Pogledaj cijelu verziju : MSI gtx460 Hawk Talon Attack vs GigaByte ATI Radeon HD6870
smart bbb
05-12-2010, 16:49
kaj je boje uzet
jača je druga da ga jebeš...
smart bbb
05-12-2010, 17:33
ati je jači ,ali čul sam da su im driveri problematični ,dok nvidia nema s tim problema
,pa jeli to istina ili puste priče
Niko Bellic
05-12-2010, 18:01
Puste priče. Inače, HD 6870 bi bilo bolje usporediti s GTX 470.
Sickmanno1
05-12-2010, 20:17
Kupi sta zelis. Ja bi osobno rade uzeo i 8800GT nego bilo koju radeonku....
I meni se ATI malo zgadio nakon ovih novih drivera i tog "cheata" za bonus performanse. I Nvidia učini isto prije nekoliko godina, ali od tada nije bilo ekscesa.
Sickmanno1
05-12-2010, 23:16
Mah, ja trenutacno imam ATI 5770. Ta grafa me toliko vec nazivcirala da sam dobio slom zivaca. Jedva sam nasao FRAPs sa kojim sam mogao snimati bez laga, a i Bordelands mi nije radio sve dok nisam stavio stariju verziju drivera :/.
Sa nVidiom tih problema nisam imao...
bezimeni
06-12-2010, 00:44
Ne tvrdim da nisi imao problema ali što se Bordelandsa tiče definitivno radi savršeno sa zadnjim driverima kao što je radio savršeno i sa driverima koji su ili aktualni kada je igra izašla.Pričam o vanila verziji tj. bez ikakvog peča što se igr tiče .Za fraps nemam pojma jer ga ne koristim.Nikakvih problema sa ni jednom igrom i 5770 grafom.Što se drivera tiče istina da je ati nešto shebao sa predzadnjom verzijom kada su ljudi dobili prenaglašenu ljubičastu boju ...i sam sam to dobio a rješenje je bilo otići u kontrol panel i resetirati drivere .Osim toga godinama nisam primjetio ni najmanji problem .Što se Nvidie tiče ima možda i bolje drivere .Npr. šogiju sam instalairao XP prije godinu dana i od tada mu nisam nadograđivao drivere i vrti sve igre bez problema na 8800 GT .
Današnje stanje sa driverima jednostavno nije vrijedno spomena.U oba tabora sve radi savršeno po mom iskustvu .
Što se teme tiče 6870 je brža .
Sickmanno1
06-12-2010, 01:31
Bordelan sam probao prije jedno 2-3 mjeseca, na nagovor frenda. Onda su vec izasli svi DLCovi i covjek mi rekao da probam igru. Installirao je i igrao desetak minuta (mislim da je 1.3 verzija) nakon cega se smrzla igra. Ponovno sam pokusao i opet ista stvar ali cak i prije. Nato sam pitao frenda wtf, jel i on ima problema. Pitao me koje drivere koristim i ja mu rekao, a na to mi on odmah odgovorio da stavim starije drivere jer je i sam imao problema sa Bordelandsima. On ima 4850 graficku.
O tome da sam iskljucio drugi monitor iz upotrijebe zbog stalnih problema prilikom igranja necu ni govoriti....
bezimeni
06-12-2010, 08:08
Meni je uključen drugi ekran , koji nikada ne isključujem , još od tamo kada sam imao 3850 i nikada problema :D .
marijanovic
06-12-2010, 08:34
Godinama koristim Radeone (9000, 9600pro, mobility x1600, x1650, hd 4730) i ne sjećam se da sam ikada imao probleme s driverim kakve neki opisuju tako da "Catalys driveri nevaljaju" nije pravilo već iznimka napuhana kako bi nVidia fanboyi imali navodni razlog za kuđenje Radeona. Isto tako nVidia ima mana, vjerojatno i više nego AMD. No to nije bit teme.
Moj izbor od 2 navedene bio bi hd6870 ili najjeftinija gtx 460 ako fali novca.
Niko Bellic
06-12-2010, 08:39
Mozda je Sickmanno1 njub i ne kuzi? Hm?
marijanovic
06-12-2010, 10:58
Sickmanno1 je puno toga, ali njub sigurno nije. Jel tako Sick?
Godinama koristim Radeone (9000, 9600pro, mobility x1600, x1650, hd 4730) i ne sjećam se da sam ikada imao probleme s driverim kakve neki opisuju tako da "Catalys driveri nevaljaju" nije pravilo već iznimka napuhana kako bi nVidia fanboyi imali navodni razlog za kuđenje Radeona. Isto tako nVidia ima mana, vjerojatno i više nego AMD. No to nije bit teme.
Moj izbor od 2 navedene bio bi hd6870 ili najjeftinija gtx 460 ako fali novca.
a jesi ih se namjenjao... :hangin:
ja sam imao svaku ati karticu od 3xxx do 6xxx serije,a i nvidije sam imao skoro sve do 4xx serije izuzev 460,i mogu reci da apsolutno,ali apsolutno nema faking razlike u driverima i neznam zasto se nabrijavate na jebene drivere,stalno kukate na te drivere,ja ne vidim razliku ni u cemu osim u physxu koji pak opet nicem ne sluzi
da se vratimo na temu...ja bih uzeo 460GTX jer ima odlican hladnjak a i jeftinija je jedno 300kn
ako to nije problem svakako 6870,samo primjedbu da dam,460gtx je bolja u vecini dx 11 naslovima od 6870
ja sam imao svaku ati karticu od 3xxx do 6xxx serije,a i nvidije sam imao skoro sve do 4xx serije izuzev 460,i mogu reci da apsolutno,ali apsolutno nema faking razlike u driverima i neznam zasto se nabrijavate na jebene drivere,stalno kukate na te drivere,ja ne vidim razliku ni u cemu osim u physxu koji pak opet nicem ne sluzi
potpis
sve je to isto ati/nvidia
što se mene tiče par postotaka gore dolje na nekom testu,uvijek biram jeftiniju verziju grafe nebitno kojeg branda
Sickmanno1
06-12-2010, 12:01
Kod mene nije takav slucaj. Zovite me fanboyem, i don't care. Mozda i jesam. Ali ovo gore sta sam napisao nisam izmislio...
Doctor Freak
06-12-2010, 12:05
Kod mene nije takav slucaj. Zovite me fanboyem, i don't care. Mozda i jesam. Ali ovo gore sta sam napisao nisam izmislio...
Pa onda reci: da fanboy sam, to sam postao jer me nvidia nikad nije izdala i nije mi radila pizdarije kao ati.
Onda je opravdano :)
Niko Bellic
06-12-2010, 12:28
Da rezimiramo...
HD 6870 je skuplja i bolja.
GTX 460 je slabija i jeftinija.
Ti imas dualac na 2.3 GHz, 19" (5:4) ekran i ne planiras komp mijenjati jos 3 godine.
Uzmi GTS 450 i pjevaj!
IGoR_2803
06-12-2010, 14:52
I meni se ATI malo zgadio nakon ovih novih drivera i tog "cheata" za bonus performanse. I Nvidia učini isto prije nekoliko godina, ali od tada nije bilo ekscesa.
ne, nije... oni imaju ekscese tipa prezentacije nove kartice dok CEO u ruci u biti drži plastičnu maketu...
ali nećemo sada u flejmove...
imao sam nekoliko nvidijinih i nekoliko atijevih grafičkih kartica... sa nijednom nikada nisam imao problema, ni sa driverima ni sa ičim drugim... ali uvijek se nađu oni kojima nešto ne paše...
bezimeni
06-12-2010, 19:12
Situacija je jako dosadna od kako su pokrpali Vistu i nazvali ju Windows 7.Sve je dosadno stabilno , predvidivo i postojao.Čak više ni ne traba raditi format c: svakih šest mjeseci ako ganjaš windowse bez milosti.Sve do sada jer dolaze ....
Catalyst 10.12 :D .Koji će navodno imati 1Gb :gitara: .Nešto opasno kuhaju u amd kuhinji i osim što će u potpunosti promjeniti grafički izgled sami driveri će biti ogromni.Uglavnom očekujem živost po forumima.Ja ću vjerojatno nakon jako dugo vremena preskočiti nekoliko verzija nadolazećih drivera dok ne vidim kako će to hodati .
Sickmanno1
06-12-2010, 19:31
Poznavajuci AMD (ne)kvalitetu, nikak.
Kostolomac
06-12-2010, 19:43
Možda u tu gigu uspiju ubacit neki super-spešl algoritam koji sam prilagođuje drajvere našim potrebama, a usput nam i kuha virtualnu kavu! xD
Wtf će im drajveri od gige? :O
bezimeni
06-12-2010, 19:46
Nemoj me niš pitati.Imam SSD od 40 giga i windowsi koji stalno rastu sami od sebe + programi i ostalo mi još 7 giga prazno.Ako se ovako nastavi driveri mi neći ni stati na hard :rotfl: .
Kostolomac
06-12-2010, 19:48
Lol, trk po još jedan SSD za drajvere :D
Sickmanno1 je puno toga, ali njub sigurno nije. Jel tako Sick?
ZAVLAČENJE IN DA PAKŠU! HA-HA xD
inace nisam fan niti ATIa niti nVIdie ali sa zelenom sam imaopuno više problema vec sa ATIem. Et samo tolko..
Niko Bellic
06-12-2010, 22:47
Otkad je umro ATI, ja sam totalno AMD orijentiran. Iako cu rado preporuciti Intel i NVIDIA hardver, to u moj komp vise ne ide. AMD 4EVER!
Ova stara HD 4870 koja mi je trenutno u kompu vec vise od dvije godine radi bez greske. Skoro sve igre idu glatko na 1680 x 1050 rezi i uzivam u svom AMD kompu.
AMD <3
Sickmanno1
06-12-2010, 22:53
Tebi je najbolja igra GTA IV lol
nuff said...
1GB driveri, normalno kad će doći sa WoW Cataclysm DEMO u sebi :D Pazi kaj sam reko :rotfl:
IGoR_2803
07-12-2010, 11:32
1GB driveri, normalno kad će doći sa WoW Cataclysm DEMO u sebi :D Pazi kaj sam reko :rotfl:
jebem ti wow cataclysm, jučer zbog njega nije battle net radio navečer i nisam mogao odigrati koji match starcrafta 2... psmtr
Catalyst 10.12 :D .Koji će navodno imati 1Gb :gitara: .Nešto opasno kuhaju u amd kuhinji i osim što će u potpunosti promjeniti grafički izgled sami driveri će biti ogromni.Uglavnom očekujem živost po forumima.Ja ću vjerojatno nakon jako dugo vremena preskočiti nekoliko verzija nadolazećih drivera dok ne vidim kako će to hodati .
Poluslužbeno su izašli i imaju 60MB (90MB za 64bit) :D Danas ili sutra bi valjda trebali i službeno izaći na AMD stranici!?
Win7 32bit (http://downloads.guru3d.com/AMD-Catalyst-10.12-Win-7-%7C-Vista-(32-bit)-download-2652.html)
Win7 64bit (http://downloads.guru3d.com/AMD-Catalyst-10.12-Win-7-|-Vista-(64-bit)-download-2651.html)
bezimeni
13-12-2010, 19:59
Još jedan dokaz da se na internetu pišu gluposti :D .
Ali istina je da dolazi novi grafički izgled za CCC, no on nije uključen u ovoj verziji koju sam linkao. Ne savjetujem nikome da to skida, uvijek je bolje pričekati službenu verziju, nikome ne gori pod petama, čak i ako vam Mass Effect 2 ne radi na ATI-u.
Kupi sta zelis. Ja bi osobno rade uzeo i 8800GT nego bilo koju radeonku....
:rotfl:
Iako si u pravu i slažem se sa tobom, u potpunosti.
Ne znam da li se sjećate; nekoć je 8 serija bila Bog i BATINA za sve.
Sickmanno1
13-12-2010, 20:13
Zapravo najveci problem sa serijom 8 je taj sto je vise nema za kupiti.
Jao dok se sjetim onog fejla od ATI HD 2900 :facepalm:
Ma... ATI je uvijek, na kraju, ispao FAIL. Razlog tomu su, uvijek, bile nove nVidia-ine serije. Nvidia-in "good value for money" je doslovce pomeo ATI; svaki puta pri friškom izbacivanju.
Probajte se sjetiti kako su svi, u početku izbacivanja, pljuvali po Fermi seriji, a kako je sve "završlio" (jer još nije).
bezimeni
13-12-2010, 20:26
:rotfl: LOL
Femi je promašaj za Nvidiu samo takav .Da nisu izbacili gtx 460 i da je ne prodaju ispod cijene izgubili bi još veći dio tržišta.Kasnili su debelo a kasne i danas.Tek sada izbacuju punokrvne femi kartice a AMD za iduću godinu već sprema potpuno novu tehnologiju dok nvidia nema ništa na vidiku .
A ti koliko se sjećam si skoro bacio komp kroz prozor prije nego si uspio upogoniti te dvije nvidie koje imaš da uopće rade...samo sada si to "zaboravio" .
A to da ovih dana izlzi AMD 6970 ne treba ni puno spominjati ...
ILI IPAK TREBA (http://i53.tinypic.com/2r5atkm.jpg)
Evo izašli su i službeno driveri! Ipak jesu veći, 100-njak MB :pray:
Taman sutra formatiram komp i pripremam ga za ME2 ako će mi raditi na HD3850 :pray:
:rotfl: LOL
Femi je promašaj za Nvidiu samo takav .Da nisu izbacili gtx 460 i da je ne prodaju ispod cijene izgubili bi još veći dio tržišta.Kasnili su debelo a kasne i danas.Tek sada izbacuju punokrvne femi kartice a AMD za iduću godinu već sprema potpuno novu tehnologiju dok nvidia nema ništa na vidiku .
A ti koliko se sjećam si skoro bacio komp kroz prozor prije nego si uspio upogoniti te dvije nvidie koje imaš da uopće rade...samo sada si to "zaboravio" .
A to da ovih dana izlzi AMD 6970 ne treba ni puno spominjati ...
ILI IPAK TREBA (http://i53.tinypic.com/2r5atkm.jpg)
Nisam "zaboravio", itekako se sjećam. Ne znam da li si temu pročitao do kraja; jedna je bila defektna (polu-funkcionalan GPU jer je par tranzistora pregorilo) te sam reklamirao i od ADM-a dobio potpuno novu. Sada sve radi besprijekorno, dapače; savršeno... Ne postoji igra, ili bilo šta poznato, koja mi se ne vrti savršeno na maksimumu maksimuma, ali doslovce.
Nisam mogao kupiti ništa bolje. Nema niti jedne, niti dvije, ni tri, od kojih mogu dobiti toliko za takve novce.
Nvidia će uvijek naći načina za proboj na tržište, gdje će kasnije bolje proći od ATI-a; to govore same činjenice.
Nisam ništa rekao protiv AMD-a/ATI-a, ali smatram da se varaš po pitanju Fermi-a jer se odlično prodavao.
bezimeni
13-12-2010, 21:31
Činjenice su takve da amd trenutno vodi u tržišnom udjelu gamerskih kartica .
“AMD is the clear leader in DirectX 11 graphics technology with more than 25 million DirectX 11-capable units shipped to date, and the Mercury Research results are indicative of our continued focus on delivering compelling graphics technology to both notebook and desktop markets,” (http://www.gamersworldbd.com/2010/11/amd-topples-nvidia-as-the-top-market-leader-in-graphics-cards.html)
Sickmanno1
13-12-2010, 21:32
@bezimeni
Hebes grafu (AMD) kojoj drivere naprave da rade kak spada za 10 igara koje su trenutacno aktualne za benchmark LOL.
Link?
Znam ono što sam pročitao ovo ljeto, odnosno da se nVidia bolje/više prodaje.
bezimeni
13-12-2010, 21:37
Link je gore.
Sicko da me potakneš na zajebanciju moraš se malo više potruditi .Za sada over and out jer nema smisla.
MOD ; upravo si potvrdio da nvida ima loše drajvere jer im treba nekoliko serija da iskoriste potencijal grafe :rotfl: .
Baš sam htio napisati nešto po pitanju driver-a.
Nvidia tu uništava ATI samim time što moje dvije GTX 460 još nisu gotov proizvod; svakim driver-om se performanse samo povećavaju. Memorija, sabirnica, niti ništa drugo nije bitno jer vrijedi za cijelu 4. seriju (Fermi). Dakle, svaki kupac 4. serije će svakim mjesecom dobivati više od svoje grafičke, ne kažem da će to ići u nedogled. Kažem samo da rade odličan posao.
MOD ; upravo si potvrdio da nvida ima loše drajvere jer im treba nekoliko serija da iskoriste potencijal grafe :rotfl: .
Znaš... Nove igre izlaze van, isto tako i patch-evi za starije. Nvidia, očito, pokušava sve pratiti kao bi od grafa postigli više.
Oni ne iskorištavaju potencijal na samo jednom, određenom, software-u, nego unaprijeđuju proporcionalno sa izlaskom novih igara i ostalog.
bezimeni
13-12-2010, 21:48
Znaš... Nove igre izlaze van, isto tako i patch-evi za starije. Nvidia, očito, pokušava sve pratiti kao bi od grafa postigli više.
Oni ne iskorištavaju potencijal na samo jednom, određenom, software-u, nego unaprijeđuju proporcionalno sa izlaskom novih igara i ostalog.
Ne nego ispravljaju vlastite propuste i vuku kupce za nos.
Sickmanno1
13-12-2010, 21:55
Jaki over and out LOL
Systematic Reverse
14-12-2010, 00:17
awwwwwwich vidi ih!
http://www.jacbri.com/forum/Smileys/default/crybaby.gif
IGoR_2803
14-12-2010, 09:38
ovaj MoD je nasrao takva sranja u zadnjih par postova ove teme da to nisu istine...
Nvidia će uvijek naći načina za proboj na tržište, gdje će kasnije bolje proći od ATI-a; to govore same činjenice.
ROFLMAO :rotfl: koje činjenice? jel si ti svjestan da se situacija u ovoj branši može drastično promijeniti doslovno u jedan dan?! a ti govoriš kao da si jebeni nostradamus i još se pozivaš na neke činjenice? što sve neću pročitati ovo nisu istine...
i dajte u pizdu materinu već jednom shvatite da ste papci jer jedini tko zgrče lovu i kome se sve to isplati su NVIDIA, AMD, INTEL ili bilo koja druga tvrtka... jebe se njima za vašu slijepu odanost...
svaki racionalan pojedinac kupi ono što mu u tome trenutku nudi najviše za iznos koji je spreman potrošiti...
Sickmanno1
14-12-2010, 10:37
lol puko je :D
IGoR_2803
14-12-2010, 11:14
pa idu mi na jetra nubovi koji pričaju nebuloze... ali ajde da barem argumentiraju: "volim ATI zato jer je crven i boli me đon za sve ostalo", ali ne, onda se pozivaju na neke činjenice... koje jebene činjenice? :)
marijanovic
14-12-2010, 11:45
Šteta što voliš ATI jer je crven. Nema više ATI i nije crven.
i dajte u pizdu materinu već jednom shvatite da ste papci jer jedini tko zgrče lovu i kome se sve to isplati su NVIDIA, AMD, INTEL ili bilo koja druga tvrtka... draga se njima za vašu slijepu odanost...
svaki racionalan pojedinac kupi ono što mu u tome trenutku nudi najviše za iznos koji je spreman potrošiti...
:pray: živa istina!
Niko Bellic
14-12-2010, 12:34
LOL Ivane, AMD nije uopce crven. xD
Meni je MSI HD 5670 CYCLONE bas simpa. Grafa se kloka na 1GHZ, a kosta saku kuna i ne treba dodatno napajanje.
marijanovic
14-12-2010, 12:37
LOL Ivane, AMD nije uopce crven. xD
Ko spominje AMD? Ja sam rekao za ATI; ako ga više nema ne može ni biti neke boje.
Onda je radeon crven :)
možda budemo gledali zelene AMD grafe kada nVIDIA propadne, a tad ce ih intel kupit i opet ce biti zelenih kartica.
btw jedan veliki ŁoŁSna temu
Answer to that; nVidia.
Nisam nikakav slijepi ljubitelj, ili sam pak odan jednom brandu, nego sa punim pravom govorim koja je marka, GENERALNO, bolja/isplativija/kvalitetnija (svejedno).
Hvala Bogu da sam probao obije strane i znam o čemu pričam... Ne lupam bez veze; za razliku od mnogih.
bezimeni
14-12-2010, 22:57
25 miliona prodanih dX 11 atica naprema nekoliko sotina tisuća prodanih femi kartica te debelo demantiraju ...ili je ovih 25 milona fanatika a samo nekoliko stotina tisuća nidiota :D .
90% naprema 10 %
još jednom :D
90% naprema 10 %
Sickmanno1
14-12-2010, 23:04
iPhone je isto visestruko prodavaniji od Galaxy S-a, a Galaxy S je bolji.
Problem?
Niko Bellic
14-12-2010, 23:17
Ovisi koji segment trzista gledas. Nije sve crno bijelo.
bezimeni
14-12-2010, 23:20
Da ne spominjem kako upravo ati sa novom HD6950/ 6970 zabija nove čavle u nvidin lijes ...ponovno niža cijena uz podjednake ili veće performanse u klasi .Nvida bu ponovno morala prodavati karte ispod cijene :rotfl: .
Niko Bellic
14-12-2010, 23:33
Riva TNT 2 32MB - moja prva grafa...
R.I.P. NVIDIA
bezimeni
14-12-2010, 23:37
Normalo da nije RIP i nedaj bože da bude.Bez dobre konkurencije ništa.Pogledaj kako se ati razbahatio cijenama .U trenutki izlaska 3850 1100 kn , 4850 1100 kn a 5850 1800 kn , 6950 će biti još i malo skuplja :thumbs1: .Bilo bi dobro da se nvida probudi jer ništa od jeftinih grafa.
Sickmanno1
14-12-2010, 23:42
Ovisi koji segment trzista gledas. Nije sve crno bijelo.
Zapravo je.
Kvalitetniji i veci ekran, bolja kamera, bolje snimanje u HD-u, brze browsanje internetom, audio kvaliteta, bolji kontrast = bolje gledanje videa, itd. vs. kvalitetniji dizajn i horda fanova.
Niko Bellic
14-12-2010, 23:45
To se odnosilo na grafe.
Sickmanno1
14-12-2010, 23:47
Sry nisam skuzio.
btw bezimeni od kuda ti izvlacis te podatke jer koliko sam ja upoznat ATI je tek polovicom ove godine prestignuo nVidiu u udiu trzista grafickih kartica...
bezimeni
14-12-2010, 23:57
Upišeš u google nešto poput ATI Has Shipped 25 Million DirectX 11 GPUsS :D .Za broj nvidinih kartica bi trebalo potražiti službeno izvješće koje se skriva ko zmija noge .
Sickmanno1
15-12-2010, 00:03
To nemora znaciti da nVidia nije isporucila 26 miliona, onak lol...
bezimeni
15-12-2010, 00:13
LOL
Vjerovat ću kad vidim takav podatak .
[
Nisam nikakav slijepi ljubitelj, ili sam pak odan jednom brandu, nego sa punim pravom govorim koja je marka, GENERALNO, bolja/isplativija/kvalitetnija (svejedno).
Hvala Bogu da sam probao obije strane i znam o čemu pričam... Ne lupam bez veze; za razliku od mnogih.
mora da si dobro napusen jer pricas take nebuloze da to nisu istine.
Sta si ti kupio? GTX460? Fala Bogu kad je to bila best buy grafa u to vrjeme.
Al cek samo malo, ti si uzeo 2 takve grafe. Bravo. Uprao si dokazao da je nevidia isplativija.
I ima jos. Od te 2 jedna je bila neispravna? Super. Eto dokaz da je to KVALITETNA grafa. Sad samo gledaj kako ti se grafe lagano savijaju.
Al dobro, ti imas dobar komp i znaci da se kuzis u sve to. Nemam ja sa dragon konfom tebi sta pametovati.
pff..
bezimeni
15-12-2010, 09:02
Evo fina tablica sa usporedbom cijena po klasama sa najnovijim stanjem .
http://img269.imageshack.us/img269/8082/windowclipping.th.jpg (http://img269.imageshack.us/i/windowclipping.jpg/)
nova recenzija (http://www.anandtech.com/show/4061/amds-radeon-hd-6970-radeon-hd-6950/15)
6950 CFStroši tek malo više od JEDNE GTX480/580 a dere kožu sa njih uzduž i poprijeko :rotfl:
IGoR_2803
15-12-2010, 09:37
dok god ne potkrijepiš svoje tvrdnje vjerodostojnim argumentima (linkove molim) smatra ću da sereš...
Ne znam sa kakvim linkovima da ja tebi potvrdim svoje iskustvo, u ovom slučaju; kakve grafe sam sve isprobao.
Baš se pitam od kud nVidia-i novac za toliko promoviranje, i iskorištavanje, svojih tehnologija u vrlo mnogo igara, ako se slabo prodaje. Primjeri tih tehnologija su PhysX, Cuda, 3D Vision (Surround). Upravo ta, većina, igara ima problema sa ATI karticama.
ADM je kriv za moju, bivšu, defektnu karticu, a ne proizvođač.
Ne razumijem, zar zaboravljate koliko je 4. serija ATI-evih karica često crkavala?
EDIT: Hvala Bogu da bezimeni u jednoj temi preporuča nVidia-u preko ATI/AMD, a ovdje pljuje po istoj.
Kao argument je naveo PhysX.
Systematic Reverse
15-12-2010, 12:29
koje ste vi budalice..
iPhone je isto visestruko prodavaniji od Galaxy S-a, a Galaxy S je bolji.
Problem?
ovo je dobro rečeno :)
IGoR_2803
15-12-2010, 13:01
Ne znam sa kakvim linkovima da ja tebi potvrdim svoje iskustvo, u ovom slučaju; kakve grafe sam sve isprobao.
a ko tebe pita za tvoje iskustvo? tvoje iskustvo meni vrijedi kolko i lanjski snijeg... ako nešto tvrdiš, potkrijepi to s informacijama... koliko točno nvidia/amd troši na promovirnaje?
Baš se pitam od kud nVidia-i novac za toliko promoviranje, i iskorištavanje, svojih tehnologija u vrlo mnogo igara, ako se slabo prodaje. Primjeri tih tehnologija su PhysX, Cuda, 3D Vision (Surround). Upravo ta, većina, igara ima problema sa ATI karticama.
imaju i jedni i drugi dobrih tehnologija, i onih manje dobrih... neke su korisne, neke su manje korisne, a neke nemaju veze s mozgom... to je vrlo individualno... ima AMD eyefinity... i kaj meni to znači? ništa, jer ne namjeravam igrati na 6 monitora... kaj tebi konkretno predstavlja CUDA? ili prosječnom korisniku? ajde ne trkeljaj
ADM je kriv za moju, bivšu, defektnu karticu, a ne proizvođač.
Ne razumijem, zar zaboravljate koliko je 4. serija ATI-evih karica često crkavala?
4. serija je često crkavala? koliko često? ponovno - izvori, RMA podaci? ili opet nabadaš u prazno?
Niko Bellic
15-12-2010, 13:12
Najbolja grafa je best buy grafa. Cim se razlika u performansama pocne mjeriti u sitnim postotcima to postaje punokrvno bacanje para.
FPS ostvaren u igrama podijeljen s cijenom grafe daje nam podatak koliko vise ili manje (u odnosu na konkurenciju) placamo za ugodno igranje.
To je jedini objektivan nacin na koji mozemo dokazati koja je grafa bolja.
Kostolomac
15-12-2010, 15:55
Potpis na Niku. Jedini brand za koji mogu reći da sam fenboj je best-buy =)
Sickmanno1
15-12-2010, 16:52
To jedan i drugi tvrdite jer se niti jedan od vas nije opekao niti na jednu od spenutih grafickih ili ste mozda u zivotu promjenili 3 graficke (karikiram).
Alo ljudi, ja imam 25 godina i u zivotu sam promjeno vec preko 10 grafickih kartica. Od tih 10, 4 su bile ATI i sa 3 sam imao problem. Sa nVidia strane sam imao problem sa 2 grafice. Jednu sam zalio sa vodom i nije radila (go figure), a druga je imala problema sa artifektima, dok nisam fleshao bios. Sa ATI strane, jedna je krepala u roku od 3 mjeseca, gdje sam za zamjenu dobio nVidiu. Jedna je imala problema sa driverima, drugim rijecima, pola igara mi je radilo pola nije, tj. ovisno o igri sam morao imati installiranu verziju drivera. Recimo Splinter Cell, 5.6, Diablo 2 (ooooo DA!), 5.8 itd. (brojeve sam karikira). Sad isto imam ATI-a i imao sam par nerijesivih problema sa nekim igrama, kao i sa nekim softwearom...
TAKO DA DA. Ja mogu reci objekitvno/subjetivno da je nVidia bolja.
@Kostolomac & Niko Bellic
Da li tako i u svemu u zivotu gledate na best buy ili samo na graficke?
IGoR_2803
15-12-2010, 17:28
@sick: to si ti...
i ja sam u životu promijenio 10ak grafa i nikad s ni jednom nisam imao problema... od prastare voodoo rush, do geforce 4 mx nešto, 7600gt, 7900gs, radeon x550, hd3850, hd4850 itd
Niko Bellic
15-12-2010, 17:41
Par frejmova vise ne vrijedi platiti duplo skuplje. Trenutno grafa jaca od GTX 460 ima smisla jedino ako si hibrid noja i vodenkonja, s tim da nemam nista osobno protiv hibrida. Ista stvar kao i s autima. Bolje je stalno vozit novi BMW 316, nego kupit M3 i patit se s njim dugo godina. Novo je novo, a tehnologija napreduje brzinom svjetlosti i dat duplo za cca 30% bolji proizvod u najmanju je ruku blesavo.
bezimeni
15-12-2010, 17:47
Alo ljudi, ja imam 25 godina i u zivotu sam promjeno vec preko 10 grafickih kartica.
LOL
Onda sam ja riječ Božija sa 39 godina i puno previše promjenjenih i montiranih kartica.
Oba tabora su dobra .Trenutno AMD ima manji i štedljiviji čip sa odličnim performasama a Nvida pliva u problemima sa velikim čipom koji je skup za proizvodnju i troši ko mutav.U bliskoj budućnosti se stvar lako okrene za 100% .Uostalom tako je i bilo svih ovih godina .
Kostolomac
15-12-2010, 17:54
Da li tako i u svemu u zivotu gledate na best buy ili samo na graficke?
Omg kakvo pitanje, pokidah se xD Sad bi ti iz grafičkih kartica izvlačio životnu filozofiju. Care :D
Ali dobro si rekao, vjerojatno ne bitcham jer su me sve Nvidije i ATI-ce dobro služile i zamijenio sam ih zbog prelaska na snažnije, a ne zbog kvara.
Ipak, s druge strane, mogao sam zamrzit Intel zbog svog starog Preskija, a opet sam se zadržao na njemu do danas zbog isplatljivijih prilika.
Systematic Reverse
15-12-2010, 17:57
ja doduse nikad nisam ni imao ATI graficku, ali imao sam 5-6 nvidijica i nikad problema sa njima.
Sickmanno1
15-12-2010, 21:01
Ajmo redom.
@bezimeni
Vec ptice na grani znaju da si mator. To sto sam ja spomenuo svoje godine ne znaci da sam kao ja stariji pa znam, o moj jebeni boze :(
@Kostolomac
Kakva jebena zivotna filozofija. Pitanje je bilo na mjestu. To sto ga ti nisi shvatio nije moj problem. Ali budem ti sa par primjera docarao pa mozda skuzis.
Kupio si najkice pa su se raspale, sad ih vise nekupujes. Kupi si dukat jogurt pa ti nije pasao, sad ga vise nekupujes, kupio si fiat-a pa si imao stalno problema sa njim pa ga vise nekupujes, vec kupujes nesto drugo. Eto to sam mislio...
marijanovic
15-12-2010, 21:04
Ovo su grafe koje sam koristio barem u jednom od svojih kompova:
S3 Savage 4 32MB, AGP
GeForce 2 MX 400 64MB, AGP
GeForce 4 MX 440 PCI
Radeon 9000 64MB, AGP
Radeon 9600pro 128MB, AGP
Mobility Radeon x1600 256MB, PCI-E
Radeon x1650 512MB, AGP
GeForce 8500GT 512MB, PCI-E
Radeon HD 4730 512MB, PCI-E
Ove sam koristio od prijatelja ili rođaka kao privremeno ili testirao:
GeForce 3 Titanium 200, AGP
Radeon 9200SE 64MB
GeForce 6600 PCI-E
Edit: "Radeon HD 3850 Asus 256Mb sam zaboravio."
Skužajte ako sam koju zaboravio...
To je nekih 12 grafa, nije puno i primarno su ATI. S novcima koje sam imao nudile su najbolje.
I nisam s nijednom od navedenih imao problema, samo su S3, 9200se i MX 440 bile tuga i jad (preslabo).
No kod ATIja mi je nekako ugodniji rad u driverima (tj mijenjanje postavki prikaza i ostalo) i ostalom.
Kostolomac
15-12-2010, 21:14
@Sickmanno1, skužio sam pitanje, samo mi je bilo smiješno odgovoriti na njega.
Ali kad već hoćeš, ne, nisam takav. Većinom ne osudim cijeli brand na temelju jednog lošeg modela.
Jbg, gotovo uvijek sam objektivan. Ima nas i takvih.
Sickmanno1
15-12-2010, 21:37
Ok jedan los model, ali kupi 3 modela i ako sa sva tri nisi zadovoljan hoces li opet kupiti sta od tog branda? Ti mozda hoces, ja necu. Tebi ce mozda trebati 5 puta.
@ Kostolomac:
Što bi značilo da, ako primjerice, kupiš ATI Radeon 5870, te da ti 2x za redom u 2 mjeseca crkne (nakon reklamacija i dobivene potpuno nove kartice), ko' mom frendu (nije jedini; na BUG-ovom forumu znam još par takvih) bi nastavio sa ATI-em?
bezimeni
15-12-2010, 21:43
Gle , jedan više manje na 25 miliona nije neka tragedija.I Mercedes ima falš robe di neće jedna nvidija koju onda ljudi moraju masovno peć u rerni .O lošim bojama budem drugom prilikom :D
Gle, možda se prodala u 25 milijuna primjeraka, ali li ti sve to ne daje za pravo da onda pišeš nepotkrijepljene tvrdnje. Kao da se nVidia, naspram ATI/AMD-a, prodala u samo 100 000 komada.
bezimeni
15-12-2010, 21:47
U nekoliko sotina tisuća...ako imaš konkretnije brojke slobodno ih napiši.
Eto, za to npr., nisi dao nikakav link.
Dapače, 100% sam siguran da to nije istina... Razlog tomu sam već napisao.
bezimeni
15-12-2010, 21:51
Pa onda ti daj konkretan link....bi da ga nvida ne skriva ko zmija noge.Pitam se zašto se ne pohvale ...a brojka o nekoliko stotina tisuća komada kruži po internetskim forumima ...malo proguglaj .
lol
a nebi se ni cudio. Pa ljudi nisu imali 300w viska na napajanju.
Niko pametan je nebi kupio, osim okorjelih fanova koji skoro 2g nisu mjenjali grafu pa nisu mogli odoljeti.
460 mjenja pricu
IGoR_2803
16-12-2010, 08:59
ajde dosta sranja i svi marš na moj topic i pomozite mi sa problemom koji imam... :D :(
Systematic Reverse
16-12-2010, 12:14
Pa onda ti daj konkretan link....bi da ga nvida ne skriva ko zmija noge.Pitam se zašto se ne pohvale ...a brojka o nekoliko stotina tisuća komada kruži po internetskim forumima ...malo proguglaj .
a vas obadvoje cijelo vrijeme ono
DAJ TI KONKRETAN LINK!
NE DAJ TI!
DAJ TI!
onak koji kurac, prestanite :(
jedan se poziva na random izvor a drugi na internetske forume..
Kostolomac
16-12-2010, 12:20
@ Kostolomac:
Što bi značilo da, ako primjerice, kupiš ATI Radeon 5870, te da ti 2x za redom u 2 mjeseca crkne (nakon reklamacija i dobivene potpuno nove kartice), ko' mom frendu (nije jedini; na BUG-ovom forumu znam još par takvih) bi nastavio sa ATI-em?
Da, uzeo bih ili drugu ATI karticu ili Nvidiju sličnih performansi. A onda kod sljedeće kupnje bih opet gledao koji model od oba brenda mi se najviše isplati za moje potrebe.
Kažem, ne razmišljamo svi jednako =)
bezimeni
17-12-2010, 21:18
:? Izgleda da sam dezinformirao :(
MOJE ISPRIKE (http://www.geeks3d.com/20101105/amd-ahead-of-nvidia-in-the-discrete-gpu-market/)
Očito su rekla kazala po forumim upravo to , rekla kazala.Ili se nvida toliko oporavila u zadnjem dijelu godine .
Systematic Reverse
17-12-2010, 21:29
a vas obadvoje cijelo vrijeme ono
DAJ TI KONKRETAN LINK!
NE DAJ TI!
DAJ TI!
onak koji prozor, prestanite :(
jedan se poziva na random izvor a drugi na internetske forume..
:P
sick ce mi sad od srece pivu platiti u gradu..
idem ga probati naci randomly.
MOJE ISPRIKE (http://www.geeks3d.com/20101105/amd-ahead-of-nvidia-in-the-discrete-gpu-market/)
Očito su rekla kazala po forumim upravo to , rekla kazala.Ili se nvida toliko oporavila u zadnjem dijelu godine .
HAHA!
Nije baš da sam tražio informacije i dokaze, jer sam bio poprilično siguran u svoju tvrdnju, ali hvala ti što si ih obznanio.
Rekao bih ti da si njub... Ali ipak voliš S.T.A.L.K.E.R.-a ko' i ja... Tako da definitivno nisi njub.
:D
Systematic Reverse
17-12-2010, 23:45
samo njubovi vole stalker..
:P
Sickmanno1
18-12-2010, 11:34
Svaka cast care, vecina da je nasla ovaj info ga ne bi pokazal vec bi i dalje trubila po svome. Iskreno cudan mi je podatak, mislio sam da je ATI malo jaci, a ne obrnuto.
@Systematic Reverse
Đe si xD?
smart bbb
02-01-2011, 18:18
kupit ču nvidiu ,jel se isplati dat 200 kn više za ZOTAC GeForce GTX 460 AMP karticu
Niko Bellic
02-01-2011, 21:09
Pa uzmi MSI ili Gigabyte zbog hlađenja bokte.
tak svejedno. neće mu se grijat nijedna.
mene fascinira kak se spominju ova loša serija, ona loša serija..
i kak sickmanno izvlači "fijasko sa HD2000 radeonkama" a zaboravlja fijasko sa nvidia FX serijom..
SVE firme imaju svoje uspone i padove.. ja sam fan radeonki već godinama, ali trenutno se igram na gtx460. jer je isplativija..
Systematic Reverse
08-01-2011, 15:34
:thumbs2:
bezimeni
08-01-2011, 16:12
gtx 460 je bila najisplativija onda kada si ju kupio ali nekoliko mjeseci kasnije situacija više nije ista. Direktni konkurent 6850 košta jednako tako da su podjednako konkurentne.Ali trenutno je apsolutni hit 6950 koja se redom otključava u 6970 te ju ima za kupiti po 2300 kn . Osobno ju smatram nepotrebnom i pre skupom ( za te pare kupiš PS3 ) ali da je trenutno možda i najpoželjnija kartica , je .
dobro, u tom trenutku je bila isplativija..
ono šta sam htio reć je da fanboyizmu nema mjesta kad su novci u pitanju..
Niko Bellic
08-01-2011, 19:18
Jebiga. Puno njih ovdje to ne shvaća, jer još ne zarađuju svoje novce. Kad si sam financiraš nepotrebne pizdarije, počneš paziti na što trošiš i koliko trošiš. Prije ili kasnije sve postane jasnije...
IGoR_2803
10-01-2011, 11:19
kad smo već kod toga, gwin, za kolko prodaš gtx460? :D
LOL
eventualno ću se trampit za jednu HD5850..
za sad čekam da padnu cijene pa da ubodem još jednu 460 :D
IGoR_2803
11-01-2011, 14:54
za sad čekam da padnu cijene pa da ubodem još jednu 460 :D
to i ja čekam... :P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.