Pogledaj cijelu verziju : Mass Effect 3
Stranica :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
Arbiter of Change
01-04-2012, 11:40
Kako mi je drago što ovo neću odigrati, a u jednom momentu bio sam spreman reprizirati cijeli serijal samo zbog trojke da bi se na kraju svi uvjerili kako cijeli koncept sa odlučivanjem pada u vodu. I onda još BioWare odluči promijeniti promašen kraj, koji će EA vjerojatno dodatno naplatiti. Zbilja mi ne trebaju mi nepotrebne duševne boli.
U vezi ovog što je Arby linkao, ne znam jeste li znali, ali EA ozbiljno konkurira za najgoru američku kompaniju (http://consumerist.com/2012/03/a-round-of-applause-please-for-your-worst-company-in-america-2012-semifinalists.html). BioWare je dio EA-a.
Ja sam počeo reprizirati, ali odustao pred kraj ME1 jer sam došao do istog zaključka.
Kaj u ovoj igri ima nekih težih odluka i odlučivanja? Baš super, nikad nisam importao saveove i nikad nisam igrao razmišljajući o tome. Sad mi je mnogo lakše zbog toga. Rokam po treći put trojku.
Počeo sam i ja neki dan, 5 sati zasad. Prošao sam onu misiju kad dođe Wrex. Napucavanje + biotičke moći su jednako zabavne ko i dosad. Singularity + warp fino i nema brige. Cover sustav funkcionira više manje ok, zbog dodgeanja je lik dosta agilniji na bojištu, melee napad je fora.
Zasad mi nedostaju novi likovi. Iritantni švarceneger-like tip sa lošim naglaskom je premalo. EDI je bila više cool u dvojci, ne vidim poantu da joj se da tijelo. Izgleda da je najbolje što su smislili u vezi likova iz prethodnika, da vam oni pošalju mail: ja sam tu i tu i onda izmijenite 3-4 rečenice s njima i više ih ne vidite. Taj dio je zasad jako loš i nekako ne vjerujem da će biti bolje.
Nemam neta doma pa žicam kod frendice...
Prošo igru prije 2 tjedna. Odlična naravno, kraj je više nego dobar. Bolje da nisu ništa konkretiziali jer na taj nčin samo sakate univerzum.
Kraj neće ni mijenjati jer bi značilo da regrutiraju opet cijelu produkciju i casting za samo 2 minute sakaćenja priče za one mentalno nesposobne, a to nikome iz EA ili BW nije na pameti.
http://img.photobucket.com/albums/v497/ ... ending.jpg (http://img.photobucket.com/albums/v497/ThierryDescoudres/shepard/lawlending.jpg)
Deadwalker
04-04-2012, 09:35
Nemam neta doma pa žicam kod frendice...
Prošo igru prije 2 tjedna. Odlična naravno, kraj je više nego dobar. Bolje da nisu ništa konkretiziali jer na taj nčin samo sakate univerzum.
Kraj neće ni mijenjati jer bi značilo da regrutiraju opet cijelu produkciju i casting za samo 2 minute sakaćenja priče za one mentalno nesposobne, a to nikome iz EA ili BW nije na pameti.
Kraj je toliko dobar da će ga BioWare promijeniti.
I onda govore da developeri imaju kreativnu slobodu.
Deadwalker
04-04-2012, 10:10
Imaju, no razmaženi fanbojevi i retardluk BioWarea stvaraju neke nove trendove u industriji. Razlog zašto preskačem ME 3, a zbilja sam se veselio igri i planirao je kupiti.
Neznam, ja se uopće nisam zamarao krajem, takav je kakav je, nekom dobar, nekom loš.
Marvin OCX
04-04-2012, 10:35
Nisam jos igrao treci dio ali moze li mi neko bez spoianja objasniti u cemu je fazon pa je kraj toliko los? Jel nemoguce imati happyend pa se dize halabuka ili sta?
Problem je u tome što su ljetni blockbusteri u kinima i moderne igre toliko zatupile ljude da im se kraj mora doslovno nacrtati kao slikovnicu ili napraviti lijepo animirani film koji će ih primiti za ručicu i voditi kroz detalje tokom igre kako bi uopće mogli shvatiti ukupnu priču i njen kraj.
Deadwalker
04-04-2012, 11:42
Ja nemam nikakvih problema sa samim završetkom priče, koliko god da loš ili dobar bio. Imam problem s time što ga BioWare mijenja i što općenito odluke nemaju baš nekog utjecaja na kraj igre pa se čovjek zapita zašto je prenosio saveove iz igre u igru i zašto je EA gradio marketing oko toga "ti odlučuješ", kada su oni umjesto tebe to napravili.
Systematic Reverse
04-04-2012, 11:49
Problem je u tome što su ljetni blockbusteri u kinima i moderne igre toliko zatupile ljude da im se kraj mora doslovno nacrtati kao slikovnicu ili napraviti lijepo animirani film koji će ih primiti za ručicu i voditi kroz detalje tokom igre kako bi uopće mogli shvatiti ukupnu priču i njen kraj.
butthurt shepard is butthurt.
Nisam jos igrao treci dio ali moze li mi neko bez spoianja objasniti u cemu je fazon pa je kraj toliko los? Jel nemoguce imati happyend pa se dize halabuka ili sta?
Možeš imat happy end i sve to, ali meni je recimo loš zato što nekako imam dojam da su sve tri igre lijepo i marljivo radili, a onda ovaj kraj onak prek k u par minuta napravili i bok.
Recimo, onaj klinac ti kaže da reaperi zapravo ubijaju ljude kako bi spriječili da drugi strojevi ubijaju ljude. I onda koji god kraj izabereš, vidiš kako Normandy putuje sa jednog relaya na drugi sa cijelom posadom, a do prije deset minuta ti je cijela posada bila na zemlji, još su dvoje bili sa tobom kad te reaper pogodio. Još kolko se sjećam je negdje pisalo da ako se iznenadno prekine mass relay jump da jezgra eksplodira i uništi cijeli brod. I svi relayi su uništeni, što znači da su sve one flote koje su se borile kod Zemlje tamo zaglavile...
Problem je u tome što su ljetni blockbusteri u kinima i moderne igre toliko zatupile ljudeSda im se kraj mora doslovno nacrtati kao slikovnicu ili napraviti lijepo animirani film koji će ih primiti za ručicu i voditi kroz detalje tokom igre kako bi uopće mogli shvatiti ukupnu priču i njen kraj.
Zasto onda uopce igras ME3 kad je savrsen primjer degeneracije igara
butthurt shepard is butthurt.
Par desetaka tisuća ljudi se žali na igrin kraj, ostali milijuni šute i vjerojatno su zadovoljni. Jedino ste vi butthurtani i zbog šačice ljudi se radi buka.
Par desetaka tisuća ljudi se žali na njen kraj, ostali milijuni šute jer im se neda prigovarati. Gledajući po netu, komentarima recenzija, itd. jako malo ljudi je zadovoljno sa krajem.
Windwalker
04-04-2012, 16:26
Ja sam zadovoljan krajem.
Otišli su u bazu Collectorsa nepripremljeni i svi su poginuli.
Dalje nema. Bar se tako tješim.
Horny Devil
04-04-2012, 18:44
U vezi ovog što je Arby linkao, ne znam jeste li znali, ali EA ozbiljno konkurira za najgoru američku kompaniju (http://consumerist.com/2012/03/a-round-of-applause-please-for-your-worst-company-in-america-2012-semifinalists.html). BioWare je dio EA-a.
And we have a winner! (http://consumerist.com/2012/04/congratulations-ea-you-are-the-worst-company-in-america-for-2012.html)
Ma dobar je kraj, samo eto hrpa ljudi ne *želi* razmisliti o svemu i shvatiti o čemu se radi.
Između redaka, ljudi.
Nije uopće bitno jel Shepard živ, jel Normandy puko i zašto Catalyst izgleda kao dijete. Bitno je ono što je zajedničko *za svaki kraj i za svaki nastavak igre*, a o tome bi mogao napisati cijeli esej (kojeg možda i napišem, ovisi o uredništvu jednog portala).
Ne želim spoilati onima koji još nisu odigrali pa ću ovako :D
Mass Effect je kao nekakav King Kong filma. King Kong je na prvu neki film o ogromnoj gorili, ali je zapravo alegorija na individualnost i suvremenu umjetnost. Kako se točno majmun popeo na neboder bez šipki za držanje i kako je T-Rex još uopće živ u 20.st. - potpuno je nebitno.
Kako i da li je Shepard uopće živi nije bitno. Bitno je da tematika igre želi nešto reći i natjerati te da razmisliš. Al ozbiljno, ako se malo potrudite i povežete stvari sve će sjesti na svoje mjesto. Zbilja bi bilo šteta da BW patcha kraj igre jer time omalovažavaju vlastiti rad i podilaze masama koje ili ne mogu shvatiti poantu ili to nisu ni pokušali.
Mislim, ok, shvaćam da zvučim kao da stvaram slona od muhe, ali jebemu... igra ima odličnu tematku i zbilja mi je žao da vidim toliki broj ljudi koji rejdža samo zbog toga što im je, po svemu sudeći, promakla šuma od onog jednog stabla.
Objasnim stvari za tjedan-dva kad mi prokleti Bnet dovuče net doma :D
Hejteri samo nisu shvatili nevjerovatnu dubinu biowareove kreativne vizije. Ja krivim nedostatak obrazovnog programa.
Aerial je jedan od onih koji smatraju Mass Effect najvažnijim SF serijalom današnjice.
Deadwalker
04-04-2012, 22:12
Aerial obično puno priča, a ništa ne govori.
Sgt. Bull
04-04-2012, 22:21
Aerial je postao bolji troll od Wedrana. Gz.
Delirium
05-04-2012, 09:49
Najbolja igra ikad.
:rotfl: :D :D
Kolko sam skužio Aralu je daleko važnija prezentacija i tehnička strana nego priča i likovi. Pošto s te strane igra briljira, ne vidim zašto mu to ne bi mogla biti najbolja igra ikad.
Trenutno sam na dijelu u Citadelu, nakon misija s Kroganima. Za razliku od dvojke, ovdje se priča razvija i zasad je to ok. Polako skupljam vojsku, pojačavam obranu, susrećem neke stare poznanike i tak. Bit ću razočaran ako na kraju neće biti važno da li mi je onaj readiness 50% ili 80%, ali zasad mi je sve to zabavno. Ono što zasad fali je osjećaj opasnosti. Igra ne ostavlja baš neki dojam da vam je ikamo sila. Kao da će Reaperi čekat da Shep riješi sve što hoće i onda će krenut u pravi napad.
Još uvijek ništa od novih squad membera, ali drugi likovi su ok, ženski krogan, salarian Padok. Očekivao sam da će kroganka imati malo dublji glas :P.
Igranje na normal mi izgleda lakše nego u prethodnicima. Iritira me ponekad što sa space radim toliko stvari jer se lako dogodi da preskočim cover i uletim u protivničku paljbu, umjesto da se prebacim iza drugog zaklona.
Neki questovi su jako loše objašnjeni, pa mi nije jasno što točno trebam radit. U globalu je igra zasad malo slabija od dvojke.
BioWare Announces Mass Effect 3: Extended Cut (http://investor.ea.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=662095)
REDWOOD CITY, Calif.--(BUSINESS WIRE)-- BioWare, a Label of Electronic Arts Inc. announced Mass Effect™ 3: Extended Cut, a downloadable content pack that will expand upon the events at the end of the critically acclaimed Action RPG. Through additional cinematic sequences and epilogue scenes, the Mass Effect 3: Extended Cut will give fans seeking further clarity to the ending of Mass Effect 3 deeper insights into how their personal journey concludes. Coming this summer, the Mass Effect 3: Extended Cut will be available for download on the Xbox 360® videogame and entertainment system, PlayStation®3 computer entertainment system and PCSfor no extra charge*.
Delirium
05-04-2012, 15:01
BioWare Announces Mass Effect 3: Extended Cut (http://investor.ea.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=662095)
REDWOOD CITY, Calif.--(BUSINESS WIRE)-- BioWare, a Label of Electronic Arts Inc. announced Mass Effect™ 3: Extended Cut, a downloadable content pack that will expand upon the events at the end of the critically acclaimed Action RPG. Through additional cinematic sequences and epilogue scenes, the Mass Effect 3: Extended Cut will give fans seeking further clarity to the ending of Mass Effect 3 deeper insights into how their personal journey concludes. Coming this summer, the Mass Effect 3: Extended Cut will be available for download on the Xbox 360® videogame and entertainment system, PlayStation®3 computer entertainment system and PCSfor no extra charge*.
Yippie-ka-fuckin-yay
Dobit ću nešto što sam trebao dobiti na početku sa zakašnjenjem, i TO BEZ NAPLATE?
GEE BIOWARE. THANKS.
http://blog.bioware.com/2012/04/05/mass ... ended-cut/ (http://blog.bioware.com/2012/04/05/mass-effect-3-extended-cut/)
Znači ovo će biti isto što i CD Project radi s Witcherom 2. Mijenjanje kraja bi bila veća glupost, ali s ovim nemam problema.
Windwalker
05-04-2012, 20:33
Ne, neće biti isto.
Kako ih uopće možeš uspoređivati???
Deadwalker
05-04-2012, 20:36
Aj, ovo je ok. Da su išli mijenjati kraj, u potpunosti bi izgubili bilo kakav kredibilitet ozbiljnog razvojnog studija.
Razmislit ću još o prelasku trojke.
Usporedba s CD Projektom nema baš previše smisla, Poljaci su sa svojim načinom poslovanja i kvalitetom igara daleko ispred BioWarea. Istina da u poslovnom svijetu najebeš kada si pošten, al respect.
Pa usporedba se odnosila samo na dodavanje dodatnih pojašnjenja da bi kraj bio jasniji. Mislim da sam pročitao da će u EE izdanju Witchera 2 dodati dijelove u treći act kako bi stvari bile jasnije. Ne vidim zašto ta usporedba nije dobra, ako ne griješim u vezi ovog. Lijen sam sad guglat.
Deadwalker
05-04-2012, 20:41
Aha, to stoji.
Sorry, zadrti fanboy po pitanju Witchera :(
Sve ok, glavno da se kužimo. :)
Spotpunosti bi izgubili bilo kakav kredibilitet ozbiljnog razvojnog studija.lol
Deadwalker
06-04-2012, 09:24
:D
sad ne znam jel bilo prije postano
http://www.gamesthirst.com/2012/03/22/m ... ey-hudson/ (http://www.gamesthirst.com/2012/03/22/mass-effect-3-writer-distance-himself-from-game-ending-blames-casey-hudson/)
MP free dlc
http://blog.bioware.com/2012/04/06/mass ... ence-pack/ (http://blog.bioware.com/2012/04/06/mass-effect-3-resurgence-pack/)
The Fury
08-04-2012, 18:52
ythY_GkEBck&feature=youtu.be
To što su ostavili krajem otvorenim to je bila njihova odluka.
Puno spoilera u filmiću, take care.
Objašnjava se detaljnije sam kraj i ovaj filmić objašnjava dosta stvari, ajmo reć.
The Fury
08-04-2012, 19:21
Na vama je da sami presudite kako ste ga shvatili, sam kraj i njegovu interpretaciju.
Još jedan vid za to
ZZOyeFvnhiI&feature=watch_response
Novi dlc možda razjasni neke stvari.
Fora, nikad nisam razmišljao o kraju na taj način. U biti, nisam uopće razmišljao, prođeš igru i bok, ne zamaram se glupostima oko kojih ljudi izdrkavaju.
Nakon male pauzice, mogao bih opet nastavit igrat ovo.
Windwalker
08-04-2012, 19:40
Ako koga zanima, na Zavvi-u je PC verzija već na samo 15 funti.
Deadwalker
08-04-2012, 23:14
Tako brzo padne cijena samo onim naslovima kojima prodaja "stane", a igre ne mogu dugo stajati na zalihama, trošak su distributeru. Tko misli odigrati, ovo je odličan deal.
Marvin OCX
09-04-2012, 01:40
Koliko DLC-ova je do sada izaslo?
The Fury
09-04-2012, 11:22
Jedan, From Ashes (?) ... Jako ključan dlc za priču.
Očekuje se još tijekom ljeta.
The Fury
12-04-2012, 16:38
hzYLTbQQEZQ&feature=relmfu
wisHcuBzTCM&feature=channel&list=UL
Malo parodije. Puno spoilera, pazite.
Ova indoktrinacijska teorija je interpretacija grešaka u scenariju, gg.
Ima potencijala (halucinacije, masne mrlje), ali zapnu za neke očite greške da na kraju počnu apsurdirati :(
Sad sam negdje pri kraju, krećem prema Londonu. U globalu je zasad igra još uvijek dobra. Malo slabija od prvog i drugog dijela. Jedino što je zasad bilo stvarno razočaravajuće je:
Pošto nisam na vrijeme riješio Griswold academy misiju, uopće nisam vidio Jack do kraja kad ju ubiješ, što mi je bilo totalni wtf. Pošto mi je bila jedan od najboljih likova uopće, ovo mi je baš bezveze. Bilo mi je glupo jer sam mislio da je uopće nema, ali ovo je još i gore. Pa ak imam iz dvojke romance s njom, onda je valjda važan lik za moj prolazak. Trebalo je ipak jasnije navest da će neobavljanje te misije odmah čim ju dobiš toliko utjecati na daljnji tijek.
Jack nisam ni vidio u ME3 :O
Ako ti je preživjela iz dvojke, valjda ti se dogodilo kao i meni. Ako ne napraviš tu Griswold academy misiju na početku igre, onda na misiji u Cerberus bazi pri kraju igre, prije nego dođeš do Prothean VI te napadne Jack. I ne u smislu da imaš ikakvu interakciju, nego od 10 istih phantom neprijatelja koji te napadnu, jednom iznad glave piše Jack. Skužio sam tek kad sam je ubio jer Edi kaže nešto tipa: That was Jack, a Shep odgovori nešto kao: No, it wasn't her anymore. Čist je lako da ti to promakne jer si usred borbe s ostalim neprijateljima. Glupo, jadno i razočaravajuće.
Mass Effect 3: Extended Cut adds player "personalisation" to endings
By Tom Phillips Published 11 April, 2012
BioWare: "It's more than just a few cinematic scenes."
Mass Effect 3's Extended Cut will expand the game's endings with "a sense of personalisation" specific to your playthrough.
Saved your favourite characters? Killed everyone? BioWare suggests you'll be offered more chances to see the consequences of your actions on the game's finale.
"We wanted to give the players a sense of personalisation with the endings," producer Mike Gamble revealed during the Mass Effect 3 panel at PAX East. "Many people mentioned that some of the choices they made in the game are not necessarily reflected in the ending scenes. We're definitely going to focus on things like that.
"We want to make sure that when you see the ending of Mass Effect, you now have the information and context to be satisfied."
BioWare is still targeting the "generic summer" launch window previously announced for the free expansion, but said the add-on will offer a decent amount of content. "It's more than just a few cinematic scenes," Gamble added.
"We're currently building it right now, our cinematics team is on it. Our writers are heavily involved. It's coming together."
Gamble reiterated BioWare's previous stance that the new content would not "re-imagine" the current ending or add a new one. So why wasn't the Extended Cut part of the game already?
"The dev team stands by what was released in the core product, and we're very proud of it," Gamble concluded. "It was important though for us to listen to the community, and a lot of that feedback didn't come until the game came out. Once we were listening we decided to include the extended cut. It wasn't in the game because we didn't know there was such a huge demand for it, to be honest with you."
Ahaha kako jede govna frajer.
Ako ti je preživjela iz dvojke, valjda ti se dogodilo kao i meni. Ako ne napraviš tu Griswold academy misiju na početku igre, onda na misiji u Cerberus bazi pri kraju igre, prije nego dođeš do Prothean VI te napadne Jack. I ne u smislu da imaš ikakvu interakciju, nego od 10 istih phantom neprijatelja koji te napadnu, jednom iznad glave piše Jack. Skužio sam tek kad sam je ubio jer Edi kaže nešto tipa: That was Jack, a Shep odgovori nešto kao: No, it wasn't her anymore. Čist je lako da ti to promakne jer si usred borbe s ostalim neprijateljima. Glupo, jadno i razočaravajuće.
Ima smisla, koliko se sjećam te misije, Cerberusi su htjeli oteti biotice da ih indoktriniraju i da se bore za njih. Ako ne riješiš tu misiju, onda je Cerberus bio uspješan u tome. ME3 nije savršen, ali ovo je jedna od stvari koje imaju smisla, tak da nemam pojma zašto se bunite.
Ima smisla, koliko se sjećam te misije, Cerberusi su htjeli oteti biotice da ih indoktriniraju i da se bore za njih. Ako ne riješiš tu misiju, onda je Cerberus bio uspješan u tome. ME3 nije savršen, ali ovo je jedna od stvari koje imaju smisla, tak da nemam pojma zašto se bunite.
Pa naravno da ću se bunit kad me igra nikako nije upozorila da je ta misija toliko važna. Posebno za mog lika. Dobim 20-ak debilnih misija u isto vrijeme i sad bih ja trebao znati da je baš ta jedna toliko važna. Cijela igra ima taj filing da ti se nikamo ne žuri, možeš lutat bezveze po galaksiji i sve stigneš riješit. I onda mi ispadne da tu jednu misiju moram napravit iste sekunde čim ju dobijem jer inače ne vidim jednog od najboljih likova. E pa, fuck off Bioware. Brani ih ti kolko hoćeš, ali za mene je ovo ogroman propust.
Jack mi je bila u ME2 fora samo zato što me podsjećala na jednu ćelavu lezbijsku frendicu, a kad sam shvatio da je iznimno iritantan lik prestao me boliti ud :S
a vidit ces ju drugi put i treci i cetvrti kad budes prelazio nije vald tolki bed
Hexfire, zapravo ti vrlo jasno napomenu da je ta misija hitna i da bi je morao što prije obaviti. Nisi slušao dijaloge ili si ih preskakao.
Čuo sam to, ali nisam bio svjestan da ako obavim onu misiju na Citadeli neću moći obaviti tu misiju kasnije. Onak, za svaku drugu misiju kažu da je hitna, samo što ih možeš obaviti sad ili drugi tjedan.
Prošao sam igru malo prije. Kraj je nejasan, u najmanju ruku, ali ne mogu reći da mi je jako uništio dojam o ovom dijelu, kao i serijalu u cjelini. Odabrao sam sintezu jer mi je to jedino imalo smisla. Sudeći po internetovima, možda nije bila najbolja odluka, ali je bila moja. Zasigurno da je to moglo bolje, ostavlja dojam da je igra trebala još par mjeseci izrade, ali nije toliko loše kako sugeriraju razni forumi.
Ovo je možda i najbolji serijal (tri dijela, podjednako dobra) zadnjih par godina i definitivno ga se isplati odigrati.
Pda, sve je u redu. Mislim, možeš zaključiti da su na kraju Reaperi uništeni/sintezirani/potjerani i bez fancy animacija valjda :D
The Fury
16-04-2012, 10:29
qOqHUa2LfNY
Ovo pogledati obavezno haha :D
So... horribly... wrong...
omni-gitara.. omnitara? :O
Marvin OCX
17-04-2012, 09:12
Imam problem sa importom lica kod Sheparda. Svog sheparda jel :) Odluke i osnovne karakteristike prepozna al mi izbaci kako ne moze da nadje kod za face import. Anyone?
mnogi su imali tih problema. skini patch.
Marvin OCX
17-04-2012, 16:07
Negdje sam procitao da patch ne popravlja taj problem al mogu probati.
Uc9etZ5DyzM
...collaboration between the legendary Bioware and visionary Production IGS(Ghost in the Shell, Kill Bill: Vol.1).
:oops:
Windwalker
19-04-2012, 13:23
I kad pomisliš da nije mogao niže pasti... :hangin:
a baš lol GITS je smeće :twisted:
Windwalker
19-04-2012, 13:58
Ne znam kaj je, ali fuckin' anime... :toilet:
Prije bi jedva čekao takav komentar budući da bi se pojavili hansi ili predo i pretvorili sljedećih 10 stranica u raspravu o animejima, ali sada mi je samo lejm. :'(
Ali da, nisam ni ja zainteresiran za film... možda ako bude ovakvih scena, u što čisto sumnjam:
3vkxr8z3NLI
Ja se samo nadam da će u animeu objasniti malo stvari s Harbingerom, pošto je radnja sometime između Me2 i Me3.
dakako ako ga je vega igdje sreo :P
Šta, šta, jel' to netko rekao da je GitS smeće? OH BOY, OH BOY
Jeste!
Go for the eyes, Dania, GO FOR THE EYES!!1!
Koji je to tenkre rekao da je GITS smeće? Pa to je najbolji anime ikad napravljen, ikad! To je svetinja praktički. Kult.
Bilo bi kulnije da imam svoj prvi avatar ^^ Negooo, kakav je ovaj topic raspad kad sve uzmeš u obzir, sheesh.
eo ae alijenware daje novu pušku me3 igracima
Would you like a new weapon to help Alliance forces in the war against the Reapers? Our partners at Alienware have got you covered, bringing you the new M-90 Indra Sniper Rifle. What’s the cost of this exclusive firearm? Absolutely nothing – Alienware’s giving them away!
Reverse-engineered from the Cerberus Arc Projector, the Indra is a prototype sniper-rifle that fires a path of ionized air, then electrifies targets with a lightning bolt of electricity. By first piercing a target with a high-powered shot, the Indra weakens kinetic shields and maximizes damage to electrical systems.
To claim the M-90 Indra for yourself, simply head to AlienwareArena.com, create or login to your Alienware Arena account, get your redemption key, log into the EA Origin client, and enter your key into the ‘Redeem Product Code’ section of the client. Once you redeem your key, Origin will automatically download and install your content.
*Please note this M-90 Indra Sniper Rifle key will only work on the PC version of Mass Effect 3.
Pročitala sam "Instant Sandra Reaper Rifle". Toliko o tome :D
Arbiter of Change
23-04-2012, 23:56
Službeni Codex review. Aww yeah.
http://www.rpgcodex.net/content.php?id=8117
S And here - within the first five minutes - is when ME3's plot jumps the shark. Why isn't this the game over screen? ME1's entire plot hinged on the fact that if the Reapers show up, the galaxy is finished (and this is repeated in the Arrival DLC). All the backstory shows that a single Reaper can only just barely be taken down by the might of the entire galaxy, and now hundreds have arrived. You're told how they crippled the Protheans in a single decapitating strike and then mopped them up piecemeal.
Kad bi se sve igre analizirale s barem upola toliko truda kao ME(3) bilo bi jasno da je cijela industrija interaktivna retardacija :(
To bi bilo kao šokantno i potresno.
S obzirom da se nekima život oko ovog vrti, da :D
Deadwalker
24-04-2012, 11:25
Ne treba sve previše ozbiljno shvaćati. Oni koji traže pravi kvalitet, znaju ga sami pronaći, bez ovakvih detaljnih analiza. Kada radiš igru za široke mase, normalno da će biti rađena prema Michael Bay principima, ići očekivati išta drugo je pomalo smiješno :)
Marvin OCX
24-04-2012, 13:53
Siromasnija je trica sa interakcijom,prije svega sa likovima,hakiranje su izbacili kolko sam vidio u ovih 2,3 sata sto sam odigrao. Al reci da igra ne valja je blago receno neozbiljno. Ono sto je cinilo ME zanimljivom igrom je jos tu. Nisam bas u onom wau efektu kao sto sam bio u prva dva sata dvice ali svejedno jako zanimljivo.
Narocito otkrice i dijalog sa posljednjim Protheinom koji i pored 1000 god zivotnog vijeka asari gleda kao primitvnu rasu a ultra inteligentne salariane naziva gusterima koji su jeli muhe :)
Protheinom
Bjelančevinom? :D
(jedno slovo seems to make a difference)
Nego,
meni vrijednost ME3 leži u spektakularnim scenama (seriously, što se god može smisliti u jednoj akcijskoj sceni, tu je) i prilično dobroj tematici (evolucija, organogeni pesimizam, prirodno razmnožavanje, bla bla).
Hebi ga, igra je akcija, a u tom slučaju "Micheal Bay" znači pohvalu :D Inflitriranje ogromnog broda kroz njegov top na zero-gravityju, sukob lice-u-lice s divovskim robotom, borba na jurnjajućim liftovima u oknu nebodera itd itd.. zabavno je i spektakularno i nema smisla to uzimati na loše.
S druge strane, ako ste skloni malo razmišljati igra nudi odličan background. Zašto reaperi nalikuju na lignje? Što je Catalyst i što je metafora djeteta? Zašto ni jedna rasa nije više sklona prirodnom razmnožavanju? Što je točno Shepard ako je poginuo na kraju jedinice a jedino ga sintetika održava na životu?, bla bla..
Plot holesa ima, naravno, kraj je amputiran, ima klišeja ko i sve.. ali najinteresantiji dio priče mi se zapravo ni ne čini glavni "story arc" nego ovo što sam spomenuo.. pitanja i insinuacije.
...
Neg, ok, odo sad igrati Insanely Twisted Shadow Planet :D
Mislim da je BW napravio pun pogodak...napravio nikakav kraj, a svi misle da isti ima neki pozadinski smisao...od indoktrinacije do halucinacije...a u stvari samo loš kraj...
Fakat, i ekipa traži smisao u nećem u čemu ga nema, umjesto da igraju igru. Presmiješno sve skupa.
A jebo vas nemastovite, pa to i je čar. Da te malo natjera razmisljat o svemu tome i postavljat si pitanja. Nisam igrao niti jedan ME, ali ne znam sta se cudite sta ljudi diskutiraju i traze visi smisao :)
Deadwalker
24-04-2012, 22:01
Ovako zdravo seljački, glup kraj za glupu masu. Traži se viši smisao tamo gdje ga nema
IGoR_2803
25-04-2012, 07:54
jučer sam završio mass effect 2 i odmah krenuo sa trojkom... doduše nisam uopće igrao trojku nego samo pogledao uvodne cut scene...
ono što me zanima je
od kud su se sad od jednom vratili faking Reaperi... i to onak, iz čistog mira. Na kraju dvojke sam uništio onu jebenu Collector bazu, bilo je riječi Reaperi dolaze ali to je to...
malo mi se za sad to čini nedorečeno... nadam se da će kasnije biti objašnjene neke stvari...
od kud su se sad od jednom vratili faking Reaperi... i to onak, iz čistog mira. Na kraju dvojke sam uništio onu jebenu Collector bazu, bilo je riječi Reaperi dolaze ali to je to...
Vraćaju se već stotinjak godina. Točnije, od onog trena kad su shvatili da rat između Getha i Quariana dovodi cijelu galaksiju u kaos.
Sovereign je već neko vrijeme "okidač" u galaksiji, koji je trebao otvoriti neku vrstu portala preko Citadela da bi se kroz njega Reaperi teleportali odmah u galaktički civilizacijski centar. Kako im to nije uspjelo, sad idu izravno, jednostavno će došlepati svojih par stotina brodova i satrati dominantne civilizacije (samoSdominantne, tj one koje stvaraju problem).
Collectori su samo "čistači" za Reapere kojima je cilj bio sakupiti genetski materijal dominantnih civilizacija (turiana, ljudi, asaria itd) kako bi ih Reaperi mogli integrirati u vlastiti sustav kao što to već čine milijunima godina (zato onaj čudni humanoidni Reaper na kraju ME2; u ME3 ćeš vidjeti i "reaperizirane" turiane).
IGoR_2803
25-04-2012, 12:44
Vraćaju se već stotinjak godina. Točnije, od onog trena kad su shvatili da rat između Getha i Quariana dovodi cijelu galaksiju u kaos.
Sovereign je već neko vrijeme "okidač" u galaksiji, koji je trebao otvoriti neku vrstu portala preko Citadela da bi se kroz njega Reaperi teleportali odmah u galaktički civilizacijski centar. Kako im to nije uspjelo, sad idu izravno, jednostavno će došlepati svojih par stotina brodova i satrati dominantne civilizacije (samoSdominantne, tj one koje stvaraju problem).
Collectori su samo "čistači" za Reapere kojima je cilj bio sakupiti genetski materijal dominantnih civilizacija (turiana, ljudi, asaria itd) kako bi ih Reaperi mogli integrirati u vlastiti sustav kao što to već čine milijunima godina (zato onaj čudni humanoidni Reaper na kraju ME2; u ME3 ćeš vidjeti i "reaperizirane" turiane).
kužim... znam da su u jedinici trebali otvoriti taj portal koji ih je doveo do centra citadele... a sad su jednostavno put pod noge, pa su došli sam tak... mogli su tak odma, a ne da kompliciraju s nekim portalima i ko zna čime... :D :D :D
Marvin OCX
25-04-2012, 23:13
"Sometimes I'm not sure is Normandy a war ship, or traveling freak show" - Wrex
Komentar kad je saznao da imamo zivog Prothean-a na brodu :rotfl:
Blah, morati ću otključati tog lika pa još jednom proći, vjerojatno s nekakvim sentinelom ili adeptom :D
Marvin OCX
16-05-2012, 00:05
Presao igru upravo. Kraj nastranu,igra ima pricu,emocioalno te angazuje,likove,fenomenalnu i spektakularnu akciju... Ako ova igra nevalja onda nikad niti jedna nije i niti ce. ME3 je fenomenalna igra. Ima apsolutno sve sto jedna igra moze imati i definitvno kao serijal je nesto sto se mora smatrati draguljem gaminga. Ovaj serijal po obimnosti i onom osjecaju da je iza tebe nesto veliko premasuje Matrix trilogiju i Gospodare prstenova zajedno. Nemam namjeru da se ubjedjujem sa pojedinim pametnjakovicima ovde na forumu je li tako ili nije. ME trilogija je :pray:
A kraj... Zavrsio sam sa oko 3500 galakticke spremnosti i kraj je identican onome sa 5000...? To me ujedno i odbija da ponovno krenem prelaziti igru jer ne bi iskusio nista novo. Ne patim od toga da glavni lik prezivi i da to bude totalno happy end. Tu se ionako gubi "ozbiljnost" kompletne ideje postojanja reapersa kao rjesenja za kaos kad shvatis da je dijete u pravu i da je repeticija evolucije jedini nacin opstanka zivota jer bi "kaos" koji su sve rase u galaxiji proizvele na kraju vremenom doveo do propasti svih...
Ali imam osjecaj da je filozofija kraja malo nedorecena i kraj treba biti...konkretniji informacijama i da treba vise toga "pokazati" a manje ostaviti nagadjanju.
Windwalker
16-05-2012, 06:36
Ovaj serijal po obimnosti i onom osjecaju da je iza tebe nesto veliko premasuje Matrix trilogiju i Gospodare prstenova zajedno.
:rotfl:
crnisokol
16-05-2012, 09:23
Ovaj serijal po obimnosti i onom osjecaju da je iza tebe nesto veliko premasuje Matrix trilogiju i Gospodare prstenova zajedno.
:rotfl:
Matrix valja samo prvi, al usporedba s LoTR-om je :rotfl:
Devil Dog
16-05-2012, 13:32
Govori o igrama.
Windwalker
16-05-2012, 14:33
Kakvim igrama?
Matrix ima pokoju igru, i sve su odmaknute od filmova.
A LOTR ih ima barem deset, s time da one koje prate filmove nisu vrijedne spomena.
Ako kaže trilogija i uspoređuje epskost, očito govori o filmovima.
A Mass Effect, iako dobar do određene razine, nije im ni do koljena.
Marvin OCX
16-05-2012, 19:24
Rekoh nemam namjeru pricat o toploj vodi. Citao sam Gospodare prstenova i odgledao filmove. Ostao zapanjen. Dovoljno je sjesti i procitati samo kodex u ME da ostanes zapanjen. Opis nije ideja.
Uporedjujem upravo epicnost,koja eto moze biti subjetivno dozivljavanje necega ali nema vece avanture od ove ispricane u ME trilogiji,3 puta po 50 sati u tvojoj reziji(donekle) ,naravno tu opet dolazi subjektivnost do izrazaja i tvoja "sposobnost" imerzivnosti.
Velis ME trilogija se moze porediti sa prvim matrixom jer ostala dva nevaljaju? Jel zivota ti tvoga to pokusavas rec a komentarises ideje i poruke koje koje pojedinac pofata dok izucava "filozofiju" nekog djela,filma, ili igre u ovom slucaju?
Deadwalker
17-05-2012, 09:37
Sad kada je Marvin OCX oživio temu, budem se i ja ubacio. Počeo to konačno igrati prekjučer na nagovor kolege i brijem da će mi biti žao. Prvo ovo kaj ne valja za sada...
Prije svega, opcije u razgovoru su ostale jednako siromašne kao u demou - obično dvije, maksimalno tri opcije sa apsolutno jednakim ishodom. Generalno, cijelo vrijeme gledam animacije, tu i tamo dobijem izbor da označim jednu od dviju opcija (plavu ili crvenu). Baš kul. Mislim, tako je i prije bio slučaj, al više sam volio dok sam imao sve to zamaskirano.
Nadalje, sam scenarij je GROZAN. Barem za sada onaj koji se tiče one emocionalne strane Sheparda. Ne znam, sapunice rulaju naspram ovog...Klišeja sam se već nagledao u prvih sat vremena, biti će ih valjda kroz cijelu igru na bacanje.
Leveli su iznimno skučeni, totalno je izbačen iz igre nekakav exploring, no ajd, dizajn istih rula.
Grafika je konzolaška, kontrole također i vidi se da su se potrudili oko porta kao što se to primjerice potrudi Rockstar. Srećom pa igra koristi Unreal 3 Engine pa je barem optimizacija na razini.
AI je čudan - ne znam, neprijatelji su sposobni te flenkati, bacati ti granatu pod noge i znaju koristiti svoje taktičke prednosti, no isto tako nerijetko se bespotrebno izlažu opasnosti, stoje na krivoj strani zaklona, dok suborci nekako vole trčati ispred mene i ne koriste zaklone i itd. Solidno, no moglo je puno bolje.
To je onaj dio kaj ne valja. Za sada. Glede onoga kaj valja, gameplay općenito rula, SF atmosfera također, dizajn levela i jedinica mi je gro bolji (iako su i tu fejlali tu i tamo, ono, iz Ashley su napravili plastičnu barbiku, rofl), zvuk rula, osjećaj napucavanja je gg.
Long-story short, kak bi McPingvin rekao, BioWare i dalje ima onu kul prezentaciju radnje, šteta što su im pisci toliko loši. Šteta je što je igra rađena za ljude koji imaju IQ veličine mrkvice i što je ograničena na gro područja, al ajd, kad sam već odigrao prethodna dva nastavka, budem i ovo.
Al biti će mi vjerojatno žao.
PTu se ionako gubi "ozbiljnost" kompletne ideje postojanja reapersa kao rjesenja za kaos kad shvatis da je dijete u pravu i da je repeticija evolucije jedini nacin opstanka zivota jer bi "kaos" koji su sve rase u galaxiji proizvele na kraju vremenom doveo do propasti svih...
Ali imam osjecaj da je filozofija kraja malo nedorecena i kraj treba biti...konkretniji informacijama i da treba vise toga "pokazati" a manje ostaviti nagadjanju.
Da, tako nešto. Eto i malo mog brainfartanja :D :
Mislim da je cijela poanta bila u tome što ME želi reći da, ukoliko dođe do nekog većeg evolucijskog skoka i "utrke" između organskog i sintetičkog, sintetika nedvojbeno pobjeđuje jer organski život jednostavno nema potencijala prihvatiti novost.
Iako nema "kanonskog" kraja (barem ne zasad?), očigledno su svi završeci pomalo "depresivni". Zato i nema razlike između kraja sa 2000 asseta i 5000 asseta - jer priča želi nešto reći, a kad bi "sve bilo dobro" na 5000 asseta onda priča ne bi imala smisla. Čini se da je jedina opcija za organski život prihvaćanje sintetike, one way or another. Čak i ako se civilizacije odluče na protjerivanje Reapera, mass relayi svejedno bivaju uništeni, čime se zakida komunikacija u galaksiji i svaki sustav se vraća na pred-protheanski nivo evolucije. Kad se opet dovoljno razviju do tog nivoa da sami stvore mass effect i citadel, vjerojatno će opet doći do konflikta sa sveprisutnom virtualnom inteligencijom.
Al ono što je meni zapelo za oko je seksS:D
Ne baš onaj seks kojeg dobiješ kao nagradu za 4 konverzacije sa zgodnim ženama, nego onaj seks koji odlučuje o razmnožavnju vrsta u igri. ME je totalno pesimističan kad je u pitanju biološko razmnožavanje. Tri najjača kontra-argumenta biološkoj evoluciji su Asari, Krogani i sami ljudi.
1. Asari se već stoljećima ne žele razmnožavati međusobno, odnosno unutar svoje vrste, jer misle da tako "oslabljuju potencijal potomaka", nego posuđuju druge vrste za unaprjeđivanje vlastitog genoma. To je valjda već toliko uobičajeno da se "obični" ili "čisti" Asari smatraju inferiornim bićima.
2. Kroganima je biološka evolucija pakao. Baš zato što se u potpunosti oslanjaju na nju Krogani se gotovo uopće ne mogu razmnožavati, nakon što su zaraženi genofagom. Za razliku od Asarija koji jednostavno biraju da ne žele prirodni put, Krogani to više ni ne mogu.
3. Ljudi su, po svemu sudeći, prilično dobro zapeli za genetski inženjering i nanotehnologije u ME-u. Iako nije toliko izraženo, ima par situacija u igri u kojima je očigledno da ni kod ljudi biološka selekcija više ne funkcionira. Jedan od parova na Citadelu raspravlja o tome da li treba "roditi dijete koje nije genetski unaprjeđeno", a čini se da je cijeli koncept genetskog/nano sličan onome u Asarija, tj. nemodificirane ljude se smatra inferiornima.
Naposljetku, jedini razlog zbog kojeg je Shepard jož živ u ME2 i ME3 je sintetika. Čovjek je umro negdje u početku ME2.
I ofc, bonus je Catalyst. Zašto baš dijete?
(Catalyst izgleda kao ljudsko dijete zato što je Shepard čovjek; da je Shepard neki Turian Catalyst bi izgledao kao Turian; da je zec, Catalyst bi izgledao kao mrkva)
Pitanje je valjda zašto Catalyst izgleda baš kao ono dijete koje se Shepardu pričinilo na početku igre (navjerojatnije je bilo halucinacija, a ne pravo dijete). Čini se da je cijela stvar metafora. Samo dijete na početku kaže "da je za njega prekasno i da ga se ne može spasiti". Dijete predstavlja hrpu stvari, od samog Sheparda (umro je već prije; sazrio je; postao ogorčen), preko Zemlje i ostalih civilizacija, i naposljetku biološkog razmnožavanja (dijete je, jel, produkt razmnožavanja za kojeg očigledno "nema više mjesta u evolucijskom skoku").
Dijete je i sam Catalyst koji razmišlja na nekakav infantilan način (stalno ponavlja istu stvar očekivajući neki pomak), a pred kraj igre i on/ono shvati da je došlo vrijeme da i on sazrije i prihvati neke druge opcije.
Deadwalker
17-05-2012, 09:48
USE SPOILER TAG
Vi koji ste završili igru :(
Marvin OCX
17-05-2012, 10:55
Sad kada je Marvin OCX oživio temu, budem se i ja ubacio. Počeo to konačno igrati prekjučer na nagovor kolege i brijem da će mi biti žao.
Nece vjeruj. Isti komentar sam i ja imao nakon prvih par sati igre. Jer pocetak i jeste losiji od ostatka.
Aerial.
Mislim da je cijela poanta bila u tome što ME želi reći da, ukoliko dođe do nekog većeg evolucijskog skoka i "utrke" između organskog i sintetičkog, sintetika nedvojbeno pobjeđuje jer organski život jednostavno nema potencijala prihvatiti novost.SIsti dojam i ja imam,i iskreno sam malo razocaran zbog toga. To je jako cesta tema i dosta obradjivana,od literature,filma do muzike(upravo slusam od Symphony X-a album sa tom tematikom) I zakljucak je uvijek isti,sintetika sa umjetnom inteligencijom i bez emocija iz kojih proizilaze neki besmisleni ideali(besmisleni u kontextu opstanka) uvijek pobjedjuje. Mada meni najdraza stvar u ME univerzumu je to sto je futuristicka replika socijalnog i politickog uredjenja pisanih i nepisanih pravilka koja vladaju na ovoj nasoj planeti. I kako su ta pravila nepromjenjiva bilo kada,bilo gdje i u bilo kakvoj situaciji. Pa tako imas Voluse koji su prvi dobili ambasadu radi poznavanja matematike i finansija ali nisu dobili predstavnika u glavnom vijecu jer im je vojna moc nikakva. Dok ljudi,tj mi jesmo iako smo tu zadnji dosli. Imas svicarsku i sjevernu koreju. Onda fascinantno mi je bilo citati o vjerama raznih rasa i osnovnim karakteristikama. Hanari su toliko ljubazni da nece za sebe da govore u prvom licu vec u trecem a obucavaju Drell-ove kao assasine. Asari zive 1000 godina od kojih 300 provedu kao striptizete a zadnjih stotinjak kao mudraci-Proces ucenja i sazrijevanja je isti nebitno koliko dugo da zivis. A opet imas suprotnost tome,Salariane,koji jedva dozive 40 a opet su vodeci u naucnom svijetu,radi metabolizma naravno. Svidjelo mi se kad Moridin objasnjava kako taj ubrzan mtabolizam utice na emocije koje su radi toga kratkog vijeka.......
ME jako dubok i pun poruka koje je vecini mrsko traziti u svome domu i sredini a kamoli u video igri.
I da dijete kao Catalyst je ocito metafora Shepardove zelje da nekoga ili nesto spasi kad vec nije mogao ono dijete sa pocetka igre.
Što se tiče ovog što spojlamo...
...pisala sam dosta u vezi djeteta ranije u temi. Mali je, kao što Aerial veli, od samog je početka služio Reaperima da indoktriniraju Šeparda. I slažem se s ovim: Naposljetku, jedini razlog zbog kojeg je Shepard jož živ u ME2 i ME3 je sintetika. Čovjek je umro negdje u početku ME2, to je i okosnica priče tbh.
sickpetey
24-05-2012, 19:06
Postoji li nacin da se makne u komandama da space sluzi sa SVE? Iritira me sto stalno umjesto da pickam nesto odem u cover. Ne kuzim zasto su to napravili.
E pa to, zato mi se i ne sviđa gameplay, mislim da nema načina...to i što nema skakanja :(
sickpetey
24-05-2012, 20:12
Shvatit cu to kao odgovora da nema nacina.
Deadwalker
24-05-2012, 20:17
Ne možeš maknuti.
Gameplay je odličan, no taj space me zbilja nekad ubija u pojam.
Česta situacija mi je bila: lupim space u žaru borbe slučajno 2x - Shep se fino skloni - Shep fino skoči preko zaklona u neprijateljsku vatru - Load game.
sickpetey
24-05-2012, 21:57
Česta situacija mi je bila: lupim space u žaru borbe slučajno 2x - Shep se fino skloni - Shep fino skoči preko zaklona u neprijateljsku vatru - Load game.
Baš to. Nevjerojatno retardirano, stvarno ne kuzim zasto nisu ostavili iste kontrole kao u mass effect 2.
Marvin OCX
24-05-2012, 23:18
Ne možeš maknuti.
Koliko si presao? Pretpostavljam da ti se dojam debelo poravio nakon mlakog pocetka... Ja sam se negdje pred pocetak misija sa gethom zapitao jel moguce da je inercija gluposti koja vlada po forumima toliko mocna da ljudi uspijavaju medjusobno da se ubjedjuju kako ova fantasticna igra nevalja... :(
Obavezno kupi M13 Raptor semiauto sniper i nista vise od oruzja neces trebati :)
A ta space tipka jeste znala iznervirati.
Pfff, M-92 Mantis ftw! One shot kill u rukama infiltratora :D
Marvin OCX
25-05-2012, 00:23
:nonono: Widow + zapaljiva municija + slow mo...
Mocan je onaj "bolt sniper" od getha al ima onaj delay od pola sec nakon sto kliknes pa se zna promasiti. Al ako pogodis od getha nece ostat dijelova ni za usisivaca ili tostera :)
Arbiter of Change
25-05-2012, 09:12
Za par dana stiže novi besplatni multiplayer DLC.
http://blog.bioware.com/2012/05/24/mass ... lion-pack/ (http://blog.bioware.com/2012/05/24/mass-effect-3-rebellion-pack/)
The Mass Effect 3: Rebellion Pack will be available starting May 29 on XboxLIVE® and the OriginTM client software and on PlayStation® Network in North America on May 29 and in Europe on May 30.
The Mass Effect 3: Rebellion Pack includes the following content:
- Two New Action-Packed Maps – Land on Firebase Jade, located in a Salarian STG base on Sur’Kesh and fight to control Firebase Goddess on the Asari homeworld of Thessia.
- Six Powerful New Unlockable Characters – Level and promote six new unlockable characters, including the ex-Cerberus Adept and Vanguard, the Vorcha Soldier and Sentinel or the Male Quarian Engineer and Infiltrator.
- New In-Mission Objective – Randomly occurring during waves 3, 6 and 10, this new objective will demand that teams retrieve a high priority package and securely escort it to a designated extraction zone on each map
- New Gear Slot – A new slot will be available on the equipment screen, offering players a persistent gameplay bonus that will not expire after the end of a match. These new items will vary from weapon upgrades to character enhancements and will be available through reinforcement packs.
- Lethal New Weapons – Eliminate the enemy with deadly new weapons, including the Cerberus Harrier, Krysae Sniper Rifle, and Reegar Carbine.
Deadwalker
25-05-2012, 15:48
Ne možeš maknuti.
Koliko si presao? Pretpostavljam da ti se dojam debelo poravio nakon mlakog pocetka... Ja sam se negdje pred pocetak misija sa gethom zapitao jel moguce da je inercija gluposti koja vlada po forumima toliko mocna da ljudi uspijavaju medjusobno da se ubjedjuju kako ova fantasticna igra nevalja... :(
Obavezno kupi M13 Raptor semiauto sniper i nista vise od oruzja neces trebati :)
A ta space tipka jeste znala iznervirati.
Misija-dvije po danu, no ide polako :)
Radnja ima previše klišeja, al što se tiče samog dojma, da, dosta se popravio. Čak i onaj sindrom srednjeg djeteta po pitanju Mass Effecta 2 ne dolazi toliko do izražaja pošto su većinu likova fino uklopili u treći nastavak bez nekih većih logičkih rupa. Gameplay mi je vrhunski, iako mi je insanity malčice prelagan. Za sada je najveći minus igre tipka SPACE i kamera na koju se nikako ne mogu naviknuti.
To je jedini bed, ti levelaš a neprijatelji ostaju isti, tako da će ti insanity biti sve lakši i lakši.
Deadwalker
25-05-2012, 15:57
:(
Već mi je sada prelagano, a nisam valjda prošao ni trećinu kampanje. Ako mi igra nije izazovna, dosadi.
Jesi došao do Jacka? To mi je bila najzajebanija misija...
Deadwalker
25-05-2012, 16:06
Odigrao.
Malo mi je bilo zajebano ono dvorište, dok nisam skužio najbolju rutu za obranu. Kraj misije trivijalno lagan.
Ona s Gruntom mi je bila zajebana na momente, veoma malo opcija za obranu. I kraj misije...
Dok se Grunt bori s "Reaper-rachniima" kako bi mi sačuvao guzicu - epic glazba, epic kadrirano, baci se u ponor i fino te taj trenutak čak emotivno dirne da bi ga BioWare skroz usrao dignuvši Grunta iz mrtvih :((((((
E ubiju me u pojam takve stvari.
Al Mordin mi i dalje rula, spremam se za misiju kreiranja i "distribucije" lijeka za krogane.
Marvin OCX
25-05-2012, 16:40
Ne znam jel igrate ne konzoli ili na PC-u ali na PC-u je igra dosta teza na vecim tezinama nego je to bilo u dvici. Znaci primjetno je teza.
Deadwalker
25-05-2012, 16:42
Na PC-u igram zbog sejvova, iako sam mogao i na PS3-u.
Ne znam, očekivao sam težu igru. Fino su unaprijedili gameplay i AI, ali jednostavno neprijatelji prebrzo umiru :D
Marvin OCX
25-05-2012, 16:48
Hmm ne znam. Meni je dvica bila lagana i prilicno neizazovna. Widov sniper + slow mo i to je to. Ovde je slow mo beskoristan jer ne uspori igru znacajno a protivnici kudikamo brzi. Ja sam na najtezem levelu znao zaginuti u onih nekoliko tezih dijelova dok u dvici nisam niti jednom ja mislim :)
Deadwalker
25-05-2012, 16:50
Slow-motion uspori igru taman da lakše naciljam protivničke glave.
Mislim, poginem ja tu i tamo, no to je uglavnom kriva tipka space :(
Al Mordin mi i dalje rula, spremam se za misiju kreiranja i "distribucije" lijeka za krogane.
Jedna od najboljih :D
sickpetey
25-05-2012, 19:58
Stvarno se frajerima nije dalo raditi dijaloge vise. I combat nije nimalo challenging. Najteza stvar tijekom bitke je da slucajno ne odes u cover
umjesto da trcis.
Deadwalker
25-05-2012, 20:21
A dobro sad :)
Dobar je gameplay, no da su interakciju sa okolišem, odnosno kontrole bolje izveli, frustracija bi bilo mnogo manje. Ovo sa samom težinom mi nije baš jasno. Poprilično sam siguran da je insanity u ranijim nastavcima bio mnogo izazovniji tj. lakše se umiralo.
Jedna od najboljih :D
ae, baš da vidim :)
sickpetey
25-05-2012, 20:50
Da misiju sa Mordinom su vrlo dobro napravili. I krivo sam se izrazio, combat je challenging al nije bas TOLIKO tezi od combata u mass effect dvici. Tbh manje umirem u trici nego sto sam u dvici.
Deadwalker
25-05-2012, 20:54
Tbh manje umirem u trici nego sto sam u dvici.
This.
sickpetey
25-05-2012, 20:59
Jos engineer ima ogroman arsenal. Drones,turreti,control ai i ostali gadgeti, jos nisam naiso na nista sto mi je stvorilo previse nevolje.
Deadwalker
26-05-2012, 12:52
Kako su sve misije koje uključuju Cerberus uvijek na isti kalup - nekoliko valova par tipova jedinica i veliki robot na kraju.
Dosadno, lagano i repetitivno.
sickpetey
26-05-2012, 13:04
Kako su sve misije koje uključuju Cerberus uvijek na isti kalup - nekoliko valova par tipova jedinica i veliki robot na kraju.
Dosadno, lagano i repetitivno.
Jos kad bi Atlas bio ikakav challenge mozda bi bilo nesto, al frajer je slabiji od mecha zato sto nema strojnicu nego neki los top koji
dobro sta moze tvoj shield raznjeti. Jedino su oni Phantomi zajebani al njih mi je drago ubijati jer su retardirane ninje...mrzim ninje.
A od reapera za sad jedino Banshee predstavlja nekakav challenge al samo zato sto te tjera iz covera (biotici u mass effect 1 su bili najbolje napravljeni jer su doslovce bombardirali sa svojim ability-ima, a i onaj stun od par sekunda je bio opak) ,ne kuzim zasto nisu vratili Scione i oni leteci mechovi sa obnovljivim barrierima i predobrim laserom, mislim dosad nisam naso nista sta bi me moglo ostetiti il maknut iz covera osim granate koja ima jadno maleni radius range.
Imamo mechove,ogromne brodove, AI al su svi zaboravili raditi granatu nego koriste flashy petarde, gore granate sam samo vidio u
Fire Warrioru.
po čem je banshee zajeban?
assault rifle, fire ammo i slow-mo..
cca 50ak metaka i dolje je..
sickpetey
27-05-2012, 09:35
A od reapera za sad jedino Banshee predstavlja nekakavSchallenge al samo zato sto te tjera iz covera
Nemam slow motion, ja sam engineer. Ugl odgovoran za smrt cijele rase a jos nisam ni doručkovao.
taj "nekakav" mi je promakao..
imaš dosta nepreglednu strukturu posta.. :D
sickpetey
27-05-2012, 11:15
Pisanje i struktura istog mi nikad nije bila jača strana. Ugl sad su i bansheei postali prelagani, barem su ih mogli
slat sa pun kufer addova :(.
sickpetey
27-05-2012, 15:32
Moram reci igra je dosta....zanimljiva.
Ne kontam zasto je kraj toliko "loš". Znaci odabro kraj di sve bude poprskano mojin DNA-om i ne vidim previse problema,Shepard se zrtvuje za spas civilizacije....al ujebe sve mass relaye blah,blah. Ugl cuo da ima nekakav poseban ending
ako je battle readiness na 100% i ako se ima preko 5k vojnika, a ja jbg imo 7k vojnika al battle readiness na 50% :(
EDIT: ugl dobro potrosenih 27 sati po mom misljenju. Sad jos treba sa mojom vanguard kuckom proci.
Marvin OCX
27-05-2012, 16:01
Ja prelazio 50 i kusur sati a nisam odugovlacio niti se nesto setkao bepotrebno. Odradio sve side misije,vidio svaku liniju texta sa likovima jer sam dosta hodao po brodu i komunicirao sa posadom. Tu sam nalijetao na bas zanimljive komentare i dijaloge u koje se mozes ukljuciti ako zelis. To mi je jedna od naljepsih novina u igri.
I naravno kad sam zatekao Garusa i Tali kako se ljubakaju ili Garusa I Jokera kako pricaju viceve... :)
Ne kontam zasto je kraj toliko "loš". Znaci odabro kraj di sve bude poprskano mojin DNA-om i ne vidim previse problema,Shepard se zrtvuje za spas civilizacije....al ujebe sve mass relaye blah,blah. Ugl cuo da ima nekakav poseban ending
ako je battle readiness na 100% i ako se ima preko 5k vojnika, a ja jbg imo 7k vojnika al battle readiness na 50% :(
Poseban ending se odnosi na scenu s kraja igre u kojoj Shepard izađe živ(a) iz Normandyja nakon slijetanja na onaj šumski planet. Po meni malo nepotreban, ali, nvm, ionako nema kanona po tom pitanju, pa je za mene mrtav :D
sickpetey
27-05-2012, 18:18
Meh onda mi je svejedno. Meni je draza zamisao da se zrtvovao za covjecanstvo i blah blah.
sickpetey
27-05-2012, 23:32
Kak volim kad nadjem nove stvari pri novim prelascima :D.
lcymBj6XDos&feature=youtu.be
The Fury
30-05-2012, 10:38
Poseban ending se odnosi na scenu s kraja igre u kojoj Shepard izađe živ(a) iz Normandyja nakon slijetanja na onaj šumski planet. Po meni malo nepotreban, ali, nvm, ionako nema kanona po tom pitanju, pa je za mene mrtav :D
Malo si krivo protumačio posebnu scenu :wink: On izađe iz gromada kamenja, onda kada je pogodila zraka od Reapera
Ne, nego doslovno živ(a) izađe iz Normandy-a (7swKCdM9jvo)
Ajoj, pa ti nisi znao da Shepard može biti i žensko? :D
To je ona lezbejka koja igra šah, a ne Šepard.
A znam al sam brijo da je to neka support ženska xD.
A kaj je sa onim kamenjem na kraju?
EDIT: Da bokte, s njom se možeš parit, sad sam se sjetio, nije to Šepard...
To je ona lezbejka koja igra šah, a ne Šepard.
Holy shit, da, tek sam sad skužio, to je ona (kak se uopće zove? U dvici je bila Chambersica, u trici je zamjeni ta homićka) :D
Moj bed... MY HEAD ASPLODE
http://i.imgur.com/oG71S.gif
sickpetey
30-05-2012, 13:28
Vi kuzite da ta zenska nije prosla kroz N7 program?
@Aerialov gif: :rotfl:
To je lieutenant Samantha Traynor
E Traynor se zove, da da.
sickpetey
30-05-2012, 13:42
@Dania-Naravno da je se ti sjecas kad ti je bila romance choice.
@Dania-Naravno da je se ti sjecas kad ti je bila romance choice.
Nope, vjerna Ashley ^^
sickpetey
30-05-2012, 15:24
Meni se nije svidjala Traynor. Ne volim ženske koje me mogu dobiti u strateskim igrama.
Deadwalker
06-06-2012, 11:36
Misija spašavanja bivših Cerberus znanstvenika...
Onaj dio kada znanstvenici u prvom brodu napuštaju bazu...Star Wars Episode V, escape from Hoth - žešći flashback :D
nisam dakle jedini koji je to povezao...
Deadwalker
06-06-2012, 11:45
Brijem da su to namjerno tako izveli :D
Al rulao je moment^^
Arbiter of Change
23-06-2012, 10:36
Extended Cut stiže 26.6.
http://www.masseffect.com/about/extended_cut/
“The Extended Cut expands on the endings of Mass Effect 3 through additional scenes and epilogue sequences. It provides more of the answers and closure that players have been asking for. It gives a sense of what the future holds as a result of the decisions made throughout the series. And it shows greater detail in the successes or failures based on how players achieved their endings.”
“The Extended Cut is an expansion of the original endings to Mass Effect 3. It does not fundamentally change the endings, but rather it expands on the meaning of the original endings, and reveals greater detail on the impact of player decisions.”
Deadwalker
24-06-2012, 11:07
Jedan post na Playfireu
So anyone who goes on bioware social network may have noticed a serious wave of forum bans and locked threads. I made a thread about the stricter moderating being related to the extended cut and ea's 45% stock value decrease and was promptly banned and accused of spam. Several others have been banned for mentioning ea's stock or the extended cut. So watch yourself out there. The ea overlords have spoken and bioware social network is on lockdown. Anyone having an opinion that is not in bioware or ea's best interest is likely to be banned and wrongly accused of spam
Oh well...
:D
Pravo imaju, dosta se igrači petljaju u razvoj igre, sad bi još i u ekonomiju firme :D
Nego, utorak, fuckyea.
Oću viditi nago tijelo od Tali.
Deadwalker
24-06-2012, 14:40
Taman došlo pred kraj ispitnih rokova.
Još dva tjedna gnjavaže i vraćam se Mass Effectu. Sada u pauzi od učenja prakticiram Darksiderse, malo šore s demonima i to.
Počeli su uploadi po YouTubeu... teško je zapravo naći što je zbilja dio Extended Cuta, a što fan-made sranja.
Enivej (preskočite odmah na 1:00) ovo bi trebao biti kraj što se tiče sinteze:
vewK7UwDTyI
Zadovoljavajuće.
Skoro pa impresivno na momente. Čini se da je Shepard, što se tiče kanona, zbilja poginuo. Kaidan, Thane, Mordin također.
Nisam još pogledao ostale endinge (čini se da ima i nekih dodanih/izmjenjenih), a i čekam da se počnu uploadti HD verzije...
Ovaj kraj je tako... Ne znam, retardiran? :)
Treba vidjeti i ostale ali teorija indoktornacije mi je i dalje favorit jer je jedina smislena.
Nema ni indoktrinacija smisla.
Ima.
"odupiri se kolko oćeš, you're fucked anyway". Savršeni pesimistični kraj koji ti u glavu govori da ako Chtulhu i ekipa dođu nema spasa.
Ne, nema.
Naratološki je "indoktrinacija" najjeftiniji i najbesmisleniji izbor jer ti zapravo ništa ne govori. Nudi još manje odgovora od onih originalnih završetaka.
Kakvog smisla ima da je čovjek cijelu stvar zamišljao? Kakvog smisla ima da se stvar komplicira u njegovoj glavi ako ništa nema realne poveznice?
Ako je Shepard cijelo vrijeme halucirnirao, što se događa u stvarnosti?
Kakva bi priča bila da se Frodo odjednom probudio na kraju LOTR-a i shvatio da je tek na pola puta?
Ne mora bit da je apsolutno sve zamišljao već samo ovaj zadnji dio sa Crucibleom. Dakle sam kraj igre je neka tvoja interna bitka, u kojoj bi Control i Synthesize ustvari bili ovaj završetak:
PThzItSAT5c&feature=relmfu
(da, očito su ubacili novi završetak koji je imho zasad najbolji)
Dok bi destroy bio "dobri svršetak", odnosno canon kraj koji bi se mogao extendati u neku ekspanziju od kakvih 10ak sati gdje se može normalno završit trilogija.
I primjeti kako u ovom završetku u jednom trenutku klinac "zagrmi" :P
Jep, ovaj novi pesimistični kraj je odličan.
"Control" opcija mi je skoro i najbolja
tj. kad Shepard postane nekakav JC/Helios :D
Deadwalker
26-06-2012, 17:54
Ubit ću vas.
Imate j***** SPOILER TAG
Sgt. Bull
26-06-2012, 18:04
Ubit ću vas.
Imate jebeni SPOILER TAG
Man up!
Sry, već sam mislio da svi ionako znaju o čemu se radi :(
Deadwalker
26-06-2012, 18:18
Ono, nije da većinu igara prelazim 2-3 mjeseca kada ih već svi odigraju.
Osim onih koje recenziram ofkors kao što je bio Max Payne 3.
Ne znam, nemam namjere davati za igre 50€ :(
Pogledaću krajeve na YT...
Samo što sad nove teorije zavjera očekujem...
Po zakonu spoiler tag smijemo prestat koristit 3 mjeseca nakon što je određeni proizvod izašao na tržište.
Deadwalker
26-06-2012, 18:53
Ne vidim gdje je problem označit komad teksta sa spoiler tagom
Ono, sekunda posla.
Jebemu :(
Takav je zakon jbg, ne pišem ga ja piše ga SDP.
Usput, što se tiče "Stargazera":
Učinilo mi se da je onaj planet iz zadnje scene sa Stargazerom i djetetom isti onaj planet na kojeg sleti ekipa sa Normandyijem, čisto zbog ona dva mjeseca/planetoida (?) koja se vide na nebu.
Kajaznam.. jesu Stargazer i njegov unuk potomci EDI i Jokera? :D
Pogledao krajeve, ni jedan nije ništa dodatno objasnio, to se manje više sve moglo skontati šta će se desiti iz objašnjenja onog malog catalysta...
Jedino je onaj četvrti, secret kraj, dobar, nekako logičan...
http://badassdigest.com/2012/06/26/new-mass-effect-3-endings-unlikely-to-make-complainers-happy/
Članak sadrži i link na sva 4 extended kraja u HD-u pa eto.
Što se mene tiče, zadovoljan sam. Ionako je već i prije bilo sve jasno ako malo razmislite (osim ovog novog detalja sa Shepardom u slučaju kontrole), tako da su novi endovi čisto šlag na tortici.
Ova tri stara kraja su mi i dalje nekako besmislena...
ono sve je išlo fino, za Reapere, al Shep došao na jednu tačku Citadela i sve se promjenilo, te mora reset...zašto?
misliš zašto mu je Catalyst dao izbor da radi s Reaperima što ga je volja?
Zato jer je shvatio da je možda u krivu. Činjenica da je neki tamo niš-koristi organizam poput Sheparda uspio uopće doći do te točke mu je dovoljan dokaz da njegov plan možda više i nije tako savršen.
croat1gamer
26-06-2012, 22:08
SHEP ARD
Samo na to mislim. Prokleti kerning. :(
Oki doki, došo sam do zaključka da, iako mi se sinteza čini i dalje najracionalnijom opcijom, nekako mi se najviše sviđa kontrola.
Shepard je bolji catalyst od Klinca :D
Meni se ta kontrola nako kad san igra nije nikako sviđala, al triba bi pogledat kakvi su krajevi od drugih opcija, mislim to otkad san završia al nikako obavit :)
Pogledaj ih obavezno :D
Što se tiče kontrole...
kod kontrole je možda i najveća razlika u odnosu na originalni kraj. Sinteza i uništavanje reapera su pretty much bili već ionako jasni, ali kod kontrole je bio problem što se na kraju baš i nije znalo što se to s Reaperima napravi jednom kad ih se počne kontrolirati. Nekako se naslućivalo da ih je Shepard u originalnom kraju jednostavno "odvezao" negdje i da su svi zaboravili na njih.
U extended cutu se pokaže da je kontrola u neku ruku vrsta suživota slična sintezi jer Shepard (tj. nekakva omni-svijest/catalyst koji je postao od Sheparda) reapere jednostavno integrira u postojeći život u galaksiji kao da su nekakvi "pomoćni" strojevi.
Da se i naslutiti tračak "fašizma" u tom kraju jer je novi shepard/reaper skoro omnipotentno biće, a nekako naslućujem da će kad-tad opet doći do nekakvog sukoba :D
Evo prošao extended cut, fora iako je i prije manje više sve bilo jasno; na stranu sad ona bespotrebna naglabanja i teorije zavjere koje niti ne postoje u ovoj igri.
Odabrao sintezu, sve divno i krasno. U nekom od idućih prelazak budem nešto od druge dvije opcije i to je to. A i vrijeme je već lagano došlo da po neznam koji put prođem opet ME3.
Kostolomac
27-06-2012, 14:17
Pogledao sve krajeve i nove scene. Sve mi je ok, osim novog kraja.
Novi kraj su mogli složiti kao pravi američki/kaubojski. Mogli su staviti da ovisi o Battle Readinessu, pa ako je BR full, da flota razguzi Reapere i Shepard preživi. Nešto takvo.
Ali nvm, ionako mi je Sinteza ostala najdraža.
Devil Dog
27-06-2012, 14:48
Jesam ih ja jedini uništio? :|
Mislim na prvi prijelaz.
Novi kraj su mogli složiti kao pravi američki/kaubojski. Mogli su staviti da ovisi o Battle Readinessu, pa ako je BR full, da flota razguzi Reapere i Shepard preživi. Nešto takvo.
Pa "destroy" kraj je već takav; flota uništi reapere, a Shepard (navodno?) preživi jer se na kraju vidi kako diše :D
Jedina razlika bi bila u razini "razguzavanja" valjda, pošto na full readinessu ima puno više vojne snage za napasti reapere.
budući SP DLC (http://kotaku.com/5921694/new-mass-effect-3-dlc-could-revolve-around-rogue-reaper)
Rouge Reaper...zanimljivo...
Kostolomac
27-06-2012, 18:53
Pa "destroy" kraj je već takav; flota uništi reapere, a Shepard (navodno?) preživi jer se na kraju vidi kako diše :D
Jedina razlika bi bila u razini "razguzavanja" valjda, pošto na full readinessu ima puno više vojne snage za napasti reapere.
Ma skužio sam da Shep preživi u Destroy, ali bi ipak moj kraj bio pravi američki :P
Koja je na kraju uopće bila uloga Battle Readinessa?
Renegade je jedini pravi kraj.
Koja je na kraju uopće bila uloga Battle Readinessa?
Koliko sam shvatio bitan je jedino onaj "treshold" kojeg treba preći da bi kraj bio "pozitivan", a sve poslije toga je samo izdrkavanje. Nešto kao experience u Falloutu, do 20. levela je bitno, ali dalje od toga nema nikakve funkcije dizati levele :P
ček, zaboravio sam, jel postoji neki "secret ultra mega" ending ako ti je readiness na 100%?
Deadwalker
27-06-2012, 20:01
Nešto kao experience u Falloutu, do 20. levela je bitno, ali dalje od toga nema nikakve funkcije dizati levele :P
U Skyrimu još izraženije.
Al hvala što koristite spoiler tag konačno :)
http://img688.imageshack.us/img688/8440/yeeeeeeeeeeeeees.png
YES!
Devil Dog
02-07-2012, 15:24
Šepard je živ očito
Btw, jesi ubio Illusive mana?
Devil Dog
02-07-2012, 15:26
Kad sam ja igrao sam se ubio.
EDIT: Uvjeriš ga da ga kontroliraju riperi.
Renegade interruptovo sam ga.
The Fury
02-07-2012, 18:19
Mene zanima na kraju:
Kada se kao prisjećamo poginulih suboraca, na trenutak se pojavljuje kaciga .... to je Shepard?
Na destroyu mi nije bilo te kacige.
Samo na destroy preživi,ako ti je ems dovoljno velik. Ovi ostali krajevi su reaper sranja.
sickpetey
02-07-2012, 21:18
Naivcino.
The Fury
02-07-2012, 22:53
Yo mamma.
Arbiter of Change
12-07-2012, 18:33
Novi besplatni DLC fokusiran na MP.
http://blog.bioware.com/2012/07/11/earth/
S When is Mass Effect 3: Earth available?
Mass Effect 3: Earth is available on July 17th for Xbox 360 and PC worldwide. For PlayStation 3 owners the pack will be available on July 17th in North American and July 18th in Europe.
S What is included with Mass Effect 3: Earth?
Firebase Rio, Vancouver, and London are available to play on as soon as Mass Effect 3: Earth is downloaded. The new weapons, characters, and equipment are available as rewards inside existing Reinforcement Packs.
S How much does Mass Effect 3: Earth cost to download?
Mass Effect 3: Earth is available to download at no additional charge.
S How do I get new items in Mass Effect 3: Earth?
As with the Resurgence Pack and Rebellion Pack, new items will be unlocked in existing Reinforcement Packs. Make sure to look out for promotional packs and weekend challenges for other ways to unlock the content.
Deadwalker
16-07-2012, 13:05
Privodim igru polako kraju, jučer odigrao onu spornu day-one DLC misiju. Ono, nije očito kako je to izrezano igre da se dodatno naplati i nije da otkriva dobar dio background storya.
GG EA :thumbs2:
RIJEČ-DVIJE OD LEGENDE HULKA:
http://badassdigest.com/2012/08/06/film-crit-hulk-smash-a-few-words-on-the-ending-of-mass-effect-3/
Delirium
06-08-2012, 21:30
>Philosophical
Stopped there.
Deadwalker
06-08-2012, 21:45
Još da cijela filozofija nema logičkih rupa, bilo bi gg
Sve je u redu, samo su ljudi glupi.
http://i.imgur.com/dg0NK.png
Odličan trailer, ali sumnjam da će puno ljudi zanimati s obzirom da je negdje "između" u priči... a i ovaj datum im je... diskutabilan :D
Odigrao Leviatan DLC...i uglavnom razočarenje...
Jedina zanimljiva stvar je CSI-style crossmatching nekih podataka da bi se dobila lokacija rudnika...
Najviše hvaljeni i uber-najavljivani element DLC-a, podvodni dio...očaj...u stvari sve se svodi na držanje "W" ili naprijed...sve ostalo se radi samo..nikakva borba, ništa...
S druge strane čitava igra potencira žurbu, Reaperi su ode, svi smo gotovi ako nešto ne poduzmemo...U DLC-u, prvo malo istražuj na Citadelu, pa onda na jedno mjesto, pa opet istraživanje na Citadelu, pa drugo mjesto, pa opet istraživanje na Citadelu...i onda završni dio...nema nikakve žurbe sve u svoje vrijeme...naravno samo po sebi nije loše, da ostatak igre ne potencira nešto sasvim suprotno...
Zanimljive stvari se tiču samog Leviatana
Levitani su u stvari prva rasa univerzuma, koja je po svom liku napravila Reapere, odnosno Herbringera, prvog reapera...Mogu da rade sve što i oni počevši od indoktrinacije, pa nadalje....
A najbolje od svega, stvorili su Reapera, kako bi on kao AI procjenio da li će druge rase biti uništene razvijanjem AI-a...naravno onda se Harbringer okrenuo protiv svojih tvoraca, i onda započeo harvest ciklus...Malo glupo objašnjenje...Čak i za onakav kraj
Da ne spominjem da isti uništavaju Reapere kao od šale, a opet su izgubili rat...i na kraju se još i priključe Shepardu, kao War asset i s takvim moćima Alijansa i dalje izgubi...
igra je sranje sama po sebi, ovo jos vise utiece na ocjenu
http://www.pcgamer.com/2012/09/19/new-mass-effect-game-and-all-new-ip-confirmed-by-bioware/
Arbiter of Change
27-09-2012, 07:52
Stiže Mass Effect trilogija.
http://masseffect.bioware.com/about/trilogy/
When does the Mass Effect Trilogy release?
Mass Effect Trilogy releases on November 6th 2012 for Xbox 360 and PC, and later for PlayStation 3.
What does the Mass Effect Trilogy include?
Mass Effect Trilogy includes all three Mass Effect titles, featured in a new premium foil box featuring artwork of Commander Shepard.
http://i.imgur.com/7elqI.jpg
viewtopic.php?f=7&t=42693&start=930 (http://pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=7&t=42693&start=930)
Najbolja stranica u topiku ikad lol
Windwalker
19-10-2012, 21:30
Ti si čitao sve stranice topica da tu nađeš?
I nije najbolja. Nema mojeg posta.
Omega launch trailer (http://www.ign.com/videos/2012/11/26/mass-effect-3-omega-launch-trailer)
Čini se da je vrijeme za još jedan prelazak.
Chieftain
27-11-2012, 17:46
Da se nisam tolko razočaral u igru možda bi i zaigral ponovo.
Deadwalker
27-11-2012, 17:48
Zanimljivo djeluje DLC, al nema tog boga koji bi me natjerao na još jedan prelazak igre.
ja ne kužim kako je ono najjača stranica.
Arbiter of Change
28-11-2012, 15:24
Bioware opet goofed up.
http://www.eurogamer.net/articles/2012- ... ega-review (http://www.eurogamer.net/articles/2012-11-28-mass-effect-3-omega-review)
Some might moan that Omega should have been part of the main game. I'm glad it isn't, although I do believe it would have worked better shrunk down to the length of a single mission. It's refreshing to get to the point where BioWare doesn't feel the need to address the main game's faults yet again in its DLC (the Extended Cut and Leviathan's story points were all conceived post-release) - but it's also worrying because Omega has been planned for far longer. BioWare has had a year to get Omega right. It didn't.
Kad narastem i kad budem imao novaca napraviti ću kafić đe ću puštati samo muziku iz ME.
7HrXfNBN0k4
i propast pre nego otvoriš
StormCr0w
01-12-2012, 14:28
Erm, postao si u Mass Effect temu :D
E jebemu :D To je već 2. put da mi se to desilo :pray:
TOBz3KlGbDg
Happy enging mod :D
"For the little blue children".
:gitara:
Prešao upravo Omega dlc, skoro pa najbolji dlc u cijeloj ME franšizi, fenomenalan kao i sama igra. Drago mi je da po treći put prelazim trojku, pa sam i ovo imao prlike odigrat.
Deadwalker
10-01-2013, 18:08
Ja sam čuo da je DLC teški prosjek i da ne vrijedi love koju EA traži.
Ovisi od koga si čuo. Ima dosta akcije, fakat je dug, zanimljivo je imat Ariu kao suborca, dobiš dva nova skill-a kad je završiš i sl. Meni je skroz ok bila.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.