PDA

Pogledaj cijelu verziju : Glupa pitanja

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Kid A
07-06-2012, 13:38
Ili s penisom od 30 cm kao ja

Duke of Earl
07-06-2012, 13:40
Prije bi da je psihologija i utjecaj okoliša, jer većina ljudi, koliko znam, nisu gej otpočetka nego to postanu tek kasnije. Po meni nema ''rodio se s tim'', ne samo za homoseksualnost, nego i sve ostalo. Osim ako se rodi s dvije glave. Onda se rodio s tim.
http://en.wikipedia.org/wiki/Biology_an ... rientation (http://en.wikipedia.org/wiki/Biology_and_sexual_orientation)

Nema generalnog konzensusa, najvjerojatnije je kombinacija više faktora od kojih neke studije ukazuju i na povezanost s genima i kromosima.

Sonic_Moronic
07-06-2012, 13:46
Prije bi da je psihologija i utjecaj okoliša, jer većina ljudi, koliko znam, nisu gej otpočetka nego to postanu tek kasnije. Po meni nema ''rodio se s tim'', ne samo za homoseksualnost, nego i sve ostalo. Osim ako se rodi s dvije glave. Onda se rodio s tim.
"Tek kasnije" as in s početkom puberteta kad se seksualni nagoni počnu pravo pojavljivati? Ali opet se nađe netko tko će ti tvrditi da je s 6 godina osjetio privlačnost istom spolu, ili će netko tko je bio 20 godina u braku to spoznati prvi put u životu. Jednostavno nema jedan lako odredivi uzrok, koliko god to neki htjeli.

Aerial
07-06-2012, 13:48
Ili s penisom od 30 cm kao ja

"Gay men report, on an average, slightly longer and thicker penises than non-gay men.[sup:18cmpcff][50][/sup:18cmpcff]"

:D

Kid A
07-06-2012, 14:05
Best of both worlds

Wizard
07-06-2012, 14:15
Mene je moj profesor iz psihologije učia da je to genetski, nije da se more posve isključit utjecaj okoline, al valjda moj profesor zna :)

cham3leon
07-06-2012, 14:18
Ja ne smijem naravno ništa reći jer se oko nekih tema na forumu poštuje samo jedno mišljenje.
Reci ti slobodno, ali kod nekih stvari kao kod ovih "problema" s gay populacijom realno postoji samo jedno pravilno mišljenje, a to su jednaka prava.

Agreed. Ja doduše mogu i volim čuti stvarno bilo kakava mišljenja dok god su argumentirana do granice dobrog ukusa, jer u svakom ima ponešto mudrosti, i mislim da je to općenito najbolja praksa. Biti zatvorenog uma ne znači samo ne prihvaćati mišljenja koja većina smatra civiliziranijima ili boljima.

Razlog tomu je čista genetika, tj. nitko nije izabrao da bude gay pa je teško uopće stvarati neku polemiku oko toga. Ozbiljnija rasprava oko te teme se eventualno može voditi oko posvajanja djece, ali gay pride nema veze s time.

Koliko genetika ima veze s time sigurno nitko nikad nije uspio izmjeriti, ali sigurno nije samo do toga, i sigurno je određenom dijelu njih presudan bio vanjski utjecaj društva. Kao što je vjerojatno moguće da netko tko je genetski gay postane hetero samo zahvaljujući svom okruženju.

McPingvin_v2.0
07-06-2012, 14:57
Koliko genetika ima veze s time sigurno nitko nikad nije uspio izmjeriti, ali sigurno nije samo do toga, i sigurno je određenom dijelu njih presudan bio vanjski utjecaj društva. Kao što je vjerojatno moguće da netko tko je genetski gay postane hetero samo zahvaljujući svom okruženju.
Što smatraš utjecajem društva? :)

cham3leon
07-06-2012, 15:16
Raznim stvarima. U jednom društvu u kojem se ne tolerira alternativno seksualno ponašanje netko tko je imao takve sklonosti je lako mogao odustati od toga i priviknuti se na ono što je u njegovom okruženju normalno.

Duke of Earl
07-06-2012, 15:27
Iskreno sumnjam da je moguće "odviknuti" se od toga.

Kid A
07-06-2012, 15:28
Priviknuti se?
EDIT
Duke ninja'd

Karlo_from_Bjelovar
07-06-2012, 15:37
ispovijediš se, svecenik te baci u vodu koju je prekrizio prije i odviknut si!!!1 :D

Sonic_Moronic
07-06-2012, 15:39
Raznim stvarima. U jednom društvu u kojem se ne tolerira alternativno seksualno ponašanje netko tko je imao takve sklonosti je lako mogao odustati od toga i priviknuti se na ono što je u njegovom okruženju normalno.

Da, uz potencijalne ozbiljne posljedice na psihu.

cham3leon
07-06-2012, 15:44
Pa zavisi. Sigurno postoje oni koji su genetski toliko skloni da se onda moraju u takvom okruženju skrivati, ali sigurno je moguće da postoje takvi koji manje naginju devijacijama od heteroseksualnosti, tako da ih se može promijeniti.

Osim toga, nisu li psiholozi rekli da se homoseksualnost može "izliječiti"?

accursed
07-06-2012, 15:48
ma tko ih okrenuti glavu i adio..nisam rasist ali ne volim crnce..

Sonic_Moronic
07-06-2012, 16:02
Kad, 1950?

McPingvin_v2.0
07-06-2012, 16:50
Pa zavisi. Sigurno postoje oni koji su genetski toliko skloni da se onda moraju u takvom okruženju skrivati, ali sigurno je moguće da postoje takvi koji manje naginju devijacijama od heteroseksualnosti, tako da ih se može promijeniti.
OK, ali kako se onda uopće pojavi homoseksualnost u pojedinca, uz pretpostavku da je nekada morala početi?

Možda, lobotomijom.

Neven <R>
07-06-2012, 16:54
U jednom društvu u kojem se ne tolerira alternativno seksualno ponašanje netko tko je imao takve sklonosti je lako mogao odustati od toga i priviknuti se na ono što je u njegovom okruženju normalno.
Normalno da će se u nekom društvu gdje se nešto aktivno ugnjetava, to biti manje vidljivo, ali to ne znači da će ta pojava nestati već će eventualno biti potisnuta. Recimo prije 100-njak godina nije bilo normalno da se piše lijevom rukom, pa su se djeca prisiljavala da pišu desnom, ali bi sve ostale stvari većinom činili lijevom rukom i dalje. Začudo lijevaci se još uvijek rađaju i danas slobodno pišu lijevom rukom.

Upravo su društvene norme stvorile neprirodno stanje gdje lijevaci nisu mogli pisati lijevom rukom iako im je to dolazilo prirodno, dakle društvo, norme i odgoj su bili uzrok problema tih osoba, a ne činjenica da je netko lijevoruk. Nekako čisto sumnjam da danas ima više lijevorukih nego prije 100 godina, ali je postotak ljudi koji pišu lijevom rukom sigurno veći

Pa to ti je pseudoznanost, disregard it

Mirko L
07-06-2012, 17:29
Usput, to što netko osjeti homoseksualnu orijentaciju prije puberteta ne mora značiti da se ''rodio s time.''

Ako uzmemo u obzir to da ljudi to shvaćaju u najrazličitijim dobima, od puberteta pa do kasnog braka, sasvim je prihvatljiva šansa da jedan u xx shvate puno ranije od većine.
Što se tiče toga kako nastaje ili nestaje (zašto ne bi moglo nestati? Ako se netko uspio oženiti, do do 40. godine biti hetero i odjednom ''shvatiti'' da je gej, nema li logike da može i obrnuto? Ugnjetavam ne, doduše), prije će biti niz okolnosti.

Kao u nekoga tko odjednom postane lud nakon što je bio normalan cijeli život a da nije doživio neki slom ili nesreću.

Sonic_Moronic
07-06-2012, 17:34
Usput, to što netko osjeti homoseksualnu orijentaciju prije puberteta ne mora značiti da se ''rodio s time.''

Ako uzmemo u obzir to da ljudi to shvaćaju u najrazličitijim dobima, od puberteta pa do kasnog braka, sasvim je prihvatljiva šansa da jedan u xx shvate puno ranije od većine.
Što se tiče toga kako nastaje ili nestaje (zašto ne bi moglo nestati? Ako se netko uspio oženiti, do do 40. godine biti hetero i odjednom ''shvatiti'' da je gej, nema li logike da može i obrnuto? Ugnjetavam ne, doduše), prije će biti niz okolnosti.

Onda bi valjda bio biseksualan, meni zvuči malo nategnuto da u zrelim godinama izgubiš privlačnost prema jednom spolu. Ali neću teoretizirati jer stvarno ima previše faktora o kojima se premalo zna :)

Neven <R>
07-06-2012, 17:43
(zašto ne bi moglo nestati? Ako se netko uspio oženiti, do do 40. godine biti hetero i odjednom ''shvatiti'' da je gej, nema li logike da može i obrnuto? Ugnjetavam ne, doduše)

A ti zbilja misliš da je netko nakon 40 godina života shvatio da je gej? Meni to zvuči kao nebuloza, vjerojatno je ta osoba cijeli život imala potisnute homoseksualne primisli

Sonic_Moronic
07-06-2012, 17:45
Pa to...

Al' kak' smo odrasli, još se nitko ne vrijeđa, šmrc :')

Mirko L
07-06-2012, 17:45
S 40 isto kao s 18, svejedno se prije palio na ženske.

Osim ako, opet, predlažeš da je genetski.

Death By Sexy
07-06-2012, 17:46
Konsenzus razvojnih psihologa jest:
- naslijeđe - 40-50%
- zajednička okolina - 0-10%
- pogreške mjerenja - 20%
- ne dijeljena okolina - ostatak

EDIT: ovo samo da referiram na onaj dio rasprave o utjecaju gena i okoline. Nema gena za gejstvo.

Spolna orijentacija nije stvar svjesnog odabira jer se javlja prije ikakvog seksualnog iskustva. Homoseksualnost nije povezana s emotivnim problemima i problemima s funkcioniranjem u društvu. Većina osoba homoseksualne spolne orijentacije vjeruje da su se takvi rodili. I zadnje, ZDRAVI JEBENI RAZUM - vidiš da ima homoseksualaca i ko bi si normalan u našem društvu donio toliko patnje s fejkanjem da je gej (priznajem da ima iznimaka s 'obje strane'). Oni to ne rade radi pozornosti i to nije svjesni odabir (dobro, može svjesno odabrat fejkat hetero).

+homoseksualnost je stara ko grčka, AK ME BERETE :pray:

Nezz, ne kužim one nenormalno bijesne ljude, koji se crvene tamo na ogradi urlajući gadosti. Kak moraš biti ugrožen i nesiguran u sebe? :toilet:

Neven <R>
07-06-2012, 17:50
S 40 isto kao s 18, svejedno se prije palio na ženske.

A kak to možeš znati? Ako je netko cijeli život uvjeravan da mora voljeti žene i to ga uče od najmanjih nogu, to ima ogroman uzrok na razvoj pojedinca i ne može se zanemariti. Pretpostavljam da je kod takvih slučaj da su te svoje osjećaje toliko potisnuli da su se gadili sami sebi ili tak neš. Jako mi je teško povjerovati da je netko samo odjednom odlučio - a idem ja sad malo probat s mojim spolom.

Electromaster
07-06-2012, 17:52
Ja sam lezbijka.

Inače, related: http://en.wikipedia.org/wiki/Kinsey_scale

Mirko L
07-06-2012, 18:03
[quote="Mirko L":17uppm1w]S 40 isto kao s 18, svejedno se prije palio na ženske.

A kak to možeš znati? Ako je netko cijeli život uvjeravan da mora voljeti žene i to ga uče od najmanjih nogu, to ima ogroman uzrok na razvoj pojedinca i ne može se zanemariti. Pretpostavljam da je kod takvih slučaj da su te svoje osjećaje toliko potisnuli da su se gadili sami sebi ili tak neš. Jako mi je teško povjerovati da je netko samo odjednom odlučio - a idem ja sad malo probat s mojim spolom.[/quote:17uppm1w]

Ne mislim da mora značiti. Slično kako se netko prebaci s jedne vrste muzike na potpuno suprotnu, kao jedan lik iz moje škole. Slušao je metal, odjednom je ošišao kosu, prodao sve svoje metal majice (i kupio rozu lol) i prebacio se na cajke. Osim ako opet ne predlažeš da je u sebi možda volio cajke, ali je bio potisnut zbog ekipe. U svakom slučaju, ionako nema nikakvog načina da dokažem da sam ja ili ti u pravu.

Ne znam uopće zašto je bitno je li netko namjerno ili slučajno homoseksualac, to je 0 razloga više za mržnju.

Usput, sam ću si probati srediti Thompsona svojim ograničenim mogućnostima :)

Kid A
07-06-2012, 18:04
Genijalna usporedba, nemam rijeci

Sonic_Moronic
07-06-2012, 18:05
lol :D

Death By Sexy
07-06-2012, 18:05
Ozbiljno si to usporedio s promjenom muzičkog ukusa? ;__;

Mirko L
07-06-2012, 18:13
Reci mi jedan razlog zašto ne.

Azer
07-06-2012, 18:15
mi jedan razlog zašto ne.

Death By Sexy
07-06-2012, 18:23
Zato jer je ono kaj si ti napravio kategorijalna pogreška, jete. Seksualna orijetnacije nije ukus, napisao sam prije - to nije svjesni odabir. Ovaj tvoj pogled bi bio nekakav denaturalizirani krep.

Mirko L
07-06-2012, 18:46
Zar je svjesni odabir išta što ti se sviđa ili ne sviđa? Mogu li ja odabrati je li se meni sviđa Chopin ili Lady Gaga?
Zato vam govorim da je usporedba potpuno prigodna.

Btw,

http://i50.tinypic.com/1zmjeyp.jpg

:)

Death By Sexy
07-06-2012, 18:53
Zar je svjesni odabir išta što ti se sviđa ili ne sviđa? Mogu li ja odabrati je li se meni sviđa Chopin ili Lady Gaga?
Zato vam govorim da je usporedba potpuno prigodna.

NIJE SVJESNI ODABIR. NE BIRAŠ TO :toilet:

Mirko L
07-06-2012, 19:00
Pa to i govorim. Ni glazba ni seksualna orijentacija nisu svjesni odabir, što znači da je dobra usporedba.

Delirium
07-06-2012, 19:04
Pa to i govorim. Ni glazba ni seksualna orijentacija nisu svjesni odabir, što znači da je dobra usporedba.

Glazba je svjestan odabir.
Barem moja je.
Dobro, možda kod nekih nije, to bi puno toga objasnilo...

Mirko L
07-06-2012, 19:43
Kako je?

Svjestan odabir je što ćeš u nekom trenutku slušati ili staviti na playlistu, nesvjesno je što ti se sviđa a što ne.

McPingvin_v2.0
07-06-2012, 19:55
Mirkovi argumenti: not even wrong.

Wizard
07-06-2012, 20:13
Seksualnost nije kao ukus u glazbi, ukus u glazbi se razvija, s 12 godina i s 40 ti se vjerovatno neće sviđati iste pjesme, možda ni isti tip glazbe, to bi ako već moramo radti neke glupe usporedbe onda bi to bilo nešto kao sviđa li se nekome uopće glazba. Pretpostavimo da ima onih kojima se sviđa i onima kojima ne, mislim da neko tko ne uživa u tome neće nikad doći do te točke kad će reći od danas volim slušat nešto, al netko tko voli, sviđa mu se glazba moguće da će jedan dan doći i reći, ne baš tako naglo vjerovatno, ali da će reći više volim slušat cajke nego metal.

Pretpostavljam da se homoseksualnost javlja kad i heteroseksualnost, tu negdi kad i pedofilija vjerovatno. Mislim da su u pitanju tinejđerske godine, te ako uzmemo u obzir rast u društvu koje osuđuje homoseksualnost, djetetu koji voli isti spol neće to biti lako prihvatiti, moguće da će se smatrati nastranim, te će time nastaviti težiti heteroseksualnosti, možda i prihvatiti je do nekog trenutka, il možda do kraja života, al to neće promjeniti ono što on je. Ta osoba može voliti možda nekoga suprotnog spola, imat djecu s njime, al nikad je neće ta osoba privlačiti sekusalno kao neka osoba istoga spola. Naravno to su neke moje pretpostavke i mišljenja jer nemam toliko veliko znanje u tome polju da bi mogao išta takvoga tvrditi.

Mirko L
07-06-2012, 20:52
Da, to je upravo moja poanta. Ukus u glazbi se mijenja, kao što se može i seksualna orijentacija promijeniti :)

Naravno da ima takvih osoba, s time se i ja slažem, samo nadodajem da mislim da to nije jedina mogućnost.

@Pingvin - molim te iznesi svoje inteligentno mišljenje.

Delirium
07-06-2012, 20:57
A ovo Mirko, jel ovo odabir?

P2V2QVvJlt4

Mirko L
07-06-2012, 21:10
Ne smetaju mi transgender ljudi.

The Boz
07-06-2012, 21:11
Vi o kompleksnim temama raspravljate koristeći vrlo jednostavne i apsolutističke termine i argumente. Bravo.

Death By Sexy
07-06-2012, 21:17
Pa to je sasvim ok na forumu, kako ćemo drukčije, nego u terminima pučke psihologije (sad dal je to ispravno ili ne, nije bitno jer ipak govorimo o nekoj zdravorazumskoj slici čovjeka). To što mirko ovo sagledava isključivo subjektivno, to je druga stvar.

Mirko, prema tvojem argumentu čovjek bi se u neku ruku mogao istreniratiSda bude homo. Što ti, zapravo, tvrdiš jest da se mi treniramoSu našu seksualnu orijentaciju.

Eo, išo sam malo guglat, da potkrijepim ovo kaj piše, naravno postoji mnogo terija, mom stajalištu odgovaraju ova def. seksualne orijentacije:

Sexual preference: "The preference one shows by having a sexual interest in members of the same, opposite, or either sex."

Sexual orientation: "The direction of one's sexual interest toward members of the same, opposite, or both sexes, especially a direction seen to be dictated by physiologic rather than sociologic forces. Replaces sexual preference in most contemporary uses.

Sad pitanje koje se postavlja, možemo li reći da je ukus za muziku urođen? To bi podrazumijevalo nekakvu evolucijsku stečevinu čovjeka, dakle, neku adaptaciju. Mislim da postoji, ali općenito za muziku i muzikalnost (melodije), a ne za točno određeni žanr muzike - znači muzika kakvom ju mi danas doživljavamo. Znači imamo urođen ukus za muzikom, a ne u njoj. Možda bi dobra analogija za to bila da, primjerice, u hetero odnosu volimo bj, u dupe, razne poze, sado-mazo (žanrovi seksa xD). Ne znam jel dobra analogija, ali dočarava na što pucam.

Mirko L
07-06-2012, 21:55
Da, to što si rekao je točno moja teorija. Istreniramo se za sve.
Za muziku sam ti već naveo primjer, a i moj muzički stil se znatno promjenio.

Ja mislim da se istreniramo za našu osobnost, ukuse pa čak i pamet.

Death By Sexy
07-06-2012, 22:00
Jebemu, mirko ;_;.

Ti govoriš ko da smo za sve mi zaslužni. Napisao sam prije koliko su zaslužni geni, a koliko okolina, ti imaš utjecaja na to kakav ćeš biti, ali to je zanemarivo u usporedbi s ovim prije navedenim.

Opet si ignoriral kaj sam napisal i samo ponovil tezu svoju. Neda mi se. Forum jbte.

Mirko L
07-06-2012, 22:02
Znam ja što si rekao, ali to što si rekao nije činjenica.

hrčak
07-06-2012, 22:03
Kako doći iz Dubca u dvorište Močvare? I treba do tamo?

Death By Sexy
07-06-2012, 22:04
@Mirko:

:/

Ok, kapetane Fakat. Dakle, odbacuješ konsenzus znansvenika o razvoju čovjeka (najbliže što imamo činjenicama) i vjeruješ svom sudu koji si stekao u svojih 15 godina postojanja i to koristeći se čisto introspekcijom. Čestitke. #mirkočinjenice

@hrčak:

Idi do kolodvora i ispod importanea imaš buseve, svi voze do tamo, al pazi da ne sjedneš na nekog direktnog za V. Goricu. Trebat će ti cca. 1h.

Neven <R>
07-06-2012, 22:07
Kako doći iz Dubca u dvorište Močvare? I treba do tamo?
Dođeš do glavnog kolodvora sa četvorkom, onda prođeš kroz pothodnik i tamo na bilo koji bus prema novom zg (mislim da svi idu tamo), prođeš 2-3 stanice, ne znam točno kolko, uglavnom izađeš prije mosta i odšećeš se do močvare koja je s desne strane uz nasip.

Treba ti otprilike 45min, možda i više.

hrčak
07-06-2012, 22:08
Okej, tnx.

Death By Sexy
07-06-2012, 22:12
Eo, Mirkec za tebe jedan primjer koliko je priroda (u nekim segmentima) važnija od odgoja:
MUTcwqR4Q4Y

Mirko L
07-06-2012, 22:18
@Mirko:

:/

Ok, kapetane Fakat. Dakle, odbacuješ konsenzus znansvenika o razvoju čovjeka (najbliže što imamo činjenicama) i vjeruješ svom sudu koji si stekao u svojih 15 godina postojanja i to koristeći se čisto introspekcijom. Čestitke. #mirkočinjenice

Kao prvo, to se ne odnosi na sve, i sam si kopirao da su rekli da se može desiti kao dug splet okolnosti.

A kao drugo, ne mogu nikako smisliti načina na koji bi oni mogli doći do takvih podataka. Kako? Apsolutno nema smisla, osim ako su nagađanja.
Naprimjer, reći da je netko gej zbog gena jer mu roditelji imaju takve tendencije ima apsolutno jednako smisla kao reći da je to zbog psiholoških utjecaja, zar ne? Ako je živio u uvjerenju da je to pravilno i nije imao pritiska od strane roditelja, logika.

Death By Sexy
07-06-2012, 22:23
Sad ću ti reći kako!! Kako i sve znanosti dolaze do podataka i zaključaka - empirijskim istraživanjem!
Kako je razvojna psihologija došla do svojih podataka? Veoma lukavo! Istraživanjem blizanaca!!!
Tako imamo istraživanja na monozigotnim blizanacima, pa na dizigotnim blizanacima, te na rastavljenim monozigotnim blizancima!
Pitaš se zašto na blizancima? Jer dijele genetski kod! I onda su radili i istraživanja na blizancima koji su rasli u različitim uvjetima i u različitoj okolini. FASCINANTNO, TA ZNANOST,..

Uopće me ne smeta da ti ne znaš te stvari, nego da se ljudi onda prepotentno razbacuju tvrdnjama, tvrdeći da su u pravu i da iznsoe činjenice. Ono, argumentiraj i malo misli zašto je nešto takvo kakvo je i kreni iz temelja, rastavi si pojmove.
Naravno da ovo nije 100% točno, nitko to ne tvrdi, niti jedna znanost. Ali danas je ovo najbolje objašnjenje.

MILF hunter
07-06-2012, 22:40
SSlično kako se netko prebaci s jedne vrste muzike na potpuno suprotnu, kao jedan lik iz moje škole.
...

Koliko ljudi poznaješ, a da im je odjednom dopizdio suprotni spol i poželjeli su ući u istospolnu zajednicu, u odnosu na broj petnaestogodišnjaka kojima je dopizdio metal?

Mirko L
07-06-2012, 23:13
Shvaćam što hoćeš reći, ali dajem primjer da pokažem kako se to psihološki može povezati s ovim slučajem, da je moguće

Ne razbacujem se ja nikakvim tvrdnjama ni činjenicama, izvrti ovih par zadnjih stranica pa ćeš vidjeti da radim upravo suprotno. I kako možeš reći da izvodim zaključke bez razmišljanja, kad baš sam pokušavam zaključiti stvari umjesto da bacim rezultate nekog znanstvenog istraživanja i rečem "tako je jer su oni tako rekli, jer oni znaju više od mene".

Duke of Earl
07-06-2012, 23:17
Pa bogte ubio, normalno da znaju puno više od tebe jer su ti znanstvenici proveli višegodišnja istraživanja na tu temu. Ti sa druge strane zaključke izvlačiš na temelju prijatelja koji je promijenio glazbeni ukus.

Sonic_Moronic
07-06-2012, 23:18

Super je što bi ti htio da geni nemaju nikakav utjecaj na naše ponašanje, ali... nije tako.
I daj se prestani sramotiti, žao mi je gledati ;_;

Maloki
07-06-2012, 23:23
Svi su ljudi latentni pederi, neki više neki manje.
Mirko najveći peder imho.

Sonic_Moronic
07-06-2012, 23:25
Sve je to utjecaj gej lobija koji djeluje stoljećima. Šta misliš da se desilo sa grčkom, uništili su ga kršćani, ali se opet vraća.

Maloki
07-06-2012, 23:26
H95nNNbGZaU

McPingvin_v2.0
07-06-2012, 23:36
@Pingvin - molim te iznesi svoje inteligentno mišljenje.
Već 10 minuta razmišljam i ne znam od kud da počnem...

Ljudski ukus za glazbu se razvija od njegova rođenja[sup:wrvb6a8x][anecdotal evidence][/sup:wrvb6a8x]Si puno je labilnija stvar. Kroz svoj život slušao sam, cca. nekim redosljedom, Severinu, ABBA-u, Eminema, Gunse, AC/DC, Avril Lavigne, Offspring, Maidene, The Queen, a RHCP je tek došao oko 14. godine i ostao mi je najdražim bendom.

Sad primjeti moju seksualnu orijentaciju kroz godine, izraženu uz pomoć Kinseyjeve ljestvice:
XXXX00000000011111111

Današnja glazba ima gazilijun žanrova, podžanrova i sličnih pizdarija. Seksualna orijentacija? Aseksualan, heteroseksualan, biseksualan, homoseksualan. Ostalo možemo komotno zanemariti zbog nikakvog postotka u općoj populaciji (privlačnost prema životinjama, stvarima i slične pizdarije).

Tvoja usporedba bi stajala da si uzeo primjer glazbenog ukusa i ukusa prilikom odabira spolnog partnera (neovisno o spolu), jer imaš ljude koji vole sise, dupe, noge, kosu, oči, stopala, trbuh, bokove, bedra, uši, ruke, prste, apsolutno-bilo-koji-dio-tijela. Dok sam bio mlađi, sise su mi bile nešto najbitnije na ženi. Danas više preferiram dobru pozadinu, iako su mi oči najbitnije kod žene.

Death by Sexy ti je to najbolje skratio: postoji razlika između preferenci i orijentacije. Moja prehrambena orijentacija je meso, a preferiram teletinu i piletinu. Od teletine najrađe jedem biftek, koljenicu i kotlete, a od piletine bijelo meso.

Moja seksualna orijentacija? Primarno sam heteroseksualan. Po pitanju žena, volim žene s lijepim očima, dugom kosom i dobrim dupetom. Ne volim debele žene, ne volim glupe žene i ne volim žene koje imaju užasno široke bokove i pileća prsa.

THE DIFFERENCE, MOTHER FUCKER - DO YOU SEE IT?!

And how's that been working out for you?

Maloki
07-06-2012, 23:40
Ne volim debele žene
KbwPkJXddUA

Neven <R>
07-06-2012, 23:42
Vi raspravljate oko nečega što uopće ne postoji! Idemo prvo razjasniti što je seks: To je spajanje genetskog materijala. Po Gregoru Mendelu ovaj materijal je razdvojen u dvije kopije. Spajanje ovih kopija je moguće samo adekvatnim spajanjem muškog i ženskog spola. U bipolarnom svijetu kome mi živimo na planeti Zemlji samo takav adekvatan spoj može izvršiti prijenos genetskog materijala. I to je biološki funkcionalan spoj.Svaki majstor zna da bi se napravio neki funkcionalan spoj mora postojati muška i ženska utičnica. Dvije ženske utičnice ne mogu ostvariti funkcionalan spoj koji će na pravo mjesto prenjeti el. energiju iako se fizički mogu staviti jedna na drugu. Ljudi se mogu na različite načine spajati, ali... Samo adekvatan spoj sjedinjuje genetski materijal. Ukoliko nemate adekvatan spoj i nema spajanja genetskog materijala - nema seksa.Priroda je napravila dva spola i seks je moguć samo tako. Dakle, homoseksualnot nije pitanje izbora, jer takvog izbora u bipolarnom svijetu- NEMA. Homoseksualnost - NE POSTOJI!Tako ne može postojati ni diskriminacija homoseksualaca, niti mogu biti ugrožena njihova ljudska prava. Jednostavno - ne možete uzimati kisik ušima , niti piti vodu kroz nos iako vam zakoni to mogu dozvoliti ili čak naložiti. Dakle, dragi moji, zakoni koje donose zagljupljeni ljudi mogu vam jamčiti da je vaše ljudsko pravo da izaberete da se nazovete pticom ili krokodilom, ali dokle god pripadata ljudskom rodu vi niste ptica. Pripadnost ovom ili onom rodu ili vrsti ili spolu određuje samo zakon prirode. Ljudi to ne mogu promeniti, već mogu samo simulirati ovu promjenu!

KO SKUŽI TAJ SKUŽI

Sonic_Moronic
07-06-2012, 23:43
Vidio sam to prije 2 sata :)))))))

Mirko L
07-06-2012, 23:47
Pa bogte ubio, normalno da znaju puno više od tebe jer su ti znanstvenici proveli višegodišnja istraživanja na tu temu. Ti sa druge strane zaključke izvlačiš na temelju prijatelja koji je promijenio glazbeni ukus.

I opet nisu došli do činjenica, nego svojih teorija. I sam DBS je rekao da je googlao i našao podijeljena mišljenja. MEĐU SAMIM ZNANSTVENICIMA. Što ti to govori?

I ja svoje teorije pokušavam izvući pomoću logike i dajem ih uz primjere.

@Pingvin - pozitivno, hvala na pitanju. U zadnjih godinu dana sam napravio TOLIKO promjena glede socijalnog života, morala, osobnosti, pouzdanja i pameti (ne trebate), da mi je teško vjerovati da na sve ne utječemo mi. Shvaćaš li? Tu teoriju temeljim prije svega na sebi.

Maloki
07-06-2012, 23:50
Imaš 17 godina, normalno da si doživio promjene.

Recimo Sonic je bio neko vrijeme peder pa je sad manje peder.

Duke of Earl
@Pingvin - pozitivno, hvala na pitanju. U zadnjih godinu dana sam napravio TOLIKO promjena glede socijalnog života, morala, osobnosti, pouzdanja i pameti (ne trebate), da mi je teško vjerovati da na sve ne utječemo mi. Shvaćaš li? Tu teoriju temeljim prije svega na sebi.
To ti se zove "pubertet".

I opet nisu došli do činjenica, nego svojih teorija. I sam DBS je rekao da je googlao i našao podijeljena mišljenja. MEĐU SAMIM ZNANSTVENICIMA. Što ti to govori?

:( :( :(

Kako ti nije jebeno jasno da jednostavno postoji ogromna razlika između točnosti rezultata jednog ciljanog istraživanja koje se provodi na stotinama subjekata kroz par godina, i tvojih laičkih razmatranja na temelju jednog prijatelja. LOGIKA, koristi ju.

McPingvin_v2.0
Da, jer svijet se vrti oko tebe i ti si reprezentativni primjerak ljudskog bića.

Kako da ti još nacrtam?

Mirko L
07-06-2012, 23:53
Da, jer ja sam reprezentativan primjerak ljudskog bića. Ako se može meni desiti, može mnogima drugima.

The Boz
07-06-2012, 23:54
Vi raspravljate oko nečega što uopće ne postoji! Idemo prvo razjasniti što je seks: To je spajanje genetskog materijala.

Vjerojatno najdosadnija definicija seksa ikad.

Po Gregoru Mendelu ovaj materijal je razdvojen u dvije kopije. Spajanje ovih kopija je moguće samo adekvatnim spajanjem muškog i ženskog spola. U bipolarnom svijetu kome mi živimo na planeti Zemlji samo takav adekvatan spoj može izvršiti prijenos genetskog materijala. I to je biološki funkcionalan spoj. Svaki majstor zna da bi se napravio neki funkcionalan spoj mora postojati muška i ženska utičnica.

Šta ako imaš samo gole žice?

Dvije ženske utičnice ne mogu ostvariti funkcionalan spoj koji će na pravo mjesto prenjeti el. energiju iako se fizički mogu staviti jedna na drugu.

Čavli.

Ljudi se mogu na različite načine spajati, ali... Samo adekvatan spoj sjedinjuje genetski materijal. Ukoliko nemate adekvatan spoj i nema spajanja genetskog materijala - nema seksa. Priroda je napravila dva spola i seks je moguć samo tako. Dakle, homoseksualnot nije pitanje izbora, jer takvog izbora u bipolarnom svijetu- NEMA. Homoseksualnost - NE POSTOJI!

Kakav mrtav bipolaran svijet?
Inb4 Pingu sa milijun linkova na wiki sa homoseksualnim životinjama.

Tako ne može postojati ni diskriminacija homoseksualaca, niti mogu biti ugrožena njihova ljudska prava. Jednostavno - ne možete uzimati kisik ušima , niti piti vodu kroz nos iako vam zakoni to mogu dozvoliti ili čak naložiti.

Uzimanje kisika ušima je moguće, ali je neučinkovito i štetno. Vodu mogu piti kroz nos. Demonstrirao nekoliko puta.

Dakle, dragi moji, zakoni koje donose zagljupljeni ljudi mogu vam jamčiti da je vaše ljudsko pravo da izaberete da se nazovete pticom ili krokodilom, ali dokle god pripadata ljudskom rodu vi niste ptica. Pripadnost ovom ili onom rodu ili vrsti ili spolu određuje samo zakon prirode. Ljudi to ne mogu promeniti, već mogu samo simulirati ovu promjenu!

KO SKUŽI TAJ SKUŽI
Not even wrong.

McPingvin_v2.0
07-06-2012, 23:55
Apsolutna neistina i to se zove "sampling bias" :)

Sonic_Moronic

Otkud ti takav zaključak? Ja bi reko da sam više peder sad.

Neven <R>
Boz u zadnje vrijeme nasjedaš na trolove :(

Maloki
07-06-2012, 23:56
Jednom peder zauvjek peder <3

McPingvin_v2.0
07-06-2012, 23:57

Otkud ti takav zaključak? Ja bi reko da sam više peder sad.
Možda eventualno više pizda.

Duke of Earl
07-06-2012, 23:57
Boz nadam se da nisi bio ozbiljan s ovim postom.

Kid A
07-06-2012, 23:59
Da mu linkam source ili?

Death By Sexy
08-06-2012, 00:00
Glup sam, idem pisat i objašnjavat. Zakaj? Jer bi trebal učiti, pa reko ovo je zabavnije. Nije, jebemse ;(

Maloki
08-06-2012, 00:01
Isuse ja sutra moram dva put u ZG, prvo ujutro u nabavu i onda popodne na koncert pa omg kak ću ja to sve.

/first world problems

The Boz
08-06-2012, 00:03
A jebo vas netajmične.

Mirko L
08-06-2012, 10:39
[quote="Mirko L":x78gbjxd]
To ti se zove "pubertet".

:( :( :(

Kako ti nije jebeno jasno da jednostavno postoji ogromna razlika između točnosti rezultata jednog ciljanog istraživanja koje se provodi na stotinama subjekata kroz par godina, i tvojih laičkih razmatranja na temelju jednog prijatelja.
LOGIKA, koristi ju.[/quote:x78gbjxd]

Brate, tvoja sposobnost da čitaš postove na koje odgovaraš je ošamućujuća. Pročitaj CAPS LOCKANO.
Blizanci? Kako su blizancima dokazali ovu stvar? Jesu vršili pretrage na njima od početka njihovog života? Koliki je broj blizanaca kojima su roditelji gej, a da ti blizanci žive odvojeno?? Jesu li možda ti svi blizanci osjetili da su gej u istom periodu života? Teško vjerojatno.

A i dobiješ odgovor ne ako uzmeš u obzir da se ni znanstvenici ne slažu međusobno, što znači da
1) nisu to uspjeli zaključiti na temelju rezultata
2) različiti znanstvenici su dobili različite rezultate;

oba slučaja ne pokazuju ništa. Logika? Logika.

Činjenica je da ne želite prihvatiti da jedan 17-godišnjak koji nema vašu old age mudrost možda ima pravo. Da je jedan inteligentniji zreli čovjek, uzmimo Boza (bio je jednom davno rekao da mi je IQ 155 ili nešto, nebitno je li ili nije, odavao bi takav dojam bar) rekao točne rečenice koje sam ja rekao, ne bste bili tako sigurni. Ako išta znam, to je to.
Toliko o objektivnosti.

Death By Sexy
08-06-2012, 10:41
Hahah, ja mislil da ne kužiš, al ti si glup. :pray:

Nije ad hominem!!! Govorim za njegovu glupost! U dobrom smo topiku! Jej!
I da ne blati logiku, svojim ne razumijevanjem iste. Dosta pozivanja na logiku kad ne razumiješ ni kako znanost funkcionira ni kako se provode istraživanja, nemaš pojma o razvojnoj psihologiji, govoriš o sukobljavajućim teorijama, a ne znaš da postoji ona općeprihvaćena, prepotentan si bez pokrića. Sjaši s teme i odi čitaj nekaj o tome pa se vrati, a ne da tu bacaš svoja zdravorazumska razmišljanja.

Razočaran sam rendom internet osobom.. :pray:

EDIT: Kako su paralelni smjlići, ovo je nabolje kaj se desilo u ovoj raspravi. Baš su paralelni!

Neven <R>
08-06-2012, 10:43
Mirko L: Pa šta s tim što su poslane sonde u svemir i što postoje izračuni da je zemlja okrugla? Vi samo ne želite primiti životno iskustvo jednog 17-godišnjaka koji je po svojoj percepciji doživio da je zemlja ravna ploča.

Electromaster
08-06-2012, 10:47
Di je Babić zadnjih dana?

Wizard
08-06-2012, 10:54
Iako je bolje niš ne govorit samo da konstantiram nešto s obzirom na neke naznake pogrešnog razmišljanja u par postova. Genetski uvjetovano ne znači nužno nasljedno.

Sonic_Moronic
08-06-2012, 11:02
Ovo je trenutno najbolji topik na forumu.

Deadwalker
08-06-2012, 11:06
Sva sreća pa ne zalazim u ovaj podforum prečesto. Količina Mirkove gluposti ekvivalentna je onoj u indexovim rogue člancima.

Mirko L
08-06-2012, 11:16
Mirko L: Pa šta s tim što su poslane sonde u svemir i što postoje izračuni da je zemlja okrugla? Vi samo ne želite primiti životno iskustvo jednog 17-godišnjaka koji je po svojoj percepciji doživio da je zemlja ravna ploča.

Dragi, to je od sviju prihvaćena teorija oko koje u znanstvenika nema spora.
Da, općeglavna i alternativna teorija se razlikuju, DBS. Glavna teorija je da je svemir nastao od velikog praska. Znaju li to znanstvenici? Ne. Znači li da je teorija točna? Ne. Još bolji primjer su dinosauri i meteori.

Mili moj sexo, dobro znam kako znanost funkcionira. Oni pokušavaju pronaći dokaze kako bi izvodili zaključke. Međutim, ako ih ne pronađu, formiraju teorije koje ne moraju bit točne.

Da rezimiram, nitko od nas ne zna zasigurno tko je u pravu, a tko u krivu, što znači da moraš bit glup da me nazoveš glupim. I ne pričaj pizdarije, nema logičkog načina da se dođe do znanstvenih rezultata, što je uostalom i razlog zašto nije, lol. Osim ako mi ti možeš objasniti kako su došli do toga.

Death By Sexy
08-06-2012, 11:20
Fakat sam glup jer idem u forum/internet rasprave. Al ajde, dugo nisam.

Marvin OCX
08-06-2012, 11:21
Ako je ovde rasprava na temu genetika vs zivotna sredina onda neam rijeci. Pa na to pitanje niti jedan naucni skup na planeti nije dao odgovor niti moze, jer postoji bezbroj primjera koji idi u korist i jednoj i drugoj teoriji.
Ja sam izrod u svojoj sredini,cak i porodici,tako da je genetika u mom slucaju imala uticaj jedino na nasljednje zdravstvene boljke tipa problema sa sinusima...a kao osoba sam se razvijao kroz hiljade kanala percepcije. Nisam naslijedio osobnost i sve sto jesam. Postoje jaki geni koji prave prevagu,kao i uticajnija zivotna sredina.
Danas 80% licnosti oblikuje zivotna sredina kroz medije i iskljucivo kroz medije. Pod uslovom da je nase ponasanje ogledalo nase licnosti sto nije slucaj u bar 80% slucajeva.
Vrlo zanimljiva rasprava al i vrlo sterilna. Poput teoloskih rasprava. Bog kao glavni subjekt organizovane vjere u formi superrazuma ne postoji i tacka. :)

McPingvin_v2.0
08-06-2012, 11:34
E, bano bi ga da ovo nije toliko zabavno :))))))))))))))))))))))))))

McPingvin_v2.0
08-06-2012, 11:39
BTW, Mirkec, moj post si odlučio ignorirati jer...?

Wizard
08-06-2012, 11:45
Možda mu je dosadilo, možda je odustao od svega, možda nikad nećemo shvatiti.

Xero
08-06-2012, 11:46
Nisi vrijedan njegovog intelekta.

Mirko L
08-06-2012, 11:53
Ako je ovde rasprava na temu genetika vs zivotna sredina onda neam rijeci. Pa na to pitanje niti jedan naucni skup na planeti nije dao odgovor niti moze, jer postoji bezbroj primjera koji idi u korist i jednoj i drugoj teoriji.
Ja sam izrod u svojoj sredini,cak i porodici,tako da je genetika u mom slucaju imala uticaj jedino na nasljednje zdravstvene boljke tipa problema sa sinusima...a kao osoba sam se razvijao kroz hiljade kanala percepcije. Nisam naslijedio osobnost i sve sto jesam. Postoje jaki geni koji prave prevagu,kao i uticajnija zivotna sredina.
Danas 80% licnosti oblikuje zivotna sredina kroz medije i iskljucivo kroz medije. Pod uslovom da je nase ponasanje ogledalo nase licnosti sto nije slucaj u bar 80% slucajeva.
Vrlo zanimljiva rasprava al i vrlo sterilna. Poput teoloskih rasprava. Bog kao glavni subjekt organizovane vjere u formi superrazuma ne postoji i tacka. :)

Eto, hvala, to pokušavam reći cijelo vrijeme.
Reći nekome da je u krivu zbog nedokazane teorije koja se suprotstavlja ''optuženikovoj" nedokazanoj teoriji je donji kraj mentalne retardacije. Shvaćate li da ne mogu biti u krivu, kao ni vi, ili barem se ne može znati? Intelektualci.

@Pingvin - zato što znam razliku između preferenci i orijentacije i moram priznati da ne shvaćam koji kurac to ima veze s ovim, ako ni na jedno ne možemo utjecati.

Electromaster
08-06-2012, 11:55
Mirko gubiš živce, odi popit pivce.

McPingvin_v2.0
08-06-2012, 12:15
@Pingvin - zato što znam razliku između preferenci i orijentacije i moram priznati da ne shvaćam koji kurac to ima veze s ovim, ako ni na jedno ne možemo utjecati.
Preference možeš zanemariti, orijentaciju možeš. Ako te frendovi nagovaraju, možeš otići van na cajke s njima. Ako si baš duže vrijeme suh, možeš jebati debelu žensku.

No, koliko god te frendovi nagovarali nećeš ih pustiti da ti simultano metnu u prkno jer nisi peder. Ako jesi peder, onda ćeš reći: "Ajde, dečki, osjećajte se kao doma!"

Stvarno, ne znam na koji način za autistične mladunce moramo još objašnjavati, a sve počiva na tvojoj tezi da "znanstvenici koji su doktorirali prije 30. i ostatak života rade na tome nemaju pojma jer ja ne mogu shvatiti kako znanstvena studija funkcionira".

Mirko L
08-06-2012, 12:40
Da, u potpunosti se slažem s tim što si rekao.
Aludiraš na to da su oduvijek bili bi, pa su im prije preference bile žene, a sada muški?
Ahhh, sad shvaćam. Nisam ja kriv što nisam shvatio, nisi bio jasan, jedna takva rečenica bi bila dostatna. Dobro, da, s time se također slažem, ali ne i da je u svim slučajevima tako. Ima nekih koji će ti reći da su oduvijek imali osjećaje prema oba spola, a neki će reći da im je došlo odjednom.

I da, čitaj moje postove. Ne govorim da znanstvenici ne znaju što rade, znaju, ali je veoma teško u tom polju doći do zaključka, možda i nemoguće, pa nisu. TAKOĐER UZMI U OBZIR DA SU I MIŠLJENJA MEĐU ZNANSTVENICIMA, PO TREĆI PUT, PODIJELJENA!
Što znači da do nekakvih dokaza nije došlo. Jednostavno.

Tako da ne pričaj bezveze.

Deadwalker
08-06-2012, 12:46
:pray:

(najtema ikad)

The Boz
08-06-2012, 12:48
Mišljenja znanstvenika nisu toliko podijeljena između opcije A i B koliko su "A i B oboje imaju utjecaja". Postoje oni koji su za A, postoje oni koji su za B, ali većina istraživača u tom polju danas se slaže da je vrlo mala šansa da je samo, ekskluzivno A ili samo, ekskluzivno B.

Mirko L
08-06-2012, 12:55
Boz, imaš PP od jučer :)

Death By Sexy
08-06-2012, 13:06
hOE_MGaWwQE

McPingvin_v2.0
08-06-2012, 13:20
Dobro, da, s time se također slažem, ali ne i da je u svim slučajevima tako. Ima nekih koji će ti reći da su oduvijek imali osjećaje prema oba spola, a neki će reći da im je došlo odjednom.
Naravno da nije u svim slučajevima tako, ovo je vezano za ljude i imaš toliko devijacija da ih je nemoguće i zamisliti.

I da, čitaj moje postove. Ne govorim da znanstvenici ne znaju što rade, znaju, ali je veoma teško u tom polju doći do zaključka, možda i nemoguće, pa nisu. TAKOĐER UZMI U OBZIR DA SU I MIŠLJENJA MEĐU ZNANSTVENICIMA, PO TREĆI PUT, PODIJELJENA!

"Nemoguće". Obožavam tu riječ :)
Da, ne postoji generalni konsenzus, ali iz nekih stvari možeš i sam izvući zdravorazumske zaključke.
"However, the available evidence indicates that the vast majority of lesbian and gay adults were raised by heterosexual parents and the vast majority of children raised by lesbian and gay parents eventually grow up to be heterosexual."
OK, po ovom vidiš da odgoj ima minimalnu ulogu, a seksualna orijentacija staraca još manju. U protivnom nikada ni ne bi bilo homoseksualaca.

Tvoje tvrdnje da tako nešto ne možeš nikako dokazati su jednostavno glupe.
A 2010 study of all adult twins in Sweden (more than 7,600 twins)[8] (http://www.springerlink.com/content/2263646523551487/fulltext.pdf)Sfound that same-sex behavior was explained by both heritable factors and individual-specific environmental sources (such as prenatal environment, experience with illness and trauma, as well as peer groups, and sexual experiences), while influences of shared-environment variables such as familial environment and societal attitudes had a weaker, but significant effect. Women showed a statistically non-significant trend to weaker influence of hereditary effects, while men showed no effect of shared environmental effects. The use of all adult twins in Sweden was designed to address the criticism of volunteer studies, in which a potential bias towards participation by gay twin may influence the results (see below).

Overall, the environment shared by twins (including familial and societal attitudes) explained 0–17% of the choice of sexual partner, genetic factors 18–39% and the unique environment 61–66%. The individual&#39;s unique environment includes, for example, circumstances during pregnancy and childbirth, physical and psychological trauma (e.g., accidents, violence, and disease), peer groups (other than those shared with a twin), and sexual experiences. [...]SIn men, genetic effects explained .34–.39 of the variance, the shared environment .00, and the individual-specific environment .61–.66 of the variance. Corresponding estimates among women were .18–.19 for genetic factors, .16–.17 for shared environmental, and .64–.66 for unique environmental factors.
Evo, najkompletniji rad na tom području (što ti je Death by Sexy već naveo, doduše samo postotke) i tebi to nije dovoljno.

Jebiga, Mirko, možeš ti biti ateist koliko god hoćeš, ali trenutno si totalni zadrti kršćanin. "Aha... Milijarde godina evolucije, fosilni nalazi, tisuće znanstvenih radova, datiranje uz pomoć ugljika 14 i ostalih radioaktivnih materijala, Miller–Urey eksperiment... Super. Bog je i dalje stovrio zemlju prije 6000 godina."

Ono, flippam tejbl, jebemu. Njima je source znanja Biblija, tebi tvoje široko životno iskustvo i tvoja ženska intuicija. Iskreno, ne znam tko je gori.

Carp
08-06-2012, 13:45
Zasto kad zovem brata na mob svira Gotye-Somebody that i used to know? :S

Lord Ragnarok
08-06-2012, 13:56
jer mu je to ringtone

Maloki
08-06-2012, 14:01
Dečki, stvar je u tome kaj Mirko ima dobru frendicu koja je imala lesbian fazu pa je odlučila da je ipak gladna kurčine tako da sad misli da to sve ovisi o tvojoj dobroj volji.

Marvin OCX
08-06-2012, 14:19
Na forumima postoje pametnjakovici koji se drze zajedno u misljenu poput pcela u kosnicama iako ne dijele misljenje ili ga cak i nemaju po pitanju teme ali bitno je zauzeti stranu...
Ironicno u ovom slucaju,tj smijesno u svim slucajevima ali narocito ironicno u ovome gdje se izricito tvdi da su geni "krivi" za sve pa i niz karakterinih osobina koje cine "mozak kosnice",kosnice koja nema isti genetski materijal.
Kako Boz rece podjednako uticu oboje sa povremenim izuzetcima.

Neven <R>
08-06-2012, 14:22
This is you:

http://imgs.xkcd.com/comics/sheeple.png

Marvin OCX
08-06-2012, 14:39
Onda jesmo svi postali od Adama i Eve :wink:

Dania
08-06-2012, 15:12
Hej, šta nitko nema prijatelje homoseksualce? :(
Ne sudjelujem u raspravi, samo pitam.

sickpetey
08-06-2012, 15:16
Noep. Znao sam jednu lezbijku i sestra mi je biseksualka al to je to.

Wizard
08-06-2012, 15:17
Poznam jednu lezbejku, zajedno smo u školu išli, zašto?

Dania
08-06-2012, 15:32
Pa ono, smatram da se rasprava gotovo pa mogla izbjeći da se netko sjetio ispričati nešto iz pravog iskustva ili barem iskustva osobe koju dobro poznaje. Evo, kao skromni pridonos činjenicama, (uz ostale homoseksualce koje slabije poznajem) poznajem lezbijski par, 2 cure koje su 7,8 godina zajedno i nikakav utjecaj okoline ih nije kao mlade djevojčice oblikovao da više vole vaginu. Jedna je primjer cure u tradicionalnom kršćanskom odgoju, druga nešto slobodnijem i obje kažu da su znale kako se osjećaju već gledajući filmove dok su klinke bile.
Stvar je samo u tome koliko si svjestan sebe, koliko si načisto sa onim tko si i koliko te strah od negativnih reakcija društva (i najviše, obitelji). Svi ljudi s kojima sam ikad pričala su mi rekli istu stvar, čak i oni koji su otpočetka pokušali imati tradicionalne muško ženske veze, jednostavno nije bilo privlačnosti i bok.
Odluka je čisto u tome hoćeš li lagati sebi ili nećeš.
Nitko nije odlučio takav biti, čak ni cure/dečki koje su zbog razočarenja odjebali suprotan spol su priznali da je i pravi razlog zašto nije šljakalo uvijek bio taj nedostatak privlačnosti. Nitko sigurno nije jedan dan rekao "Sad ću bit gay jer je to prekul i moderno, makar to znači da će mi život biti teži i da neću imati sva prava".
I to je to. Ne kužim zašto je to teško za shvatiti.

Death By Sexy
08-06-2012, 15:41
Hvala. Lijepo sročeno ;)

Duke of Earl
08-06-2012, 16:10
Ne kužim zašto je to teško za shvatiti.
Bude ti sad Mirko objasnio, vidiš da njegov furiozni intelekt i 17-godišnje životno iskustvo pobija sva moguća znanstvena istraživanja i mišljenja ljudi koji jesu gay ili poznaju neku gay osobu.

Dania
08-06-2012, 16:13
@Death By Sexy: ty ^^

Eh, ma hajde, barem smo u temi "Glupa pitanja", ovdje je sve moguće

Wizard
08-06-2012, 16:43
Al njegov je prijatelj šluša metal pa je odjednom prešao na cajke.

Ako ništa drugo bar nam je zanimljivo u temi :)

McPingvin_v2.0
08-06-2012, 17:07
Hej, šta nitko nema prijatelje homoseksualce? :(
Ne sudjelujem u raspravi, samo pitam.
Imam, ali ne dovoljno da bih mogao postaviti neku tezu. Kad smo pitali ovog jednog, odgovor je bio: "Skužio sam da dok gledam porniće malo previše gledam u kurac dok drkam." S drugim nisam nikada pričao o tome, doduše.

Noep. Znao sam jednu lezbijku i sestra mi je biseksualka al to je to.
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/085/444/1282786204310.jpg?1318992465

Sonic_Moronic
08-06-2012, 18:22
Ja mislim da su na mene prilično utjecali faktori okoline. Mogu samo nagađati ali osobno ne bih rekao da mi je oduvijek suđeno biti bi.

Delirium
08-06-2012, 19:18
Da, u potpunosti se slažem s tim što si rekao.
Aludiraš na to da su oduvijek bili bi, pa su im prije preference bile žene, a sada muški?
Ahhh, sad shvaćam. Nisam ja kriv što nisam shvatio, nisi bio jasan, jedna takva rečenica bi bila dostatna. Dobro, da, s time se također slažem, ali ne i da je u svim slučajevima tako. Ima nekih koji će ti reći da su oduvijek imali osjećaje prema oba spola, a neki će reći da im je došlo odjednom.

Ne.
U krivu si.

Moji argumenti:

glup si
pričaš gluposti
Tvoje pričanje gluposti dovodi u pitanje tvoje seksualne preference.

Aerial
08-06-2012, 23:13
Here's one for ya:

Jel postoji neki konkretni naziv za onaj otrcani potez u "strašnim" scenama u filmovima kad lik očekuje nekakav prepad i odluči malo bolje pogledati, ali se ne dogodi.. onda se okrene na suprotnu stranu i OMGWTF!

Azer
08-06-2012, 23:20
Jel se meni samo čini, ili se debeli ljudi uvijek zaraznije smiju neg mršavi?

Sgt. Bull
08-06-2012, 23:33
Čini ti se. Obično najzarazniji smijeh imaju one niske, šićušne (ne patuljaste) cure

Dreamer Deceiver
08-06-2012, 23:52
Here's one for ya:

Jel postoji neki konkretni naziv za onaj otrcani potez u "strašnim" scenama u filmovima kad lik očekuje nekakav prepad i odluči malo bolje pogledati, ali se ne dogodi.. onda se okrene na suprotnu stranu i OMGWTF!

ja mislim da se to zove šoker, ne šoker kad four in the pinky & one in the stinky, nego baš šoker

Lord Jambrek
09-06-2012, 08:46
Pa ono, smatram da se rasprava gotovo pa mogla izbjeći da se netko sjetio ispričati nešto iz pravog iskustva ili barem iskustva osobe koju dobro poznaje. Evo, kao skromni pridonos činjenicama, (uz ostale homoseksualce koje slabije poznajem) poznajem lezbijski par, 2 cure koje su 7,8 godina zajedno i nikakav utjecaj okoline ih nije kao mlade djevojčice oblikovao da više vole vaginu. Jedna je primjer cure u tradicionalnom kršćanskom odgoju, druga nešto slobodnijem i obje kažu da su znale kako se osjećaju već gledajući filmove dok su klinke bile.
Stvar je samo u tome koliko si svjestan sebe, koliko si načisto sa onim tko si i koliko te strah od negativnih reakcija društva (i najviše, obitelji). Svi ljudi s kojima sam ikad pričala su mi rekli istu stvar, čak i oni koji su otpočetka pokušali imati tradicionalne muško ženske veze, jednostavno nije bilo privlačnosti i bok.
Odluka je čisto u tome hoćeš li lagati sebi ili nećeš.
Nitko nije odlučio takav biti, čak ni cure/dečki koje su zbog razočarenja odjebali suprotan spol su priznali da je i pravi razlog zašto nije šljakalo uvijek bio taj nedostatak privlačnosti. Nitko sigurno nije jedan dan rekao "Sad ću bit gay jer je to prekul i moderno, makar to znači da će mi život biti teži i da neću imati sva prava".
I to je to. Ne kužim zašto je to teško za shvatiti.

Istina je, imam frenda koji je pred pol godine "izašao iz ormara" i od tada je druga osoba, kak je i sam rekao, ko da mu je kamen sa leđa skinut i sad može normalno disat. Istina, ti ljudi to ne biraju, to je u njima i mogu se samo borit i negirat te osjećaje, što zbog obitelji, što zbog okoline. Naravno nije odma na sva vrata razglasio da je homo, nego samo par ljudi zna, čak sam mu i dečka jednom bio upoznao i lik je skroz ok i funkcioniraju skroz normalno. Nije mu bilo lako priznat, mislio je da će ga svi odjebat, ali su svi zapravo skroz normalno prihvatili.

Općenito mislim da su to gluposti, ta odbacivanja od strane društva. Stavite se u ovu situaciju. Imate najboljeg frenda kojeg znate već godinama i sad vam on najednom prizna da je homoseksualac te da se tak osjeća već godinama i ne znam kaj. Oćete odma zabrijat da on vas oće malo mrčit odozada i da te gleda kak će vas zbarit? Ak tak razmišljate onda ste totalni primitivni homofob. Osoba ostaje ista, samo što mu se seksualna orijentacija promjeni i imat će neke druge navike, ali će vam i dalje bit taj frend koji je uvijek i bio.

Karlo_from_Bjelovar
09-06-2012, 09:43
...a možda te samo želi mrčit odozada :P

Sonic_Moronic
09-06-2012, 09:54
Da, jer je svakom u interesu da bari straight ljude :S

Mirko L
09-06-2012, 10:11
Žao mi je, vi ste glupi. Neki gejevi tvrde da im je to utjecaj okoline, neki da su to osjećali oduvijek.
Neki znanstvenici tvrde da su geni, neki da je okolina, ali većina se slaže da je oboje, iako ništa nije dokazano.

Dakle, vi ste u pravu, geni su.
Jebem vam sakatu logiku. Koliko god puta ponovio isto, nitko ne sluša.
Vaditi godine kao argument je nešto najjadjije šta se može u razgovoru reći. Da, imam 17. Znači li to išta? Ne, ništa.

I boga vam, je li većina stanovništva u Hrvatskoj kršćanska? Je li svećenici, biskupi i ostali spadaju u većinu i proučavaju kršćanstvo cijeloga radnog života? Je li se također drže dokazanih teorija?

Dakle, po logici, u pravu su, ne može biti drugčije. Nešto najmrže mi je kada netko počne vrijeđati u raspravi, a ne razmišlja.

Duke of Earl
09-06-2012, 10:40
Jednog dana ćeš se sjetiti ove rasprave i smijati se sam sebi. Barem se nadam, za tvoje dobro.

Vaditi godine kao argument je nešto najjadjije šta se može u razgovoru reći. Da, imam 17. Znači li to išta? Ne, ništa.
Zapravo znači dosta jer si sad u fazi puberteta kad misliš da si najpametniji na svijetu, što dosta utječe na tvoja mišljenja i želju da uvijek budeš u pravu.

Deadwalker
09-06-2012, 10:42
+1

Death By Sexy
09-06-2012, 11:06
Tužno je već sad.

Delirium
09-06-2012, 11:18
NE PRIHVAĆATE MOJE MIŠLJENJE! NISTE OKEJ! MORATE PRIHVATIT MOJE MIŠLJENJE! OVO JE SLOBODNA ZEMLJA! USTAV MI DAJE PRAVO DA MISLIM OVO! ZAŠTO NEĆETE PRIHVATITI MOJE MIŠLJENJE?!

:rotfl:

croat1gamer
09-06-2012, 11:30
DBS je to najbolje ukazao gdje je mirkecov problem, i to prije tri stranice (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=9&t=44156&start=1830#p1596072).

Daj molim te ponovi svoje stavove pa da ti ih mogu lijepo i argumentirano pojasnit ako su tocni.

TeraBajt
09-06-2012, 12:33
ja sam tek sad skonto da se mirko zapravo bori sa time da vam svima popusi kurac redom jer je shvatio da vise voli barbike od kenova a vi ste svi sugavi homofobi pa mu ne date.
gadi mi se ovo konzervativno drustvo i konzervativni demokrscanski forum pcplay.

Mirko L
09-06-2012, 13:53
Jednog dana ćeš se sjetiti ove rasprave i smijati se sam sebi. Barem se nadam, za tvoje dobro.

[quote="Mirko L":1e4cqyfh]
Zapravo znači dosta jer si sad u fazi puberteta kad misliš da si najpametniji na svijetu, što dosta utječe na tvoja mišljenja i želju da uvijek budeš u pravu.[/quote:1e4cqyfh]

Daj, molim te, svi za sebe misle da su pametni i da su uvijek u pravu, jer inače ne bi imali mišljenja kakva imaju lol.

Ne znam ja tko je tu uobražen, ja nikad ne spominjem godine nikome kao način govorenja ''daj odjebi ti ne znaš ništa, imaš manje godina od mene što znači da nisi pokupio mudrosti koje i ja, e javi mi se kad odrasteš''.

Imati takav stav i prije početka rasprave s nekim je malo reći nezdravo.

Ne da mi se dalje raspravljati, nećete nikad shvatiti.

accursed
09-06-2012, 14:10
otvorite topic jbt -.-

Duke of Earl
09-06-2012, 14:40
Ne da mi se dalje raspravljati, nećete nikad shvatiti.
Problem je što nikome nije jasno što bi mi točno trebali shvatiti.

Wizard
09-06-2012, 14:40
Al Mirko godine su itekako važne, i mi smo prolazili kroz pubertet, i vjeruj mi da će ti se stavovi i razmišljanja još jako razviti (nadam se dakako). Samim time su mi jasna tvoja razmišljanja i stavovi, al možda je vrime da prihvatiš da tvoja razmišljanja i stavovi nisu nužno točni, jer kako je rekao Duke za par godina češ se možda sititi ove rasprave i bit će te sram čak, al sve je to normlano, mislim di bi bila zabava kad bi se svi rodili s posve razvijenim stavovima i razmišljanjima.

Ne vrjeđam ovime tvoju inteligenciju ili tako nešto, samo ti pokušavam objasniti koliko je to tvoje nama već poznato, te imamo dobru predodžbu kako će se to dalje razvijat. I sve to jer smo stariji i iskusniji, nadam se da vidiš sad da su godine važne.

@accursed
Pa diš boljeg topica za ovu raspravu od glupih pitanja?

croat1gamer
09-06-2012, 15:31
>L2razvojna psiho/sociologija

Carp
09-06-2012, 15:51
jer mu je to ringtone

Nije sigurno. :D

Mirko L
09-06-2012, 16:06
Pa, stvar je u tome što ja to baš shvaćam. Ja znam da moje teorije nisu nužne točne, inače ne bi bile teorije, jel.
Stvar je u tome što ''odrasli'' misle da je njihova jedina prihvatljiva i da su glupi ostali koji se ne slažu s njihovom.

croat1gamer
09-06-2012, 16:16
inb4 shitstorm

McPingvin_v2.0
09-06-2012, 16:20
Stvar je u tome što ''odrasli'' misle da je njihova jedina prihvatljiva i da su glupi ostali koji se ne slažu s njihovom.
Nisu svi koji se ne slažu s nečime glupi. Velika je razlika u načinu neslaganja. Tvoj način je, primjerice, glup.

Wizard
09-06-2012, 16:22
I još jedan od problema je šta ne shvaćaš naš definiciju teorije i funkcioniranje znanstvenog istraživanja i rada. Proguglaj malo o tome, korisno za znati u internet raspravama :P

Niko od ne govori da je njihova teorija jedina prihvatljiva, samo govori o tome da su znanstvenici, s puno više iskustva i znanja o ovome problemu proveli istraživanja koja su donjela određene zaključke kojima se mi vodimo. Ta istraživanja ne mogu biti 100% točna, ali to zapravo ništa ne znači, jer zaključci su jasni, jasno je da su geni tu važni, nisu jedini važni, ali jesu važni, onda uz to i okolina, sad mi se neda objašnjavat što sve to znači, al uglavnom to je sve nešto na što osoba ne može utjecati.

Ma zapravo nije me ni briga zapravo, al mislim da je rečeno dosad dovoljno, i ako i dalje ne želiš ništa od toga prihvatiti valjda će biti bolje s vremenom.

Herr Schnitzel
09-06-2012, 16:27
Sve je to u redu, al urnebes počne kad odbacuješ znanstvenu metodu kako bi tvoje tvrdnje bile legitimnije.
Konkretno:

A kao drugo, ne mogu nikako smisliti načina na koji bi oni mogli doći do takvih podataka. Kako? Apsolutno nema smisla, osim ako su nagađanja.
Ne, nisu nagađanja. Znanost koristi prilično rigidan set pravila kojih se istraživači moraju držati, a uz to, ta istraživanja moraju proći i kroz "peer review", to jest, potvrdu od upućenih kolega da to što su radili ima smisla. To što ti ne možeš smisliti načina kako su oni došli do podataka ne znači da se ne može, već samo da ti ne možeš to skužit. Naravno, uvijek se nađe i krivih pretpostavki i pseudoznanosti, ali to ne znači da možeš otpuhati znanost samo zato jer ti se ne čini logično koliko tvoja pretpostavka, pogotovo kad nisi stručan u polju o kojem se raspravlja :)

sickpetey
09-06-2012, 20:07
Di si ti ovih dana bokte, mislio sam da su te Albanci oteli.

Herr Schnitzel
09-06-2012, 20:24
Nemam dobre bubrege pa su me pustili.

sickpetey
09-06-2012, 20:38
Aj barem te nisu poslali meni na Mljet...u komadima kao sto obicno salju.

Karlo_from_Bjelovar
10-06-2012, 09:55
http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2010/266/b/6/you__ve_been_lawyered_by_i_believe_in_matrix-d2zbky0.jpg

Deadwalker
10-06-2012, 13:00
Pa, stvar je u tome što ja to baš shvaćam. Ja znam da moje teorije nisu nužne točne, inače ne bi bile teorije, jel.

Ne, nego je glavni problem ovo što kaže Šnicla. Kako čovjek može normalno raspravljati s tobom ako odbacuješ znanost koja sve svoje teorije, barem pokušava, temeljiti na argumentima s jasno definiranim sustavom dokazivanja, uz postojanje reviewova od strane akademske zajednice.
Generalno je problemSšto danas svatko sebe smatra najpametnijim, no koliko vidim ovdje, u tome se kroz cijelu raspravu upravo najviše ti ističeš, dok svi ostali svoje argumente brane nekim primjerima iz pojedinih znanstvenih disciplina koje ti uredno sve odbacuješ, pozivajući se upitnu logičnost tih postupaka koje očigledno jedino ti ne možeš shvatiti pa eto, to onda ne može biti točno :)

Al Mirko godine su itekako važne, i mi smo prolazili kroz pubertet, i vjeruj mi da će ti se stavovi i razmišljanja još jako razviti (nadam se dakako). Samim time su mi jasna tvoja razmišljanja i stavovi, al možda je vrime da prihvatiš da tvoja razmišljanja i stavovi nisu nužno točni, jer kako je rekao Duke za par godina češ se možda sititi ove rasprave i bit će te sram čak, al sve je to normlano, mislim di bi bila zabava kad bi se svi rodili s posve razvijenim stavovima i razmišljanjima.

Ne vrjeđam ovime tvoju inteligenciju ili tako nešto, samo ti pokušavam objasniti koliko je to tvoje nama već poznato, te imamo dobru predodžbu kako će se to dalje razvijat. I sve to jer smo stariji i iskusniji, nadam se da vidiš sad da su godine važne.

Sada malo previše generaliziraš - godine ne moraju biti nužno uvjet da netko ima nekakva "dobra razmišljanja i stavove". Osobno poznajem dečka koji je sa svojih 17 godina zreliji od većine tzv "odraslih ljudi" te s njim mogu recimo na sasvim ravnopravnoj razini normalno diskutirati bez da se u raspravi pojave jake emocije i nelogičnosti u obrani vlastitih argumenata. Sazrijevanje ima veze s godinama naravno, no to jako zavisi od pojedinca do pojedinca, što se i ovdje može jasno vidjeti :)

Xero
10-06-2012, 13:06
Znanost je precijenjena.

Wizard
10-06-2012, 14:22
@Deadwalker
Ma nisam ni htia reći da neko sa 17 godina ne može biti zreo il nesposoban za normalnu raspravu, nego da s 17 niko nije došao do apsolutnih mišljenja, već da se razvijaju i posli toga, koliko god se nekima činilo da su sa 17 najpametniji.

Deadwalker
10-06-2012, 14:24
Sorry, kriva interpretacija :)
Razmišljanja se razvijaju cijeli život, daleko od toga

Mirko L
10-06-2012, 15:52
Naravno da nisam došao do apsolutnih mišljenja, što ne znači da ću neka promijeniti ili da nisu točna. Uz to, ne govorim da je niti protiv ikoga određeno, nečije nepotpuno razvijeno mišljenje može biti točnije od nečijeg potpuno razvijenog.

Zvučite kao stari ljudi koji kažu da ako niste doživili sve što i oni, nemate se pravo miješati u raspravu. I da, znam da nije isto jer ste vi potpuno razvijeni i inteligentni do vaših potpunih kapaciteta.

Ne misli danasSsvatko da je uvijek u pravu, tako je oduvijek i bilo i to jedino ima smisla, jer inače ne bi imali ta mišljenja, što je logično.

Kao što rekoh nekoliko puta, ne odbacujem znanstvena mišljenja jer i ona djelomično prihvaćaju moju teoriju. Čak i ona glavna koja smatraju da je kombinacija dviju teorija najvjerojatnija, jer i ona priznaju da je to točno, makar ne u potpunosti.

Dakle, ništa što sam rekao se ne kosi sa znanošću. Moja teorija, kao ni vaša, nije nužno točna, ali to nitko ne zna, tako da to što kažete da nisam u pravu nema smisla. Ja nikad nisam rekao da vi niste u pravu.

Nadam se da vam to ima smisla. Nisam htio odgovarati jer sam rekao da neću zbog toga što se vrtimo u krugove, ali to sam učinio samo zato što su se ovi pristojniji javili (Wizard i Šnicla).

Death By Sexy
10-06-2012, 16:22
Zvučite kao stari ljudi koji kažu da ako niste doživili sve što i oni, nemate se pravo miješati u raspravu. I da, znam da nije isto jer ste vi potpuno razvijeni i inteligentni do vaših potpunih kapaciteta.

Pa o čem pričaš??? Ja tvrdim, sa 100% sigurnosti, da je tvoje znanje o znanosti i njenom funkcioniranju toliko površno da se jedva može nazvati znanje. Prije je to, gledao sam kralj lavova i lav je životinja = BIOLOGIJA!!

Ne misli danasSsvatko da je uvijek u pravu, tako je oduvijek i bilo i to jedino ima smisla, jer inače ne bi imali ta mišljenja, što je logično.
Daj pročitaj još jednom kaj si napisao. BEZVEZE

Kao što rekoh nekoliko puta, ne odbacujem znanstvena mišljenja jer i ona djelomično prihvaćaju moju teoriju. Čak i ona glavna koja smatraju da je kombinacija dviju teorija najvjerojatnija, jer i ona priznaju da je to točno, makar ne u potpunosti.
Daj mi, molim te, izloži tu svoju teoriju, pa da ti kažem da se ne može nazvati ni teorijom. TOČKU PO TOČKU, MOLIM.

Dakle, ništa što sam rekao se ne kosi sa znanošću. Moja teorija, kao ni vaša, nije nužno točna, ali to nitko ne zna, tako da to što kažete da nisam u pravu nema smisla. Ja nikad nisam rekao da vi niste u pravu.

Nisi u pravu.

Daj izloži teoriju pa da ti objasnim neke stvari, polako i jasno, da razumiješ konačno o čem je rasprava u kojoj ti jedini reprezentiraš... nešto. Ne, nisi je do sada izložio.

Mirko L
10-06-2012, 16:31
AHAHAHAH.

Dakle, kažeš da nisam u pravu i onda me pitaš da izložim svoju teoriju jer ne znaš koja je?
Tko je sad bahat?

I nije bezveze, razmisli malo o tome.

Dania
10-06-2012, 16:35
Erm, ovaj...khm, rekoh da se ne bum mješala, al' what the hell. Razlog zašto nitko ne zna za tvoju "teoriju" je zato jer je nisi iznio. Rekao si svoje mišljenje koje je daleko od teorije. Just sayin'.

Mirko L
10-06-2012, 16:47
Rekao sam je, a to je da splet okolnosti u dobrom dijelu bitan u odlučivanju nečije seksualne orijentacije, što i znanost podržava, ali moja teorijaSje da je mnogo više nego što vi mislite.

Prvo što sam dobio googlanjem: http://www.boston.com/news/globe/magazi ... eople_gay/ (http://www.boston.com/news/globe/magazine/articles/2005/08/14/what_makes_people_gay/)

Uostalom, da nisam iznio svoju teoriju, ne bi mi mogao govoriti da sam u krivu.

Kid A
10-06-2012, 16:59
Preimenovacu temu u Glupi Mirko

Delirium
10-06-2012, 17:00
Jel ima još tko dojam da je Mirko im gej aferu i sad sam sebi pokušava dokazat da je unatoč svemu hetero?

cham3leon
10-06-2012, 17:03
Jebite se, napravili ste toliko stranica rasprave da mi se ne da ni čitat sve.

Karlo_from_Bjelovar
10-06-2012, 17:23
osobno smatram da vas mirko vrhunski trolla.

Deadwalker
10-06-2012, 17:36
I ja sam pomislio prvi tren, ali ipak ne.

croat1gamer
10-06-2012, 17:39
Preimenovacu temu u Glupi Mirko
Ako hoces moze se namjestit.

Inace, mirkec, nemoj samo rebuttale radit nego i daj pokoji konkretni odgovor.

Wizard
10-06-2012, 17:45
Jebite se, napravili ste toliko stranica rasprave da mi se ne da ni čitat sve.
Isplati se :P

Karlo_from_Bjelovar
11-06-2012, 09:02
mirko se raspravlja ko HDZovac

Death By Sexy
11-06-2012, 09:16
AHAHAHAH.

Dakle, kažeš da nisam u pravu i onda me pitaš da izložim svoju teoriju jer ne znaš koja je?
Tko je sad bahat?

I nije bezveze, razmisli malo o tome.

Nisi izložio teoriju. Samo si potvrdio što sam ja napisao - da ne razumiješ što je to znanost i što su to teorije unutar znanosti. Moraš razumijeti ovo - teorije =/= mišljenje (nemoj ovo doslovno shvatiti, shvati ovako - mišljenje: vid svijeta osobe na ulici, laika iliti ti i ja).
Fakat sjebano i bahato raspravljaš, nadam se da kužiš da nećeš jebat unutar akademske zajednice ;(.

Nemam sad vremena (imam ispit sutra, iz filozofije biologije :eyebrows: ), al otvorit ću ti topik, samo za tebe, da ti objasnim, veoma jednostavno, što je to znanost i sve vezano uz nju. Pokušat ću ti i dočarat razvojnu psihologiju i teorije kojima se ona bavi. Moraš čitati više znanstvenih članaka i knjiga da bi razumio ono o čem govoriš, a i da bi se snalazio u ovakvim raspravama.

Sonic_Moronic
11-06-2012, 10:05
Ja mislim da vi fino trebate skužiti o čemu govori druga strana, jer se sad sve svodi na "ne kužiš znanost", a ostalo nije baš jasno.
Koliko sam ja skužio Mirko uspoređuje seksualnu orijentaciju sa ukusom u glazbi i tvrdi da ju je jednako lako promijeniti kao taj ukus, što je i meni smiješno.
Druga strana tvrdi da se tu mnogo vjerojatnije radi o potisnutim nagonima i seksualna orijentacija nije nešto što se mijenja tek tako.

ROUND 2 BEGIN

Death By Sexy
11-06-2012, 10:28
Ne, ne kužiš. On ima svoje mišljenje koje je zasnovano na promjeni ukusa u muzici. I on istu tu relaciju pripisuje seksualnoj orijentaciji. Što je najosnovnija pogreška u logici - kategorijalna pogreška. Nije moguće na taj način izvoditi zaključke.

Ajde da bar zna o čemu govori, da je to istraživao il nešto, ali on sve bazira na tom svom apsurdnom mišljenju.

Nema pojma o orijentaciskim terapijama, nema pojma o razvojnoj psihologiji, nema pojma o tome što je to znanost. Ajde da barem ide čitati o tome ili nešto, nego se lik tu bahato raspravlja i koristi faulty logic i tvrdi da čim psotoji više teorija da to znači da se znanstvenici ne slažu. Smiješno.

Ajde da se bar poziva na neka istraživanja, poput Spitzerovog, koje bi mu možda na površini išla u prilog, ali zapravo nejde... Ajde da se pozove na nature vs. nurture teorije, na teoriju prazne ploče... Ništa. Dakle, da shvati da su ljudi o tome razmišljali i sustavno izlagali ta razmišljanja i bavili se time cijeli život, i da pokuša razumijeti svu pozadinu i sve činjenice vezane uz to pa da onda donese sud. Ne...

Osnove.

TeraBajt
11-06-2012, 10:49
DBS kaj studiras?

Death By Sexy
11-06-2012, 10:57
Filozofiju, između ostalog.

Delirium
11-06-2012, 11:48
Filozofiju, između ostalog.

Čisto iz interesa/future prospectsa, šta je to "ostalo"?

cham3leon
11-06-2012, 12:11
Zašto bi seksualna orijentacija bila išta drugo negoli ukus? Mislim, fetiš = ukus, a biti gay znači imati takav fetiš da ti se sviđaju osobe istog spola.

Zapravo, recimo da nije. U tom slučaju to ostaje samo genetski poremećaj, ali znanost kaže da homoseksualnost nije bolest ni poremećaj (službeni stav WHO).

Herr Schnitzel
11-06-2012, 12:35
Ti si još bolji od Mirka.

McPingvin_v2.0
11-06-2012, 13:03
Zašto bi seksualna orijentacija bila išta drugo negoli ukus? Mislim, fetiš = ukus, a biti gay znači imati takav fetiš da ti se sviđaju osobe istog spola.

Zapravo, recimo da nije. U tom slučaju to ostaje samo genetski poremećaj, ali znanost kaže da homoseksualnost nije bolest ni poremećaj (službeni stav WHO).
Prolistaj moje postove u ovoj temi, jako sam slikovito iznio razliku između ukusa i orijentacije.

Neven <R>
11-06-2012, 13:05

Je li činjenica da netko piše lijevom ili desnom rukom stvar ukusa?

Ovo je i pitanje za mirka. Jesi li ikad upoznao nekoga tko je iz zajebancije odlučio pisati drugom rukom?

Mirko L
11-06-2012, 13:16
Naravno da ako znanstvenici imaju različite teorije da se ne slažu. Ako mene ne ide filozifija i psihologija,kako kažeš, tebe ne ide logika.

I opet vam moram ponavljati DA NE IZVODIM SVOJE ZAKLJUČKE NA TEMELJU MUZIKU, TO DAJEM KAO PRIMJER.
Moram li sad ja vama objašnjavati razliku? Izvodim na temelju svega što sam zapazio što se tiče načina funkcioniranja mozga. Možda ti nisi, dobro.

Ako sam zvučao bahato PRIJE nego što je itko počeo vrijeđati, ispričavam se, bilo je nenamjerno. Ali poslije je bilo itekako namjerno, jer se nikad ne bih mogao svesti na razinu vrijeđanja čovjeka koji ima drugčije mišljenje, a da me ničim nije uvrijedio.

A xarabas nema nikakvo pravo mješati se u bilo koju raspravu. Ekstremno je neinteligentan i odakle je na forumu, samo sere bez ikakvih argumenata ili izloženih mišljenja, vjerojatno zato što ih je nesposoban formirati. Mislim da je čak jedanput ili dvaput iznio svoje mišljenje, ali ljudi su mu se toliko rugali da se odmah povukao i vratio na staro. Tako da ne, nemaš pravo ništa.

Lord Ragnarok
11-06-2012, 13:17
glupi ste.
svi odreda.
tolko do mene

Death By Sexy
11-06-2012, 13:20
Izvodim na temelju svega što sam zapazio što se tiče načina funkcioniranja mozga.

NOVI DESCARTES, LJUDI! NOVI DESCARTES!!! WHATCH OUT!

Odustajem. Hf :thumbs2:

Neven <R>
11-06-2012, 13:24
glupi ste.
svi odreda.
tolko do mene
Bok dečki ja sam najpametniji http://i.imgur.com/WfCjF.gifS :fof:

MILF hunter
11-06-2012, 13:37
Zašto bi seksualna orijentacija bila išta drugo negoli ukus?
...

Ti stvarno misliš da je slučajnost to što ne možeš dati šansu dečkima, kao što možeš glazbenom žanru kojeg ne preferiraš?

Lord Ragnarok
11-06-2012, 14:06
[quote="Lord Ragnarok":3laf2vwp]glupi ste.
svi odreda.
tolko do mene
Bok dečki ja sam najpametniji http://i.imgur.com/WfCjF.gifS :fof:[/quote:3laf2vwp]

http://i.imgur.com/Kgq5k.jpg

croat1gamer
11-06-2012, 14:17
Izvodim na temelju svega što sam zapazio što se tiče načina funkcioniranja mozga.

Ali u tome je i problem. Izvlacis zakljucke bazirane na logickim pogreskama i analogiji te se pozivas na "neka istrazivanja", umjesto da promotris i provjeris svoj zakljucak, kao, sto je recimo postupak u svakom znanstvenom istrazivanju?
Mozda su i neki samo krenuli da negiraju sve sta kazes, ali tek nakonSsto si ti neispravno izlozio svoj nacin razmisljanja, te si kod njih izgubio bilo kakav kredibilitet.
U popularnoj kulturi se to tvoje jos zove "filozofiranje". Sa navodnicima i naglasenim izgovorom. Eto zasto je ova rasprava Mirko vs ostali.

Also, admir je sve samo ne glupa osoba. Najprostije receno, on zna zivot.

cham3leon
11-06-2012, 14:37

Prolistaj moje postove u ovoj temi, jako sam slikovito iznio razliku između ukusa i orijentacije.

Ljudski ukus za glazbu se razvija od njegova rođenja[anecdotal evidence]Si puno je labilnija stvar. Kroz svoj život slušao sam, cca. nekim redosljedom, Severinu, ABBA-u, Eminema, Gunse, AC/DC, Avril Lavigne, Offspring, Maidene, The Queen, a RHCP je tek došao oko 14. godine i ostao mi je najdražim bendom.

Sad primjeti moju seksualnu orijentaciju kroz godine, izraženu uz pomoć Kinseyjeve ljestvice:
XXXX00000000011111111

Drugim riječima, naveo si saznanja bazirana na samoanalizi, što je sasvim ok, ali dok to Mirko ne radi, njegovo mišljenje ste dissali zato jer je isto bazirano na samoanalizi.

Današnja glazba ima gazilijun žanrova, podžanrova i sličnih pizdarija. Seksualna orijentacija? Aseksualan, heteroseksualan, biseksualan, homoseksualan.

Točno i netočno. Tih par orijentacija nisu niti ekvivalent žanrova u muzici, to su samo košare u koje se skupa trpaju inače različite sklonosti čisto radi kategoriziranosti prema tome na koji spol netko cilja u svojim preferencama koje su, kad se pogleda dublje potpuno različite. Moguće je da se preferencije dva heteroseksualca ne poklapaju baš nigdje, iako su spremljeni u istu kategoriju po orijentaciji. To je kao da podijeliš cijelu glazbu na klasičnu, rock, pop i jazz, a samo metal se zapravo dijeli na pecto podžanrova. Jasno je i logično zašto orijentacije postoje, jer na kraju je najbitnije what exactly you wanna bang, ali u suštini nije tako jednostavno.
Prema tome, u kojoj orijentaciji pojedinac završi na kraju ovisi o preferencama kojih postoji mnogo više nego samih orijentacija. Te preferencije, nisu li to onda ukusi?

Ti si još bolji od Mirka.

Ovakve replike najviše volim. Čisti douchebaggery bez ikakve želje za davanjem kontraargumenta, raspravom ili prihvaćanja bar djelića nekog alternativnih mišljenja. Lijepo sam rekao da bi bilo bolje da ništa ne pišem ovamo jer je s određenim ljudima nemoguće o ičemu raspraviti, i umjesto da idem trošiti vrijeme na bolje načine, ja opet idem pisat ovdje i dat se isprovocirat.
Od mene više u ovoj temi nećete čuti nijedan pokušaj civilizirane i argumentirane rasprave.

Popušite si svoj školovani kurac.

Neven <R>
11-06-2012, 14:47

Zašto sam ignoriran?

Točno i netočno. Tih par orijentacija nisu niti ekvivalent žanrova u muzici, to su samo košare u koje se skupa trpaju inače različite sklonosti čisto radi kategoriziranosti prema tome na koji spol netko cilja u svojim preferencama koje su, kad se pogleda dublje potpuno različite. Moguće je da se preferencije dva heteroseksualca ne poklapaju baš nigdje, iako su spremljeni u istu kategoriju po orijentaciji. To je kao da podijeliš cijelu glazbu na klasičnu, rock, pop i jazz, a samo metal se zapravo dijeli na pecto podžanrova. Jasno je i logično zašto orijentacije postoje, jer na kraju je najbitnije what exactly you wanna bang, ali u suštini nije tako jednostavno.
Opet lijevoruk/desnoruk = orijentacija (uz vrlo malu količinu ambidekstera), hoću li pisat plavom ili crvenom kemijskom, stil pisanja itd. = ukus.

Je li razlika jasna, i je li jasno zašto se te stvari ne mogu uspoređivati?

Karlo_from_Bjelovar
11-06-2012, 14:59
ic getin hot in hir

Duke of Earl
11-06-2012, 15:05
M-qN6TCY85c

Zašto sam ignoriran?

Također bi zamolio Kameleona i Mirka da obrate pozornost na ovo.

Lord Ragnarok
11-06-2012, 15:07
__HeE6NWmDE

McPingvin_v2.0
11-06-2012, 15:18
Tih par orijentacija nisu niti ekvivalent žanrova u muzici, to su samo košare u koje se skupa trpaju inače različite sklonosti čisto radi kategoriziranosti prema tome na koji spol netko cilja u svojim preferencama koje su, kad se pogleda dublje potpuno različite.
No shit, pa to cijelo vrijeme pričam. Ne možeš uspoređivati orijentaciju i ukus. Orijentacija-> žene. Ukus/preference/fetiš-> sisate plavuše.

Herr Schnitzel
11-06-2012, 15:27
/cut
Izjednačio si homoseksualnost sa fetišem.
A onda si onako mudro ubacio mogućnost da je homoseksualnost bolest ako već nije fetiš, iako te politički korektni WHO demantira.

Popuši si neškolovani kurac.

Death By Sexy
11-06-2012, 15:30
OH SNAP!

Lik kenja da mu nitko nije kontraargumentirao, a nije ni sam argumentirao..

JESAM, JESAM, napisao sam da je gejstvo fetiš, al ako zamislimo da nije onda je genetski poremećaj.

:toilet:

Sgt. Bull
11-06-2012, 15:31
Popuši si neškolovani prozor.

GO GIRL!

Neven <R>
11-06-2012, 15:41
Sviđaju mi se ove tenzije. Osjećam kao da je forum ŽIV

Death By Sexy
11-06-2012, 15:57
+pectomiljona

E, da.. Tek sam sad vidio Nevenov primjer s 'rukama'. Mislim da ne stoji baš analogija... Prije bi išla u prilog "rezoniranju" (LOLO) mirka i kameleončeta jer znam par ljudi koji su se rodili kao ljevaci i istrenirani su u dešnjake.

Neven <R>
11-06-2012, 16:09
I to sam davno bio već odgovorio pa su izignorirali

Recimo prije 100-njak godina nije bilo normalno da se piše lijevom rukom, pa su se djeca prisiljavala da pišu desnom, ali bi sve ostale stvari većinom činili lijevom rukom i dalje. Začudo lijevaci se još uvijek rađaju i danas slobodno pišu lijevom rukom.

Upravo su društvene norme stvorile neprirodno stanje gdje lijevaci nisu mogli pisati lijevom rukom iako im je to dolazilo prirodno, dakle društvo, norme i odgoj su bili uzrok problema tih osoba, a ne činjenica da je netko lijevoruk. Nekako čisto sumnjam da danas ima više lijevorukih nego prije 100 godina, ali je postotak ljudi koji pišu lijevom rukom sigurno veći

Death By Sexy
11-06-2012, 16:10
Stoji. Primjenio sam pojam samo na pisanje..

Maloki
11-06-2012, 16:18
Ja sam ljevak i meni je super.

Jel vrijedi analogija da ako se uvjeriš da će ti govno bit fino ako ga pojedeš na isti način kako će ti bit sasvim super ako guraš čučana u muški anus jer si se tak uvjeril da će ti bit dobro?

Death By Sexy
11-06-2012, 16:21
Koja rečenica :pray:

Neven <R>
11-06-2012, 16:24
Ja sam ljevak i meni je super.

Lol pa to kaj si ti lijevoruk to je tvoj ukus.

Ili ak nije onda je to genetski poremećaj ili bolest, ali WHO veli da nije...

Death By Sexy
11-06-2012, 16:25
To mu je fetiš...

Maloki
11-06-2012, 16:25
Koja rečenica :pray:
NISI MI ODGOVORIL ALO

Death By Sexy
11-06-2012, 16:30
Normalno da vrijedi. Ja to znam jer sam pukom introspekcijom shvatio kako moj mozak (um) funkcionira. Upravo tako funkcionira!

Kvazi reductio ad absurdum postovi FTW!!!

Maloki
11-06-2012, 16:43
E sviđa mi se ovaj Goggles, idem vam ostavit skrivene poruke na profile.

Sonic_Moronic
11-06-2012, 18:39
[quote="Mirko L":2umn1ccf]Izvodim na temelju svega što sam zapazio što se tiče načina funkcioniranja mozga.

NOVI DESCARTES, LJUDI! NOVI DESCARTES!!! WHATCH OUT!

Odustajem. Hf :thumbs2:[/quote:2umn1ccf]

PQCaCe8EvjQ
Morao sam.

Inače ono, kameleonovo inzistiranje da se svako mišljenje treba prihvaćati mi je komično. "Ja mislim da su crnci sotonska stvorenja, no moje mišljenje se treba prihvatiti i svako neslaganje mora biti argumentirano". Tako mi nekako zvuči taj post.

Mirko L
11-06-2012, 19:22
Naravno da mora biti argumentirano. Ako je mišljenje glupo, biti će to lako pokazati argumentima i onda će se moći pokazati da je glupo.

Ili će se samo reći da je glupo, izvrijeđati i ne dati nikakvih razloga xarabas style.

pimp
11-06-2012, 19:25
POPUŠIM VAM SVIMA KURAC ARGUMENTIRANO

Sonic_Moronic
11-06-2012, 19:25
Zašto bi se morali truditi davati argumente koji su prihvaćeni prije cca. 50 godina?
Stvarno moraš biti pravi biser da se još uvijek vraćaš na te spike o bolesti i mentalnim poremećajima. Postalo je staro prije par desetljeća, NEWSFLASH.

Neven <R>
11-06-2012, 19:29
Naravno da mora biti argumentirano. Ako je mišljenje glupo, biti će to lako pokazati argumentima i onda će se moći pokazati da je glupo.

Ja sam ti argumentirao sto puta pa me ignoriraš

TeraBajt
11-06-2012, 19:30
o jebote ja ne vjerujem da ovo jos traje :))))))))))))))

moze mi neko linkat onaj tred sa muzikom koju volite slusat po noci u setnjama i tako to, bilo je dobrih prijedloga

hansi
11-06-2012, 20:14
gradon spliton krv ce liti gay parade nece biti
-U-

Carp
11-06-2012, 20:16
What terabajt said. Nakon tjedana dana vi se jos jebeno raspravljate oko toga jesi pederČina preko noci ili ne. Mirko je shvatio da je, pustite ga na miru.

Neven <R>
11-06-2012, 20:25
-U-
Piše se Gradon Spliton.

Mirko L
11-06-2012, 20:55
[quote="Mirko L":1isp4ce9]Naravno da mora biti argumentirano. Ako je mišljenje glupo, biti će to lako pokazati argumentima i onda će se moći pokazati da je glupo.

Ja sam ti argumentirao sto puta pa me ignoriraš[/quote:1isp4ce9]

E, reci, možeš se citirati? Moguće da sam u navali postova negdje tvoje izostavio, osim ako nije ono što svi ponavljaju, da znanstvenici znaju bolje od mene jer se time bave, na što sam jednako puta odgovorio.

I da, što god govorili, ova amoreć diskusija mi je ubila dosadu zadnjih dana, kad god mi je bilo dosadno, skoknuo bih vamo i potrošio vremena :)

hansi
11-06-2012, 21:00
-U-
Piše se Gradon Spliton.
:yuck:

Karlo_from_Bjelovar
11-06-2012, 21:27
Normalno da vrijedi. Ja to znam jer sam pukom introspekcijom shvatio kako moj mozak (um) funkcionira. Upravo tako funkcionira!

Kvazi reductio ad absurdum postovi FTW!!!
logika (kao predmet) je najvece smece ikad... barem ga je time učinila moja profa cijelom razredu osim 2-3 frikova koji su uvidjeli da mogu imati 5 iz još jednog predmeta ako će štrebat od riječi do riječi pravila ceo noc ceo dan.. faking huuka. dala mi 3 jer sam (ocjene između 3 i 4 + 4 na polugodištu) je sterao u pičku materinu.. jedini slučaj ikad da me neki profesor toliko naživcirao da se nisam mogao suzdržati od nepotrebnih komentara i sličnih stvari. inače se smatram učenikom koji kad vec ne prati nastavu ni ne ometa ju, vec se zablejim u mob/čitam knjigu/slušam ziku. jebo joj isus mater i njeznim redukcio ad absurdim krvavi. smece od covjeka. jebe ljude i ruši prosjek, a 99% više nikad ne bude imalo veze s predmetom logike. samo cekam dan kad cu izac iz skole i reci joj da je svoj život posvetila predavanju jebenog smeca. đubre.

Wizard
11-06-2012, 21:33
Ccc, nemoj tako po logici, di bi bili da nije nje.

Karlo_from_Bjelovar
11-06-2012, 21:34
nema predmet logika veze s logikom... jedino su sofizmi fora, al to više s fiškalstvom ima veze..

Wizard
11-06-2012, 22:17
Ne bih se baš složia, možda je u vas bila drukčija situacija, al mi smo se bavili logikom svakako, radili smo i zadatke osnovne i tako to, uglavnom pokrili smo osnove logike.

Delirium
12-06-2012, 19:04
Koliko se isplate ojni tečajevi stranog jezika, htio bih sad preko ljeta uzet jedan (U Osijeku) i zanima me ima li tko iskustva s tim tečajevima?

Dania
12-06-2012, 19:09
Jedino dobro od toga je onaj oxfordski koji ti na nekim faksevima donosi hrpu bodova, ali mislim da su ti ukinuti. Inače, strina mi drži jednu takvu školu, sucks.

Delirium
12-06-2012, 19:28
Jedino dobro od toga je onaj oxfordski koji ti na nekim faksevima donosi hrpu bodova, ali mislim da su ti ukinuti. Inače, strina mi drži jednu takvu školu, sucks.

:(
I mislio sam si.
Jel zna netko postoji li neka alternativa?

Electromaster
12-06-2012, 19:38
Ako se ne varam, na filozofskom recimo ih zaboli za tečajeve, bitno je samo da položiš predispit iz tog jezika ako hoćeš dodatne bodove.

Delirium
12-06-2012, 20:33
Ako se ne varam, na filozofskom recimo ih zaboli za tečajeve, bitno je samo da položiš predispit iz tog jezika ako hoćeš dodatne bodove.

Ja bi zapravo htio naučit jezik.
Srsly
:D

Electromaster
12-06-2012, 20:36
A šibaj onda. Iako mislim da ćeš preko jednog ljeta slabo išta naučiti osim možda onak za se snać ako se izgubiš negdje tipa na aerodromu u Italiji.
Ako hoćeš ozbiljno naučit jezik trebaš barem par godina ić.

Dania
12-06-2012, 20:41
Odi na livemocha.com i nađi si mentora :D

Dania
12-06-2012, 22:22
Jbg, istekao edit odavno. Koliko je opasno sam popravljati plasma lampu (kuglu)? Radi, ali jako slabo pa bi ja to probala srediti. /shy

The Boz
12-06-2012, 22:27
Pa ako je iskopčano, 100% sigurno. Osim ako se ne pikneš. Ili ti ne padne i razbije se. Ili krivo spojiš pa napraviš kondenzatorsku bombu grune i unakazi ti lice. Ili samo sve zmrdaš i više ne radi.
Nego. Da. Visok napon, "niska" struja. Nemoj se ubit.

Dania
12-06-2012, 23:32
OK, hvala...ali pomnim razmišljanjem sam shvatila da nemam pojma kako ću to izvesti i da će krajnji rezultat biti da sve zmrdam . Držite fige da netko u gradu zna što napraviti. :/

The Boz
12-06-2012, 23:34
Ko ti kriv kaj nisi u Zagrebu.

Dania
12-06-2012, 23:35
Sama sam si kriva :) Pofuram je slijedeći put kad budem dolazila haha

Doggy
13-06-2012, 21:34
ima tu ko iz vz ili okolice da ima za posudit knigu game of thrones??? u kniznici ima samo jedna, i vani je...

Maja
13-06-2012, 23:51
Lava lampa, lava lampa, lava lampa

McPingvin_v2.0
14-06-2012, 01:17
Lava lamp a duck.

Dania
14-06-2012, 01:52
Ne kužim :)

The Boz
14-06-2012, 02:03
I was once a treehouse, I lived in a cake!

ssd
14-06-2012, 10:07
Koliko traje uputnica?

Da_killah
14-06-2012, 10:10
mislim 2 mjeseca

McPingvin_v2.0
14-06-2012, 11:03
Mjesec dana AFAIK.

Constantine
14-06-2012, 11:04
ovisi za sta, ali obicno oko mjesec dana

SharpDressedChevap
14-06-2012, 11:04
Ako mi neki level ne radi na emulatoru od PS1 igre (točnije, Spyro the Dragon) jel to problem do ISO-a i može li se kako riješiti?

ssd
14-06-2012, 11:47
Mjesec dana AFAIK.

Dali bih moga korektorom prijeći preko mjeseca i korigirat jer mi se stvarno neda ići kod zubarice zbog toga što ću morati slušati predavanja gdje sam bio i što sam radio?

Death By Sexy
14-06-2012, 11:54
Da.

Dobro si pogodio topic! :bravo:

Worthaur
14-06-2012, 12:26
Ak prepravis korektorom moras stavit zig prek tog

Neven <R>
14-06-2012, 12:35
Meni obično doktori ne stave datum, pa vrijedi do bilokad

Worthaur
15-06-2012, 10:37
S frendovima sam narucio karte za MTG 29.05. iz UK, poslali su preko Royal Maila 31.05. Ukupna cijena je 145 eura.
Proslo 2 tjedna kako paket nije doso pa sam poslo mail prodavacu za tracking number, provjerio na royal mail i kaze sljedece:
Your item has reached the destination country
Your item, posted on 31/05/12 with reference RJ*********GB has been passed to the overseas postal service for delivery in CROATIA.

Jel moguce da jos nije doslo, ili da je zapelo na carini? Na ips.posta.hr nema nikakvih informacija
Zvao carinu, pitao dal mogu provjerit al kazu da se obratim posti, na posti kazu da nemaju nikakvih informacija o tom paketu

Constantine
15-06-2012, 10:45
nazovi Overseas ako pise da je njima uručena pošiljka

Wishmaster
15-06-2012, 20:07
Svakako zovi najbliži Overseas. Postoji mogućnost da su ti dostavili paket kad nije bilo nikoga kod kuće (ili kao u mojem slučaju rano ujutro oko 9 kad normalni ljudi spavaju), pa su onda ostavili papirić da podigneš paket kod njih, a papirić se zagubio na vjetru ili ga odnjele mačke.

Druga mogućnost je da su spori, budući da se već nekoliko puta dogodilo da mi paket iz Finske dođe preko Hrvatske Pošte prije nego paket iz Zagreba preko neke ekspres dostave.

Ako su na paket napisali cijenu onda je možda na carini, budući da 145 ojra debelo premašuje cifru koju obično ne carine.

Worthaur
16-06-2012, 10:10
Zvao Overseas, kazu da je nemoguce da njihovi paketi pocinju s RJ, znaci da nije kod njih