PDA

Pogledaj cijelu verziju : Zadnja igra koju sam presao je...

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18

Izgubljeni_v2.0
04-03-2014, 19:36
Javi se ako ti treći bude trebao. Kakav ti je Okami?

crnisokol
04-03-2014, 20:38
misliš prodati ili?

odličan je Okami, igra za uživanje u svijetu, priči i istraživanju..borbe nisu baš nešto i mislim da su ih mogli malo otežati, a i složit neku složeniju mehaniku...i izgleda ljepše nego većina 'pravih' PS3 naslova

Izgubljeni_v2.0
04-03-2014, 20:56
Zvuči mi idealno pošto mi se trenutno ne igraju "ozbiljne" igre. Baš sam prešao LBP ( tj koliko se to može nazvati jer se nisam trudio skupljati sve one iteme) a i igra je coop orjentirana tako da valjda pola šarma te igre nisam ni osjetio. Sad taman igram LBP2, a Okami mi se čini idealan poslije njega prije nego se bacim na Heavy Rain, Beyond, Vanquish i Bayonettu.

Što se GoW-a tiće, njega sam stavio na reboot za tešku siću, al frend se uživio kad je vidio kako sam jeftino kupio PS3 pa si ga je nakraju i on kupio. Tako da sam odustao od prodaje i poklonit ću ga njemu pošto meni ne treba. No sad ima hrpu obaveza i nemože se igrati pa ću mu ga dat tek za nekih 3-4 mjeseca. Tako ako ti zatreba u tom razdoblju posudim ti ga.

Windwalker
04-03-2014, 23:17
misliš prodati ili?

odličan je Okami, igra za uživanje u svijetu, priči i istraživanju..borbe nisu baš nešto i mislim da su ih mogli malo otežati, a i složit neku složeniju mehaniku...i izgleda ljepše nego većina 'pravih' PS3 naslova
Igra je easy mode, a kad je prođeš otključaš god mode.

Maloki
05-03-2014, 23:05
Beyond: Two Souls
Čisti krš od igre, rekao bih da je definicija trasha.

Gameplay je takav da dobiješ kontrolu nad ženskom i njenim nekakvim entitetom koji može prolazit kroz zidove ali samo kroz neke i samo u određenim trenutcima.
Pretpostavljam da se vanjski zidovi drvene kolibe u pustinji po noći tako jako stisnu pri nekakvim kemijskim i fizičkim reakcijama da ni duhovi ne mogu proći kroz njih.

Također, ovo

https://www.youtube.com/watch?v=xgAt4U0wNTU

E a priča je takav trash da je to nešto pregenijalno.
Činjenica kako je Quantic Dream tako jako ozbiljan u vezi likova, dijaloga, priče i njene prezentacije samo dodatno podiže dojam na novi nivo.
Da nisu toliko pretenciozni to ne bi bilo to.

Najdraži momenti su mi
Tinejđer si i dođeš na tulum u 16 popodne na kojem te nitko ne poznaje, cugate i ti se skoro ugušiš u pivi ali tvrdiš da si već pila pivu jer želiš bit kul.
Svi su ok prema tebi dok slavljenica ne počne otvarat poklone i skuži da si joj poklonila prastaru knjigu Edgara Allana Poea pa počne vrištat na tebe.
(Prije toga je slavljenica otvorila poklon u kojem su bile tange i bila je presretna jer više neće morat uzimat mamine.)
Najednom te svi opkole i počnu ti govorit da si vještica iako im apsolutno ništa nisi rekla u vezi Aidena i gase čikove na tvojoj ruci pa te strpaju u ormar.
U prvoklasnom foreshadowingu kakvog svijet nije do sada vidio, izlaziš iz ormara i možeš birat da samo nasputiš žurku ili se osvetiš.

Klinka si i ideš se grudat sa susjedima.
Prijatelj (sedmogodišnjak) te zaskoči i počne te šopat snijegom.
Aiden ga počne gušit i popusti kada se mali makne.
Mali počne vikat da si vještica i prati ga ostatak ekipe.

Agent iz CIA te dođe regrutirat, prvo priča sa Willemom Dafoem i onda te pozovu da ti prenesu sretnu vijest.
Ti počneš cmizdrit i žalit se i nakon sveukupno 10 sekundi i 3 izmjenjene rečenice agent počne vikat da mu je dosta tvojih adoloscentnih sranja i da moraš radit što ti se kaže.

Ideš na posebnu misiju negdje u Afriku di moraš atentirati nekog zlog vođu pobunjenika.
Nakon atentanta shvatiš da je zli vođa pobunjenika ustvari demokratski izabrani predsjednik te afričke zemlje i da je atentant na njega stvorio još više nemira.
To shvatiš iz vijesti na televiziji.
Ubačen mali crnac klinac sa kalašem radi dodatne drame.

Kuhaš večeru za onog agenta kojemu je ranije bilo dosta adoloscentnih sranja.
Nakon večere se idete jebat ali najendom počneš plakati jer si u tinejđerskim danima skoro bila silovana pa te još uvijek muči ta situacija.
Govoriš agentu da nije on kriv i on te malo tiješi i onda shvati da će očito ostat suh pa se samo pokupi i ostavi te da plačeš do kraja života.

Nakon uspješne misije u Kirzistanu vratiš se u tajni CIA-ov laboratorij gdje ti svi čestitaju, daju ti ček od 500 tisuća dolara i obećaju ti da će te pustit na miru.
Nakon razgovora sa Willemom Dafoem gdje se šokiraš jer saznaš da je lud napustiš njegov ured i zaskoče te CIA agenti.
Pravi američki patriot, šef CIA-ja ti priča kako će te do kraja života drogirati nekakvim neurotoksinom zbog kojeg ćeš zauvijek ostati u vegetativnom stanju, baš kao i tvoja majka.
Točni razlog zašto je to tako nije iznešen.
Willem Dafoe napravi sranje

Mocap je dobar.

Maloki
05-03-2014, 23:07
Evo još malo gameplayja

https://www.youtube.com/watch?v=bBIcJ96erSk

Sonik
05-03-2014, 23:23
QTE peškir :pray:

Windwalker
06-03-2014, 00:53
A Heavy Rain nisi igrao?

Izgubljeni_v2.0
06-03-2014, 09:15
Ja ću baš obje igre igrati ovih dana.

Beyond: Two SoulsNajdraži momenti su mi
Tinejđer si i dođeš na tulum u 16 popodne na kojem te nitko ne poznaje, cugate i ti se skoro ugušiš u pivi ali tvrdiš da si već pila pivu jer želiš bit kul.
Svi su ok prema tebi dok slavljenica ne počne otvarat poklone i skuži da si joj poklonila prastaru knjigu Edgara Allana Poea pa počne vrištat na tebe.
(Prije toga je slavljenica otvorila poklon u kojem su bile tange i bila je presretna jer više neće morat uzimat mamine.)
Najednom te svi opkole i počnu ti govorit da si vještica iako im apsolutno ništa nisi rekla u vezi Aidena i gase čikove na tvojoj ruci pa te strpaju u ormar.
U prvoklasnom foreshadowingu kakvog svijet nije do sada vidio, izlaziš iz ormara i možeš birat da samo nasputiš žurku ili se osvetiš.
I što si izabrao?

Ivan
06-03-2014, 09:31
Sad mi se igra taj Beyond. :D

Kid A
06-03-2014, 17:04
Resident Evil 4 HD

Napokon izaslo za PC al ovaj put kako treba, bez onog unofficial moda. Epitet HD je malo upitan posto npr neke teksture drva izgledaju sasvim cudno i ismirglano u odnosu na originalnu verziju al sve ostalo je na mjestu. Druga zamjerka ide na mouse akceleraciju koja se trenutno ne moze iskljuciti i sto je mis samo emuliran od joypada al igrao sam cijelo vrijeme s kontrolerom tak da me to nije diralo.
Al bez obzira na lose kontrole (prihvatljive u ono vrijeme, jel) preglednost je opet nekako bolja nego u RE5 kad ti se zombiji prisunjaju sa strane a uopce ih ne skuzis od Chrisovih bicepsa koji zauzimaju 60% ekrana.
Presao sam je dvaput, za prvi prelazak treba nekih 8-9 sati jer je potrebno prekopavat sve za upgrejdove i municiju dok sam drugi put samo proletio kroz igru s maxanim oruzjima.

Windwalker
06-03-2014, 17:13
Meni je prvi prolaz odnio 16 sati.
Kak si ti dobio 9, nije mi jasno.

Kid A
06-03-2014, 17:21
Pa brza je igra kad nisi osakacen na 30 fpsa

Maloki
06-03-2014, 17:21
Ja ću baš obje igre igrati ovih dana.

I što si izabrao?
Sve sam ih onesvijestio bacanjem namještaja na njih i onda sam zapalio kuću.
Nekim čudom svejedno pobjegnu iz kuće i viču ti da si vještica.

W3DR4N
06-03-2014, 17:48
Zakej si kupio to Telltale smeće? Nakon Walking Deadwalkera smo se dogovorili da više nećemo igrati njihove igre.

Ivan
06-03-2014, 18:29
The Wolf Among Us je odlična igra.

Windwalker
06-03-2014, 18:58
Pa brza je igra kad nisi osakacen na 30 fpsa
Hohoho.

Maloki
06-03-2014, 19:59
Zakej si kupio to Telltale smeće? Nakon Walking Deadwalkera smo se dogovorili da više nećemo igrati njihove igre.

Volim te stripove.

Ivan
06-03-2014, 20:06
Do kojeg si issuea došao?

W3DR4N
06-03-2014, 20:25
Volim te stripove.

Nije opravdanje da budeš Ivan-igra-je-odlična.

Windwalker
06-03-2014, 23:16
Brothers LOL.

Mrazomor
06-03-2014, 23:24
The Wolf Among Us je odlična igra.

za razliku od twd bolja grafika, voiceoveri i fluidnost scena. i opet je prisutan prelos telltaleov pristup izborima u kojima nista nije bitno, imaju jos 3 epizode da se dokazu.
btw jel onaj bluebeard ima istog voice actora kao lee ili se meni cini?

crnisokol
09-03-2014, 16:24
Okami HD

ukratko, igra je odlična - izgleda i zvuči super, svijet je odlično napravljen i zanimljivo ga je istraživati, priča zanimljiva...u biti jedina zamjerka bi bila da je borba prelagana, nisam niti jednom poginuo...i igra je prilično duga, meni je trebalo nekih 38 sati, a mislim da sam riješio samo polovicu side-questova, i kompletirao samo animal log..

9/10

Kid A
09-03-2014, 16:38
Okami najbolja PS2 igra ikad, nadam se nekakvom PC releaseu eventualno

Arbiter of Change
13-03-2014, 14:17
Persona 3 FES nakon par mjeseci. Nikad više.

Sonik
13-03-2014, 14:20
Kako si uspio.

Arbiter of Change
13-03-2014, 14:57
Pretpostavljam snagom volje.

crnisokol
13-03-2014, 18:10
sad možeš na četvorku :D

Arbiter of Change
14-03-2014, 08:01
Treba mi jedno pola godine rehabilitacije prvo. :)

crnisokol
15-03-2014, 13:52
Star Trek: Bridge Commander

igra koju već godinama mislim odigrati, ali nikako...evo sad konačno jesam i prilično sam razočaran...gameplay je ograničen na izdavanja zapovijedi kojih ima vrlo malo i sve se svodi na fajtove, praktički nema istraživanja ni bilo čega drugog, potpuno linearno iskustvo...priča je ok, no i tu je moglo bolje...imaju Datu i Picarda pa je to plus :D..vizualno-zvučno čist solidno, s obzirom kad je igra izašla...

5,5/10

EDIT:
pobogu kako ovo ima 82 na metacriticu :confused:

Hexfire
15-03-2014, 14:05
Očito je valjala prije 12 godina.

Windwalker
15-03-2014, 18:38
Ja sam još davno prije odigrao Star Trek: Starfleet Command (valjda trojku) i bio mi je sasvim dobar.
Star Trek: Bridge Commander sam probao, al nikako mi nije sjeo.

W3DR4N
15-03-2014, 19:18
Bridge Commander je imao poprilično jedinstven gameplay onda, a zapravo ni danas nema ništa slično.

Kaj nisi ti Wind popljuvao Dragon Dogmu i onda si sad išao po platinu.

Kostolomac
15-03-2014, 19:26
South Park: The Stick of Truth - čisti GOTY. Uživao sam, umirao od smijeha, super reference na epizode, grafika, Kanada, ma sve! Osim borbenog sustava, on mi je bio malo smećast.

Windwalker
15-03-2014, 19:29
Bridge Commander je imao poprilično jedinstven gameplay onda, a zapravo ni danas nema ništa slično.

Kaj nisi ti Wind popljuvao Dragon Dogmu i onda si sad išao po platinu.
Nope!
Svidjela mi se još od demoa.
Pljuvao sam jedino boxcover na koji su naljepili RE6 demo reklamu i tako ga unakazili.

EDIT
E da, popljuvao sam i main menu mjuzu u originalnoj igri.
U Dark Arisen su je nasreću maknuli i stavili onu dobru.

Inače mi je odlična igra, najbolji akcijski RPG nakon Soulsa.

Falus
15-03-2014, 21:11
Batman Arkham City

Super igra. Bolja mi nego prvi put, ponajviše jer sam skužio kako su challengi zarazni. U main storyu me najviše smetaju predator/stealth segmenti jer su preslični i dosadni često. Riddler zagonetke su i dalje nebulozne i cijeli njegov lik mi je nebulozni višak.

Što se tiče sporednih villaina, sredio sam Zaza, Deadshotu riješio 2 žrtve i onda me nije updejtalo više, nabaketao Mad Hattera, a onaj čudni tip što urezuje nekakve znakove u pod mi je totalna enigma

crnisokol
16-03-2014, 10:08
Resistance 2

+ grafika
+ level dizajn
+ bossevi
+ zvuk
+ oružja

+/- priča

- izbacili su kampanju u coopu
- ograničenje na dva oružja i regenerirajući health
- boss fightovi

dobar nastavak...grafika je dosta poboljšana i ovdje su odlučili koristiti sve boje, a ne samo sive tonove, recimo na početku kad sam izašao iz onog postrojenja i ugledao svemirske brodove u fajtu iznad sebe - jedno minutu sam promatrao prizor...zvuk je pogotvo dobar u levelima u zatvorenom gdje stvara tjeskobnu atmosferu gdje samo čekaš kad će nešto iskočiti pred tebe...također leveli na otvorenim prostorima koji mi nisu bili nešto u prvom Resistanceu su ovdje daleko zabavniji...oružja su većinom iz prvog dijela, što je dobro, s nekoliko novih od kojih mi je najbolji revolver...priča je slabašna kroz prvu polovicu igre, ajd pred kraj su to popravili...najveća zamjerka mi je što nema coop kampanje i boss fightovi su skroz jednostavni i u pravilu lakši nego 'normalni' okršaji, iako su bossevi spektakularan prizor...

8/10

Windwalker
16-03-2014, 13:07
Meni su boss fightovi dobri, a i barem ih ima dosta, za razliku od ostatka serijala.
A sad na trojku (iako su tamo revolver nerfali, no ima par novih cool oružja).

Izgubljeni_v2.0
16-03-2014, 15:05
Kakav ti je Wolverine Wind?

crnisokol
16-03-2014, 15:05
mislim da ću uzeti mjesec-dva odmora od FPS-ova..a i trebao mi je već stići Infamous, ne znam gdje je zapeo, ak ne dođe kroz par dana onda krećem s Demon's Souls ili s Dragon's Dogma: Dark Arisen

Izgubljeni_v2.0
16-03-2014, 15:12
Prvi inFAMOUS rula naveliko, čekaj da ti dođe.

Windwalker
16-03-2014, 15:23
Kakav ti je Wolverine Wind?
Ok, pogotovo ako uzmemo u obzir da je movie game.
Priča i likovi su smeće, ali gameplay je vrlo zadovoljavajuć i brutalan, iako jednostavan i generičan.
Da su se barem u potpunosti odmakli od filma i složili svoj svijet, onda su mogli ubacivati druge mutante i dati im karakter i slično (kao što je npr. u Arkham igrama).
Ovako u biti reciklira film, ali opet dosta izmjenjen pa sve ispadne nekak bezveze.
Ok igra za jednom proć i rezat ljudske udove, ak ste prije toga prošli sve bolje akcijske avanture kao GOW, DMC, Castlevania i slične serijale, a nije vam ih dosta.

Izgubljeni_v2.0
16-03-2014, 15:34
Meni je isto bio ugodno iznenađenje. Ma film je ionako smeće, pa njega ne pogledaš nego odmah odigraš igru.

Windwalker
16-03-2014, 15:53
Film je ok i ima smisleniju priču od igre.

Al stvarno bi htio da naprave ovako sličnog Wolverinea, no u stripovskom svijetu. Ima potencijala za biti puno bolji.

Izgubljeni_v2.0
16-03-2014, 16:27
Da su htjeli napravili bi ga nakon 5 godina. Ništa od toga.

Windwalker
16-03-2014, 16:32
Spider-Mana često štancaju u raznim oblicima i na kraju najbolji ispadne onaj prema filmu, kako čujem (barem u zadnje vrijeme).

Mogli bi se i Wolverineu i X-Menima više posvetit, možda i pogode još koji put.

Izgubljeni_v2.0
16-03-2014, 16:40
Pa jedini dobar Spider-Man je onaj Spider-Man 2 prema filmu. Naravno konzolaške verzije, jer su za PC izbacili neku sprdačinu. I jeli, oni za PSOne su bili dobri. Ovo ostalo je sve žalosno smeće. Netko je nedavno govorio kako Amazing Spider-man nije loš, a ta igra je teški krš.

Smiješno je kako se taj iz 2004 popiša po svim tim ostalim nastavcima. Tako da ono, vjerovartno je ista stvar i s Wolverinom. Ono, zalomilo se.

W3DR4N
16-03-2014, 17:04
South Park: The Stick of Truth - čisti GOTY. Uživao sam, umirao od smijeha, super reference na epizode, grafika, Kanada, ma sve! Osim borbenog sustava, on mi je bio malo smećast.

Daj ne glumi. Evo GOTY odmah u trećem mjesecu godine kad trebaju izaći beskonačno dobre igre.
Nije ni igra mjeseca kad je izašao Dark Souls.

Xero
16-03-2014, 17:06
Pa šta će osim Dark Soulsa bit GOTY?

W3DR4N
16-03-2014, 17:19
Uncharted.

Windwalker
16-03-2014, 17:20
Ništa.

Ali Lords of Fallen izgleda zanimljivo.

crnisokol
16-03-2014, 18:06
Uncharted.

ne vjerujem da će novi Uncharted izaći ove godine, možda tamo za Božić al i to je upitno

Baldrick
16-03-2014, 22:31
Pa šta će osim Dark Soulsa bit GOTY?
dreamfall chapters

Windwalker
17-03-2014, 01:11
A bome si šaljivdžija, Baldriče.

W3DR4N
17-03-2014, 05:05
Al baš bubne.

crnisokol
17-03-2014, 13:45
Prvi inFAMOUS rula naveliko, čekaj da ti dođe.

evo stigao je konačno...sad prvo da pređem Brotherse pa na Infamous...

otvorim kutiju i na kraju knjižice piše ''Uncharted 2: Among Thieves - Coming Soon'', a baš sam jučer i Uncharted 2 naručio :)

Windwalker
17-03-2014, 14:27
Lik na Rebootu prodaje sva tri Uncharteda za 220kn, ne Platinum, već lijepe kolekcionarske verzije.

crnisokol
17-03-2014, 16:32
meni ne smeta Essentials izdanje, mada Platinum pokušavam izbjegavati jer mi se ne sviđa žuta boja na rubovima kutije

Windwalker
17-03-2014, 17:06
Ja sam samo javio, ak nekoga zanima, lik ih povoljno prodaje.
Essentials je bolji od Platinuma, al još je bolja obična, čista verzija.

Izgubljeni_v2.0
17-03-2014, 21:09
Ti sokole imaš plejku a nisi igrao igre zbog kojih se kupuje. Aj barem si ih počeo nabavljati. Sad odi odmah igrati inFAMOUS i nabavi si Uncharted 3 i inFAMOUS 2.

W3DR4N
17-03-2014, 21:18
Ili konačno Red Dead. Ti također. U top igrama generacije.

Izgubljeni_v2.0
17-03-2014, 21:25
To sam prešao, jedino nisam još Undead Nightmare probao, možda kad pređem Bayonettu. Koja mi izgleda dosta duga, stukao sam 4 sata i tek sam na 7 chapteru. Trebalo mi je 3 chaptera da počnem raditi comboe kako spada i dok se ušemim. Imao sam jedan boss fight i boguje. Da igra nije prokleti nabrijani anime bila bi savršena. Čak mi je i Bayonetta sama simpa. :(

W3DR4N
17-03-2014, 21:34
Bayonetta zakon. To je potvrdio stručni žiri Maloki, Zrinko Tutić i ja.

A za RDR ok, ti se onda ne trebaš sramiti, ali sokol mora.

Xero
17-03-2014, 21:36
Sve od Platinuma je zakon.

Izgubljeni_v2.0
17-03-2014, 21:46
Meni su RDR dojam jedino narušili FPS dropovi, al pitaj boga šta je tu bilo u pitanju jer Maloki i Wind kažu da ih oni nisu imali. Ma rula Bayonetta, ona katana ili što li već boguje.

Nego Vedrane kakav ti je Vanquish? Wind kaže da je neki anime fest, ali ako je kao u Bayonetti da gameplay rula onda me ne briga.

W3DR4N
17-03-2014, 22:14
Vidi post iznad. Znači, boguje.

Izgubljeni_v2.0
17-03-2014, 22:18
Xeri ne vjerujem jer su mu Prototype i Saints Row dobre igre. A i ne želi priznati da je konzolaš bez konzole.

W3DR4N
18-03-2014, 00:01
Tu si u pravu za Xeru, to mu nije trebalo.

Ali Vanquish je Bayonetta s puškama. Prebrza i prejapanska igra. I sve što ide uz to - prenemaganje, preveliki bossovi, nepravedan sustav bodovanja u skladu s progamer hobotnicom i priča od koje ti se prisere. Savršeno.

Xero
18-03-2014, 00:11
Volim kad koristite moje ime.

crnisokol
18-03-2014, 10:50
Ti sokole imaš plejku a nisi igrao igre zbog kojih se kupuje. Aj barem si ih počeo nabavljati. Sad odi odmah igrati inFAMOUS i nabavi si Uncharted 3 i inFAMOUS 2.

što je najbolje Infamous 2 i Uncharted 3 imam doma otkad sam kupio plejku i uzeo PS+ :(

što se tiče Red Dead Redemptiona, uzimam GOTY verziju sljedeći mjesec, pa da se više ne moram sramiti :)

crnisokol
18-03-2014, 17:24
prešao F1 Race Stars

ok karting utrkivanje, no ništa posebno...malo mi je bolji LittleBigPlanet Karting, no tu su negdje

6/10

whiskey
18-03-2014, 18:54
Shadowrun: Dragonfall

Ekspanzija koja je bolja od originala. Prica je jedna od zanimljivijih u zadnje vrime, cyberpunk RPG miksan sa magijom, zmajevima, cyberzombijima itd.

Kickstarter win igra :) Vrlo vrlo zadovoljen.

Izgubljeni_v2.0
18-03-2014, 23:09
što je najbolje Infamous 2 i Uncharted 3 imam doma otkad sam kupio plejku i uzeo PS+ :(

što se tiče Red Dead Redemptiona, uzimam GOTY verziju sljedeći mjesec, pa da se više ne moram sramiti :)
Još TLoU i onda je ok.

crnisokol
19-03-2014, 14:51
doći će i to na red poslije Uncharteda 2 i 3, mislim da ipak neću čekati GOTY verziju, jedino ako izađe kroz par mjeseci u što sumnjam...

nego, prešao Brothers: A Tale of Two Sons

igra izgleda vrlo lijepo i ima prekrasnih scena, priča nije nešto, al je fino prezentirana pa prolazi i uspijeva dočarati povezanost braće, glazba isto dobra...coop single-player je dobra ideja i solidno izvedeno...i da, prekratka je...

7,5/10

Izgubljeni_v2.0
19-03-2014, 20:21
Obećao si da ćeš igrati inFAMOUS kad ono Strikeforce. Srami se.

Bayonetta

Rula. Relativno brzo sam otključao one klizaljke i mač pa sam koristio to. Probao sam i one šape i bič al nijedno mi nije sjelo kao ovo. Šape su mi prespore, a bič mi se nije dalo učiti igrati s njim jer mi je mač+klizaljke kombinacija rulala. Još sam stavio Selene Light na sebe i deri. Combat je savršen, trebalo mi je 2-3 chaptera dok se baš ušemim al kad počneš onda je zarazno, toliko comboa i poteza u nekoj igri neznam kad sam vidio. Iako su mi svi boss fightovi rulali, najviše mi se svidio onaj protiv Jeanne kad se šeta po zidovima. Zakon mi je kako je dereš na podu i taman idem napravit Wicked Weave i onda odleprša na zid i izjebe me s nekim napadom. Baš mi je dinamičan i zakon bio taj fajt. Kada bih osvojio Pure Platinum nakon neke borbe osjećao bih se kao bolja osoba. Jedino sam se sjebo sa onim Alfheim portalima koje sam skužio tek pred kraj pošto se na to nisam obazirao jer sam mislio da su to oni portali gdje dajem ploče i kupujem upgradeove a to bi skoro uvijek prije chaptera obavljao.

Zasmetalo me jedino prečesto prekidanje gameplaya s besmislenim cutscenama. A moraš ih gledati jer se akcija nerijetko nastavlja pa čekaš da možeš izbjeći napad. Grafika je smeće al neznam kome bi to uopće trebalo biti bitno u ovoj igri. Jedina prava zamjerka je ta što će nastavk biti samo za Wii U pa ga nikada neću igrati.
:(

Wind ne budi pica i nabavi si igru što prije.

Windwalker
19-03-2014, 20:28
Nope!

W3DR4N
19-03-2014, 20:29
Obećao si da ćeš igrati inFAMOUS kad ono Strikeforce. Srami se.

Al fakat. Onak prije tri dana nabroji deset vrhunskih igri koje treba odigrati a kojih pola već ima doma i na kraju se primi mrtvog Dynasty Warriora.

Windwalker
19-03-2014, 20:35
Ali zamahneš mačem i tisuću protivnika u zrak odleti.
Di ćeš bolje?

Arbiter of Change
19-03-2014, 21:15
Pusti ih, ne razumiju to oni. Chase Lu Bu.

Rad R4C3R
19-03-2014, 22:23
Incredible Adventures Of Van Helsing

Prilično dobar Diablo klon. Sviđa mi se prezentacija, humor, gameplay je standardni hack'n'slash rpg, sustav craftanja mi je malo meh i na kraju se nakesaš toliko golda da neznaš što ćeš s njime.. U pravilu su itemi koji dropaju bolji od onih koji se mogu kupit.

Također, išao sam na čisti tank melee build i igra je na normal težini prelagana, trebalo bi počet na većoj težini.

Učinio mi se kraći od standardnog rpg-a ovakve vrste, ali taman je završilo kad je postalo pomalo naporno, jer si na kraju toliko moćan da igra samo na tebe baca hrpetinu veteran enemiesa a sve sto je potrebno za pobijedit ih je izmjenjivat 2 skilla i povremeni heal.

Također je pozitivno što je moguće resetirat sve skillove za gold kojeg se ionako ima hrpetina tako da je moguće isprobati sve žive buildove u jednom prelasku.

8/10.

Windwalker
20-03-2014, 01:21
Pusti ih, ne razumiju to oni. Chase Lu Bu.
Reko sam to sarkastično. :(

Kostolomac
20-03-2014, 01:49
Daj ne glumi. Evo GOTY odmah u trećem mjesecu godine kad trebaju izaći beskonačno dobre igre.
Nije ni igra mjeseca kad je izašao Dark Souls.
Ako može kljasti Dark Rolls biti GOTY onda može i South Park!

Xero
20-03-2014, 06:14
Povuci to dok još možeš.

crnisokol
20-03-2014, 10:35
Al fakat. Onak prije tri dana nabroji deset vrhunskih igri koje treba odigrati a kojih pola već ima doma i na kraju se primi mrtvog Dynasty Warriora.

čekal sam vas :D

ma to prek dana nabacim malo...Infamous je rezerviran za navečer sa sluškama, i počeo jučer te se zasad čini obećavajuće - kao poboljšana verzija Prototypea, valjda neće dosaditi u istom roku

i moram pohvaliti Base, stigao mi je Uncharted 2 za samo tri dana...i neko je nešt zeznul jer sam dobio Essentials kutiju s Platinum diskom, mada meni svejedno

W3DR4N
20-03-2014, 10:37
Daj pliz to pofotkaj. Stavi disk do kutije i okini. Zvuči presavršeno trash.

crnisokol
20-03-2014, 16:49
315

Izgubljeni_v2.0
20-03-2014, 19:26
Lol. Dobar taj Base.

inFAMOUS i nema baš puno veze s Prototypeom (osim što su obje superhero igre jeli) al pretežito zato jer nije smeće nego rula.

crnisokol
20-03-2014, 19:42
ma nije Base kriv jer oni samo prodaju kako dobiju zapakirani od izdavača...sva sreća da nije obratno bilo (kutija Platinum)

evo gledam baš Second Son reviewu po netu...očekivano dobre ocjene, i prekrasno izgleda, najbolje od svih dosad izašlih ''nex-gen'' naslova

flander
20-03-2014, 19:44
MGS:GZ ljepše izgleda

Izgubljeni_v2.0
20-03-2014, 19:50
Valjda zato i može koštati skoro kao Second Son.

W3DR4N
24-03-2014, 00:04
Evo, za dva dana završio Call of Duty: Ghosts

Koliko god Call of Duty serijal slovi za najkraće igre ikad, kampanja je svejedno uspjela biti triput duža od onog kapitalnog smeća Battlefield 4.

Novi Call of Duty je savršen. To je igra koja je u meni po prvi put od kad igram, a to je dugo, izazvala jedan posve novi osjećaj.
Meni je bilo toliko žao ubijati protivničke vojnike i završavati misije da sam to nerado radio.
Iako je Infinity Ward imao skroz drugu ideju, odnosno prikazati kako je američka vojska napredna, cool i jaka, izazvali su suprotan efekt.
Naime, u igri ima milijardu oružja i vojnog naoružanja, i sve na tvojoj strani.

Protivnici te napadaju nekakvim običnim primitivnim puškama i pištoljima, a glavni likovi imaju u arsenalu: nevidljive zračne dronove, orbitalne projektile, samonavodeće rakete, protuoklopni snajper s daljinskim upravljanjem, puške s termalnim nišanjenjem.
Onak u misiji protivnici imaju bazuke, a ti imaš bataljon protuoklopnih tenkova.
I kako da ti onda tih ljudi ne bude žao? Doslovno u jednom projektilu brišeš cijele zgrade. Možda ti ljudi imaju obitelji koje ih čekaju da se vrate doma iz rata, a nisu ni vidjeli što ih je ubilo jer je došlo iz svemira.

Xero
24-03-2014, 00:14
Ja sam još u prvom CoDu navijao za naciste.

Vedro
24-03-2014, 00:27
Ja fakat nemam volje za taj ekstra naporni cod singleplayer, svaka čast.

Kid A
24-03-2014, 00:58
Deus Ex: The Fall

Dobio igru dzaba s GMG-a zahvaljujuci Playfire creditu pa ajde da probam jer bas pricaju u recenzijama kako je kratka. I uzasna. Al ono DE je, koliko to uzasno moze biti?

Oh boy

Kao prvo igra je mobilni port, radjena je isprva za touchpad pa im mogu progledati kroz groznu grafiku, drvene likove i presmijesno los motion capture. Ono sto ne mogu oprostiti je uzasna prica i voice acting (bar ne zavrsi na najdebilnijem cliffhangeru ikad, ono kao u Power Rangersima kad Rita ili Zed pobjegnu pa kazu "hahaha sredit cu te iduci put")
Druga stvar je pregrst al bas pregrst bugova. Inventory nekad jednostavno ne reagira na komande, sejvas igru dok je alert > reloadas > protivnici se ponasaju normalno i setkaju okolo, recoil izgleda tako da se ekran blago zooma kad pucas. Nevjerojatno.
Definitivno najjaci bug ikad je kad uzmete augmentaciju za brze hodanje/trcanje igra vam onda LAGA. Da, lag u singleplayer igri. Znaci ostatak igre svakih par minuta igra vas random vrati nekih 0,5 sekundi di ste se prije nalazili.

Al fora je sto je cijela igra osmisljena tako da (tablet verzija je imala IAP, PC nema) bude money drain za ingame transakcije. Mozes instant kupiti municiju, granate i health packove u par dok god imas creditsa. Ako nemas onda te naravno igra odvede u novi izbornik di mozes platiti pravim novcima :cool:

Jedva je kraj mjeseca al ovo bez imalo dvojbe mogu proglasiti smecem godine

1/10

Dylan11
24-03-2014, 11:11
Evo, za dva dana završio Call of Duty: Ghosts

Koliko god Call of Duty serijal slovi za najkraće igre ikad, kampanja je svejedno uspjela biti triput duža od onog kapitalnog smeća Battlefield 4.

Novi Call of Duty je savršen. To je igra koja je u meni po prvi put od kad igram, a to je dugo, izazvala jedan posve novi osjećaj.
Meni je bilo toliko žao ubijati protivničke vojnike i završavati misije da sam to nerado radio.
Iako je Infinity Ward imao skroz drugu ideju, odnosno prikazati kako je američka vojska napredna, cool i jaka, izazvali su suprotan efekt.
Naime, u igri ima milijardu oružja i vojnog naoružanja, i sve na tvojoj strani.

Protivnici te napadaju nekakvim običnim primitivnim puškama i pištoljima, a glavni likovi imaju u arsenalu: nevidljive zračne dronove, orbitalne projektile, samonavodeće rakete, protuoklopni snajper s daljinskim upravljanjem, puške s termalnim nišanjenjem.
Onak u misiji protivnici imaju bazuke, a ti imaš bataljon protuoklopnih tenkova.
I kako da ti onda tih ljudi ne bude žao? Doslovno u jednom projektilu brišeš cijele zgrade. Možda ti ljudi imaju obitelji koje ih čekaju da se vrate doma iz rata, a nisu ni vidjeli što ih je ubilo jer je došlo iz svemira.
But as soon as that check clears, we're goin' in. What time's the bank open? Eight? We're going in at nine. We're going in for God and country and democracy and here's a fetus and he's a Hitler. Let's go!

crnisokol
31-03-2014, 10:01
Home

navodno bi ovo trebao bit nekakav horror no nije, je da uspije stvorit nelagodnu atmosferu no nije to horror...inače indie naslov, u biti pratite priču u trajanju nešto ispod jednog sata, gameplay se svodi na hodanje lijevo-desno i interakciju s određenim objektima...priča je ok...grafika je kriminalno loša, trenutno igram Final Fantasy IX, znači PSOne naslov i izgleda miljama bolje od ovog, u biti Pokemoni Red/Blue/Yellow izgledaju bolje...zvukovi su odlično uklopljeni u dočaravanje atmosfere...i igra je super jeftina pa je i to mali plus...zbog priče se možda i isplati odvojiti sat vremena

ajd da budem blag pa dam 5/10

Hacker Evolution Duality

sranje, aj izgleda ljepše i pristupačnije od prvog, eventualno igra za par ljudi koji svršavaju na hakiranje, a nesposobni su to naučit za stvarno...

2/10

Baldrick
31-03-2014, 16:52
ali, ako je bit igre prica, a prica je okej, sto onda samo 5/10?

inace, grafika je pixel art tipa. neki ljudi mrze pixel art, a nekima je to mnogo lepo, ukljucujuci tu i mene

W3DR4N
31-03-2014, 17:14
To nikome ne može biti mnogo lepo.

Hexfire
31-03-2014, 17:50
Ne treba bit lepo da ostavi beleg

crnisokol
31-03-2014, 19:38
ali, ako je bit igre prica, a prica je okej, sto onda samo 5/10?

inace, grafika je pixel art tipa. neki ljudi mrze pixel art, a nekima je to mnogo lepo, ukljucujuci tu i mene

je da joj ona diže ocjenu no niti priča nije toliko dobra da igri dao više...što se grafike tiče, rekoh da mi prve GameBoy Pokemon igre izgledaju bolje...al ako se tebi sviđa, tvoja stvar...

Izgubljeni_v2.0
31-03-2014, 20:53
Ja ne vjerujem ništa za te nazovi bože dobre priče. Naslušao sam se svega za dobre priče a onda na kraju uvijek bude neka trešina ili nešto još gore. Neznam zašto se uopće to počelo forsati zadnjih godina u gaming. Prvenstveno bi trebao biti gameplay na prvom mjestu, a onda sve ostalo.

Ne smeta mi to ako bude dobre priče i ako bude vrhunski prezentirana, a gameplay ne pati zbog toga, tipa The Last of Us, Max Payne 3, Spec Ops The Line (ajd tu malo pati).

Deadwalker
01-04-2014, 08:06
+1
Spec Ops doduše ima toliko dobru priču i setting da na proljev od gameplaya na kraju zaboraviš.
Čuo sam da The Last of Us možda dolazi na PS4 što znači da PS3 neću morati ponovno nabavljati.

mravojed20
01-04-2014, 12:12
Baš sam završio Spec Ops The Line i super je, gameplay je na trenutke jako zabavan, pogotovo kad prašiš s jačim oružjima ali zapravo je cijela igra ful kritika na današnje ratne shootere, a priča je stvarno jeziva. Sad mi se gleda Apocalypse Now.

crnisokol
05-04-2014, 11:59
inFamous

+ priča
+ zabavan gameplay
+ moći
+ odličan tempo, hoću reč igra fino napreduje što se tiče otkrivanja priče, dodavanja novih moći, područja, vrsta neprijatelja
+ zadovoljavajuća raznolikost sporednih misija
+ Empire City
+ otkrivanje priče kroz dead dropove i TV reportaže
+ stripovska prezentacija priče

+/- grafika
+/- zvuk/glazba/voice-acting
+/- nema moralnog sivila

- mogli su stavit da kad držiš kružić da se Cole tako dugo ne ulovi za ništa (no to me smetalo samo dok nisam dobio static thrustere)

sveukupno, definitivno obavezna lektira za sve vlasnike PS3 i jedan od razloga za nabavku konzole...grafika je više plus, pogotovo uzevši u obzir kad je igra izašla, isto vrijedi i za VA koji je većinom dobar...nakon Witchera ovakav sustav good-evil je smiješno jednostavan, no ovdje relativno zadovoljavajuće funkcionira i s obzirom da su i moći nešto drukčije za svaku stranu dodaje na replay-value

9/10

sad još pronaći 35 shardova...

nego jel se možda save prenosi u dvojku?

Windwalker
05-04-2014, 12:07
Ne znam, al na početku biraš jesi li u jedinici bio good or evil.

W3DR4N
05-04-2014, 14:07
Ne radi na principu savea, već trofeja. Ovisno o tome što si osvojio, dobivaš određene bonuse na početku.

flander
05-04-2014, 15:27
prešo Dark Souls 2

+grafika, puno više ušminkanija nego jedinica
+glazba, ima dobar Soundtrack, neke pjesme su manje pamtive neke više,Mejula OST je fora
+borba, naprednija i zanimljivija xy puta nego u jedinici,
+bossevi, nisu više dosadni ko u DS1, neki imaju mini faze, recimo u Iron Keep prvi boss u prvoj fazi je normalan, u drugoj se buffa vatrom i kad se približite lagano vas DPSa, u trećoj fazi si buffa mač itd
+raznolikost regija, iako su neke stvarno kratke, ima ih oko 20+ i nikada u niti jednom momentu nisam pomislio "kad ce kraj ovome više", kao što to bi sa Anor Londom
+CoOp, sad ne da možete samo na glavnog bossa nego možete sve do njega riješit
+više morate odlucit koje ce te oružje nadogradit, nema materijala dosta za sve, recimo twinkling titanite je fakat rijedak, nije kao u jedinici, Crystal cave i farmaj do mile volje :D jedan veliki plus i razlog za igrat ng+
+Dragon fakin Aerie :D

-neznam stvarno što bih dodao, fakat neznam

10/10

Windwalker
05-04-2014, 18:50
Platiniraj i onda na Demon's Souls.
Do kad i njega ne riješiš, ne priznajem te.

Izgubljeni_v2.0
05-04-2014, 19:10
Ja nikako te Soulse počet. Prepostavljam da bi trebao skucat ajme broj sati da pošteno odigram a to mi se još neda.

Inače taman završio Resistance 2 i baš me razočarao. Jedinica mi je baš bila zakon. Imala je old school feeling, odličnu atmosferu i super dizajn (unatoč sivilu koji je predvladavalo). Svu imerziju atmosfere u duji mi je ubilo ono Copy That Team Alpha i Roger That i slične nebuloze, a i još radnja 53' a vozikaju se shuttleovi (ne svemirski, nego kao vaši), a i iskreno i napucavanje mi je bilo meh. I gameplay općenito mi je gori usporedbi s jedinicom. Auto regen health, CoD napucavanje i pomalo nezgodne kontrole. U jedinici mi je jedino aim down the sight bio loš, sve ostalo rulalo, čak mi je ono vozikanje bilo zakon. Ovdje mi je jedini baš dobar dio bio kad bi uletio u njihovu bazu, kao toranj ili brod, tu bi općenito manje Copy That trabunjanja bilo pa mi je bila bolja atmosfera. Ništa sad na trojku.

Što se inFAMOUS-a tiče, duja isto rula. Znam da je imaš pa kreni igrati. Većinu toga je popravila, mada je i dio toga ukenjala, al još uvijek rula. Meni je ipak draži prvi dio.

crnisokol
06-04-2014, 09:24
prvo Uncharted 2 :D

crnisokol
06-04-2014, 15:59
kvragu, normalno da su mi dva sharda promakla :mad:

W3DR4N
06-04-2014, 22:55
inFamous: Second Son platina.

smećec

Izgubljeni_v2.0
07-04-2014, 07:22
Šta to u 3 dana dva prijelaza i platina? A baš su se potrudili za igru. lol

dugi
07-04-2014, 09:54
Grafika je super ali sve ostao je precijenjeno kao i 95% igara na konzolama. Kad kažem precijenjeno mislim doslovno na samu cijenu igre.

Windwalker
07-04-2014, 12:57
Lol

W3DR4N
07-04-2014, 14:41
Gle, igra ima standardnu Sonyevu top produkciju i pod tim je bolja od velike većine multiplatforma i svake amaterske slavenske igre tipa Metro/Stalker i sličnih smradova.

Tko igra Sonyeve ekskluzive zna da produkcija nema kompromisa i da su igre praktički bug-free i da je velika većina vrlo dobra ili odlična. Prosjek je zbilja rijetka iznimka, u posljednje vrijeme praktički i ne postoji.

Maloki
07-04-2014, 14:50
Osim Beyond Two Souls koji je dno.

W3DR4N
07-04-2014, 15:01
Beyond i Heavy Rain super izgledaju, super su naivno-loše-trešasti kakve priče u igrama jesu i ciljano imaju gameplay koji je samo Davidu "super sam si" Cagu zanimljiv. Ono, kežual smo si.

Windwalker
07-04-2014, 16:13
Heavy Rain 9.5/10

Nemojte da moram ponavljati.

dugi
07-04-2014, 17:02
Gle, igra ima standardnu Sonyevu top produkciju i pod tim je bolja od velike većine multiplatforma i svake amaterske slavenske igre tipa Metro/Stalker i sličnih smradova.

Tko igra Sonyeve ekskluzive zna da produkcija nema kompromisa i da su igre praktički bug-free i da je velika većina vrlo dobra ili odlična. Prosjek je zbilja rijetka iznimka, u posljednje vrijeme praktički i ne postoji.

Pih, u mojoj knjizi igru koju završiš za petnaestak sati i platiš ju kao svetog Petra kajganu, je precijenjena bila ona TOP produkcije ili ne. Govno u celofanu je i dalje govno.

Izgubljeni_v2.0
07-04-2014, 17:20
Heavy Rain je bolja od Beyonda ali je još uvijek loša igra. Najviše radi loše glume i trash priče. Ono što je tu bilo super je što stvarno svaka odluka promjeni smjer radnje i može se granati u masu smjerova. I svaki lik u igri je mogao umrijeti u više navrata. Ima hrpa krajeva, ovisno kako si igrao. A i u obje igre je prezentacija ok.

U Beyond npr oni build up kad si na onom ranču je bio super. A onda otkrivanje i daljni tijek radnje smeće na kub. A odluke nemaju baš nikakvog utjecaja osim pokoje drugačije cutscene i dobivenog dijaloga. Gluma je isto bila dobra, šteta jer je radnja ubi bože.

I to bi valjda bile dvije loše eksluzive koje sam zasad igrao, sve ostalo rula. Jedino me malo Resistance 2 razočarao, al daleko je to od loše igre.

Windwalker
07-04-2014, 17:27
Pih, u mojoj knjizi igru koju završiš za petnaestak sati i platiš ju kao svetog Petra kajganu, je precijenjena bila ona TOP produkcije ili ne. Govno u celofanu je i dalje govno.
Ne. Igra ti traje kolko želiš da traje.
Sve u svijetu je skupo. Deal with it.

crnisokol
07-04-2014, 17:30

pa duže od petnaestak sati traju uglavnom samo RPG naslovi, tak da si opisao većinu igara...a i nitko ti ne brani da pričekaš koji mjesec pa uzmeš jeftinije, ili pak rabljeno

Windwalker
07-04-2014, 17:34
Pa normalno.
Ja ne zarađujem, pa kupujem jeftino, katkad rabljeno (osim DS2 koji sam troduplo platio, a vrijedi još tisuću puta toliko).
Ali kad i ako počnem zarađivat, kupovat ću igre po pravoj cijeni, jer je gaming ono što volim.
Games before hoes, i tako to.

A to što naša država još nabije gadan porez je stvar države. No tako je sve skupo.

dugi
07-04-2014, 17:36
Dobra igra traje godinu dana minimalno. Ne znam tko kupuje originale po 450 kn bez odličnog multija. Ali kao što se zna, svaka roba ima svog kupca. Ali sve je to relativno...ja sam škrt pa igram besplatni WOT već dvije godine. Da, opet sam instalrao, znam ovisnik sam :(.

Xero
07-04-2014, 18:04
Igraj Warframe.

dugi
07-04-2014, 18:11
Kaotično, previše šareno i napucavanje iz trećeg lica protiv AI-a, ne bi fala.

Xero
07-04-2014, 18:13
5fast5you

W3DR4N
07-04-2014, 20:06

U mojoj knjizi se ne mogu igrati igre koje smrde amaterizmom. Ako su likovi ružno modelirani, ako su kretnje drvene, ako je voice acting snimljen u garaži s tri čovjeka za sve likove.
Takav je npr. Metro i to je meni neigrivo jer mi nije uvjerljivo i iritira me. Takav je npr. Stalker, Dead Island...

Izgubljeni_v2.0
07-04-2014, 20:53
Meni su najviše počele smetati drvene kretnje i sramotno loš voiceacting. Iritantno do bola. To jel koji model nešto siromašniji ili koja tekstura zamuljana mi ne smeta toliko. Al jednostavno kad se navikneš na mekane i fluidne kretnje koje ti servira par igara i onda vraćanje na ukočenost ostalih ne ide.

Kid A
07-04-2014, 20:59
Ili sa 60 fpsa pa se moras vratit opet na 30

Vedro
07-04-2014, 21:00
Meni su najviše počele smetati drvene kretnje i sramotno loš voiceacting. Iritantno do bola. To jel koji model nešto siromašniji ili koja tekstura zamuljana mi ne smeta toliko. Al jednostavno kad se navikneš na mekane i fluidne kretnje koje ti servira par igara i onda vraćanje na ukočenost ostalih ne ide.
Napisao si gotovo identičan post kao W3DR4N. Ljepše i jednostavnije bi bilo da si napisao samo slažem se. Just sayin.

Izgubljeni_v2.0
07-04-2014, 21:03
I konstanih 30 FPS-ova je sasvim ok ako ne pada ili skače na sve strane. A i kod nekih igara zbilja nije potrebno preko 30 FPS-a.

Falus
07-04-2014, 21:04
A i 30 FPS-a na ps3 i na kompu je razlika nebo i zemlja.

Izgubljeni_v2.0
07-04-2014, 21:09
Kad ćeš kupit plejku?

Kid A
07-04-2014, 21:10
A i kod nekih igara zbilja nije potrebno preko 30 FPS-a.
http://i.minus.com/iNWADHOdKV1XV.gif

Izgubljeni_v2.0
07-04-2014, 21:12
Da jer u jednom L.A. Noireu je baš ključno važno bilo kad su otključali 60 FPS-a.

Dylan11
07-04-2014, 21:13
Meni je samo bitno da igra ima dusu.

Falus
07-04-2014, 21:14
Kad ćeš kupit plejku?

Kad skupin pinez. Nadam se do kraja ljeta. Sad sam na 2 keke, ali želim odmah i tv pristojni plesnit u sobi, šta je još nekih skoro 2k kuna.

@Kid

Jel ovaj lik pokušava obuzdat masni prdac?

Paran0a
07-04-2014, 21:49
Kad gledam igru sa 30fpsa osjecam kako gubim vid.

Windwalker
07-04-2014, 22:01
Odi doktoru, jer izgleda da stvarno imaš nekih problema pa da ne postane gadnije.

Xero
07-04-2014, 22:41
Vaše konzolaške oči su se prilagodile lošosti vašeg ukusa pa vam to više ne smeta. Meni je na 30 okej, ali išta manje od toga mi izgleda kao slow motion i zadaje manje glavobolje.

Windwalker
07-04-2014, 22:50
Pa upravo ti imaš konzolaški ukus.

Čux
07-04-2014, 22:51
sve ispod 100 i kusur nije dovoljno glatko :P

dugi
07-04-2014, 23:11
U mojoj knjizi se ne mogu igrati igre koje smrde amaterizmom. Ako su likovi ružno modelirani, ako su kretnje drvene, ako je voice acting snimljen u garaži s tri čovjeka za sve likove.
Takav je npr. Metro i to je meni neigrivo jer mi nije uvjerljivo i iritira me. Takav je npr. Stalker, Dead Island...

Tko ti kriv kad si naviknut na interaktivne filmove i motion capture preseravanja. Ti fino plati desetak sati predefiniranih i skriptnih scena koje smo prevazišli prije desetak godina.

Windwalker
07-04-2014, 23:26
Javlja se lik koji igra besplatni casual MMO smećec u kojem je svaka sekunda identična prethodnoj.

dugi
07-04-2014, 23:33
Ako misliš da nemam priliku probati skoro svaki razvikaniji konzolaški naslov varaš se. Imati konzolu ili posuditi ju nije nikakav problem i na tvoju žalost, nisam ničime impresioniran. Nikada ne bih pljunuo toliku lovu, totalno precijenjeno u trenutku izalsaka. Za posuditi ili kupiti za trećinu cijene OK.

Maloki
08-04-2014, 00:39
Dark Souls 2

+ Izazov
+ Grafika
+ Combat
+ Raznolikost lokacija
+ Hrpa različitih armora i oružja
+ Mogućnost bržeg gutanja Estusa
+ Pojedini boss fightovi
+ Smisleniji convenanti
+ Ugodniji PvP
+ Respec
+ Dragon Aerie

- Nema upečatljivih bosseva kao recimo Gaping Dragon, Sif ili Manus
- Nekoherentan i na trenutke besmislen svijet. Iz dvorca od blata se popneš u nevidljivi vulkan.
- Otrov posvuda. Nije toliko opasan koliko je jednostavno naporan
- Nedovoljno iskorišten element mraka o kojem se voljelo pričat

Završio za nepunih 50 sati, ubio sam sve bosseve osim Ancient Dragona i Darklurkera.

Flander je rekao nešto da je upgreadanje geara teže ali iskreno prelagano je.
Za dizanje geara koristi se samo obični titanit (shard, large shard, chunk i slab).
Za dodavanje raznih oblika dmga koriste se specijalizirani stoneovi koji ne utječu na level upgradea.
Završio sam igru sa +10 claymoreom i faraam setom i imam još 4 dostupna slaba.

Trenutno sam u Dragon convenantu, rank 1, u kojem planiram ostat dok ne dignem do kraja.
Nakon toga ću vidjet kaj ću dalje.

Btw, izazov za Bartuca:
- Započet NG+
- Iskoristit soul vessel bez pomoći fire keepera
- pridružit se company of champions

Flander, prenesi mu.

Windwalker
08-04-2014, 01:18
Now you're a man.

Xero
08-04-2014, 07:48
Bartuc je mrtav.

W3DR4N
08-04-2014, 08:03
Tko ti kriv kad si naviknut na interaktivne filmove i motion capture preseravanja. Ti fino plati desetak sati predefiniranih i skriptnih scena koje smo prevazišli prije desetak godina.

Nazovi to kako želiš. Ja mislim da su upravo drvene kretnje stvar otprije 10 godina. Danas imaš tehnologiju i izvoli napraviti lijepu igru.

dugi
08-04-2014, 08:42
Sve bi bilo OK da si naveo imalo suvisle primjere ružne igre. Metro je po mnogima grafički benchmark koji se kao takav i koristi za testiranje najjačeg hardvera. Igra koristi sve najnaprednije tehnologije. Stalker je je svojevremeno bio to isto, po grafičkoj ljepoti odmah iza Crysisa. I danas uz brojne modove izgleda odlično. Uostalom zadnjih desetak godina je teško naći ružnu igru, eventualno su to igre sa konzola smanjene rezolucije, malih detalja i u bijednom FPS-u. Npr. Dark Soluls je vjerojatno najbolji primjer odvratne grafike na PC platformi. Na konzoli može proći zbog igranja sa tri metra od televizora ali samo ako imaš niske standarde.

crnisokol
08-04-2014, 09:27
evo baš sam krenuo sa Uncharted 2 i ne mogu se sjetiti koji PC naslov izgleda bolje...

Xero
08-04-2014, 09:29
Dark Souls na PC-u izgleda bolje.

flander
08-04-2014, 22:32
inFamous

+ priča
+ zabavan gameplay
+ moći
+ odličan tempo, hoću reč igra fino napreduje što se tiče otkrivanja priče, dodavanja novih moći, područja, vrsta neprijatelja
+ zadovoljavajuća raznolikost sporednih misija
+ Empire City
+ otkrivanje priče kroz dead dropove i TV reportaže
+ stripovska prezentacija priče

+/- grafika
+/- zvuk/glazba/voice-acting
+/- nema moralnog sivila

- mogli su stavit da kad držiš kružić da se Cole tako dugo ne ulovi za ništa (no to me smetalo samo dok nisam dobio static thrustere)

sveukupno, definitivno obavezna lektira za sve vlasnike PS3 i jedan od razloga za nabavku konzole...grafika je više plus, pogotovo uzevši u obzir kad je igra izašla, isto vrijedi i za VA koji je većinom dobar...nakon Witchera ovakav sustav good-evil je smiješno jednostavan, no ovdje relativno zadovoljavajuće funkcionira i s obzirom da su i moći nešto drukčije za svaku stranu dodaje na replay-value

9/10

sad još pronaći 35 shardova...

nego jel se možda save prenosi u dvojku?

lol nezam dal si ti bio napušen kad i ovo igral :D ALI meni je ovo prvi najnezabavniji i najdosadniji naslov na plejki koji sam do sad odigral, cak je i onaj Remember Me bolji lol

priča je loša jako, likovi su nikakvi, da me sad pitaš sa kim igram nebi imal pojma, onaj neki njegov frend debeli, koda geldam Romana iz GTA IV, cak ni glavni negativac nije bog zna kaj, gameplay je više naporna nego zabavan, neprijatelji su tolko agresivni da su dosadni, imaju range sa pola mape, precizni u 3pm, a HP boli glava, nemoš ni prošetat gradom a da te frajer sa kalašom ne gađa iz neke rupe sa krova, sporedne misije su isto ponavljajuče, tu i tamo koja drugacija, al sve se svodi na uništavanje kamera, onda oni time eventovi, pronađi ubojicu i uništi nešto, jedino ti dead dropovi su fora, voice acting ne posotjeći...

iritantno je kad se full razviješ da nemaš osjećaj moči, i dalje si nitko i ništa, nema teorije da preživiš 10 pa i više neprijatelja ako se zaletiš u njih, što je i poanta power upova, da kad se razvijem na max, da šamaram sve oko sebe bez obzira na težinu na kojoj igrao

skakanje je katastrofa, spamanje kruga da se odgrabi od svakog ruba je loše, baš to što si spomenuo...

iskreno nema niti jedan plus za tu igru, ama baš niti jedan...trenutno je igram na silu, jer neam niš drugo lol

Windwalker
08-04-2014, 23:20
lol nezam dal si ti bio napušen kad i ovo igral :D ALI meni je ovo prvi najnezabavniji i najdosadniji naslov na plejki koji sam do sad odigral, cak je i onaj Remember Me bolji lol

priča je loša jako, likovi su nikakvi, da me sad pitaš sa kim igram nebi imal pojma, onaj neki njegov frend debeli, koda geldam Romana iz GTA IV, cak ni glavni negativac nije bog zna kaj, gameplay je više naporna nego zabavan, neprijatelji su tolko agresivni da su dosadni, imaju range sa pola mape, precizni u 3pm, a HP boli glava, nemoš ni prošetat gradom a da te frajer sa kalašom ne gađa iz neke rupe sa krova, sporedne misije su isto ponavljajuče, tu i tamo koja drugacija, al sve se svodi na uništavanje kamera, onda oni time eventovi, pronađi ubojicu i uništi nešto, jedino ti dead dropovi su fora, voice acting ne posotjeći...

iritantno je kad se full razviješ da nemaš osjećaj moči, i dalje si nitko i ništa, nema teorije da preživiš 10 pa i više neprijatelja ako se zaletiš u njih, što je i poanta power upova, da kad se razvijem na max, da šamaram sve oko sebe bez obzira na težinu na kojoj igrao

skakanje je katastrofa, spamanje kruga da se odgrabi od svakog ruba je loše, baš to što si spomenuo...

iskreno nema niti jedan plus za tu igru, ama baš niti jedan...trenutno je igram na silu, jer neam niš drugo lol
lol nezam dal si ti bio napušen kad i ovo igral:(

Nemam riječi. Jedan od najboljih i najzabavnijih sandboxa ikad.

Izgubljeni_v2.0
09-04-2014, 06:46
A baš. Prvi dio baš rula naveliko. Balans igre savršenstvo. Njemu bi se drugi dio valjda svidio jer je dosta lakši.

A Vedran je pica pa ne želi opisati kakav je Second Son.

W3DR4N
09-04-2014, 08:37
Nije mi se dalo ranije, kad se ima dosta toga za napisati.

Novi inFamous je vrlo dobar. Nije loš, nije odličan.

Prvi problem je taj da je igra lagana. Ne prelagana, nego bolesno prelagana. Problem lakoće leži u strukturi moći. Lik je jednostavno prejak. Sa strujom si bio na čisto. Osjećao si se kao conduit s posebnim moćima, ali nikad baš ono prejak. Glavni lik u trećem ima nekoliko moći i sve su prejake.
Recimo onaj zadnji napad koji razjebe sve oko tebe, u prvom nastavku munje, u drugom električni tornado. To si dobio pred kraj igre i super. Ovaj put tu specijalnu moć dobiješ nakon pola sata igre.

Problem oko moći je taj da je super što ih ima više i što su dorađenije od onih iz drugog nastavka, ali svaka sljedeća koju dobiješ je toliko jača od one prije da ti je žao svih uloženih shardova u prošlu. I ako igraš detaljno i skupljaš shardove, pred kraj igre si nepobjediv.
Možeš staviti na Expert težinu, ali ćorak, opet je igra žešći god mode za sve osim za Flandera.
Evo za usporedbu, s prvom moći možeš prolaziti kroz one ventile za doći na vrh zgrade i malo lebditi. S drugom moći hodaš po zgradi, a već s trećom letiš. Kod onih jakih projektila, prvi je samo raketa, drugi je nekakav rail gun koji usporava vrijeme kod ciljanja, a treća moć donosi samonavodeće projektile.

I sama vrsta moći je dovela do toga da novi inFamous više smrdi na Prototype, a manje miriše na stari inFamous.

Osim lakoće i moći, problem je da je igra prekratka. Ima dosta tih sporednih misija i zezancija po gradu i to je sve fino zanimljivo, ali cijela igra ima premalo glavnih misija i završi se bez pol frke 100% za 12-15 sati. Ako se žuri kroz igru, traje upola kraće. Za jednu open-world igru slabo. Pa onaj LEGO Marvel Super Heroes traje trostruko duže.

A sad dobre stvari.
Sucker Punch je dosta toga naučio od Naughty Doga. Likovi su zanimljivi, odnosi među njima su super i scenarij je dobar. Ima zafrkancije između glavnog lika i njegovog brata, grafika pridonosi prirodnim izrazima lica i točno se mogu iščitati s lica grimase, govor tijela i sve izgleda super spontano i opušteno. Fore su dobre i nije sad to komedija, ali tko je igrao Naughty Dogove igre, zna da je osjećaj igranja baš dobar kad sve ima dušu. Nije to Crysis ili Battlefield ili druga smećarija da je sve forsano ozbiljno i iritantno, rađeno s metlom u guzici.

Grafika je u službi igre, a ne obratno. Meni puca pimpek za shadere, teselacije, anti aliasing metode i druge tehničke gluposti. To ne primjećujem i nije me briga. Zbrajači piksela na ekranu sigurno imaju svoje veselje, ali mene kod grafike oduševljavaju druge stvari.
Upravo ti detaljni likovi na kojima se vide emocije i izrazi lica, vide se i rupice po licu od brijanja. Igra lijepo izgleda i ujutro i po danu i u sumrak, ali ima par misija po noći kad pada kiša i tad je žešća grafička perverzija kad se sva svjetla ocrtavaju u lokvama i tak te stvari.

Likovi su mi općenito svi super napisani osim nekog geeka koji je žešće iritantan i smrdi u HD-u. Priča je ok, ponekad naivna, ponekad zabavna, glavni antagonist mi je zbilja odličan i ima razlog zašto je nazovi loš, a ne da je loš i zao jer eto tako, dosadno mu je u životu.

Super je igra, ugodna za igranje, a sad da bi netko zbog toga trebao kupiti PS4, ne. To je tip igre koju ćeš s guštom odigrati kad već imaš PS4 i nabaviš ju jeftino. Jer ono, kupiš PS4, kupiš igru i nakon 15-20 sati kad završiš ne znaš kaj budeš sljedeće igrao, smrdljivi Battlefield ili Call of Duty.

Maloki
09-04-2014, 10:57
Možeš bit muško i nastavit igrat Dark Souls 2.

Windwalker
09-04-2014, 11:22
Možeš bit muško i nastavit igrat Dark Souls 2.
We have a winner!

Izgubljeni_v2.0
09-04-2014, 17:38
cut
Ma tako sam i mislio da je ispalo. Mislim da bi trebali umiroviti taj serijal prije nego ga pokvare. Ionako je već dvojka smrducala na Prototype i uništili su onaj odlični balans jedinice. Bolje da se uhvate novog IP-a.

Baš sam si gledao, mogao bih si kupiti PS4 već sljedeći mjesec al jednostavno je premalo naslova za takav ulog. Mislim igrat ću Killzone, Knack i Second Son i onda ništa? Ostalo je sve ionako multiplatform i ima na PC. Ovako kad kupim tamo početkom sljedeće godine, ovo će sve valjda već pojeftiniti, doći će The Order 1886, a vjerovatno će i novi Uncharted biti iza ugla, ako već ne izađe. A i još koji drugi naslov.

Windwalker
09-04-2014, 17:48
Nemoj Knack.
Radije si skini Crash ili Spyro za emulator ili nešto.
Samo nemoj hartavi Knack.

W3DR4N
09-04-2014, 17:48
Čekaj E3 pa vidi kaj će te nabrijati i kad izlazi i to je vrijeme za kupnju. Sigurno bude i neki bundle i amen.

crnisokol
09-04-2014, 17:52
Metal Gear Solid: Ground Zeroes, Destiny i Driveclub su još vrijedni spomena po meni, a i Gran Turismo bi trebao biti tu negdje, Deep Down isto..

u biti dosta siromašno mi sve to izgleda što se tiče ekskluziva...valjda će na E3 biti nekih novih najava

Maloki
09-04-2014, 17:54
Ja ću na ljeto ako fakat budu tad Last of Us i GTA V portovi.
Prvo vidjet dal će ae moć napravit grade za kakvih +10€, ak ne onda njih prodat.

Windwalker
09-04-2014, 17:55
LOL, Ground Zeros je igrica od 20 minuta.

Izgubljeni_v2.0
09-04-2014, 18:13
Ground Zeros je Prologue, al dobro šašavo se prodaje po cijeni igre. Iako njega ima i na PS3, kao što će i Destiny biti. To ću sve na trojci derati. Jedino ako naletim na nešto baš da me brutalno nabrije da si moram prije uzesti, al inače nemam potrebe. Na Driveclub sam skroz zaboravio, to bi moglo rulat, a i volim trke igrati. Al imam ionako još hrpu toga na PS3 igrati, a i dosta zaostatka i na PC.

Ne kužim, kupit ćeš PS4 za dvije igre koje si već odigrao i koje imaš već za PS3?

Windwalker
09-04-2014, 18:34
Ja ću kupit kad dođu Lords of Fallen, Witcher 3 i po mogućnosti Witcher 2 port (jer vjerujem da će to prije novih ekskluziva).
Mislim, trebat će mi i novi PC (laptop) kad tad, ali za igranje će većinom biti PS4 (a taj novi PC samo za Witcher 2, ako ne dođe na PS4).

I iako me novi inFamous privlači, a i Killzone se čini ok, nisu mi još dovoljni za kupnju PS4.

Maloki
09-04-2014, 18:49
Ne kužim, kupit ćeš PS4 za dvije igre koje si već odigrao i koje imaš već za PS3?
Jesam li konzumerističko dno ili nisam?

Btw The Crew izgleda super.

W3DR4N
09-04-2014, 19:53
Nabij si The Crew u guzicu.

Deadwalker
09-04-2014, 20:14
Ekipa koja je prije radila na NFS-u, a sve potpisuje Ubisoft.

Sigurno će valjati.

W3DR4N
10-04-2014, 14:44
Ekipa koja je prije radila na NFS-u, a sve potpisuje Ubisoft.

Sigurno će valjati.

+mikrotransakcije

WIN. Yey!

Maloki
10-04-2014, 14:49
Kupit ću sve mikrotransakcije.

crnisokol
12-04-2014, 10:29
Uncharted 2: Among Thieves

+ grafika
+ lokacije
+ priča/dijalozi
+ likovi
+ glazba
+ poboljšano napucavanje
+ voice acting
+ prijelaz gameplay - cutscene
+ odličan tempo/izmjena akcijskih/platforming/puzzle dijelova i cutscena
+ level dizajn

+/- boss fightovi
+/- zagonetke

Prvo, igra izgleda prekrasno čemu uvelike pridonose spektakularne lokacije na kojima se odvijaju misije i koje su raznolikije od onih u prvom Unchartedu. Priča nije ništa posebno, no odlično je prezentirana te služi svrsi. Sam gameplay je bolji, napucavanje je poboljšano te oružja daju bolji dojam su prave puške, a ne plastične igračke. Platformiranje je ok, uglavnom služi za spektakularne scene. Voice acting je vrh, glazba isto odlična. Zagonetki ima manje i dalje su jednostavne no nešto bolje nego u prvom dijelu. Boss fightovi su većinom dobri, no onaj na vlaku mi je bio naporan.

9,5/10

slijedi inFamous 2 :cool:

mravojed20
12-04-2014, 11:38
Far Cry 3.

Počne prva misija na ogromnom prelijepom otoku, skrenem dva metra ća od imaginarne zone u kojoj se odvija misija 'uberi cvijeće i ubij dva vepra' - mission failed.

Uninstall.

Pi*** im materina poremećena ko god je to dizajnirao.

Falus
12-04-2014, 11:49
:D

Skini si Ziggys mod, možeš od početka igre ić gdje hoćeš i teža je malo. Nemaš pretrpanu mapu kao u vanilli i dosadit će ti tek nakon petnaestak sati :)

Hexfire
12-04-2014, 11:58
Bez obzira na slow start, jedan od najzabavnijih FPS-ova na PC-u zadnjih 5-6 godina.

dugi
12-04-2014, 12:01
To bi bio Rage.

Hexfire
13-04-2014, 13:34
Za ozbiljno valja? Znam da je imao dosta tehničkih problema kad je izašao pa nisam onda igrao, a kasnije zaboravio. Bio je već par puta po 5 eura na steamu. Vrijedi toliko?

dugi
13-04-2014, 13:55
Meni je bio pravo osvježenje. Nije remek djelo ali isto tako ga je šteta propusti.

Maloki
13-04-2014, 15:01
Meni igra ne radi, ful se razjebu teksture.
Probao milijun fixeva za to i nijedan nije radio.

Duke v2.0
13-04-2014, 15:40
Ja sam imao degutantne pop-upove, muljanje udaljenih tekstura i vrtilo se u 30-40 fpsa bez obzira na detalje. Drekasti engine.

Izgubljeni_v2.0
13-04-2014, 16:09
Ja sam isto imao takvih problema pa sam stavio neki fix i onda je sve normalno radilo. No u međuvremenu sam počeo nešto drugo igrati, a na to na kraju skroz zaboravio.

Završio Resistance 3 napokon. Rula. Najbolji FPS u zadnjih par godina.

crnisokol
13-04-2014, 16:37
jel zadržao regen sustav iz dvojke?

Windwalker
13-04-2014, 19:13
Ne.
Res3 nema nikakav regen. Čak niti onakav poluregen kao u jedinici. Samo healthpackovi.
I hrpa oružja odjednom, a ne samo dva.
I bolji likovi i nekakva priča, za razliku od dvojke.
I jako raznoliki leveli.
Još samo da traje barem dva sata duže.

Izgubljeni_v2.0
13-04-2014, 19:23
Dvojka je smeće, dobro aj nije baš kompletno al baš me razočarala. Trojka i jedinica miljama ispred, pogotovo trojka.

Sad malo stanke uz Gran Turismo 6 i onda na ICO i Shadow of the Colossus HD pošto sam ih preskočio na PS2.

flander
13-04-2014, 19:29

+ grafika
+ lokacije
+ priča/dijalozi
+ likovi
+ glazba
+ poboljšano napucavanje
+ voice acting
+ prijelaz gameplay - cutscene
+ odličan tempo/izmjena akcijskih/platforming/puzzle dijelova i cutscena
+ level dizajn

+/- boss fightovi
+/- zagonetke

Prvo, igra izgleda prekrasno čemu uvelike pridonose spektakularne lokacije na kojima se odvijaju misije i koje su raznolikije od onih u prvom Unchartedu. Priča nije ništa posebno, no odlično je prezentirana te služi svrsi. Sam gameplay je bolji, napucavanje je poboljšano te oružja daju bolji dojam su prave puške, a ne plastične igračke. Platformiranje je ok, uglavnom služi za spektakularne scene. Voice acting je vrh, glazba isto odlična. Zagonetki ima manje i dalje su jednostavne no nešto bolje nego u prvom dijelu. Boss fightovi su većinom dobri, no onaj na vlaku mi je bio naporan.

9,5/10

slijedi inFamous 2 :cool:

također prešal danas, doduše ovo mi je sad drugi put, vatam platinu, ostala mi je sad samo još najteža težina, to sutra krecem, danas cu još 3 trofija na very easy osvojit xD

jedinu zamjerku koju imam je ta da na vecim težinama je klasika, buffani neprijatelji i to je to, šteta, ali sve ostalo vezano uz igru je +10, ona Chloe Frazer je +11 :D

Izgubljeni_v2.0
13-04-2014, 19:30
Face it, genius. You've been played.

crnisokol
14-04-2014, 09:41
Prince of Persia ( 2008 )

Vizualno izgleda prekrasno sa cel-shaded grafikom. Priča standardno - probudilo se veliko zlo i treba ga uništiti, no zato su dijalozi između princa i Elike odlični, i napisani i voice-acting je na razini. Najveći dio igre je platformiranje i ono je izveno osrednje, previše je automatizirano. Borba je isto skroz jednostavna i lagana, te bi bilo bolje da su složili nekakav sustav gdje se povremeno boriš i s više neprijatelja, ne samo s jednim. Boss-fightovi su u biti ista stvar samo boss ima više healtha. Glazba je ok, no ništa pretjerano pamtljivo. Rado bih da naprave nastavak s poboljšanim platformingom i borbom jer su princ i Elika odlični protagonisti, no ne vjerujem da će se to desiti.

6,5/10

i da, iznenadila su me dva trofeja na kraju, za završavanje u roku 12 sati, činilo mi se da sam duže ovo igrao..i za manje od 100 spašavanja od strane Elike - tu se očito ne računaju padovi već samo combat, jer sam sigurno pao više od 100 puta - ako je tako onda je prelagan trofej jer moraš biti skroz nesposoban da pogineš u borbi toliko puta...

mislio sa Demon's Souls nakon ovog no ''zeznula'' me ekipa sa PS Store sa Ni No Kunijem :D

crnisokol
16-04-2014, 13:09
Hotline Miami

ok igra za nabacit koji level na brzinu...brzo i brutalno krvoproliće s odličnom glazbom...grafika je loša no stilski je ok pa prolazi...priča je meh no ustvari nije ni bitna u ovakvoj igri..

6,5/10

ne znam zašto svi ti gaming sajtovi pretjeruju s ocjenama indie igara..valjda ako je indie odmah u startu dobije +2

SharpDressedChevap
16-04-2014, 14:35
Najbolja igra ikad.
Muzika diže na 34/10.

Windwalker
16-04-2014, 15:24
LOL, ne.

Ali da je odličan indie, je.
Brz, adrenalinski i savršen za ubiti koji sat i nervozu.
Miljama iznad nekakvih kvazi-art lažnih indie poluproizvoda kao što su Brothers.

Baldrick
16-04-2014, 15:49
kad bi znao spanski, brothers bi ti se mnogo vise svideo

Windwalker
16-04-2014, 16:16
A kaj mogu kad ne znam. :(

Kid A
16-04-2014, 16:29
http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20130218153328/batman/images/4/44/INJ.jpg

Meh.

Dosta propustenog potencijala. Komboi su uzasni i cesto zakazu, jedan Tekken 3 od prije 100 godina je daleko osjetljiviji na komande i komboi nisu bezveze iskomplikovani. Igra ima pregrst bugova i jos cudnijih workarounda za iste (da bi ponistili random lag koji se nekad javi tokom igre trebate odabrati odredjenu mapu i proterat protivnika kroz zid, onda igra vise ne laga wtf).

Jedino je prica zanimljiva sto je bas rijetkost za fighting igru i ima pregrst toga za otkljucati, steta sto losa optimizacija i online mp u koji je skoro nemoguce upasti bas i ne pruzaju dovoljno motivacije za takvo nesto

6/10

Deadwalker
18-04-2014, 20:48
Tomb Raider

U redu je to ispalo na kraju.

Izuzev toga što je na trenutke bilo prilično velike nekonzistentnosti naracije i samog gameplaya (krhka Lara koji iz šale lomi protivnicima kičme), i nemam neke velike zamjerke. Napucavanje za akcijsku avanturu sasvim solidno, melee borba fino ubačena za malo krvave kreativnosti, platformiranje gg (iako na trenutke kamera je znala malo bježati).
QTE-ovi nisu naporni toliko, dok RPG elementi unatoč tome što se nepotrebno forsaju, ipak stvaraju dojam Larinog sve boljeg snalaženja u preživljavanju pa se tako indirektno podupire njezina marketinški previše silovana transformacija te u konačnici podiže sama imerzija.

Priča relativno zanimljiva za pratiti, iako za ovaj žanr malo previše rastegnuta s dosta praznog hoda. Karakterizacija likova je u redu, pod uvjetom da se po mapi traže oni dnevnici gdje saznaš malo više detalja s kime si točno na otoku.

Tehnički zbilja dobro obavljen posao. Odličan level dizajn poduprijet fantastičnom animacijom, jebeno pogođenom paletom boja te teksturama visoke rezolucije. Framerate tijekom cijele igre stabilan na 60 frameova. Tu i tamo sam imao nekakve manje dropove, no uzevši u obzir moju već pomalo zastarjelu grafičku, gg perfomanse za high/ultra detalje. U svakom slučaju upola bolje od onoga što je u trenutku izlaska igre bilo na konzolama.

Multiplayer ne budem igrao (sumnjam da to uopće netko igra još), tak da za ovaj SP dio mogu reći vrlo dobro utrošenih 60kn.

8

Izgubljeni_v2.0
19-04-2014, 13:18
Taj Tomb Raider zvuči kao lošija verzija Uncharteda.

Završio ICO. Trebalo mi 4h i 30min. Dosta kratko, al sasvim ok igra, osim borbe koja uopće nije trebala biti u igri. Živi užas. Valjda je nema ili je bolja u Shadow of Colossus.

Windwalker
19-04-2014, 14:44

Pa donekle i je, ali je svejedno odlična igra.

crnisokol
19-04-2014, 15:24

Završio ICO. Trebalo mi 4h i 30min. Dosta kratko, al sasvim ok igra, osim borbe koja uopće nije trebala biti u igri. Živi užas. Valjda je nema ili je bolja u Shadow of Colossus.

pa Shadow of The Colossus ti je niz boss fightova ak se dobro sjećam

Duke v2.0
19-04-2014, 15:37
Ali borba je kombinacija platforminga i puzzle igri, nema veze s Ico sustavom.

Dylan11
19-04-2014, 15:45
Mozda jest repetitivna, ali borba u ICO-u nije toliko losa. Da je nema igra bi bila znatno monotonija. Meni nije smetala.

Deadwalker
19-04-2014, 16:19

Uncharted im je sigurno bio uzor u nekim stvarima, no ima igra nekakav svoj specifičan štih.

Izgubljeni_v2.0
19-04-2014, 17:12
Mozda jest repetitivna, ali borba u ICO-u nije toliko losa. Da je nema igra bi bila znatno monotonija. Meni nije smetala.
Al tu borbe nema. Jer ono nemožeš umrijeti, i možeš zamahnut 3 puta. Samo je napor bio, u principu sam uvijek preskočio borbu tako što bi odmah trčao da Yorda ide na one stupove pa kad ih otvara onda i njih pobije/potjera ili što već.

Falus
21-04-2014, 13:28
Uncharted: Drake's Fortune

+ izgled
+ VA, produkcija, glazba
+ simpatični, iako klišejni likovi
+ dobar osjećaj oružja
+ filmski ugođaj
+ atmosfera
+ razgovori i komentari likova tokom gameplaya dosta pridonose uvjerljivosti svega
+ chapteri sa spaniardima

- na momente naporno i nepotrebno teško
- platforming je često nespretan
- fali još malo raznolikosti lokacija
- zadnji chapter

Sve u svemu zadovoljan. Koliko čitam dvojka je poboljšanje u svakom aspektu pa sam nahajpan.

Izgubljeni_v2.0
21-04-2014, 13:51
Ja bih prije rekao da si ti nespretan pošto ti je ovo već druga igra kojoj navediš platformiranje kao minus, a zapravo je odlično i fluidno izvedeno u toj igri. Previše te razmazio automatizirani Assassin's Creed.

flander
21-04-2014, 13:55
jedino cemu zamjeram prvom Unchartedu je to što je pola igre u šumi

Unch3 mi je najbolji po pitanju lokacija, ona pustinja je vrh vrhova + level sa avionom <3

Izgubljeni_v2.0
21-04-2014, 13:59
Uncharted 2 i scena s zgradom, te Uncharted 3 i scena s brodom. Rulež.

Windwalker
21-04-2014, 14:00
Groblje brodova mi je najbolja lokacija u Uncharted igrama.

Falus
21-04-2014, 14:12
Ja bih prije rekao da si ti nespretan pošto ti je ovo već druga igra kojoj navediš platformiranje kao minus, a zapravo je odlično i fluidno izvedeno u toj igri. Previše te razmazio automatizirani Assassin's Creed.

Vjerojatno je i do toga, ali par puta se kamera nespretno namjestila i Drake bi skočio pola metra u desno, ili ti ga u provaliju.

I molim lijepo, Ass Creed ima najnespretniji platforming kojeg se sjećam. Nema ništa između tu, ili je full desno, ili full lijevo i nikad nije točno kako bi ti htio.

Izgubljeni_v2.0
21-04-2014, 14:17
Da, ali na Creedu lijepo ostaviš knjigu na gamepadu i igra se igra sama.

Falus
21-04-2014, 14:39
Tako nešto. Inače, odustao sam od pohoda na prolaz svih Creed igara. Dvojka slovi za kao najbolji naslov i ogroman skok s obzirom na jedinicu. I istina, tamo 2009. sam to pušio samo tako. Ali brate mili to je najsterilnija igra ikad. Ne znam što točno, nešto u grafici, kontrolama, zvuku, ali nešto ima tu što odbija čovjeka nenormalno.

Daleko najbolji dio igre je početak, ona ulična šora, trka s bratom, odlazak kod ženske na sleepover, pomaganje ocu... ali nakon toga se vidi da je to Ubi i AC igra i sve ode u kurac.

Deadwalker
21-04-2014, 14:55
Zadnje što je valjalo od Ubisofta bio je Chaos Theory.

crnisokol
21-04-2014, 15:05
Rayman :)

flander
21-04-2014, 16:08

kojeg sam povodom gledanja 24 zadnjih par dana instalirao i krenuo danas igrat :D

W3DR4N
21-04-2014, 17:48

Čak je i novi Splinter bolji.

Deadwalker
21-04-2014, 18:00
Normalno da ti ne valja kada ti je bio pretežak.

W3DR4N
21-04-2014, 18:04
Bio je zanimljiv ko čitanje tvojih postova.

Windwalker
21-04-2014, 18:08
Kad ćete se oženit vas dva?

Izgubljeni_v2.0
21-04-2014, 19:32
Prvi SC i Chaos Theory su žešći ruleži. Samo svi ostali su smeća.

Windwalker
21-04-2014, 20:15
Prvi mi je nekad davno bio dobar, a drugi na jednakoj razini (+ level u vlaku koji mi je nešto najbolje u te dve igre).
Tak da ne znam kak je drugi smeće u odnosu na prvi.
Treći nisam igrao, a četvrti do pola.
Danas više ne bi mogao trpiti te igre.

Još postoji neki stealth koji mi je dobar (npr. u The Last of Us i Batmanima), ali sa full stealth igrom bi izludio.

Deadwalker
21-04-2014, 20:26
Bio je zanimljiv ko čitanje tvojih postova.

Nekada si bio maštovit u tom spuštanju.
Konzola te intelektualno osakatila.

flander
21-04-2014, 20:54
Još postoji neki stealth koji mi je dobar (npr. u The Last of Us i Batmanima), ali sa full stealth igrom bi izludio.

uštedit cu vedranu vremena i tipkanja...

"full stealth igre su ti teške pa ih zato ne igraš"

:P

Windwalker
22-04-2014, 00:29
Pa ne igra ih ni on.

W3DR4N
22-04-2014, 05:13
Igram Thief. :(

Deadwalker
22-04-2014, 07:43
Javi kad bude platina.

Falus
25-04-2014, 15:16

+ izgled
+ lokacije
+ gameplay
+ šarm
+ prezentacija
+ VA, zvuk, glazba
+ poliranost
+ savršen pacing
+ mnoštvo nezaboravnih dijelova
+ humor
+ dužina
+ težina
+ milijun malih detalja

- zadnji boss fight - BTJ skoro sam odustao od igre. Mrzim bossove u ovom tipu igara, onaj u jedinici je mila majka za ovo
- malko nezanimljive zagonetke, ali vjerujem da bi bila igra overwhelming da ne razbiju tempo malo

Bolja od jedinice u apsolutno svakom pogledu i nekako ne vjerujem da će trojka ovo nadmašiti. Može bit jedino jednako dobra.

flander
25-04-2014, 15:57
zadnji boss je dosta lagan, ako ga skužiš, samo se staneš pored jednog onog plavog dreka i čekaš da se respama, a za to vrijeme trčiš oko Lazareviča, i to ti je u suštini to

crnisokol
25-04-2014, 16:05
evo danas završio Rainbow Six: Vegas 2 koji sam započeo pred par mjeseci, onda stao na predzadnjoj misiji, a i preselio sam se na PS3 u zadnje vrijeme...

slabiji od prvog Vegasa, a ni on nije bio nešto previše dobar...predzadnja misija je užasno naporna i teška, cijelu igru imaš dvojicu likova sa sobom i daješ im neke osnovne zapovijedi, no u toj te pošalju samog...to samo po sebi ni nije loše da ne pogineš od 3-4 metka, neprijatelja ima cijela hrpa, svugdje su eksplozivne bačve, a i samo ciljanje je nekako trzavo (optionsi ništa ne pomažu)...i da, ovo zapravo i nije Rainbow Six već skroz arkadni shooter s pojednostavljenim SWAT stilom zapovijedanja...priča je naravno bezveze, zvuk/glazba osrednji, grafika ok, AI ponekad pokazuje popriličnu inteligenciju, a ponekad je skroz blesav...

5/10

Maloki
25-04-2014, 16:08
Meni je trojka najbolja.

Maloki
25-04-2014, 16:15
Mislim na Uncharted.

Falus
25-04-2014, 20:47
zadnji boss je dosta lagan, ako ga skužiš, samo se staneš pored jednog onog plavog dreka i čekaš da se respama, a za to vrijeme trčiš oko Lazareviča, i to ti je u suštini to

Znao sam ja od početka što treba raditi, nego je naporno. Em je brži, em počne kasnije bacat po jebenih 4-5 granata odjednom, koji je to kurac. I naravno da će te pogodit koja, pa zatrese cijeli ekran pa se malo zblesim i gg. Napeto jest, ali naporno. Ovo jednostavno nije tip igre za imat tako napornog bossa. I jadni ljudi koji su ovo igrali na crushing, slabo mi dođe kad pomislim :)

@Maloki

Jebeno, nekako sam dojma da je većini interneta drugi najbolji.

Windwalker
25-04-2014, 20:56
I meni je treći najbolji.

flander
25-04-2014, 21:17
Znao sam ja od početka što treba raditi, nego je naporno. Em je brži, em počne kasnije bacat po jebenih 4-5 granata odjednom, koji je to kurac. I naravno da će te pogodit koja, pa zatrese cijeli ekran pa se malo zblesim i gg. Napeto jest, ali naporno. Ovo jednostavno nije tip igre za imat tako napornog bossa. I jadni ljudi koji su ovo igrali na crushing, slabo mi dođe kad pomislim :)

pa prešal sam na crushing i trebalo mi 5 minuta

evo ovako

https://www.youtube.com/watch?v=o3HEJoNnBaI

:D :D

Falus
26-04-2014, 00:03
Jebiga, nisam znao da ne puca kad si mu na pola metra :) A i pogledaj ti svejedno koliko to traje i kako je naporno.

Izgubljeni_v2.0
26-04-2014, 04:52
To je bilo onako ok. Ništa posebno naporno ni teško, al tebi su preteška platformiranja, pa ono. I da trojka je najbolja, al čisto sumnjam da će tebi biti, pošto nećeš niti vidjeti razliku između drugog i trećeg. Samo ćeš reći da ti je pucanje naporno zato jer ima nešto veći recoil pa je nešto malo teže nego u dvojci.

Falus
26-04-2014, 07:46

Pucanje je očajno po default postavkama jer se nišan vuče kao crkotina, ali kad se stavi alternative mode on onda je normalno. Čak malo bolje nego u dvojci, nekako je još bolji grip oružja.

W3DR4N
26-04-2014, 08:58
Nitko valjda nikad ikad nije promijenio nijednu postavku u igri. Osim tebe.

Falus
26-04-2014, 09:38

Ne bi se čudio. Ali baš je bio prespor i sakat, moralo se nešto poduzeti.

Windwalker
26-04-2014, 12:18
Pa ja obično uključim subtitlese ili malo promjenim opcije zvuka.
A pogotovo neke retardiranosti kao u Batman AC gdje stave da je glide po defaultu invertan.
Pa tko je tu lud.

crnisokol
26-04-2014, 12:26
meni jasno zašto u pola igara po defaultu stavljaju te invertne kontrole

Falus
26-04-2014, 12:28
Ja sam se tu u roku odmah navikao na invertan glide, baš mi je prirodno bilo.

Windwalker
26-04-2014, 12:43
Ništa invertano nije prirodno. Ništa.

To samo japanci mogu sve invertano, gdje je u Ninja Gaidenu svaki okret kamere po defaultu invertan.

Baldrick
26-04-2014, 13:01
Ja sam se tu u roku odmah navikao na invertan glide, baš mi je prirodno bilo.
brzo se naviknes, ali zasto bi uopste morao da se navikavas?

Vedro
26-04-2014, 13:07
brzo se naviknes, ali zasto bi uopste morao da se navikavas?
Zato jer je to ljudski i prirodno. Nema ti tu previše filozofije.

crnisokol
26-04-2014, 13:26
baš je prirodno ako ja idem gljivom ili strelicom nalijevo da mi se lik/kamera okrene desno

i da, osvojio prvu platinu, jeej :D

Vedro
26-04-2014, 13:36
baš je prirodno ako ja idem gljivom ili strelicom nalijevo da mi se lik/kamera okrene desno

Ne, nego on misli da ako sada izađe na travnjak da može igrat ko Messi.

Windwalker
26-04-2014, 13:41

Bilo ti je i vrijeme.

Izgubljeni_v2.0
26-04-2014, 18:16
Gran Turismo 6

Platina. Najgora najbolja vožnja.

W3DR4N
26-04-2014, 21:41

Naravno da je. Razmisli malo. Neobično je, ali ispravno.

Baldrick
27-04-2014, 10:55
Ne, nego on misli da ako sada izađe na travnjak da može igrat ko Messi.
ako mislis na mene, ne razumem o cemu pricas. ja mislim da si prirodno vec naviknut na neinvertne komande, tako da ne vidim razlog zasto bi se navikavao na invertne