PDA

Pogledaj cijelu verziju : OnLive radi, no ima problema s latencijama

IgGy
09-07-2010, 11:23
Digital Foundry javlja kako su radili razne testove na ambicioznom, cloud-baziranom gaming servisu i kažu kako stvar radi, no pravo je pitanje radi li dovoljno za igre. Dečki iz Digital Foundryja tako kažu kako su u najboljem slučaju brojali kašnjenje od 10 sličica prilikom između pritiska tipke i odziva na zaslonu. Unreal Tournament III je radio prilično dobro, no DiRT 2 i Assassin´s Creed II bili su sasvim druga priča s latencijama 167ms do 200ms, odnosno 150ms do 216ms.
Cijeli report pročitajte na Digital Foundry (http://arstechnica.com/gaming/news/2010/07/onlive-gets-tested-playable-but-not-ideal.ars).

Deadwalker
09-07-2010, 11:26
Ovo je bilo sasvim ocekivano.

McPingvin_v2.0
09-07-2010, 11:38
Ne znam tko je očekivao nešto drugo :)

Aral
09-07-2010, 12:53
I kaj bumo sad? :o

bananac
09-07-2010, 13:20
bumo pricekali par godina

croat1gamer
09-07-2010, 13:46
Nije da takav ping imam kada igram na americkim serverima.

Ono, gg, mogu zamisliti kako bi tek ispalo da zbilja igram na americkim serverima s OnLive. I to singleplayer. :(

Eda, njegov komentar. 35-40ms. Mda, ako se racuna u jednom smjeru, ne natrag do korisnika.
Speaking of it, mogu zamisliti kako ce devsi napraviti Easy postavke u ovom slucaju, najvise zbog toga sto ce se console newbsi morati boriti sa AI i lagom istovremeno.

Razzarach
09-07-2010, 13:53
lol kako mutavo... ali ako svi proizvodjaci predju na ovo sranje i prekine se prodaja dvd-a i slicno... to bi mogo bit kraj piratiji... jos samo da radi xD

baldrick_
09-07-2010, 23:27
piraterija ist good

McPingvin_v2.0
09-07-2010, 23:33
Say that again.

The Boz
09-07-2010, 23:48
Nije da nekoliko puta nisam rekao da stvar nemože funkcionirati nikako, ali nitko me nije slušao...
(virtualni kolačić svakome tko uspješno izbroji negacije)

baldrick_
10-07-2010, 00:48
Say that again.
you are gay

McPingvin_v2.0
10-07-2010, 00:50
Kad se ne želiš sačuvat bana - nemoj. :*

=PcP=F@N
10-07-2010, 08:09
[quote="McPingvin_v2.0":2xjmzviq]Say that again.
you are gay[/quote:2xjmzviq]

pingu nije (valjda :D ) al ovaj iznad njega definitvno je(croat1gamer),taj trazi da uz svaku sliku priložiš i svoju,čistokrvna pederčina :D

W1k1n6
10-07-2010, 22:41
Evo još par zanimljivih vijesti vezanih uz OnLive:

Gigant telekomunikacija AT&T (glavni partner OnLivea) izjavio je kako im je najveći problem ogroman broj igrača koji su doslovce preko noći ušli u OnLive program, prema predbilježbama i njihovim predviđanjima očekivano je 50% manje prometa u prvih mjesec dana, stoga će zaposliti hrpu ljudi koja će raditi samo na podršci za OnLive uslugu.

Reakcije igrača su podijeljene. Većinu oduševljavaju uvodni ekrani, pretraživanje, besplatno korištenje usluge u prvih godinu dana i mogućnost demo igranja svih igara, a kao negativno im je na prvom mjestu što cijene nisu puno niže od retail igara i što u nekim igrama nisu uključene visoke grafičke postavke kako je obećavano.

U jednom intervjuu potpredsjednik OnLive izjavio je kako su nakon testne faze dva izdavača već spremna izdati prve naslove koji će u Americi biti samo za distribuciju preko OnLive. Mada nije rečeno koji točno, nagađa se kako je jedan od njih navodno 2K Games koji je jako zadovoljan kako mu ide Borderlands. S druge strane Ubisofti navodno nije zadovoljan prodajom Splintera, što i nije čudno jer ga preko OnLive nudi kao najskuplju od svih igara u ponudi :)

British Telecom potpisao je ugovor s OnLive i nudit će uslugu ekskluzivno za UK. Zanimljivo je da će oni svim svojim korisnicima osim besplatne prve godine poklanjati i mikrokonzole. Još nije poznato kada će OnLive službeno krenuti u Engleskoj, gradnja infrastrukture i DATA centara započinje idući mjesec, tako da se kalkulira s prvim mjesecima 2011.

Ako vas zanima što govore ljudi iz prve ruke (pružatelji usluge, igrači, testeri i korisnička podrška) skočite na:
http://onlivefans.com/forum.php

Čux
10-07-2010, 23:52
pa z očekivat je da bude svačega, ipak su tek krenuli s time. S ovolikim brojem korisnika je to zapravo tek pravi test cijelog sustava. Kao usluga je jako zanimljiv koncept, al mi se nimalo ne dopada sve to...

Razzarach
11-07-2010, 00:23
sam jedan bed. na koju jebenu foru bi se trebale moddat igre?
msm... cod4 ja nebi mogo igrat bez modova... isto kao i cod2 i razne druge igre...
i ako grafika bude sakala ovo ce propast
i cijena je sad mozda i dobra... ali ce se s vremenom dignut... siguran sam 100%...

croat1gamer
11-07-2010, 00:31
1) Sumnjam da ce biti moddinga.
2) A pod modove vjerovatno smatras promod i slicne prozore. :(
3) Depending on your connection.
4) Inflacija, jel?

Razzarach
11-07-2010, 00:44
1) Sumnjam da ce biti moddinga.
2) A pod modove vjerovatno smatras promodSi slicne prozore. :(
3) Depending on your connection.
4) Inflacija, jel?
e ja bi popizdio da igram ranked... za tebe neznam x_x

Praetorian
11-07-2010, 10:21
Onda bolje da to nezaživi ak neće biti moddinga, modovi su zakon.

RIDER32
11-07-2010, 17:29
OnLive je gore od konzole a sigurno vam je svima poznato da konzole i moding neidu zajedno.

pa nije vam to vlastiti PC da moš na njemu drkat šta oš...

W1k1n6
16-07-2010, 12:57
Tko kaže da nećeš moći raditi i modove online? Ako ćeš moći raditi u Photoshopu i drugim programima iz Adobe paketa, nije nikakav problem ni za modding alate, editore i slično.