PDA

Pogledaj cijelu verziju : Glupa pitanja

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18

Aerial
19-12-2012, 01:53
Do 300 kuna si sretan, nema ni poreza ni carine, čak i da naručiš kameni mlin od 4 tone.
Ako je iznad 300kn, onda na tu cijenu ide carina u iznosu od +10% nominalne cijene i onda na to još i plus PDV.

detaljnije na: http://www.carina.hr/Putnici/Postupak.aspx#P2

Electromaster
19-12-2012, 08:37
A jesi link dao, ovdje je sve o carinjenju u pošti:
http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

Nije fiksno +10%, nego ovisi o vrsti robe. Odjeća je recimo +14%. Knjige su nula.

Iako zapravo to sve ovisi o raspoloženju carinika, meni je naprimjer nekidan kaput došao oko 360kn, pa nisam dobio nikakvu carinu.

Hexfire
19-12-2012, 11:05
Ok hvala. 12 funti košta, znači trebalo bi biti u redu.

FaTaL_mRkvA
19-12-2012, 12:34
Ako naručim nešto s ebaya što košta npr 301 kunu jel plaćam onda carinu na to?

Aerial
19-12-2012, 12:36
Teoretski da, a sad da li će ti zbilja 1 kn uzeti u obzir, vrag će znati :P

FaTaL_mRkvA
19-12-2012, 12:42
Damn, baš mi baterija za lap košta 301kn -.-

I kak se onda to plaća? Dobijem uplatnicu ili?

Aerial
19-12-2012, 13:33
Yep, par dana nakon primanja paketa bi ti trebao doći račun od carine u vidu pisma kojeg bi onda trebao uplatiti.

Imam frendicu kojaje 2-3 puta već izigrala carinu na foru da bi dobila obavjest o "naknadnom plaćanju carine za paket kojeg je primila", ali u dotičnoj obavjesti nije pisala izvorna vrijednost paketa ... pa je ona isprintala doma primjerak računa na kojem je umjesto originalnih 700 kuna pisalo da je vrijednost paketa 350 ili tak neš i platila duplo manju carinu. I niš, sve ok.
Kako takve stvari prolaze nemam pojma, valjda je ipak netko zadužen da nadgleda takva sranja :D

Ali, da, u svakom slučaju, AKO ti naplate tu carinu za iznose 300+ kn, onda će ti naknadno doći obavjest putem pošte.

Dania
19-12-2012, 15:56
Jeste vi sigurni da je taj limit 300 kn? Moj je duks koštao 160 i nešt' i skoro isto toliko sam carinu platila.

Windwalker
19-12-2012, 17:53
Limit ispod kojeg ne smiju nikako carinit je 160.
A 300 samo ako je označeno kao dar.

pimp
19-12-2012, 19:07
Jeste vi sigurni da je taj limit 300 kn? Moj je duks koštao 160 i nešt' i skoro isto toliko sam carinu platila.

na duks od 160kn si platila carinu skoro 160kn?

ili lažeš, ili sišeš veslo u slobodno vrijeme

Dania
19-12-2012, 19:16
Da, toliko mi je dosadno u životu da izmišljam ovako uzbudljive i zanimljive stvari po forumu. Bilo je nekih 30-40' kn carine, oko 60 kn pdv-a (jer računaju na već uvećani iznos) i nekih 20 kn da mi to donesu doma. Nije 160, al' ko da i je.

Electromaster
19-12-2012, 20:29
^
sišeš veslo u slobodno vrijeme

Hint: postoje stvari poput žalbe i ponovne procjene.
Also, 20kn da ti donesu doma, wtf?

Dania
19-12-2012, 21:45
Haha, da se žalim na nešto što piše u odredniku carine? Postotak je takav kakav je, nemaju šta procjenjivati. PDV je 25 posto, nemrem se ja žalit protiv tog. A ovo za doma sam odlučila platit', nitko me nije tjerao; možda je bilo poštaru za kavu, jebe mi se.
Uostalom, stvarno ne postoji ništa zanimljivije za raspravu? Ponašate se kao da ste vi platiti, isuse više i ovaj turobni forum, baš tužno :(

Wishmaster
19-12-2012, 22:05
Nemojte se previše držati za tih 300/160 kuna, jer je to samo za orijentaciju. Različite stvari različito carine (knjige i glazbene instrumente primjerice ne carine) i sve ovisi o tome kakav je carinik, kak procijeni i je li puše južina ili sjever. Može se dogoditi da ocarine majicu za 160 kuna, a ne ocarine 3 albuma koju koštaju prek 300.

FaTaL_mRkvA
19-12-2012, 22:25
Fak, narucil sam bateriju za lap za 301kn i jos dvije stvari od 200kn svaka, sad kad mi lupe carinu na sve -.-

Jel ljudi koji prodaju na ebayu običavaju takve stvari označavati kao dar? ^^

I ak će mi već opalit carinu i pdv, jel mi barem posalju uplatnice doma da mogu sam otić u banku platit bez komplikacija, il se još moram hebat s tim dodatno?

Electromaster
19-12-2012, 22:30
Ako si naručio sve odvojeno, neće ti doć carina osim ak je carinik imao loš dan or sumtin. Ako si naručio sve skupa, onda bome hoće.

Plaća se poštaru ili na pošti, gdje već preuzmeš, u kešu. Nikakva banka.

Kid A
19-12-2012, 23:36
Jel ljudi koji prodaju na ebayu običavaju takve stvari označavati kao dar? ^^

Da, uvijek mozes kontaktirati sellera da ti oznaci kao dar

pimp
20-12-2012, 01:33
Haha, da se žalim na nešto što piše u odredniku carine? Postotak je takav kakav je, nemaju šta procjenjivati. PDV je 25 posto, nemrem se ja žalit protiv tog. A ovo za doma sam odlučila platit', nitko me nije tjerao; možda je bilo poštaru za kavu, jebe mi se.
Uostalom, stvarno ne postoji ništa zanimljivije za raspravu? Ponašate se kao da ste vi platiti, isuse više i ovaj turobni forum, baš tužno :(

pa ako si u početku platila poštarinu, nemaš ti šta dodatno davati 20kn da ti doma donesu,

savjet nekome još ako živi u zg ili blizini kojeg graničnog prijelaza, naručite si artikle u sloveniju u poštu, jeftinija je i poštarina u sloveniju neg u cro, a i kad odete onda po to, u hrv smijete uvesti robe u vrijednosti 1000kn po osobi bez da platite carinu, ako odete vas 2-3 to je artikala u vrijednosti 2-3k kuna, ili ofc prošvercate :)

Dania
20-12-2012, 02:16
Platila sam poštarinu da dofuraju iz Amerike, al' je paket ostao na carini, a na adresu je stigla obavijest/poziv da moram platiti.

Electromaster
20-12-2012, 09:35
^

Bome. :'D

McPingvin_v2.0
20-12-2012, 13:58
http://www.mikronis.hr/detalji_proizvod ... 5-108.aspx (http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.9fb37cf0ccde406984ef5f82c4d09792 .toshiba-satellite-p855-intel-core-i7-3610qm-2-30ghz-8gb-750gb-blu-ray-rw-w7hp-15-6-full-hd-nvidia-geforce-gt640m-2gb-p-n-p855-108.aspx)

Jel taj 8GB SSD unutra prave 2.5" veličine, ili je to neko malo govno koje ne mogu zamijeniti sa normalnim SSD-om kupljenim u dućanu?

StormCr0w
20-12-2012, 15:55
Sad sam po ne znam koji put pročitao kako ljudi bičaju da su im teške RC/avio misije u San Andreasu... Nikad mi ovo nije bilo jasno, to su mi uvijek bile najlakše misije u igri koje dođu kao predah od neprekidnog napucavanja. Ne znam. Nek mi netko objasni zašto su te misije tolko teške.

Sonic_Moronic
20-12-2012, 15:58
Zato što se treba puno navikavati na kontrole na tipkovnici. Doduše kad se navikneš onda je super upravljati, nisu te misije neigrivo smeće ko u prošla 2 nastavka.
A i ono, neki su vječno zapeli na misiji s vlakom, kežualci.

Dania
20-12-2012, 15:59
^

Bome. :'D

Ne razumijem alegoriju, lažem da sam toliko platila ili sam naivna što sam toliko platila?

cham3leon
20-12-2012, 16:03
Sad sam po ne znam koji put pročitao kako ljudi bičaju da su im teške RC/avio misije u San Andreasu... Nikad mi ovo nije bilo jasno, to su mi uvijek bile najlakše misije u igri koje dođu kao predah od neprekidnog napucavanja. Ne znam. Nek mi netko objasni zašto su te misije tolko teške.

Zato jer neki ljudi jednostavno nemaju motoriku da bi mogli upravljati nečime, pa čak i ako je to virtualni avion sa iznimno jednostavnim kontrolama i brutalno pojednostavljenim fizikalnim osobinama.

Čudi me da ti ljudi uspiju položiti vozački.

StormCr0w
20-12-2012, 16:04
Zato što se treba puno navikavati na kontrole na tipkovnici. Doduše kad se navikneš onda je super upravljati, nisu te misije neigrivo smeće ko u prošla 2 nastavka.

Kontrole su jednostavne. Jedino što mogu je pretpostavit da ljudi ne isključe upravljanje mišem pa se slupaju nakon 10 sekundi letenja.

ko u prošla 2 nastavka
GTA3 je imao flight misije?

Sonic_Moronic
20-12-2012, 16:10
Mislim da je imao letenje u nečemu, ali ne mogu se sjetiti. Valjda Dodo.

Horny Devil
20-12-2012, 16:34
Dodo u GTA 3 je imao odrezana krila. Mogao si njime letjeti poput zmaja, zaletiš se preko neke izbočine/nekog ruba i letiš neko kraće vijeme prije nego što te gravitacija povuče. Pravih letećih misija nije bilo.

Sonic_Moronic
20-12-2012, 16:42
Dobro, onda je samo Vice City imao užasno letenje zbog kojeg sam odustao od igre.

cham3leon
20-12-2012, 16:49
Da, u GTA3 je jedino leteće vozilo bio Dodo sa podrezanim krilima s kojim je bilo dosta teško letjeti, bit će da nije bio niti namijenjen za letenje kao ni cijela igra jer u GTA3 zgrade nisu imale niti krovova, tako da nisi baš mogao uživati u letu. Doduše, moglo se. Ja sam s Dodom najnormalnije znao obići cijelu mapu, polijetati i slijetati na aerodromu i slično, iako kažem, avion i nije baš bio namijenjen za letenje jer ga je bilo prokleto teško držati ravno. Ipak, bilo je zabavnije od Vice Cityja gdje je vodena verzija dodota polijetala gotovo s mjesta i mogla se zaustavit u zraku. Hell, taj avion je imao faking rikverc tako da si bar nakratko mogao i letjeti natraške. Sreća što su veći fokus stavili na helikoptere.

Electromaster
20-12-2012, 17:07
Ne razumijem alegoriju, lažem da sam toliko platila ili sam naivna što sam toliko platila?

Naivna si očito lol. Prvo jer koji prozor retardni bi netko morao plaćat da ti donesu paket sa carine, kad poštarina pokriva sve do tvog praga. Ne znam ono, stvarno moraš bit specijalac da ti netko nešto takvo proda. Gdje ti je račun za tu dostavu? Uostalom, u krajnjem slučaju- ako si u Zagrebu- prošetaš se do carine, koja je negdje tamo kod glavne pošte i uzmeš paket. No opet, to ne može tek tako biti- paket ne možeSjebeno samo "ostati" na carini, mora u krajnjem slučaju doći do poštanskog ureda bokte.
Nadalje, ono što sam već rekao- ponovna procjena. Na primjer nekad će se dogodit da naručiš nešto random i oni zabriju da je to vrijednije nego što piše jer su kurve, ili ne znaju u što bi to svrstali, pa ti opale carinu i zaboli ih. Pa fino odeš tamo i pilaš ih.

Doduše, trebalo bi napomenuti, pošto mislim da nisam ranije; vrijednost paketa koja se uzima na carini je vrijednost robe + iznos dostave, to jest zbroj toga mora biti ispod 300kn. Mada opet, nekad prođeš bez carine i preko tog iznosa.

Zato jer neki ljudi jednostavno nemaju motoriku da bi mogli upravljati nečime, pa čak i ako je to virtualni avion sa iznimno jednostavnim kontrolama i brutalno pojednostavljenim fizikalnim osobinama.

Čudi me da ti ljudi uspiju položiti vozački.

Ne znam, ja komotno vozim recimo Orbiter a bome imam i položen vozački, pa su me te misije svejedno uvijek dozlaboga živcirale. Ostale letjelice u GTA više-manje, mada mi isto nikad nisu baš bila fejvorit.

Sgt. Bull
20-12-2012, 17:12

Naivna si očito lol. Prvo jer koji prozor retardni bi netko morao plaćat da ti donesu paket sa carine, kad poštarina pokriva sve do tvog praga.
Nadalje, ono što sam već rekao- ponovna procjena.

1) Netačno. Jučer doslovno sa frendom išao do pošte da pokupi paket jer je bila neka kurava pošta (HongKongPost) pa ne dostavljaju do vrata. Radi se o koverti koja je mogla stati u sanduče
2) Ponovna procjena košta i to dobro i ne dobija se tek tako 'pilanjem'

Jebote.

Electromaster
20-12-2012, 17:23
Lol Bosna?
Uglavnom, obična pošta ima obavezu dostaviti to ulaza u tvoju zgradu. Express pošta mora ići do vrata tvoga stana. ALI. Za inozemne pakete redovno moraš potpisati da si ih preuzeo, tako da ako te nema ne smiju nikako ostaviti paket u sandučiću, nego samo obavijest, a ti moraš ići na poštu sutradan pokupiti. Jer lol, tko ti kriv što te nije bilo u random vrijeme random dana. No u svakom slučaju, jednom ti moraju doć do zgrade. I definitivno ne plaćaš dodatno. Bokte bar ja kupujem gotovo jednom tjedno nešto online i koristim sve moguće načine dostave pa znam.

True za plaćanje, ali ako se ne varam, ta cifra je zanemariva u odnosu na carinu koju ti nekad nabiju. Ne znam, frend mi je prije nekog vremena naručio veliku maketu Gundama pa su mu iz nekog razloga nabili preko 1000kn carine, otišo je tam i srao im da ponovno procjene, na kraju je ispalo da to spada u igračke i prošao je bez plaćanja.

Wishmaster
20-12-2012, 17:46
...No opet, to ne može tek tako biti- paket ne može jebeno samo "ostati" na carini, mora u krajnjem slučaju doći do poštanskog ureda bokte.
Ako paket zaustave na carini on tamo ostaje i tamo ga pokupiš. Zato imaju i ležarinu koju treba platiti ako paket tamo ostane dulje vrijeme.

Uglavnom, obična pošta ima obavezu dostaviti to ulaza u tvoju zgradu. Express pošta mora ići do vrata tvoga stana. ALI. Za inozemne pakete redovno moraš potpisati da si ih preuzeo, tako da ako te nema ne smiju nikako ostaviti paket u sandučiću, nego samo obavijest, a ti moraš ići na poštu sutradan pokupiti.
HP Express mi je već u nekoliko navrata ostavio samo listić s kojim sam moral do grada da pokupim paket. I nije u pitanju bio veliki paket veličine neke random knjige, otprilike. I HP nikada ne dostavlja neke veće pakete (niti kod prvog 'kucanja' već donose samo listić).

S druge strane, Intereuropa mi je za jedan bezvezni paket dvaput kucala na vrata iako sam bio spreman otići i sam preuzeti paket.

Kad pak sam naručivao iz inozemstva (obično 1 ili 2 CD-a) paket je dostavljen na adresu i ostavljen u sandučiću, bez potpisivanja ili ičeg drugog.

cham3leon
20-12-2012, 17:57
Btw, nisam rekao da moraš znat letjet avionima u GTA da bi vozio išta, samo što takvi ljudi obično nisu sposobni voziti ni jednostavne arkadnije vožnje bez da se razbiju.

Sonic_Moronic
20-12-2012, 18:03
Ja ne znam kako ti uspijevaš praviti paralelu između upravljanja autom u arkadnoj video igri na tipkovnici ili joysticku sa vožnjom auta. Ajde da igraš neku simulaciju sa punom opremom poput volana i pedale nešto bih rekao, ali jebote nećeš valjda stajati na crvenom u GTA igri.

Electromaster
20-12-2012, 18:09
@Wishmaster
Da lol, dulje vrijeme, a nakon 5 radnih dana ga šalju natrag. Ležarina ti bude maksimalno kunu i kusur. Ali to opet bude u poštanskom uredu, ne u samom uredu carine, čak i kad treba platiti carinu. :s

Ne znam kolika ti to čuda naručuješ, ali meni su uvijek jednom došli bez obzira što naručio. Samo mene ne bude, a neće dat gazdi paket. Ako je u kuverti, onda možda još i da, valjda jer se smatra zanemarivom vrijednošću ili nešto. No to mi se samo jednom dogodilo.
Na primjer nekidan mi je došla torba, donio ju poštar, dao mi ispis sa carine, 150kn- nisam ni mislio da će bit manje, fino čovjeku platio i bok. Jedini put kad mi je baš nešto zapelo na carini jest dok sam još bio doma na Korčuli pa sam naručio jedan limited edition DVD, i onda ovi u Dubrovniku na carini nisu iz nekog razloga mogli dokučiti što je to, te su mi slali službeno pismo da im moram u roku 10 dana objasniti što se točno nalazi u paketu inače to šalju natrag lol. Ali opet su mi na kraju poslali doma- mada su mi naplatili carinu.

@kameleon
Pa ja kažem da meni drugo ide, ali te misije me svejedno jebu, pa ne kužim tvoj point.

pimp
20-12-2012, 18:30
I HP nikada ne dostavlja neke veće pakete (niti kod prvog 'kucanja' već donose samo listić).

govoriš za hp ili hp ekspres?

cham3leon
20-12-2012, 18:55
Ja ne znam kako ti uspijevaš praviti paralelu između upravljanja autom u arkadnoj video igri na tipkovnici ili joysticku sa vožnjom auta. Ajde da igraš neku simulaciju sa punom opremom poput volana i pedale nešto bih rekao, ali jebote nećeš valjda stajati na crvenom u GTA igri.

Ako ne možeš pohvatat kontrolu u trkalici gdje voziš sa 4 tipke, kako uspiješ sa 3 pedale, volanom i mjenjačem?

StormCr0w
20-12-2012, 19:01
8 tipki*

+ 2 za lock i pucanje

Sonic_Moronic
20-12-2012, 19:03
Ako ne možeš hodati u QWOP kako možeš sa vlastitim nogama?

StormCr0w
20-12-2012, 19:06
Nije ti najbolja usporedba.

pimp
20-12-2012, 19:13
Ako ne možeš hodati u QWOP kako možeš sa vlastitim nogama?

hahahahahahahaha :DDD

Sgt. Bull
21-12-2012, 18:08
Zašto ljudi pljuju košpice iz grožđa? Zašto isti ti ljudi gule grožđe? ZAŠTO!?

StormCr0w
21-12-2012, 18:11
Jer nije fino.

Kid A
21-12-2012, 18:12
Zašto ljudi pljuju košpice iz grožđa? Zašto isti ti ljudi gule grožđe? ZAŠTO!?
Ja sam jednom nasao crva kao klinac i od tada imam traume

Sgt. Bull
21-12-2012, 18:17
Aj dobro to za crva to te i opravda nekako... al' ono...
jučer sam vidio žensku da pere bananu?! WTF

:'(

Also pljuvanje košpica iz grožđa je... ne znam. Kada vidim da to neko radi dobijem ogromnu želju da ga opalim prvim oštrim predmetom koji nađem. Ono jebote.

Zeryx
21-12-2012, 19:25
ne kuzim smisao vađenja koštica iz grozda... :/
ja jedem kostice iz trešanja...

Electromaster
21-12-2012, 20:01
Ja kod grožđa pljunem ako mi baš dođe pod zub, inače me boli briga.
Ali guljenje, pa wtf? :s

StormCr0w
21-12-2012, 20:04
Kad ne znate jest grožđe. Unutrašnjost se isiše i ljuska se odbaci. Ako se radi o onom bijelom koje imaju po trgovinama jedem i ljusku al koštice ispljunem jer su prevelike i pretvrde.

Sgt. Bull
21-12-2012, 20:05
Ti si čisto zlo.
U šta se ljudski rod pretvara.

http://memesters.com/images/items/iDontWantToLiveOnThisPlanetAnymoreLandscape.png

StormCr0w
21-12-2012, 20:06
Kad su kisele :(

Onaj sok koji isišeš je prefin, ljuska samo pokvari taj odličan okus. Govorimo o domaćem crnom, jel.

Sgt. Bull
21-12-2012, 20:10
Onaj sok koji isišeš je prefin... [g]ovorimo o domaćem crnom

Vat

StormCr0w
21-12-2012, 20:11
Pa ne kužim kako bi mogao "ogulit" grožđe iz voćare?

Neven <R>
21-12-2012, 20:19
Ja ne shvaćam ljude koji jedu koštice, ak to slučajno zagrizeš preodvratno je gorko. Zgadi mi se jesti išta poslije takvog iskustva

hansi
21-12-2012, 23:15
bučine koštice i onaj suncekretov kurac rulaju zesce
edit: kompletno sam fulao poantu :(
al da, kad jedem grozde imam naviku pljucat špice
i višnje prerulaju

hrčak
22-12-2012, 00:01
^^
Osim pljuvanja. Pičke

McPingvin_v2.0
22-12-2012, 09:34
Ja ne shvaćam ljude koji jedu koštice, ak to slučajno zagrizeš preodvratno je gorko. Zgadi mi se jesti išta poslije takvog iskustva
This.

Gu$ht3r
22-12-2012, 10:38
[quote="Neven <R>":39peukji]Ja ne shvaćam ljude koji jedu koštice, ak to slučajno zagrizeš preodvratno je gorko. Zgadi mi se jesti išta poslije takvog iskustva
This.[/quote:39peukji]

istina, kad je zagrizes osuši ti usta, ali zato je ne grizeš nego samo gutaš, :) :) , di bi bio kad bi svaku kosticu pljuvo

str1k3r
22-12-2012, 12:48
Nije pljuvanje koštice 13. Heraklov zadatak, jebemu. Pljuneš i bok. :)

Windwalker
22-12-2012, 13:10
O čem vi pričate?
Pa grožđe se cijelo strpa u usta. Zajedno s onim na čemu raste.
Jesti bobe jednu po jednu je presporo i dosadno.

FaTaL_mRkvA
23-12-2012, 09:35
Ne perem banane, ali.

Izvana se prskaju sa jako puno otrova i onda kad ju guliš ti otrovi pređu na ruke i ako ju dodirneš iznutra ti otrovi pređu na bananu pa ih pojedeš. Neznam koliko pranje pomaže, al ono nije skroz poremećeno po meni.

cham3leon
23-12-2012, 11:08
Da patim od toga da gulim grožđe i pljujem koštice, ne bih ga uopće ni jeo. Kako se nekome da toliko zajebavat u životu radi ničega.

Sgt. Bull
23-12-2012, 11:36
Da patim od toga da gulim grožđe i pljujem koštice, ne bih ga uopće ni jeo. Kako se nekome da toliko zajebavat u životu radi ničega.
This sums it up.

McPingvin_v2.0
23-12-2012, 15:47
Jer je okus oduran, jebemu sve.

Sgt. Bull
23-12-2012, 15:49
Ptičke

FaTaL_mRkvA
23-12-2012, 15:54
Ptičke
This.

Ja jedem cijeli trs. :rambo:

:toilet:

StormCr0w
23-12-2012, 18:50
Ne znam gdje da pitam pa ću ovdje. Koliko često je poželjno čistit pisi od prašine? Novu konfu sam kupio u siječnju i nisam otvarao još. Planirao sam sad iza božića očistit. Stoji na podu na laminatu, nema nikakvih tepiha, sa svake strane dovoljno prostora za zrak.

Sgt. Bull
23-12-2012, 19:00
Čisti, ako nisi već 11 mjeseci. Ja čistim svakih par mjeseci...

Hexfire
23-12-2012, 19:08
Čistim 3-4 puta godišnje, više iz dosade nego iz stvarne potrebe.

cham3leon
24-12-2012, 14:37
Vjerojatno je već bilo pitanje negdje, ali zanima me da li će bilo koji annex b router kupljen u trgovini raditi uz T-Com MaxADSL? Guglam malo okolo i vidim da su ljudi bar prije kupovali rutere sa strane i to, ali ne znam da li bi to danas prošlo budući da nemamo više klasičan telefon nego su nas prebacili na VoIP, pa i to router mora hendlat.

Naime, ovo Thomson smeće se je opet počelo resetirat samo od sebe, pri čemu izgubi i WLAN konfiguraciju i sve, a najgore od svega je što onda rikne i televizija i telefon. U službi za korisnike su mi rekli da mi ne bi mogli dat novi ruter na temelju toga jer mora bit u potpunosti neispravan da bi ga zamijenili.

Worthaur
25-12-2012, 12:10
Jel tko narucivao kakvu konzolu izvana? Kolika je carina?

FaTaL_mRkvA
25-12-2012, 22:23
Kolko sam shvatio, 10% carina i 25% PDV?

Aerial
27-12-2012, 13:58
S tim da PDV sjedne nakon carine.

FaTaL_mRkvA
28-12-2012, 13:50
Jel će tak bit i kad uđemo u EU?

Gu$ht3r
28-12-2012, 14:32
ne, ako ti salju iz EU

FaTaL_mRkvA
29-12-2012, 21:19
Damn, nikad kraja carinama i pdvovima...

McPingvin_v2.0
30-12-2012, 01:28
DOLJE VLA.... Ček. Fak.

FaTaL_mRkvA
31-12-2012, 14:12
Stigla mi je baterija za laptop bez carine, covjek je napisao malo manju cijenu na deklaraciji izvana, označio kao gift i nije bilo problema :D

T1N1
02-01-2013, 21:08
Gdje je moguće kupiti dresove hrvatske rukometne reprezentacije u Zagrebu?

hacker
04-01-2013, 17:49
Lajko sam na fejsu neku glupost, drugi dan odlajko, i sada mi se sastrane stalno pojavljuju related stranice od te gluposti. Jel se može to nekak maknut?

Electromaster
05-01-2013, 14:44
Bi li mi mogao netko dati kakav link sa slikama kako astrobiolozi zamišljaju alien life i tako to?

Sonic_Moronic
05-01-2013, 14:46
http://alien-ufo-research.com/reptilians/picture-of-reptilian-alien.gif

StormCr0w
05-01-2013, 14:49
MARSIJANAC

FaTaL_mRkvA
05-01-2013, 15:09
gušteri again, yay

SharpDressedChevap
08-01-2013, 10:44
Na PayPalu mi je uvijek balance od 1.95 USD - kako da mi pokaže pravu vrijednost, tj. iznos na kartici koja je povezana na njega?

Worthaur
08-01-2013, 10:53
Nemoze ti pokazat iznos koji imas na kartici

FaTaL_mRkvA
08-01-2013, 13:33
PayPal pokazuje samo iznos koji je na PayPal računu(slično ko na mobitelu kad imaš na bonove), a ako želiš nešto kupiti preko PayPala, prvo će ti uzeti novce s PayPal računa ako ih je dovoljno, a ako nije, onda njih neće dirati nego će ti direktno povući novce iz banke preko kartice koja je linkana s PayPal računom.

SharpDressedChevap
11-01-2013, 20:25
Komp mi buči dosta glasno prilikom paljenja, a u posljednje vrijeme se i restartira sam od sebe.

To se već prije događalo, jedan čoka mi je očistio kućište i rekao da se zavuklo dosta prašine i da je najvjerovatnije to to. Međutim, sad sam gotovo sve rastavio i ne može bit do prašine nikako, jer očito nešto ne valja.

Jedino mi je sumnjiv ventilator napajanja jer fale dva vijka pa nije stopostotno fiksiran već godinama. A lako može bit i do CPUa- Anyone?

StormCr0w
11-01-2013, 20:47
Napajanje garant.

Sonic_Moronic
17-01-2013, 21:16
Pokušavam starom namjestit t-comov mail u outlooku i neće primati poruke, samo slati. Zna li netko u čemu je problem, nazvao sam ove debile iz korisničke službe i sve što mi je mogao reći je "probajte ponovno upisati incoming server, trebalo bi vam radit", napravim to i opet mi kaže istu stvar. Ojebemti :'(

Zeryx
17-01-2013, 22:25
znaci sigurno ti je ovako: Incoming mail server: pop.t-com.hr

Neven <R>
17-01-2013, 22:44
Jesi probao neki drugi mail klijent?

LukA33
18-01-2013, 19:56
ne znam gdje da ovo stavim pa cu ovdje posto znam da ima i studenata...

kako funkcionira minus na studentskom paketu u PBZu?

McPingvin_v2.0
18-01-2013, 20:02
Ideš u minus do 1k kuna, nitko te ne jebe.

LukA33
18-01-2013, 20:17
ma znam to, nego jel to onda imaju nekakve mjesecne kamate ili skine odredjen postotak s racuna?

loo
18-01-2013, 20:39
"Ako koristiš dopušteno prekoračenje platit ćeš kamatu na iznos iskorištenog dopuštenog prekoračenja koja iznosi 8,98% godišnje, promjenjivo."

LukA33
18-01-2013, 21:42
u prijevodu? tupav sam za te financijske stvari haha

Electromaster
18-01-2013, 21:45
Koliko si tokom godine otišao u minus, od toga ti na kraju izračunaju 8,98% i naplate. Taj postotak se može promijeniti ovisno o poslovanju banke.

LukA33
18-01-2013, 21:47
aha, hvala

Electromaster
20-01-2013, 16:45
Slabo zadnjih godina pratim filmove, no sad mi se gleda neki noviji sajns fikšn. Preporuke?
Vrijedi li Dredd išta?

Kid A
20-01-2013, 17:02
Odlican je novi Dredd

The Boz
20-01-2013, 17:23
Bolji od toga.

MILF hunter
20-01-2013, 19:43
Slabo zadnjih godina pratim filmove, no sad mi se gleda neki noviji sajns fikšn. Preporuke?
Vrijedi li Dredd išta?

Ne znam šta si sve propustio, al' eto...

Moon
Ghost in the Shell 2.0, ako si raspoložen za reprizu
Green Lantern: Emerald Knights i Green Lantern: First Flight od animiranih, solidno i lagano za gledanje
Source Code
Rise of the Planet of the Apes
X-Men: First Class

Star Trek i Distrit 9 mislim da ne moram spominjati, eventualno još Another Earth i Pandorum.

StormCr0w
20-01-2013, 20:36
Prometheus lol

Kistra
20-01-2013, 20:57
Da li je neko od vas gledao na youtube-u ili gdje vec,video o Sebastianu Loeb-u,gdje govori kako se priprema za reli na jednoj stazi,kako sve mjeri,ide pjeske,skuterom pa autom ili cime vec jos...ja sam to gledao davno ali se ne sjecam kako se zove video,pa ako neko zna bio bih jako zahvalan :)

Electromaster
20-01-2013, 21:49
Vrijedi li Dredd išta?

Ne znam šta si sve propustio, al' eto...

Moon
Ghost in the Shell 2.0, ako si raspoložen za reprizu
Green Lantern: Emerald Knights i Green Lantern: First Flight od animiranih, solidno i lagano za gledanje
Source Code
Rise of the Planet of the Apes
X-Men: First Class

Star Trek i Distrit 9 mislim da ne moram spominjati, eventualno još Another Earth i Pandorum.

Propustio sam sve ikad zadnjih godina, kino na Korčuli je drek, a doma ne stignem još i filmove gledat jer me stalno netko prekida. Od ovog što si napisao samo sam Star Trek gledao. Animirane neću, toga ionako gledam preko glave. Inače hvala.

FaTaL_mRkvA
20-01-2013, 23:11
Da li je neko od vas gledao na youtube-u ili gdje vec,video o Sebastianu Loeb-u,gdje govori kako se priprema za reli na jednoj stazi,kako sve mjeri,ide pjeske,skuterom pa autom ili cime vec jos...ja sam to gledao davno ali se ne sjecam kako se zove video,pa ako neko zna bio bih jako zahvalan :)
Nažalost neznam, ali ako saznaš daj molim te pošalji mi pp ili stavi ovdje jer zvuči zanimljivo :D

Kistra
21-01-2013, 11:26
Nažalost neznam, ali ako saznaš daj molim te pošalji mi pp ili stavi ovdje jer zvuči zanimljivo :D

Ako nadjem ;)

Carp
23-01-2013, 17:51
http://i.minus.com/iWeQmL7k5W35j.gif

Sta je ovo? :pray:

cham3leon
23-01-2013, 17:56
Test na epilepsiju?

Hexfire
23-01-2013, 18:16
Prošao sam.

McPingvin_v2.0
23-01-2013, 21:51
http://i.minus.com/iWeQmL7k5W35j.gif

Sta je ovo? :pray:
Jebena elektronika :)

EDIT: http://blog.makezine.com/2010/04/23/spinning-led-ball/

SharpDressedChevap
23-01-2013, 22:09
Ima i ona šema da pokazuje vrijeme dok se rotira.

Duke of Earl
24-01-2013, 16:39
http://danas.net.hr/hrvatska/video-je-l ... o-smijesno (http://danas.net.hr/hrvatska/video-je-li-ovo-tragicno-ili-samo-smijesno)

http://hr.wikipedia.org/wiki/Nacija_(mjese%C4%8Dnik)

Ovaj časopis Nacija, sad sam prolistao zadnji broj, i stvarno nemogu razlučit jel se radi o genijalnoj satiri ili je stvarno zaozbiljno, što mi je još teže za povjerovati. Gore smeće od Booka i Glasa Koncila u kombinaciji.

StormCr0w
24-01-2013, 16:50
Jebote, Ivu Pavića imaju :pray:

Dinosauri :rotfl:

FaTaL_mRkvA
24-01-2013, 22:25
Mislim da je časopis ozbiljan. :?

Bilo bi ironično da je zajebancija a da postoje ljudi koji ga ozbiljno shvaćaju :pray: :pray:

Iako i ovako ako ga netko ozbiljno shvaća :pray: :pray:

GDra
24-01-2013, 22:47
Dinosauri i evolucija :pray: :pray: :pray:
Narator :pray: :pray:

Xero
24-01-2013, 22:52
10/10

The Boz
24-01-2013, 22:57
http://danas.net.hr/hrvatska/video-je-li-ovo-tragicno-ili-samo-smijesno

http://hr.wikipedia.org/wiki/Nacija_(mjese%C4%8Dnik)

Ovaj časopis Nacija, sad sam prolistao zadnji broj, i stvarno nemogu razlučit jel se radi o genijalnoj satiri ili je stvarno zaozbiljno, što mi je još teže za povjerovati. Gore smeće od Booka i Glasa Koncila u kombinaciji.
Poe's Law Incarnate!

Aerial
26-01-2013, 15:18
e bokte moram kupiti broj tog časopisa

Doggy
26-01-2013, 15:49
ima kakav program koji iz dir-a foldera kopira imena svih foldera u njemu u listu?

cham3leon
26-01-2013, 16:42
Možeš složit naredbu u konzoli za to. dir ili ls pa rezultate preusmjeriš u neki fajl npr.

Doggy
26-01-2013, 16:56
moze detaljnije u pp? win 7 imam ak je bitno

Electromaster
27-01-2013, 17:39
Gdje da skinem za Word 2007 rvacki proofing tools?

Sgt. Bull
27-01-2013, 19:23
Internetovi?

Electromaster
27-01-2013, 19:24
Meh, mislio sam da se mogu skinut samo fajlovi za rvacki grammar check a ne da se mora imat cijeli kroejšn lengviđ pek.
No snađoh se.

McPingvin_v2.0
27-01-2013, 19:36
Mogu.

Electromaster
27-01-2013, 19:37
Ne nađoh. </3

Paran0a
28-01-2013, 18:22
Ako se ozenim za curu sa kanadskim drzavljanstvom , mogu li dobiti kanadsko drzavljanstvo?

Wizard
28-01-2013, 18:33
Trebao bi moći, al prvo bi trebao živjeti tamo neko vrijeme da možeš podnjeti zahtjev za državljanstvo i onda čekat neko vrime da ga dobiš. Ne moš ga automatski dobit samo kroz ženidbu s kanađankom.

McPingvin_v2.0
28-01-2013, 22:05
Svaka država ima drugačije uvjete za dobivanje državljanstva.
http://www.cic.gc.ca/english/citizenship/index.asp

FaTaL_mRkvA
28-01-2013, 23:34
Samo se treba prijaviti i položiti test? Lol

Da bi dobio rvacko moraš križni put proć 2-3 puta...

Wizard
28-01-2013, 23:41
Moraš imat prebivalište u Kanadi, te prebivati u Kanadi barem 3 godine u posljednje 4 godine da se možeš prijaviti.

Wizard
29-01-2013, 11:46
Jel se more kako downloadati cijeli album s facebooka, da ne skidam jednu po jednu sliku?

Niko Bellic
29-01-2013, 12:12
Zašto kad netko odjene majicu naopako ljudi postaju Captain Obvious?

Onak, kao da nije već 100 godina poznato da su majice najudobnije kad su šavovi i etikete okrenuti na van. Koga briga kako to izgleda, ako paše k'o druga koža.

Kostolomac
29-01-2013, 13:20
Ej, majica ti je izvrnuta.

hacker
30-01-2013, 01:00
Jel istina da su zatvorili Purgeraj?

Neven <R>
30-01-2013, 01:17
Je

hacker
30-01-2013, 01:22
Pas mater. Sad nemam di izlazit.

Lord Ragnarok
30-01-2013, 01:57
wat? onaj purgeraj u zg na ribnjaku? kada?

hacker
30-01-2013, 09:58
http://hot.net.hr/glazba/mjuznjuz/purge ... ih-klubova (http://hot.net.hr/glazba/mjuznjuz/purgeraj-zatvoren-jedan-od-omiljenih-zagrebackih-klubova)

McPingvin_v2.0
30-01-2013, 10:54
Taj Purgeraj je postao takvo dno dan da to nisu istine. Četvrtkom je najkvalitetnija glazba koju možeš tamo čuti jebena Katy Perry, plus 0.33 radler (ZA KOJI NISAM NI ZNAO DA POSTOJI) 16 kuna.

Lord Ragnarok
30-01-2013, 11:23
bitch plz, bazga-vodka 12kn

McPingvin_v2.0
30-01-2013, 11:48
Dolan pls, no alcoholol

Niko Bellic
30-01-2013, 11:55
Taj Purgeraj je postao takvo dno dan da to nisu istine. Četvrtkom je najkvalitetnija glazba koju možeš tamo čuti jebena Katy Perry, plus 0.33 radler (ZA KOJI NISAM NI ZNAO DA POSTOJI) 16 kuna.
Ovo je totalno točno. Kad sam zadnji put uletio tamo, bilo je toliko loše da sam ostavio napola popijeno pivo na stolu, a i park je pun underage klošara koji fektaju kune.

Neven <R>
30-01-2013, 15:50
Je govance je postao zadnjih par godina i cijene neke lude, mislim da je 18kn pivo bilo (i to ožujsko fresh loool). Jedino se tijekom happy houra isplatilo piti

Aerial
31-01-2013, 11:06
Da li domovnica za svrhu prijave za posao mora biti novija od 6 mjeseci?

McPingvin_v2.0
31-01-2013, 11:12
Pitaj ih.

Niko Bellic
31-01-2013, 12:58
Pošto živimo u hrvatistanu administratoristanu, ne bi me uopće čudilo da treba. Mislim helou? Pa oni traže i da rodni list bude fresh sample, jer očito se rađamo svakih 6 mjeseci.

Falus
31-01-2013, 15:31
Mislim da rodni list traže fresh radi ženidbi te mogućnosti mijenjanja prezimena.

Neven <R>
31-01-2013, 20:43
Gdje se vadi potvrda o nekažnjavanju? Vidim da ima općinski sud i općinski kazneni sud, koji od tih? Neki pak vele MUP

Da_killah
31-01-2013, 20:55
mup

Neven <R>
31-01-2013, 21:09
Nije MUP u ZG ziher, samo se dvoumim između ova dva suda

FaTaL_mRkvA
31-01-2013, 21:56
Jel to ovo?
http://sudovi.pravosudje.hr/oksz/index.php?linkID=49

Ovdje kaze na opcinskom sudu, a gore na opcinskom kaznenom sudu. Lol. Vjerojatno je svejedno.

http://www.advance.hr/r/gdje-izvaditi-p ... vanju.html (http://www.advance.hr/r/gdje-izvaditi-potvrdu-o-nekaznjavanju.html)

croat1gamer
31-01-2013, 22:02
Provjerio, na opcinskom se vadi ta potvrda.

Neven <R>
31-01-2013, 22:07
Ja sad našao da je ipak općinski kazneni sud lel (ovo što je mrkva linkao), al thanks anyway

FaTaL_mRkvA
31-01-2013, 22:09
Ma bilo koji je, al kazneni logičnije zvuči i na njihovojSstranici to piše.

GL s onim za kaj ti treba potvrda :thumbs2:

Aerial
05-02-2013, 21:18
To sranje ćeš svakih 6 mjeseci morati dizati ofc.

Tu kod mene (u Zadru) im treba nekih 3-5 dana u prosjeku da ti stave pečat na to.
Ti dođeš tamo, izvadiš predložak za ispunjavanje, upišeš u to svoje podatke (uključujući i potvrdu da nisi kažnjavan) i predaš stričeku ili strini za šalterom.... i onda se vratiš za 4 dana da na tom dokumentu kojeg si već cijelog ispisao vidiš nadodan pečat.

Zašto? Kako? Koliko?
Nitko ne zna.

Neven <R>
05-02-2013, 21:59
Rješio sam to lol, rollback foruma te zeznuo

(nama pečat daju nakon 10 minuta)

Aerial
05-02-2013, 23:12
Ah lol, da, sad kužim da je tjedan dana razlike u postovima :D

McPingvin_v2.0
06-02-2013, 01:56
A gde je pečat?

loo
06-02-2013, 02:01
Čini se da Nikola, kao i forum, kasni tjedan dana sa svojim forama.

Kid A
06-02-2013, 07:51
:D

Hexfire
06-02-2013, 09:20
Ja sam tek prekjučer prvi put čuo za to.

Maloki
06-02-2013, 09:41
Ja čuo prošli tjedan ali se nisam zamarao gledat kaj je to jer je djelovalo retardirano.

Btw, jel se knjige koje se kupuju iz inozemstva carine?

Nedavno su mi stigla prve dvije knjige The Walking Deada i nisu mi nabili ništa carine pa sad nisam siguran jel to uvijek tak ili sam imao sreće.
Sjećam se da sam jednom prilikom čitao negdje na forumu da se ne carine.

W1k1n6
06-02-2013, 09:55
Knjige koje uvoze fizičke osobe su oslobođene od plaćanja carine sukladno Sporazumu o uvozu predmeta prosvjetnog, znanstvenog i kulturnog karaktera i Protokolu uz taj Sporazum te od plaćanja poreza na dodanu vrijednost u skladu sa člankom 10a. točka c) Zakona o porezu na dodanu vrijednost („Narodne novine“, br. 47/95 - 90/05) i članka 57. stavak 1. točka c) Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost („Narodne novine“, br. 60/96 - 153/05)

Inače, carina se također ne plaća na "robu zanemarive vrijednosti", odnosno onu koja košta manje od 160 kunaS(moram jedno naglasiti da u to ne ulazi alkohol, duhan i parfemi).

McPingvin_v2.0
06-02-2013, 11:06
Čini se da Nikola, kao i forum, kasni tjedan dana sa svojim forama.
Yeth, zato jer se to s pečatom neće još neko vrijeme spominjati, kao ni napuštanje sahrane.

loo
06-02-2013, 14:28
Ako padnem prvu godinu na studiju (baš cijelu padnem), moram platit ~8000kn da ju ponovo upišem. Nakon što položim prvu godinu (iz drugog pokušaja), moram li dalje plaćat upis svake godine još 8000kn ili tad opet postaje besplatno?

croat1gamer
06-02-2013, 17:57
Dakle, opet, gdje bih mogao nabaviti ovu masku (http://cdn0.dailydot.com/uploaded/images/original/2012/10/28/horse4.jpg), po mogucnosti da ne bude neki veliki shipping.

loo
06-02-2013, 18:08
L (http://www.ebay.com/itm/Horse-Head-Mask-Latex-Full-HEAD-Adult-Costume-Halloween-Blown-Funny-PSY-/221186291790?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item337fbaf84e)2 (http://www.ebay.com/itm/FE-Funny-Adult-Halloween-Party-Brown-Horse-Head-Rubber-Mask-Costume-Prop-J0005-/281038825443?pt=UK_Clothing_Masks_JD&hash=item416f3827e3)eb (http://www.ebay.com/itm/SHO-Funny-Adult-Halloween-Party-Brown-Horse-Head-Rubber-Mask-Costume-Prop-J0005-/251201604600?pt=US_Costume_Accessories&hash=item3a7cc84bf8)ay (http://www.ebay.com/itm/Halloween-Cosplay-props-High-Quality-Latex-Horse-Mask-3-Colors-select-one-/180968079395?pt=US_Costume_Accessories&hash=item2a2289c023)S(4 različita linka)

Maloki
06-02-2013, 22:53
Knjige koje uvoze fizičke osobe su oslobođene od plaćanja carine sukladno Sporazumu o uvozu predmeta prosvjetnog, znanstvenog i kulturnog karaktera i Protokolu uz taj Sporazum te od plaćanja poreza na dodanu vrijednost u skladu sa člankom 10a. točka c) Zakona o porezu na dodanu vrijednost („Narodne novine“, br. 47/95 - 90/05) i članka 57. stavak 1. točka c) Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost („Narodne novine“, br. 60/96 - 153/05)

Inače, carina se također ne plaća na "robu zanemarive vrijednosti", odnosno onu koja košta manje od 160 kunaS(moram jedno naglasiti da u to ne ulazi alkohol, duhan i parfemi).
E čito sam to sinoć (odnosno jutros oko 2 ujutro) pa sam bio zbunjen i nekako mislio da se odnosi na situaciju kad ideš preko granice pa ti prekopaju stvari :)
Sad je ipak jasnije. Fala!

Jel se igdje mogu odvojeno kupit gumice za in-ear slušalice?

Razzarach
06-02-2013, 23:02
e-bay. Upisi shure foam i trebalo bi ti izletit... Te je frend uzeo i odlicne su.

Maja
16-02-2013, 15:39

Zar nisu i cipele u toj kategoriji duhana i parfema? :/

croat1gamer
17-02-2013, 02:53
Kako u 3 ujutro maknuti miris zapaljenog ulja iz kuce, bez da se moraju provjetriti sve prostorije?

Chupacabra
17-02-2013, 03:15
ne drzi me za rijec, ali cuo sam da ti cijeli stan zamirisi ako stavis malo sapuna u mikrovalnu.
...i nakon sto ocistis cijelu kuhinju od rezultirajuce sapunice.

LukA33
18-02-2013, 14:23
gdje se mogu kupiti pertle a.k.a. vezice za starke... pitam direktno za starke su im potrebne malo duze nego za obicne tenisice

Lord Ragnarok
18-02-2013, 14:29
di i obicne. samo trazis vece dimenzije
hervis ti ih ima for exaple
vjerojatno i shoobedoo il kak se vec po novom zovu

Aerial
19-02-2013, 14:58
Tražim po netu, ali ne ide mi...

Dajte mi plox neki link, savjet, info kako rješiti linearnu diferencijalnu jednadžbu ovakvog tipa:

y' + sin(x)y = sin(x)

Vrtim se u beskonačnost u integriranju, bilo da idem preko opće formule za linearnu ili preko varijacije konstante...
Jel ovo uopće linearna?

StormCr0w
19-02-2013, 15:01
Evo:

http://i.imgur.com/TSzol5O.jpg

croat1gamer
19-02-2013, 15:11
Probao sa volframom?
http://www.wolframalpha.com/input/?i=y'%20%2B%20sin(x)y%20%3D%20sin(x)&t=crmtb01

Aerial
19-02-2013, 15:19
Hmmmm, hvala na linku, pogledati cu ^^

beba nema zvečku
19-02-2013, 15:55
wolfram daje rjesenje ,al ne i postupak. Wizard sigurno zna rjesenje, moral bus pricekat da on vidi post

Wizard
19-02-2013, 17:14
@Aerial
Nisam baš moja specijalnost, al dat ću sve od sebe. :)

y' + sin(x)y = sin(x)
y'=(1-y)sinx
y'/(1-y)=sinx /integriraj po dx
... (za računat preporučam wolfram alphu)
y=ce[sup:w5o9ogf0]cosx[/sup:w5o9ogf0]+1

McPingvin_v2.0
19-02-2013, 17:20
Imaš subscript i superscript tagove. Use them :*

Wizard
19-02-2013, 17:27
y=ce[sup:3cqr486g]cosx[/sup:3cqr486g]+1
Jel sad bolje? :)

McPingvin_v2.0
19-02-2013, 17:30
All in a days work.

Aerial
19-02-2013, 18:39
y=ce[sup:1eas4r2f]cosx[/sup:1eas4r2f]+1

Jep, hvala, skužio sam s wolframa što su napravili :D

Wizard
19-02-2013, 20:51
Nema do wolframa, pola učenja za kolokvije iz analitičkih kolegija mi se odvija na toj stranici :)

cham3leon
19-02-2013, 20:52
+1

Carp
19-02-2013, 20:52
Kako otkljcuat BIOS na HP 6720s? Micanje CMOS baterijice nije proradilo.

LukA33
20-02-2013, 21:03
zna mozda netko gdje se moze kupiti ovako nesto?
http://pixiepixie.com/index.php?main_pa ... lack_3.jpg (http://pixiepixie.com/index.php?main_page=popup_image_additional&pID=11&pic=1&products_image_large_additional=images/uploads/waistbagblack_3.jpg)

croat1gamer
20-02-2013, 21:29
Gledaj malo na netu za "leg bag" i te fore. Ili nabavi posteni cargo pants.

cham3leon
25-02-2013, 19:03
Da li postoji neki talijanski imageboard a la 4chan?

Hexfire
25-02-2013, 20:49
Pitaj babiča.

SharpDressedChevap
25-02-2013, 23:13
Kenwood radio u autu, spržen CD mi ne učitava, tj. učita ga ali piše Track 01 i vrti se ništa nekih 80 minuta, što je i max. dužina pjesama za jedan CD. Na njemu imam nekih dvadesetak pjesama i CD radi svugdje osim tu. Jel itko zna ikakvo rješenje?

Sgt. Bull
25-02-2013, 23:18
Sprži novi cd?

croat1gamer
26-02-2013, 02:13
Pogresno si przio, treba bit onaj neki audio cd format.

Aerial
28-02-2013, 11:18
Bokte kako se zove pjesma, tj. tko je izvodi, što se u zadje vrijeme čuje na radiju, a zvuči kao nekakav remix "Somebody that I Used to Know" od Gotye?
Refren je jako sličan s nekakvim "uououo" zavijanjem na kraju, iako je pjesma generalno energičnija. Čak i glas zvuči kao on. Jel to neki remix, jel on pjeva, jel nešto potpuno drugo? AAAAA

Hexfire
28-02-2013, 11:20
nebitno

accursed
28-02-2013, 11:42
Bokte kako se zove pjesma, tj. tko je izvodi, što se u zadje vrijeme čuje na radiju, a zvuči kao nekakav remix "Somebody that I Used to Know" od Gotye?
Refren je jako sličan s nekakvim "uououo" zavijanjem na kraju, iako je pjesma generalno energičnija. Čak i glas zvuči kao on. Jel to neki remix, jel on pjeva, jel nešto potpuno drugo? AAAAA

shazam.

hacker
28-02-2013, 11:53
Ovo možda?

https://www.youtube.com/watch?v=zFPoIOwx77M

SharpDressedChevap
28-02-2013, 14:41
Pogresno si przio, treba bit onaj neki audio cd format.

Jeste, CD-DA, fala

Neven <R>
01-03-2013, 17:37
Kak natjerat da mi ping i tracert funkcije rade? Veza na net i sve normalno rade, al mi te funkcije samo vrate request timed out. Malo sam googleao i probao sam sa disaeblanim firewallom, al ne pomaže. Router je Thomson TG nešto standardni od t-coma.

Sonic_Moronic
03-03-2013, 15:54
Pokušavam pokrenuti Might & Magic VI (gog verzija) ali mi nakon što kliknem na new game baca samo na sivi ekran.
Ne znam zašto ovdje pitam, probao sam sve fixeve koje sam našao na netu, pa ako je netko pokušavao pokrenuti to preko win7 nek javi.

Lord Ragnarok
03-03-2013, 19:52
Kak natjerat da mi ping i tracert funkcije rade? Veza na net i sve normalno rade, al mi te funkcije samo vrate request timed out. Malo sam googleao i probao sam sa disaeblanim firewallom, al ne pomaže. Router je Thomson TG nešto standardni od t-coma.

mos napisati sto si tocno ukucavao u cmd? da nije u tom greskica
edit/
also, mozda za te protokole treba forwardati neke portove, ali nsiam siguran jel se moze specificno za njih na ovim shitnim ruterima

Neven <R>
03-03-2013, 20:08
ping ip adresa ili ping google.com i slično. Radio sam to prije sa starijim routerima i bilo je ok, a bili su čak oni veći šrotovi tipa kasda. Moguće je da treba portove forwardat, budem probao

Aerial
05-03-2013, 23:27
Here's good one:
Ima li kakvih... um... pornića s ljudima s .. downovim sindromom?

http://i.imgur.com/o03DQyl.gif

Hexfire
05-03-2013, 23:28
Skoro svaki drugi.

Aerial
05-03-2013, 23:32
Related:

2Qh3x39WV4I

The Dutch are taking it one step further with a unique weekly soap featuring nothing but actors with Down syndrome.

Sonic_Moronic
06-03-2013, 00:16
Aukurac, mrzim mobitele i prebacivanje fajlova. Nitko ti ne kaže ovakva sranja u recenzijama.
Ispada da jebeni HTC Explorer nema najobičniji file manager. Guglam i likovi kažu da ga skineš s neta i instaliraš. A KAKO DA INSTALIRAM FILE MANAGER KAD NEMAM FILE MANAGER GGGRRAAA rejđ.

Neven <R>
06-03-2013, 00:58
Ak prebacuješ s PC-a, spojiš prek USB-a i odabereš mount as disk drive. Onda bude ko da si spojio USB stick

croat1gamer
06-03-2013, 06:24
Derp. Sonik i napredne tehnologije.

StormCr0w
06-03-2013, 07:26
Napredne.

cham3leon
06-03-2013, 07:46
Pa lol, skineš sa play storea neki osnovni file manager i to je to.

Sonic_Moronic
06-03-2013, 08:20
Nisam lud da skidam preko mobitela. Ali uspio sam sam, pazi kako sam instalirao file manager.

5) To allow us to install an app from the sd card we need to allow installation from an unknown source. This is done by going to Settings -> Applications and tick Unknown Sources

6) Now for the install. Open the Internet browser and enter the following in the address bar, file:///sdcard/1.apk Obviously if you stored your files in a folder or called them something different then change the path to something else.
When asked whether to download or play online choose play online, the install screen will now launch and follow the instructions to install your app.

:pray:

Carp
06-03-2013, 10:14
Zasto ne bi skidao preko mobitela, ne razumijem?

Hexfire
06-03-2013, 10:31
Strah ga je.

Sonic_Moronic
06-03-2013, 10:35
Zato što ne trošim lovu na mobilni internet jer je to retardirano. Imam muziku, ebook reader i videje, jupi.

Lord Ragnarok
06-03-2013, 10:54
cos wireless overrated

Neven <R>
06-03-2013, 12:37
Ak si trebao instalirat aplikaciju sa kompa, mogao si jednostavno staviti HTCSync i prek njega instalirati aplikaciju.

Također wi-fi je izumljen.

McPingvin_v2.0
06-03-2013, 13:00
http://i.qkme.me/3ivt.jpg

croat1gamer
06-03-2013, 15:08
Zapravo je samo glup sa mobitelom.

Inace, smartphone bez pristupa internetu = polukorisna cigla.

cham3leon
06-03-2013, 15:16
Sonik vjerojatno trola. Ima i starih đedova koji već koriste wi-fi.

StormCr0w
06-03-2013, 15:19
Na žalost ne trola.

Azer
06-03-2013, 15:46
Smarthphone bez interneta?
Wut?

Also, taj Explorer je smece samo tako. Kud ima katastrofa touch, tu ga krasi i onaj odvratni TouchWiz, gah.

Neven <R>
06-03-2013, 17:05
TouchWiz je na Samsungu

Azer
06-03-2013, 18:12
TouchWiz je na Samsungu

Shit, mislio sam Sense

Sonic_Moronic
06-03-2013, 19:53
Kojeg će mi vrag još net na tome, da gledam nove fejsbuk statuse? Imam net na laptopu, hvala.

Razzarach
06-03-2013, 20:12
Moj stari od 6 banki koristi tablet sa WiFiem bez beda, cak skida sam aplikacije sa storea.
I gura punjac u utor za slusalice ali to je vec druga stvar.
Ne fakat mobilni internet je postao totalno jeftin u zadnje vrijeme.

Duke of Earl
06-03-2013, 20:23
Kojeg će mi vrag još net na tome, da gledam nove fejsbuk statuse? Imam net na laptopu, hvala.
Da, jel je facebook jedina stvar za koju koristiš internet jebem ti život.

Sonic_Moronic
06-03-2013, 20:24
Zašto me napadate što ne koristim mobilni internet wtf :(((((

SharpDressedChevap
06-03-2013, 20:37
Kupi običan mobitel kao ja i budi ultimativni hipster a da te nitko ništa i ne pita.

Chupacabra
06-03-2013, 20:41

Koji ce ti vrag mobitel? Da pricas sa ljudima? Pa mozes to radit i IRL.

SharpDressedChevap
06-03-2013, 20:44
Meni mob služi za budilicu i da mi Čupa šalje homoerotične poruke <3

Windwalker
06-03-2013, 20:48
Mobitel je za zvanje i slanje poruka kad si daleko od ljudi s kojima komuniciraš.

Za igre si kupiš PS Vita ili Tetris, ako baš moraš igrat negdje vani.

Internet je za porn, što u javnosti nije baš preporučljivo.

Dakle, tableti i super-mega-duper-pločice-mobiteli ne služe ničemu.

Sonic_Moronic
06-03-2013, 20:52
Imam mob za muziku, čitanje i pokoji video (baš sam konvertirao batman tas epizode, dobro paše na ekranu). DS ću dobit za poklon da igram. Goin' full mobile motherfucker.

Azer
06-03-2013, 21:25
Ne znam, Android bez Storea.
:(

FaTaL_mRkvA
06-03-2013, 21:35
A ne znam kaj da kažem osim :hangin:

Electromaster
06-03-2013, 21:52
Lol, mobitel za muziku. Da, jer mi baš treba još nešto što će mu dodatno cuclat bateriju, nije dosta što ga svaki drugi dan moram punit. Mp4 ftw.
Mobitel (SE Zylo) koristim za pozive jer nemam fiksni telefon. I za Google Maps kad negdje bauljam naokolo. Prije sam ga koristio i za fegbuk, mail te Internetove, no sad je tablet preuzeo tu ulogu, cuz veći ekran bokte, mada i dalje hejtam touchscreen. Filmeke na mobu ne bi gledo ni da mi platiš, ne samo zato jer mu je softver za to smeće, neg jer je to jebeno retardirano i čisto kopanje očiju.
Gejmam na Viti, kad imam što. :/

cham3leon
06-03-2013, 22:10
Nokia E55 + iPod touch master race.

Jedno je samo mobitel, iako u nuždi može i svašta ostalo jer je to ipak Symbian S60, ima i WiFI i sve, a izgleda kao dumbphone. Drugo je za sve ostalo, iako ga jebe relativno mala količina poštenih igara i to što nema GPS iz nekog razloga. Al ajde, oba uređaja punim samo jednom tjedno. Možda i rjeđe.

Neven <R>
06-03-2013, 22:19
Dakle, tableti i super-mega-duper-pločice-mobiteli ne služe ničemu.
Možda ak ne izlaziš iz kuće, al znaju aplikacije biti ful korisne kad si vani.

McPingvin_v2.0
06-03-2013, 22:48
Ovaj forum je postao toliko odvratan zadnjih dana da idem pod tuš.

Herr Schnitzel
07-03-2013, 00:07
Net na mobitelu je jedan od najljigavijih izuma ljudskog roda.

Sgt. Bull
07-03-2013, 00:08
Ne ako imaš dobar mobitel. Tipa ajfona. I ne, ne zajebavam se. Barem po tom pitanju to čudo owna bogove jer nije spor ko...

Xero
07-03-2013, 00:11
Hipsteri.

Herr Schnitzel
07-03-2013, 00:14
Ne ako imaš dobar mobitel. Tipa ajfona. I ne, ne zajebavam se. Barem po tom pitanju to čudo owna bogove jer nije spor ko...
Koncept toga, ne zato jer je sporo. Internet se koristi kad sjedneš za računalo, sve ostalo je tužan dokaz da više ne znamo funkcionirat bez toga.

Xero
07-03-2013, 00:15
Pa?

Sgt. Bull
07-03-2013, 00:19
[quote="Sgt. Bull":24si1vml]Ne ako imaš dobar mobitel. Tipa ajfona. I ne, ne zajebavam se. Barem po tom pitanju to čudo owna bogove jer nije spor ko...
Koncept toga, ne zato jer je sporo. Internet se koristi kad sjedneš za računalo, sve ostalo je tužan dokaz da više ne znamo funkcionirat bez toga.[/quote:24si1vml]
Rofl ne, internet se koristi kada ti zatreba i kada želiš. Od slušanja muzike na yt pa do surfanja forumima i štatigajaznam. Ne vidim razloga zašto se to ne bi fino moglo raditi na mobu u ležećem stavu?

StormCr0w
07-03-2013, 06:57
Filmeke na mobu ne bi gledo ni da mi platiš jer je to jebeno retardirano.