Pogledaj cijelu verziju : Usporedba Chicony 430W, Corsair CX430 i SeaSonic 430W PSU
marijanovic
08-06-2011, 15:48
Radio sam pred koji mjesec jedan seminarski rad, u njemu sam ukratko usporedio tri napajanja navedena u naslovu.
Mislim da bi rad nekima mogao biti koristan/poučan, stoga evo link na rad:
http://www.speedyshare.com/files/288692 ... ajanja.pdf (http://www.speedyshare.com/files/28869293/Usporedba_napajanja.pdf)
Jasno se može zaključiti u čemu je razlika između napajanja od 220 Kn i 440 Kn te zašto je CX430 bliži Chiconyu 430W nego Seasonicu...
Sickmanno1
09-06-2011, 21:58
Nadam se da si ih zapravo testirao sa svom opremom i svim, a ne da si napisao nesto na osnovu drugih tekstova...
marijanovic
09-06-2011, 22:02
Napisao sam ono što je bilo dovoljno da se moj rad proglasi najboljim od svih i odnese maksimalan broj bodova. Drugo mi ništa ni nije bilo potrebno.
bezimeni
09-06-2011, 22:04
Znači prepisao si poput Ante Đapića .
marijanovic
09-06-2011, 22:08
Ne baš. Specifikacije i slike su javno dostupne. Literatura je javno dostupna. Iz toga nije teško preuzeti specifikacije i slike te "tekst" napisati svojim riječima.
Sickmanno1
09-06-2011, 23:05
Napisao sam ono što je bilo dovoljno da se moj rad proglasi najboljim od svih i odnese maksimalan broj bodova. Drugo mi ništa ni nije bilo potrebno.
Kakve to veze ima sa mojim "pitanjem"?
marijanovic
09-06-2011, 23:18
Nisam ih bio u mogućnosti testirati, nisam imao vremena. Kad odradim testove do kraja javim ti. za potrebe rada nije bilo potrebe.
Niko Bellic
10-06-2011, 00:45
Evo upravo skidam PDF... :eyebrows:
koji facepalm.. dođe mi da te ispljuskam
1. da su samo napisane specifikacije, dokumentacije i slike dovoljne za presudu ne bi postojale recenzije napajanja
2. iznosiš činjenice koje nisi potvrdio dokazima.. seasonic na 40C ima skoro 100% iskoristivost?? sve se bojim. da je to istina, onda bi to napajanje nosilo 80+Platinum naljepnicu.. jer
a- Ecos ne testira napajanja na nekoj posebnoj temperaturi
b- Ecosov disclaimer "These tests were conducted by a third party independent testing firm on behalf of the 80 PLUS Program" ostavlja puno toga za zamislit se tko TOČNO testira taj proizvod
c- da bi napajanje dobilo 80+ naljepnicu uopće ne mora otići u Ecos na testiranje. dovoljno je da proizvođač kaže "ovo napajanje je isto kao i TAJ model od TOG proizvođača", plati taksu (mislim da je 1000$, ali nisam točno siguran više) i voila.. dobije certifikat
ako ništa drugo, onda je corsair pošteniji jer te odmah informira da imaju slabiji proizvod koji nije predviđen za velika opterećenja.
d- 80+ certifikat ima smisla.. ali ne i njihovo testiranje.. taj seasonic 430 (kao niti jedno napajanje tamo) uopće nije testiran na full loadu na 12V
http://www.plugloadsolutions.com/psu_re ... Report.pdf (http://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/SEASONIC-SS-430GM-430W-Report.pdf)
od maksimalnih 30A, oni su 12V rail opteretili sa 25A, a 3.3V i 5V sa 13A ??? pa kaj napajaju? stari pentium?
3. propustio si naglasiti da CX430 V.2 ima 80+ certifikat, čisto da ne buni ljude.. da skuže da postoje dvije verzije tog napajanja
4. pričaš o tim napajanjima kao da je samo snaga bitna, a zaboravljaš da je jednako bitan ripple i noise suppression. jebeš jako napajanje ako mu napon na 12V skače od 11.4 - 12.6V
5. uu.. da.. spomenuo si PFC kao da je 11. božja.. PFC je bitan samo Elektri.. ono kaj je nama bitno je da napajanja sa aktivnim PFCom po defaultu moraju imati full-range raspon ulaznog napona.. od 90-230V. što znači da će se lakše othrvat oscilacijama napona u kućnoj mreži..
6. otkud ti informacija da će corsair trajat samo toliko koliko mu traje garancija, a seasonic će trajat duplo duže?
loše.. loše..loše.. očekivao sam više, konciznije i preciznije.. ovak si se u mojim očima samo strpao u isti koš sa DonKihotom..
marijanovic
20-06-2011, 00:07
Gwine, ne čitaš i ne uzimaš u obzir kontekst...
1. Dovoljno za presudu u ovom slučaju. Zašto? Zato što nije bila bitna presuda hardverskih entuzijasta, ... već profesorice o radu. Dakle ne presuda o napajanjima.
2. Seasonic sam (+ na mnogo se mjesta online) navodi da je blizu 100% na 40C.
a. nisam spominjao Ecos već testove samog proizvođača
b. testira proizvođač
c. točno to, no to nema veze s ovim slučajem
d. nemam pojma kako su testirali, znam što navode
3. Kada je to pisano nije nitko znao da će Corsair pustiti V2 (niti da planiraju).
4. To sam zaboravio spominjati. Zašto? Zato što to proizvođači ne spominju, a nisam našao podatke o tome za sva ta 3 napajanja.
5. Pa eto napišeš da nije bitan PFC a kod nas baš i jest bitan jer napon varira ko lud, česti su padaovi i šiljci.
Očekivao si više od rada koji nije završni rad niti diplomski rad već jedan mali seminarski radić za uhvatiti par bodova više iz kolegija? lol
I šta imaš protiv Kihota, sasvim je ok tip, malo više hvali ono što prodaje -ali nije mu za zamjeriti, ta tko ne bi...
da su podaci koje iznosi proizvođač mjerodavni ne bi imalo potrebe za silnim časopisima, forumima itd..
nama nije bitan PFC.. niti koliko on iznosi.. jer samo industrijski pogoni plaćaju jalovu snagu.. privatni korisnici ne. nama je bitan onaj 90-230V aspekt tog pfca. onda ga i naglasi..
naravno da sam očekivao više.. zato kaj si napisao taj seminarski rad kao da je reklama za SS, bez trunke dokaza za teze koje iznosiš.. očekivao sam više truda, više dokaza, više točnih informacija, više KOMPLETNIH informacija.. a ne polovičnih
iznosiš teze koje nisi potkrijepio nego su samo tvoje mišljenje poput "SS će trajat duže od CXa", rekla-kazala..
a donkihot je gljiva koja uspije tvrdit da je LCP(ne znam više koji model) odličan proizvod jer ga radi CWT, a pošto znamo da CWT radi većinu Corsaira, onda je taj LCP odličan. to što je taj konkretni LCP bio baziran na prastaroj , prevaziđenoj, inferiornoj, budget platformi jednog CWTa koji do Corsaira i nije baš imao sjajnu reputaciju nije bilo bitno..
marijanovic
20-06-2011, 01:06
Podatci koje daju proizvođači su usporedivi, nije ono da laže jedan već lažu svi. Slobodno je da svi pišu svašta, za sve su isti uvjeti usporedbe. Kao što rekoh nisam poredio ta napajanja da sam ih uzeo i secirao/mjerio/ispitivao već poredio podatke.
AQ ovo za PFC - ok. Prihvačam kritiku.
Nekad je i rekla-kazala dovoljno. Na tu osnovu se najčešće i uzima napajanje (uz recenzije i slično). Ko da je recenzente teško potplatit.
Znam to za njegovo dizanje LC Powera u nebesa, no opet ta ista napajanja kao Silent Gian 560W, 600W uopće nisu tako loša. Slobodno istestiraj.
CWT pravi ono što se traži; ne može se reći da sva CWT valjaju. CX430, CX500 i CX600 pravi CWT pa nisu baš nešto. Ova v2 bi trebala biti ok.
No to jke opet rekla-kazala.
pa to i govorim.. većina LCPowera su klonovi corsair VX i TX serije sa malo napuhanim specsima..
ono di je DK meni digao živce je izjava da su SVI odlični, jer ih radi CWT. no kao što vidimo na primjeru CX430, NISU svi odlični :D
Ne vrijedi ti se sa njime raspravljati .Nikakav zaključak neće izaći iz toga .
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.