Pogledaj cijelu verziju : Glupa pitanja
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
17
18
SharpDressedChevap
29-12-2013, 23:29
Igram Skyrim i lik mi se penje po planini... i padne mi napamet, jel se zna maksimalni nagib po kojem čovjek može hodat a da se ne penje? Tj. ono, najokomitije na pod. Nikakvi sticky pod ili nešto.
Ovisi kakve šuze ima. Mada bi benchmark trebalo napravit da je bos.
FaTaL_mRkvA
02-01-2014, 21:20
Pa ako su oboje bosi onda i od osobe do osobe sigurno postoje ogromne razlike. Vjerojatno i koža stopala utječe poprilično na trenje, a neki imaju dolje zadebljalu kožu neki imaju stopala ko bebina guza jer po cijele dane sjede za kompom i nikad ne hodaju itd.
Al bilo bi fora znat po kojem nagibu prosječno ljudi mogu hodat. I koji čovjek može po najvećem.
Jel postoji igra koja je napravila motion blur kako treba. Mislim da je u crysisu 2 bio ok, ali probao sam danas u Far Cry 3 i majko mila što je ono. Sjećam se da je u Witcheru 2 bio kriminalno loš.
Motion blur je najgora izmisljotina u igrama ikad.
McPingvin_v2.0
08-01-2014, 07:20
>quicktime events
>your argument is invalid
Baš sam si rekao to jučer kad sam igrao Metro LL. Quickly tap E to open the door, quickly tap E to move the grave cover, quickly tap E to help... marš jebote.
cham3leon
08-01-2014, 14:29
Jel postoji igra koja je napravila motion blur kako treba. Mislim da je u crysisu 2 bio ok, ali probao sam danas u Far Cry 3 i majko mila što je ono. Sjećam se da je u Witcheru 2 bio kriminalno loš.
Sjećam se možda 2 igre koje su uspjele u tome. Prva je neki FPS, možda čak i prvi Crysis gdje je do blura došlo samo kad si se brzo okretao. Druga je bila neka vožnja, ja mislim neki nastavak TOCA race drivera gdje bi se isto zamaglilo samo kod naglog skretanja, a ne da po ravnici pokušavaju dočarati warp speed čim ideš brže od 200.
FaTaL_mRkvA
14-01-2014, 02:43
Jel sad kad smo u EU mogu naručit nešto s neta bez straha da će me oderat na carini? Još na proizvodu ispod kod cijene piše Price total includes VAT and import duties for EU countries.
Mislim nisam glup znam da mi sad jesmo EU zemlja, al jel se to odnosi i na nas?
McPingvin_v2.0
14-01-2014, 07:41
Nema carine za kupnju robe unutar EU, bilo pošta bilo prelazak preko granice. Sad ne dobiješ povrat PDV-a (VAT) kao prije, no to je ionako bilo izvedivo samo za fizičko prenošenje.
Tako je, no treba provjeriti dobro koliko dođe poštarina, ponekad te oderu samo tako :)
Jel sad kad smo u EU mogu naručit nešto s neta bez straha da će me oderat na carini? Još na proizvodu ispod kod cijene piše Price total includes VAT and import duties for EU countries.
Mislim nisam glup znam da mi sad jesmo EU zemlja, al jel se to odnosi i na nas?
Nema carine više, ali moraš pazit koliko te dođe dostava. PDV (VAT) plaćaš u zemlji u kojoj kupuješ artikl. Pri checkoutu će ti sve lijepo pisat koliki je konačni iznos uz Shipping i VAT.
FaTaL_mRkvA
14-01-2014, 17:36
A ako naručim nešto s ebaya iz SAD-a recimo znači opet samo plaćam proizvod i shipping, nikakav dodatni trošak se nemože stvoriti osim onog koji piše na checkoutu? (ako proizvod košta $300 recimo)
Worthaur
14-01-2014, 17:49
Ako dolazi iz SADa onda ce bit carine.
crnisokol
14-01-2014, 17:56
mislim da ide carina (mada ovisi što naručuješ, na neke proizvode je nema) i naš PDV
FaTaL_mRkvA
14-01-2014, 18:00
A dobro, fala vam, onda nema smisla stvarno naručivat s ebaya išta što je dovoljno skupo za carinu. Ispadne skuplje nego iz EU naručit.
A ako naručim nešto s ebaya iz SAD-a recimo znači opet samo plaćam proizvod i shipping, nikakav dodatni trošak se nemože stvoriti osim onog koji piše na checkoutu? (ako proizvod košta $300 recimo)
Nema dodatnog troška na checkoutu, ali ako je nešto izvan EU tržišta, tada plaćaš carinu na mislim proizvode vrijednosti iznad €100. Ne isplati se kupovat stvari te vrijednosti izvan EU.
Na knjige izvan EU isto ne plaćaš carinu.
Btw na europskom Amazonu (i možda još nekim drugim trgovinama) plaćaš i razliku u pdv-u tako da se nemoj iznenadit ako na checkoutu osim poštarine imaš još koji euro (ili funtu) dodan na cijenu.
krajem mjeseca dolaze frendovi iz austrije. dolaze u zg ja sam iz siska. di bi ih mogao odvesti u razgledavanje? i gdje otici pojesti nesto dobro. znaci da nije mek ili neki opako dobri cevapi. (tamo cu otic sam) ili zapravo mogao bi i njih odvesti tamo?
obavezno sam ih planirao odvesti u onu pivnicu.
hvala
ostaju cijeli vikend. petak sub i ned
McPingvin_v2.0
15-01-2014, 09:11
Muzeji: ne znam što i kako ih zanima, ali čuo sam da je Muzej suvremene umjetnosti jako dobar. Arheološki je OK, ali ako nema mumije i lanenog platna džabe si krečio. Moj favorit je Muzej grada Zagreba, ima predobru postavu.
Ukoliko vrijeme bude dobro i niste retardirani u noge, odite na Sljeme. Rađe subotu ujutro jer je nedjeljom veća gužva. Gore popit pivu i pojest grah s kobajom. Ako ste u pristojnoj formi, napravite krug: uspon od tunela, Sljeme, spust preko Medvedgrada (10kn ulaznica, ali jako fora za nekog tko nikad nije bio).
Gornji i Donji grad, klasika. Zrinjevac, Trg, uspinjača, Markov trg, Kamenita vrata, katedrala. U Skalinskoj ulici (vodi s Tkalčićeve prema katedrali, kickass pogled) imaš nekoliko restorana i pizzerija, svi bi trebali biti dobri. Imaš ih i po Tkalči, za desert ih odvedi u Ivicu i Maricu.
Ostatak... Jarun, Bundek, Maksimir (ZOO?). Mirogoj je prejeben za posjetiti, prođeš po arkadama i pljuneš Tuđmanu na grob ovlaš. Ako imate auto, za 45 min ste u Tuhelju na kupanju.
+1 za Muzej grada Zagreba ak im se gledaju muzeji. Osim toga kak je Pingy reko, classic gornji/donji grad i Maksimir/Sljeme ak oće prirode i živine :D
dali to sve stignem pogledati u jednom danu?
bez sljemena. njega bi drugi dan
McPingvin_v2.0
16-01-2014, 00:35
Tehnički da. Muzej grada Zagreba ti je u sklopu starih zidina Gradeca (do kraja Radićevom pa lijevo pa lijevo). Mirogoj/parkove i MSU ne stigneš.
mislio sam poceti s msu jer ce im stan biti tamo blizu. ili to ostavim za zadnje.
McPingvin_v2.0
16-01-2014, 13:33
Odradi MSU i Bundek za jedan dan, eventualno u kino u Avenue Mall/ Arena centar (ne znam kakva je ekipa i kolko ćete trošiti).
Drugi dan centar, imaš busom 15 minuta do Importanea, od tamo odite pješke do Trga preko Zrinjevca pa onda gore katedrala, ručak u Skalinskoj/Tkalči, spustite se natrag na trg, pješke do uspinjače, popnite se na Lotršćak (10kn je ulaznica ako se sjećam), prođite Markov trg i Kamenita vrata (u tom krugu ima par galerija+ Klovićevi dvori ako nekog zanima) i za kraj taman Muzej grada Zagreba. Ako vam se ostaje do navečer provjerite jel ima kaj organizirano u Zvjezdarnici koja je maltene vrata do Muzeja :)
=PcP=F@N
18-01-2014, 13:48
dolaze frendovi iz austrije on ce njih vodit po muzejim...lolz
ti germani nabrijani ocedu na kurve a ne u muzej ebali te muzeji xD
Zna itko zasto mi tv ne podrzava 1920x1152 rezoluciju, dok 1920x800 podrzava? lcd samsung marka u pitanju, pokretano s eksternog hd-a, izbaci mi error file not supported?
FaTaL_mRkvA
18-01-2014, 17:07
Jes. Kurve. Znači bilo koji disko.
McPingvin_v2.0
18-01-2014, 18:18
xD xD xD xD
Zna itko zasto mi tv ne podrzava 1920x1152 rezoluciju, dok 1920x800 podrzava? lcd samsung marka u pitanju, pokretano s eksternog hd-a, izbaci mi error file not supported?
Jer je maksimalna visina 1080 piksela.
aha... svejedno mi je nekako glupo da isti film mogu gledat na laptopu ciji je ekran 4x manji od tv-a.
Kostolomac
19-01-2014, 14:02
Ne, nije glupo. Nitko ti ne brani kupiti TV sa 4K rezolucijom.
http://www.whathifi.com/sites/whathifi.com/files/images/2013/July/4Kdiagram.jpg
FaTaL_mRkvA
19-01-2014, 14:13
Kak ljudi uploadaju ogromne videe na yutub? Jerbo kad vidim neki 4k video koji traje 45min nije mi jasno jel osoba koja ga uploada ima prebrz internet ili ima neka fora da video bude super deluxe 2000 kvalitetan a da ne zauzima puno prostora? Kolko GB uopće ima jedan takav video otprilike?
cham3leon
19-01-2014, 14:35
Moraš imat brutalni upload, jedino tako. 45 minuta videa u FullHD vjerojatno uzme koji gigabajt, zavisno o kompresiji, ali bolje od toga se ne može komprimirat.
Ne, nije glupo. Nitko ti ne brani kupiti TV sa 4K rezolucijom.
Ne treba mi to, nego je na filmu pisalo 1080p a ustvari je frame height bio 1152.
Kostolomac
19-01-2014, 15:23
Čudi me to, prvi put čujem da film ima takvu rezoluciju. :confused:
Btw. ako ti kaže "file format not supported" ne mora biti do rezolucije, nego do video codeca kojim je enkodiran/rippan film.
FaTaL_mRkvA
19-01-2014, 15:31
Moraš imat brutalni upload, jedino tako. 45 minuta videa u FullHD vjerojatno uzme koji gigabajt, zavisno o kompresiji, ali bolje od toga se ne može komprimirat.
Ma meni kad neš s frapsom snimam u 720p već nakon minutu valjda imam gigabajt videa -.-
Neven <R>
19-01-2014, 15:35
Zato što se snima bez kompresije
FaTaL_mRkvA
19-01-2014, 15:37
Oke fala bum sad guglal o kompresiji nadalje. :D
Čudi me to, prvi put čujem da film ima takvu rezoluciju. :confused:
Btw. ako ti kaže "file format not supported" ne mora biti do rezolucije, nego do video codeca kojim je enkodiran/rippan film.
Hoce li te i dalje cuditi ako kazem da je u pitanju Monty Python? :D
I sam sam pomislio da je problem mozda format, međutim bas nedavno sam gledao Blade Runnera koji je također u .mp4
codecu, samo sto je rezolucija bila 1920x800. Njega je odvrtilo bez problema, tako da se vjerojatno radi o ogranicenju tv-a na 1080.
Electromaster
19-01-2014, 18:27
KSFF ima u petak Etno Punk slušaonicu. Nemam pojma koji kok će se na njoj puštat, ali moram im složit plakat (jer im inače radim plakate).
Plz dajte neki random poznatiji bend iz tog žanra, pa da neku njihovu sliku opalim na plakat.
Drugi prijedlozi također poželjni.
Stavio sam činele za prodaju na njuškalu, ali samo za Split i okolicu pa se mislim jel mi se isplati slat ih po cijeloj Hrv. Koliko bi poštarina bila, jel ima neki limit na težinu i takve stvari? Ako je netko imao sličnih iskustava.
Izgubljeni_v2.0
19-01-2014, 19:11
HP-om ti gledaju po težini i koje usluge staviš (lomljivo, preporučeno i slično). Odi na njihovu stranicu i tamo imaš izračun cijene pošiljki. Tiskom ti je 15kn poštarina bez obzira na težinu, i oni ti to pakiraju u svoju kutiju koja je uključena u tih 15kn. Tamo na njihovoj stranici ti je sve lijepo objašnjeno. Hpekspres i Overseas pošiljke su ti od 50kn pa dalje.
Overseas sam gledao i za 116 kn je najveća kutija u koju činele ne stanu. Koja je caka s Tiskom, kako je jeftino tako? I gdje bi primatelj to skupio onda, na kiosku? :D Vidit ću sad Hp i Tisak što piše, tnx.
Izgubljeni_v2.0
19-01-2014, 19:18
A vjerovatno ti neće stati ni u Tiskovu kutiju. Kažem ti odi na stranicu. Sve je jasno objašnjeno kako to ide.
Izgleda da HP jedini može poslat to, hvala na informacijama ;)
Izgubljeni_v2.0
19-01-2014, 19:36
Jedan savjet. Ako ti je to teško i neznam koliko vrijedno, šalji hpekspresom. Jer u HP-a ti je ako je veća vrijednost pošiljke, to ti je veća poštarina, pa te tako može ispasti ista poštarina ko i u hpeksprea. A u hpekspresa te npr. pošiljka do 10kg ispadne 50kn. A još ti dođu do vrata pa to ne trebaš teglit u poštu. 65kn ti je ako staviš posebno rukovanje ilitiga lomljiva roba. A i paket možeš osigurati do 3000kn da ti se cijena poštarine ne mijenja. Ako se ne varam i Overseas ti je od vrata do vrata i ima slične stavke ko hpekspres samo su jeftiniji. Al nisam siguran pa to provjeri negdje.
Overseas nema dovoljno veliku kutiju za to. Jedino ako postoji neka xxl koju nisu naveli, ali sumnjam. Ma tih 50-65 kn mi je ok poštarina pošto ću same činele prodat za nadam se 1000-1300 kn, a čini mi se opet veća isplativost nego se ograničit samo na Split i okolicu. Znači ista je cijena neovisno o lokaciji, dok god je unutar hrv?
cham3leon
19-01-2014, 19:55
Oke fala bum sad guglal o kompresiji nadalje. :D
Ne bi se štel mešat, ali meni je Dxtory nekako bolji od Frapsa, ima masu opcija i odmah možeš ako imaš taj codec instalirat odabrat da kad ti snima komprimira. Vjerojatno se i sa frapsom to može podesit, ali tu mi je bilo lakše za namjestit.
Sta mislis, koliko bi trajao upload za jedan 720p video sat I pol duljine? Maloprije sam uploadao nesto glazbe, brzina je bila cca 1 megabajt/minuta
Lord Ragnarok
19-01-2014, 20:13
ovisno o megabajtima kolko iam video. ak imas 720p od 1500MB, vise ce se uplaodati nego 720p od 75MB ocito.
Kostolomac
19-01-2014, 20:32
Hoce li te i dalje cuditi ako kazem da je u pitanju Monty Python? :D
I sam sam pomislio da je problem mozda format, međutim bas nedavno sam gledao Blade Runnera koji je također u .mp4
codecu, samo sto je rezolucija bila 1920x800. Njega je odvrtilo bez problema, tako da se vjerojatno radi o ogranicenju tv-a na 1080.
Neće xD
Ali nije ti fora samo u tipu fajla (mkv, mp4, avi...) nego i u nekim opcijama unutar enkodera koje ne podržavaju svi playeri. A možda i je rezolucija problem, bo.
McPingvin_v2.0
19-01-2014, 20:46
Pa ono, recimo oko 800mb
Meni bi s 1mbit uploadom trebalo ~2 sata da se 800MB uploada. Vidi koliki je tebi upload (pretpostavljam 0.5mbit), što znači da bi ti trebalo 4 sata.
cham3leon
19-01-2014, 21:00
.mp4 nije sam po sebi codec nego format filea. Ako se dobro sjećam, možeš imat i .avi koji je pristojno kodiran i komprimiran, samo je valjda stvar kako standard kod tih media playera i sličnih aplikacija dopušta koji codec se može s kojim formatima koristit, sumnjam da možeš x264 ili kako se već zove baš sa bilo kojim formatom fajla koristit.
Meni bi s 1mbit uploadom trebalo ~2 sata da se 800MB uploada. Vidi koliki je tebi upload (pretpostavljam 0.5mbit), što znači da bi ti trebalo 4 sata.
1mb uploada? kakav je to paket?
McPingvin_v2.0
19-01-2014, 22:25
Jedan MBIT. Razlika je između 1 mb i jedan mbit :)
Aha, to je onaj paket od 20mbit downloada. Onda se prebacujem na to od iduceg mjeseca.
FaTaL_mRkvA
20-01-2014, 21:48
Daj neko link na cijene tih brzina kod t-coma.
McPingvin_v2.0
21-01-2014, 09:46
Previše. Pingu surfa na Bnetu.
FaTaL_mRkvA
21-01-2014, 14:52
Do mene beneta nebude još milijardu± godina.
Zašto Predator piše u ženskom rodu? To se privikava?
Izgubljeni_v2.0
21-01-2014, 18:20
Banaj ga prije nego te tuži jer si mu se obratio u muškom rodu.
Electromaster
21-01-2014, 19:01
sere govna
Ti brate patiš od nekih opakih frustracija.
@W3DR4N
Ne privikavam koliko prešaltavam, općenito u životu pa i tu. Osobno mi ne treba privikavanje.
cham3leon
21-01-2014, 19:25
Mi smo zapravo ti koji se moramo priviknuti jer smo na zastarjeloj civilizacijskoj razini da bismo mogli prihvatiti ovako napredan čin.
Death By Sexy
27-01-2014, 10:23
Ima ko da treba studentski posao? Rad na kompu ("napredno"), 20kn/h i radi se cca. 20-30 sati tjedno.
Death By Sexy
27-01-2014, 10:39
ctrl+c i ctrl+v. :D
Inbox ti je pun, uglavnom, meni bi dobro došlo, nemam predavanja do početka trećeg čini mi se, jel to u Zagrebu?
Death By Sexy
27-01-2014, 11:01
E, da. ZG i radilo bi se do kraja 6. mjeseca. Ostalo preko pp-a (obrisah poruke).
Neven <R>
27-01-2014, 15:18
Je'l treba nestudentski? LEL
hitno
imam 10 pjesama i razlicite su glasnoce. dali ima program kojim ja te pjesme mogu odjednom staviti sve na istu glasnocu?
da ne trebam otvarati jednu po jednu i po sluhu ih pojacavati i stisavati?
Izgubljeni_v2.0
27-01-2014, 16:13
Audacity. To sam davno koristio, al ima dosta opcija za editiranje pjesmi, između ostalog i to što ti tražiš. Neznam dali ima sad što bolje al i to će ti odradit posao. Samo imaj na umu da što više pojačaješ to ti više otpada kvaliteta zvuka. Ako trebaš samo malo više pojačati onda će biti ok, ako trebaš dosta vjerovatno će ti već bit šuštanja i slično.
znaci ne trebam ih pojacati jednu po jednu.
nego da 50 pjesama stavim i odjednom ih stavim na istu glasnocu. jel to moguce u audacityu?
mozda neke treba i stišati.
Izgubljeni_v2.0
27-01-2014, 16:25
Nisam siguran. Ja sam uvijek radio samo jednu, nikad mi nije trebalo više.
za jednu je lako. ali imam cijelu fonoteku razlicite glasnoce. i kad bi jednu po jednu pa nebi nikad zavrsio :D
ali hvala
edit: Proces se zove "normalizacija"
http://mp3gain.sourceforge.net/download.php
trazim osobe sa znanjem francuskog jezika. dali imate poznanike, prijatelje, rodbinu itd koji znaju francuski?
trazimo djelatnike. više inf na privat
Lokacija, dob, ista? Posalji detalje na pp da znam o cemu se radi.
Rad u turistickoj animaciji. Dob od 18 do cca 30
Za vise u privat
Ne znam uopće koliko ljudi se prebacilo na forum, ne djeluje mi aktivno, al' ajd. Ako je netko učio psihologiju za maturu ili zna neku korisnu literaturu, pls hop over u http://forum.pcplay.hr/showthread.php?33731-Fakulteti-preporuke-pitanja-i-upisi
ili mi se javi u inbox :)
Thanks.
Di je livestream od Dive?
Od ove slatkice, mislim (http://www.scmp.com/news/asia/article/1417558/south-korean-woman-makes-fortune-livestreaming-herself-eating). Želim je malo gledati kako se puni rižom.
FaTaL_mRkvA
01-02-2014, 18:50
Zaš bi to htio gledat?
Kako je ovo dobro, isuse.
Dat skill dok mota te špagete, kako ih srče, ono hrskanje žutih kockica... one could easily fap to this.
xtMUxGEi7sc
Lol :)
High-tier fetiš, izvan mojih mogućnosti.
Jedino sto mogu je da se zbediram sto nemam nis za jest doma:(
FaTaL_mRkvA
02-02-2014, 16:13
Jel to južna il sjeverna koreja.
Also čudan fetiš iako su svi čudni :D
_ZPbZKscrGo
Čisto me zanima što radi sa svom tom hranom koju utrpa u sebe. Mislim, žena ima 34 godine i jede koliko prosječna obitelj pojede u RH u tjedan dana, to se mora negdje hvatati.
Izgleda savršeno. Valjda vježba 15 sati dnevno? :D
Hmm, možda povraća kad se kamere ugase?
FaTaL_mRkvA
02-02-2014, 17:34
Ovo drugo.
_ZPbZKscrGo
Hmm, možda povraća kad se kamere ugase?
Volio bi i to gledat a?
FaTaL_mRkvA
02-02-2014, 17:45
Još jedan fetiš :rotfl:
Hah, now that you mention it.. ^^
Zapravo si me podsjetio na fappable video...
http://www.youtube.com/watch?v=EeKpKIXCv-8
cham3leon
02-02-2014, 20:39
absolutely disgusting
Jel gledao tko nedjeljom u dva danas? Onaj gradonačelnik Metkovića me tako ugodno iznenadio, nisam znao da postoje onakvi ljudi na vlasti u Hrvatskoj.
A fak, gladan sam odjednom sad.
The Great Duck
03-02-2014, 00:19
Jel gledao tko nedjeljom u dva danas? Onaj gradonačelnik Metkovića me tako ugodno iznenadio, nisam znao da postoje onakvi ljudi na vlasti u Hrvatskoj.
Petrina u Primoštenu radi isto već 13 godina, samo što se nekad ponaša ko seljak pa ga neupućeni svrstavaju u Kerum/Bandić kategoriju. :D
Jel ima negdje kod nas za kupit neki vanjski punjač za Galaxy Note? Dakle izvadiš bateriju iz mobitela, uštekaš u to i pustiš da se puni?
Riknuo mi je mobitel, a imam jedan Note kojem ne radi micro usb port pa mislio preko toga riješit privremeno.
I jel zna netko neki slovenski dućan sa mobitelima koji nam je blizu?
Imaš na sjevernom izlazu iz Brežica prema Krškom (poslije Hofera) nekakav shopping centar u halama. Tamo u prvoj hali imaš neku trgovinu s tom gsm opremom i mobitelima.
Wait a minute!!!!! Jesam ja to maloprije dobro čuo da se sutra uz 24sata dijeli i BUREK SA SIROM???????
Lord Ragnarok
05-02-2014, 20:05
moze prijevod? neki lnik? ista? novine i burek za kusur kuna?
Nemam pojma, serem nešto na kompu i čujem iz druge sobe na TV-u reklamu.... ali sam nisam bio siguran jesam li dobro čuo!!
Pitam se pitam, što li će biti svježije, burek ili novosti???
Cek , dodjem dajte mi 24 sata , teta s kioska mi to da i u sredini negdje zaklaman burek il kaj?
Lord Ragnarok
05-02-2014, 20:46
Nemam pojma, serem nešto na kompu i čujem iz druge sobe na TV-u reklamu.... ali sam nisam bio siguran jesam li dobro čuo!!
Pitam se pitam, što li će biti svježije, burek ili novosti???
vjerojatno nitjedno :D
Valjda samo u konzuma je ta akcija. Ali bilo bi bas sema na kiosku uzeti burek.
E sad sam pogledo, nek mi se napuse kurca. Kosta 10 kna.
FaTaL_mRkvA
05-02-2014, 21:23
A burek je vjerojatno groblje neko.
Electromaster
05-02-2014, 23:45
Gdje u Zagrebu mogu pronać široku ponudu šrotnih privjesaka za ključeve, treba mi je dan na morskog cucka?
McPingvin_v2.0
06-02-2014, 11:41
eBay.
Electromaster
06-02-2014, 12:30
Da mi je to trenutno opcija, ne bi ni pitala.
Tko stoji iza ove zavjere sto plasira strumfove na svakom mrtvom proizvodu u svakom marketu i trafici. Ima valjda godinu dana otkad taj trend traje a jos uvijek ga je nemoguce izbjeci.
The Great Duck
12-02-2014, 02:34
Dakle, trebam razmijeniti neke eure u kune. Gdje u Zagrebu vrše najpovoljniju razmjenu?
Gdje mogu kupit neku kul vilicu?
http://www.konzum.hr/var/plain_site/storage/images/proizvodi/kucne-potrepstine/posude-i-oprema-za-dom/kuhinjska-pomagala/zlice-vilice-i-nozevi/vilica-za-desert-mod-b-k-home/146768-2-cro-HR/Vilica-za-desert-Mod-B-K-Home_product_full.gif
McPingvin_v2.0
13-02-2014, 08:18
To nije vilica, to je trozubac.
Death By Sexy
13-02-2014, 08:28
Di mogu kupit drva? Konkretno drvo lipe i po mogućnosti u malim blokovima.
Ubij Drva!
FaTaL_mRkvA
14-02-2014, 03:23
Inače prodajem drva hrastova bukova grabrova, ali nikad čuo da netko kupuje male blokove lipe? Šta će ti to?
Pa covjek ocito zeli zasaditi lipe. Sta je tu neobicno?
Death By Sexy
14-02-2014, 08:24
Ma treba mi za rezbarenje. A lipa je dosta mekana i lijepo se obrađuje. Ali uopće nemam ideju gdje to nabaviti.
FaTaL_mRkvA
14-02-2014, 13:43
Pa nađi neku staru babu u selu koja ima lipu u dvorištu i prestara je da bi radila čaj i pitaj ju bako pošto je lipa, vjerojatno ti neće prodat al mislim da ti je to best bet.
Death By Sexy
14-02-2014, 13:57
Ma ta opcija mi je otvorena, ali nemam vremena za to..;(
Ma naći ću negdje nekvog stolara ili nešzo, neam pojma.
Let me google that for you.
http://www.njuskalo.hr/gradevinski-materijal/daska-lipa-hrast-tresnja-oglas-4846030
planiram naručiti bateriju za laptop (moja je riknula) preko ebaya
kakve su te baterije koje se naručuju?
McPingvin_v2.0
16-02-2014, 20:46
Ja sam naručio neku koja je tipa 30% jača od originalne, još je i veća pa laptop dobije fini nagib za lakše hlađenje. Nakon 3 godine krepala jedna ćelija unutra pa je zapravo prazna na 20%. Koštala me oko 30 dolara, nemam zamjerki.
hvala na odgovoru.
našao sam na ebayu za 33$
što mi se cini pristojnom cijenom.
U cemu je stvar s tim hlađenjem laptopa, izlaze se kvaru inace ili? Dosta ljudi pazi na to koliko primjecujem.
cham3leon
16-02-2014, 21:04
Ljudi ili ne čiste, ili imaju stare i/ili smećaste laptope. Sve što ima novije generacije intelovih procesora se ne grije jako. A što se pregrijavanja tiče, to nije dobro za komponente, a ako ide baš u ekstreme, onda ga ne možeš ni opteretit kako se spada, kao ja kad mi na ovom reaktoru od kartice u desktop kompu FIFA digne temperaturu pa moram svako malo pauzirat da se vrati normalan framerate. S laptopom to onda još znači da ti je grdo uopće ruke na njemu držat jer je vruć.
Da li ona postolja za hlađenje što znače, nemam pojma, ali nikad to ne bih kupio. To mi je nekako rezervirano za ove specijaliste koji kupe laptope, po mogućnosti od 17 inča, rijetko ili nikad ih ne iznose iz kuće, drže ih vječito na punjaču i onda još kupuju dodatke poput tih hladnjaka i naprave cijelo postrojenje od prijenosnog računala umjesto da kupe normalan desktop komp ili u krajnjoj liniji AIO računalo.
Meni frend ima hlađenje za laptop i bez njega mu se igre vuku kao crkotina, a s njim je ok. S tim da mu laptop koristi i za po faksu/knjiznici.
Mda, meni je to hlađenje laptopa nepoznata kategorija. Nikad nisam obracao paznju na to, a ne sjecam se bome ni da sam imao s tim problema.
Sto se tice igara, na njemu nisam puno isprobavao, ali sve su dosad uredno radile, pa ne vidi smisla tog vanjskog hlađenja.
Hlađenje laptopa. Lol. Uskoro će ljudi početi hladiti frižidere.
McPingvin_v2.0
16-02-2014, 22:19
Ljudi ili ne čiste, ili imaju stare i/ili smećaste laptope. Sve što ima novije generacije intelovih procesora se ne grije jako. A što se pregrijavanja tiče, to nije dobro za komponente, a ako ide baš u ekstreme, onda ga ne možeš ni opteretit kako se spada, kao ja kad mi na ovom reaktoru od kartice u desktop kompu FIFA digne temperaturu pa moram svako malo pauzirat da se vrati normalan framerate. S laptopom to onda još znači da ti je grdo uopće ruke na njemu držat jer je vruć.
Da li ona postolja za hlađenje što znače, nemam pojma, ali nikad to ne bih kupio. To mi je nekako rezervirano za ove specijaliste koji kupe laptope, po mogućnosti od 17 inča, rijetko ili nikad ih ne iznose iz kuće, drže ih vječito na punjaču i onda još kupuju dodatke poput tih hladnjaka i naprave cijelo postrojenje od prijenosnog računala umjesto da kupe normalan desktop komp ili u krajnjoj liniji AIO računalo.
A gle, ima ljudi koji ne mogu imati desktop ili AOI (studenti u domu, primjera radi), kao i oni koji laptop koriste i za gaming i za posao/faks (tu sam, iako to gejmanje više manje znači samo kad sam kod bake na selu). To hlađenje je dvostruko korisno - diže laptop od podloge (stol, recimo) koja nije dobro toplinski vodljiva i hladi ga aktivno i pasivno (valjda sva ta postolja imaju aluminijsku plohu i ventilatore u sebi). Ono, nije bacanje novaca, ali ovisi za koga je.
Da vidim da netko koristi hladnjak za laptop, brijem da ga više ni na cesti ne bih pozdravio. Eto toliko.
Razlog je naporno trolanje.
Zna tko ime one glumice sto jednom davno mcpingvin bjese postao u nekoj od tema, gostovala kod lettermana ili nesto slicno? Mala je cista jailbait bomba. Sad je valjda vec i punoljetna nazalost
Zna tko ime one glumice sto jednom davno mcpingvin bjese postao u nekoj od tema, gostovala kod lettermana ili nesto slicno? Mala je cista jailbait bomba. Sad je valjda vec i punoljetna nazalost
http://www.imdb.com/name/nm1631269/?ref_=tt_cl_t2
17 ima sad .
Zahvaljujem.
Sad moram pogledati sve ove grozne filmove u kojima je glumila.
McPingvin_v2.0
17-02-2014, 17:51
http://www.imdb.com/name/nm1631269/?ref_=tt_cl_t2
17 ima sad .
http://i.imgur.com/Q3y7dkC.jpg
Mala bit cu tvoj jerry lee lewis.
Btw, intervju
http://youtu.be/0ofkbSNyPO8
You're 15 now, you drive a car, you plan to drive a car?
:)))))
trazim osobe sa znanjem francuskog jezika. dali imate poznanike, prijatelje, rodbinu itd koji znaju francuski?
trazimo djelatnike za rad u animaciji u objektima na hrv obali. više inf na privat
i dalje aktivno :)
sav info u PM
Kostolomac
24-02-2014, 18:52
Ženesepa.
Electromaster
27-02-2014, 16:19
Moram napravit plakat za KSFF za dan feminizma ili tako nešto.
Pitanje: kako da ubacim suptilnu sprdnju na femnazije koju iste neće skužit? :^)
stavi svoju sliku before & after
evo npr
http://i.imgur.com/lgJdQ0G.jpg
zašto imaš posla sa grupom koji slave dan feminizma
McPingvin_v2.0
27-02-2014, 17:07
Koji kurac je dan feminizma?
beba nema zvečku
27-02-2014, 17:21
dan ženskinja po novo rvackom?
Slender Man
27-02-2014, 17:25
Odakle ti ta njegova slika?
Btw, odbij radit plakat na temu feminizma, to ti je najpametnije.
Electromaster
28-02-2014, 00:01
zašto imaš posla sa grupom koji slave dan feminizma
Radim sve plakate za KSFF, a LGBTIQ+ Inicijativa FFZG ima dan feminizma. So there.
Čak su mi otkazali anime projekciju u KSFF-u zbog toga. </3
Iako, prema zadnjem što čujem, zapravo ovi od mene hoće da plakat posere hardkor femnazije, jer će kao bit neka tribina o tome što bi trebali bit pravi ciljevi feminizma.
Ili sam bar ja to tako shvatila. No dobro.
@Slender
Netko je drpil sliku s Crotaku foruma. Imam stalkere, jej.
Rad R4C3R
04-03-2014, 20:35
Zašto je forum bio mrtav zadnja 3 dana?
Kostolomac
04-03-2014, 21:26
http://forum.pcplay.hr/showthread.php?44012-Prekid-rada-foruma-zbog-problema-sa-serverom
Electromaster
13-03-2014, 18:06
Jel ima netko onu jednu sliku s balistikom u videoigrama, to jest nedostatkom iste? Nacrtano u paintu, neki top koji puca preko brda i tak.
Ima između ostalog Worms: human player i Worms: CPU.
Systematic Reverse
13-03-2014, 19:24
dobra majica predo.
#style #swag #cool #sexy
Izvoliš:
http://i.imgur.com/rRVUbJB.png
Electromaster
14-03-2014, 00:24
Thx!
The Great Duck
16-03-2014, 12:35
Koji je sad kok sa svim ovim "Uživo iz..." stranicama na Facebooku?
croat1gamer
21-03-2014, 14:16
Jel ima neka aplikacija za android da se mobitel moze privremeno zbrickati preko interneta. Postaje mi iritantno mijenjati svako malo passworde kad zavrsi kod nekoga.
McPingvin_v2.0
22-03-2014, 00:12
Koji mobitel? Samsung ima svoj servis http://findmymobile.samsung.com/login.do za takve nekakve stvari, recimo.
croat1gamer
22-03-2014, 13:34
Taman.
Pusek u nosek. :*
Postoji kakav sajt gdje upises ime pjesme pa ti se izlista u kojim se filmovima sve pojavljuje?
cham3leon
25-03-2014, 13:18
Ako ima wikipedia stranica te pjesme, obično bude negdje na njoj popis filmova/igara/čega već gdje je korištena kao soundtrack.
SharpDressedChevap
26-03-2014, 20:41
Ima tko iskustva s organiziranjem maturalnog putovanja?
Moja preponosita škola takve izlete ne dopušta, valjda jedina u Splitu no eto. Individualno da se dogovorimo s par profesora, možemo gdje hoćemo.
Koliko bi trebali biti spremni za cijenu po osobi? Neka provjerena agencija da nije kompletni šit tier? Može li se sklopiti neki program razgledavanja i pizdi materinih za tehničku školu (tipa posjeti tvornicama i sl.)? Češka ili nešto drugo?
pa šta nema nikakvih turističkih agencija po Splitu ?
odeš u svaku i pitaš dal ti mogu složit za 20-30 ljudi putovanja na lokacije koje imate na umu, odaberete najzanimljiviju i odete.
done.
Odes u agenciju i pitas ponudu.
Constantine
26-03-2014, 21:18
Moja srednja nije dozvoljavala da se ide van države (osim u Neum, jer to kao nije van države) pa sam ja našao neki aranžman za Češku, na kraju nas je išlo oko pola razreda, bez profesora i bilo je skroz ok. Nađi neku povoljnu agenciju i posalji im mail. Za te izlete ti vjerojatno ovi iz agencije mogu nesto sredit ako je vise vas zainteresirano.
SharpDressedChevap
26-03-2014, 21:23
A jeste mi odgovorili. Suhoparno, isto ko "guglaj".
To valjda i sam znam. Ali pitam, jel već netko radio to, iskustva, ovo ono, jel bilo barem malo zanimljivo...
Ipak moramo organizirati sami u skoroj budućnosti i bilo bi poželjno da to i liči na nešto. Da ne bude samo "piva hehe" (svjestan sam zašto većina ljudi želi ići na maturalnu, ali situacija je ovdje drukčija).
Ili ovisimo čisto o agenciji i njihovom rasporedu vremena pa nema neke fleksibilnosti?
Kakvo iskustvo zelis?
Doso neko u agenciju i odbili su mu prodat putovanje jer nije dosao iz skole?
SharpDressedChevap
26-03-2014, 21:38
A bože moj, jel ikad pitaš nekog kako mu je bilo na putu? Pa ono, da kaže šta se može očekivat, valjaju li ti izleti išta ili su puko traćenje vremena, jel išao netko sa ekstra dobrom/lošom agencijom koju treba provjeriti/izbjegavati... jel moram dalje? :(
Evo kako je čovjek Constantine odgovorio. Možeš nadovezat te svoje "tematske" izlete sa normalnim programom razgledavanja, ako sam dobro shvatio? Koliko vam u prosjeku slobodnog vremena ostane da se ne trči od mjesta do mjesta?
TeraBajt
26-03-2014, 21:40
http://www.algatravel.hr/
s ovima smo mi isli, put u spaniju kruzerom, nocenje u kalelji 5 dana (brijem, zaboravio sam vec), vracanje preko franc i nocenje u franc - oko 3800 nas doslo vidli smo punkurac svega.
bus je jeben, soferi gg, vodic gg tak da su stvarno jebeni. u cijenu je ukljuceno punkurac toga i makar se cini napuhano (neki su nam govorili da su bili u lloret de maru za manje od 3000) fakat se isplati platit jer je jebeno koncipiran program. imaju u ponudi i za cesku putovanja, frend moje generacije je iso s istom agencijom i nema primjedbi.
Uzmes neku default opciju bez dodatnih izleta. Ja sam se sjebao sto smo doplatili jos ~500kna za neki bonus paket sa 5 izleta i bilo je previse. Iscrpljen svaki dan.
Obavezno pitas kolko ces imat slobodnog vremena.
Za put prema tamo ti preporucam bilosto osim aviona. Dok ste jos svjezi zajebancija je od 0do24.
Dok sam se vracao isao sam avionom i savrseno mi je sjelo posto sam bio zgazen i bolestan od stalnog izlazenja na vrucinu pa nazad u klimatiziran bus.
Constantine
26-03-2014, 22:25
A jeste mi odgovorili. Suhoparno, isto ko "guglaj".
To valjda i sam znam. Ali pitam, jel već netko radio to, iskustva, ovo ono, jel bilo barem malo zanimljivo...
Ipak moramo organizirati sami u skoroj budućnosti i bilo bi poželjno da to i liči na nešto. Da ne bude samo "piva hehe" (svjestan sam zašto većina ljudi želi ići na maturalnu, ali situacija je ovdje drukčija).
Ili ovisimo čisto o agenciji i njihovom rasporedu vremena pa nema neke fleksibilnosti?
A gledaj, sto se organizacije tice, ako ide profesor s vama trebalo bi bit sve ok. Ako ne, računaj na to da ti ne bude lako skupit lovu od svih jer nemas nikakav autoritet, također bi dosta ljudi moglo odustat prije puta(u mom slučaju bar njih 5, a jedan je platio i nije se pojavio na dan polaska). Tako da ako u početku kazeš agenciji da vas sigurno ide 30, računaj da bi se taj broj mogao bitno smanjit do prve uplate. Sto se tice razgledavanja okolo to naravno nije obavezno, mozes ti bit u hotelu cijelo vrijeme ako te volja.
lol razgledavanje na maturalnom
Pa to je kao standard. Valjda bi bilo nakaradno roditeljima reć da im djeca imaju 24 sata slobodno pa neka rade što hoće.
Wolfwrath
27-03-2014, 07:20
Izbjegavaj Esperanzu. Gulikože i lopovi.
SharpDressedChevap
27-03-2014, 09:46
Hvala na odgovorima.
A gledaj, sto se organizacije tice, ako ide profesor s vama trebalo bi bit sve ok. Ako ne, računaj na to da ti ne bude lako skupit lovu od svih jer nemas nikakav autoritet, također bi dosta ljudi moglo odustat prije puta(u mom slučaju bar njih 5, a jedan je platio i nije se pojavio na dan polaska). Tako da ako u početku kazeš agenciji da vas sigurno ide 30, računaj da bi se taj broj mogao bitno smanjit do prve uplate. Sto se tice razgledavanja okolo to naravno nije obavezno, mozes ti bit u hotelu cijelo vrijeme ako te volja.
Je, to nam je najveći problem, pogotovo neodlučni ljudi. Čisto sumnjam da će nas biti više od 15, no eto, treba im "prodati" priču na što bolji način.
Rad R4C3R
27-03-2014, 11:32
lol razgledavanje na maturalnom
Je, nego ćeš npr ić u Španjolsku i nećeš razgledavat Barcelonu nego ćeš sjest u prvu birtiju i pit 24/7. Možeš tako i u kvartu pit.
LOL Klinac od 17-18 godina ce se sigurno ic kulturno uzdizat kad prvi put ode u drugu drzavu na 7 dana.
Ici i vidjeti gradjevine i krajolik je ok,al neznam zasto se moramo praviti da se zato ide.
Rad R4C3R
27-03-2014, 13:19
Pa ne ide se samo zato, normalno da nećeš spavat nikad i partijat većinu vremena, ali valjalo bi štogod i pogledat ako si već tamo.Uvijek će bit ljudi koji će se toliko izbit da neće znat u kojoj su državi više, to mi je bezveze.
Je, nego ćeš npr ić u Španjolsku i nećeš razgledavat Barcelonu nego ćeš sjest u prvu birtiju i pit 24/7. Možeš tako i u kvartu pit.
gle reci što hoćeš, ali 99% maturanata ide na maturalac da fešta
McPingvin_v2.0
27-03-2014, 14:56
Kad dođem doma šibnut ću ti program za Prag koji sam ja radio za svoj razred. Nas ~26 i razrednik, minibus. Good times were had.
Kostolomac
27-03-2014, 18:14
gle reci što hoćeš, ali 99% maturanata ide na maturalac da fešta
Razgledavanje preko dana, feštanje preko noći. Ne vidim problem. Meni je glupo biti pijan čitave dane i kasnije se uopće ne sjećati maturalca. A i računaj da je većini klinaca to možda jedini put da će biti u toj zemlji/gradu.
Cuj ove, da Spanija.
Mamurluk i povracanje po Auschwitzu da se sam sebi gadis, neprocjenjivo.
Cuj ove, da Spanija.
Mamurluk i povracanje po Auschwitzu da se sam sebi gadis, neprocjenjivo.
Osim što starci nisu imali para, jedan od razloga zašto mi je drago da nisam bio na maturalnom. Dovoljno sam se gazio nonstop sa ekipom u kvartu, tak da mi je bilo dosta :)
Koji kurac ćeš ići u Španiju ako nećeš razgledavati gomilu divnih stvari za razgledavati.
Pretpostavljam da je jedini razlog što se idioti opijaju zato što se ne smiju opijati kod kuće da ih starci ne biju.
Jeste, treba sve te biblioteke i katedrale obici
Neznam dal ste vi glupi il sta , kaj postoje dvije opcije ILI gledas stvari ILI se opijas toliko da neznas disi.
Mislim dobro aj logicno da mi je sonik dosao sa ovom spikom posto nemas kaj ni drugo radit na maturalcu osim gledat stvari.
Jedina stvar koja mi je draga da sam vidio je onaj neki gradic u planinama. Ostalo kaj se sjecam da sam vidio je katedrala u barceloni , viseci vrtovi i to je otprilike to.
Al se zato sjecam svake sekunde zajebancije sa ekipom i nebi to mijenjao za nijedan pogled na crkvu il sta vec.
Ma koga još boli kita za te znamenitosti kada je tako mlad. Imaš vremena za ta sranja kad ostariš.
Koji kurac ćeš ići u Španiju ako nećeš razgledavati gomilu divnih stvari za razgledavati.
Pretpostavljam da je jedini razlog što se idioti opijaju zato što se ne smiju opijati kod kuće da ih starci ne biju.
Nije nego mamurluk izostrava osjetila i potiskuje suvisni tok misli sto u konacnici poboljsava percepciju i omogucava potpuniji i estetski profinjeniji dozivljaj okoline. Odi molit krunicu ili nesto.
Ja sam uglavnom imo kurac od ekipe tak da me sve ostalo puno više impresioniralo, Dalí Theatre and Museum je grijeh propustit ak si u Španjolskoj
Kolko se sjećam, svaku noć su me zvali da idem van ali sam bio previše umoran od šetanja po suncu pa bih odmah skočio u krevet.
Lol ono, imaš ostatak školovanja za zajebanciju sa ekipom. Kafići nisu ništa bolji od onih koje možeš naći ovdje, jednostavno nemam drugi zaključak osim onog da se moraju iživljavati jer ne smiju dok su kod kuće ostati vani dulje od 12.
Kako god, koja jebena glupa rasprava. Radi šta oćeš, ali kad čujem te "LOL ŠA ĆEŠ RADIT NEGO OPIJAT SE TI NE ZNAŠ ŽIVOT" idiotluke onda moram odgovorit.
Kako god, koja jebena glupa rasprava. Radi šta oćeš, ali kad čujem te "LOL ŠA ĆEŠ RADIT NEGO OPIJAT SE TI NE ZNAŠ ŽIVOT" idiotluke onda moram odgovorit.
Bar se ista od tog u zadnje dvije strane zbilo. Samo trazis povoda da se raspises.
Samo ceka da moze napisat kako je on duhovno bice koje cijeni umjetnost i kulturu.
>ideš na maturalac čija je poanta većinom razgledavanje kulture i umjetnosti
>sereš što netko uživa u razgledavanju kulture i umjetnosti
Glupo je ići na maturalac da se isključivo opijaš ali je isto tako glupo ići da samo razgledavaš. Treba imati balans, ekipa.
McPingvin_v2.0
30-03-2014, 09:25
Zaboravio sam stavit program... E'oga: https://dl.dropboxusercontent.com/u/59935277/Ponuda%20za%20ETS%20Zgb%2C%20prof.Pervan%20-%20br.2.doc
Preko dana se razgledavaju stvari koje 99% ljudi ne zanima, ali se isto tad zajebajete i pričate što će ko pit večeras i to se mora pretrpit da bi feštanje navečer bilo slađe. Vjerujem da bi se izgubio taj gušt kad bi 24/7 bili slobodni, ali isto tako ne znam osobu iz svog razreda koja je guštala u razgledavanjima. Ja sam bio u Beču + Pragu i sjećam se nekog velikog dvorca u Beču, Šenbrun ili tako nešto, Prag je isti Zagreb i sjećam se samo prizora ogromnog trga kojeg vidiš iz daljine i to je to. I da, bili smo u nekom muzeju kristala ili tako nečega.
McPingvin_v2.0
30-03-2014, 10:55
Aj da si reko za Budim(peštu) da je ista kao Zagreb, ali Prag baš i ne :D
Nego daj predji na stvar, pošto su djevojke?
Aj da si reko za Budim(peštu) da je ista kao Zagreb, ali Prag baš i ne :D
Toliko o tome koliko sam popamtio grada. Sjećam se samo te scene pogleda na taj trg i podsjetilo me na Jelačićev. I bilo je masu sumnjivih tipova koji bi zvali cure "Mista lova lova" i smiješkali se pokazujući na nekakvu kesicu u ruci. I zvali bi ih da uđu u nekakve klubove koji podsjećaju na Taken.
Nego daj predji na stvar, pošto su djevojke?par kovanica, bar je tak nama neki lokalni "pimp" demonstriro sa svojom čudnom reklamom xD
Slender Man
30-03-2014, 16:39
Pa ako se dogovoriš s profesorima, onda se može. Simple as that. Ako oni neće, jebiga.
Izgubljeni_v2.0
30-03-2014, 18:51
Ja se bome od Pariza sjećam Eiffela, kave na Montmartreu i lutanja po njemu, najboljeg kroasana ikad, te kasnije provoda navečer. Ne kužim zašto se ograničavati na jedno ili drugo. Primjerice Eiffelov toranj i Montemartreu su me zanimali, a za ostatak katerdala i čega sve ne me žešće zabolilo. Mislim da bi se ionako samo mučili da smo išli sad u neki "pravi" obilazak. Jedino mi je žao što se nismo baš previše zadržali, pa nismo imali više vremena a i novaca npr za Louvre.
Slender Man
31-03-2014, 00:44
Zašto mi ne radi nijedan jack za išta na kompjuteru? Jebene sluje ne mogu ni sazada ni sprida ni nigdje. I pokušavao sam raznorazne sluje, nije do njih. Na isti način mi ne rade ni USB jackovi. Sad sve funkcionira na način da moraš točno precizno utrati pod određenim kutem, inače se ili ne čuje ništa ili samo na jednu. Međutim, to vrijeme čekanja dok ne proradi postaje sve duže i duže i nakon što vidim da mi treba preko 10 minuta da uštekam sluje (a ne uspijem), zaključujem da je više nemoguće.
Kunem se, ne guram kurac u nijedan jack niti ih polijevam kiselinom, pa koji im je isus?
cham3leon
31-03-2014, 07:43
Možda su sluje onda u pitanju. Probaj ih utrat u neki MP3 plejer ili nešto.
Rad R4C3R
31-03-2014, 10:04
Pa rekao je čovjek da je probao razne vrste slušalica, a da ne rade ni USB portovi na isti način.
Oni sprijeda se znaju zeznit, ali ako ne rade ni oni straga onda je najvjerojatnije problem u matičnoj ploči.
TeraBajt
31-03-2014, 19:25
mi smo imali razgledavanja na maturalcu od ranog jutra do nekih 4-5 popodne i bilo je gro iscrpljujuce al zato smo poslije toga imali odrješene ruke tak da smo mogli radit doslovno kaj ocemo. uglavnom recept ti je ukoliko se ne ubijes ko govno da spavas u liftu ko ja u francuskoj, onda fino cugas cijelu noc, od 5-7 spavas, onda busom inace imas voznje (iz kalelje do barce obicno) 2 sata kaj isto krmis i onda ak ides u muzeje zakrmis i tam po potrebi, pogotovo ak je dosadno. u muzeju salvadora dalija sam odjebo vodica i obiso prije svih cijeli muzej (u nekih 20-ak min) i otiso spavat sat vremena na terasi muzeja. I usput kofeinski kurci tipa monster su uvijek dobro dosli, od jutra krenes rokat i onda vec oko podneva lagano dodajes votku i cijeli dan si za zajebanciju. Barca je btw prekrasan grad i to fakat vrijedi vidit, a cuga u kalelji je u diskontu jeftinija neg nasa tak da price o spaniji kao skupoj zemlji su budalastine. ja sam bio cijelo vrijeme za prag al u spaniji sam se preporodio. i obavezno ak idete kruzerom nosite si cugu gore, neki su bili debili pa ostavljali po 100 eura tu noc na doslovce par rundi.
Kasnim na maturalac train, al' ajd. Ja sam bila asshole, pa sam na svoj odlučila ne otići, nego umjesto toga otišla na koncert sa frendovima u Beč na par dana :D Sad, 5 godina kasnije ne žalim što nisam išla, ali vjerujem da je super doživljaj svakako, nevertheless, samo ne za mene.
Chevap, želim ti sretan put, nemoj spavat pijan/nadrogiran na sred ulice noću. I, da, istraži si malo prije puta, nađi si nešto kul što te zanima u gradu, pa se sjeti bacit oko dok budeš tamo. ^^
Mi idemo u Grčku na Zakintos.
SharpDressedChevap
31-03-2014, 22:37
Kasnim na maturalac train, al' ajd. Ja sam bila asshole, pa sam na svoj odlučila ne otići, nego umjesto toga otišla na koncert sa frendovima u Beč na par dana :D Sad, 5 godina kasnije ne žalim što nisam išla, ali vjerujem da je super doživljaj svakako, nevertheless, samo ne za mene.
Chevap, želim ti sretan put, nemoj spavat pijan/nadrogiran na sred ulice noću. I, da, istraži si malo prije puta, nađi si nešto kul što te zanima u gradu, pa se sjeti bacit oko dok budeš tamo. ^^
Ma daleko je put još, tek slijedeće godine, ali treba se stvoriti neka inicijativa prije toga pa da ljudi znaju što mogu očekivati. Moram kupiti ovakve informacije sa svih strana, kad se nikome ne da.
Iskreno, ne vjerujem da će biti nekih velikih problema što se tiče pića i sl., iako ljudi pričaju da se dosta ljudi "raspameti" van Lijepe naše, no eto... treba probati.
Npr. ovo kako je terabajt opisao, dosta balansirano po mom mišljenju. Vidi se štošta, pa makar reda radi ako si tulav, zabava, ovo ono. Ne treba svaki dan biti ubijačina, ali dan-dva mogu biti "zasebno" za takve vratolomije. To, dakako, treba ukamuflirati da se čini izletničkim i sve to :)
Imam povjerenja u profesore i ostale, što je nebitno, al mislim da i oni imaju u nas. Pa ćemo nešto sredit.
Hvala opet svima na odgovorima.
TeraBajt
31-03-2014, 23:56
haha nemoj bit naivan ak mislis da ces imat dan odmora na maturalcu :D bar mi nismo imali spiku u drustvu svake veceri se neko htio odmorit jer je proslu bio kaos i onda bi se ta osoba najvise unistila tu vecer :)))))))
btw ne budite judeo-kršćanski peder kao sonik i opustite se na maturalcu jebiga ja sam medju onima koji kazu da na maturalac ides bas zbog drustva a ne vidjet nesto. ak te bas nesto zanima onda si plati put i studiraj to kolko te volja maturalac je za zajebanciju i to je to - ak uspijes balansirat to dvoje, gg, ak ne nemoj se grist bezveze.
McPingvin_v2.0
01-04-2014, 09:43
I, iskreno, ima i zabavnijih putovanja od maturalca :D
cham3leon
01-04-2014, 16:00
Steam igre su mi instalirane na drugi hard. Ako zgazim windowse i poslije instaliram Steam, da li mogu izbjeći ponovno skidanje? Pretpostavljam da ako im dam isti install dir da će prepoznati da su svi fajlovi tamo i samo registrirati da je igra instalirana.
Za neke ćeš morati raditi repair jer rade gfw datoteke i mape za saveove u My Documentsu.
Moram napravit plakat za KSFF za dan feminizma ili tako nešto.
Pitanje: kako da ubacim suptilnu sprdnju na femnazije koju iste neće skužit? :^)
Znam da debelo kasnim, ali trebao si negdje na plakatu poredati lica svih znacajnijih feministkinja kroz povijest, i onda diskretno ubaciti Belle Knox među njih. To bi bio oveci win.
Nema veze sto je edit opcija osakacena do neupotrebljivosti, bitno da mozemo stavljati vece avatare kanoniziranih licnosti.
Kako god, vezano za post iznad, kontekst za neupucene: (not work safe (http://www.efukt.com/21134_The_Duke_University_Feminist_Pornstar.html))
Slender Man
02-04-2014, 22:41
Jel se može voziti ako je dan zahtjev da se radi vozačka a sad imam oni papir? Mislim da se prije nije moglo, a sad otkad je europska unija može. Mislim da je rekla da mogu vozit al ne izvan granice. Ili?
TeraBajt
02-04-2014, 23:39
mozes buraz, samo deri. frend je vozio s tim mjesec dana
Slender Man
03-04-2014, 00:49
:*
FaTaL_mRkvA
03-04-2014, 21:39
Ako na tom nema slike onda nosi i osobnu sa sobom za svaki slučaj.
FaTaL_mRkvA
14-04-2014, 11:36
Kao redovni student jel postoji neka granica za iznos koji mogu imat na tekućem računu/štednji da mi porezna ili neko počne srat neš? Znam da na žiro nesmijem u godinu dana imat više od 10800 Kn uplata jer sam porezna olakšica roditeljima i da nakon iznosa od 47500 Kn na žiro računu mi se odbija porez na daljnje uplate.
Ali za tekući nema ograničenja i da mi netko sutra uplati 100.000 Kn jel bi me itko pitao išta o tome?
crnisokol
14-04-2014, 11:44
kolko ja znam možeš imat na računima kolko oćeš...jedino ograničenje je za rad preko student servisa, ak imaš više do određenog iznosa onda ti lupe porez
cham3leon
14-04-2014, 11:52
Steam igre su mi instalirane na drugi hard. Ako zgazim windowse i poslije instaliram Steam, da li mogu izbjeći ponovno skidanje? Pretpostavljam da ako im dam isti install dir da će prepoznati da su svi fajlovi tamo i samo registrirati da je igra instalirana.
Čisto da se zna, napravio sam ovo i Steam automatski prepozna kad mu dodate instalacijski direktorij otprije i prepozna sve prisutne igre kao instalirane. Jedino što kod pokretanja traže instalaciju .NETa i ostalog smeća.
Također, saznao sam da se zbog nečeg ne može uzeti sirov image windows osmice i restorati ga, a da bootmgr radi.
McPingvin_v2.0
14-04-2014, 14:01
Kao redovni student jel postoji neka granica za iznos koji mogu imat na tekućem računu/štednji da mi porezna ili neko počne srat neš? Znam da na žiro nesmijem u godinu dana imat više od 10800 Kn uplata jer sam porezna olakšica roditeljima i da nakon iznosa od 47500 Kn na žiro računu mi se odbija porez na daljnje uplate.
Ali za tekući nema ograničenja i da mi netko sutra uplati 100.000 Kn jel bi me itko pitao išta o tome?
Na tekućem računu možeš imati para koliko god hoćeš i raditi s njima što god hoćeš. Iako, ako ćeš imati hrpu keša, rađe to oroči na koji mjesec i uberi kamatu :)
Čisto da se zna, napravio sam ovo i Steam automatski prepozna kad mu dodate instalacijski direktorij otprije i prepozna sve prisutne igre kao instalirane. Jedino što kod pokretanja traže instalaciju .NETa i ostalog smeća.
Meni je stalno tako radilo, ali zadnji put nije, ne znam zašto. Al u glavnom, odeš samo na install neke igre, klikneš folder gdje se već nalazi instalacija i automatski sve igre učitava.
Ima tko iskustva s kucnim projektorima? TV je previse mainstream, a i imam vec jedan pa sam razmisljao da uzmem nesto poput ovoga (http://www.bestbuy.com/site/epson-powerlite-home-cinema-2030-2d-3d-1080p-3lcd-projector/1014134.p?id=1219045510784&skuId=1014134). Ovako naizgled mi se cini kao brutalna ideja.
Izgubljeni_v2.0
18-04-2014, 20:51
Projektori su klošarski. Bolje uzmi neku telku od 50-60''.
Ima tko iskustva s kucnim projektorima? TV je previse mainstream, a i imam vec jedan pa sam razmisljao da uzmem nesto poput ovoga (http://www.bestbuy.com/site/epson-powerlite-home-cinema-2030-2d-3d-1080p-3lcd-projector/1014134.p?id=1219045510784&skuId=1014134). Ovako naizgled mi se cini kao brutalna ideja.
Otvori temu i pitaj sve što te zanima.
Otvori temu i pitaj sve što te zanima.
Imas iskustva s njima? Dobro bi mi dosao nekakav best-buy prijedlog.
FaTaL_mRkvA
25-04-2014, 22:34
Koliko automobila se godišnje uništi/iskoristi na crash testovima?
FaTaL_mRkvA
25-04-2014, 22:36
Ako se već nezna točan broj ukupno, može od neke firme samo npr. Mercedes ili Toyota, bilošto od većih proizvođača.
FaTaL_mRkvA
03-05-2014, 11:49
Ako naručim nešto s amazon.fr ili amazon.de, neću platiti nikakav porez ili carinu na to jer ide iz EU jelda?
A što je s amazon.co.uk?
McPingvin_v2.0
07-05-2014, 11:53
Isto, nema poreza.
Smrdao mi se utor za slušalice na laptopu, svako malo se krenu zvučnici čuti. Jel se da to srediti negdje?
Alternativno, ne znam kako da isključim zvučnike da se samo slušalice čuju kad ih audio control panel nikad nije prepoznavao. Htio bi izbjeći da se usred noći krene čut glasna muzika/porn
Jel' se može trčat na maksimiru? Ne mislim na park nego na stadion i popratne sadržaje. Ima neka staza ili teren dostupan za širu javnost?
Neven <R>
25-05-2014, 12:00
Imaš Svetice pored s atletskom stazom i sve
Jel' ovo ulaz? (https://www.google.com/maps/search/Svetice+bb,+10000+Zagreb/@45.817411,16.012929,3a,75y,63.58h,75.15t/data=!3m4!1e1!3m2!1s7uZTGcU73EJKaekuXe_rTg!2e0!4m5 !2m4!3m3!1sSvetice!2sBB,+10000,+Zagreb,+Croatia!3s 0x4765d12dbab3fb8f:0xf2ddd4760dfcd903)
Mislim da sam prolazio par puta tu i da je bilo zaključano.
Neven <R>
25-05-2014, 16:53
Da, to je to. Nisam bio godinama tamo, al po danu je uvijek bilo otvoreno
McPingvin_v2.0
26-05-2014, 08:02
Možeš, ali ne zadugo.
Hvala Neven, čekirat ću sutra još jednom.
Pingvine, što to znači? Zatvaraju to il šta?
Neven <R>
26-05-2014, 21:25
HNS će graditi neke kurce palce tamo
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.