PDA

Pogledaj cijelu verziju : GRAFIČKA DO 3000 KN

metalhead
13-07-2010, 11:40
Naslov sve govori. :) Dakle iznesite svoja mišljenja koja je grafička najbolja jer sam konačno skupio novce za staru 8800gt,a nisam neki hardware guru pa vas molim za pomoć :pray: .Nije bitno jeli ati ili nvidia,iman PCIE x16 ,PCIE 2.0. Hvala vam unaprijed!

Viper33
13-07-2010, 11:41
ostala konfiguracija? :?

KI KI
13-07-2010, 11:44
hmm mozda ostatak konfe?
ali ako bas mora biti do 3000kn... onda bi bilo ovo
ATI (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=8542)
NVIDIA (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=8544)

ali to ti nis nevrijedi ako ti je komp zastario... i ako ti napajanje je neko slabo... zato sve navedi pa onda cemo vidjeti...

lulix
13-07-2010, 13:54
nvidia moj izbor :D

KI KI
13-07-2010, 14:00
ma moj izbor nije nijedna... vjerovatno nema cpu i rame koji bi ove graficke iskoristile... jedna 5770 ce mu vjerovatno biti dovoljna + rami
ali pricekajmo njegovu konfu da vidimo pa onda...

metalhead
13-07-2010, 20:43
Evo konfiguracije :D
Corsair napajanje 520 W
SEAGATE hard disk(zaboravio sam brzinu)
Asus P5Q matična
Intel Quad core proc ,775 socket (ja mislim),3.2 gHz
Sadašnja grafa je gigabytova 8800 gt
4 gb rama corsairovo (1200 mHz ja mislim),a model iskreno da vam kažen ne znam.

Pa eto iznesite prijeloge :)

IGoR_2803
13-07-2010, 20:57
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=hd5850&x=0&y=0

i to neku do 2300,00 kn... ostatak love pospremi, nema smisla...

RIDER32
13-07-2010, 21:04
nvidia moj izbor :D
Osim što je osjetno skuplja troši i 3 puta više struje... bljak :scared:

metalhead
13-07-2010, 21:11
hvala,samo me zanima da li toxic i vapor x edicije hd 5850 bitno poboljšavaju performanse ili su tu samo zbog 2 stupnja niže temperature i 1-2 FPS-a više u npr. Crysisu .

Sickmanno1
13-07-2010, 21:53
Ako imas 3k kuna kao sto i kazes bolje ubodi nVidiu (GTX470). Pusti ove njubove sa ATIem na miru ^^

IGoR_2803
13-07-2010, 22:15
ako ti 100 eura u životu ne znači ništa onda uzmi gtx 470... 5850 je kojih 5-10% sporija od hd5850... više se grije i više troši... vrijedi li 100 eura tih par FPSa ili razliku u brendu odlučit ćeš ti...

@ sick: :yuck: kak možeš igrati sc2 sa nvidijom? :)

marijanovic
13-07-2010, 22:30
ako ti 100 eura u životu ne znači ništa onda uzmi gtx 470... 5850 je kojih 5-10% sporija od hd5850... više se grije i više troši...Svrijedi li 100 eura tih par FPSa ili razliku u brendu odlučit ćeš ti...

@ sick: :yuck: kak možeš igrati sc2 sa nvidijom? :)

Upitnik upitnik upitnik.

Btw, moja preporuka je HD 5850. Što jeftiniji. Ili čak i 5830.
Nove nVidie nikako (barem dok ne dođu 455, 460 i 465), preskupe su za ono što nude.

metalhead
13-07-2010, 22:45
eto hd 5850 sapphire idem kupit ,samo me zanima jel ima neka velika razlika u frejmovima u vapor-x i toxic izdanjima

Sickmanno1
13-07-2010, 23:08
ako ti 100 eura u životu ne znači ništa onda uzmi gtx 470... 5850 je kojih 5-10% sporija od hd5850... više se grije i više troši... vrijedi li 100 eura tih par FPSa ili razliku u brendu odlučit ćeš ti...

Covjek ima Corsa od 520 konja.

ATI se isto grije hebacki u obicnom izdanju.

Vise igra podrzava nVidiu i opcenito igre puno bolje rade na nVidia grafickim karticama.

Nevjerujes meni? Vjeruj provjerenim clanovima naseg foruma koji su mjenjali ili zelje mjenjati svoje ATIjevke.

O problemima tipa XFX atijevih graficki koje se nemogu ni napajati dobro bez nekog posebnog molex cabla necu ni pricati.

Oh da, jel sam spomenuo par stvarcica koje ima nVidia? Nesto sto se zove Physx, 3D Vision Surround, CUDA, 3D Vision............................................ ....................

Sa nVidiom nekupujes samo snagu graficke vec kupujes i provjerenu kvalitetu, bolju podrsku i veca tehnoloska dostignuca.

:P

Al covjek se vec odlucio ^^. Neka mu je sa srecom, trebat ce mu ^^

RIDER32
14-07-2010, 01:04
Moram te quaotati :)

Covjek ima Corsa od 520 konja. >>> al mu tata sigurno nije direktor elektre :)

ATI se isto grije hebacki u obicnom izdanju. >>> di ko šta? pričamo o 5800 seriji a ne od 4800 koja je ionako hladnija od ovih šljamova od nevidie

Nevjerujes meni? Vjeruj provjerenim clanovima naseg foruma koji su mjenjali ili zelje mjenjati svoje ATIjevke. >>> Freak? Mislio sam ga nevoliš :) ugl eo moj primjer. prije godinu dana žalio sam strpati samo nVIdiu u komp. sad ne nebi stavio pored ATIce da je neznam šta.

O problemima tipa XFX atijevih graficki koje se nemogu ni napajati dobro bez nekog posebnog molex cabla necu ni pricati. >>> I kake veze sa tim ima ATi? oni su napravili dobru grafu a XFX koji je donedavno štanco samo nvidiu mora drkat i zasrat grafu.

Oh da, jel sam spomenuo par stvarcica koje ima nVidia? Nesto sto se zove Physx, 3D Vision Surround, CUDA, 3D Vision... >>> da... tehnologije ko je su žedne performani tj stvorene su da ti muzu pare iz đepa :yuck:

Sa nVidiom nekupujes samo snagu graficke vec kupujes i provjerenu kvalitetu, bolju podrsku i veca tehnoloska dostignuca. >>> Kvalitetu? Grafičjke se saviju same od sebe, rikavaju ko blesave... bolju podršku? da.. to baš kupiš. veca tehnološka dostignuća? pa ati vec od vjeke vjekova ko kobasice štanca 40nm čipove a nvidia se mući sa tih pišljivih 40nm.... tek svaki 4. čip im je ispravan. failali su sami sebe.

Al covjek se vec odlucio ^^. Neka mu je sa srecom, trebat ce mu ^^
i ima od mene zeleno svjetlo :)

Sickmanno1
14-07-2010, 01:16
1. Prvenstveno ovo za Corsaira i direktora elektre necu ni komentirati jel to nezasluzujes :D

2. Svaka ATI serija se grijala hebacki. Pa ako se serija 5xxxx negrije reci mi onda zasto izlaze Vapor Xice sa Cooling Tehnologijom? Tak bezveze?

3. Nisam mislio na Freaka, ali eto i on moze isto. Od ljudi koji mi padaju na pamet tu su Bartuc koji sa svojom nemoze ni Mass Effect 2 igrati, a i imao je vec spoemnutih problema radi XFX. A i Gwin je mjenjao svoj CF 4870 sistem za nVidiu...

4. Ima veze ATI s tim jer XFX prodaje ATI proizvode, onak :(

5. Pa sta onda sto muzu pare iz dzepa. Barem nude nesto za one najzahtijevnije i one koji nepristaju na kompromis.

6. Kvaliteta je neupotino bolja i na starani nVidie. A pod tehnoloska dostignuca mislio sam prvenstveno na gore spomenuta softwerske novine. Samo sam se krivo izrazio, my bad.

RIDER32
14-07-2010, 01:32
1. nezaslužujem? Sad si još i rasist :)

2. Da grije se i pa šta? svaka grafa se grije. 5xxx je poznata da se manje grije. A dolaze sa tim coolerima iz razloga jer su iste grafe seriski klokane, pa se normalno više i griju. To i sam znaš.
A još da nespominjem ove najnvije nVidia grafe koje su oborile rekord u zagrijavanju :yuck:

3. kolko znam gwin nije mjenjanjao grafu jer je ATi nego jer je planirao raditi novi CF sa 5800 serijom
A i Bartuc je rekao da mu oblivion ima ljepše boje na ATi grafama :D

4. aj mi onda objasni fenomen zašto se to dešavam samo na XFXicama?

5. meni nebi bilo drago da mi se na taj način muzu pare. ti ako voliš, slobodno.

6. o kvaliteti hardwarea se konstantno dezuvjeravam. a i gore sam objasnio zašto ATi nekaska za njima.
Što se tiće sofrweskih dostignuća ona su tu i to je ok, ali sa druge strane ATi se više trudi redovito izdavati zakrpe, i nakraju im nedogađaju problemi da DRIVEROM SPALE GRAFIČKU :o kolko baksuz moraš biti da to uspiješ napravit. I usput im se driveri gase usred igranja :yuck:

Sickmanno1
14-07-2010, 02:06
1. Pa kad je bilo poprilicno lame :D

2. Pa ok, ATI se manje grije od nVidie. Barem sto se nove serije tice, ali iskreno nikad nisam skuzio tu foru sa vecim i manjim grijanjem kad grafe imaju garanciju i neke rade bez problema na 100+ celzijusa :/. Ok, ako imas 2 ista proizvoda onda suporedujes "sitnice" kao sto je grijanje i potrosnja, ali HD 5850 i GTX470 su u startu razlicite jer su u pitanju dva razlicita proizvoda. nVidia je brza, jaca i ima bolju podrsku u igrama i spomenute prednosti u vidu physxa itd, dok je ATI jeftiniji, manje se grije i manje trosi, te je ujedno i slabiji.

3. Ako je tako zasto je onda (gwin) prodao 9800GTX i uzeo 9800GX2? Imas pravo bolje imat ljepe boje u Oblivionu nego biti u mogucnosti igrati igre lol...

4. Pojma nemam, nisam istrazivao jer me nezanima. Dovoljno je sto znam iz vise izvora da je istinito ^^

5. Muznja para je relativni pojam. nVidia ulaze u reklame i nove ideje. Na jedan nacin pomaze gejmerima koji koriste njihove kartice cinjenicom da gotovo svaka igra ima njihov full support. Znas za onaj poznati nVidia znak u igrama...ak neznas sta znaci prevedem ti :D

6. Link, ili neki dokaz ako moze :D?

marijanovic
14-07-2010, 05:59
Jel se ovo pretvara u flejmanje ATI vs nVidia?
Pa ljudi moji, tu se ni nema šta poredit.
Možete li porediti automobil i vlak? Psa i mačke? Kruške i jabuke?
To su sasvim različite arhitekture, smisao... samo je svrha ista.

ATI je za one pličeg džepa (dakle cijelu Hrvatsku i regiju Balkan).
NVidia samo siromaši naš narod, za Amerikance me boli briga.

KI KI
14-07-2010, 07:40
ja se slazem sa marijanovićem... cak mu ni netreba 5850 ili 470
vjerujem da bi mu cist dobra bila 5830 i ostatak love u djep i svi sretni...

bezimeni
14-07-2010, 07:50
Nevjerujes meni? Vjeruj provjerenim clanovima naseg foruma koji su mjenjali ili zelje mjenjati svoje ATIjevke.

Ne znam da li spadam u tu skupinu provjerenih članova ali ja svoju atijevku ne bih mijenjao za nvidiu iz razloga koje navodiš .E sad pitanje je da li treba vjerovati tebi koji gradiš odbojnost prema nekom brendu na osnovu priča bez vlastitog iskustva .Ja sam npr. zadnji puta imao problema sa nekom igrom upravo na nvidijinoj kartici .7900 gs i prva ekspanzija za FEAR gdje su neke texture bile nevidljive pa si propadao kroz podove i prolazio kroz zatvorena vrata .Dok su došli driveri koji popravljaju stvar ja sam igru već odigrao kao takvu :thumbs1: .Također stavljam nvidije u kompove kada me netko zamoli ili pomažem oko održavanja sistema pa nisu svi tako super zadovoljni kako bi netko mogao pomisliti . Također ako već nabrajaš nvidine prednosti u vidu fizike i 3D onda bi bilo u redu spomenuti i atijevu prednost u vidu Eyefinity-a .So bzirom da su obje tehnologije jako skupe za gamera vulgaris ( nvidia 3D i ATI Eyefinity ) ostaje jedina prednost nvidina fizika koja je isto postala jako upitna .Kupiš grafu od 3 soma kuna od nvidie koja to navodi kao prednost i onda staviš Mafiju 2 koja za srednju razinu fizičkih postavki osim gtx470 kao glavne kartice traži i jednu dodatnu nvidiju koja bi vrtila samo fiziku :rotfl:O ostalim igrama gdje fizika obični marketing poput nekog papira koji poleti sa poda ili zastave koja se vijori na zraku a debelo spušta fps i na skupljim nvidija karticama ni ne treba trošiti riječi .

fear
14-07-2010, 11:26
Ček,ček, nekužim za ovaj problem xfx ati grafulja i napajanja, slučajno posjedujem jednu i nekužima kakvih problema imaju sa prikapčanjem na napajanje, moja radi normalno, jel mi može netko objasniti o čemu se radi.

metalhead
14-07-2010, 12:10
Planiram uzet sapphire hd 5850 2gb toxic ediciju samo ne znam da li će moje corsair 520 w napajanje to izdžat?

Sickmanno1
14-07-2010, 12:26
cut

Oho imam ja i vlastitog iskustva, ali nisam ga htio spominjati jer seze u proprilicnu proslost kad je ATI imao hebackih problema sa driverima i bilo je pitanje uvijek hoces stavljati nove ili ostati na starima. Tog problema vise ATI nema koliko znam, pa nisam htio to spominjati, ali od onda mojoj konfiguraciji ATI nece prismrdjeti.

Inace ako vec dajes 2-3k kuna za graficku, stvari kao sto su papira na podu ti znace i nemoj mi pricati da nemozes imati physx ukljucen na GTX470 prilikom igranja betmena.

Nego do prije kojih pol godine uopce nisam bio nVidia fanboy te sam stavljao i preporucavao ATIevke u kompove, ali dva RL frenda kojima sam radio konfiguracije sa 3xxx serijom su rikle graficke i ne, nekak nevjerujem da je to slucajnost.

Inace mozes se slobodno zaletiti u pomagaj brate pa izborji malo koliko problema imaju ljudi sa ATIijem i nVidiom. Iznenadit ces se...

metalhead
14-07-2010, 13:35
Nisam bogataš nego sam sa 5.0 u matematičkoj gimnaziji prošo pa sam dobio i nagradu,a i btw moja 8800 gt mi se totalno shebala,tako da je ovo i nužnost

bezimeni
14-07-2010, 14:06
Što ti se shebalo na NVIDIJI 8800 gt :shock: ?

metalhead
14-07-2010, 14:32
da ti iskreno kažem ,ne znam,kad god neku igru pokrenem sve se zbloka,pojave se neke crte i kao neka mrlja duginih boja preko cijelog ekrana,a onda kada ga restartam nema mi drivera!!! :-x I čak sam smanjio clock jezgre na 300,shadera na 750 i memorije na 450 i dignuo brzinu ventilatora na 100 posto,ali se isto sranje događa,vjerovatno je zbog pregrijavanja jer je grafa cijela vrela kad je taknem nakon što se zblokira.Da bi stvar bila gora ne zajebaje me samo u igrama nego i obično dok surfam ili nešto u wordu radim pa mi se zblokira.Stvarno frustrirajuće još pogotovo kad uzmem u obzir da sam isto 8800 gt isti model zamijenio zbog ISTOG problema, ali se to sranje ponovilo.Od tada sam odlučio da Nvidia neće ni prismrdit mojem kompu više. :nonono:

Sickmanno1
14-07-2010, 14:38
a u prvom postu si napisao da nije bitno jel je nvidia ili ati. Daj bokte koji ociti troll :rotfl:

metalhead
14-07-2010, 14:54
nije trol neg sam danas vidio kakvo je sranje ova moja Nvidiica :D
Ovu 8800 gt sam u stari komp hito uvalit ,ali se ovo sadašnje sranje pokvarilo
i eto fucking nvidia me totalno razočarala,a i sada kad sam vidio temperature grafe (75 stupnjeva a ništa ne radi) odlučujem se za vapor-x ,da bi si poštedio još 2500 kn i pun kufer živaca.

RIDER32
14-07-2010, 16:47
još jedan 8800GT neispravna, ne ek još 2 neispravne? bljak :yuck:

1. Pa kad je bilo poprilicno lame :D
šmrc ja baš mislio da je cool :D

2. Pa ok, ATI se manje grije od nVidie. Barem sto se nove serije tice, ali iskreno nikad nisam skuzio tu foru sa vecim i manjim grijanjem kad grafe imaju garanciju i neke rade bez problema na 100+ celzijusa :/. Ok, ako imas 2 ista proizvoda onda suporedujes "sitnice" kao sto je grijanje i potrosnja,Sali HD 5850 i GTX470 su u startu razlicite jer su u pitanju dva razlicita proizvoda. nVidia je brza, jaca i ima bolju podrsku u igrama i spomenute prednosti u vidu physxa itd, dok je ATI jeftiniji, manje se grije i manje trosi, te je ujedno i slabiji.
da.. i to je druga prića... Čovjeku ostaje na izbor dali par FPSa i više tehnologije vrjedi skuplje cijene.

3. Ako je tako zasto je onda (gwin) prodao 9800GTX i uzeo 9800GX2? Imas pravo bolje imat ljepe boje u Oblivionu nego biti u mogucnosti igrati igre lol...
pa mjenjao šljam za šljam :P eno tegli ajvara je ćini se riknila GX2 bez garancije. ako ima sreće bit će da je samo do novih drivera (opet :thumbs1: za njihove drivere :D )
A Bartuc je njub... pa nezna uspostavit igru kako treba :P

4. Pojma nemam, nisam istrazivao jer me nezanima. Dovoljno je sto znam iz vise izvora da je istinito ^^
Da istinito je... a to je zat jer je XFX bez ikakvog razloga modao svoje grafe. ATi sa tim nema veze.

5. Muznja para je relativni pojam. nVidia ulaze u reklame i nove ideje. Na jedan nacin pomaze gejmerima koji koriste njihove kartice cinjenicom da gotovo svaka igra ima njihov full support. Znas za onaj poznati nVidia znak u igrama...ak neznas sta znaci prevedem ti :D
točan prjevod neznam, ali znam šta znaći. :) ionako više manje igre rade podjednako dobro na oba proizvođača.

6. Link, ili neki dokaz ako moze :D?
Bilo je prije par mjeseci u temi novosti iz hardware svijeta. neda mi se sad tržait.

Jel se ovo pretvara u flejmanje ATI vs nVidia?
Ma neee pa vidiš da se raspravljano ko normalni ljudi :P

Sickmanno1
14-07-2010, 17:37
Zavrsio si flejmanje :(

bezimeni
14-07-2010, 17:39
metalhead možda si stavio onu zloglasnu seriju nvidijinih drivera koji pale i kvare grafičke kartice .

Razzarach
14-07-2010, 18:39
eto hd 5850 sapphire idem kupit ,samo me zanima jel ima neka velika razlika u frejmovima u vapor-x i toxic izdanjima
cooleri i ja msm neka razlika u taktu... a tako jaku grafu netrebas klokat ... ali preporučam dobro hlađenje

bezimeni
15-07-2010, 08:11
Od trenutne ponude grafi , koja je vrlo loša pri čemu mislim na trenutno pre skupe atice i loše najjače nividijine grafe preporučio bih ti KLIK (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=8704)S.Po meni nudi dobar omjer uloženo/dobiveno .Ima dobar hladnjak i da kupujem tako skupu karticu kupio bi ovu.Ostatak novaca spremi u džep .

Niko Bellic
15-07-2010, 09:12
Definitivno to. Ta kartica em je NVIDIA, em je Gigabyte, em ima dvije elise, em je lepa, em je kul. Kupuj to i ne budi fool!