PDA

Pogledaj cijelu verziju : hladnjak iliti ventilator za kućište help

Jack5
02-08-2006, 18:46
kupio bih neki ventilator za kućište jeftiniji pa me zanima koji da kupim?

Mislim da ide na kućište gdje su one 4 rupe a razmak mi je na rupama oko 70 mm. Inače gdje se takav ventilator ukopčava,da li u matičnu ili na napajanje?(napajanje ms 400w;matična asus p4sgx-mx)

Daj mi neko preporučite na http://www.ve-mil.hrSili na http://www.comel.hr

ivan
02-08-2006, 18:51
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=94 ... 9251732618 (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=9414&Provjera=632901449251732618)

kada kupiš ventilator reći ćeš naš kakav priključak imaš. najvjerojatnije je da ima molex konektor (kao i za cd/dvd uređaje)

Jack5
02-08-2006, 19:02
da li se na kućište može stavit više takvih ventilatora?
klokao bih procesor pa mi treba

ivan
03-08-2006, 09:18
koliko imaš "rupa" za ventilatore toliko ti stane. logično, zar ne :D

a ako se hoćeš upuštat u bušenje, onda si sam gdje god želiš postaviš vent...

Jack5
03-08-2006, 17:16
evo ga kupio sam ga i imam onaj konektor 4 pin i jedan mali koji mislim da ide u matičnu ploču i mjeri brzinu okretaja i slično?(ima tri male rupice)
inače imam dva slična ovom većem konektoru pa neznam u koji ide?

ventilator ima na konektoru 4 rupe iz kojih vire samo 2 metalna šiljka?
kako da spojim?

matična je asus P4SGX-MX X- series ako želiš vidjet slike

ivan
03-08-2006, 17:35
spoji taj veliki konektor sa konektorom koji je identičan onome koji ide u dvd/cd uređaj. mali po želji spoji na ploču...

Jack5
04-08-2006, 11:36
spoji taj veliki konektor sa konektorom koji je identičan onome koji ide u dvd/cd uređaj. mali po želji spoji na ploču...

jesam ali neznam jesam ga dobro okrenuo; onaj natpis mi je s umutarnje strane,gleda unutra je li to dobro?

nekako mi slabo puše

ivan
04-08-2006, 11:49

jesam ali neznam jesam ga dobro okrenuo; onaj natpis mi je s umutarnje strane,gleda unutra je li to dobro?

nekako mi slabo puše

e sad nemoj očekivat fen od ventilatora za kućište :D
okreni ga kako želiš da ti puše... ako je na stražnjoj strani, onda neka puše van, a ako je na prednjoj neka puše unutra

Jack5
04-08-2006, 12:15

nekako mi slabo puše

e sad nemoj očekivat fen od ventilatora za kućište :D
okreni ga kako želiš da ti puše... ako je na stražnjoj strani, onda neka puše van, a ako je na prednjoj neka puše unutra

šta misliš kak je bolje,u ravnini mi je ventilatora od procesora?

inače oću sad moć klokat intel celeron 2.66 ghz i koliko daleko da idem da šta ne sjebem?

ivan
04-08-2006, 14:05
ako je na bočnoj stranici prilagodi ga tako da puše u istom smjeru kao i vent od proca. nemožeš skurit ništa ako ne pretjeraš s voltažom. voltažu digni maksimalno +10% od default vrijednosti

Jack5
04-08-2006, 16:54
ako je na bočnoj stranici prilagodi ga tako da puše u istom smjeru kao i vent od proca. nemožeš skurit ništa ako ne pretjeraš s voltažom. voltažu digni maksimalno +10% od default vrijednosti

gdje ima objašnjeno kak se to radi mislim overkloka ali da je na hrvatskom

inače ventilator je otraga

ivan
04-08-2006, 17:05

gdje ima objašnjeno kak se to radi mislim overkloka ali da je na hrvatskom

inače ventilator je otraga

ventilator onda nek puše van... probaj preko google za overclock tutorial potražit

04-08-2006, 18:14
klokanje tog proca ti neće puno pomoći,celeron koji bi bio na 3.8 ghz imao bi performanse kao 2.4 northwood :roll:

GrannyKiller
04-08-2006, 22:10
klokanje tog proca ti neće puno pomoći,celeron koji bi bio na 3.8 ghz imao bi performanse kao 2.4 northwood :roll:

ali bi mu pomoglo...