PDA

Pogledaj cijelu verziju : Glupa pitanja

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18

Neven <R>
07-03-2013, 07:55
[quote="Sgt. Bull":3axb8vze]Ne ako imaš dobar mobitel. Tipa ajfona. I ne, ne zajebavam se. Barem po tom pitanju to čudo owna bogove jer nije spor ko...
Koncept toga, ne zato jer je sporo. Internet se koristi kad sjedneš za računalo, sve ostalo je tužan dokaz da više ne znamo funkcionirat bez toga.[/quote:3axb8vze]
Zašto? Ova tvoja izjava je otprilike retardirana ko da veliš "telefon se koristi u kući, sve ostalo je tužan dokaz da više ne znamo funkcionirat bez toga." I tako možemo za svaki oblik komunikacije ikad izumljen

cham3leon
07-03-2013, 09:04
Pa ja se nadam da će sa savitljivim ekranima doći i uređaji koji će imati ekran veličine omanjeg tableta a moći će se presaviti u nešto džepno, pa će mobilni internet biti puno ugodniji za korištenje.

Hexfire
07-03-2013, 09:38
Prvo nam moraju moraju uvaliti naočale i 1" satove na kojima ćemo vidjeti fejs updejtove, a tek onda možemo dalje na nešto stvarno korisno.

accursed
07-03-2013, 11:16
porez u sloveniji je 20%?

Gu$ht3r
07-03-2013, 13:47
ako mislis na pdv da, 20%.

Herr Schnitzel
07-03-2013, 15:47
Zašto? Ova tvoja izjava je otprilike retardirana ko da veliš "telefon se koristi u kući, sve ostalo je tužan dokaz da više ne znamo funkcionirat bez toga." I tako možemo za svaki oblik komunikacije ikad izumljen
Da, mislim da se i telefon koristi doma. Kad sam vani sam vani. Mobiteli, poruke i zivkanje su mi se toliko popeli nakurac da mobitel više ni ne palim.
S tom "komunikacijom" smo uspjeli isisat sav gušt iz socijalne interakcije. Kad je nastala potreba da svi znamo za svakog di su 24/7?

McPingvin_v2.0
07-03-2013, 15:59
Otprilike 1998. godine (http://www.imdb.com/title/tt0120382/).

StormCr0w
07-03-2013, 16:02
Dobar film.

Herr Schnitzel
07-03-2013, 16:03
Otprilike 1998. godine (http://www.imdb.com/title/tt0120382/).
Dobra :)

McPingvin_v2.0
07-03-2013, 16:05
Realno je. Trumanov šou je bio inspiracija za Big Bradra, tu je sve krenulo nizbrdo.

Neven <R>
07-03-2013, 16:31
Da, mislim da se i telefon koristi doma. Kad sam vani sam vani. Mobiteli, poruke i zivkanje su mi se toliko popeli nakurac da mobitel više ni ne palim.
S tom "komunikacijom" smo uspjeli isisat sav gušt iz socijalne interakcije. Kad je nastala potreba da svi znamo za svakog di su 24/7?
Ne kužim. Još uvijek imam istu socijalnu interakciju + ekstra zbog toga što mi omogućuje tehnologija (recimo ak se želiš s neki negdje naći UŽIVO, al oboje niste doma). Sad da'l me zanima svaki put kad pingvin sjedne u kafić da mi se pojavi u facebook feedu, baš i ne, al po meni prednosti su veće od gubitaka i sve se može isključiti po potrebi.

cham3leon
07-03-2013, 17:10
[quote="Neven <R>":1x2ot0rc]Zašto? Ova tvoja izjava je otprilike retardirana ko da veliš "telefon se koristi u kući, sve ostalo je tužan dokaz da više ne znamo funkcionirat bez toga." I tako možemo za svaki oblik komunikacije ikad izumljen
S tom "komunikacijom" smo uspjeli isisat sav gušt iz socijalne interakcije. Kad je nastala potreba da svi znamo za svakog di su 24/7?[/quote:1x2ot0rc]

Ovo bi bila čista hipsterština. Vjerojatno isti modus razmišljanja koji imaju entuzijasti koji lete balonima, rekonstruiraju parne strojeve i restauriraju stare aute ili se igraju američkog građanskog rata. "U to doba [aktivnost/djelatnost]Snije bilo [tehnologija], kad su to izmislili, izvukli su svu čar iz [aktivnost/djelatnost]Si sad to više nema smisla".

Ok, tebi se osobno ne sviđa, kao što se meni jednog dana neće sviđati električni auti i kao što mi se hibridni već danas ne sviđaju i ne volim ih, ali da je to dobra tehnologija, je. Nemam pojma o kakvoj potrebi za praćenje ljudi pričaš. Ja imam normalno upaljen mobitel uvijek sa sobom jer je genijalno što mogu neovisno o tome gdje sam javiti nekome što se dogodilo ili isto tako dobiti informaciju od nekog drugog, ali nitko ne može pomoću njega saznati gdje sam, niti ja imam potrebu tražiti gdje je itko drugi. Ako pričaš o ljudima koji te dosađuju na mobitel, to je druga stvar koja nema veze s time. Tako te mogu i doma dosađivati na fiksni, svede ti se na isto.

Osim toga, potreba da se zna gdje je tko 24/7 postoji stoljećima, samo što sad imamo mnogo bolje alate za to. Iste one babe koje su prije 100 godina na placi dijelile tračeve o ljudima iz cilog mista su tadašnji ekvivalent facebook ovisnika koji sad mogu naći više tračeva brže.

StormCr0w
07-03-2013, 17:28
Ja imam normalno upaljen mobitel uvijek sa sobom jer je genijalno što mogu neovisno o tome gdje sam javiti nekome što se dogodilo ili isto tako dobiti informaciju od nekog drugog, ali nitko ne može pomoću njega saznati gdje sam, niti ja imam potrebu tražiti gdje je itko drugi.

Jesi ti novinar?

Herr Schnitzel
07-03-2013, 18:48
Ćemo vidjet kroz 20-30 godina, kad trenutna novorođenčad poraste.
Ja brijem da ću proklinjat dan kad je izmišljeno išta naprednije od kotača.

MILF hunter
07-03-2013, 18:52
Ja čak i razumijem šniclu, al' opet, sve to ovisi i s kakvim ljudima si u svakodnevnom kontaktu.

Mene najviše nervira kad netko nosi mobitel na nogomet, pa svako malo radimo stanku da se lik javi na mob. Pa jebote, na nogometu si, očito si nedostupan i nije vrijeme za besmisleni chat s curom ili kime već. Kad bi bar takvi otišli zbog nečeg važnog što nisu predvidjeli, smrtnog slučaja ili čega već, al' ne. Par riječi i bok, nastavi se igrati i nešto kasnije opet. Jebena katastrofa.

Ili npr. kad izađem van pa za stolom vidim dvoje ili troje likova koji se ne odvajaju od mobitela. Mislim, makneš se od kompa da bi i u birtiji visio na fejsu. Prvo sam mislio da sam staromodan, ali sad mi je to jednostavno morbidno. Fejs je njihova pozornica, sve se mora u sekundi apdejtati inače... Inače šta? Koga boli jebeni kurac?

Ili kad poznanik odmah pri ulasku u birtiju ničim izazvan vadi mob tek toliko da bude spreman za ekspresno spajanje na net ako subotnja pijanka to bude zahtjevala. Ono, wtf...

Što je najgore, neki se ni uz fejs i nekoliko mobitela ne mogu naučiti da nije pristojno kasniti.

Potreslo me je sve to sad :(

Na kraju ispada da Einstein nije bio daleko od istine.

Herr Schnitzel
07-03-2013, 18:55
Ajde da netko razumije.

Sonic_Moronic
07-03-2013, 19:00
Jep, to mi je uvijek najbolje kad se izlazak pretvori u to da svatko bulji na svoj fejsbuk.

Neven <R>
07-03-2013, 19:02
Mora da je to zabavan izlazak.

Also, prerano vam je još da se ponašate ko stari prdonje. Ima vremena za to, a bit će i puno novih tehnologija na koje ćemo se žalit.

Xero
07-03-2013, 19:04
Isuse vi ste toliki hipsteri da vam je i tehnologija previše mainstream.

Kid A
07-03-2013, 19:04
Sjecam se ja u moje doba...

McPingvin_v2.0
07-03-2013, 19:21
Sad da'l me zanima svaki put kad pingvin sjedne u kafić da mi se pojavi u facebook feedu, baš i ne, al po meni prednosti su veće od gubitaka i sve se može isključiti po potrebi.
Znam ekipu koja se čekira... NA SVE. Ono, ide od Importanea do trga: Importane centar, Glavni kolodvor, Zrinjevac, Trg bana Josipa Jelačića. Ide tramvajem od Trga do Maksimira? Check in na svakoj tramvajskoj. Vjeruj mi, ovo moje je čisto kulturno.

kao što mi se hibridni već danas ne sviđaju i ne volim ih, ali da je to dobra tehnologija, je.
Nije, ali vrijedilo je pokušati.

StormCr0w
07-03-2013, 19:23
Sjecam se ja u moje doba...

wtf 29 godina?!

Mislio sam da imaš 24-25 lol

Electromaster
07-03-2013, 19:54
[quote="Neven <R>":6hnasmos]Sad da'l me zanima svaki put kad pingvin sjedne u kafić da mi se pojavi u facebook feedu, baš i ne, al po meni prednosti su veće od gubitaka i sve se može isključiti po potrebi.
Znam ekipu koja se čekira... NA SVE. Ono, ide od Importanea do trga: Importane centar, Glavni kolodvor, Zrinjevac, Trg bana Josipa Jelačića. Ide tramvajem od Trga do Maksimira? Check in na svakoj tramvajskoj. Vjeruj mi, ovo moje je čisto kulturno.[/quote:6hnasmos]

Zato treba na fejsu imat ljude koji nikad ne idu nigdje.

Mada iskreno, od svih random ljudi s faksa koje sam addao, nisam još primjetio da je itko takav retard da stalno kenja gdje je. Onak, koga vi to imate na fejsu bokte? Retardirane trinaestogodišnje bratiće/sestrične? :(

Chupacabra
07-03-2013, 20:00
Ja jos uvijek imam kasetofon i fotoaparat na film

Hexfire
07-03-2013, 20:01
Još uvijek nemam fejs.

Electromaster
07-03-2013, 20:07
Ja sam ga napravio kad sam upisao faks, ono, na grupama imaš sve skripte, tekstove i čudesa ikad.

StormCr0w
07-03-2013, 20:11
+1

Samo za srednju.

Also, imam 70 prijatelja i ni jedan ne kenja kao gorespomenuti.

McPingvin_v2.0
07-03-2013, 20:12
[quote="Neven <R>":mp9skues]Sad da'l me zanima svaki put kad pingvin sjedne u kafić da mi se pojavi u facebook feedu, baš i ne, al po meni prednosti su veće od gubitaka i sve se može isključiti po potrebi.
Znam ekipu koja se čekira... NA SVE. Ono, ide od Importanea do trga: Importane centar, Glavni kolodvor, Zrinjevac, Trg bana Josipa Jelačića. Ide tramvajem od Trga do Maksimira? Check in na svakoj tramvajskoj. Vjeruj mi, ovo moje je čisto kulturno.

Zato treba na fejsu imat ljude koji nikad ne idu nigdje.

Mada iskreno, od svih random ljudi s faksa koje sam addao, nisam još primjetio da je itko takav retard da stalno kenja gdje je. Onak, koga vi to imate na fejsu bokte? Retardirane trinaestogodišnje bratiće/sestrične? :([/quote:mp9skues]
https://foursquare.com/

Paran0a
07-03-2013, 20:36
+1

Samo za srednju.

Also, imam 70 prijatelja i ni jedan ne kenja kao gorespomenuti.

Ovo. Uklonio sam apsolutno sve koji me ne zanimaju i nemam se na sto zaliti.

Ispadas glup kad se zalis na takve pizdarije , a ti si taj koji ih je dodao i koji ih i dalje drzi na listi prijatelja.

TeraBajt
07-03-2013, 20:49
al kak onda gledate slike drolja? za to fejsbuk sluzi

meni su gg nove tehnologije tableti i sve to al od smartfona jedino ajfon. isprobo sam ove xperije i samsunge od frendova al nekak za mene budalu (ono fakat mi smartphone ne lezi u ruci i uzasno me iritira to stiskanje) je ajfon majka. jedino sto me iritira su ljudi koji sjede na kavi i svakih 10 sekundi provjeravaju fejsbuk ko da primaju signale iz svemira pa ne zele nesto propustit, d fak.

Azer
07-03-2013, 21:31
Ovo što je PR3D0 rekao, koji će vam k takvi ljudi. Mobiteli, fejs, internetovi, sve je to zakon, ako si prilagodiš svojim potrebama.

MILF hunter
07-03-2013, 22:01
Mnogi imaju sreće pa s takvim likovima nisu u kontaktu, ali oni koji jesu znaju kako je to, stvarno iritantno zna biti. Godine često nemaju veze s time, više ona attention whore osobina. Npr. bratić koji radi u t-comu; na netu je na poslu, u birtiji, doma, vani, svugdje... Pretpostavljam da mu je ušlo u naviku, jednostavno mora biti spojen. Nije to nešto zbog čega prekidam kontakt s ljudima niti je to nešto negativno samo po sebi, al' ono, stvarno mi smiješno nekad izgleda. Ne moram ni napominjati da je praktički jedina bitna razlika u načinu na koji on koristi mob u odnosu na način na koji sam ja koristio onu staru 3310 nokiu - fejs. Naravno, ako pod bitne funkcije ne računamo dostupnost informacije da se javlja iz ovog i onog mjesta, da je posjetio ovaj i onaj event... Kao da nekog boli kurac. Šta, neće te pustiti u birc dok ne provjere jesi li potvrdio dolazak preko fejsa?

Naravno, mnogima potpuno odgovara takva vrsta komunikacije i virtualne interakcije i to je posve ok, njihova stvar. Ali zvati nekoga hipsterom jer je isključen za vrijeme rekreacije, izlazaka, spavanja, roštilja, vožnje itd... Svašta. Na kraju krajeva, najmanje su tu "krivi" (pod navodnike jer to nije ništa negativno) facebook i sama tehnologija, to samo su sredstva pomoću kojih iz takvih likova izađe sve ono što bi vjerojatno izašlo i nekim drugim putem. Kao i kad čitaš komentare na neki članak i čudiš se kakve sve spodobe žive, internet je najmanje kriv tu.

SharpDressedChevap
08-03-2013, 00:22
Ma i bez obzira na to, ako izađeš vani negdje u kafić s 5-6 ljudi nepristojno je jebeno buljit u jebeni mobitel čitavo vrijeme.

Chupacabra
08-03-2013, 00:28
Ma i bez obzira na to, ako izađeš vani negdje u kafić s 5-6 ljudi nepristojno je jebeno buljit u jebeni mobitel čitavo vrijeme.

Ovo. Ovo mi uzasno smeta. Pa izasli smo da pricamo, a ne da sjedimo u tisini nabijajuci po ekranu :(

Lord Ragnarok
08-03-2013, 00:29
pa kad si s 5-6 ljudi u birtiji ne buljis u mobitel.
ak iams takvih priajtelja, malo si retardiran zajedno s njima

Sgt. Bull
08-03-2013, 00:43
U takvim situacijama je najpametnije da i ti izvadiš mobilni i narednih sat vremena se praviš da nešto kuckaš ^^)
Ili te više neće zvati u birtiju ili neće više vaditi mob :D

SharpDressedChevap
08-03-2013, 10:04
Bogami nisam ja retardiran nego taj koji tipka.
Onda su svi retardi po tom pitanju koji imaju smartphone.

Wolfwrath
08-03-2013, 22:28
Imam ja jednog frenda koji je sav u ekstazi tipkao i pričao dok smo bili u birtiji o nekom android updejtu koji si je stavio na smartphone. Onda smo ga skroz ismijali. Više to ne radi. GG.

Wolfwrath
09-03-2013, 19:13
Ok,evo jednog gejastog.
Furam srednje dugu kosu, onako do ramena. Zadnjih par centimetara mi je uvijek lagano zakovrčano prema van. Koji je najlakši način da si to izravnam?

croat1gamer
09-03-2013, 19:19
Odi na striženje. Otherwise, is not possible na neki odrziv nacin.

Jedno vezano uz kravate. Koji nacin vezanja da naucim?

Wishmaster
09-03-2013, 19:19
Furam srednje dugu kosu, onako do ramena. Zadnjih par centimetara mi je uvijek lagano zakovrčano prema van. Koji je najlakši način da si to izravnam?
Nema ga. Ili pretrpi i pusti kosu ko pravi muškarac ili pa reži.

StormCr0w
09-03-2013, 19:28
Kad smo već kod kose, nisam se šišao ~10 mjeseci :)))) Imam istih problema, ali bmk.
Zapravo, raste mi sve normalno osim jednog pramena iza svakoh uha koji se frče nutra pa izgledam ko elf.

McPingvin_v2.0
09-03-2013, 19:48
Jedno vezano uz kravate. Koji nacin vezanja da naucim?
Ovisi. Za obične situacije Windsor ili half Windsor, a ako imaš neku običnu kravatu i želiš ju učiniti posebnom preporučam Trinity ili Eldredge. Sve fora kravate (moja sa Zakoslavom Mrkovom, primjerice) veži na ove prve obične čvorove jer su same po sebi dovoljno posebne.

vukopas
09-03-2013, 19:57
Kad smo već kod kosa. Kosa mi je užasno gusta i ne mogu je nikako stilizirati, uvijek se vraća kak je bila. Osim kada se zaleži, e onda nema tog boga koji bi je vratio u normalno stanje. Rečeno mi je da ako ju pustim dužu da bi trebalo biti lakše, ali kurac, samo mi raste ogromni afro.

Što da činim? Ne želim buzz cut. :(

croat1gamer
09-03-2013, 19:58
Odmah nakon pranja ju pocesljaj u oblik koji zelis da ima i osusi ju nakon toga.

@ pingu- Trinity izgleda fora. Al se moze to onda zategnut/raspustit kad treba? Ne zelim da me jebe cijelo maturalno vece.

StormCr0w
09-03-2013, 19:59
samo mi raste ogromni afro.

Najbolja frizura svih vremena i još se žališ.

EDIT: Šta se neće oštetit kosa kad se češlja mokra?

McPingvin_v2.0
10-03-2013, 01:41
@ pingu- Trinity izgleda fora. Al se moze to onda zategnut/raspustit kad treba? Ne zelim da me jebe cijelo maturalno vece.
Ne, jednom kad ga zavežeš kravata ti je vječito u tom čvoru.

Razzarach
10-03-2013, 01:56
[quote="Neven <R>":639fv8tk]Zašto? Ova tvoja izjava je otprilike retardirana ko da veliš "telefon se koristi u kući, sve ostalo je tužan dokaz da više ne znamo funkcionirat bez toga." I tako možemo za svaki oblik komunikacije ikad izumljen

Ovo bi bila čista hipsterština. Vjerojatno isti modus razmišljanja koji imaju entuzijasti koji lete balonima, rekonstruiraju parne strojeve i restauriraju stare aute ili se igraju američkog građanskog rata. "U to doba [aktivnost/djelatnost]Snije bilo [tehnologija], kad su to izmislili, izvukli su svu čar iz [aktivnost/djelatnost]Si sad to više nema smisla".

Ok, tebi se osobno ne sviđa, kao što se meni jednog dana neće sviđati električni auti i kao što mi se hibridni već danas ne sviđaju i ne volim ih, ali da je to dobra tehnologija, je. Nemam pojma o kakvoj potrebi za praćenje ljudi pričaš. Ja imam normalno upaljen mobitel uvijek sa sobom jer je genijalno što mogu neovisno o tome gdje sam javiti nekome što se dogodilo ili isto tako dobiti informaciju od nekog drugog, ali nitko ne može pomoću njega saznati gdje sam, niti ja imam potrebu tražiti gdje je itko drugi. Ako pričaš o ljudima koji te dosađuju na mobitel, to je druga stvar koja nema veze s time. Tako te mogu i doma dosađivati na fiksni, svede ti se na isto.

Osim toga, potreba da se zna gdje je tko 24/7 postoji stoljećima, samo što sad imamo mnogo bolje alate za to. Iste one babe koje su prije 100 godina na placi dijelile tračeve o ljudima iz cilog mistaSsu tadašnji ekvivalent facebook ovisnika koji sad mogu naći više tračeva brže.[/quote:639fv8tk]
Podsjeca me na beggare u TES-u haha.

cham3leon
10-03-2013, 09:01
Beggari su to naplaćivali pa su bar zaradili nešto.

Azer
10-03-2013, 12:17
Kad smo već kod kosa. Kosa mi je užasno gusta i ne mogu je nikako stilizirati, uvijek se vraća kak je bila. Osim kada se zaleži, e onda nema tog boga koji bi je vratio u normalno stanje. Rečeno mi je da ako ju pustim dužu da bi trebalo biti lakše, ali kurac, samo mi raste ogromni afro.

Što da činim? Ne želim buzz cut. :(

Operi kosu u šamponu i poslije regenerator nabaci, ostavi par minuta i isperi. Ili kupi regenerator u spreju pa to nakon pranja kose nabaciš i ne ispereš. Onda osušiš kosu ručnikom sam malo, po potrebi gela staviš (imaš onaj Wet Look, taj kod mene pali, a isto imam gustu kosu) i pustiš da se osuši. I onda taftov crni lak i bombon.
Bar je meni tako.

StormCr0w
10-03-2013, 12:19
Azer talijan.

Carp
10-03-2013, 12:47
Ovaj snicl me iznenadjuje sa svojim stavovima "Telefoni su zlo hue hue, pricanje na isti je najlosija stvar poslje crkve hue hue." Kao oni jebeni amerikanci koju zive na livadama i protiv tehnologija, da me jebes nemogu se sjetit kak se zovu.

vukopas
10-03-2013, 13:02
@Azer i Croat1
Hvala

oni jebeni amerikanci koju zive na livadama i protiv tehnologija
Amiši? :D

Carp
10-03-2013, 13:08
E amisi jebeni da. Snicl je dio njih, garant. Cudi me kako i racunalo koristi.

StormCr0w
10-03-2013, 13:14
Ja bi najrađe da nema tehnologije i da živimo po šumama i gorama.

Sonic_Moronic
10-03-2013, 13:23
Ja bih bio plemić u sedamnaestom stoljeću sa nasljedovanom lovom pa da ne radim ništa, putujem Europom i posredujem sa intelektualnom elitom.

cham3leon
10-03-2013, 13:24
Telegraf je potpuno uništio pojam socijalizacije. Ja komuniciram isključivo poštom jer ništa ne može zamijeniti osjećaj guščjeg pera u ruci i mirisa kuverte.

Neven <R>
10-03-2013, 13:26
Ma daj ajde. Poštanske kočije su skroz depersonalizirale komunikaciju, prije smo slali vlastite glasnike koji su znali svaku osobu kojoj je poruka stizala. Sad odjednom isti lik dijeli stotine pisama, najljigaviji izum ikad.

Xero
10-03-2013, 13:28
Pismenost je pokvarila sve.

StormCr0w
10-03-2013, 13:30
Srećom si ti ostao neiskvaren.

cham3leon
10-03-2013, 13:31
A istina, bilo je lijepo kad smo koristili golubove pismonoše, to je bilo uljudno i osobno i ostavljalo je dašak radosti kad bi pustio svoje friško napisano pismo nebu pod oblake gledajući za njim daleko na horizont udišući svježi zrak pomiješan sa mirisom golubljeg dreka. Odista si bio povezan sa prirodom.

Sonic_Moronic
10-03-2013, 13:33
Dovraga vaša pisma i sotonski izumi, istinski način komunikacije je kad sam slao dimne signale rođacima u drugim plemenima.

cham3leon
10-03-2013, 13:52
Dovraga vaša pisma i sotonski izumi, istinski način komunikacije je kad sam slao dimne signale rođacima u drugim plemenima.

Daj prestani, jebote nije više smiješno.

Xero
10-03-2013, 13:55
Sonik sve usere.

Sonic_Moronic
10-03-2013, 14:05
Govoriš mi da više nije smiješno kad ste istrošili foru i zakopali je u zemlju?

StormCr0w
10-03-2013, 14:16
Rak.

FaTaL_mRkvA
10-03-2013, 14:19
Crab.

Neven <R>
10-03-2013, 14:43
ykWPyaqbebo

Electromaster
12-03-2013, 13:53
Kako, tj. kojim busem da dođem s Vrbika u Buzin? :(

Lord Ragnarok
12-03-2013, 14:14
pjeske do tramvaja, vozis se 3-4 stanice tramvajem prema savskom mostu (17/5) uletis u 14 il 7. izades na buzinu (tj av mall ili muz suv umjetnosti. nznm kak se tocno zove stanica)

Chupacabra
12-03-2013, 14:17
Odi sa glavnog do Buzina linijom 268, Velika Gorica.

Nemam šta za radit danas pa te mogu otpratit ako si toliko loš u navigaciji gradom.

@ragna- Niti Mall niti Muzej nisu u buzinu, živim pored muzeja. :)

Lord Ragnarok
12-03-2013, 14:53
sta nije buzin iza av malla? onaj tamo kvart?

Chupacabra
12-03-2013, 15:05
Ne, to je od malla prema velikoj gorici, ti mislis na siget (ako pricas o onom kvartu prema velesajmu)

Lord Ragnarok
12-03-2013, 15:42
prema velikoj gorici sam mislio da...

tamo je t-comova szk trenutno ak se ne varam...

Electromaster
12-03-2013, 15:50
Odi sa glavnog do Buzina linijom 268, Velika Gorica.

Nemam šta za radit danas pa te mogu otpratit ako si toliko loš u navigaciji gradom.

Ok, fala. <3

Ma to sutra idem, ne danas... I nisam loš u navigaciji nego fakat nikad inače nemam potrebu ić busom, pa ovak kad mi nešto uleti nemam blage kojim treba ić.

McPingvin_v2.0
12-03-2013, 16:56
prema velikoj gorici sam mislio da...

tamo je t-comova szk trenutno ak se ne varam...
Buzin je na pola puta od Malla do Gorice, jebote.

TeraBajt
12-03-2013, 17:28
jsjWZmzz04A

Zeryx
12-03-2013, 19:03
dali se tablet moze koristiti kao normalni mobitel za pozive?

Electromaster
12-03-2013, 19:09
Ako je 3G, i imaš SIM karticu koja to omogućuje, da. Ili pak preko Skypea ako ima samo wi-fi.

Samo uzmi u obzir da ćeš izgledat retardirano osim ak imaš headset, a možda i tada.

Zeryx
12-03-2013, 19:14
ma mislim na normalne pozive preko tmobile mreže?
nije bitno dal to debilno izgleda nego dal je moguce ostvariti normalni poziv?
znam da se moze preko skypea ili ostalih voip programa.

Electromaster
12-03-2013, 19:18
Pa kažem ti, može, samo mora bit 3G model i moraš imat SIM karticu.

cham3leon
12-03-2013, 19:19
Ali ne može svaki. Obično ovi jeftiniji ne mogu, ali onaj Huawei koji se dijelio od T-coma za 400 kn može.

Zeryx
12-03-2013, 19:23
aha aha. okej. hvala :)
kad si rekao 3g mislio sam da mislis da se mora preko 3g mreze. tj interneta.

Chupacabra
12-03-2013, 20:04
@Predator - kad trebas ic tamo, ja sam popodnevna pa ujutro imam vremena.

Electromaster
12-03-2013, 20:39
Moram bit tamo u 11, tak da ne znam, krenem s glavnog valjda u 10? :s

Zeryx
15-03-2013, 04:00
sta je ovo? :D
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=14929

Hexfire
15-03-2013, 09:26
MiniPC za Android

McPingvin_v2.0
15-03-2013, 12:32
Mini PC s Androidom. Ono, mobitel bez ekrana, baterije i mogućnosti zvanja. Dakle... PC s Androidom :)

Zeryx
15-03-2013, 16:11
i mislio sam da je tako nešto :D
hvala

Zeryx
16-03-2013, 14:36
u petak vozim mamu u bolnicu u draškovicevu. gdje mogu tamo ostaviti auto?
jel ima neka garaza?

McPingvin_v2.0
16-03-2013, 15:27
Garaža u Petrinjskoj ulici ti je doslovno dvije ulice dalje.

Electromaster
17-03-2013, 00:19
Koliko kampanja ima Supreme Commander: Forged Alliance?

Jer vidim na početku prve misije da me pita koju stranu želim, pa me interesira dal se onda kasnije misije granaju, ili budu iste neovisno o izboru?

Markecgrad
17-03-2013, 11:00
Ako nisi, odigraj SupCom prvo, meni osobno ima bolje misije.
Ugl, svaka strana ima svoju kampanju i misije se granaju, tako da se isplati odigrati sa sve tri kampanje.

Electromaster
17-03-2013, 14:17
Čuj njega, da nisam igrao SupCom. :)
Uglavnom odabrao sam UEF za prvu misiju, ali sad mi u meniju prije druge opet nudi da izaberem stranu, niš mi nije jasno. :s

Also, bar nisam zaboravio koliko su duge misije u ovoj igri... OTL
Eh i da, nešto mi je zajebavalo u prvoj misiji... Ne znam jel bug ili je namjerno blockano, al nikako mi se nisu htjele nagradit njukice, napravim onaj strategic missile launcher i onu podmornicu koja isto njukice puca, i nikako da mi se nagrade rakete, ili bloka negdje usred, ili pak na podmornici, napuni se bar do kraja, a ostane 0 njukica. Ne kužim. :s

Markecgrad
17-03-2013, 14:57
Also, bar nisam zaboravio koliko su duge misije u ovoj igri... OTL

Zato i volim SupCom. Toliko mi je gušt igrati tu igru da sam znao sam čitavo popodne prelaziti jednu misiju na normalnoj brzini.
Sad me opet hvata volja za igrom, jebemu :)

cham3leon
19-03-2013, 17:04
Koliko je ugodnije tipkati na mehaničkoj tipkovnici, odnosno je li uopće? Vidim da imaju u Linksu popust na onu malu Coolermasterovu gaming tipkovnicu, mada mi je 470 kn i dalje ful skupo, koliko god tipkovnica bila kvalitetna, a pare će mi trebat za upgrade kompa.

Pitam zato jer je ovo kao neka gaming tipkuša, a meni je tipkovnica primarno za tipkanje, a onda tek za gaming. Inače preferiram tipkovnice poput onih na laptopu koje su kraćeg hoda i dosta sam brži na njima nego na ovoj svojoj starudiji.

Sgt. Bull
19-03-2013, 19:23
Mani se gaming keyboarda. Čisto bacanje para.

StormCr0w
19-03-2013, 20:23
Ja već 5 godina imam šrot logitech internet pro od 100 kuna i radi perfektno i dalje, samo što su se WASD i C izlizali. Imam i neku gejm tipkovnicu ali su tipke debilno razmještene (čudno su zakrivljene) i moram gledat u tipkovnicu dok pišem.

cham3leon
19-03-2013, 21:13
Imam i ja šrot stari i radi i dalje, ali nije baš ugodno tipkati na njoj. Već od silnog blata ili čega tipke niti ne idu kako bi trebale. Recimo Ctrl ako zahvatiš iz lošeg kuta pruža takav otpor da jedva ide. Negdje sam čuo da na mehaničkoj čak ni ne moraš stiskati tipke do kraja i da lakše idu.

Carp
19-03-2013, 21:27
ja sam za rockas trebo dobit od staraca tu Coolermaster storm (al sam izmudrovo kes za komp) pa sam otisao u links da ju malo vidim i probam. Meni se svidja, ugodnije mi je tipkat. Dao bih pare za nju. Mozes otic ako ti se da tamo do njih da ti pokazu i da probas tipkat.

Lord Ragnarok
19-03-2013, 21:31
aj pomozite frendici ispuniti anketu za faks
10 klikova je potrebno da bi se cjela ispunila i jos 1 za done

http://www.surveymonkey.com/s/5WHGTZK
ty

Carp
19-03-2013, 21:32
Done.

StormCr0w
19-03-2013, 21:33
Sad ćeš dobit kitu.
CvijeČa.

Lord Ragnarok
19-03-2013, 21:37
ak te tolko sekira onda nemoj ispuniti, naci ce se netko drugi
frendica treba 100 ljudi da to ispuni pa sam se obratio vama za pomoc

StormCr0w
19-03-2013, 21:39
Pa ispunio sam ne seri.

Lord Ragnarok
19-03-2013, 21:41
Sad ćeš dobit kitu.
CvijeČa.

iz ovog bi reko da nisi

nemam ja brojac nit ista, nemrem znat dal jesi il nisi

StormCr0w
19-03-2013, 21:46
http://youtube.googleapis.com/v/YWdD206eSv0

Azer
20-03-2013, 16:27
Done.

Aerial
21-03-2013, 13:42
Jel tko koristio one flastere za herpes na usni?
Jel ima to kakvog efekta?

Milostivi Bog me pred veliki party blagoslovio vulkanom na usni.

Gu$ht3r
21-03-2013, 13:54
ja sam koristio, ima ucinka ako je u ono ranoj fazi, kada ga osjetis jezikom, zubima na usni ali se jos ne vidi, ako je vec krasta nema pomoci.

Aerial
21-03-2013, 14:14
ah ok.. bleh, znači pasta za zube :D

McPingvin_v2.0
21-03-2013, 15:59
Bilo kakva prirodna kiselina će ti tu pomoći da ubije virusnu bradavicu (herpes, jel).

Karlo_from_Bjelovar
21-03-2013, 16:26
Jel tko koristio one flastere za herpes na usni?
Jel ima to kakvog efekta?

Milostivi Bog me pred veliki party blagoslovio vulkanom na usni.
nema štraca za tebe ovaj vikend (ako mogu stajat) :P
a ni sljedeća 2 for that matter. to masu traje

Sgt. Bull
22-03-2013, 12:08
Kako se zove ona stranica na kojoj se mogu učiti strani jezici? Poprilično je poznata online komuna.

StormCr0w
22-03-2013, 12:15
livemocha možda?

Sgt. Bull
22-03-2013, 12:21
Vjerojatno.

Thx.

Paran0a
25-03-2013, 21:06
Cuo sam u tramvaju da te kontrolori ( zetovi ) nesmiju trazit osobnu ako su u civilu. Tako neka fora pa me zanima jel je to obicno sranje il ima neceg u tome.

Čux
25-03-2013, 21:27
Navodono te ni u "uniformi" nemaju pravo tražit, odnosno može on tražit, al mu nisi dužan dat.

Prelistaj ovo eventualno, tu su citirali zakone baš u par navrata: https://www.facebook.com/ZetKarta

Gu$ht3r
25-03-2013, 21:41
Cuo sam u tramvaju da te kontrolori ( zetovi ) nesmiju trazit osobnu ako su u civilu. Tako neka fora pa me zanima jel je to obicno sranje il ima neceg u tome.

nisi duzan nikome osim policiji pokazat osobnu.

Wishmaster
26-03-2013, 00:11
Kako se zove ona stranica na kojoj se mogu učiti strani jezici? Poprilično je poznata online komuna.
Busuu.com je po meni puno bolja i praktičnija. Možeš preskakati govorne vježbe, dok na Livemochi moraš submitati da bi mogao dalje otključavati lekcije. Plus, busuu.com je više eye candy i user friendly.

McPingvin_v2.0
26-03-2013, 10:21

nisi duzan nikome osim policiji pokazat osobnu.
This. Niti ti itko može oduzeti slobodu kretanja osim policije.

FaTaL_mRkvA
31-03-2013, 19:07
Jel ima netko tko se bavi i kuži se u Bitcoin? Znatiželjan sam...

Neven <R>
31-03-2013, 19:09
Ja ti mogu reći da će za koji mjesec vrijediti 10% onog što vrijedi danas.

FaTaL_mRkvA
31-03-2013, 19:12
Ma ne namjeravam potrošit 30000$ na opremu za to ili tako nešto, ali gledam ima za kupit konfiguracija za mining koja kosta 150$ i na kalkulatoru izracunam da se s takvom moze zaradit po 400$ mjesecno pa mi nije jasno gdje je tu kvaka? Jel puno ljudi nezna za to ili? ...

Jer scam ocito nije, jedino što je prerizično zbog mogućeg pada vrijednosti bit coina i sl.

A i da vrijednost padne za 90%, i dalje bi se isplatilo rudarit po ovim računicama :rotfl:

http://img138.imageshack.us/img138/6341/bitcoin.png

Neven <R>
31-03-2013, 19:16
Kvaka je upravo o tome što se ti sad raspituješ o tome. Puno je ekipe zadnjih dana saznalo za bitcoin i sad se pomamili i napuhali balon koji će se ispuhati. Slično se dogodilo već prije 2 godine kad je bila prvotna pomama, došlo je do nekih 40$ i palo na 2$.

Te računice ne mogu biti točne.

FaTaL_mRkvA
31-03-2013, 19:19
Pa super, onda treba nakupovat kad budu 2$ jer će cijena vjerojatno opet narast.

Isplati se potrošit recimo 40-50$ što je poprilično mala suma ako postoji mogućnost da će se vrijednost uloženog povećat za 5000% uz određen rizik za koji osobno smatram da nije prevelik. Moje osobno mišljenje s kojim se nemora nitko složit.

Neven <R>
31-03-2013, 19:24
E tako razmišlja još tisuće ljudi, koji će isto kupiti i onda odjednom neće biti tako lako minati. I kakvu konfu možeš složiti za 50$, uopće mi nije jasno kako taj site kalkulira to.

Užasno je rizično, jednom je najveći site za držanje/razmjenu bitcoina bio hakiran i tisuće ljudi su izgubile poprilične pare.

http://www.dailytech.com/Inside+the+Meg ... e21942.htm (http://www.dailytech.com/Inside+the+MegaHack+of+Bitcoin+the+Full+Story/article21942.htm)

FaTaL_mRkvA
31-03-2013, 19:28
Definitivno je rizično, ali rizik ulaganja nekih 50-150$ na nešto što može donijeti stvarno ogromne pare je nešto što bih bio spreman preuzeti samo kad ne bih bio tolki noob u vezi tog.

99,9999% da će cijena u budućnosti još hrpu puta padati i rasti. Kolko su samo para ljudi zaradili ako su se u početku počeli baviti tim...

Neven <R>
31-03-2013, 19:30
Kad sam ja otkrio bitcoin još su se dijeli za džaba, bio je site bitcoin faucet gdje se moglo dobiti pola na dan lel. Da sam to svaki dan uzimao danas bi imao STOTINE DOLARA

FaTaL_mRkvA
31-03-2013, 19:33
A i da si tad nakupovao 1000 bitcoina za sitne pare danas bi imao 90000$ od njih ^^

Neznam ja ću to definitivno još malo istražit iako je stvarno jedna od stvari koje zvuče predobro i preprejednostavno da bi bilo istinito/da bi potrajalo.

Zeryx
01-04-2013, 19:58
gdje se mogu naruciti one trakice sto idu oko vrata i mogu se zakaciti mobiteli, kljucevi i sta sve ne?

Zeryx
04-04-2013, 22:08
ok. mozda je ovo pitanje pretesko ili preglupo :D
ajmo na sljedece.
imam problem sa thunderbirdom. naime, kad sinkroniziram sa svim mailovima. u tbu mail procitam ali npr na gmail stranici on je jos neprocitan. isto je i sa net.hr i jos par privatnih mailova. kako napraviti da kad mail procitam na TBu da on bude procitan i na orginalnom serveru?

McPingvin_v2.0
05-04-2013, 01:24
Nikako.

Kostolomac
05-04-2013, 02:18
Možda zamijeniti POP sa IMAP-om? Ali se baš i ne kužim u to. Mislim da je kod IMAP-a fora da ne skida mailove kako bi ih čitao, nego se pristupa direktno mailovima na serveru.

Hexfire
05-04-2013, 10:31
Koja je točno poanta toga? Zašto bi bilo bitno ak je na serveru nepročitano, a siguran si da si pročitao.

McPingvin_v2.0
05-04-2013, 12:10
Da, ali to tehnički nije server, nego drugi klijent :)

Zeryx
05-04-2013, 13:00
Koja je točno poanta toga? Zašto bi bilo bitno ak je na serveru nepročitano, a siguran si da si pročitao.
zbog izgleda. ako recimo nisam doma i ne mogu na TB-a a preko mobitela mogu na bilo koji mail. tako da znam koji je procitan koji nije. da samo pogledam i vidim nema mailova.

Hexfire
05-04-2013, 13:26
Eventualno da si port forwardaš mailove sa tog/tih servera na gmail pa da ne moraš otvarati više stranica.

Niko Bellic
05-04-2013, 13:48
Perete li stidne dlake sa šamponom za kosu? Ja sam danas probao iz zajebancije i mekane su k'o svila.

Aerial
05-04-2013, 14:26
Naravno. Prije i poslije brijanja.

McPingvin_v2.0
05-04-2013, 16:34
Stidne dlake se briju, a ne šamponiraju.

Niko Bellic
05-04-2013, 16:59
Ma taman posla da ću ih trimat svakih tjedan dana. Ni glavu ne brijem tako često. Fakat nisam vjerovao da ih je šampon u stanju tako omekšati. Crna glava je odličan shampoo brand!

StormCr0w
06-04-2013, 10:48
Isti kao i onaj od 10 kuna.

Paran0a
06-04-2013, 13:36
Jos uvijek pokusavam otkrit sto da promijenim da se dobijem osip svaki put poslje brijanja brade :(

croat1gamer
06-04-2013, 13:52
Umjesto nekog nealkoholnog aftershavea isprobaj rakiju.

Hexfire
06-04-2013, 14:51
Koristi aparat za brijanje.

McPingvin_v2.0
07-04-2013, 00:16
Jos uvijek pokusavam otkrit sto da promijenim da se dobijem osip svaki put poslje brijanja brade :(
Promijeni način brijanja.

Prije brijanja namači bradu u toploj vodi. Ako ne funkcionira, idući put probaj s hladnom.

Koristi pjenu. Ako ne funkcionira, probaj bez pjene.

Nakon brijanja nanesi dezić u sticku.

Moje brijanje je hladno brijanje, bez pjene, nakon toga dezić. Ne smijem se izbrijavati, jer mi onda nema pomoći. Svaka koža je drugačija, samo moraš naći kako tretirati svoju.

Karlo_from_Bjelovar
07-04-2013, 12:49
ekšli se mažeš dezicem u sticku po faci?

Wishmaster
07-04-2013, 13:33
A pičke padajuuuu...

McPingvin_v2.0
07-04-2013, 13:55
Zatvara pore, boli me kurac jel to dezić u sticku ili nojeva maternica.

Niko Bellic
07-04-2013, 14:35
Koji deodorant koristiš?

StormCr0w
07-04-2013, 14:35
Samo je jedan deodorant.

Karlo_from_Bjelovar
07-04-2013, 14:58
A pičke padajuuuu...
ako se maže axeom onda zicer

StormCr0w
07-04-2013, 15:00
Koje to pičke padaju na Axe?

Kostolomac
07-04-2013, 15:32
Sve. Barem u reklami.

McPingvin_v2.0
07-04-2013, 15:36
Koji deodorant koristiš?
Ispod pazuha Old Spice Noir u sticku, zatvaranje pora Old Spice Whitewater jer mi ga je ostalo premalo za normalnu upotrebu.

Sranja u spreju bolje miriše, ali ne drže mi ni dva sata. S ovim mogu hodati po cijelu dan na +35 i neću se usmrditi, a ionako stavljam parfem ako trebam dobro mirisati.

StormCr0w
07-04-2013, 15:43
[quote="Niko Bellic":2551874e]Koji deodorant koristiš?
Ispod pazuha Old Spice Noir u sticku, zatvaranje pora Old Spice Whitewater jer mi ga je ostalo premalo za normalnu upotrebu.[/quote:2551874e]

http://i.imgur.com/klkjzSz.jpg

Neven <R>
07-04-2013, 15:54
Pingvinova rutina:

CGeAMVK75T4

MasaKrisT
07-04-2013, 15:54
Zašto bi pobogu htio zatvorit pore??

Carp
07-04-2013, 15:58
Zato jer moze!

Paran0a
07-04-2013, 16:04
Zasto mi na dezicu pise da zastita traje 72h?

Koja je fora oko toga?

StormCr0w
07-04-2013, 16:04
Nećeš smrdit 72 sata. Marketing.

Paran0a
07-04-2013, 16:06
Pa dobro shvacam to,al to je glupost.

StormCr0w
07-04-2013, 16:08
Nemoraš se prat 3 dana.

MasaKrisT
07-04-2013, 16:21
Kao da inače moraš:)

croat1gamer
07-04-2013, 16:21
+1 na to.

FaTaL_mRkvA
07-04-2013, 16:23
+2 :rotfl:

Pingvin, kaj ti znaci 'izbrijavati'?

McPingvin_v2.0
07-04-2013, 16:27
Pingvinova rutina:

CGeAMVK75T4
Lolne, ja pišam sjedećki.

Zašto bi pobogu htio zatvorit pore??
Zato jer se u protivnom napune smećem i dobiješ osip. Kažem, moja je koža takva.

+2 :rotfl:

Pingvin, kaj ti znaci 'izbrijavati'?
Brijanje u smjeru suprotnom od rasta dlake, tako da ti je koža u potpunosti glatka, kako god da prelaziš preko nje.

Karlo_from_Bjelovar
07-04-2013, 19:13
old spice kilimanjaro u spreju
najucinkovitiji od onih koje sam probao, a i dobro smrdi

StormCr0w
07-04-2013, 19:19
Meni je Whitewater najbolji. Trenutno koristim Champion stik, nije loš.
EDIT: I Whitewater after shave, predobar. Dal ima kod nas Wolfthorn, jel vidio itko?

Wizard
07-04-2013, 19:24
Ja koristim Noir u spreju, draži su mi u stiku al mi ih koža nikako ne podnosi. :(

StormCr0w
07-04-2013, 19:26
Kako?

Ja nikad ne mogu nasprejat taman, ili stavim previše ili premalo.

Carp
07-04-2013, 19:32
Old Spice Alps. Bogovski.

StormCr0w
07-04-2013, 19:36
Mislio sam da se ti s Monsterom pacaš.

Carp
07-04-2013, 19:42
:pray:

Ja najradije bi. :D

Wizard
07-04-2013, 19:53
Kako?

Izbije mi osip i svrbi bez obzira koliko ga stavim. Imam neku alergiju na nešto, nisan još definira šta točno, al to je jedna od stvari koja ju uzrokuje.

StormCr0w
07-04-2013, 20:18
Alkohol.

Wizard
07-04-2013, 20:28
Mislim da je nešto drugo, nešto čega ima u najlonu jer dovoljno mi se samo približit plasteniku da cili pocrvenim. Ponekad one plastične stolice aktiviraju to, al ne uvik, valjda ima nekih razlika i među njima.

Uglavnom to mi onemogučava rad u plasteniku kad sam doma što mi trenutno odgovara. :)

croat1gamer
07-04-2013, 20:31
Manjak alkohola. Namazi to sa rakijom i nece bit problema.

StormCr0w
07-04-2013, 20:34
http://i.imgur.com/eFxduUV.jpg

Niko Bellic
07-04-2013, 21:42
Ispod pazuha Old Spice Noir u sticku.
Meni je taj Old Spice najbolji. Šteta što će ga ovi naši retardirani trgovci maknuti s polica čim dođe novi šnjof.

Aerial
08-04-2013, 10:50
Tko je Paula Pavičić?

croat1gamer
08-04-2013, 21:01
Jel ima ovdje netko iskustva sa geocachingom?

Aerial
10-04-2013, 17:45
Poruke se na fejsu mogu primati i slati nekome i bez friend statusa, jel? Nema neke blokade incoming messagea od ljudi koji ti nisu friends?

str1k3r
10-04-2013, 17:46
Koliko ja znam - da, možeš. Osim ako te nisu blokirali ili nešto.

croat1gamer
10-04-2013, 17:48
Ali idu u "other" inbox, koji ne daje notifikaciju da je dobivena poruka.

Wizard
10-04-2013, 17:49
Mogu, al mogu otić u other a ne u inbox, mislim da odu u inbox ako imaš zajedničkih prijatelja il tako neš, a inače u other. Samo šta fejs ne javlja mislim opće da su došle takve poruke pa ih je vrlo lako previdjeti.

str1k3r
10-04-2013, 17:52
Meni su par puta tako slali i došle su mi u inbox, ne u other. Vjerojatno ovisi o tome je l' imaš zajedničkih prijatelja ili o nekom drugom faktoru.

TeraBajt
10-04-2013, 17:59
cek zasto? sad upravo citam nesto za neki projekt za EU i to se spominje, sta je to uopce?

Aerial
10-04-2013, 18:21
Meni su par puta tako slali i došle su mi u inbox, ne u other. Vjerojatno ovisi o tome je l' imaš zajedničkih prijatelja ili o nekom drugom faktoru.

A valjda, već sam slao i primao od non-frienda i išlo je u inbox s notificationom.

Možda je ovaj put ipak samo kronični slučaj foreveralonessa...

Neven <R>
10-04-2013, 18:32
http://i.imgur.com/RnamL4H.gif

Kid A
10-04-2013, 18:35
le zgodna fizicarka face

croat1gamer
10-04-2013, 19:03
cek zasto? sad upravo citam nesto za neki projekt za EU i to se spominje, sta je to uopce?
Da ne zajebem, evo ti brosura- http://www.geocaching.com/articles/Broc ... OCHURE.pdf (http://www.geocaching.com/articles/Brochures/HR/HR_Geocaching_BROCHURE.pdf)
Uglavnom, kombinacija planinarenja i scavenger hunta.

Slicno tom projektu za eu, malo da suradujem sa turistickom zajednicom u svom mjestu, oni meni daju novce, ja stavim i odrzavam te cachese. Stoput bolje nego da moram radit sa turistima.
Samo sta je moje iskustvo sa postavljanjem tih stvari = 0.

Neven <R>
10-04-2013, 19:29
lol Krk. Sjećam se da je prije 10-ak godina bilo tih scavanger huntova tamo

FaTaL_mRkvA
10-04-2013, 21:13
Fora stvar.

McPingvin_v2.0
11-04-2013, 11:33
A i da si tad nakupovao 1000 bitcoina za sitne pare danas bi imao 90000$ od njih ^^

Neznam ja ću to definitivno još malo istražit iako je stvarno jedna od stvari koje zvuče predobro i preprejednostavno da bi bilo istinito/da bi potrajalo.
http://arstechnica.com/business/2013/04 ... six-hours/ (http://arstechnica.com/business/2013/04/bitcoin-crashes-losing-nearly-half-of-its-value-in-six-hours/)

Neven <R>
11-04-2013, 11:35
RBCbRj_F8NE

FaTaL_mRkvA
12-04-2013, 06:16
Nek samo padne bitcoin :D

Electromaster
13-04-2013, 14:26
Osjećam se sad mnogo retardirano, al ne mogu se sjetit, na električnom brojilu, koji broj je obična tarifa, gornji ili donji?

Čux
13-04-2013, 17:13
ona na koju strelica pokazuje dok je dan :D Gornja I believe

Carp
14-04-2013, 02:45
Koliko bi kostalo da se posalje omanji paket u Ameriku?

McPingvin_v2.0
14-04-2013, 09:53
Pedesetak kuna.

Kid A
14-04-2013, 12:43
Jel i vi imate nekakve idiotske adse na fb-u? Tipa lajkali ste Miles Davisa ili ne znam Mobya i svako malo vam izleti "JazzPortugal.com is posting about Miles Davis" ili "TranceNation is posting about Moby" i onda link ispod. Jel se moze to nekako iskljucit?

Electromaster
14-04-2013, 13:00
Ne znam, skineš neki FB add bock plugin? Ja na kompu imam jedan već duže vremena pa to nisam ni primjetio, al znam da me na tabletu jebu non-stop iste reklame...

Wishmaster
14-04-2013, 13:10
Sumnjam da se takve stvari mogu maknuti s nekim add-blockom. Meni je svaki 20. post na zidu tipa "ImeGlupeStranice is posting about Nightwish". Ili one Sponsored gluposti su još gore kad stave neki prastari članak, a iznad piše "Ime Prezime likes Jutarnji/Večernji/24 sata".
Fakat iritira.

Kid A
14-04-2013, 13:11
A ne volim bas te kojekakve addonse i plugine za browsere, koristim samo youtube last.fm scrobbler i Last.fm chrome player

Electromaster
14-04-2013, 13:32
Dakle iskorištavaš valjda 3% mogućnosti svog browsera.

Ja recimo u Operi, samo za Jewtube, imam ekstenzije:
- da mi se videji ne pjejaju automatski (jer otvaram puno tabova)
- da mi se prostor oko videja zamrači dok ga plejam (bijelo bode oči, a ne može sve u fulskrin)
- blokanje reklama (da ne ispalim na živce)
- nyancat progress bar (for teh lulz)

Mada sad si me dobro sjetio, mogo bi i ja ovo za last.fm instalirat. :o

StormCr0w
14-04-2013, 14:01
^autism

croat1gamer
14-04-2013, 14:08
>nemate aplikaciju za gledanje lockanih slika na fb u full sizeu
:(

Dania
14-04-2013, 14:13
Ja koristim AdBlock i nemam te adse

Neven <R>
14-04-2013, 14:24
>nemate aplikaciju za gledanje lockanih slika na fb u full sizeu
:(
Je'l to ono u stilu DOWNLOAD THIS APP AND SEE WHO VIEWED YOUR PROFILE CLICK !!!!

croat1gamer
14-04-2013, 14:36
Ne govorim o svojim slikama.

Carp
14-04-2013, 14:38
Pedesetak kuna.

Jel ima kakvih ogranicenja na tezinu paketa?

Dania
14-04-2013, 14:52
@Carp http://www.posta.hr/cjenik-on-line

Carp
14-04-2013, 18:00
Danke. :D

McPingvin_v2.0
14-04-2013, 23:10
Jel i vi imate nekakve idiotske adse na fb-u? Tipa lajkali ste Miles Davisa ili ne znam Mobya i svako malo vam izleti "JazzPortugal.com is posting about Miles Davis" ili "TranceNation is posting about Moby" i onda link ispod. Jel se moze to nekako iskljucit?
Ane, samo meni još više fulaju. Nikada nisam lajkao ništa vezano uz Manchester United ili nekog njihovog igrača, a izbaci mi "Manchester United India..." :D

ProzoЯ
15-04-2013, 03:36
moze mi netko reci u cemu je razlika izmedu derivacije i diferencijala?

Duke of Earl
15-04-2013, 08:41
Možda ti ovo malo pojasni: http://lavica.fesb.hr/mat1/predavanja/node110.htmlS. Ja za sve probleme iz više matematike konzultiram ove skripte FSBa, stvarno su najbolje od svih tehničkih faksova, barem meni.

Magnus
15-04-2013, 13:06

Derivacija ti je nagib tangente na krivulju, a diferencijal približni prirast funkcije u nekoj točki na osnovi linearne aproksimacije

Herr Schnitzel
16-04-2013, 00:52
Derivacija ti je nagib tangente na krivulju, a diferencijal približni prirast funkcije u nekoj točki na osnovi linearne aproksimacije
MrCPIrs90eg

vukopas
19-04-2013, 20:56
Koliki bi mi bili dodatni troškovi kada bi naručio kutiju od nekih 20 cigara iz SAD-a? Mislim na carinu i ta sranja.

Electromaster
20-04-2013, 01:29
Um, cigare se ne smiju uvozit?

hansi
20-04-2013, 03:17
je da

vukopas
20-04-2013, 06:50
Prvi glas o tome. Znao sam jednog tipa sta je navodno non stop online narucivao preko cigar internationala, a i sam sam ih dosta dofurao iz inozemstva.
Jedina zabrana tog tipa koju znam se odnosi na uvoženje iz Kube u SAD.

McPingvin_v2.0
20-04-2013, 07:22
Zar nisi ti parkitčki englez, a ne amerikanac?

Naravno da smiju, koji ti je kurac, dobro pa nemaš lanac cigar šopova po Zagrebu. http://www.smoking.hr/maloprodaja_cigar.html

Electromaster
20-04-2013, 11:08
Pa ne govorim za šopove bokte, nego za privatan uvoz. Uostalom zato je upitnik jer nisam siguran, ali prilično sam uvjeren da je zabranjeno uvozit iz Bosne? Čak i onak, kutiju cigareta?
Samo ljudi onda to sjebu tako što iz svake kutije izvade jednu, pa se kao, zna da je njihovo a ne za prodaju.

EDIT: Enivej, pogledao sad carinski zakon:

Uvoz duhana za pušenje

Duhan za pušenje je trošarinska roba, što podrazumijeva robu koja podliježe plaćanju trošarina prema Zakonu o trošarinama.

Prema ovome propisu ukoliko fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje robu fizičkoj osobi u RH, tada takva pošiljka može sadržavati najviše 50 grama duhana za pušenje, i na istu nema uvoznih davanja.

Količina preko navedene, odnosno ukupna količina kupljena (npr. preko interneta), ali najviše do 1 kg, obvezno će se cariniti, te obračunati carina, trošarina i PDV, neovisno kolike je vrijednosti. Pri tome, za duhan za pušenje u izvornim pakiranjima neto-sadržaja ne većeg od 500 g stopa carine iznosi 36%, a ostali ( ako je pakiranje veće od 500g ) stopa carine iznosi 20%.

Trošarina na ostali duhan za pušenje iznosi 146,00 kune za jedan kilogram.

Na carinsku vrijednost robe uvećanu za iznos carine i trošarine se naplaćuje PDV po stopi od 25%.

Dakle, najveća dozvoljena količina duhana za pušenje koju može uvesti fizička osoba je 1 kg.

Uglavnom, može se, ali ima limit i skupo je punkurac. :D

Worthaur
20-04-2013, 12:17
Iz bosne mozes prenest steku bez problema, kakvo uzimanje cigare iz kutije?

Carp
20-04-2013, 12:51
Steka po osobi, da.

Wizard
20-04-2013, 12:56
Smiješ dvije šteke po osobi iz bosne unjeti. Bar mislim da je tako bilo zadnji put kad sam iša preko granice kupovat cigare, al ima od toga valjda par godina.

Carp
20-04-2013, 13:08
Prosle godine su uveli ono sranje da kao moras kupit cigare izvan kruga od 15km (ili 5?) od granice, i jedna steka po osobi.

McPingvin_v2.0
20-04-2013, 18:57
Uglavnom, može se
Kao što rekoh.

QED

Kid A
20-04-2013, 19:00
Sad ce on tebi izvrnuti rijeci, ne brini

vukopas
20-04-2013, 19:10
Uglavnom, može se, ali ima limit i skupo je punkurac. :D
Ak sam dobro skužio, idalje ispada dosta jeftinije nego da te iste cigare kupujem ovdje u onim churchill i slicnim shopovima po (doslovno) duplo većim cijenama.

Zeryx
26-04-2013, 11:44
kako postaviti ovu tablicu ali bez vanjskih rubova?
imam office 2013
hvala i treba mi sto prije
http://i43.tinypic.com/50jur8.jpg

Electromaster
26-04-2013, 12:03
Kako misliš bez vanjskih rubova? Kao što je tu na slici?
I u čemu, Wordu ili Excelu?

Zeryx
26-04-2013, 12:22
da kao sto je na slici.
svejedno u cemu. di je lakše?
znaci mora izgledati isto kao na slici...

Electromaster
26-04-2013, 12:25
A Excel je za tablice ono. Ako ti treba samo tablica.

Uglavnom označiš tablicu, desni klik, oblikovanje ili kako već ti piše, odeš tamo gdje su crte okvira i deselektaš one koje ti smetaju!
I ne budeš glup ko kurac pritom ako je ikako moguće. <3

Hexfire
26-04-2013, 13:10
U excelu bez problema, ali treba ipak poznavati malo naprednije rad u njemu.

ProzoЯ
26-04-2013, 19:01
lol trebas samo obrisati jebene crte

Zeryx
26-04-2013, 19:52
ma uspio sam u wordu
i nisam trebao obrisati jeben crte. jos par stvari sam trebao napraviti ;)

Karlo_from_Bjelovar
27-04-2013, 14:01
stisnes samo da ti je obrub proziran, kojih par stvari xd

kak linkat jedan post na ovom forumu?

Electromaster
27-04-2013, 14:23
Dočekaš da se prebacimo na vBulletin, pa kopiraš link u subjectu posta.

Azer
27-04-2013, 14:25
Ili ne moraš.

viewtopic.php?p=1662965#p1662965 (http://pcplay.hr/forum/viewtopic.php?p=1662965#p1662965)

Kraj datuma posta imaš ovaj mali kao papir (bijel je ako si viido post, narancast ako nisi). Kliknes na njega i eto.

Electromaster
27-04-2013, 14:28
My whole life is a lie! :cry:

Azer
27-04-2013, 17:29
Lol pa bar svaki dan netko ne nabaci tako link na neki stari Psetov post ili nešto.

FaTaL_mRkvA
27-04-2013, 18:51
Nijemci su u drugom svjetskom ratu koristili neke rakete koje su se zvale "fau 1" i "fau 2". Mislim da se čita "fau" pa sam tako napisao, ali jel zna neko kak se piše to?

EDIT: guglanjem sam našao V-1 i V-2, neznam zašto sam ja onda čuo riječ "fau". Jel postoji tako nešto ili ne?

Kid A
27-04-2013, 19:14
V je fau na njemackom (fau zwei)

FaTaL_mRkvA
27-04-2013, 19:25
Fala puno. :oops:

Electromaster
01-05-2013, 13:44
Potroših svu lovu, inače mi starci šalju prvog, no danas je praznik; dakle pitanje je gdje mi je najbolje otić žderat grah?

flander
01-05-2013, 13:58
Potroših svu lovu, inače mi starci šalju prvog, no danas je praznik; dakle pitanje je gdje mi je najbolje otić žderat grah?

tamo di su prosvjedi