Pogledaj cijelu verziju : Kome trebaju kopije?
ne mogu se sada savke sjetit ali ima ih jako puno,od fablea,ninja blade(koji je poslje godinu dana ipak stigao i na pc) GOW,FF...itd ima ih uglavnom
Constantine
01-09-2010, 14:49
dobro,ajde,jedino fable bi igrao,FF nema sanse,ovo drugo također
eh, kad bi svi kao ti razmišljali, Xbox bi propao...
Chupacabra
01-09-2010, 15:19
Same here, ali ja bih ipak dao sansu FF, posto nikad nisam igrao nijedan T__T
baldrick_
01-09-2010, 20:33
[quote="Niko Bellic":1g4ku2ez][quote="Tegla Ajvara":1g4ku2ez]tako isto neko nemora kupit sliku za 1000€ nego moze nac vjerodostojnu reprodukciju za 100kn
O tome sam ja već pisao i dobio odgovor da pošto umjetnik ne radi dvije identične slike radi toga nije na gubitku, dok industrija igara štanca igre i tako to...[/quote:1g4ku2ez]
Dobio si debilan odgovor, zato jer se ta slika NE SMIJE REPRODUCIRATI.[/quote:1g4ku2ez]
ne, ti nisi pisao o tome. ti si pisao o preprodaji igara (preko gamestopa itd.). rekao si da je prodaja slike koju si kupio od slikara isto što i prodaja igre kupljene od proizvođača. ja sam ti objasnio da to nije isto, jer prodajom slike ti ne oštećuješ slikara jer je on naslikao samo jednu takvu sliku, pa nema teorije da bi taj lik kome si je ti prodao došao kod njega da je kupi (da je nisi prodao). a prodajom igre oštećuješ proizvođača (zato što izdavač ima milion kopija te igre, pa taj što ju je kupio od tebe neće da je kupi od proizvođača, a mogao bi).
ovde je reč o pirateriji, ljudi su raspravljali o pirateriji, tegla ajvara je pisao o pirateriji. njegova analogija i tvoja se zato znatno razlikuju jer si ti pisao o preprodaji, a i ja sam ti odgovorio o pretprodaji
da li se slika smije reproduciriati je zato nebitno za raspravu koju smo vodili ja i niko belić. uostalom, temu možete pronaći pri vrhu gaming općenito, pa se sami uverite
javljam se samo da razjasnim stvari, ne želim da komentarišem ostalo (mada bih imao šta da kažem) jer je tema već pogolema, a nisam prethodno učestvovao u njoj
Tegla Ajvara
02-09-2010, 13:21
tesko je usporedjivat igre sa slikama
iako je piratstvo i repordukcija kaznjiva
orginalne slike dobivaju sa vremenom na vrjednosti, dok igre gube
svaka slika za sebe je unikat, nepostoji jos nacin da se neka slika reproducira da bude 100% orginal
moze imat pribliznu slicnost koja moze bit golim okom identicna, no detaljniim analizama se ipak moze vidit razlika
sto se tice slikanja kopija, to je jedan od temelja izucavanja slikarskog zanata
mi smo u srednjoj imali predmet ''restauriranje i slikanje kopija''
druga stvar je onaj koji to radi u svrhu zarade, al svjedno, zbog reprodukcija orginal negubi na vrjednosti, cak i jos dobiva, a tom slikaru kojeg kopirate ''dizete mu spomenik''
gadno je kad neko kopira sliku i stavi svoj potpis, al to se nemoze sa igrama usporedit, koda team 17 stavi da je napravio half life. to nikako neprolazi.
igrice nisu unikati, jer neprave za svaki cd posebno igru, jer je to masovna kopija od jedne koja se nipocem nerazlikuje od prvobitne
po cem se razlikuje pir-atska igra od orginalne? po tome sto doticni neplati download pir-atske naspram orginala, a mogucnosti su mu skoro iste (osim igranja MP na orginalnim sreverima, al i to su kolko sam vidio rjesili u nekim igrama)
Sad malo proučavao Steam i moram priznati, genijalna stranica :pray: . Čak i ja s 10 kn džeparca dnevno bih mogao ušparati za neke igre na popustima i slično. Steam FTW. Ne znam gdje da postavim pitanje, pa ću ovdje, da li baš moram imati karticu ili se mogu s nekim dogovoriti da mi on kupi igru kao dar, a ja mu uplatim novce na račun?
Može ti netko s karticom kupovat kao dar.
Imam još jedan razlog zašto više nitko nikad ne bi trebao piratizirati igru.
Ne znam jeste li čuli za gamerski servis Metaboli.
Radi se o britanskom internetskom gamerskom servisu za iznajmljivanje igara. No, ne plaćate svaku posuđenu igru, već samo mjesečni najam.
Osnovni servisi se dijele na kežualne igre ili dio visokobudžetnih hitova, te koštaju 52 kune mjesečno. Premium servis ima obje, te puno više novih naslova, te košta 96 kuna mjesečno.
Mnogi od vas koji se bune da su igre preskupe, nerijetko plaćaju MMO pretplate oko 100 kuna mjesečno, a ovo nije ništa drugačije.
Stvar je u tome da metaboli za 96 kuna mjesečno vama daje neograničeni pristup za više od 500 igara, bez dodatnih naplata i ograničenja. Skinete na hard i igrate u bilo kojem trenutku. Prije igranja, servis samo provjerava je li vaša pretplata valjana, no ukoliko plaćate na mjesečnoj bazi, igre možete neograničeno dugo igrati. Ima pregršt hitova, dugačkih RPG igara, multiplayer naslova i raznih drugih.
Naravno, sad će se postaviti pitanje da zašto bi plaćali igre koje ne dobivate u trajno vlasništvo. Zašto bi plaćali ako nemate lijepe kutije i tiskana uputstva.
Glup razlog, jer je i plaćanje bilo kakve druge pretplate imaginarna vrijednost bez posjedovanja.
Da računamo da u prosjeku jedna igra košta 100 kuna, za pretplatu koju plaćate iste igre ne bi mogli kupiti te iste igre za više od 40 godina.
Treba računati na to da svaki tjedan dolaze novi naslovi, pa bi servis kroz par godina mogao nuditi više tisuća naslova.
http://www.metaboli.co.uk/
Radi se o britanskom internetskom gamerskom servisu za iznajmljivanje igara. No, ne plaćate svaku posuđenu igru, već samo mjesečni najam.
Osnovni servisi se dijele na kežualne igre ili dio visokobudžetnih hitova, te koštaju 52 kune mjesečno. Premium servis ima obje, te puno više novih naslova, te košta 96 kuna mjesečno.
Mnogi od vas koji se bune da su igre preskupe, nerijetko plaćaju MMO pretplate oko 100 kuna mjesečno, a ovo nije ništa drugačije.
Stvar je u tome da metaboli za 96 kuna mjesečno vama daje neograničeni pristup za više od 500 igara, bez dodatnih naplata i ograničenja. Skinete na hard i igrate u bilo kojem trenutku. Prije igranja, servis samo provjerava je li vaša pretplata valjana, no ukoliko plaćate na mjesečnoj bazi, igre možete neograničeno dugo igrati. Ima pregršt hitova, dugačkih RPG igara, multiplayer naslova i raznih drugih.
Naravno, sad će se postaviti pitanje da zašto bi plaćali igre koje ne dobivate u trajno vlasništvo. Zašto bi plaćali ako nemate lijepe kutije i tiskana uputstva.
Glup razlog, jer je i plaćanje bilo kakve druge pretplate imaginarna vrijednost bez posjedovanja.
Da računamo da u prosjeku jedna igra košta 100 kuna, za pretplatu koju plaćate iste igre ne bi mogli kupiti te iste igre za više od 40 godina.
Treba računati na to da svaki tjedan dolaze novi naslovi, pa bi servis kroz par godina mogao nuditi više tisuća naslova.
jel ima ovdje neka caka, neznam, ovo je prejeftino za ono sto nudi?
Niko Bellic
10-09-2010, 16:10
Ako je tako kako kažeš za ovo si zaslužio zlatnu medalju! Treba li biti online prilikom igranja ili samo dok se skida igra? Ima li veze kakva je brzina interneta?
Zanima me što taj servis radi sa saveovima, odnosno kako ih pohranjuje, na svoj server ili se pohranjuju na komp? Nekako mi je to sve skupa sumnjivo, ako je tako kako ti kažeš, kako to da nisu svi pohrlili na to?
Naravno da ima kvake.
1. ne podržava 64 bitne operativne sisteme, čisto tehnička poteškoća
2. potrebno je biti spojen na internet tokom igranja
3. mislim da se potrebno prijaviti šest mjeseci i odma ih uplatiti, a naknadno mjesec po mjesec
ima tu dobra recenzija
http://www.unlimited-pc-downloads.com/m ... eview.html (http://www.unlimited-pc-downloads.com/metaboligamesondemandreview.html)
@keko
Svi podaci su na tvom računalu. I igra, i save.
Interceptor
10-09-2010, 18:20
sjajna stvar,ionako nemam neku želju da posjedujem igre,dovoljno mi je da je jednom prijeđem,ko film da pogledam.
Deadwalker
10-09-2010, 18:30
Sve je to divno krasno što pišeš Weky, al ono, mi smo jednostavno takav mentalitet pa dok može bilo kako džabe, goni. Ono, 90% forumaša igra ilegalne kopije igara i to ne zato jer nemaju para za originale, nego zašto bi jednostavno kupovali kada mogu dobiti besplatno (makar igra koštala 1€). Većinu toga što ti govoriš stoji, al ono, na ovim prostorima ljudi nemaju kao na zapadu nekakvu naviku kupovanja igara i to je jednostavno tako. (briem si da nisam prvi koji to govori ovdje :) )
Osobno, kupujem igre samo s dobrim multiplayerom i još neke hit naslove na akciji i to je to. Rado bi imao na Steam listi sve originale, al kad moj studentski standard to jednostavno ne podržava. Al to sam samo ja :)
=PcP=F@N
10-09-2010, 19:45
sjajna stvar,ionako nemam neku želju da posjedujem igre,dovoljno mi je da je jednom prijeđem,ko film da pogledam.
onda bi ti ja preporucio jednu drugu stvar(pocima sa t :D )
btw ja kupio splinter cell chaos theroy zbog one zasitite kad je bila,i dan danas mi zao tih par sto kuna.meni je to ko film,odgledam pređem i voila.da nebih dao pare zato...iako ih imam nedam ih na gluposti
i gusar kaki sam imam vise orginala od 70% foruma koje sam dobio uz hardveraj..i opet skinem nocd patch jer mi se neda ubacivat cd/dvd da bi igrao igru..
i uopce nesmatram da sam nekome nesto ukrao,skinem odigram za sebe,niti prodajem niti ista slicno tome,kad pređem izbrisem kao da nikad nisam skinio.kao neki trial.mmo ne igram niti me zanima.bas izdavacima nesto znaci mojih par sto kuna
kako ces sad pobrat ban zbog ovog ee..(a mogo bi i ja :S tj vec jesam u ovoj temi)
inb4 " da svi tako razmišljaju nebi se igre proizvodile"
Systematic Reverse
10-09-2010, 22:04
nice, jebena stvarcica.
Niko Bellic
10-09-2010, 22:08
Izdavači bi trebali shvatiti da im ne može štetiti ono za što ne znaju, a pošto nismo u Francuskoj ne znaju 100 posto. xD
Otvoren je novi web shop u velikoj britaniji, naziva GameTail.
GameTail neće imati veliku ponudu igara, već će biti specijaliziran za uski krug odličnih ponuda.
Servis još nije u potpunosti proradio, te nude samo 12 naslova za probu.
Kupci su oduševljeni, te su potpuno iscrpili zalihe sa skladišta.
Među ponudama, najimpresivnija je ona za Bad Company 2, koji u izdanju za PC košta oko 85 kuna u izvedbi s kutijom.
http://www.gametail.com/
Sonic_Moronic
14-09-2010, 21:10
Ok više, uvjerio si me silnim reklamama, kad nabavim karticu kupujem originale k'o lud :)
Free shiping to all UK and EU customers.
E to mi se sviđa. Ponude izgledaju zanimljivo, vidjeti ćemo kako će to izgledati kada se sve pusti u pogon.
Mi nismo Europska unija :roll: .
Razzarach
16-09-2010, 19:25
Nadam se da EU stoji za Europe. :)
Meni apsolutno nebitno. :)
Nadam se da EU stoji za Europe. :)
boli ih kurac za eu u interesu im je da prodaju što više na obližnjem prostoru, igra od VB do hrvatske dođe za maximalno 5 dana, tak da nemaju opravdanja da šalju samo članicama EU
p.s. inače to eu u igrama stoji za europe :3
tigerija
14-12-2010, 18:47
Joj daj e... na balkani puni nemaju novaca ZA VIDEO IGRE. Prije te novce potrošiš na nešto pametnije.
Kad sam se zaposlio odma sam mogao kupit igru. Naime, 98% današnjih igara se po meni ne isplati kupovat, samo onih 2% je vrijedno cijene. Moje mišljenje.
Uglavnom. Dat 400 kuna za video igru... za to si patike kupiš. Ok dat 400 kuna za igru koju moš igrat 2-3 godine. 1 najmanje. Al da ju onda moš reciklirat, zaigrat opet nekad ne.
Većina njih ne kupuje igre zato jer im igra ne vrijedi tog novca(podsvjesno). A developeri su gluplji i gluplji. Ovi vani naravno imaju više para, jeftinije igre, bolje standarde, naravno da kupuju.
Manjina piratizira iz sličnog razloga. Kod punih je to već standard. Ja znam često probat pirat, pa ako mi se svidi kupim(pune igre nemaju demo, i demo ne kaže dovoljno). E, da, također ako je developer ok, ako kani podržavat igru i slično onda se isplati kupovat, a ako izbace igru samo za pare, ko ih je...
To je moje mišljenje tu, iz iskustva. Sad kako ko.
Ako hočeš da ljudi kupuju tvoju igricu onda pokažu malo ljubavi prema svojem radu.
Valve, Bioware i mnogi ostali, Blizzard mi se počeo kvarit, ali dobro vidim da se trude sa ovim SC2, makar, razočaralo me što su izdali "nedovršenu". Loš editor, nedovršen battlenet... campaign i multiplayer je super. Ali nisu trebali onda ostalo obečavat.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.