje nikako. Crkavam ko zec.

http://www.abandonia.com/files/games/8/Lion%20King_3.png
Matere im.

A da to nebi bilo sve, igra se diči i nemogućnošću sejvanja, tako da ju kompletnu morate preći odjednom. Čak nadalje, ako ste na novom kompu pa igrate preko DOSboxa i tih đinđa minđa, vjerojatno nećete uspjeti ni pritisnuti gumb za nastavak od istog levela nakon što izgubite sve živote, pošto screen sa spomenutim gumbom u trenutku nestane.
Inače postoji za igru i neka šifra koja omogućuje da se preskaču leveli, ali nije to to.

Ako netko uspije ovo preći, salutiram. :)

Kid A
21-06-2011, 00:58
Presao 8)

Nije toliko teska igra vec ti se nakon onih zirafa dlanovi krenu znojiti pa bude malo komplikovano. Jebes sejvanje, ovo je bilo hardcore

hansi
21-06-2011, 01:01
simba
mala sapa
plac
hugo
plac

Cid
21-06-2011, 01:07
Mislio sam da će biti o onom Lion Kingu s PSX. Oh, well

Electromaster
21-06-2011, 01:38
Presao 8)

Nije toliko teska igra vec ti se nakon onih zirafa dlanovi krenu znojiti pa bude malo komplikovano. Jebes sejvanje, ovo je bilo hardcore

Oh, bravo. :)

Meni nisu žirafe uopće toliko teške, ali zato me recimo oni nilski konji ubijaju u pojam, kad im moraš skakati s repa na rep...

Sonic_Moronic
21-06-2011, 07:13
A koje "dječje igre" iz toga vremena su bile lagane?

Inače jedino sam to igrao na informatici u osnovnoj nekih 10 minuta, nemam pojma kakva je igra.

Kostolomac
21-06-2011, 08:38
Igrao Lion Kinga i Aladina ko mali kod frenda na Pentiumu 1. Zakon igre.

Hexfire
21-06-2011, 08:43
Odlična igra, jedna od prvih uopće koje sam igrao. Izgubio sam dosta živaca na nekim dijelovima, ali kolko me sjećanje služi prošao sam ju barem dva puta.

Aladin je isto zakon iako frustrira na nekim dijelovima.

Neven <R>
21-06-2011, 09:45
Još se sjećam da je jedna šifra DWARF

Forengner
21-06-2011, 10:18
Ja sam pored Lion Kinga igrao i Aladina.A pored njega su super bili i neki crvici,koje si morao preko nekih litica da sakupis i odvedes do izlaza.

Electromaster
21-06-2011, 14:02
Još se sjećam da je jedna šifra DWARF
Da, to je ta za skippanje levela. Nakon što ju upišeš u glavnom meniju odeš u igru i stišćeš L.

Samo meni ne radi, jer na Win7 u Dosbox igra nešto zajebava, kad si na meniju automatski za sekundu ode u demo mode. :|

@Forengner
Valjda Lemmings?

Sonic_Moronic
21-06-2011, 14:12
Valjda ti je prebrzo, smanji sajklove.

Electromaster
21-06-2011, 15:08
Da jer ja totalno znam to radit, a jedva sam igru uopće pokrenuo. D:
Jebeš to, budem našo neki šrot komp. D:

Sonic_Moronic
21-06-2011, 16:16
Dosbox njubu.

Ctrl + F11 pobogu.

Forengner
21-06-2011, 19:48
Valjda Lemmings?

Veoma slicno,samo sto vodi hiljade malih crvica.

Maloki
29-06-2011, 01:26
Ja se sjećam sidescroller Tarzana. Nije bio toliko težak.

skitkid
09-07-2011, 08:58
najbolja igra.

sickpetey
17-07-2011, 22:00
Mrzio sam onaj sivi level sa tunelima i pun k hijena.