Pogledaj cijelu verziju : Hladnjak za HD 4870
Niko Bellic
01-06-2011, 11:11
Koji bi mi preporucili i sa kojim imate/imali ste dobra iskustva. Imam onaj prvi model s hladnjakom koji baca zrak van iz kucista, pa me zanima da li postoji neko slicno kvalitetno i povoljno aftermarket rjesenje?
moj savjet,ja ne bih ulagao u tu jos dobru ali ruku na srce staru kramu,radije prodaj i kupi gtx 460/560...ovako ces dat na hladnjak 200kn a nisi nista puno dobio
a da ne bude samo moje pametovanje ja bi kad bi morao stavit scythe musashi ili poznatog accelero S2..
imam trenutno na 4870 serijski Accelero Twin Turbo Pro,odličano je ladi i tih je,dođe oko 250kn ili si kupiš accelero s1 v2 sa jednim 12 ili 14cm ventom
prije ove 4870 sam imo 8800gt sa single slot hladnjakom šporet verzija u crysisu oko 90 stupnjeva prosjek bio,a kad sam stavio s1 i 12cm vent to se prepolovilo na cca 40-50
tak da sa oba proizvoda od accelera imam samo pozitivna iskustva
marijanovic
01-06-2011, 12:35
Accelero L2 pro za 109 Kn:
http://www.links.hr/index.php?naziv=Hla ... 50.909.160 (http://www.links.hr/index.php?naziv=Hladnjak+ARCTIC-COOLING+Accelero+L2+Pro%2C+za+VGA&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.160)
Niko Bellic
01-06-2011, 15:54
Ne namjeravam kupovati novu grafu. Fakat se malo igram pa mi to bas i nema puno smisla. Od novijih mi se svidja ona Gigabyte HD 6850 s dva ventilatora za oko 1300 kuna u ADM-u, ali u tom bi slucaju morao nadodati oko 800 kuna za grafu koja ce kad se opet krenem malo ozbiljnije igrati vec biti stara krama...
@ 191x7
Jesi siguran da je taj malac sposoban da ohladi moju uspaljenicu?
Imao sam Twin turbo pro na HD 4850 kartici i temp u idle je bila 35 stupnjeva,a u igrama nije prelazila 50 ako se dobro sjecam,dok je sa stock hladnjakom idle bio oko 70 stupnjeva(Force 3D kartica),jedino sto heat spreaderi ne lijepe bas dobro pa bi bilo dobro Vram cipove ocistiti od prasine ako je ima.
marijanovic
01-06-2011, 18:57
Nisam sto posto siguran, no mišljenja sam da je sposoban bolje ju hladiti nego stock hladnjak. I tiše.
Pod grafičke na koje ide stavili su i neke modele koji se više griju (pogledaj samo pod nVidia recimo 9800 GTX+).
http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/2 ... 2-pro.html (http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/23/accelero-l2-pro.html)
Zašto nisu i HD 4870 te još neke kartice naveli pod kompatibilnost? Jednostavno, tko bi onda kupio njihov sljedeći hladnjak...
Razzarach
01-06-2011, 20:08
Taj L2 hladnjak me podsjeca na stock na mojoj grafickoj koji nije hladio dobro, nije hladio ni lose nego pre pre lose.
Kupio sam Acellero S1 i stavio vent na njega, kasnije sam skuzio da mi vent ni ne treba, evo sada pasivno hladi sasvim dobro. Cak se ni tokom igranja ne zagrijava previse. Graficka je overclockana HD4850. (700/1000)
Pasta je Prolymatech Nano od 10Kn ako je to imalo bitno :D
Kostolomac
01-06-2011, 20:18
Također sam koristio Accelero S1 rev.2 + 120mm vent na HD4850 na 700/1000 i mogu ga samo pohvaliti.
HarDStyle[R]
01-06-2011, 22:24
Ja sam nedugo uzeo Twin Turbo Pro i prezadovoljan sam. Temp. u idle-u je oko 55, a u igrama nejde preko 65-75, jos ak uzmes u obzir da mi je kuciste ko da je bomba pukla unutra (svi moguci kablovi vise na sve strane :D) i bez ikakvih dodatnih ventova za ispuh zraka, moglo bi to i nize ic. Al kaj se tisine tice, preporod. Ja neznam kak sam ja mogo zivit s onim stock djubretom, nisam bio ni svjestan kolko je glasan dok nisam ovog namontiro. Prvi tren sam mislio cak i da ne radi jer je gotovo necujan naspram stock coolera.
Niko Bellic
01-06-2011, 23:00
]Ja sam nedugo uzeo Twin Turbo Pro i prezadovoljan sam. Temp. u idle-u je oko 55, a u igrama nejde preko 65-75, jos ak uzmes u obzir da mi je kuciste ko da je bomba pukla unutra (svi moguci kablovi vise na sve strane :D) i bez ikakvih dodatnih ventova za ispuh zraka, moglo bi to i nize ic. Al kaj se tisine tice, preporod. Ja neznam kak sam ja mogo zivit s onim stock djubretom, nisam bio ni svjestan kolko je glasan dok nisam ovog namontiro. Prvi tren sam mislio cak i da ne radi jer je gotovo necujan naspram stock coolera.
Na koju si ga grafu montirao? Ako je HD 4870 u pitanju, daj mi malo opisi kako je proteklo skidanje stock coolera i instalacija novog...
Nudim ti ja Zalman VF900 u zamjenu za onaj cooler za proc koji mi nisi poslao :D
Niko Bellic
02-06-2011, 07:44
Nisam ti jos nasao nikakvu zgodnu ambalazu u kojoj bi ga poslao, a da se ne polomi u transportu. Ekipa koja radi s paketima bas i nije njezna kao sto mislis. Uostalom, rekao si da ti to nije jako hitno. Od 15-og idem na GO i budem vec nesto skombinovao do kraja lipnja.
P.S. Zalman VF900 je preslab za HD 4870...
HarDStyle[R]
02-06-2011, 08:19
[quote="HarDStyle[R]":1tufkdje]Ja sam nedugo uzeo Twin Turbo Pro i prezadovoljan sam. Temp. u idle-u je oko 55, a u igrama nejde preko 65-75, jos ak uzmes u obzir da mi je kuciste ko da je bomba pukla unutra (svi moguci kablovi vise na sve strane :D) i bez ikakvih dodatnih ventova za ispuh zraka, moglo bi to i nize ic. Al kaj se tisine tice, preporod. Ja neznam kak sam ja mogo zivit s onim stock djubretom, nisam bio ni svjestan kolko je glasan dok nisam ovog namontiro. Prvi tren sam mislio cak i da ne radi jer je gotovo necujan naspram stock coolera.
Na koju si ga grafu montirao? Ako je HD 4870 u pitanju, daj mi malo opisi kako je proteklo skidanje stock coolera i instalacija novog...[/quote:1tufkdje]
Najjednostavnije kaj moze bit.
Stock odma ide dole nakon kaj odserafis ona cetri serafa iza ( barem na mojoj od XFXa ), sad neznam kak je na drugim.
Naljepis one male pasivne, samo trea pazit sa onim velkim od RAMa jer ak ne zaljepis tocno ( ali nije takav problem posto dobis mali karton koji stavis na grafu, i onda tocno vidis gdje ti mora sjest ), poslje ti smeta tj. zapinju heatsinkovi od coolera i nemoze dobro sjest sam cooler.
Sta se tice montaze coolera, nemas nikakvih pizdarija i narihtavanja, odma pase na rupe ko da je napravljen za grafu, sam zaserafis i toe to. :D
Niko Bellic
02-06-2011, 08:43
Moja ima onaj prvi hladnjak koji ide prek cijele grafe. Damn.
Razzarach
02-06-2011, 11:52
Nisam ti jos nasao nikakvu zgodnu ambalazu u kojoj bi ga poslao, a da se ne polomi u transportu. Ekipa koja radi s paketima bas i nije njezna kao sto mislis. Uostalom, rekao si da ti to nije jako hitno. Od 15-og idem na GO i budem vec nesto skombinovao do kraja lipnja.
P.S. Zalman VF900 je preslab za HD 4870...
Recimo da ovakvi ljudi prenose tvoje pakete
fS65yyw-zec&feature=player_embedded
meni je pred ocima pakovao iPhone... bome su ga fino zapakovali... nagurali stiropora okolo i debeli karton. Baš me oduševio kako ga je spakovao :D
ma vec sam 10 pita i potrošio pare i ponovo ih nabavio... javi kad nađeš pa da skupim pare... ;)
Niko Bellic
02-06-2011, 16:30
REK'O SAM TI VEC PUSKA TE UB'LA! PLATIS SAMO POSTARU 30 KUNA ZA DOSTAVU, A ONDA KADA NAMONTIRAS MINE SKUPLJAJ PARE I DO GOSPE AKO TRIBA. NIGDJE NE GORI, PA NISMO U DALMATINSKOJ ZAGORI BOKTEMAZO!
hahahaha okeee nemoraš se derat.. ubi me na'uho :D naš da sam slavonac pa nevolim ni ja nikom ništa dugovat :wink:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.