Pogledaj cijelu verziju : Glupa pitanja
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
16
17
18
cham3leon
24-07-2013, 11:08
Ma SSD bi mi bio malo overkill na ostalo šta tražim od kompa. Jedino za web browser mi je bitno da se može brzo lansirat jer ga palim i gasim milijun puta dnevno kad hoću samo skočiti na forum i facebook i slično, za drugo mi je više manje nebitno koliko dugo treba da se upali, bilo bi fora da je i to malo brže, ali ne isplati mi se dok cijene tih sranja ne padnu.
McPingvin_v2.0
24-07-2013, 14:53
Browser se ne gasi. Sad sam na ugodnih 800 MB potrošnje RAM-a s Waterfoxom :>
Ogg The Dogg
24-07-2013, 14:56
koji torrent klijent ima opciju da mu ograničim broj aktivnih torrenata, dakle kad jedan završi da počne drugi?
FaTaL_mRkvA
24-07-2013, 19:42
Ako volis tiny stvari.
Sonic_Moronic
24-07-2013, 21:38
Koja je poanta tog držanja kompjutera upaljenog danima? Nije mi jasno nikad. Ugasi dok spavaš ponekad, neznam.
Electromaster
24-07-2013, 21:40
Da ne moraš čekat dok se upali ujutro.
Da se skinu torrenti.
Etc.
Ogg The Dogg
24-07-2013, 21:40
neki imaju komp koji se pali/gasi 5 min...
Zbog glupog steama i ovog što je predo rekao.
StormCr0w
24-07-2013, 21:46
neki imaju komp koji se pali/gasi 5 min...
Poginit ćeš u tih 5 minuta.
Ja gasim svaku noć
Torente skidam dok igram singleplayer igre ili gledam serije.
Electromaster
24-07-2013, 21:47
Ja zapravo većinu vremena stavljam u sleep jer mi se ne sluša vent; no fakat rijetko stvarno gasim.
Sonic_Moronic
24-07-2013, 21:48
Probudim se, upalim komp, odem pišat i umit se, vratim se i evo me na desktopu. Čudesa.
StormCr0w
24-07-2013, 21:48
Also, kad grmi.
Nemamo zaštitu :(
Kakva zaštita? Već sam part puta doživio da ljudi gase komp zbog oluje. Zar ne bi onda trebali sve u kući pogasit?
StormCr0w
24-07-2013, 21:53
Pa gasimo lel
Osim škrinje, ona se gasi kad je baš uragan.
Sonic_Moronic
24-07-2013, 21:54
Kakva zaštita? Već sam part puta doživio da ljudi gase komp zbog oluje. Zar ne bi onda trebali sve u kući pogasit?
Meni spržilo komp jednom, baki i djedu dvaput.
Misliš da ti se ne može dogodit dok se ne opečeš.
Onda si se već predao i oluja je pobjedila. Isto kao da je stvarno nestalo struje.
McPingvin_v2.0
24-07-2013, 21:56
Koja je poanta tog držanja kompjutera upaljenog danima? Nije mi jasno nikad. Ugasi dok spavaš ponekad, neznam.
http://en.wikipedia.org/wiki/Berkeley_O ... _Computing (http://en.wikipedia.org/wiki/Berkeley_Open_Infrastructure_for_Network_Computing )
StormCr0w
24-07-2013, 21:57
NEĆU DA MI VLADA SKENIRA RAČUNAR
Electromaster
24-07-2013, 22:01
Ja u Zg nemam problema s nestajanjem struje dok grmi. Na Korčuli imam UPS.
cham3leon
24-07-2013, 22:17
Svaku noć ga ugasim, svako jutro (ako sam doma) ili kada dođem doma ga upalim, čista navika. Ne bih ga nikad pustio preko noći da radi, nije da je baš glasan dok se niš ne igra, ali smetalo bi mi. Jedino sad kad nemam vremena i dođem doma tek navečer pa sam relativno malo doma za kompom, onda ga samo stavim na sleep.
a koja je razlika izmedu sleep i hibernation? hibernacija ne izbrise memoriju iz rama? ili obrnuto?
McPingvin_v2.0
25-07-2013, 01:34
Hibernacija spremi RAM i ugasi komp u potpunosti, dok sleep i dalje cucla struju.
Svog stavljam navečer u hibernaciju, a preko dana radi više manje stalno. Iz hibernacije se digne za sekundu dvije pa ne vidim zašto uopće gasiti komp kompletno.
FaTaL_mRkvA
25-07-2013, 09:13
Gle, ti si isto iz Konjščine.
Nego, zasto bi netko zbog Steama drzao komp upaljen 24/7?
Ja ga gasim svaku večer, osim ako stavim skidati nešto sa Steama ili Torrenta. U jutro ga upalim i 40 sekundi poslije sam već zaspamao pola foruma :P
cham3leon
25-07-2013, 11:09
Primijetio sam da Windowsu često treba pravi restart negdje tipa jednom u 2 dana ili tako neš da se počiste nepotrebni procesi i te gluposti, makar mislim da mi je par puta u zadnje vrijeme bio samo na sleepu dosta dugo pa nije bilo problema.
Uglavnom, tko koristi 8-icu, po defaultu mu je podešeno da se tokom shutdowna koristi djelomična hibernacija (to je tajna onog magično brzog boota osmice, bez toga se boota isto ko sedmica i sl.), što bi trebalo biti idealno rješenje za većinu ljudi.
FaTaL_mRkvA
25-07-2013, 11:50
Ja zgasim do kraja i nije mi tesko pricekat 50ak sec da se upali... cak i vise puta dnevno.
Moj se sam gasi zato, smeće.
Gle, ti si isto iz Konjščine.
Da, primijetio sam.
@charmeleon
Na win 8 koristim hybrid sleep. Pošto je na SSD-u, gašenje i ponovno paljenje je više manje instantno.
McPingvin_v2.0
25-07-2013, 19:27
Primijetio sam da Windowsu često treba pravi restart negdje tipa jednom u 2 dana ili tako neš da se počiste nepotrebni procesi i te gluposti, makar mislim da mi je par puta u zadnje vrijeme bio samo na sleepu dosta dugo pa nije bilo problema.
Uglavnom, tko koristi 8-icu, po defaultu mu je podešeno da se tokom shutdowna koristi djelomična hibernacija (to je tajna onog magično brzog boota osmice, bez toga se boota isto ko sedmica i sl.), što bi trebalo biti idealno rješenje za većinu ljudi.
Meni je fascinantno što meni komp henga prva 24 sata nakon restarta iz nekog nepoznatog razloga. Možda mu treba da se razbudi :)
Ovako, danas dok sam surfao osto sam bez neta, troubleshoot je izbacio "DNS server isn't available". Ok, izguglo sam to preko moba, manualno podesio DNS i radi sve. Ali, sad na mobu nemogu nista podesavat. Na mobu jos uvjek stoji da je on spojen na WiFi, ali ne otvara niti jednu stranicu niti ista.
Jel zna itko kako rijesit problem?
McPingvin_v2.0
11-08-2013, 00:10
Služba za korisnike.
Htio sam to izbjec. :( Iako sam naso i na mobu promjenit DNS, ali nazvat cu sutra da mi naprave reset modema opet.
croat1gamer
11-08-2013, 00:35
Ako mob ne radi na netu, samo pobrisi wifi konekciju i upali/ugasi mob sa vadenjem baterije. Trebalo bi bit dosta.
Jos da mogu na mobu izvadit bateriju. :D Rijesio sam problem. :)
McPingvin_v2.0
11-08-2013, 13:20
Ako je Android, odabereš Static IP i uneseš sve što treba, uključujući i primarni i sekundarni DNS.
Electromaster
11-08-2013, 21:22
Bogohulniče.
Ako je Android, odabereš Static IP i uneseš sve što treba, uključujući i primarni i sekundarni DNS.
Ma rjeseno je, ok. Ali zanima me zasto se to dogodilo.
Sickmanno1
12-08-2013, 10:30
Zato što ti ISP suxxa ^^
Upravo zato ja obično ubacim i googleov DNS 8.8.8.8. tek tolko da budem ziher...
Ok pitanje u vezi "zabavne glazbe."
Zamislite da pričate s curom koja pojma nema što je to torrent, rar ili nešto slično. Treba joj hrpa glazbe, domaće po mogućnosti, za staviti na CD i vrtiti to na svadbi koja je za 20 dana.
Jel postoji brzi način da se dođe to toga na netu? Nekakve stranice od nekog tamo Đure Paradajza koji je stavio 300 pjesma za direktni download ili slično na svojoj stranici ZabavnaGlazbaBrateSviraj.hr?
Ili, ako već postoje torrenti, skinem joj ja...
EDIT:
bože, što je to mixevima duhovne glazbe na Gusar bayu O_o
Electromaster
12-08-2013, 13:20
Skini torrent, traži guze.
Youtube u mp3 konvertor. Tamo ima sveg smeća ikad.
StormCr0w
12-08-2013, 13:22
Za to će mu trebat deset godina.
Osim ako ne nađe neki miks.
Youtube u mp3 konvertor. Tamo ima sveg smeća ikad.
Probao sam, ali joj se mozak rastopio kod instalacije DownloadHelpera, a meni se osobno ne da browsati, konvertirati i pržiti (btw tko prži još? zar nismo prešli na flash memoriju prije nekih 8 godina) milijun Borisa Novkovića i Gibonnija :(
Sonic_Moronic
12-08-2013, 13:26
RlkntP5utPY
Ae mislim da mi nema druge nego skinuti te mixeve i konvertirati cijeli blok od sat vremena pa nek pleše bagra.
Nemoj zaboraviti preslušati cijeli mix da ne bi bilo da su ubacili nešto neprimjereno unutra :eyebrows:
Neven <R>
12-08-2013, 13:33
Možda imaš tak playlisti na jutubu pa samo rippaš pojedinačne pjesme
Kaj ćeš ti dobit za sav taj trud i muku?
StormCr0w
12-08-2013, 13:51
Pičke
SharpDressedChevap
12-08-2013, 13:52
Kaj ćeš ti dobit za sav taj trud i muku?
Pičke.
Od HZZOa
Pa ništa naravno; ona se udaje :D
Al ok vidim da nema straha; safety procedures su otišle kvragu kad je rekla da "za mater triba Matu Bulića i Milu Hrnića".
croat1gamer
12-08-2013, 15:03
Meni je jdownloader bio dobar. Samo nabacis sve moguce youtube linkove od muzike koja je ok i skines/konvertas u mp3.
Jebo te i svadba bez žive glazbe ili DJ-a. Steraj ju u ku*ac.
^ this
nabavis si cigane ili da budemo pristojni rome da ti sviraju, decki nevjerojatno dobro sviraju
StormCr0w
12-08-2013, 16:48
Ionako nikog nije briga jer su svi pijani.
Na mom vjenčanju samo pijane karaoke!
lol, jk, neću se udat
StormCr0w
12-08-2013, 16:55
Zauvek cura
lol, jk, neću se udat
Challenge accepted
:D
Inače na BalkanDJ ima remixa svakakvih, od tamburica, zabavnjaka pa do cajki. Vecinom cajki, ali ono.
Meni je jdownloader bio dobar. Samo nabacis sve moguce youtube linkove od muzike koja je ok i skines/konvertas u mp3.
E, hvala za ovaj program, skroz funkcionalna stvar.
Samo me seksa što neki put odluči random koliki će biti duration pjesme.. skinem stvar od 3 min, a duration piše onak 10 min O_o
da li je moguce Visom koju dobijes u PBZ studentskom paketu kupovati preko Steam-a?
Kostolomac
14-08-2013, 15:14
Da.
Electromaster
14-08-2013, 15:16
Nisam u PBZ, alli afaik da.
Tho preporučil bi ti da napraviš i PayPal pa prek njega plaćaš.
Jel' radi svima Steam? Na issteamdown.com mi izbaci da je down za korisnike nekog švedskog providera :/ Sve mi je offline i VAC kickana sam sa servera.
Da, totalno. Pol frendliste kaže da im steam ne radi cijeli dan.
Meni nije radio nekih pola sata, pisalo je da je maintenance u tijeku. Trenutno je sve ok.
Gabenovi uzeli slobodno za Veliku Gospu pa pao sustav.
Taman sam se spremao uzeti nešto sa ebaya, lijepo uredno bio je Free shipping, još sam sve fino provjerio sad kad sam refreshao stranicu nakon par sati odjednom je shipping za tu stvar 20 dolara.
Jel to neka česta praksa da te zajebu ili što?
The Great Duck
18-08-2013, 16:27
Možda je besplatno za neke krajeve (npr. SAD), a za Hrvatsku ne?
Moguće da je to, makar mi se do sada nije to dešavalo već bi mi odmah prikazao cijenu poštarine za Hrvatsku.
Uglavnom, hvala.
beba nema zvečku
26-08-2013, 08:55
trebam najbolju kombinaciju povoljnosti mreznog kabla i udaljenosti od glavnog kolodvora u Zagrebu
Lord Ragnarok
26-08-2013, 10:26
9tkom prema ljubljanici na tresnjevacki plac ~15min tramvajem, 5min hoda do linksa, i pravac nazad kud si doso
FaTaL_mRkvA
26-08-2013, 13:14
Moguće da je to, makar mi se do sada nije to dešavalo već bi mi odmah prikazao cijenu poštarine za Hrvatsku.
Uglavnom, hvala.
To ti je dok nisi ulogiran pise free shipping po defaultu valjda (ili samo za US je free pa svima prikaze koji nisu ulogirani?? da privuku kupce mozda, glupost uglavnom)... a kad se ulogiras onda ti prikaze cijenu shippinga za hrvatsku koja je ocito za taj proizvod $20.
beba nema zvečku
26-08-2013, 17:24
9tkom prema ljubljanici na tresnjevacki plac ~15min tramvajem, 5min hoda do linksa, i pravac nazad kud si doso
kupih. fala
croat1gamer
27-08-2013, 09:53
Jel postoji povratni let zagreb-berlin u devetom mjesecu a da ne prelazi cijenu od 250€ ?
FaTaL_mRkvA
27-08-2013, 09:55
Ovdje piše da postoji ali možda lažu:
OVDJE (http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/hr/specials/booking/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hnf0PLMI9QZ7OwMFNXA0 cDA0sTzzDzoDB_c6B8JE55N1dDArq99KPSc_KTgPaEg2zGbZKh EX55kE0geQMcwNFA388jPzdVvyA3ojLYU9cRAPQmJhs!/dl3/d3/L0lDU0lKSkpDZ3BSQ1FvS1VRb0tVUWtnIS9ZQVVJQUFJSUlJTU 1LRUVBQUNHT0dPQ0dJQkpGSkZCSk5ETkRCTkhJRUFMTEFBISEv NEMxYjlXX05yMFJKa0FsSU1SSmtRbE1LVElSS0VSRWo4QSEhLz dfQ08xOVZIVUM2VlY1RTBBMDA5NElWNzNRQTAvaWJtLmludi8y Mzg4NDExMzMxNzAvamF2YXgucG9ydGxldC5hY3Rpb24vU3BlY2 lhbC9jb21tYW5k/)
croat1gamer
27-08-2013, 10:53
234. Napredak.
Moze i vlakom.
Lord Ragnarok
27-08-2013, 12:12
jel ima di trgovina/nesto di bi se moglo dati printati neke recenice na salice/case koje bi ja donio ili mi oni ponudili?
Electromaster
27-08-2013, 12:13
Brijem da se može u Zg u Print Studio. Al nisu jedini, danas velik broj tiskara ima tu opciju.
Lord Ragnarok
27-08-2013, 13:30
oni ne mogu, barem im nije to navedeno na stranicama
http://www.foto-studio-time.hr/index.html
ako netkom slucajno zatreba, poslo sam im mail da vdimo koliko kosta, al nebi trebalo bit previse
Da_killah
27-08-2013, 13:47
Jel postoji povratni let zagreb-berlin u devetom mjesecu a da ne prelazi cijenu od 250€ ?
zar nije da ima i s krka? od tamo si koliko znam, pa pitam...
croat1gamer
27-08-2013, 19:36
Samo sa presjedanjem. 400€ je najoptimisticnije sta sam nasao.
Da_killah
27-08-2013, 22:28
hm, dvije frendice mi idu u berlin u 11. mjesecu, pitat ću ih šta i kako kad ih sretnem
McPingvin_v2.0
28-08-2013, 00:29
Kroati - http://www.skyscanner.net/
Electromaster
31-08-2013, 13:27
Gdje da kupim neki usb od 8-16gb, a da dobijem najbolji omjer cijene i kvalitete? Vidim da ih ima dosta jeftinih, al ne želim nešto što će se raspast kad dotakneš. :(
Sto se dogodi kad zelim raskinut ugovor s nekim, a moja kopija se izgubila?
Duke of Earl
05-09-2013, 19:38
Gdje da kupim neki usb od 8-16gb, a da dobijem najbolji omjer cijene i kvalitete? Vidim da ih ima dosta jeftinih, al ne želim nešto što će se raspast kad dotakneš. :(
E-bay ponuđači s free-shipingom. Sad je frend uzeo neki s gumenom Darth Vader maskom, 8 GB, 50 kn.
Karlo_from_Bjelovar
12-09-2013, 01:33
brzina varira dosta
Na koju foru mi se komp sam od sebe prebacio iz high performance u balanced power plan!?
Greenpeace virus, pazi se takvih stvari i budi oprezan gdje surfaš.
cham3leon
12-09-2013, 14:28
Ako ti se pojavio i screen saver sa dupinima, onda je to to.
The fuck, nisam gledao, otišao sam van i skužio da mi je komp u sleepu umjesto da skida igru sa Steama. Nemam pojma di sam mogao pobrati neki virus.
Na stranici s trainerima.
Sickmanno1
13-09-2013, 10:34
:pray:
Sbudi oprezan gdje surfaš.
If you know what I mean ;)
Karlo_from_Bjelovar
14-09-2013, 15:56
slučajno mi se sad digao želudac.. onako ez
FaTaL_mRkvA
15-09-2013, 09:56
slučajno mi se sad digao želudac.. onako ez
Wut?
Napravio sam paypal akaunt (nije mi verified akaunt) , mislim si poslat nes para sa akaunta od starog. Ocu moc te pare koje mi je poslo potrosit na steam wallet?
Mislim da moras verificirat akaunt da bi radio bilo kakve transakcije.
Chupacabra
16-09-2013, 15:39
Зашто те паре не донираш Српском Грађанском Фронту?
Evo 10eura imam. Hahahah bas sam uzbudjen wuhuu
Može li se gdje kod nas uzet obična bijela šalica i da se na nju naštampa neki tekst? Ali da to liči na nešto, a ne da mi baba sa pazara markerom piše?
Lord Ragnarok
23-09-2013, 17:31
oni ne mogu, barem im nije to navedeno na stranicama
http://www.foto-studio-time.hr/index.html
ako netkom slucajno zatreba, poslo sam im mail da vdimo koliko kosta, al nebi trebalo bit previse
ja sma bio to nedavno trazio. raspitaj se vise prek kontakta, ja se ne sjecam cijene, al nije bila previse
Electromaster
24-09-2013, 14:10
Ok, fakat mi nije jasno zašto, ali od prije par dana Alt Gr mi ne radi na tipkovnici kako spada. :I
As in, stavim hrvatski jezik u Winsima, i normalno pišem sva hrvatska slova, ali kad idem pritisnut Alt Gr + nešto, ne dobijem ono što bi trebalo biti po rvackoj tipkovnici, već engleskoj ili koznakojoj!
Halp. D;
Chupacabra
24-09-2013, 19:42
Ionako razmišljaš i sanjaš na engleskom svakodnevno, u čemu je problem?
Ok, fakat mi nije jasno zašto, ali od prije par dana Alt Gr mi ne radi na tipkovnici kako spada. :I
As in, stavim hrvatski jezik u Winsima, i normalno pišem sva hrvatska slova, ali kad idem pritisnut Alt Gr + nešto, ne dobijem ono što bi trebalo biti po rvackoj tipkovnici, već engleskoj ili koznakojoj!
Halp. D;
Virus.
Jel' neko ima iskustva sa radom u službi za korisnike u Iskonu? Ili h1 ili bnet ili kojigod ISP.
Sonic_Moronic
30-09-2013, 20:43
Kolko me najjeftinije dođe neki usrani TV?
Alternativno neznam jel išta vrijede oni konverteri za AV output na monitoru. Trebam neki način da igram PS2 u Ziđibiju, halp.
Kupiš neki na njuškalu za 200-300kn?
Još jedno pitanje: Kad uzimam ugovor za internet dok sam podstanar, jel' taj ugovor glasi na mene? I ako se iselim iz tog stana nakon godinu dana (a ugovor je na 2 godine), jel' tada ja plaćam račun za internet (gdjegod živio) ili se troškovi prebacuju na vlasnika stana?
Electromaster
30-09-2013, 21:41
Ovisi kako se dogovoriš sa vlasnikom stana, može bit na tebe ili na njega, no u svakom slučaju trebat će ti pisana potvrda njegovog odobrenja.
Ako se odseliš, moraš s guzdom ili alternativno cimerom koji ostaje u stanu potpisat ugovor o prebacivanju neta na njegovo ime (pod uvjetom da je bio na tvoje, jel).
U suprotnom će računi nastavit dolazit tamo... Ali na tvoje ime, pa ako ih nitko ne plati mogo bi ti najebat. :D
Interesantno... Hvala, morat ću onda vidit sa guzdom za koji dan.
A jel' ima neko iskustva s novim ukopčavanjem neta? Kolko ja znam stan nema ni aktivnu telefonsku liniju pa me zanima kolko bi mogli čekat da nam uvdeu net?
Electromaster
30-09-2013, 22:23
Pa imam ja... :)
Ovisno kojeg operatera uzmeš, naprimjer ja imam B.net i oni uopće ne koriste telefonsku liniju, nego ti provedu koaksijalni kabel. Sad, ne znam jesi li u zgradi ili nekoj kući, ali ukratko, kroz 2-3 dana otkad nazoveš dođe ti njihov radnik, i onda od najbliže razvodne kutije vani ili pak čvorišta u zgradi ako ga ima provede kabel do stana, probuši negdje rupu kod vrata, provuče u stan gdje mu ti kažeš i tamo montira modem. Još samo potpišeš ugovor i to ti je to.
Šteta što nema bneta tamo gdje sam ja, onaj super carnet je najbolja stvar na svijetu. Vjerojatno ćemo uzet h1 - 160kn/mj, 10mbps + fon.
Bitno mi je sam da ne moram čekat nekih mjese dana, ubit ću se bez neta :)
Electromaster
01-10-2013, 00:01
Jes lel, najbolja stvar, samo ak te skužde da previše drkaš po torrentima uzmu ti net. ;D
Štaćeti fon, ko da nemaš mobitel?
Cura je otišla na faks, živi u iznajmljenom stanu, ali tamo nema net, a treba joj za faks i sranja. Koja bi joj bila najbolja opcija? Neki mobilni stick onaj? Ili možda neka tarifa pa koristiti hotspot sa mobitela? Mislim da se uvođenje interneta ne bi isplatilo jer ne zna koliko će biti tamo, a i nije da se baš razbacuje sa parama, makar ni ne znam koliko više koštaju paketi.
Posto sam imao istu situaciju prosli tjedan mogu ti odgovorit :D
U tcomu imas one USB stickovem + dobijes jos popust jer si student. Mislim da moja placa 80kna flat. Nekakva L tarifa.
Mozes uzet i manju pa te dodje jos jeftinije. Brijem da je ova tarifa, al mozes pogledat i druge.
https://www.hrvatskitelekom.hr/internet-uredaji/novi-ugovor/uredaj/usb-stick-huawei-e367u-2?noRedirect=1&gapt=8-1-1-1-0-0-1&entityId=SDCw-glYxwH8AWWfudiTqOIuM4K-4xdX3kAwYEWmjg41
Kakva ti bude brzina nakon tih potrošenih 6gb?
Štaćeti fon, ko da nemaš mobitel?
Ma fon je uključen u tu ponudu, oni nemaju samo internet. Uglavnom, najjeftiniji je i najbrži poslije onog superbrzon bnetovog carneta kojeg nema :(
Hvala Paran0a. Šteta što je akcija za ovaj tvoj istekla jučer, ali mislim da će joj i ovaj za 2GB pune brzine biti dovoljan (odnosno 1GB, ali je promo akcija do 30.10).
http://i.imgur.com/fjD0pO3.png
Uglavnom, ako sam dobro shvatio, dobije se nova kartica i ugovor na 2godine. Plaća se 8kn taj stick ako se uzme preko webshopa i mjesečno se plaća 76,22kn. Za to dobije neograničeno interneta, ali samo 2GB po punoj brzini. Nakon što pređe dobije neku mutavu brzinu do idućeg mjeseca. Jel tako?
Imam kakvu tocnu brojku?
Rekao mi je frend da nakon toga surfaš ko sa modemom od prije 20 godina. Eventualno da provjeriš mail, ali za išta ozbiljnije brzina je premala.
Da tak bi islo. Ak te jos nes zanima mozes pitat nekog u t-com centru odgovorit ce ti.
Meni curi ionako treba samo za faks i fejs tako da sumnjam da moze potrosit vise od dvije gige mjesecno.
Šteta što nema bneta tamo gdje sam ja, onaj super carnet je najbolja stvar na svijetu. Vjerojatno ćemo uzet h1 - 160kn/mj, 10mbps + fon.
Bitno mi je sam da ne moram čekat nekih mjese dana, ubit ću se bez neta :)
Frend uzeo bnetovo carnet sranje, nakon 3 filma koja je preuzeo, doslo mu na mail upozorenje i limitiran mu net taj mjesec. :D
Da tak bi islo. Ak te jos nes zanima mozes pitat nekog u t-com centru odgovorit ce ti.
Meni curi ionako treba samo za faks i fejs tako da sumnjam da moze potrosit vise od dvije gige mjesecno.
Same here. Stranica veleucilista, fejs, wikipedija ili nesto. Bice 2gb dosta. Tnx!
Electromaster
01-10-2013, 23:26
Čekajte da vam opale po Jubitu.
Jel ima tko od vas tremu kad izlaže/priča bilo što radi ispred veće skupine ljudi :oops: Još u srednjoj sam mrzio čitat ispred razreda, a sad na faksu je problem držanje prezentacije u salama. Srce počne tuć ubrzano, zastajkujem dok pričam, glas mi puca i još dosta neugodnosti. Ima li kakva lagana, bez receptna tableta za riješit se toga ili bilo kakvo drugo rješenje?
Electromaster
06-10-2013, 14:29
Prestat bit pička. :'>
Jedno pošteno brukanje pred svima.
Rado bih prestao bit pička, ali je to jako teško mijenjat. Ovo zadnje zvuči brutalno.
StormCr0w
06-10-2013, 14:38
Jel ima tko od vas tremu kad izlaže/priča bilo što radi ispred veće skupine ljudi :oops: Još u srednjoj sam mrzio čitat ispred razreda, a sad na faksu je problem držanje prezentacije u salama. Srce počne tuć ubrzano, zastajkujem dok pričam, glas mi puca i još dosta neugodnosti. Ima li kakva lagana, bez receptna tableta za riješit se toga ili bilo kakvo drugo rješenje?
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Electromaster
06-10-2013, 14:42
Šta ti cmizdriš Stormkrov, imat ćeš možda 1-2 izlaganja po semestru na informacijskima. I još k tome ak je grupno možete se dogovorit da ti ne izlažeš.
StormCr0w
06-10-2013, 14:45
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Alkohol.
Ipak mi je malo grezo pijan doć na faks, ili pit u 10 ujutro.
Pa ne pijan , casica dvije rakije je dovoljna za smirit zivce.
SharpDressedChevap
06-10-2013, 14:52
Mogu te shvatiti donekle, nisam nikad imao tremu ali bi bio malo nervozan, u smislu da pričam dubljim glasom nego inače :)
Imao sam na desetke prezentacija prošle dvije godine pred razredom, doduše to je 29 ljudi koje znaš.
Najbolje da zamisliš kako objašnjavaš staroj ili nekome iz rodbine tko je jako glup. Ono, potrudi se da budeš zanimljiv i razumljiv. Barem sam ja tako, kasnije su mi rekli ljudi da sam bolji od profesora (dakako, to nije istina, ali u prijevodu znači nisi bio naporan ko kurac).
Mogao bih probat čak. Sve je bolje od tog osjećaja kad izustim prvu riječ, a glasnice kao da se zatvaraju i glas puca kao da mi je 14.
EDIT: Ovo je odg na rakija prijedlog :3
Electromaster
06-10-2013, 15:00
Ako ti treba rakija da održiš izlaganje pred razredom, slobodno se usput i odi uškopit.
Falus , nemoj slusat zene .
Electromaster
06-10-2013, 15:08
Jes, bolje je ostat beta faggot.
Ma razumijem ja njega. Nije jedini koji mi je rekao što te ima bit strah, te ljude znaš, itd. I onda si ja to tuvim u glavu do samog izlaganja, bilo čega i onda opet isto. Nije rijetkost da je ljude trema držat prezentacije, ali čitanje u razredu je ipak wtf. Budem cijeli smiren, izustim prvu riječ i kao da sam naučio govorit jučer, baš neugodan osjećaj.
Meni je super što transeksualac ide nekom govorit da bude muško.
Nemogu svi izlagat pred publikom , isto kako nisu svi sposobni rjesavat mat. zadatke u glavi brzo , isto kako neki nemogu brzo trcat.
Glupo je uopce raspravljat oko toga.
Electromaster
06-10-2013, 15:16
No dobro, zajebancija sa strane, ne znam gdje ti studiraš (?) ali mi na faksu imamo savjetovalište za studente koje se bavi upravo takvim stvarima. Psiholozi/pedagozi, nez tko je već tamo, tu su da ti pomognu naučit kako se riješit treme. Što je istina, samo po sebi neugodno tamo otić, al hej, i dalje je u long run bolje neg bit pička.
Osobno nez, mene isto uhvati trta pred izlaganje da ću neš sjebat, ali izbacim to iz glave sigurnošću da sam napravil dobar posao, nez. Generalno sam ponosan na svoje radove pa ih rado izlažem. :'(
Meni je super što transeksualac ide nekom govorit da bude muško.
Fan sam ironije.
Nije mene strah hoće li se to svidjet ikome, ili jel to liči na išta, nego me čisto strah :D Da o ne znam čemu pričam pred malo većom skupinom ljudi nije mi ugodno. Što je najgore, čini mi se da ide sve intenzivnije kako vrijeme prolazi, nadao sam se da će sa faksom možda nestat.
McPingvin_v2.0
06-10-2013, 16:31
Praksa, praksa, praksa.
Ako imaš s čim, snimaj se doma dok izlažeš nešto. Pogledaj si govor tijela - kako držiš noge, što radiš s rukama, gledaš li u pod. Analiziraj to i vidi što ne valja. Idući put probaj to kontrolirati. Ponavljaj beskonačno.
Što ćeš više vježbati, to ćeš manje imati problema, bili oni gledanje u pod ili pucanje glasa. Drugog načina nema :)
Tako je. Ja sam isto znala imati veliku tremu pred 30-40 ljudi, al' ja sam svoju razbijala smijanjem i onda sam se ispričavala što se smijem. Imali smo profesore kojima je to bilo OK, ali NIKAKO ne preporučujem da to radiš.
Ono što mi je pomagalo je da ne gledam pojedine ljude, nego ih onako prelijećem pogledom sve, kao masu i pazim na ono što govorim; a ako tema nije jako ozbiljna, malo se nasmiješim da mi se glas opusti i obavezno postavljam pitanja dok izlažem, nekako dok odgovaraju stignem skupiti sama sebe.
Ali da je srce tuklo kao ludo, je.
Kasnije je praksom sve postalo super i trema je nestala, pogotovo kad upoznaš ljude pred kojima izlažeš.
McPingvin_v2.0
06-10-2013, 17:07
Poanta je da sve prelijećeš pogledom, a ne da gledaš ponaosob ljude. Nikad se ne fokusiraš na jednu osobu kad držiš predavanje.
To sam skužio jer se prelako zbunim ako nekoga gledam duže od sekunde :) Ako se uspijem uživit u temu onda me zna proći trema tokom izlaganja, ali početak je uvijek gadan :D Rekla mi je profesorica iz komunikacijskih vještina da se masu često češem po glavi, što mi je bio ogromni lol jer nijednom nisam primjetio da sam to napravio :D
McPingvin_v2.0
06-10-2013, 19:44
Da, zato sam ti i rekao da se snimaš (ili da te netko drugi snima). Puno lakše skužiš te stvari i onda možeš raditi na njima :)
De koji krinđ bi mi bio da sam sebe gledam kak uzjebano izlažem :) Dobro, bolje gledat sam sebe neg da me drugi gledaju.
Najbolje gledat taman iznad publike i nikog u oči.
McPingvin_v2.0
06-10-2013, 20:37
Je, užasan je krinđ, ali je najbolji način da naučiš. Moraš vidjeti greške da bi ih znao ispraviti :)
Ma razumijem ja njega. Nije jedini koji mi je rekao što te ima bit strah, te ljude znaš, itd. I onda si ja to tuvim u glavu do samog izlaganja, bilo čega i onda opet isto. Nije rijetkost da je ljude trema držat prezentacije, ali čitanje u razredu je ipak wtf. Budem cijeli smiren, izustim prvu riječ i kao da sam naučio govorit jučer, baš neugodan osjećaj.
I know the feeling, meni se takvi simptomi pojave u početku, ali kad počnem brbljati nestane. Dok sam studirao engleski sam se nagledao svakvih loših i odličnih prezentacija. Ja sam spadao u one koje hvale :D Ne znam iz kojeg predmeta držiš seminar/prezentaciju, ali pokušaj slijediti ovih par točaka:
- drži papire na minimumu; ne čitaj s njih osim ako nije neki konkretni citat. Ako si napravio prezentaciju na PowerPointu, vjerojatno već znaš ključne stvari pa ne trebaš čitati s papira. Uostalom, što više "zapneš" za papir teže se od njega odvojiti za vrijeme izlaganja što je jako gadno
- gestikuliraj; ne moraš lamatati kao talijan, ali pokazivanje rukama i prstima je više nego poželjno
- ne drži prezentaciju kao da odgovaraš profesoru na ispitu nego kao da studentima nešto objašnjavaš; znači, fokusiraj se na dijalog, učini to publici zaniljmljiv, a ne jednoj osobi koja ionako zna o čemu pričaš
- ne pretjeruj s podacima i detaljima; istakni samo ekstreme
- ubaci pokoju šalu u cijelu stvar ili nabaci neki ironičan komentar (kad već imaš problema s izlaganjem počni s "ispričavam se ako kolabiram usred prezentacije jer me puca užasna trema")
- na PP prezentaciji stavljaj natuknice i slike; s tekstom ne pretjeruj osim ako za to baš nema potrebe (ako citiraš nekoga, recimo)
- u PP prezentaciji nastoji izbjegavati brojčane podatke; radi grafove jer se vizualno puno lakše objasni negoa putem tablice s 50 brojeva
Ajd, riješi to :D
Dobro, a kako da se rijesi treme?
Pa ako bude zadovoljan održanom prezentacijom onda neće imati toliko treme od sljedeće :D
McPingvin_v2.0
06-10-2013, 21:29
Praksom. Meni je isto prva trema bila da sam se tresao k'o budala. Svaki idući put sve manje :)
Hvala Pingu und Aerial, valjda će bit nešto od toga :) Ja to inače u glavi preuveličavam i samo prelistavam grozne scenarije, tako da u stvarnosti ne može bit loše koliko meni mozak misli da može :D
Ma najgore je kad uđeš sam sebi u glavu, uzjebeš se i nemoš se opustit.
Znam neke teže slučajeve. Moj prijatelj dobiva baš prave napade panike u razmin socijalnim situacijama, onda se uzjebe, zove hitnu... Moro je i od faksa odustat jer nije mogo održavat prezentacije ni odlazit na predavanja.
Uglavnom, takve stvari su self fulfilling prophecy. Ako misliš da ćeš bit uzjeban dok prezentiraš, vrlo vjerojatno hoćeš. Ak ćemo ulazit malo dublje u "psihu", najbolje bi ti bilo da svaki dan vježbaš razne socijalne vještine. Pokušavaš pričat sa doslovno svima, blagajnicom u konzumu (ili Tomiju hehe), bakom koja šeta psa, likom dotebe na predavanju itd. Kreneš polako i s vremenom se riješiš socijalne anksioznosti, pa ti i stvari kao javno govorenje postanu manji problem.
A što se tiče nekog najbržeg rješenja, jedino što mi pada na pamet je da predavanje naučiš baš onak savršeno. Da si potpuno siguran u sve što govoriš i da si potpuno pripremljen. Kod kuće naglas prezentiraš par puta da vidiš kak ti ide i da smanjiš rizik sjebavanja vezanog uz samo gradivo na minimum.
Electromaster
06-10-2013, 23:48
Ja mislim da pola ovog foruma treba gledat WataMote.
Ili barem Welcome to the NHK.
McPingvin_v2.0
07-10-2013, 09:26
Nyaa~
Neven <R>
07-10-2013, 09:47
Ionak te nitko neće slušati, tak da nema potrebe za uzrujavanjem
StormCr0w
07-10-2013, 10:22
Ja mislim da pola ovog foruma treba gledat WataMote.
mrš:(((((((((((((((((((((((((((((((((((
Ma najgore je kad uđeš sam sebi u glavu, uzjebeš se i nemoš se opustit.
Znam neke teže slučajeve. Moj prijatelj dobiva baš prave napade panike u razmin socijalnim situacijama, onda se uzjebe, zove hitnu... Moro je i od faksa odustat jer nije mogo održavat prezentacije ni odlazit na predavanja.
Uglavnom, takve stvari su self fulfilling prophecy. Ako misliš da ćeš bit uzjeban dok prezentiraš, vrlo vjerojatno hoćeš. Ak ćemo ulazit malo dublje u "psihu", najbolje bi ti bilo da svaki dan vježbaš razne socijalne vještine. Pokušavaš pričat sa doslovno svima, blagajnicom u konzumu (ili Tomiju hehe), bakom koja šeta psa, likom dotebe na predavanju itd.SKreneš polako i s vremenom se riješiš socijalne anksioznosti, pa ti i stvari kao javno govorenje postanu manji problem.
A što se tiče nekog najbržeg rješenja, jedino što mi pada na pamet je da predavanje naučiš baš onak savršeno. Da si potpuno siguran u sve što govoriš i da si potpuno pripremljen. Kod kuće naglas prezentiraš par puta da vidiš kak ti ide i da smanjiš rizik sjebavanja vezanog uz samo gradivo na minimum.
Ovo mi je već puno puta palo na pamet i samo zablokam. Doslovno bi htio nekog lika pitat nešto, ili prokomentirat, ali jednostavno ne ide. Frustrirajuće jako, pogotovo kad mislim da mogu nešto pametno reć :)
Ma je, to zna bit sjebano dok se ne navikneš. Al' onda odi još korak unazad. Dođeš u trgovinu i pitaš prodavačicu jel' imaju taj i taj broj cipela, jel' imaju ovakve ili onakve hlače i takve stvari. Nešto što je potpuno normalno pitanje, a opet je razgovor sa nepoznatom osobom. Onda možeš pitat random ljude jel' znaju gdje u blizini ima pošta ili dobar kafić ili gdje staje bus. Kad ti takve stvari postanu normalne onda je puno lakše pričat sa random ljudima o random stvarima. "Sladak pas, kako se zove?" "Aha, aha, lijepo ime, super bi se slagao sa mojom Belom" i takva sranja :) Shvatiš s vremenom da su ljudi puno otvoreniji i da te osuđuju puno manje nego što misliš.
Znam ja već sad da su takvi ljudi, samo što je očito jedno znat, a drugo primjenit :) Ali hvala na primjeru, mogao bih i to počet forsirat sad. Kad bolje razmislim nije problem samo u javnom nastupu, već i u običnoj komunikaciji sa nepoznatim ljudima :)
SharpDressedChevap
07-10-2013, 11:39
Najbolje ti je čak i bit naporan pa tako maltretirat ljude :)
Karlo_from_Bjelovar
07-10-2013, 12:04
way to encourage him! ;D
StormCr0w
07-10-2013, 12:27
Zato tebe nitko nevoli.
SharpDressedChevap
07-10-2013, 12:38
Zato tebe nitko nevoli.
Vole me, vole
Tko bi volio dugokose fegete?
StormCr0w
07-10-2013, 12:41
Ostali fegeti :3
cham3leon
08-10-2013, 17:22
Ovo. Ja mrzim prezentirat pred ljudima i ful mi je neugodno svaki put, čak i ako ih poznajem, ali nemam pametnije metode nego toliko razradit prezentaciju u detalje da unaprijed isplaniram baš sve i posložim predavanje tako da izbjegnem sve šanse za pogrešku ili zastajkivanje.
Obično mi svejedno bude neugodno, ali bar uspijem održati flow prezentacije toliko da se možda ne primijeti toliko. A i više ljudi mi je reklo da mi na kraju dobro ispadnu, tako da je valjda sve u pripremi.
Također, nemoj složit nikad ppt s kojeg doslovce čitaš. Stavi si u njega natuknice za koje napamet naučiš kako ćeš ih objasniti i što reći vezano za njih, ali nikad ništa predugo jer se možeš spotaknuti.
The Great Duck
19-10-2013, 18:49
Tko sve ovdje pjeva?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P3-Dkgti7Xw
Ripper, Gobac, Bare, Bogović, Mile i tko još?
TeraBajt
21-10-2013, 08:50
ne znam jel ovo frontmen od kojota
Tko sve ovdje pjeva?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P3-Dkgti7Xw
Piše odma u deskripšnu "Uploaded on May 6, 2011
nastupaju: Davor Gobac, Goran Bare, Davorin Bogović, Mile Kekin, Dubravko Ivaniš Ripper"
The Great Duck
25-10-2013, 16:36
:roll:
I da, je tip iz Kojota tamo.
Electromaster
26-10-2013, 12:19
Gdje u Zg mi je najbolje napravit vitrinu po narudžbi? Da nije preskupo i da ima dostavu.
Kol'ko posebna mora biti vitrina da ne možeš otići u neki salon namještaja i kupit neku gotovu?
Anyways, jel LEDSlošiji od LCDSmonitora i koliko?
Explain me like I'm 5.
cham3leon
26-10-2013, 16:54
Manje troši i ima mnogo bolji kontrast. I tanji je puno. Ako ti to ne smeta, i LCD je ok. Nije baš velika razlika ako nisi perfekcionist za sliku.
Mami je krepao njen LCD i sad ima u ponudi nekih jeftinih LED, a kak' nismo baš pri lovi zanima me jel' mogu i takav uzet.
edit: mama nije perfekcionist za ništa
cham3leon
26-10-2013, 17:06
Mislim da je u svakom slučaju LED mnogo bolji od LCD-a običnog. Ako ti je LED jeftinija opcija, mislim da ne možeš fulat.
Aha, a kul onda :D Thanks.
Electromaster
26-10-2013, 19:19
Kol'ko posebna mora biti vitrina da ne možeš otići u neki salon namještaja i kupit neku gotovu?
Iskreno nemam pojma, ali ove koje sam gledao na stranicama raznih salona su sve neke fensi šmensi i time ful skupe, meni treba neka najšitnija. I to ne misim na komodu s vitrinom, tj staklenim vratima, nego onu izložbenu koja je ful od stakla/pleksiglasa i drže ju samo rubnice.
Također stvar je dimenzija, trebaju mi dimenzije koje imam gdje smjestit, kao i određen broj polica. Ta sranja u salonima, bilo vitrine ili bilošta uvijek dolaze sa premalim brojem polica, pa imaš razmak pola metra od jedne do druge. Kaj će mi to.
Anyways, jel LEDSlošiji od LCDSmonitora i koliko?
Explain me like I'm 5.
Lošiji je za 7
Electromaster
05-11-2013, 23:33
Zna li netko kakav dobar program za izradu grafova i slično? Na statistici su nas ostavili da se snalazimo, a Word i Excel nije da baš pucaju od opcija.
Za početak, treba mi nešto što može napravit boxplot...
Neven <R>
06-11-2013, 07:15
Ak znaš imalo programirati, uzmeš si R ili python s matplotlib i slično
cham3leon
06-11-2013, 07:20
http://matplotlib.org/examples/pylab_examples/boxplot_demo2.html
Evo gotov primjer.
Neven <R>
10-11-2013, 17:38
Kaj moram napraviti da dobijem radnički pokaz u ZET-u? Tj. ak već imam onu karticu iz studentskih dana je'l dovoljno samo "napuniti" na kiosku ili moram ponovno kroz cijelu tu proceduru prolaziti?
Neven <R>
10-11-2013, 18:34
Dobro, i onda?
FaTaL_mRkvA
11-11-2013, 17:51
Pa dođeš tam i kupiš valjda...Mislim da čak nemoraš radit ako misliš na OPĆI pokaz...
Electromaster
12-11-2013, 00:27
Čisto informativno, bi li tko ovdje iz Zg kupio PS Vitu, minimalno korištenu, s punjačem, AR kartama, orginalnom kutijom sa svim papirićima u njoj, ali bez memorijske za nekih... Nez, 1400kn?
Trebaju mi pare pa razmišljam o prodaji, a ako si ostavim memorijsku sa igrama i sejvovima lako mogu samo kasnije kupit onu novu verziju. I tak neću vjerojatno niš pametno igrat dok ne dođe GR 2.
Pa pošto se mogu nać ovakve stvari
http://www.njuskalo.hr/ps2-konzole/ps-2 ... as-3826457 (http://www.njuskalo.hr/ps2-konzole/ps-2-eye-toy-kamera-igra-mac-zapakirano-racun-oglas-3826457)
Teško da ćeš nać kupca za toliko para.
Windwalker
12-11-2013, 00:34
Zavvi prodaje novu novcatu za 1309.74 kuna, tak da teško.
Osim ak nije 3G, ali ne znam kome to treba.
EDIT
Sad tek vidim da je Loki stavio još bolji deal.
Electromaster
12-11-2013, 00:35
Iskreno nemam pojma kako se cijene sad kreću, moja je kupljena u Supernetu a tamo ju još drže za malo manje od 2000kn. :^)
Moja nije 3G, jer ko što reče, kome to treba. Uz naše cijene neta popilo bi ti sve pare u pol sata, samo da probaš skinut neki gejm s PS Storea.
evo baš naletio na ovo :P
http://www.hcl.hr/forum/hcl-e-mart/k-psvita-i-3ds/
Electromaster
15-11-2013, 02:57
AAAARGH!
Imam za zadaću pronać neki random user manual za neki software na engleskom il na hrvatskom, u PDFu ili tak nešto, ali jebeno ništa ne uspijevam nać za skinut. :'D
Sva uputstva i halp su, ak ih se uopće može nać na rvackom, integrirana u sajt programa i onak rastavljena po pitanjima il neš, nema nigdje za skinut user manual.
Može pomoć? Dakle nekakva uputstva, .PDF ili .doc, za bilošto od Officea pa do Irfanviewa lel, samo da ima rvacka i engleska verzija, i da je negdje od 20-50 stranica dugo.
Fakat mi ništa ne pada na pamet.
thonchek
15-11-2013, 07:37
Mislim da se ovo slaže tvojem opisu u postu
http://help.adobe.com/en_US/reader/usin ... X_help.pdf (http://help.adobe.com/en_US/reader/using/reader_X_help.pdf)
Electromaster
19-11-2013, 21:09
Ah, nađoh na kraju neki Joomla user guide... :)
Novo pitanje: još od prošle godine imam šaku siće, kovanica u eurima i funtama od napojnica s posla i tak to. Sve od funte do centa. Ima li neka mjenjačnica koja bi sve to razmjenila u kune? Bezveze mi se mota po sobi.
Ili da si uplatim na devizni, pa onda otkupim u kunama...
Kovanice meni nisu htjeli razmjenit niti u jednoj mjenjacnici. Za drugu opciju nisam siguran.
imal sam cirka 6 eura doma siće i htio promijenit u kune po tečaju kojem je tada bio, al frajer je rekal da tak male cifre ne mjenjaju nego otkupljuju, tak da sam po euru dobio 5 kuna umijesto 7,52 kn
SharpDressedChevap
26-11-2013, 12:49
Imam prilično debilan problem. Imam neki smećasti miš, spojen na prednji USB zato jer ima tendenciju da prestane raditi svako pola sata, nekad toga ne bude po mjesec-dva, nekad stalno.
U zadnje vrijeme na zvučnike čujem onaj glupi zvuk (tudu-tudu-tudu - ono što se čuje kad vas netko zove na mobitel pa obližnji uređaji "reagiraju") i baš usred toga se ugasi miš. Dnevno barem 10 puta. Bonus bodovi za glupost je to što sve tipke na njemu rade, ali se kursor jednostavno ne miče dok ga ne iskopčam i nabijem nazad. Smeće ogromno. Jel miš ili nešto veće?
cham3leon
26-11-2013, 15:21
Na drugim portovima isto zajebava?
SharpDressedChevap
26-11-2013, 16:08
Mislim da je. Sjećam se da sam se nešto zajebavao oko tih USB portova i da na stražnjim ne bi radio uopće nekada, pa je zato sad na prednjem.
cham3leon
26-11-2013, 19:07
A onda je valjda miš. Da nije USB konektor od miša sjeban pa da gubi kontakt?
Situacija je iduca, imam matx maticnu, ovu iz siga, i htio bi uzet cpu cooler (katana 4 ili Arctic Cooler 13). I sta mene sad pati? Posto su mi RAMi odma do CPUa, ne znam da li bi mi takav cooler uopce stao. Di to mogu onda provjerit?
Spržim DVD/CD na laptopu (neki crtići), na laptopu radi, ali na DVDu ne. A na DVDu rade neka sranja koja su kupljena npr. na kiosku. Zašto?
DVD čita samo određene formate. Ne razumijem se više u to, al' mislim da ti DVD mora bit "divx" ili mora "čitat divx" ili tako nešto da bi samo mogo ubacit dvd sa fajlom i pustit ga. Moraš konvertirat .mp4 ili .avi ili u kojem ti je već formatu crtić i prebacit ga u neki format koji tvoj dvd podržava. Najlakše ti je skinut neki dvd converter i guglat koji format tvoj dvd čita.
Ma da, skuzio sam, iz .mp4 sam u .avi i radi. Nisam mislio da neće .mp4 podržavati, ali dobro. Hvala.
Moze pomoc, uzimam lap za rodaka koji ce mu sluziti gotovo iskljucivo za internet.
Oglas:
"Prodajem prijenosno računalo Toshiba Satellite L30-101. Računalo je očuvano. Baterija kratko traje te ju je potrebno zamijeniti. Instaliran Windows 7.
Procesor: Intel Celeron 1.46GHz
Memorija: 2GB DDR2 PC5300
HDD: Western Digital 320GB
Grafika: ATI Radeon Xpress 200M
500kn"
Pitanje je ako mogu kako na licu mjesta nekim softverom napravim "pregled" da vidim ako sve stima, ili, ako pali da vozim?:)
Worthaur
04-12-2013, 15:51
Imam devizni racun. Otisao danas u banku uplatiti na njega 100kn. Zenska mi uplatila 100 eura greskom. Kolke su sanse da ce se to otkrit?
croat1gamer
04-12-2013, 17:08
Uplati jos nes novaca, kupi nes lijepo na steamu. Nisi nis skuzio.
Otkrila je ona to kasnije, ne brini. Teoretski se možeš napraviti blesav i reći da ti nisi skužio, al' zavisi od politike banke da li će ta žena to platiti iz svog džepa ili kako već će rješiti to sa voditeljem poslovnice.
edit: tako je barem bilo u pbz-u
Imam devizni racun. Otisao danas u banku uplatiti na njega 100kn. Zenska mi uplatila 100 eura greskom. Kolke su sanse da ce se to otkrit?
Budi posten i odi u banku i reci sto se desilo i problem rijesen. Koji ce ti kurac pare koje nisu tvoje ?
Worthaur
04-12-2013, 18:15
Kako koji ce mi, para uvijek treba. Al to sam i napravio, jer zenskoj bi uzeli od place najvjerojatnije, tak da je rijeseno.
Stari mi ovaj mjesec slavi 60. rođendan, ajd neki prijedlog šta bi mu mogao uzeti, ne bih baš nešto previše skupo, ali i ne poklone kao što su kravata, košulja, miris ...
Pa reci nam nešto o njemu? Šta voli? Možda neku dobru knjigu?
Electromaster
04-12-2013, 22:57
Uvijek mu se možeš iselit iz kuće.
Voli glazbu, ali to mi je malo glupo kupovat jer već ima puno cd-ova, stare filmove, to isto.
... možda i uzmem neku knjigu, to bi bio onako neočekivan poklon!
Ma dobro, već ću smislit nešto.
Windwalker
05-12-2013, 14:10
PS4
accursed
12-12-2013, 00:03
ima tko kakva iskustva s ronisom? planiram kupiti komp a izbori su mi links i ronis..
Ronis prodaje zvučnike i telke. Tko bi tamo htio kupiti komp?
beba nema zvečku
13-12-2013, 13:12
s kojim browserom da zamjenim operu 12?
McPingvin_v2.0
13-12-2013, 15:20
Netscape.
cham3leon
13-12-2013, 15:24
QTWeb
Windwalker
14-12-2013, 00:11
s kojim browserom da zamjenim operu 12?
Operom 13, kad dođe.
A do onda ostani na 12.
Sonic_Moronic
14-12-2013, 00:15
Baš sam nedavno koristio novi Firefox i gotovo se krenuo smijati kad sam skužio da još uvijek nema default shortcute za zoom in/out, ili barem nikakve razumne. I moraš otvorit novi prozor za private browsing.
Onda još netko proba reći da taj browser išta valja i da je bolji od Opere.
Firefox je najbolji browser.
Sonic_Moronic
14-12-2013, 00:18
Reci mi to u lice i vidi što će se desiti.
Firefox je najbolji browser.
+1, iako se crasha puno vise od chroma, mislim da nikad necu prec na chrome :D
StormCr0w
14-12-2013, 00:38
Slažem se.
Meni Chrome služi za one trenutke kad se Firefox crasha. Dovoljno je reći da oba koristim svakodnevno :D
cham3leon
14-12-2013, 00:44
Reci mi to u lice i vidi što će se desiti.
Ništa.
Neven <R>
14-12-2013, 08:29
Baš sam nedavno koristio novi Firefox i gotovo se krenuo smijati kad sam skužio da još uvijek nema default shortcute za zoom in/out, ili barem nikakve razumne.
ctrl mouse scroll ili ctrl +/-
SharpDressedChevap
14-12-2013, 08:47
Koristio sam Firefox dugo vrijeme i znao bi se crashat katkad, a nakon nekog apdejta mi je skroz poblesavio sa svim postavkama... sad sam na Chromeu i nemam nikakavih problema. Nikakvih. Chrome mi je bolji.
meni na chrome-u na nekim youtube video-ima nema zvuka, zna li netko razlog? isti video radi normalno na drugim browserima.
Problem je u tome što ne koristiš Firefox.
cham3leon
23-12-2013, 14:54
Zašto izdavači stavljaju region lock za neke igre? Šta ne bi bilo bolje da se prodaju svuda u svijetu i donesu više para?
Arbiter of Change
23-12-2013, 14:55
Zbog Rusa.
Wolfwrath
27-12-2013, 19:18
Zašto izdavači stavljaju region lock za neke igre? Šta ne bi bilo bolje da se prodaju svuda u svijetu i donesu više para?
Reci to EA-u, koji se lijepo prosrao s time da je dao jefinije BF4 u Meksiku, pa su svi živi preko proksija tamo kupili.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.