Log in

Pogledaj cijelu verziju : Dragon Age 2

Stranica : 1 [2] 3 4 5 6 7

The Boz
26-10-2010, 23:21
<- moist

shane54
27-10-2010, 13:03
zna li itko hoće se opet moći customizirat izgled glavnog lika?

Rang€r
27-10-2010, 13:04
da sigurno če izbaciti iteme iz igre, good point lol. pa neče valjda tolko ič igru pojednostavljat.

Babitz
27-10-2010, 15:05
Trailer je zakon. Moar action, moar ME style. I onak, pokazali su jednu jedinu lokaciju u igri a ni za to još neznamo sa 100% sigurnošću. Opet osuđivanje igre prije bilo kakvih konkrentih informacija, ovdje svi neki vidoviti milani.
Kako si to sve dokučio iz cinematic trailera? Akciju i sve.
Ako nisi skužio, osuđivali smo trailer da je smeće, ne igru. S druge strane, ti si nahajpan na igru koja ima isključivo cinematic trailere i jedan preloš gameplay trailer. Vidoviti Milan, eh?

Grim
27-10-2010, 15:07
Trailer je smeće.
This. Uglavnom, ne sviđa mi se u kojem smjeru ide igra.

Aral
27-10-2010, 16:20
Trailer=igra. Koju imam korist od lošeg ili dobrog trailera, nikakvu. Ne kužim koja je svrha ocjenjivanja trailera al ajd, valjda se i to može igrat. Ako ćemo o traileru, onda je trailer dobar, a vidi se i dio gameplaya. Nisam nahypean, jedinicu nisam ni prešao i ne namjeravam, a dvojka kakva bude bude.

Babitz
27-10-2010, 16:26
Jel ti shvaćaš da si malo licemjeran? Nama sereš jer smo zaključili da će igra biti smeće, a ti si na istim podacima zaključio da će rulat.

Rang€r
27-10-2010, 16:29
ne nisam odma reko da če igra fejlat.

za početak su skršili vlastiti lore koji je star nekih 2-3 godine, onda su počeli nabrijavat s onim gej šepavim majmunom s oversized swordom i nekim devil-like qunarijima, a sad i jebeno loš trailer.

Aral
27-10-2010, 17:17
Stvar je u tome kaj ja znam da će igra bit dobra a vi ste je u pravilu proglasili lošom u startu. Kaj bi vam ja, ko vam je kriv kaj želite ovakve ili onakve igre, to u današnje doba nebute igrali. Još vam i traileri ne pašu, ovo je prešlo na neku novu razinu, pitam se jel je Veki otvorio troll školu. Nemoraš bit puno vidovit za predvidjet da će igra bit dobra, kolko je god drugi pljuvali. Šta fali liku sa oversized swordom? Give me some moar.

Nhf, da se ne bi neš uvrijedili možda, ja sam pišem ono kaj vidim i kak se stvari razvijaju, sviđala se igra meni ili ne, igrat ću je ovak i onak, makar bila uber teško sranje, što neće bit slučaj ofc. To je Bioware, nema se tu kaj puno raspravljat. Jedva čekam ME3; u biti ne, bolje da ne dođe jer već sad pripremate govor da ga skršite kao šrot igru.

Eto mog mišljenja, koje se, kao i svaka druga, pokažu istinitima. Can't touch this, nnn nnn mmmm nnnn.

Babitz
27-10-2010, 19:01
EA je kupio Bioware. Bioware kakav smo znali i voljeli polako, ali sigurno umire.

Aral
27-10-2010, 19:06
Ima i u tome istine nažalost :( Iako se nadamo boljem. Nek bude na razini ME2 i ja se neću niš bunit.

Rang€r
27-10-2010, 19:28
nebi vjerovo ali neki ljudi nevole me2

a s onim glupostima tipa "ja sve znam, vi ste ju odma proglasili smečem jer izgleda ko smeče, i koji vi kurac imate zahtjevat dobre igre" ne činiš nikakvog smisla

Maloki
27-10-2010, 20:33
Stvar je u tome kaj ja znamSda će igra bit dobra
:pray:

Sa ME 3 BioWare ne može fulati ni da hoće jer se oduvjek znalo da srž Mass Effecta nije RPG.
S druge strane, kod Dragon Agea gaze sve što su rekli i u potpunosi mjenjaju sve što su napravili sa Originsima.
Najavljuju nekakav poseban i prekrasan grafički stil, a dobivamo nešto ušminkaniju grafiku Originsa sa hrpom pustoši.
Ono čime se BioWare najviše ponosio i čime se najviše hvalio (harkor RPG) je izbačen.
Igra će kao zasebna jedinka možda biti dobra, ali kao nastavak će biti loša.

BioWare me poprilično razočarao u zadnje vrijeme sa nekim svojim potezima (konkretan primjer je štancanje DLC-ova).
Trenutno su jedini developeri u koje se u potpunosti pouzdajem Valve i CD Projekt.

skitkid
27-10-2010, 20:45
šelol

Aral
27-10-2010, 20:47
Originsi nemaju veze s ovim, mislim da im i nije namjera da ima veze. Činjenica je da čine drastičan zaokret, sad treba vidjet samo kak će to ispast. Naravno, onima koji su voljeli prvio dio to se možda neće svidjet, al to nije uvijek slučaj. Osobno, svejedno mi je, ako je igra igriva i zabavna (što je najvažnije za bilo koju igru), nema razloga da loše ispadne.

Rang€r
27-10-2010, 21:27
da totalno lol, orignsi nemaju veze s njegovim nastavkom, diablo 3 nema veze s diablom 2. ono.. :(

baldrick_
27-10-2010, 23:28
za početak su skršili vlastiti lore koji je star nekih 2-3 godine
kako su skršili lore?

mislim da ti tvrđenje nije tačno jer je za dobar nastavak dobre igre bitno da održi (približno) istu atmosferu, a gameplay može da menja, pa ako ispadne dobar, onda je i nastavak dobar

Windwalker
28-10-2010, 00:01
Neznam što vama smeta, ali mene je novi trailer nahypeao više nego bilo koji trailer za DA:O.
Za DA:O sam shvatio da je dobra igra tek u drugom prelasku, no i dalje nije na razini nekih starih RPG velikana.

A dvojka zasad izgleda puno više cool, mističnije, egzotično.
I likovi su više unique (u Originsima su vizualno unique bili samo Duncan, Morrigan i Shale).
Više vuče na ME, što je možda dobro zbog nekakve, nadajmo se bolje priče, manje statičnih animacija dijaloga i slično.
A hoće li gameplay puno trpiti? Ma ne vjerujem.
ME2 ima jednostavniji gamplay od jedinice, ali je duplo bolji.
No mislim da Bioware neće oduzeti RPGičnost Dragon Ageu.

PS
Neznam o kakvim pustošima vi pričate.
Pa u traileru je samo jedno stjenovito područje.
Ne znači da je cijela igra takva.

Aral
28-10-2010, 08:32
da totalno lol, orignsi nemaju veze s njegovim nastavkom, diablo 3 nema veze s diablom 2. ono.. :(
Ma mislim konceptno, gameplay i to. Ni priča više nije direktno vezana, puno je drugačiji sistem i tako to.

Deadwalker
28-10-2010, 10:36
Stvar je u tome kaj ja znamSda će igra bit dobra
:pray:

Sa ME 3 BioWare ne može fulati ni da hoće jer se oduvjek znalo da srž Mass Effecta nije RPG.
S druge strane, kod Dragon Agea gaze sve što su rekli i u potpunosi mjenjaju sve što su napravili sa Originsima.
Najavljuju nekakav poseban i prekrasan grafički stil, a dobivamo nešto ušminkaniju grafiku Originsa sa hrpom pustoši.
Ono čime se BioWare najviše ponosio i čime se najviše hvalio (harkor RPG) je izbačen.

BioWare me poprilično razočarao u zadnje vrijeme sa nekim svojim potezima (konkretan primjer je štancanje DLC-ova).
Trenutno su jedini developeri u koje se u potpunosti pouzdajem Valve i CD Projekt.

Budimo realni, do sada svi prikazani materjali su za konzolasku verziju igre. U prijevodu, Origins i DA2 na konzolama djeluje jednako. S druge strane, PC gameplay nismo jos ni vidjeli, previse se sudi igri o kojoj jako malo znamo. Jedine promjene koje se ticu PC verzije, a koje su potvrđene je ograničenost prilikom kreiranja lika i razgovori slični onima u ME2. Sve ostalo je na razini rekla-kazala. Slažem s nekim tvojim gledištima Maloki, ali ajmo pričekat neke konkretnije detalje
(ili mi linkaj nešto što potvrđuje navode da je DA Origins gameplay korjenito izmjenjen)

Rang€r
28-10-2010, 13:00
[quote="Rang€r":3phx1ues]
za početak su skršili vlastiti lore koji je star nekih 2-3 godine
kako su skršili lore?

mislim da ti tvrđenje nije tačno jer je za dobar nastavak dobre igre bitno da održi (približno) istu atmosferu, a gameplay može da menja, pa ako ispadne dobar, onda je i nastavak dobar[/quote:3phx1ues]

lik koji nema talenta za magiju može bit mag ovo ono. i da bez ikakve magičke prakse

sickpetey
28-10-2010, 15:14
Oni od rodjenja mogu koristiti magiju jer su neka djeca rodjena s tim,da se sam ucio isto bi mogo koristiti magiju ali bi bio slampaviji i mozda ono postoji prica u svemu tome,mozda ga je neki apostate ucio itd itd aj kenjaj o tome sto seljak moze koristiti magiju kad igra dodje i kad znamo cijelu pricu o svemu tome

Rang€r
28-10-2010, 15:36
koji kurac, objavili su priču o hawkeu kazavši da je on neki seljober koji je pred blightom pobjegao u one free marcheve(il kak se več zove pokrajina sjeverno od fereldena) i sad onak usput ga je neki apostate poučio magiji, da ima smisla, sjebo sam se.

sickpetey
28-10-2010, 15:37
Nikad neznas :D budemo vidjeli kad dodje igra?

Rang€r
28-10-2010, 15:41
pa nema se šta vidjet, smislit če neki lame razlog zašto bi nam lik mogo bit mage klasa ko što je gore jedan naveden i to je to. gameplay je to što če vjerojatno sakat, s druge strane mislim da če prezentacija bit dobra zbog VA glavnog lika.

Aral
28-10-2010, 19:29
Gameplay bu isti ko u witcheru2, odnosno položaj kamere.

:)

Babitz
28-10-2010, 19:36
Položaj kamere = gameplay.

Kk.

baldrick_
29-10-2010, 19:26
koji prozor, objavili su priču o hawkeu kazavši da je on neki seljober koji je pred blightom pobjegao u one free marcheve(il kak se več zove pokrajina sjeverno od fereldena) i sad onak usput ga je neki apostate poučio magiji, da ima smisla, sjebo sam se.
ti si ili tragično zatucan ili uopšte nemaš maštu. znam da sam ti to već rekao, ali moram opet. šta nema smisla u tome što je pobegao u free marches i usput sreo apostata koji ga je naučio magiji? možda je to neki magični apostate koji ima sposobnost da dotakne čoveka i prenese mu magiju. i to ne bi bilo besmisleno ništa više od bilo kog drugog dela lorea dragon agea (pa i samog frp-a u osnovi). o priči neke igre, kao ni o rupama u dotičnoj, ne možeš suditi dok je ne odigraš.

Rang€r
29-10-2010, 19:41
da, ja sam zatucan, al kake to veze ima s činjenicom da je to glupo opravdanje da nam lik bude mage?

Aral
29-10-2010, 20:30
Položaj kamere = gameplay.

Kk.
Seljak, čitaj između redova, valjda se kužiš nešto u igre :) Položaj kamere je jedan od "dijelova" gameplaya, kužiš me, nemoram sve crtat.

baldrick_
30-10-2010, 01:37
da, ja sam zatucan, al kake to veze ima s činjenicom da je to glupo opravdanje da nam lik bude mage?
a zašto je to opravdanje glupo? zašto je to da taj određeni apostate može da prenosi magiju dodirom gluplje od toga da su abominacije magovi koje su preuzeli demoni ili trankvili magovi bez emocije? odnosno, da se citiram: "i to ne bi bilo besmisleno ništa više od bilo kog drugog dela lorea dragon agea (pa i samog frp-a u osnovi)." ako nameravaš da odgovoriš u stilu "to je glupo jer kako niko nije čuo u originsu za takve apostate" bolje nemoj - jer i to može da se objasni, i onda ulazimo u začaran krug iz razloga što si ti zatucan i ne shvataš da je univerzum dao-a fikcija koju je stvorio bioware, i da bioware u taj univerzum može sve da ubaci i da to objasni

no, ne brini se. biti zatucan je normalno za tvoje godine - ti sada ne umeš argumentovano da razmišljaš i raspravljaš. kada porasteš, mislim da nećeš biti zatucan. samo je možda bolje da se ne upuštaš u rasprave jer će te posle biti blam. iskren savet.

sickpetey
30-10-2010, 08:17
Ja mislim da Ranger jednostavno ne voli seljake :D

Rang€r
30-10-2010, 10:10
[quote="Rang€r":haw4pvej]da, ja sam zatucan, al kake to veze ima s činjenicom da je to glupo opravdanje da nam lik bude mage?
a zašto je to opravdanje glupo? zašto je to da taj određeni apostate može da prenosi magiju dodirom gluplje od toga da su abominacije magovi koje su preuzeli demoni ili trankvili magovi bez emocije? odnosno, da se citiram: "i to ne bi bilo besmisleno ništa više od bilo kog drugog dela lorea dragon agea (pa i samog frp-a u osnovi)." ako nameravaš da odgovoriš u stilu "to je glupo jer kako niko nije čuo u originsu za takve apostate" bolje nemoj - jer i to može da se objasni, i onda ulazimo u začaran krug iz razloga što si ti zatucan i ne shvataš da je univerzum dao-a fikcija koju je stvorio bioware, i da bioware u taj univerzum može sve da ubaci i da to objasni

no, ne brini se. biti zatucan je normalno za tvoje godine - ti sada ne umeš argumentovano da razmišljaš i raspravljaš. kada porasteš, mislim da nećeš biti zatucan. samo je možda bolje da se ne upuštaš u rasprave jer će te posle biti blam. iskren savet.[/quote:haw4pvej]

da totalno e, uopče nije razlog što bioware nije prije mislio o tome, onda se sjetio ej, pa jebote kak če nam char bit mage!?!? ma nema frke onaj baldrick je imba pametan i otvorenouman dečko smisliče on nešto.

baldrick_
01-11-2010, 15:37
kakve veze ima razlog iz kojeg je bioware smislio opravdanje sa njegovom glupošću? i dalje ne vidim nikakve argumente po čemu je to gluplje od bilo kog drugog dela da univerzuma

Rang€r
01-11-2010, 15:53
zato što bi to očito bilo ubačeno da bi mogo igrat magea u DA2, kužiš?

baldrick_
01-11-2010, 16:32
ne. ponoviću se: "kakve veze ima razlog iz kojeg je bioware smislio opravdanje sa njegovom glupošću?". u thedasu postoje ljudi koji se rađaju sa magijskim sposobnostima. to je ubačeno da bi mogo igrat maga u dao. zašto to nije glupo (besmisleno itd.), a ovo prvo jeste?

Tyrion
08-11-2010, 11:14
Je li ovaj signature edition najblize sto ce DA 2 doci collectors editionu? Ili ce uz to biti i collectors edition?

Deadwalker
12-11-2010, 11:21
Gledao sam danas intervju na televiziji sa direktorom Biowarea, Ray Muzykom, a riječ je bilo upravo u ovoj igri. Od mnoštva pitanja novinara, na kraju je on rekao da je veliki ljubitelj PC gaminga pa pošto se velika pažnja usmjeruje ka konzolama da se brine da će se verzija na PC-u osakatiti.
Šef Biowarea je rekao da nemamo što brinuti. Većina taktičkih elemenata koja je bila prisutna u prošlom nastavku, ostaje i u ovom. U prijevodu, sučelje će biti maskimalno prilagođeno načinu igranja na svakoj platformi, i dalje ćemo moći pauzirati igru te detaljno proučiti bojišnicu te označiti tko će koga napasti, s kojim napadom i sl. Rekao je samo da su poboljšali sve segmente u gameplayu pa tko voli igrati na akcijski način, bit će mu to omogućeno, isto kao tko voli puno taktizirati i želi da mu je igra izazov, opet će i to moći. Znači, gotovo sigurno nam ostaje kamera iz ptičje perspektive kao i ostale pogodnosti PC platforme. Istaknuo je da je PC publika zahtjevna te da se trude im omogućiti da im igra bude maksimalno izazovna za igranje. Napomenuo je da neprestano čitaju postove na Bioware Social Networku i da većina poboljšanja je ideja komune.

Eto ga, previše se tu nepotvrđenih gluposti pričalo na temelju videa koji su svi redom bili sa konzola. Potvrdu svega navedenog sam opet vidio sada ovdje (http://www.bug.hr/master/vijesti/razmisljajte-poput-generala-borite-se-poput-spar/104849.aspx)

Arbiter of Change
12-11-2010, 11:27
Ja bi volio vidjeti malo te PC verzije jer je sve do sada bilo iz 360. :eyebrows:

Deadwalker
12-11-2010, 11:40
Kao što to biva danas, videe iz PC verzije ćemo jako teško vidjeti. :)

Rang€r
12-11-2010, 13:39
za DA:O su davali videe PC verzije..

kulamasta
12-11-2010, 21:21
za DA:O su davali videe PC verzije..

Zato je rje DAO i bio zamisljen kao cistokrvna PC Ekskluziva... Tek pred kraj, kada je EA preuzeo kanadjane, pocelo je portanje na konzole...

I sada se DA2 pretvara u igru za konzole koje se porta na PC

Rang€r
12-11-2010, 22:18
da al deadvoker je reko kao što to biva danas, a DA:O je izašo pred godinu dana, što je više manje današnje vrijeme.

also, iz witcher 2 dobivamo pc videe.

R@pt0r
13-11-2010, 07:14
Building Upon the Past Interview (http://www.gametrailers.com/video/building-upon-dragon-age-2/707447)

The several ways to play BioWare's Dragon Age 2 and other improvements explained by David Silverman.

Looky
13-11-2010, 10:03
me likey

Rang€r
13-11-2010, 10:44
ovaj video me totalno uvjerio da netreba igrat male hawkea. ona isabela... di se pojavljuje jedinici? u krčmi u denerimu?

also, skužite kolko witcher 2 bolje izgleda od DA2...

Domy
13-11-2010, 12:08
Zasto ne male hawke?
Da,isabela je master duelist iz krčme.

Windwalker
13-11-2010, 13:28
also, skužite kolko witcher 2 bolje izgleda od DA2...
Witcher 2 izgleda bolje od, hmm, svega!
A i Witcher 1 izgleda bolje i od DA:O i od DA2.
No to ne znači da DA2 izgleda loše.
Meni se sviđa što je više egzotičan, što su likovi više unique.
A kolko pixela ili čega već tko ima nije toliko bitno.

Samo da ima originalniji priču od Originsa i ja zadovoljan.

A ova Isabela, u Originsima neki bezvezni zaboravljivi lik, dok je ovdje cool, sexi, itd.
Vjerojatno glavni ženski lik.

Domy
13-11-2010, 13:58
Zaboravan dok nemaš Zevrana i Lelianu sa sobom kad ju upoznaš. U toj kombinaciji ju itekako dobro zapamtiš :D
il još bolje; female warden, leliana i oghren :rotfl:
"Let's never speak of this" :oops:

Rang€r
13-11-2010, 14:52
de, ono sigurno neču stavljat DA:O na komp sljedeče 3 godine, pa mi pls reci šta se dogodi.

Maloki
13-11-2010, 20:21
Orgije.

Domy
14-11-2010, 13:11
Zevran i hardened Leliana se mogu s wardenom i isabelom uvuć u orgiju,

suBZ6PCIofQ

Zevran je zapravo uvijek za, neovisno o spolu wardena,
A kad je female warden, hardened leliana i oghren, pa, pogledaj :rotfl:

ik3bS_bD-Gk

sickpetey
14-11-2010, 14:56
Aneeee ja to nisam vidio XD DAMMIT...budem probo jednom al bez Zevrana..njega stalno ubim..neznam zasto al ah well :P

Rang€r
15-11-2010, 12:20
Zevran i hardened Leliana se mogu s wardenom i isabelom uvuć u orgiju,

suBZ6PCIofQ

Zevran je zapravo uvijek za, neovisno o spolu wardena,
A kad je female warden, hardened leliana i oghren, pa, pogledaj :rotfl:

ik3bS_bD-Gk

epic :pray:

Arbiter of Change
18-11-2010, 11:11
http://kotaku.com/5692653/

The bigger change, however, is that the game will no longer support an overhead tactical view on any platform.SThis was an art and combat-design decision, the BioWare rep told me today. Support for that Baldur's Gate-style view forced the artists to design rooms and scenes that didn't have important things on their ceilings and skies — which top-down players wouldn't see. It also forced the designers into an awkward spot where they had to accommodate top-down turn-taking players and behind-the-back action-first players. By catering to the more reckless of those playing styles, the designers were forced to make the game's difficulty fairly low. Making all players play from some sort of from-the-rear camera view alleviates that. But! PC gamers, your version will include a special option to zoom the camera out, just not up. Console gamers won't get that.

Kako sam i mislio. No buy, no buy.

Aral
18-11-2010, 11:15
No big deal, taj sistem mi je već i pomalo zamoran. Dobro da ga Witcher2 nema xD Nek samo slože kameru kak spada, da je više action oriented i to je to, čisti akcijski rpg je na vidiku. Šteta kaj nema kaj tražit pored Witchera, kojeg očito želi čim više ugroziti.

kulamasta
18-11-2010, 11:48
Ošo Bioware u racku...

Outmind
18-11-2010, 11:59
I kak sad oni očekuju od nas da taktiziramo? Sjećam se da sam u onoj nekakvoj kući gdje je trebalo oslobodit sina od nekog plemića top down bio iznimno koristan jer u regularnom pogledu nisi mogao vidjet niš...

Aral
18-11-2010, 12:27
Zato će sad promijenit koncept igre gdje takav pogleda nije ni potreban.

kulamasta
18-11-2010, 13:26
Dok sam bio jos nadobudan geymer cito sam forume mocnih kanadjana i prituzbe na iste kao zanemaruju PC platformu i okrecu se prvenstveno nesto jednostavnijim RPG igrama za konzole koje tek kasnije portaju na PC (Jade empire, KOTOR, ME).

Na to su oni tvrdili i kleli se svim zivim i nezivim da oni naprosto obozavaju PC kao igracu platformu da su ludi za PC igrama i da bas zato rade jednu genijalnu, fantasticnu megabombasticnu PC ekskluzivu na tragu ultralegendarnog Baldurs Gatea, koja ce ujudno biti i njegov spiritualn, duhovni, fizicki i psihofizicki nastavak!

To ce biti bas ono , hardcore igretina za sve vjerne obozavatelje PC igara i filozofije koje takva igraca platforma pruza...

Vidimo koliko je to dugo trajalo...

Genijalna ultrafantasticna PC ekskluziva pretvorila se u obian port s konzola :rotfl:

Deadwalker
18-11-2010, 13:40

The bigger change, however, is that the game will no longer support an overhead tactical view on any platform.SThis was an art and combat-design decision, the BioWare rep told me today. Support for that Baldur's Gate-style view forced the artists to design rooms and scenes that didn't have important things on their ceilings and skies — which top-down players wouldn't see. It also forced the designers into an awkward spot where they had to accommodate top-down turn-taking players and behind-the-back action-first players. By catering to the more reckless of those playing styles, the designers were forced to make the game's difficulty fairly low. Making all players play from some sort of from-the-rear camera view alleviates that. But! PC gamers, your version will include a special option to zoom the camera out, just not up. Console gamers won't get that.

Pročitao sam cijeli članak. Razlog je radi nekih dizajnerskih problema, ali da, svima je jasno zašto se to mijenja. Uglavnom, mislim da je konačno došlo vrijeme da se svi pomirimo s činjenicom da Baldur's Gate komplesni rpg-evi su skoro pa nestali niti će ih više biti. Neću ništa suditi, dok ne vidim prve recenzije ili sam recenziram igru.

Forengner
18-11-2010, 13:50
Odustao sam od kakvog 'spiritualnog' naslednika Baldur's Gate-a.Nema vise toliko rp-a,nema vise toliko razradjene price,nema vise old-school rpg-ova.Vecinski su to akcione fantasy/sci fi combat igre sa kojim rpg elementima.(cast izuzecima doduse.)

W3DR4N
18-11-2010, 14:37

The bigger change, however, is that the game will no longer support an overhead tactical view on any platform.

Nikad nisam vidio i čuo da je itko ikad koristio tu kameru u Dragon Ageu ili Witcheru.

Feanor
18-11-2010, 14:43
Koliko si ljudi vidio da igra Dragon Age???? U freeroamingu sam koristio 3rd person kameru, ali u borbi obavezno top-down, doduše vjerujem ako si igrao na easy da i nije trebala top down kamera, ali bogami na medium mi je već trebala i to više manje stalno u borbi. Doduše ne u Witcheru u Withceru mi je ta kamera bila baš nepotrebna, jer upravljaš samo s jednim likom pa i nema neke taktike koja zahtijeva da pauziraš i dobro promotriš svoju okolinu...

Duke of Earl
18-11-2010, 15:03
Nikad nisam vidio i čuo da je itko ikad koristio tu kameru u Dragon Ageu ili Witcheru.
E baš to, ja je isto apsolutno nikad nisam koristio, a igrao sam na normal, bilo je brutalno teških borbi, ali mi stvarno nikad nije zatrebala :? Uz ovo uzmite činjenicu da mi je Baldurs Gate II najdraži RPG svih vremena, ali ono, u Dragon Ageu mi je sve bilo savršeno pregledno s malo povišenom kamerom iza leđa lika.

baldrick_
18-11-2010, 15:06
aaaand here we go again...

a ti si vršio istraživanje javnog mnjenja pa tvrdiš? nađi mi 5 forumaša koji nisu koristili overhead

Arbiter of Change
18-11-2010, 15:14
Osim što sam ja igrao DA:O izometrijski, posebno u borbama. Da mogu Wedrana na ignore staviti barem. :(

Stvar je ionako više u tome da je PC verzija dobila prozor zbog konzolaške verzije, kao i obično. Da stropovi im smetaju.

http://img837.imageshack.us/img837/1893/1290079141926.jpg

Neven <R>
18-11-2010, 15:19
E baš to, ja je isto apsolutno nikad nisam koristio, a igrao sam na normal, bilo je brutalno teških borbi, ali mi stvarno nikad nije zatrebala :? Uz ovo uzmite činjenicu da mi je Baldurs Gate II najdraži RPG svih vremena, ali ono, u Dragon Ageu mi je sve bilo savršeno pregledno s malo povišenom kamerom iza leđa lika.
Dok bi meni recimo igra bila neigriva bez toga. Nema šanse da bi zaigrao na konzoli DA.

Maloki
18-11-2010, 16:58
Ja sam se na ovo lijepo nasmijao:

BioWare, the rep explained, prefers to show off a more exciting, fast-moving play style for the sequel, even though they support the old-school turn-taking approach. That faster style is what they want to hook Fable fans with, what they think even a Borderlands fan might dig.

Inače, koristio sam izometrijski pogled u svakoj borbi.
Bez toga bi bilo samo kompliciranje borbe, pogotovo u zatvorenim i skučenim lokacijama.

skitkid
18-11-2010, 17:30
ma gon to sve u kua

Aral
18-11-2010, 18:25
Ja sam se na ovo lijepo nasmijao:

BioWare, the rep explained, prefers to show off a more exciting, fast-moving play style for the sequel, even though they support the old-school turn-taking approach. That faster style is what they want to hook Fable fans with, what they think even a Borderlands fan might dig.

Inače, koristio sam izometrijski pogled u svakoj borbi.
Bez toga bi bilo samo kompliciranje borbe, pogotovo u zatvorenim i skučenim lokacijama.
Same here. Al ipak, igrali smo ME, igrat ćemo i ovo s takvom kamerom.

crnisokol
18-11-2010, 21:07
Ne znam zašto toliko buke oko kamere..osobno sam upotrijebio ''baldurs gate kameru'' možda par puta...i igrao sam na normal i hard...je da je možda taktički preglednije i lakše za borbe ali tad bi difficulty morali pošteno povećati da me prisile koristiti ptičju perspektivu

Deadwalker
18-11-2010, 21:28
Ja sam gotovo sve bitke odradio iz "ptičje perspektive". Ako su već maknuli tu kameru, valjda će gameplay prilagoditi tome.

Outmind
18-11-2010, 22:21
Ja sam gotovo sve bitke odradio iz "ptičje perspektive". Ako su već maknuli tu kameru, valjda će gameplay prilagoditi tome.

Da, još će ga više pojednostavit i "zaglupit"

Aral
18-11-2010, 22:59
To kaj nema top down kamere ne znači da će igra oglupit. Ne živite 20 godina u prošlosti, živite danas i živite budućnost gaminga, kakva god bila.

isusbogra
18-11-2010, 23:55
ane e, bar nije u onom kvoteu rečeno da su olakšali igru jer su izbacili izometrijski pogled.

Arbiter of Change
19-11-2010, 00:02
To kaj nema top down kamere ne znači da će igra oglupit. Ne živite 20 godina u prošlosti, živite danas i živite budućnost gaminga, kakva god bila.
Naravno da znači (ono, pogledaj malo off-screen videe borbe... button masher, brate), isto kao što je u konzolaškoj verziji DA:O bilo manje neprijatelja jer nisi mogao toliko microati, a da ne siluješ tactics koji su većini konzolaša izgleda bili kao atomska fizika.

Backpeddaling time. :)

The Boz
19-11-2010, 02:17
U console-verziji DA je bilo manje neprijatelja jer hardverski nisu sposobni bili spawnati više actora. I onda su usrali balans time što su buffali AoE spellove za 25%. I onda su usrali balans time što su smanjili friendly fire za 50% na svim težinama. Što znači da single-target spellovi nemaju smisla.

Aral
19-11-2010, 07:12
Neznam, ak vi tak kažete. Nikad mi DA nije bio pretjerano drag al je opet bila dobra igra, tak da mi je svejedno kakva kamera bila, bitnije mi je izvedba, završno poliranje igre, tehnička strana, priča, VA, fajtovi, sam feeling kad igram igru, itd...Valjda ne razmišljam previše o tehnikalijama koje su nekad bile bitne za ovakve igre nego se više orijentiram na to da se ustvari i zabavim s igrom...Tolko toga sam već prošao da mi se više neda razmišljat jel je lijevo lijevo a desno desno, takve stvari upropaste svu draž i ono malo stvari koje bi trebali izvuć iz današnjih igara. Za 5-10 godina ovakve igre više neće postojat, barem u ovakvom obliku, nego nas čeka sve ultra jednostavno, audio-vizualno nabrijano, da nam samo izmami glupi osmjeh na lice, a mi nećemo toga bit ni svijesni.
Ipak, igra još nije došla tako da...

crnisokol
19-11-2010, 09:22
...bitnije mi je izvedba, završno poliranje igre, tehnička strana, priča, VA, fajtovi, sam feeling kad igram igru, itd...Valjda ne razmišljam previše o tehnikalijama koje su nekad bile bitne za ovakve igre nego se više orijentiram na to da se ustvari i zabavim s igrom...

:thumbs2:

Feanor
19-11-2010, 11:22
Neznam, ak vi tak kažete. Nikad mi DA nije bio pretjerano drag al je opet bila dobra igra, tak da mi je svejedno kakva kamera bila, bitnije mi je izvedba, završno poliranje igre, tehnička strana, priča, VA, fajtovi, sam feeling kad igram igru, itd...Valjda ne razmišljam previše o tehnikalijama koje su nekad bile bitne za ovakve igre nego se više orijentiram na to da se ustvari i zabavim s igrom...Tolko toga sam već prošao da mi se više neda razmišljat jel je lijevo lijevo a desno desno, takve stvari upropaste svu draž i ono malo stvari koje bi trebali izvuć iz današnjih igara. Za 5-10 godina ovakve igre više neće postojat, barem u ovakvom obliku, nego nas čeka sve ultra jednostavno, audio-vizualno nabrijano, da nam samo izmami glupi osmjeh na lice, a mi nećemo toga bit ni svijesni.
Ipak, igra još nije došla tako da...

Jeli ti ikad palo na pamet da je nekom zabavno upravo to što treba taktički razmišljati i ozbiljnije shvatit borbu, a dosadno mu je igrati još jedan generički button masher???

Aral
19-11-2010, 11:24
Naravno, barem sam ja uvijek za kompromis i nikad se ne bacam na obje strane. Govorim za ove kojima je button masher zabavniji. Jer svi govore samo o ovima koji kao "više taktiziraju i zato je igra bolja". Ili nije. Uglavno, meni je sve ravno, sam nek dođe igra, onda ćemo suditi :)

Deadwalker
19-11-2010, 11:30
Kako rekoše Aral. Tek kada osobno budem testirao igru, onda ću moći nešto konkretno reći. Ovo za sada su sve puka nagađanja.

isusbogra
19-11-2010, 11:33
nisu puka nagađanja, to je samo kako bioware prezentira njihovu igru, a o tome ovisi hoće li ona biti dobro prihvačena(ovim pogotovo mislim na PC platformu, za konzolaše sam ziher da svršavaju), a po onom što su dosad pokazali igra će bit smeće i ja nema boga da preorderam CE kao što sam učinio u vezi DA:O

Aral
19-11-2010, 11:45
Po ničemu nisu pokazali da je igra smeće. Mislim, ok ak je to tebi smeće, svatko ima svoje mišljenje tak da ono, ali vidjet će se kad igra dođe i kako će biti prihvaćena., to je jedino bitno. Niti jedna igra se nemože suditi prije samog izlaska i igranja, sve prije toga su samo nagađanja. Isto se može reć i za Witchera2 npr., al on nije mijenjao previše core gameplay i zato se ljudi previše ne bune. Ipak su promjene zajebana stvar.

Naravno, to ne pali u slučaju kad imamo nekog lijevog developera i igru koja izgleda neznam kak.

isusbogra
19-11-2010, 11:55
lol, witcher se promjenio i svime što su pokazali na bolje, dragon age je doduše totalna suprotnost, nikakvo čudo, jer da su išli na hardcore brije, to bi bio "lesser witcher 2", em je geralt kulniji od hawkea, em cd projectov engine owna, em je novi combat system kul, razgranatost radnje i dijalozi, sve odlike dobrog rpga su na strani witcher 2, tako da sad bioware radi neku akcijsku igricu za djecu.

Aral
19-11-2010, 11:58
Ok, to je tvoje mišljenje koje se svakako ne poklapa u cijelosti za realnošću i stvarnim stanjem stvari. Sad bih krenuo dalje objašnjavat ali neću jer tvoj odgovor mi je sve rekao o tvom načinu razmišljanja. Šteta upropastit temu još jednim razglabanjem. Kad igra dođe, sve će sjest na svoje mjesto i vidjet ćemo kak stvari stoje.

isusbogra
19-11-2010, 11:59
teme se kvare razglabanjem :roll:

baldrick_
19-11-2010, 13:57
evo, ja ću da razglabam

sve odlike dobrog rpga su na strani witcher 2, tako da sad bioware radi neku akcijsku igru za djecu.
netačno. najbitnija odlika rpg-a, ona koja ga definiše, na strani je dragon agea. rpg - roleplaying game: ti u dragon age možeš da budeš onaj lik koji hoćeš (manje-više, naravno to je nemoguće u potpunosti ostvariti), tj. sam biraš svoju ličnost. u witcher je suprotno, ti si badass geralt. zbog toga witcher nije punokrvan rpg

da je da2 pojednostavljen zbog witchera je puko nagađanje, a i ne deluje naročito logično. mnogo je logičnije, smislenije i jednostavnije (jel je šerlok holms beše reko "ono što je najjednostavnije, često je i najtačnije"?) da su to uradili da bi igru približili konzolašima od kojih dobijaju najviše para

Neznam, ak vi tak kažete. Nikad mi DA nije bio pretjerano drag al je opet bila dobra igra, tak da mi je svejedno kakva kamera bila, bitnije mi je izvedba, završno poliranje igre, tehnička strana, priča, VA, fajtovi, sam feeling kad igram igru, itd...
kamera sigurno utiče na pola od tih stvari što si naveo, konkretno na izvedbu, fajtove i sam feeling kad igraš.

W3DR4N
19-11-2010, 14:17
To što je baldrick rekao. Bioware je imao dvije mogućnosti. Potpuno ugasiti Dragon Age franšizu, ili je približiti većem krugu igrača. Prvi je bio poprilično neuspješan na tržištu, s obzirom na predug razvoj i jak marketing iza njega, EA ipak ne želi zatvoriti tek nastali IP koji ima potencijal za rudnike zlata.

Nisam se previše informirao o igri, no nadam se da će akcijski pristup igri značajno smanjiti broj predugih i besmislenih razgovora u igri. Mass Effect ima pravu količinu razgovora, dok je Dragon Age pretjerao u svakom pogledu.

Bartuc
19-11-2010, 14:24
Nije Dragon Age ništa pretjerao u razgovorima. I u ME i u DAO imaš main dijaloge i dijaloge koje ne moraš niti pogledati ako ne želiš. S obzirom da je DAO višestrugo bogatiji na polju questova od ME-a, normalno da ima i puno više dijaloga. To po meni nikako nije mana!?

Deadwalker
19-11-2010, 14:25
U jednom dijelu se slažem. Origins je imao previše "side-questova" koji su odvlačili igrača od napetosti glavne radnje. Ako se već radila igra na LotR tematiku, onda je trebalo poraditi na dramatičnosti, a ne da moram napraviti 5 sati igranja kako bi rijesio probleme Dwarfova.

W3DR4N
19-11-2010, 14:27
Svaki bog u igri ti želi ispričati sve o sebi, svojoj punici, religiji i što je jučer večerao. Na kraju možda ubaci nešto vezano za priču ili quest. Naravno, ne možeš nikako znati tko je bitan, a tko nije.
Beživotni i preeeeedugi razgovori su najveća mana Dragon Agea.

skitkid
19-11-2010, 14:28
a ne da moram napraviti 5 sati igranja kako bi rijesio probleme Dwarfova.

najbolji dio igre.

Neven <R>
19-11-2010, 14:28
U jednom dijelu se slažem. Origins je imao previše "side-questova" koji su odvlačili igrača od napetosti glavne radnje. Ako se već radila igra na LotR tematiku, onda je trebalo poraditi na dramatičnosti, a ne da moram napraviti 5 sati igranja kako bi rijesio probleme Dwarfova.
To je i bio dio main questa, wtf.

Aral
19-11-2010, 14:44
Svaki bog u igri ti želi ispričati sve o sebi, svojoj punici, religiji i što je jučer večerao. Na kraju možda ubaci nešto vezano za priču ili quest. Naravno, ne možeš nikako znati tko je bitan, a tko nije.
Tu se slažem. Nekad mi to paše al u večini slučajeva je fakat zamorno.

Neven <R>
19-11-2010, 14:48
Sam je problem što će ti u DA2 biti označeno "ZLOČEST ODGOVOR", "DOBAR ODGOVOR" itd. onda konverzacije ni nemaju smisla. Poglupljivanje do maksimuma.

The Boz
19-11-2010, 14:54
To nije poglupljivanje, to je zdrava logika. Nema mi goreg od odabira opcije "E, bok kako si", i gledanja kako moj lik kaže "E, krele blesavo, dugo se nismo vidli, pozdravi mamu, i reci joj da se opere!"

Aral
19-11-2010, 14:55
Da,time su riješili taj sistem u kojem si morao slušat o njegovom familiji i o tome kako je biti impotentan, te su u pravilu prva dva odgovora bili ili dobra ili loša. Ovdje je sve to eliminirano na taj način da ti je odmah ponuđeno kaj hoćeš reć, čisto, jednostavno i funkcionalno. Konverzacije su tu tek toliko da se prati priča, da slušamo fantastičan VA i da se odmorimo od brutales akcije. Za konzole dušu dalo, a bogme i za osviještene pc gamere.

:)

edit:
@Boz: lol

Neven <R>
19-11-2010, 14:56
To nije poglupljivanje, to je zdrava logika. Nema mi goreg od odabira opcije "E, bok kako si", i gledanja kako moj lik kaže "E, krele blesavo, dugo se nismo vidli, pozdravi mamu, i reci joj da se opere!"
*facepalm*

Mislio sam na to da bi ne bi trebalo uvijek biti očito kakav utjecaj ima neki odgovor na igru. Još uvijek se mogu staviti i O HAI konverzacije i s ovim priglupim ME sustavom.

Prepostavljam da bi vam se mozak otopio da recimo ima 4 različita odgovora, a da ni za jedan nije sasvim jasno je'l loš ili dobar.

baldrick_
19-11-2010, 14:58
problem sa tim je što ti tako ne možeš zaista da se uživiš u lika i igru, ako on "samo prati priču", a nema razvijanja njegove ličnosti. ne možeš da roleplayuješ. sem toga, pati i lore

mislim da je smisao tih "besmislenih" razgovora ne u tome šta ti taj lik priča, već u odgovoru (odnosno stavu) koji ćeš ti da izabereš, a koji definiše ličnost tvog lika, što je osobina koja odvaja prave rpg-ove od onih drugih

ja baš mislim suprotno. nije bilo toliko sporednih questova koji nemaju veze sa glavnom radnjom, koliko ih ima u sličnim igrama. pogledaj, recimo, redcliffe kad prvi put stigneš do njega - svi sporedni questovi vezani su za glavni. većina igre i nema tu lotr neizvesnost i napetost (kao što ima redcliffe), pa su sebi dozvolili nekoliko sporednih sporednih questova.

Aral
19-11-2010, 14:59
A nije očit kad ti ponude rečenicu "save him" a suprotno tome "kill him". Ne uvijek al ono, ak već igraš na strani dobra npr. onda odabireš dobre odgovore.

W3DR4N
19-11-2010, 15:01
Mislim da razgovori nemaju ići kamo dalje od Mass Effecta 2. Neutralni, dobri i loši razgovori, uz genijalnu ideju ubacivanja prekida razgovora instantnom akcijom. Ovaj zadnji dio je toliko povećao imerziju razgovora da će se igre dugo morati boriti za novu stepenicu.

Eventualno su blizu razgovori iz Heavy Raina, no budući da to nije RPG, njih je puno manje. Tamo se razgovori grade ovisno o tijeku razgovora, vremenu čekanja na odgovor, situaciji i brojnim drugim faktorima.

@baldrick
Apsolutno nikog nije briga za "pravi" ili "krivi" RPG sve dok je igra nezanimljiva. Uostalom, ne znam nikoga da igra RPG po šabloni "kako bih ja postupio". Svi igraju po principu "sve ću dobro" jer želim maksimalan good rang i njegove bonuse ili "idem hebat svima kevu", s forsirano obrnutim reakcijama.

@neven
Problem je da u većini novih igara piše odgovor drugačiji od onog kojeg će lik izgovoriti, stoga je potrebno definirati vrstu odgovora.

Neven <R>
19-11-2010, 15:02
@Aral: Naravno da je i to loše, obično to znači da su pisci lijeni.

Uostalom, ne znam nikoga da igra RPG po šabloni "kako bih ja postupio"
Zato što je nemoguće jer nijedan RPG to ne omogućava, samo P&P. Igre tu deeeeeebelo kaskaju za filmovima i TV serijama (o knjigama ne treba ni pričati), razina pisanja za kompjuterske igre je u najvećem slučaju na vrtićkoj razini, što nije bed u nekim razbijačkim FPS-ovima, ali u RPG-ovima jest.

Aral
19-11-2010, 15:03
Apsolutno nikog nije briga za "pravi" ili "krivi" RPG sve dok je igra nezanimljiva. Uostalom, ne znam nikoga da igra RPG po šabloni "kako bih ja postupio". Svi igraju po principu "sve ću dobro" jer želim maksimalan good rang i njegove bonuse ili "idem hebat svima kevu", s forsirano obrnutim reakcijama.
Count me in :)

Forengner
19-11-2010, 15:05
Ja upravo tako radim,bezveze mi je ono staro 'moram sve dobro uraditi' i rejpanje save/load opcije pre svakog vaznijeg razgovora/situacije u igri.Igram kako ja mislim da je ispravno,ne kako mi kaze neki walkthrough.

Maloki
19-11-2010, 15:49
Po ničemu nisu pokazali da je igra smeće. Mislim, ok ak je to tebi smeće, svatko ima svoje mišljenje tak da ono, ali vidjet će se kad igra dođe i kako će biti prihvaćena., to je jedino bitno. Niti jedna igra se nemože suditi prije samog izlaska i igranja, sve prije toga su samo nagađanja. Isto se može reć i za Witchera2 npr., al on nije mijenjao previše core gameplay i zato se ljudi previše ne bune. Ipak su promjene zajebana stvar.
Radi se o onome što se obećava i što fanovi očekuju, te što na kraju dobiju.
Dragon Age franšiza se najavljivala i reklamirala kao povratak korijenima RPG-a i kao prava hardcore-old-school igra.
Sa jedinicom smo to dobili, no to su odlučili promjeniti sa dvojkom i mnogi fanovi se bune jer se osjećaju ajmo reći prevareno.
S druge strane Witcher i Mass Effect nikada nisu bili najavljivani niti reklamirani kao pravi old-school RPG-i te to fanovi nisu očekivali ni od nastavaka da će biti.
Za njih fanovi očekuju da će imati zanimljivu i dinamičnu radnju, te akcijom nabrijanu borbu, odnosno upravo ono što su dobili u jedinici.
Mass Effect 2 je dao to i puno više, a Witcher 2 će dati to i još više :)

Meni također nije po volji to što su u Dragon Age 2 promjenili gameplay, no to mi zasad i nije toliko jako bitno.
Meni najviše smeta što zasada igra dijeluje skroz prazno i nezanimljivo.

W3DR4N
19-11-2010, 16:00
Dragon Age franšiza se najavljivala i reklamirala kao povratak korijenima RPG-a i kao prava hardcore-old-school igra.
Sa jedinicom smo to dobili, no to su odlučili promjeniti sa dvojkom i mnogi fanovi se bune jer se osjećaju ajmo reći prevareno.

Da su igrači htjeli old-school RPG, kupili bi Dragon Age. Ovako su konzolaši, unatoč inferiornoj verziji, opet nadmašili kupnju PC verzije. Kad se Dragon Age bude prodavao dobro kao Mass Effect, onda ga mogu raditi po hirovima igrača.

Maloki
19-11-2010, 16:04
Oni koji su tu igru htjeli su ju i kupili (Arala i slične ne računam).
BioWare je vjerujem od početka znao da prodaja takve igre vjerojatno neće biti najbajnija pošto na tržištu nisu toliko tražene.
No opet su ju napravili, reklamirali ju kao old-school RPG i lansirali na tržište.

Deadwalker
19-11-2010, 16:05
Vidim da se već svašta tu reklo. Uglavnom, nisam mislio da su side-questovi bili stvarno side (stavio sam ih pod navodnike) nego su mogli veći fokus staviti na samu borbu sa Blightom (ono, ubaciti neke njihove generale te namudrivanje s njima, pa dodati više važnijih bitaka s njima), nego se radnja svodila na to da dođeš do određene frakcije, riješim x njihovih problema kako bi ih naveo da krenu u rješavanje stvarnog problema. True, nije to loše i igra dobiva na dubini, ali također mnogo je gubila na dramatičnosti glavnog questa koji se odnosi na borbu s tim hordama te igra nema onaj efekt koji ima Mass Effect serijal, a to je da te drži zaljepljenog za ekran do zadnje sekunde.
Vjerujem da je mnogima dozlogrdilo igranje onog questa u toweru kada smo u onoj noćnoj mori.
Da se razumijemo, Dragon Age: Origins je fenomenalna igra i ja sam stvarno uživao i planiram još jedan prolazak prije dvojke, ali Mass Effect mi je daleko više legao. Pojednostavljenje razgovora nije poglupljivanje. Jer je ME doveo razgovore na višu razinu tj. unaprijedio ih. Glupo je vraćati se na ono što je bilo prije ME-a. Naravno, svatko ima neke svoje ukuse, ali nakon ME-a sve lošije od toga mi ne valja.

Neven <R>
19-11-2010, 16:18
Mass Effect je doveo razgovore na novu razinu time da je označio kakve će posljedice odgovori imati?? Ipak je problematično čitati odgovore kad možeš lijepo birati zmeđu gore, dolje i sredine. Zbilja genijalno. Al ono sad kad vidim kolko ljudi hvale taj ME sustav razgovora, stvarno me ne čudi da će se jednog dana pojaviti igre koje same sebe igraju, vidim da je plodna situacija za to.

Deadwalker
19-11-2010, 16:22
U Originsima je ista stvar, samo što imaš 3 dobre opcije, 3 neutralne opcije i tri loše opcije. Osim toga, u ME-u je to elegantnije rješeno pa ako želiš bezveze čarvrljati s likovima, imaš opciju "Investigate". U Originsima prvo moraš čavrljati 10-ak minuta da bi došao do izbora dobre/neutralne/loše odluke.

Neven <R>
19-11-2010, 16:33
Al je bar bilo nekih opcija gdje si morao napraviti kompromis (tj. nije bilo savršenog rješenja) tipa kao kod misije kod dwarfova, sa ME sustavom tako nešto bi bilo nemoguće jer bi samim odabirom good/evil bio ograničen i choice&consequence pojednostavljen, ali i poglupljen do maksimuma. Ako RPG-i nastave imati sustav kao ME, donošenje bilo kakve kompleksnije odluke gdje u svakom slučaju postoje neke posljedice je nemougće jer je igra prisiljena ponuditi good/neutrl/evil odgovor i to je to. Ja čekam da RPG-i dođu na razinu recimo Dextera koji mora odabrati hoće li pratiti serijskog ubojicu i time riskirati više ubojstva nevinih ljudi ili ga ubiti na brzinu sa mogućnošću da nije krivac, znači neku situaciju za koji ne možeš biti siguran što je ispravno, sa ME sustavom to je nemoguće i ograničava igru te uništava potencijalno zanimljive odabire.

Arbiter of Change
19-11-2010, 16:35
To nećeš ionako nikada vidjeti od BioWarea koji se više-manje opredijelio i specijalizirao za klasične dobro vs zlo izbore u svojim igrama te obično nagrađuju maxanje jednog nauštrb drugoga. Isto tako, NWN2 je dobar primjer dijaloga koji zahtjeva uzimanje u obzir konteksta situacije i sposobni lika, a ne samo "uuu, ovo je plavo, znači dobro i odmah mi pomaže".

Deadwalker
19-11-2010, 16:38
Al je bar bilo nekih opcija gdje si morao napraviti kompromis (tj. nije bilo savršenog rješenja) tipa kao kod misije kod dwarfova, sa ME sustavom tako nešto bi bilo nemoguće jer bi samim odabirom good/evil bio ograničen i choice&consequence pojednostavljen, ali i poglupljen do maksimuma. Ako RPG-i nastave imati sustav kao ME, donošenje bilo kakve kompleksnije odluke gdje u svakom slučaju postoje neke posljedice je nemougće jer je igra prisiljena ponuditi good/neutrl/evil odgovor i to je to. Ja čekam da RPG-i dođu na razinu recimo Dextera koji mora odabrati hoće li pratiti serijskog ubojicu i time riskirati više ubojstva nevinih ljudi ili ga ubiti na brzinu sa mogućnošću da nije krivac, znači neku situaciju za koji ne možeš biti siguran što je ispravno, sa ME sustavom to je nemoguće i ograničava igru te uništava potencijalno zanimljive odabire.

Kako rekoše Arbie. Do sada sve Biowareove igre su se svodile na crno-bijeloj tehnici odlučivanja. Ako želiš "sive" odluke, to možeš samo vidjeti u Witcheru. Slažem se oko NWN 2, ali to je stvarno rijedak primjer. Meni osobno takve specijalne odluke za pojedine situacije baš i ne fale. Još od Kotora sam naučen igrati po sistemu light/dark side. Ili budi vitez ili živa sotona. Witcher je nešto specijalno i malo tko ga može uspješno kopirat :)

Neven <R>
19-11-2010, 16:41
Prvi DA:O je barem imao pokušaje sivih odluka npr. u dwarven misiji, a i kod drugih questova se trebalo barem malo više potruditi za "savršeno" rješenje. Ja sam se nadao da će nastaviti tim putem i produbiti to, a ne pretvoriti igru u fantasy verziju Mass Effecta. Normalno da je kotor imao light/dark side kad je to sastavni dio SW svemira. :P

Deadwalker
19-11-2010, 16:44
To je već stvar ukusa. Ali kažem, većini to i neće nešto faliti. Bioware predugo radi RPG-eve i znaju što valja, a što ne. Kako rekoše Weky, igra im mora biti financijski isplativa, posebice radi gazde EA-a, a pošto masi daleko više odgovara ME sustav razgovora, logično je bilo da će to napraviti za ovaj nastavak. I meni pašu jer te daleko više užive u radnju. Barem mene.

Aral
19-11-2010, 18:55
U pravilu se slažem sa Deadom i Arbyem, odnosno slažem se s njihom razmišljanjima.

Meni najviše smeta što zasada igra dijeluje skroz prazno i nezanimljivo.
E vidiš, s ovim si pogodio u sridu, takav i ja feeling imam. Al vidjet ćemo...

isusbogra
19-11-2010, 19:03
jel nisi ti govorio da se o igri nemože sudit dok ju neprobaš?

što se tiče onog da se DA:O nije prodavo na PCu, baš me zanima kak će se tek onda dvojka prodavat :)

Babitz
20-11-2010, 01:19
O svemu se može suditi bez da probaš. Kolko vas je pročitalo Twilight serijal i odgledalo sve filmove da im sude?

Osobno se slažem s Nevenom. ME dijalozi sakaju radi tog poglupljivanja. Još je uvredljivo da mi moraju označit kaj je dobro, a kaj loše. Osim toga, ti dijalozi su beznačajni jer je ishod uvijek isti, samo je metoda drukčija. Smatram da je najbolje dijaloško rješenje ima Alpha Protocol i rado bih to vidio u drugim igrama, a vidjet ćemo nešto slično u novom Deus Exu.

senad_986
21-11-2010, 00:29

Da su igrači htjeli old-school RPG, kupili bi Dragon Age. Ovako su konzolaši, unatoč inferiornoj verziji, opet nadmašili kupnju PC verzije. Kad se Dragon Age bude prodavao dobro kao Mass Effect, onda ga mogu raditi po hirovima igrača.

DA:O se prodao na konzolama (360/PS3) u 2.84 milona primjeraka, dok se ME prodao u 2.32, a ME2 u 2.19 miliona (360). Pretpostavljam da je prodaja na PC-u na strani DA:O-a u odnosu na ME/ME2 u vecoj mjeri nego na konzolama.
Izvor: VGAChartz

baldrick_
21-11-2010, 01:18
Do sada sve Biowareove igre su se svodile na crno-bijeloj tehnici odlučivanja. Ako želiš "sive" odluke, to možeš samo vidjeti u Witcheru. Slažem se oko NWN 2, ali to je stvarno rijedak primjer. Meni osobno takve specijalne odluke za pojedine situacije baš i ne fale. Još od Kotora sam naučen igrati po sistemu light/dark side. Ili budi vitez ili živa sotona. Witcher je nešto specijalno i malo tko ga može uspješno kopirat :)
čisto sumnjam da ga malo ko može kopirat. ponuditi sive izbore i blago grananje radnje nije kvantna fizika. siguran sam da bioware to može, a zašto neće... pa verovatno zato što je većina navikla na light side/dark side, kao ti. zbog iste te većine se, recimo, više ulaže u pucačine nego u avanture, što je loša stvar (kao i veoma često kad se radi o većini)

ti takođe ne poznaješ nikoga ko igra dao izometrijski, pa su takvi na ovom forumu u većini. nuff said. igra zbog toga nije nezanimljiva, čak suprotno - "nezanimljivi" razgovori ti daju da se uživiš, tj. kako si to lepo reko, teraj te da razmisliš kako bi ti postupio. meni je to zabavno, a verujem i mnogima drugima

Zato što je nemoguće jer nijedan RPG to ne omogućava, samo P&P. Igre tu deeeeeebelo kaskaju za filmovima i TV serijama (o knjigama ne treba ni pričati), razina pisanja za kompjuterske igre je u najvećem slučaju na vrtićkoj razini, što nije bed u nekim razbijačkim FPS-ovima, ali u RPG-ovima jest.
slažem se da igre kaskaju, ali su sigurno naprednije od filmova i knjiga po pitanju izbora. imaju ih

bed je (meni) i u fps-ovima. dobra priča čini igru duplo boljom. meni. prosečnom fanu fps-a je svejedno jer on ne pravi razliku između dobre i loše priče.. njemu je to isto, i povodi se mišljenjem drugih. odličan primer je ass creed 2

Arbiter of Change
21-11-2010, 17:12
Inventory screen iz DA2, moguće da je čak i PC verzija po izgledu layouta.

http://b.imagehost.org/t/0617/1290352194839.jpg (http://b.imagehost.org/view/0617/1290352194839)

Deadwalker
21-11-2010, 17:36
Sviđa mi se^^
Veoma pregledno.

Aral
21-11-2010, 17:54
Pregledno da, ali neznam...neš mi fali :)

Kostolomac
21-11-2010, 18:14
Minimalistički i pregledno, lajkam.

Domy
21-11-2010, 19:20
Prejednostavno, ne sviđaju mi se generic ikone

sickpetey
21-11-2010, 19:32
Wohoo...inventory bar...mene blago ne dira kakav je inventory bar al ajde :p izgleda oke

Rang€r
21-11-2010, 19:54
još se i dalje pitam kak su uspjeli napravit ružniju grafiku nego u originsima.

sickpetey
21-11-2010, 22:15
Mozda ce biti bolja kad izadje,budemo vidjeli....ima stvari koje mi se ne svidjaju dosad al ajde..igrat cu ovak il onak pa se nemam sta previse zalit dok ne dodje :P

Aral
21-11-2010, 23:12
+1

Baš to.

Rang€r
22-11-2010, 14:30
ti si pravi koji ćeš to nekom govorit.

onak naporni ste s tim "ti si dobio betu pa znaš", "čekaču d aizađe pa ću sudit". ja još nisam vidio jednu dobru stvar u vezi igre osim što glavni lik ima VO, a i to se nekima nije svidjela, igra pored witcher 2, nema šta radit, štoviše žao mi je što su navodno pomakli datum izlaska witcher dvojke zbog dragon agea jer bi ga pomeli bez jbga.

Deadwalker
22-11-2010, 14:44
@Ranger
Puno si toga vidio bokte. I izjave tipa "neću se ni truditi skidati igru" svima su savrseno jasne sto znace te se kose sa osnovnim pravilima foruma. Ubuduce za takve stvari dajem opomenu.
Svatko ima pravo na svoje misljenje, ali onda ga argumentiraj bez ovakvih velebnih izjava.
Kada si vec spomenuo grafiku, ona je bolja u nastavku. To je rekao novinar koji je za razliku od tebe igrao igru.

baldrick_
22-11-2010, 14:45
Pregledno da, ali neznam...neš mi fali :)
tačno tako, fali nešto - bilo šta, na "pola" ekrana bukvalno nema ničega i sve deluje ružno i prazno

Rang€r
22-11-2010, 16:38
ti si pravi koji ćeš to nekom govorit.

onak naporni ste s tim "ti si dobio betu pa znaš", "čekaču d aizađe pa ću sudit". ja još nisam vidio jednu dobru stvar u vezi igre osim što glavni lik ima VO, a i to se nekima nije svidjela, igra pored witcher 2, nema šta radit, štoviše žao mi je što su navodno pomakli datum izlaska witcher dvojke zbog dragon agea jer bi ga pomeli bez jbga.
boli nas prozor i za tebe i za tvoje forsanje sa witcherom, smiri malo i prekini srat o igri koju nisi ni vidio a kamoli probao

boli me prozor za tebe i tvoje forsanje replyanja svakog mog posta.

@Ranger
Puno si toga vidio bokte. I izjave tipa "neću se ni truditi skidati igru" svima su savrseno jasne sto znace te se kose sa osnovnim pravilima foruma. Ubuduce za takve stvari dajem opomenu.
Svatko ima pravo na svoje misljenje, ali onda ga argumentiraj bez ovakvih velebnih izjava.
Kada si vec spomenuo grafiku, ona je bolja u nastavku. To je rekao novinar koji je za razliku od tebe igrao igru.

kad sam reko "neću se ni trudit skidat igru", htio sam reć da igra nije vrijedna ni da ju za džabe igram, a ne da sve igre skidam, zašto će igra failat je argumentirano par stranica prije.

Forengner
22-11-2010, 16:40
A svi argumenti su automatski ispravni i pogadjaju u sred srede?
Sacekajte da igra izadje a onda je hejtajte.
Ko zna,mozda oni bas isprave stvari koje su vam smetale.

Rang€r
22-11-2010, 16:46
dobro čekat ču da igra izađe, tako da mogu napisat "reko sam da če igra sakat kurčeve"

skitkid
22-11-2010, 17:00
Ko zna,mozda oni bas isprave stvari koje su vam smetale.

bit će ad&d based? :O :D

Neven <R>
02-12-2010, 08:52
http://www.pcgamer.com/2010/11/30/drago ... f-kirwall/ (http://www.pcgamer.com/2010/11/30/dragon-age-2-preview-the-hero-of-kirwall/)

Još malo poglupljivanje igre u zadnjem pasusu, ovo izgleda sve gore i gore.

W3DR4N
02-12-2010, 10:00
Ne kužim. Pa Dragon Age je oduvijek trebao biti Mass Effect s mačevima.

Aral
02-12-2010, 10:33
Da. Sad će to konačno i bit :thumbs2:

Horny Devil
02-12-2010, 11:01
Ne.

Neven <R>
02-12-2010, 11:12
Mislim da im nije oduvijek bila namjera da Dragon Age bude poglupljeno smeće, al eto desit će se.

sickpetey
02-12-2010, 11:43
A valjda ce biti uredu...nekako..al ja uglavnom bitcham zbog mjenjanja glavnog lika..kreairanje likova iz proslog DA je bilo super i sad necu moci igrati sa dwarfom ili elfom sto je bezveze =/...a i imam osjecaj da ce zbog ovog DA pasti na svom taktickom aspektu =(..al whateva budem vidio kad dodje

W3DR4N
02-12-2010, 11:53
Ne.

Kak ne?
Kad se pojavio Dragon Age, svi su se pitali zašto ne mogu normalno igrati, već samo klikneš na neprijatelja i gledaš kako se igra igra sama.
Kad se pojavio KOTOR, svi su se pitali zašto igra jednostavno nije kao Jedi Knight 2, samo s questovima i razgovorima, a ne neke ikone i brojevi.

Horny Devil
02-12-2010, 12:00
Ako pod "svi" mislis na casual gamere, onda da - Dragon Age je trebao biti fantasy ekvivalent Mass Effecta. Doduse, prilicno sam siguran da je DAO najavljivan kao spiritualni nasljednik Baldur's Gatea, a sad sto neki ljudi nisu culi za isti...

Aral
02-12-2010, 12:13
Baldurs Gate, Baldurs Gate...kad će to ima konačno pokopat i krenut dalje :( Bez obzira kolko ta igra i njoj slične bile dobre.

Worthaur
02-12-2010, 12:34
Baldurs Gate, Baldurs Gate...kad će to ima konačno pokopat i krenut dalje :( Bez obzira kolko ta igra i njoj slične bile dobre.
Evo s DA2 ocito

Deadwalker
02-12-2010, 13:27
Kao u slucaju ME 2 opet svi cendraju kako se igra pojednostavljuje. Pa ce opet svi na kraju i igrat nastavak. Ili se prilagodite novim trendovima ili igrajte stare igre. Druge opcije nemate.

Horny Devil
02-12-2010, 13:30
Postoji jos jedna opcija: doci bitchati na PCP forum. :)

Arbiter of Change
02-12-2010, 13:47

Kao u slucaju ME 2 opet svi cendraju kako se igra pojednostavljuje. Pa ce opet svi na kraju i igrat nastavak. Ili se prilagodite novim trendovima ili igrajte stare igre. Druge opcije nemate.
Krivci koji uništavaju gaming industriju. :eyebrows:

Aral
02-12-2010, 13:50
Možda je samo mijenjaju.

Arbiter of Change
02-12-2010, 13:51
Promjena na gore nije pozitivna i uništenje je već postojećeg sistema koji je bio dobar.

inb4 Wedran.

W3DR4N
02-12-2010, 13:53
Krivci koji uništavaju gaming industriju. :eyebrows:

Ako je Mass Effect 2 unistio igracu industriju, zasto ga proglasavaju igrom godine?

Arbiter of Change
02-12-2010, 13:58
Kakve veze ME2 ima sa Aralom i Deadom? Jesu li oni sudjelovali u izradi? Ne mislim specifično na pojedinu igru već na stav.
Krivi su jer su postali dev kuje koje se ni ne protive više glupim potezima nego samo slegnu ramenima i nacionaliziraju te odluke da ih budu u stanju prihvatiti.

Što sam zao. :eyebrows:

W3DR4N
02-12-2010, 14:16
Ali ne kužim zašto se dobre promjene u serijalu doživljavaju kao lošije? Dragon Age 2 treba biti zanimljiv. To je ono u čemu je Bioware failao s jedinicom i pod hitno treba ispraviti.

Deadwalker
02-12-2010, 14:20
@Arbie
Opce nije bitno sta ja mislim niti bilo tko od nas ovdje. Bitni su samo trendovi na tržištu koji reguliraju prodaju. Nitko ti neće raditi igru od koje ne moze dobiti pristojnu zaradu. Danas su očito popularne akcijski orijentirane igre, a developeri zajedno s izdavačima samo slijede tu filozofiju. Ti sad mozes doci ovdje na forum i cendrat kako to ne valja, ili prihvatiti igru takvu kakva je i izvuci ono najbolje iz nje i dobro se zabaviti. Ja sam uvijek za ovu drugu opciju. Meni opcenito ne smeta pojednostavljivanje gameplay elemenata jer se onda fokus stavljaju neke druge stvari. Negdje dobijes nesto, negdje izgubis.

Po tome ispada, kako vi svi ovdje pričate, da se na konzolama igraju ljudim s nizim IQ-em i da se radi njih pojednostavljuje koncept.
Ono
LOL

kulamasta
02-12-2010, 14:29
@Arbie
Opce nije bitno sta ja mislim niti bilo tko od nas ovdje. Bitni su samo trendovi na tržištu koji reguliraju prodaju. Nitko ti neće raditi igru od koje ne moze dobiti pristojnu zaradu. Danas su očito popularne akcijski orijentirane igre, a developeri zajedno s izdavačima samo slijede tu filozofiju. Ti sad mozes doci ovdje na forum i cendrat kako to ne valja, ili prihvatiti igru takvu kakva je i izvuci ono najbolje iz nje i dobro se zabaviti. Ja sam uvijek za ovu drugu opciju. Meni opcenito ne smeta pojednostavljivanje gameplay elemenata jer se onda fokus stavljaju neke druge stvari. Negdje dobijes nesto, negdje izgubis.

Po tome ispada, kako vi svi ovdje pričate, da se na konzolama igraju ljudim s nizim IQ-em i da se radi njih pojednostavljuje koncept.
Ono
LOL

U nedostatku cura i decki su ti dobri?

Jer bolje ista nego nista...

Uglavnom po tvom postu pretpostavljam da si latentni peder

LOL

Deadwalker
02-12-2010, 14:36
Da, u mojem kraju je pederluk postao mnogo popularan.
Meni dobrih igara ne fali niti sam to rekao. Jedinica mi je bila odlična, igrao sam je s guštom. Dvojku neću propuštati samo zato jer igru pojednostavlju.

Aral
02-12-2010, 14:43
@DA2 hejteri: Kad bi tak bilo u igrama, onda bi danas u auto svijetu i dalje vozili aute koji liče na Ford T.

Ono :roll:

Dvojka će bit kul, valjda. To će konačno bit DA kakav je trebao bit, a ne ono podilaženje masama i bespotrebno prisjećanje na stara vremena. Al najviše, fakat najviše, me fascinira kak ekipa pljuje igru na temelju par nahypeanih rečenica. Al opet, i drugi je hvale pa smo svi u istom dreku. Dok ne bude došla, pravi smo neznalice po tom pitanju.

Horny Devil
02-12-2010, 15:15
Da, u mojem kraju je pederluk postao mnogo popularan.
Dobro da nisam odlucio pohadati FOI. Dodged that bullet! :)

@DA2 hejteri: Kad bi tak bilo u igrama, onda bi danas u auto svijetu i dalje vozili aute koji liče na Ford T.
@auto-moto/DA2 laveri: Kada vidim lokalne Schumachere kako jurcaju i skrecu pod rucnom u zavoj od 90 stupnjeva pored moje kuce, pozelim da se nismo mrdnuli od modela T.

Al najviše, fakat najviše, me fascinira kak ekipa pljuje igru na temelju par nahypeanih rečenica. Al opet, i drugi je hvale pa smo svi u istom dreku. Dok ne bude došla, pravi smo neznalice po tom pitanju.
Uglavnom, Aral je donekle u pravu. Ako ne grijesim, PC gameplay jos nije prikazan. Medutim, gameplay s konzola djeluje prilicno lose i ne ispunjava me bas nadom. We shall see.

Deadwalker
02-12-2010, 15:19
I bolje da nisi. Ne samo radi pederluka :(

Horny Devil
02-12-2010, 15:21
Nije valjda toliko lose? :o

Deadwalker
02-12-2010, 15:47
Necemo spamati temu :)
Uglavnom, po 100. puta kazem, previse se pametuje, a nitko jos nije nista vidio sto ima veze s PC verzijom.

Worthaur
02-12-2010, 15:56
Cemu onda ova tema ak nije za raspravu, predviđanja, whine i sve ostalo

Maloki
02-12-2010, 17:13
Oprosti ali ja se ne sjećam da je bilo puno cendranja oko "pojednostavljenja" ME2.
Mass Effect je u startu prihvaćen kao jednostavni akcijski "RPG" i to se očekivalo od njega.
Dragon Age je druga stvar.
Već sam pričao o tome :(

Opce nije bitno sta ja mislim niti bilo tko od nas ovdje. Bitni su samo trendovi na tržištu koji reguliraju prodaju.
Trendovi su direktno povezani sa mišljenjima ljudi ;)

@Aral - iskreno, ja bi tebi zabranio bilo kakvu raspravu o ovim igrama i mogućnost da nekog zoveš hejterom i fenbojem.
Vjerujem da znaš zašto ;)

Aral
02-12-2010, 17:29
Zašto? Kako da ih drugačije nazovem? "Mi smo ljudi koji ocjenjujemo igru prije nego smo je vidjeli ili smo je igrali već u budućnosti pa sad ovdje prcamo druge"SJa volim i mrzim sve igre podjenako. Ja nemam svojih favorita, ja sam u sredini. Nije bitno mi moje ni vaše mišljenje, bitno je općenito mišljenje koje će na kraju ispast o igri. E to mišljenje poštujem. Sve ostalo...samo glupo naginjanje za ili protiv igre. Ipak, svatko svoje mišljenje ima, tak da ti ne bi ni prstom trebao maknut da meni govoriš kakve bi ja rasprave trebao vodit. A ja ni ovo ne bi trebao pisat, jer čim vidim da netko spominje fenbojeve i hejtere, sve je jasnije da ću upast baš u tu kolotečinu koja za mene ne postoji. Ah, kako je dobro biti pametan i znat da drugi znaju da samo serem gluposti. Ok, sad kad smo to riješili idemo dalje, malo pričat o igri.

Ocjenjujete nešto kaj još niste ni probali. Vidim da to shvaćate, al ne želite prihvatit to jer silno želite da igra fejla. U biti, u zadnje vrijeme se silno želi da bilo koja igra vrijedna spomena fejla. Valjda ima istine i u tome na kraju, kad je zaigramo...nestane sva zabava.

Feanor
02-12-2010, 18:19

Ono :roll:

Dvojka će bit kul, valjda. To će konačno bit DA kakav je trebao bit, a ne ono podilaženje masama i bespotrebno prisjećanje na stara vremena. Al najviše, fakat najviše, me fascinira kak ekipa pljuje igru na temelju par nahypeanih rečenica. Al opet, i drugi je hvale pa smo svi u istom dreku. Dok ne bude došla, pravi smo neznalice po tom pitanju.

A ček tebi stvarno nije jasno da neki ljudi uživaju u taktičkoj kompleksnosti jednako(a ako ne i više čisto zbog malog broja takvih igara) nego ti u arkadnoj pojednostavljenosti ,a zašto onda GT5 nije pojednostavljen do bola, zato što su autori prije toga postavili neke standarde, isto tako je prvi Dragon Age postavio neke standarde i mi gameri koji nismo vidjeli RPG takvog tipa zadnjih 10 godina smo guštali ko svinje. I zašto je sad problem ako ja bitcham po tome što se igra pojednostavljuje, ja to ne želim, ja volim kompleksnost, ja želi razmišljati o sljedećem potezu i želim da me igra kažnjava zbog mojih grešaka, to je moj ''fetiš'', volim takve igre, i naravno da ću bitchati po svakoj igri koja mjenja standarde(uff počinjem se previše ponavljati) i postaje ''free 4 all' igra. NE PAŠE MI TO.

Gle jasno mi je da masa traži arkadnost i pojednostavljenje, a to je upravo ono što je arbie rekao da su developeri postali izdavački whoreovi i ganjaju zaradu.

Naravno nemoj ovo shvatiti kao personalni atak, ovo je upućeno svima koji se bune na to što se mi ostali bunimo.

A što se tiče tebe osobno :) , vidim da si tip igrača sličan W3kyu, play and forget. Ja (a i vjerujem par ostalih pojedinaca) nismo takvi, ja se volim vraćati svojim igrama. Neću odigrati svaku igru koja je izašla na tržište, neću na svaku igru koja je izašla imat komentar kao ti (djeluje optužujuće ali vjeruj mi nije), tebi je više manje svejedno kakav će biti DA 2 kad mjesečno igraš/odigraš 5-10 igara i lako ćeš se s njega (pod uvjetom da bude loš) prebacit na neki RTS,FPS,Vožnju, a ja koji odigram 5-10 igara godišnje želim da igra koju očekujem bude dobra, jer ako nije, taj se mjesec više manje neću igrati, a istu tu igru ako je dobra ću odigrati 5-6 puta.

I to je drugi razlog zašto si uzimam za pravo da bitcham po igri koja mi je u početku bila svrš, a sad mi lagano zanimanje sve više i više otpada...

Hvala...

Aral
02-12-2010, 18:28
Sve ja to poštujem i razumijem. Kao što velim, u sredini sam kaj se tog tiče, pa sam više priklonjen onom kak će igra ispast i kako će je igrači prihvatit i igrat, a ne ono kaj više nije "taktičnija" ili "kompleksnija". Igraj (ako hoćeš) ono kaj ti se nudi, ako ne, nemoj. Ništa se tu nemože promijeniti. Šanse su 50-50 da će se nekom svidjet a nekom ne. Manje igrača sigurno ovim potezom neće imat, nego samo više. Pitanje je sad kolko će biti više zadovoljnijih ili nesretnijih zbog toga. Prvi dio mi je bio stvarno dobar, drugi bi igrao da je isti takav, ali pošto je ovo nastavak, logično je da Bioware experimentira po tom pitanju te postavlja temelje za daljnje igre na tom polju, ako će ih bit. Nemožeš dobit savršenu igru, nešto daješ, nešto uzimaš.

Ja i dalje stojim kod činjenice da je ovo Bioware, to mi je dovoljno. Ako zajebu stvar, sami su si krivi. Da nije tak, ova igra ne bi dizala ovakvu prašinu. A u prirodi mi je da uvijek lupam suprotno od onoga kaj ljudi ovdje pišu, jer trčat pred rudo nikog nije nigdje dovelo. Samo, teško je to objasnit preko foruma gdje svi misle za sebe da su popili svu pamet svijeta, uključujući i mene. Ajmo se nać na pivi pa ćemo pričat o tome ^^

Ajmo sad na igru, čekajmo prvi PC gameplay pa ćemo vidjet :) Zasad su mi 60% šanse da će sakat i da mi neće sjest al nadam se drugačijem ishodu.

Deadwalker
02-12-2010, 19:36
@Maloki
jesu povezana. Ali ja sam pričao na nekoj globalnoj razini gdje smo mi zanemarivi.
Da se razumijemo, meni je Origins bio odličan, igrao sam ga na hardu i guštao. S druge strane, govoriti da dvojka neće valjati samo zato jer su izmjenili koncept gameplaya mi je idiotski. Prihvatit ću igru takva kakva je pa ako prema videorecenzijama vidim da mi sviđa što je servirano za pc (a o čijoj verziji sada još ništa ne znamo), kupit ću igru.
Ako ne, preskačem i igram Witchera :D

Aral
02-12-2010, 19:38
Da, Witcher. Nemamo se kaj previše bunit :)

Arbiter of Change
02-12-2010, 23:38
Mrš, pazi da vas ne bi citirao svakog posebno. :)

Ali ne kužim zašto se dobre promjene u serijalu doživljavaju kao lošije? Dragon Age 2 treba biti zanimljiv. To je ono u čemu je Bioware failao s jedinicom i pod hitno treba ispraviti.
Loše promjene se doživljaju kao loša stvar, dobre kao dobra. Nemoj to formulirati kao da ja mislim da su SVE promjene loše jer nisu, ali nisu ni dobre.

ME2, kad si ga već spomenuo, je primjer objektivno dobrihSpromjena jer su nadogradnja i/ili zamjena segmenata iz ME1 koji nisu baš funkcionirali, dok su sve Spromjene u DA2 čisto podilaženje konzolama i onaj tko to ne vidi je ili slijep ili racionalizira stvari sam sebi, kao što sam već ranije rekao. Tvoj problem je što ti ne voliš DA:O sa određenih stajališta jer bi očito želio da ti dijalog kaže samo osnove osnova i da te pošalje na put. Dobro, ti to preferiraš, ali DA:O je reklamiran kao spiritualni nastavak BG2 tako da te to nije trebalo iznenaditi. I ne, DA2 ne treba promjenu po pitanju dijaloga jer su mu oni glavna snaga, druga je stvar to što su oni tebi osobno zamorni i dosadni. DA:O u tom slučaju možda jednostavno nije za tebe.

[b]@ova druga dvojica protiv kojih nemam ništa osobno, da se ne uvrijede i krivo shvate možda:
U biti ste samo potvrdili što ja sam već ranije rekao o tom vašem stavu, ali dobro. Meni se nije svidjela Ubisoftova DRM politika? Nisam odigrao AC2 i ne planiram dok ne skinu taj DRM te mogu potvrditi da ne bitcham samo po forumu već da i, kao dio tržišta budući da osobno KUPUJEM igre, ostajem pri tome ako imam problem s nečim.

I ono, naravno da mogu suditi igru po tome što sam već do sada pročitao i vidio. Nije da ja izvlačim podatke iz guzice ili tako nešto, ja sam to sve pročitao od strane BioWare i pogledao videe na kojima se sve jasno vidi i nije da recenziramSigru pada je moram odigrati da steknem dojam. Odanosti imenu sam se riješio konačno tako da ne patim od toga. Da CDPR faila sa Witcherom 2 isti bi tretman dobili i dobiti će ga ako se prodaju tako da... jel'te.

PS.
Zvučim kao megaloman.

Aral
02-12-2010, 23:45
Ne, zvučiš normalno :)

Deadwalker
03-12-2010, 00:04
Ne znam, ja sam se odavno pomirio da su se neke stvari u pc gamingu zauvijek promijenile, a sad na bolje ili na gore, ovisi od igre do igre. Protiv DRM-a nisam nikada imao nesto previse protiv jer problema s vezom imam u 0,1 % slučajeva i tu se većinom digla nepotrebna prašina te pravljenje slona od buhe, al dobro, necu se vraćati na staru priču.

Glede nastavka DA-a, svi dostupni materijali su sa konzolaske verzije igre. Svi dosadašnji opisi igre su također sa konzolaske verzije igre. Ako pogledate razlike izmedu konzolaskog gameplaya i PC gameplaya od Originsa, velika je razlika. Tak da ono, Bioware od početka radi kvalitetne igre, sumnjam da će nešto zabrljati previše. Pojednostavnili su koncept igranja, to je neosporno, a u kojoj mjeri, to ćemo znati nakon prvih recenzija.

W3DR4N
03-12-2010, 00:31
Dobro, ti to preferiraš, ali DA:O je reklamiran kao spiritualni nastavak BG2 tako da te to nije trebalo iznenaditi.

BG2 ima zanimljive dijaloge, napete, duhovite. DA je suhoparan.

Arbiter of Change
03-12-2010, 09:34
Žalio se BioWareu na kvalitetu pisanja. Mislio sam na pristup dijalozima i ti to znaš.

W3DR4N
03-12-2010, 09:44
Kakav pristup?

Arbiter of Change
03-12-2010, 10:26
Taj da po tebi ima previše bespotrebnog dijaloga.
inb4 selektivno čitanje to the rescue.

Deadwalker
10-12-2010, 11:18
Kao što već ima vijest u Komentarima, ako slučajno tko ne zalazi tamo, da linkam ovdje:

oLSemobAUPk&feature=player_embedded

Novi video "iza kulisa". Svakako pogledajte.

Arbiter of Change
10-12-2010, 13:28
Znač, ovaj, dark fantasy je u opoziciji sa strateškom borbom? Aj dobro, da se ne ponavljam opet.

Aral
10-12-2010, 16:26
Neda mi se opet pisat kaj sam napisao tam pod komentare stoga...

S tehničke strane sigurno besprijekorna igra, a za ostalo ćemo vidjet kad izađe. Nevjerojatno, ovo je jedna od rijetkih igara u kojoj baš ništa nemogu procijenit i mislit dal će bit ovakva i onakva, bogme dobar izazov. Naravno, izbacit će još filmića i sl, al dok je baš ne zaigram, neću znat kaj me čeka. Ali, imam blagi osjećaj da će sve ok ispast.

Praetorian
10-12-2010, 17:12
Neizgleda mi igra dobro. Nema se tu šta puno obvjašnjavat pogledajte jedinicu kak dobro izgleda.

Kak me živciraju mačevi od 600 metara na čovca od metar i žilet a i setting mi je glup.

sickpetey
10-12-2010, 19:20
I dragon age je imo prevelike maceve..2 handed swordovi su bili prokleto ogromni,mnogo veci nego realni

Aral
10-12-2010, 19:29
Veće= bolje

Uvijek pali :)

Bartuc
10-12-2010, 19:51
Jedva čekam, neću ništa cjepidlačiti oko pojednostavljivanja kao 99% buntovnika u ovoj temi, već ću jednostavno uživati u genijalnom nastavku genijalne igretine. Uopće ne sumnjam da će igra biti odlična, uz nekoliko loše animiranih specijalnih poteza/napada koje neću koristiti. Neka mi daju kvalitetnu priču i odlične dijaloge sa kvalitetnim VA kao u jedinici i ja sam sretan kao malo dijete. Samo bi u nastavku volio maštovitije lokacije sa više misterija i dubljim Fantasy ili "Dark Fantasy" štihom.

senad_986
17-12-2010, 13:37
Combat Walkthrough (http://dragonage.bioware.com/da2/gallery/)
Bice ponesto i za one akcijski i one takticki orijentisane! :)

Deadwalker
17-12-2010, 14:44
Kao sto sam i mislio. Puno prazne price do sada bez ikakvih konkretnih "dokaza". Po meni ovo je napredak. Moze se lijepo taktizirati (i bez pticje perspektive), a moze se igrati akcijski. Samo mi nije jasno zasto je grafika toliko ocajna u uvom videu :/

Aral
17-12-2010, 14:56
Izgleda fensi, kamere su vrlo slične, definitivno ću igrat malo s jednim pogledom, malo s drugim. Također, sviđa mi se kaj je puno veći naglasak na akciji i brutalnosti. Igrat će se bez pardona.

hansi
18-12-2010, 14:37
svida mi se, igrat ce se

Babitz
18-12-2010, 18:27
Taktička igra izgleda ok, "fluidna akcijska igra" izgleda užasno, a sučelje je ko da sam u jebenom paintu.

Maloki
18-12-2010, 18:50
Nije mi jasno čemu ovo "štekanje" u akcijskoj borbi?

Aral
18-12-2010, 18:50
Da, sučelje je katastrofa, koji im je vrag? Nadam se da je to samo privremeno te da će neš novo složit.

Babitz
18-12-2010, 18:53
Nda, valjda je neki beta kurac. Mislim, sučelje bi i moglo proći da je neka druga igra, ovak je presterilno za fantasy.

Arbiter of Change
19-12-2010, 16:01
Nije mi promaklo da lik ne zna uopće igrati kao rogue. :)

Aral
20-12-2010, 08:19
Dragon Age 2 - hardverski zahtjevi (http://www.hcl.hr/vijesti-dragon-age-2-hardverski-zahtjevi-5207-17.html)

Outmind
20-12-2010, 12:56
Pa dobro, proc će mi malo kašljucat, ostalo je sve bolje od preporučenog...

BTW, onaj video o taktiziranju izgleda ko da je iz pre alphe. Nadam se da je.

Aral
20-12-2010, 13:05
BTW, onaj video o taktiziranju izgleda ko da je iz pre alphe. Nadam se da je.
You wish :)

Forengner
20-12-2010, 13:28
Najverovatanije kupujem ovo,iako su HW zahtevi poprilicno visoki.

Babitz
20-12-2010, 15:15
Dvostruko manje zauzima na hardu od originala. Fakjea.

Outmind
20-12-2010, 21:06
to samo znači da če dlc-ovi bit teži...

Aral
20-12-2010, 21:58
Dvostruko manje zauzima na hardu od originala. Fakjea.
Da, fakat zanimljivo. Slična stvar je bila i sa SW: FU2.

Deadwalker
21-12-2010, 12:17
Ono, zar nije očigledno kako ćete morati još barem četvrtinu igru kupiti preko DLC-ova? :)
Sjecam se da je Lair of The Shadow Broker za ME 2 tezio oko 1.2 GB

baldrick_
22-12-2010, 21:23
to samo znači da če dlc-ovi bit teži...
to je navodno zbog toga što su bolje naučili da rade sa tim engineom s kojim rade

Deadwalker
26-12-2010, 20:55
Malo sam svrljao Bioware forumom te našao izjavu jednog od njihovih zaposlenika glede "manjka gigabajta" u vezi nastavka serijala.

"Ok, to alleviate your worries (I know it won't in those who want to see something negative, but I'll try) here is why it is 7GB instead of a higher number. 3 main points.

1. - We used a different compression scheme in DA II than DAO.

2. - 2 less fully VOed langauages

3. - Optimized mesh data, physics and lighting

I know some will still doom and gloom, but the game is 7GB because we are better at making games. So, now that you have some reasons why the game is 7GB I hope this will calm some of you down."

Xero
26-12-2010, 21:03
Vražije konzole sve su one krive!!!

Sickmanno1
27-12-2010, 00:47
Da pogotovo PS3 koji ima disk od 25gb xD

Deadwalker
05-01-2011, 14:01
Ako je kome promaklo, službeni hardverski zahtjevi.

Minimalni:

CPU: Intel Core 2 Duo (ili ekvivalent) frekvencije 1.8 GHz ili bolji
CPU: AMD Athlon 64 X2 (ili ekvivalent) frekvencije 1.8 GHz ili bolji
RAM: 1 GB (1.5 GB Vista i Windows 7)
Grafika: Radeon HD 2600 Pro 256 MB
Grafika: NVIDIA GeForce 7900 GS 256 MB
Tvrdi disk: 7 GB

Preporučeni:

CPU: Intel Core 2 Quad 2.4 GHz
CPU: AMD Phenom II X3 Triple core 2.8 GHz ili ekvivalent
RAM: 2GB (4 GB Vista i Windows 7)
Grafika: ATI 3850 512 MB ili bolji
Grafika: NVIDIA 8800GTS 512 MB ili bolji
DirectX 11: ATI 5850 ili bolji
DirectX 11: NVIDIA 460 ili bolji

Arbiter of Change
08-01-2011, 10:45
Otkriven je besplatni DLC za DA2 - The Exiled Prince. Ukoliko napravite pre-order do 11.1, naravno.
http://www.neoseeker.com/news/15540-dra ... h-trailer/ (http://www.neoseeker.com/news/15540-dragon-age-ii-launch-day-dlc-exiled-prince-revealed-with-trailer/)

Pre-ordering the game before January 11 will get you an auto-upgrade to the Signature Edition, which comes with a variety of in-game gear and our angsty archer at no extra cost. As a full companion character, Sebastian, also known as the "Exiled Prince," also has a few unique quests for Hawke, because saving the world always falls second to keeping your party members happy. If you miss the deadline or just don't care, the add-on will be available post-launch for $7 or 560 MP.

YAMkzz0hKww

Aral
08-01-2011, 14:15
Kaže EA ajmo zarađivat novce :)

Arbiter of Change
08-01-2011, 14:53
Iritira me to što sada više nije dovoljno kupiti igru da bi to dobio, nego moraš posebno pre-order napraviti.
EA mi se još više ogadio time da igra neće na Steam (SE edition bar, ne zna se za običnu) jer je te žele prisiliti da kupiš preko EA Store-a.

Outmind
08-01-2011, 14:57
U slučaju da koji izlazi kad ono, u ožujku, mi te pre order fore i ne smetaju toliko, ali kad mi 6 mjeseci prije neg kaj igra treba izać počnu sa tom spikom, onda samo kolutam očima.

Domy
08-01-2011, 18:04
A za ostale će ti svi bonusi bit u collector's editionu po desetak dolara skuplje, ili kao regularni dlc. Naravno, nemre se preorder signature editiona napravit za hrvatsku...
BZVZ :thumbs1:

Maloki
08-01-2011, 18:45
Mene iritira što nam već sada nagovještavaju da će odmah na početku izrezati dio igre koji ćeš morati naknadno platiti.

Deadwalker
08-01-2011, 18:46
I vi se nečemu čudite.

Babitz
08-01-2011, 20:41
EA je izdavač i vlasnik Biowarea. Nemate se kog vraga čudit.

Kripli.

Aral
08-01-2011, 20:57
Kaže EA ajmo zarađivat novce :)

Deadwalker
08-01-2011, 21:11
A ono, nitko vas ništa ne sili. Il ćeš platit i igrat se, il ćeš plakat. O onom trećem nećemo ovdje :)

wildje
08-01-2011, 21:16
Na kraju će svi ustvrditi "Nije KOTOR, al valja" i preći će igru samo nekih 2-3 puta jer ima loš replay value.

Babitz
08-01-2011, 21:26
Ili "smeće je" i trolat fanboye.

wildje
08-01-2011, 21:28
Teško.

Aral
08-01-2011, 21:38
A gle, igrat će, one way or another.

wildje
08-01-2011, 21:46
Baš to. I gle ovo, još od KOTORA ljudi bičaju prije izlaska svake Biowareove igre u koju oni pokušaju uvesti neke promjene. Nakon izlaska igre se 80% njih više ne žali. Tako će vjerojatno i ovdje bit.

Babitz
08-01-2011, 21:48
Činjenica je da nisu nikad poslije napravili igru ravnu KOTOR-u, a svi znamo koliko su ga kopirali u doslovno svakoj igri nakon njega.

wildje
08-01-2011, 21:50
Istina, vjerojatno nisu. Ali su sve njihove igre, ma koliko god po vama imale referenci na KOTOR, debelo iznad prosjeka i zbilja je teško očekivati da će ova igra ispasti loše.

Babitz
08-01-2011, 21:58
Nemaju "po nama" reference na kotor, neg je to činjenica.

A i ono, ME serijal je razočaranje, u neku ruku. Naročito dvica.

Xero
08-01-2011, 22:02
ME nije RPG to je jedina razočarajuća činjenica kod tog serijala.

Babitz
08-01-2011, 22:04
Ma po ME2 bi mogao nasrat masu toga. Stay tuned.

wildje
08-01-2011, 22:04
Tebi možda jeste, ali sudeći po ocjenama većini ipak nije.

Također, s ovime "po vama" mislio sam reći samo to da je nekolicina ljudi znala izvlačiti razne "reference" koje su zapravo sasvim apsurdne. I da, ne kužim zašto je takav problem što ima nekih sličnosti sa KOTOR serijalom, ipak je proizvođač jednak pobogu.

Babitz
08-01-2011, 22:07
Lol, jebe mi se za većinu; davno sam naučio da većina nema pojma i da se mogu uzdat samo u sebe, al bez brige, ne serem u prazno; potkrijepit ću sve ubrzo.
Što se tiče kenjanja po kotor ripoffu u svakoj bioware igri: Nemaštovitost i nedostatak ideja.

baldrick_
08-01-2011, 22:16
referenca nije isto što i kopija

Maloki
08-01-2011, 22:55
I vi se nečemu čudite.

EA je izdavač i vlasnik Biowarea. Nemate se kog vraga čudit.

Kripli.
Nitko nigdje nije napisao da se čudi, samo da iritira.

Kripli.

A ono, nitko vas ništa ne sili. Il ćeš platit i igrat se, il ćeš plakat. O onom trećem nećemo ovdje :)
Ubijem te ako mi još jednom ovako nešto napišeš :(

Deadwalker
08-01-2011, 23:03
:P

Aral
09-01-2011, 10:28
Opet se KOTOR spominje, lol.

Maloki
09-01-2011, 15:12
Pa normalno kad je remek-djelo gaming industrije.

Praetorian
09-01-2011, 15:15
Kotor je predobra igra. Meni daleko bolje od DA.

DA2 mi se čini po dosad viđenim materijalima užasno loš.

Aral
09-01-2011, 16:02
Pa normalno kad je remek-djelo gaming industrije.
True. Još da nije SW...valjda zato i DA nije dobro prošao. Al dobro, to se tak nemrem uspoređivat, DA i DA2 rulaju i će rulat u svom malom svemiru i to je to.

A Kotor rula sve zajedno :)

bezimeni
09-01-2011, 18:03
Kotor rula ovu igru uzduž i poprijeko .

Aral
09-01-2011, 18:06
To je očito, a istovremeno i neusporedivo.

W3DR4N
09-01-2011, 18:09
I Kotor i Dragon Age su prosječne RPG igre.

Aral
09-01-2011, 18:13
Ko i svaka druga, pošto svaka osoba ima svoje mišljenje. Nekom će ovo bit bolje od DA, nekom lošije. Kaj se mene tiče, ulazim u ovo bez ikakvih nadanja ili negativnosti, pa šta bude bude od igre. Ni baba Vanga ne bi predvidjela kakva će ovo igrat bit, tak da 95% postova ovdje ne vrijedi apsolutno ništa.

Kostolomac
09-01-2011, 18:58
Ne znam za vas, ali Tetris je zakon.

onT: pošto nisam fan igara u kojima se vodi tim (i DA:O sam jedva prešao 2 puta), nadam se da neće zasrat akcijski aspekt igre :P

Interceptor
09-01-2011, 19:17
Moram i ja taj Kotor probat.

Praetorian
09-01-2011, 19:53
Ako će ti radit, igra je nestabilna na novijim kompovima i windowsima.

GDra
10-01-2011, 22:08
Meni radi dosta dobro na Win 7, ali koji put me izbaci iz igre.

Babitz
10-01-2011, 23:05
Prije bih rekao da je to do Kotora nego do winsa. Obavezna patchaj igru inače se moš veselit sjebavanju save fajlova i čudnim bugovima. Ja jednom nisam mogao ući u jednu prostoriju jer bi mi se komp restartao uvijek. Srećom, bio je sidequest.

Arbiter of Change
11-01-2011, 00:09
Prijavite se svojim Social Accountom na ovaj link i dobijte besplatni Staff of ParthalonSza DA2 kad izađe. Promocija, jel'te.
http://dragonage.bioware.com/da2/info/parthalan/redeem/

http://dragonage.wikia.com/wiki/Staff_of_Parthalan

Using a one-time code distributed via email to those who signed up to receive the BioWare newsletter, the Staff can be unlocked in Dragon Age II. Over the Christmas 2010 period you can also register to receive this item for free.

Isto tako, prijavite se ovdje i dobijte Hindsight.
http://dragonage.bioware.com/da2/info/pennyarcade/

http://dragonage.wikia.com/wiki/Hindsight

Sign up to receive the BioWare newsletter using the "PennyArcade Item" page on the DA2 website, and the belt will be automatically unlocked (added to your list of authorized game promotions) for Dragon Age II.

Deadwalker
11-01-2011, 11:03
Aj fino, dodao iteme na svoju listu. :)

R@pt0r
12-01-2011, 00:23
Making of Dragon Age 2: Part II (http://www.gametrailers.com/video/making-of-dragon-age-2/709178)

Windwalker
12-01-2011, 08:55
Sve bolje i bolje.
Puno sam više nahypean nego što sam bio na Origins.

Aral
12-01-2011, 10:29
Say what you want, al ovo mi je zasad stvarno ok. Čak i grafika u cutscenema izgleda odlično, barem naspram jedinice.