PDA

Pogledaj cijelu verziju : Total War: Shogun 2 + Fall of the Samurai

Stranica : 1 [2] 3 4

Durin
10-12-2010, 21:44
Na youtubeu je procurio (i stoga se tu ne smije objaviti) vrhunski teaser od Shoguna. Rekao bih da je toliko dobar da bih ga mogao svrstati u rang Blizzardovih.

GDra
10-12-2010, 22:57
Upravo vidio.
:shock:
Odličan teaser, nevjerojatno dobro.

Duke of Earl
11-12-2010, 15:35
Jebem ti sve, kako nevjerojatno dobro izgleda.

Praetorian
12-12-2010, 11:20
Ja Shogun 2 kupujem nakon što kupim novi PC želim uživat u igri bez prokletog laga.

W3DR4N
12-12-2010, 11:44
Igra na svakom novom screenshotu ima sve lošiju i lošiju grafiku. Trenutno je na razini Rome-a. :rotfl:

Praetorian
12-12-2010, 11:50
Meni izgleda loše po snijegu, jendako kao i ETW i NTW, dok recimo bitke kad nema snijega izgledaju predobro.

Ni mene Shogun II ne impresionira grafički, NTW mi bolje izgleda. Al briga ma za grafiku sam da sve drugo bude dobro, dok ja kupim PC već će doć patcheva i dobrih modova pa će i Shogun II bit dobar.

Deadwalker
12-12-2010, 12:02
Igra na svakom novom screenshotu ima sve lošiju i lošiju grafiku. Trenutno je na razini Rome-a. :rotfl:

lupit cu te tavom. Igra ce po tehnickom aspektu biti daleko iznad prijasnjih naslova. Mape ce moci sadržavati odjednom oko 50 000 jedinica (trebat ce za ovo uzasno jak procesor), a sa graficke strane biti ce to jedna od najljepših igara iduce godine.

Praetorian
12-12-2010, 12:08
I procesor i rami i graička i veliki monitor ja se polako pripremam, samo da mi mačak ne pronađe zalihu s novcima.

bezimeni
12-12-2010, 12:11

Ali i dalje izgleda bolje od 2D drveća i kartonske publike u GT5 :rotfl: .

Deadwalker
12-12-2010, 12:17
Joj bezimeni, vec sam reko ranije da je Weky kao nasa Jaca. Tvrdi nesto, iako svi pokazatelji govore nest suprotno :)

keko
12-12-2010, 19:39
Ne mogu vjerovati da vi o grafici pričate... :( Ko da ćeš pratiti grafiku kad budeš donosio odluke u kojem smjeru se širiti, kako unapređivati gradove,koliko vojske imati, koga pitati za savez itd..

EDIT: Evo, sad uspio i trailer pogledati, nekako mi se sporo loadao. Stvarno dobar trailer, jedino me jedan detalj bode u oko. Kad samuraj ubije svog protivnika u duelu, koji je očito već prije dogovoren, nisam očekivao da će ga skinuti strelicama, mislim, slaže li se to sa samurajskim kodeksom časti?

Arbiter of Change
12-12-2010, 19:44
Dobar trailer, posebno jer nisu stavili neku bombastičnu glazbu za borbu. Zen, jel'te. :)

Praetorian
12-12-2010, 19:54
I igra godine je Shogun II. PREODLIČNO svrših upravo.

Tsaя
12-12-2010, 21:31
Ne mogu vjerovati da vi o grafici pričate... :( Ko da ćeš pratiti grafiku kad budeš donosio odluke u kojem smjeru se širiti, kako unapređivati gradove,koliko vojske imati, koga pitati za savez itd..

EDIT: Evo, sad uspio i trailer pogledati, nekako mi se sporo loadao. Stvarno dobar trailer, jedino me jedan detalj bode u oko. Kad samuraj ubije svog protivnika u duelu, koji je očito već prije dogovoren, nisam očekivao da će ga skinuti strelicama, mislim, slaže li se to sa samurajskim kodeksom časti?

Kaj nevdiš da se to desilo pred dvorcem neprijatelja. Ovi se spremaju napasti, i ja bi ga rokno.
Grafika je super, nema šta.

keko
12-12-2010, 21:35
Pa normalno kad imaš zapadnjački način razmišljanja i ne bi mi bilo čudno da tako nešto vidim na traileru za Medieval, ali kod Shoguna mi je to već malo čudno.

Tsaя
13-12-2010, 08:43
Neznam gotovo ništa o japanu i njihovim tradicijama, pa mi je sve to čudno, dosta se razlikuje od zapada.

Dal to nešto znači, taj duel.
Dal bi ovi sad trebali njema prepustiti grad bez borbe pošto su izgubili vođu ili bi im to trebao biti poticaj za još žešću borbu (možda bi se i narod pridružio)?

Praetorian
13-12-2010, 10:51
Nemam ni ja pojma o njihovoj tradiciji, pa će mi biti malo i glupo igrat, neću se moć vezat za nijednu naciju.

Al svejedno igra se kupuje.

Deadwalker
13-12-2010, 10:56
Onda je ova igra dobra prilika da dobijte malo uvid u istočnjačku kulturu. Mene bas veseli ta promjena od siljenja americkog patriotizma u Empire TW-u.

Praetorian
13-12-2010, 10:57
Prije engleskog nego američkog.

Tsaя
13-12-2010, 12:18
Da, meni je isto super, što dolaze promjene u kulturi.. treba se malo odmorit od Europe i te zapadnjačke kulture.

Duke of Earl
13-12-2010, 17:16
Vama dvojici preporučam knjigu Japan (http://www.profil.hr/knjiga/japan/7185/)Sod Vladimira Devidea, najvećeg Japanologa u rvata, imate to za posudit u većini knjižnica, na relativno malom broju stranica, sve je vrhunski sažeto i objašnjeno uz puno lijepih slika, od kulture, umjetnosti, religije, odnosa prema životu, ratovanju i svemu što bi trebali znat o starom Japanu, i nešto malo o modernom.

Tsaя
13-12-2010, 17:57
E fino, mogo bi to prek praznika malo prelistat.
Tnx Duke of Earl. :)

Duke of Earl
13-12-2010, 18:33
E fino, mogo bi to prek praznika malo prelistat.
Tnx Duke of Earl. :)
Ništa, samo ti to prolistaj, neće ti bit žao :) Ako ti se slučajno svidi, za malo naprednije čitanje preporučam Zen i Samuraji (http://kultura-recenzije.hr/recenzija.php?recid=18&aid=1), napisanu od strane japanskog velikana Daisetz Teitara Suzukija, Bushido - kodeks samuraja (http://kultura-recenzije.hr/recenzija.php?recid=14&aid=1)Sod Inazo Nitobea i Knjiga Pet Prstenova (http://kultura-recenzije.hr/recenzija.php?recid=15&aid=1)Spoznatog samuraja 16. stoljeća, Miyamota Musashija. Te tri knjige su me duboko uvjerile da su samuraji bili najveći ratnici koji su ikada hodali zemljom.

Forengner
13-12-2010, 18:40
samuraji bili najveći ratnici koji su ikada hodali zemljom.S :) .
Oh well.

Tsaя
13-12-2010, 19:15
samuraji bili najveći ratnici koji su ikada hodali zemljom.S :) .
Oh well.

Baš sam znao da ćeš se javit na ovo. :)

Praetorian
13-12-2010, 19:44
Te tri knjige su me duboko uvjerile da su samuraji bili najveći ratnici koji su ikada hodali zemljom

:nonono:

Hvala na knjigama Duke of Earl.

Tsaя
13-12-2010, 20:52
Da ti priznam, nevolim baš čitat knjige, to mi je strašno dosadno, al tu prvu koji si naveo ću prelistat, da bar neke osnove pohvatam.

Tsaя
16-12-2010, 11:09
Clan feature #1: Chosokabe (http://blogs.sega.com/totalwar/2010/12/15/clan-feature-1-chosokabe/)

The Fury
16-12-2010, 11:41
http://blogs.sega.com/totalwar/files/2010/12/chosokabe.png

<3

Jedva čekam da izađe igra.

Anelson
16-12-2010, 17:01
Samo se nadam da igra nece biti hardversko zahtjevnija od Empire iako sam cuo da ce biti.

[quote="Tsaя":1glpt93i]Ako ti se slučajno svidi, za malo naprednije čitanje preporučam Zen i Samuraji (http://kultura-recenzije.hr/recenzija.php?recid=18&aid=1), napisanu od strane japanskog velikana Daisetz Teitara Suzukija, Bushido - kodeks samuraja (http://kultura-recenzije.hr/recenzija.php?recid=14&aid=1)Sod Inazo Nitobea i Knjiga Pet Prstenova (http://kultura-recenzije.hr/recenzija.php?recid=15&aid=1)Spoznatog samuraja 16. stoljeća, Miyamota Musashija. Te tri knjige su me duboko uvjerile da su samuraji bili najveći ratnici koji su ikada hodali zemljom.[/quote:1glpt93i]
Vise bih rekao da su samuraji medju 10 najboljima u povijesti. Hvala za ove knjige, bas sam trazio.

Tsaя
16-12-2010, 22:13
Total War - Shogun 2 - Battle Report #2 (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CItSb0SVZOw)

Xero
16-12-2010, 22:47
Ja ovo igram na easy :(

McPingvin_v2.0
16-12-2010, 23:53

lupit cu te tavom.
Provajdam ti tavu.

Tsaя
17-12-2010, 08:50
Koji debili, stvarno loše igraju, ja da sam na njihovom mjestu, nebi se tako brukao i stavio taj video na internet.
Frajer baš bezveze slaže te jedinice, šalje generala prvog... strašno. :(

Tvrđava lijepo izgleda i taj snijeg. Nadam se da će biti moguće napraviti još veću tvrđavu, tak da se neće moć penjat rukama po kamenju nego će im trebati neke lojtre.

Tsaя
17-12-2010, 09:06
Total War: SHOGUN 2™ – Collector's Edition Revealed
LONDON (16 December, 2010) – SEGA Europe Ltd. today announced that the next iteration of the critically acclaimed Total War™ series, Total War: SHOGUN 2™ will be available in 3 different

Total War: SHOGUN 2 - Standard Edition.
The core SHOGUN 2 experience.

Total War: SHOGUN 2 – Limited Edition.
Includes a unique playable faction: The Hattori Clan, an additional historical battle scenario ‘Nagashino’, a complete set of armour for your online avatar and a starting bank of XP for you to spend on your online character.

Total War: SHOGUN 2 – Collector’s Edition.
A beautiful replica bamboo box containing a Shogun 2 art book and a detailed figurine of Takeda Shingen, one of Japan’s greatest Generals. All of this as well as the Limited Edition content.

Total War: SHOGUN 2 pushes forward the hugely successful Total War series by perfecting the features from previous games such as full 3D land and naval battles and a detailed campaign map, whilst adding an exciting new multiplayer experience. Total War: SHOGUN 2 releases in March 2011.

The Fury
17-12-2010, 11:23
Kako lik loše igraju, it makes me sad :(

Nadam se da će idući video biti bolji.

Praetorian
17-12-2010, 12:39
Jadan video, grafika je šugava i dalje po snijegu, ljudi se penju golim rukama po zidovima, vdim da kad zumiraju da i njima igra laga WTF, a igra izlazi za 90 dana, mislim da će biti fail. Napoleon izgleda puno bolje.

Tsaя
17-12-2010, 13:26
Želim vidit neki campaign map video.

Zgleda da su se fakat pentrali po zidu bez lojtri.
http://www.twcenter.net/forums/attachment.php?attachmentid=126339&d=1291852400

Praetorian
17-12-2010, 14:59
Onda su bili jako jaki kad su se mogli verat rukama.

Forengner
17-12-2010, 15:17
Najverovatnije su koristili nekakve kuke ili kaginawa opremu,sam oklop Samuraja je bio veoma tezak,a kamene povrsine najcesce uglacane (do te mere da nema vecih pukotina,udubljenja,neravnina)

Praetorian
17-12-2010, 15:40
Možda su zakvačili i nekakav štrik, jer golim rukama se nemože.

Jel znaš možda jel su samuraji prolazili sličnu obuku kao i ninđe, možda se zato mogu penjat.

Forengner
17-12-2010, 15:52
Obuka jednog samuraja je pocinjala veoma rano,najcesce u kurgu porodice,otac,ukoliko je i sam ratnik,poducava mladog samuraja,kasnije bi mladi samuraj dobijao sve vise ucitelja,najvise su trenirali macevanje,koriscenje luka,borilacke vestina,a bogami,dosta su i citali,oni bogatiji su bili solidno obrazovani.Samuraji iz najbogatijih porodica bi isli u specijalne akademije gde bi ucili razne vestine,od jahanja sve do lova.Samuraji su pored rukovanja katanom,bili vesti u streljastvu.Trening samuraja i nindzi ima par dodrnih crta,ali glavna razlika je metoda borbe i sam mentalitet ovih vrsta boraca.
Ninja-specijalac,covek koji preferira spijunazu i prikrivenost,najcesce placenik,specijalizovan u odstranjivanju licnosti,pravi placeni ubica.
Samuraj-Ratnik koji je koliko toliko pratio kodeks casti,najcesce bi se borio u fer borbi,oci u oci,nosio je tezak oklop,bio je znatno sporiji od ninje.

Tsaя
20-12-2010, 17:06
Shogun 2: Environments Q&A

I don’t know about you, but one of the things I’ve always loved about the Total War series (if I do say so myself) is flying around and looking at all of the little details on the battlefield. Persistant bodies, buildings, scenery, etc. In Total War: Shogun 2, we’re able to push around more polygons than ever, which means even more beautiful environments. Combine that with the foxiness of Japan’s stunning scenery and you’ve got yourself a winning formula.

There’s a whole host of people to thank for that, including our very own Pawel Wojs, who brings us today’s featured blog on the environments of Total War.

Please could you introduce yourself and tell us about your role on the Total War team?

Hi, I’m Pawel Wojs, and I am a battle art lead. I’m responsible for Total War: Shogun 2’s natural environments, battlefield artillery and ships.

What sets the location of Shogun 2 apart from previous titles in the Total War series?

Japan is very artistically and culturally iconic. The location is allot more focused than previous more recent titles, since we are only dealing with the islands of Japan as opposed to all of Europe or a large section of the world.

What research was carried out to ensure the terrain in Shogun 2 is accurately representative of the terrain in feudal Japan?

We collected vast amounts of research material, from present day photographs and maps, to the earliest photos from the turn of the century. In addition Wood block prints and other artworks from the period.

How do the different types of terrain affect your soldiers on the battlefield?

There are a lot of different features that will affect the gameplay, from height advantages on hills and cliffs to different surface types such as sand effecting movement speed. Dense forest will conceal troop movement, islands will channel ships in naval combat.

There are a lot of cool new weather effects in Shogun 2. Are they purely aesthetic or do they also have an effect on gameplay?

Yes, as well as adding to the overall atmosphere the different weather effects will have an impact on a number of gameplay elements such as fire ring rates, morale, fatigue and accuracy.

And we’ve got a massively improved particle effects system in Shogun 2, is that right?

We sure do, I will let our Lead Effects artist Howard Rayner talk a little about that:

HR: Yeah, we’ve spent quite a bit of time refining the particle systems for Shogun 2. The graphics team have optimised the system to allow us to have more effects and we have fully utilised the quarter sized particle rendering to allow us more onscreen effects without increasing the overdraw costs. Also the more time the artists have with the tools the better the results! Although not particle related we have also made better use of pixel shaders to achieve surface effects which go hand in hand with the particles and help sell the look we are going for.

How do the seasons play a part in Shogun 2?

With every turn on the campaign map the season changes. This allows us to really push the iconic image of Japan, from pink cherry blossom in the spring to the red maples in the autumn, as well as provide a lot of visual diversity from one battle to another.

Presumably, given that Shogun 2 is set in 16th Century Japan, we’ll see a marked difference to the overall appearance of battlefield visual elements like the overall terrain and vegetation– to what extent do these details enhance the overall experience of Shogun 2?

With Shogun we’ve really wanted to push the visuals to a new level especially with the battlefields, trying to capture the elegance and beauty of the Japanese landscape together with its extreme volcanic nature.

To start with, we made the decision not to use Speed Tree in Shogun 2, a bespoke tree system enabled us to have complete control over our vegetation. So one of our talented artists, Michal Gutowski spent a year dedicated to the vegetation, modelling every one of our 80+ trees from scratch. The result being the most realistic forests ever before seen in a Total War game. Additionally to the new tree system, we have improved the grass system giving us a much greater variety of ground cover than in the previous titles.

Improved terrain normal mapping, greater usage of pixel shaders, an advanced tile system using natural erosion data all mean the battles feel more natural and epic.

With all of these fantastic improvements being implemented, does that mean that players will need a massively higher-spec machine in order to enjoy them?

As with all Total War games, we cater for a very wide range of system specifications. To get the most out of the visuals you will need a decent rig, but those with older lower spec machines will still be able to enjoy the game.

Finally, what’s your favourite thing in Total War: Shogun 2?

AI has really come into its own with Shogun 2, so I’ll have to say that’s one of my favourite aspects, the siege battles in particular are a lot of fun. Oh, and the animals…

CL: Pawel does love those animals…!

Thanks for your time, guys!

Tsaя
02-01-2011, 14:46
Mg9wDNzy6M0

wy_r3k84ZKA&feature=related

Mtac6p6AGJQ

W4ieXKRLg1k&feature=sub

Praetorian
02-01-2011, 15:09
Vidio sam to prije par dana, neznam nisam impresioniran. Nakon najboljeg TW-a (Napoleon TW) ovo me uopće nije oduŠEVILO. I ovo je prvi TW kojeg mogu dočekat, što se mene tiče mogu ga i odgodit.

Kill Frenzy
02-01-2011, 15:38
Campaign mapa je užasno premala. I u napoleonu je mala a ovo sada je mikro mapa.:(

Tsaя
02-01-2011, 16:50
Neznam kako će to sve na kraju ispast. I mene pomalo odbija. :(

Deadwalker
02-01-2011, 16:59
Campaign mapa je užasno premala. I u napoleonu je mala a ovo sada je mikro mapa.:(

Sumnjam da je to cijela mapa jer i u Napoleonu i u Empireu pojedine kampanje su sadržavale samo dio taktičke mape.
I opet svi pametujete na temelju par sreenova ili videa.

Kill Frenzy
02-01-2011, 17:01
I sami su rekli da će mapa biti japan i nešto malo sastrane...

bezimeni
02-01-2011, 17:02
Strateška mapa izgleda fenomenalno , jedinice , trava , drveće ...sve je super detaljno .

Xero
02-01-2011, 17:03
Japan je prilično velika zemlja.

Deadwalker
02-01-2011, 17:04
Strateška mapa izgleda fenomenalno , jedinice , trava , drveće ...sve je super detaljno .

Slažem se, Shogun 2 će općenito biti jedna od najljepših grafika iduće godine.

Kill Frenzy
02-01-2011, 17:06
Ma daj,kenjaš??
Japan u igri će biti velik onoliko koliko ga oni naprave .
Neznam jel ovo mapa grand kampanje ali ako je mapa je mala

bezimeni
02-01-2011, 17:07
Meni nakon Rima TW nikako nije legao ...sada konačno dolazi nešto zanimljivo .Izgleda savršeno , nadam se i zanimljivoj kampanji .

Tsaя
02-01-2011, 18:57
Ma ima mapa 60-ak regija, to je kao NTW ili malčice više. To je čak dovoljno, ako sve ostalo bude kako treba. Grafika je super.

Praetorian
02-01-2011, 19:34
Ali zašto koriste opet ebeni Warscape engine, zašto nisu par godina radili Shogun II na novom enginu. Taj Warscape engine ima loše teksture, patfiding nikakav, pad frameratea u bezveznim situacijama...
Šta će sad najavit Total War Rome 2 krajem 2011, kud to sve vodi?

Tsaя
02-01-2011, 20:50
Glupo je da svake godine prave novi TW, neka si barem uzmu dvije godine i naprave ispoliranu i dobru igru.
Bit će velikih sranja budu li svake godine izdvavali novi TW.

hrčak
02-01-2011, 21:23
Neće biti sranja jer se svaka igra koja kolko tolko valja izdaje ponovno svake godine, a tko uopće kaže da u godini dana nemogu napraviti igru bolju nego da ju rade godinama. Kvragu, dam se kladit da bi igra bolje ispala da ju rade godinu dana nego 3-4 godine, bezvezni hype nakon kojeg bi dobili odličnu igru al se nekome nebi svidjela jer nije onakva kakvu su je zamislili. Ako ju već sada smatrate lošom zbog toga što je tako brzo izašla slobodno ju ne odigrajte ali nemojte onda drugima govorit kakvo je smeće bez da znate šta, kako, zašto, gdje, kada.

Deadwalker
02-01-2011, 22:03
Glupo je da svake godine prave novi TW, neka si barem uzmu dvije godine i naprave ispoliranu i dobru igru.
Bit će velikih sranja budu li svake godine izdvavali novi TW.

a ti si veoma upućen u produkciju modernih igara i taj zaključak se temelji na argumentiranim činjenicama :thumbs2:

Tsaя
04-01-2011, 17:08
http://img403.imageshack.us/img403/6269/mon256.png

Clan feature #2: Date (http://blogs.sega.com/totalwar/2011/01/04/clan-feature-2-date/)

Durin
05-01-2011, 22:12
Čak postoji i grandmaster edition igre. Uz nju se dobije šah.

http://www.ebgames.com.au/pc-152754-Sho ... Edition-PC (http://www.ebgames.com.au/pc-152754-Shogun-II-Total-War-Grand-Master-Edition-PC)

Praetorian
06-01-2011, 21:52
Evo i zahtjevi, konačno smo dobili prave zahtjeve a ne pogrešne kao za ETW i NTW hvala CA.

Minimum Specs (Required for playing Total War: Shogun 2):

* 2 GHz Intel Dual Core processor / 2.6 GHz Intel Single Core processor , or AMD equivalent (with SSE2)
* 1GB RAM (XP), 2GB RAM (Vista / Windows7)
* 256 MB DirectX 9.0c compatible graphics card (shader model 3)
* 1024×768 minimum screen resolution
* 20GB free hard disk space

Recommended Specs (Recommended for optimum game play of Total War: Shogun 2):

* 2nd Generation Intel® Core™i5 processor (or greater), or AMD equivalent
* 2GB RAM (XP), 4GB RAM (Vista / Windows7)
* AMD Radeon HD 5000 and 6000 series graphics cards or equivalent DirectX 11 compatible graphics card
* 1280×1024 minimum screen resolution

bezimeni
06-01-2011, 22:10
Treba zvijer od stroja .Ali optimista sam .

hrčak
06-01-2011, 22:12
Jedino nemam DirectX 11 grafu, ići će na medium, možda i na high.

Tsaя
07-01-2011, 14:31
Prihvatljivi zahtjevi.
Nadam se da će unest dx11 u igru.

Praetorian
07-01-2011, 15:00
Hoće potvrđeno je.

Tsaя
07-01-2011, 16:18
Ooo super, bit će to prelijepi TW.

Creative Assembly, the developer behind Total War: Shogun 2 announced in the upcoming hard copy issue of PC Games Hardware that Direct X 11 will be incorporated into Shogun 2. Scheduled for release on March 2011, Shogun 2 is widely anticipated by many Total War and war games fans. Direct X 11 incorporation puts the game on par with current video display technology in its genre.

According to the February 2011 issue of Pc Games Hardware, Direct X 11 support wasn’t a simple matter of adding it to the engine. The game engine had to be rewritten to accommodate Direct X 11 and fully unleash its full range of features and capacities. Among the Dirext X 11 features that were fully utilized by the Shogun 2 engine are longer shader routines and using tessellation. This results in smoother CPU function allowing it to give more firepower to other rendering tasks.

This speeds up rendering and makes action more fluid resulting in crisper, sharper, and smoother images. Night warfare has also been taken to another level by the Direct X 11 engine rewrite because this allows for a deferred lighting pipeline thereby making night fights much more realistic than ever before.

The Total War series has won several awards for taking war games up several levels in realism, mobility, control, and overall gameplay quality. Creative Assembly’s commitment to giving war games players even more realistic experiences doesn’t appear to be flagging and this no doubt expensive and arduous game engine conversion is a sure sign that Total War will probably dominate the war games genre quality and user loyalty charts for some time.

Tsaя
13-01-2011, 09:57
sOEd_do4ikY&feature=player_embedded

Oduševljen sam, jedva čekam igru.
Grafika je prelijepa!
Možemo kombinirati ona dva smijera tehnologije!
Kasnije s mača prelazimo na puške!
Možemo razvijati generale i agente!
Predobro !!!

http://s13.directupload.net/images/user/110103/95z4sm8u.jpg

Praetorian
14-01-2011, 11:31
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA(Čitaj od veselja ne mogu doći sebi)

Deadwalker
14-01-2011, 11:40
CA uvijek nadmaši samog sebe :)

Forengner
14-01-2011, 11:51
Pitam se hoce li ovo zauzeti poziciju najboljeg TW-a do sada. :)

Anelson
14-01-2011, 12:57
Eto, nisam imao sumnje da ce ispasti samo tak-tak. :) Ovo mi je jucer uljepsao dan :boohoo:

Tsaя
14-01-2011, 17:49
Mislim da će igra biti jako zahtjevna igra budemo li koristili dx11. Pa još 20k jedinica na polju. A lijepo bi to izgledalo.

Forengner
14-01-2011, 17:54
Ne znam za vas,ali ja nijedan TW posle R:TW-a nisam mogao da teram na high.(Mogao je M:TW ali je isao vraski sporo) Tako da ne verujem da cu se uopste truditi da pokrenem ovo :)

Tsaя
14-01-2011, 19:23
Meni NTW ide na max., prije je nešt štekalo al sad više ne. Problem je u tome što im igre koriste jednu jezgru. Ja imam CPU od 4 jezgre igra mi koristi jednu, to je glupo, nadam se da će to popravit.
Grafika je predivna, campaign mapa je baš slikovito napravljena, jako mi se sviđa.

Praetorian
14-01-2011, 19:29
Ja ni RTW ni M2TW ne mogu igrat bez laga, dok sam od NTW-a i ETW-a odustao zbog velikog laga dok ne kupim novi komp. Tako da Shogun II neću ni igrat ove godine(

Anelson
14-01-2011, 21:37
M2TW mi radi glatko, sve na max., Empire igrao na high i vjerujem da mi comp moze izdrzati i ovaj nadolazeci Shogun 2 i da nece igra biti jako spora!

Praetorian
14-01-2011, 22:29
Onda ceš moć i ShogunII samo je pitanje na kojim detaljima.

Tsaя
15-01-2011, 13:23
Ako možete odgovorite na ovo pitanje, to je pitanje koje će vam biti kasnije postavljeno u igri!

'Will you devote to Christianity in return for gunpowder?'

Bilo bi jako zanimljivo preći sa mača i strijele na puške. To bi značilo nadmoć nad nekim zemljama koje bi ostale na maču.
Baš me zanima, dali onda igra postaje slična NTW-u. Bilo bi super da je tako, jer bi onda svi bili zadovoljni.
Te puške sigurno nisu nešto strašno jake i precizne. Sigurno treba dugo da se napune..
Strašno me zanima kako će sve to ispasti, čini se jako zanimljivo.

Ja bi osobno volio preći na kršćanstvo, pa da malo iskusim rat s puškama, iako mislim da narod to nebi dobro prihvatio, te da bi bilo dosta nereda.

hrčak
15-01-2011, 20:03
Ak prvi red zapuca i krene punit bez da drugi red dolazi umjesto njih onda će mač i strijela biti bolje.

Tsaя
15-01-2011, 20:24
Ak prvi red zapuca i krene punit bez da drugi red dolazi umjesto njih onda će mač i strijela biti bolje.

Naravno.
Bilo bi dobro kad bi prvi red mogao ležat, drugi čučat i teći stajat. Al nemre to tak.
Sam neka bude kad prvu red pukne, da čučne, pa da drugi može pucat.

hrčak
15-01-2011, 22:21
Jedino bi možda bilo bolje kod morala da npr. obični vojnici ako ih gađaju puškama gube više morala od npr. samuraja, jer nemaju jednak moral gušteri i vojnici koji se bore već godinama.

Anelson
15-01-2011, 23:04
Pogledao Posljednji Samuraj :D
U filmu kazu da je samurajima vatreno oruzje necasno, da je ispod njihove casti...
Ne znam, mora da je neispravno jer su samuraji jos odavno imali svoju pusku bas kada su im donijeli join christianski Portugalci

Forengner
15-01-2011, 23:11
Samuraiju su veoma svestrani borci,od lukova preko katane sve do prvog vatrenog oruzja.
A "The last Samurai" je film koji mesa stvarnost i fikciju,tako da njega ne treba ozbiljno shvatati.

Praetorian
16-01-2011, 11:23
ISto pogledao P. Samuraj, predobar film, iako ga nisam trebao gledat, sad želim Shogun II još više a ne mogu ga igrat.

Duke of Earl
16-01-2011, 13:10
Pogledao Posljednji Samuraj :D
U filmu kazu da je samurajima vatreno oruzje necasno, da je ispod njihove casti...
Ne znam, mora da je neispravno jer su samuraji jos odavno imali svoju pusku bas kada su im donijeli join christianski Portugalci
Posljednji Samuraj je vrlo slab po povijesnim i kulturološkim činjenicama, i netreba ga uzimat za ozbiljno. Radije gledajte Kurosawine filmove. Ali istina da je pravim samurajima vatreno oružje bilo daleko ispod časti, prosto iz razloga što rukovanje puškom nije zahtjevalo nikakvu vještinu, sad i običan seljak može uzet pušku i recimo ubiti samuraja s mačem koji je gotovo svaki sat svog života posvetio treningu i usavršavanju ratničke vještine. Naravno, ovo je samo jedan od mnogih razloga, za detaljnije objašnjenje odnosu samuraja prema svom maču, bitkama i ratnom umijeću općenito preporučam odličnu knjigu "Zen i Samuraji" D.T. Suzukija.

Praetorian
16-01-2011, 15:10
Neznam viđao sam slike po enciklopedijama gdje samuraji drže puške, manje su od musketa, više kao kubure.

Duke of Earl
16-01-2011, 15:30
Neznam viđao sam slike po enciklopedijama gdje samuraji drže puške, manje su od musketa, više kao kubure.
Pa logično da je bilo i onih koji su prelazili na barut, zato danas i vidiš Japansku vojsku s puškama, a ne mačevima :D

Forengner
16-01-2011, 15:49
SAli istina da je pravim samurajima vatreno oružje bilo daleko ispod časti.
To je neistina,kada su samuraji videli da mac ne moze protiv puske,svi odreda su koristili vatreno oruzje,pa i oni najstariji.Daleko od toga da su se dvoumili oko upotrebe vatrenog oruzja.U ratu nema casti.Samuraji nisu izuzetak.

Praetorian
16-01-2011, 16:06
Pa normalno, nisu glupi da ostanu na mačevima kad vide da protiv pušaka neide.
Oni su imali kombinaciju svega u kasnijem razdbolju, i strijele, mačeve i puške tako da je bilo svega.

Duke of Earl
16-01-2011, 16:31
SAli istina da je pravim samurajima vatreno oružje bilo daleko ispod časti.
To je neistina,kada su samuraji videli da mac ne moze protiv puske,svi odreda su koristili vatreno oruzje,pa i oni najstariji.Daleko od toga da su se dvoumili oko upotrebe vatrenog oruzja.U ratu nema casti.Samuraji nisu izuzetak.
Itekako je bilo dvoumljenja među mnogima kad su vatrena oružja prvi put bila predstavljena krajem 16. stoljeća, iz razloga koje sam i naveo gore. Naravno da su s vremenom svi prešli na vatreno oružje, jer kao što kažeš, vidjeli su da je mač jednostavno beskoristan u takvoj borbi. I u onoj zadnjoj bitci koju prikazuje The Last Samurai, koja se odigrala i u stvarnosti, ti samuraji koji su htjeli obraniti svoj položaj i tradiciju, na čelu s Saigom Takamorijem (u filmu Ken Watanabe), koristili su puške i topove, tek su pred kraj bitke izvukli mačeve zbog bliske borbe i nedostatka municije. Ali mislim da jako podcjenjuješ odnos samuraju prema maču i časti, i uputio bi te na knjige D.T. Suzukija, Nitobe Inazoa, Miyamota Musashija, Eiji Yoshikawe i Jagju Munamorija da malo produbiš svoje čini mi se šupljikavo znanje o starom Japanu.

Forengner
16-01-2011, 16:39
To o cemu ti pricas je Satsuma pobuna,jedan od poslednjih koji je bio blisko povezan sa Samurajima,a taj samoubilacki juris je nastupio tek posle smrti Saigō Takamori-a,glavnog zapovednika pobunjenika,koji su uglavnom bili konzervativni samuraji i njihovi simpatizeri.
Samurajima je mac bio na prvom mestu,ali ih je jednostavno pregazilo vreme,upravo zbog njihove nemogucnosti da se prilagode novom nacinu ratovanja,zato ih je Imperijalna vojska pobedila.
Jednostavno- dont bring a knife to a gun fight.U ovom slucaju,dont bring a katana to a gun fight.

Tsaя
20-01-2011, 14:36
http://blogs.sega.com/totalwar/files/2011/01/mon_256.png

http://blogs.sega.com/totalwar/2011/01/ ... -3-uesugi/ (http://blogs.sega.com/totalwar/2011/01/12/clan-feature-3-uesugi/)

Praetorian
20-01-2011, 15:11
Lijepo.

Tsaя
21-01-2011, 13:23
http://blogs.sega.com/totalwar/files/2011/01/mori_256.png

http://blogs.sega.com/totalwar/2011/01/ ... re-4-mori/ (http://blogs.sega.com/totalwar/2011/01/21/clan-feature-4-mori/)

Tsaя
26-01-2011, 10:24
Nove slike! Vidi se i mapa s regijama.
Ima dosta regija, a i mislim da će ovajanje svih njih trajati duže nego u bilo kojem prošlom TW-u.

*** Čovjek koji je igrao, imao je grafiku na medium !!! ***

http://s1.directupload.net/images/user/110125/94kg7elh.jpg

http://s3.directupload.net/images/user/110125/zbh3ipxj.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/6464/mapaxb.png

Napokon će strijele koje pogode neprijatelja ostati u njima!

Dali je moguće da S2TW ima više od 20 kartica za vojsku? Ovdje su se sukobile dvije armije, ali na slici se vidi samo 20 kartica, ali ima strelica za dole koja prikazuje još vojske.

+++

Legendary mod
http://www.neocrisis.com/articles/198-g ... -interview (http://www.neocrisis.com/articles/198-gaming-interviews/6474-total-war-shogun-2-interview)

Hi guys

For your information and delectation. Legendary level has a number of effects.

Firstly it is only available in campaign games and it applies to both battle and campaign difficulty (i.e. you can't play with easy battles and legendary campaign difficulty)

Not only does it effect the difficulty of the AI but also removes some of the elements of your UI that would not be available to a 16th century Japanese warlord.

- No radar map for land and sea battles
- While the game is paused no orders can be given
- The camera cannot be moved while the game is paused
- You cannot move your camera more than 200 meters from the centre of any of your units. The camera will be "rubber banded" to the nearest unit
- Enemy units more than 600 meters from your units are treated as hidden
- Enemy Tooltips have minimal information
- Enemy Unit ID's are removed
- The game automatically saves before and then after every battle fought and you can only load the last save made.
- If you complete a campaign on Legendary level you will get the achievement "Legendary Commander"
- You cannot change game difficulty during a Legendary campaign.

Hope you have fun playing Total War Shogun 2 when it comes out.

Praetorian
26-01-2011, 10:47
Nesviđa mi se ovo:
- While the game is paused no orders can be given
- The camera cannot be moved while the game is paused

EDIT: odlične slike, jedva čekam neki novi video.

Tsaя
26-01-2011, 11:24
Pa nitko te netjera da igraš taj legendary mod. To je tvoj izbor. Možeš igrati normalno, a kad ti to postane dosadno, okušaš se u legendary modu, jer on bi trebao biti najteži.

Anelson
26-01-2011, 13:15
Veliki je to broj vojnika, ali naravno sto je veci broj to graficki zahtjevniji

Da ispravim, nije Shogun 2 Total War nego samo Shogun 2, nedavno su promijenili naziv :)

Praetorian
26-01-2011, 15:01
Da ispravim, nije Shogun 2 Total War nego samo Shogun 2, nedavno su promijenili naziv :)

Total War Shogun 2 se zove.

Anelson
26-01-2011, 15:34

Total War Shogun 2 se zove.

Jesi pametan...

Da, tocnije Total War: Shogun 2. Mislio sam na to da se ne zove ovako Shogun 2: Total War

Tsaя
26-01-2011, 19:26
Pa isti racku!

Tsaя
27-01-2011, 08:56
Biti će 69 steam achievementa.

http://uppix.net/4/a/d/b5d66b5665466d4344177e814a2a5.png
(ovo nisu svi, ima ih još malo)

Praetorian
28-01-2011, 19:31
Super su mi ti achievmenti.

Tsaя
28-01-2011, 20:06
Meni isti. To mi je bas fora, zadaju mi neke ciljeve u igri, koje pokusavam ostvariti.

Praetorian
28-01-2011, 22:01
E bash to, recimo neke stvari nebi uopće radio da mi ne zada achievement.
Oćeli biti Demo od igre?

Herr Schnitzel
28-01-2011, 22:24
Ne, pustit će igru u prodaju bez da ljudima daju mogućnost da istu prvo isprobaju. Nova CA-ova politika.

Praetorian
28-01-2011, 22:25
Ne, pustit će igru u prodaju bez da ljudima daju mogućnost da istu prvo isprobaju. Nova CA-ova politika.
Pa Napoleon demo je izašo tek nakon što je igra izašla.

Tsaя
28-01-2011, 22:28

Siguran sam da nece izdat demo prije izlaska igre.

Bilo bu bolje da sad izbace neku betu, pa ako se nađe koji problem, da to ispoliraju za finalnu igru.

Tsaя
29-01-2011, 13:44
Osvojite igru i Alienware Laptop!

http://www.sweepstakesdaily.com/gamesra ... eepstakes/ (http://www.sweepstakesdaily.com/gamesradar-promotions-total-war-shogun-2-sweepstakes/)

Herr Schnitzel
29-01-2011, 15:35
I trebalo bi ti biti s obzirom da ste ti i tvoj megafrend Tsar uspjeli uništiti svaki jebeni Total War topik sa svojim kretenskim postovima. Hvala na pozornosti.

EDIT: I da, George Carlin vas pozdravlja.

ee6Raji8ojc

Tsaя
29-01-2011, 17:54
Novi interview (http://wegotthiscovered.com/2011/01/24/interview-with-craig-laycock-on-total-war-shogun-2/)

Praetorian
29-01-2011, 19:30
Predobro, biće i RPG elemanata i kaže da će bit i nastavak.(vjerojatno neki DLC veći).

Praetorian
30-01-2011, 15:50
Izlgeda da će bit i grenadira na ovoj slici je označen crvenom bojom.
http://img227.imageshack.us/img227/8841/lolwutc.png

Tsaя
31-01-2011, 08:54
http://s7.directupload.net/images/user/110130/nqc4mjco.jpg

http://s13.directupload.net/images/user/110130/tqjltx2x.jpg

Praetorian
01-02-2011, 11:33
4 nova videa :pray: :pray: :pray: :pray:
http://www.gametrailers.com/video/naval ... n-2/709942 (http://www.gametrailers.com/video/naval-and-shogun-2/709942)

http://www.gametrailers.com/video/maps- ... n-2/709938 (http://www.gametrailers.com/video/maps-and-shogun-2/709938)

http://www.gametrailers.com/video/land- ... n-2/709940 (http://www.gametrailers.com/video/land-battles-shogun-2/709940)

http://www.gametrailers.com/video/multi ... n-2/709944 (http://www.gametrailers.com/video/multiplayer-walkthrough-shogun-2/709944)

Po meni RTS igra godine.
Žao mi je što neću moć zaigrat :( , igra izgleda predivno.
Najbolji mi je ovaj video na campaign mapi, ima toliko novosti. Dobro mi je što se agentima mogu nadograđivat skilovi. Onda ak vam pogine general u bitci, bitiće ga jako teško zamijenit. Nije ko u prijašnjim TW pogine ti general ti kupiš drugog. Svaka čast SEGI i CA :bravo:

Tsaя
01-02-2011, 12:56
Igra me sada potpuno oduševila, jedva čekam da izađe.

Ima hrpetina novih detalja kojih nije bilo u prijašnjim TW-ovima.
Napokon ću uživati u morskim bitkama, jer su uz kopno.
Nadam se da brodovi dobivaju topove ako prihvatimo oružje od portugalaca, jer će biti i opcija ostavljanja mina u moru.
Super je što kompene general može biti i admiral.
Grafika je preljepa, najljepša strategija.
Također bitke u kojima se napada utvrda su sada puno zanimljivije i bolje, utvrde su puno veće... jedino mi se nesviđđa što se ljudi tako jednostavni RUKAMA penju po zidu.
Super je što imaju 3 vste dvoraca i svaki ima 5 levela.
Super je što ima puno vrsta agenata, i svaki ima svoje nadogradnje kao i generali.
Super što osima na novac trebamo pazit na hranu, koju uglavnom troši vojska.
Super je što se mogu kombinirati ona dva smijera tehnologije...
Multiplayer je također nov, puno zanimljiviji i bolji, sad ću ga definitivno više igrat! (samo da nebude problema sa hostanjem)

Igra je čista petica, jedva čekam da ju zaigram! :D

Jel mi može netko reć, kakve to balone imaju ovi generali na leđima, čemu to služi?

majstoro
01-02-2011, 13:04
Neda mi se citat pa ako mi neko moze rec,gdje se dogadja radnja i koji period.
Kolko sam vidio,radnja je u Aziji,samuraji i to

Durin
01-02-2011, 14:21
Japan u 16. st, dolazak kršćanstva i vatrenog oružja u Japan. Uz sve to, tada je u Japanu "sengoku jidai" tj. zaraćene države i klanovi svaki na čelu sa svojim daimyo (plemić). Tko prvi osvoji Japan postaje pravi "gospodar" Japana, šogun koji u šaci drži cara.

Tsaя
01-02-2011, 14:32
Sigurno u narodu zavlada veliko nezadovoljstvo ako se prihvati kršćanstvo. Al to isto tako sigurno donosi velik bonus vojsci nadmoć nad drugima.

Sviđa mi se što u mp-u ćeš moć bilo koju jedinicu upgade-at, pa ju takvu svaki put regrutat. Super je i što svog generala moš uređivati.

Koja je vjera u Japanu? Dal su svi klanovi iste vjere?

Definitivno ću prvo igrat s ninja klanom!

http://i1102.hizliresim.com/2011/2/1/2473.jpg

Forengner
01-02-2011, 14:38
Dobro pitanje,Japan je religijski otvorena zemlja,danas,sto znaci da narod bez problema moze pratiti bilo koju veru,bez ikakvih posledica,to njima jednostavno nije vazno,medjutim,pre,za vreme radnje Shoguna,vere su bile itekako vazne,medju njima su 2 najuticajnije- Shinto i Budizam.
Hriscanstvo ce s druge strane,sigurno biti tesko uspostaviti,buduci da su narodi Europe Japanu doneli i rasprostranili dve vazne stvari - novu religiju,vatreno oruzje,problem je sto su Japanci te dve stvari tesko prihvatili.(Hriscanstvo je bilo i zabranjivano,a sledbenici najcesce pogubljivani)

Tsaя
01-02-2011, 14:43
Zanimljivo, znači bit će velikih otpora tome.

Forengner
01-02-2011, 14:44
Sigurno,iako bih ja iskreno voleo da pored japanskih frakcija,bude i europskih istrazivaca i kolonista.

Durin
01-02-2011, 14:50
Dobro pitanje,Japan je religijski otvorena zemlja,danas,sto znaci da narod bez problema moze pratiti bilo koju veru,bez ikakvih posledica,to njima jednostavno nije vazno,medjutim,pre,za vreme radnje Shoguna,vere su bile itekako vazne,medju njima su 2 najuticajnije- Shinto i Budizam.
Hriscanstvo ce s druge strane,sigurno biti tesko uspostaviti,buduci da su narodi Europe Japanu doneli i rasprostranili dve vazne stvari - novu religiju,vatreno oruzje,problem je sto su Japanci te dve stvari tesko prihvatili.(Hriscanstvo je bilo i zabranjivano,a sledbenici najcesce pogubljivani)

Problem je što je u svim zemljama Istoka "religija" (jer ono što mi shvaćamo religijom je jedna mješavina filozofskog stava i vjere) duboko ukorijenjena u legitimaciju državnog poretka. Bez obzira na to, prvenstveno isusovci (Franjo Ksaverski) su do 1613. uspjeli preobratiti 3% od tadašnjih 25 milijuna Japanaca.
Naravno, Japanci imaju i "Zen" inačicu budizma, duboko udaljenu od originalnog budizma (ne propagira nenasilje već pobunu protiv drilla i odgoja Japanaca) i konfucijanizam koji je službena ortodoksija šogunata. Povijesno, Japan je imao tri moćnika i ujedinitelja: Odu Nobunagu (najprijateljskijeg prema kršćanima), Toyotomi Hideyoshia i Tokugawa Ieyasua.

Forengner
01-02-2011, 14:56
Pored Odu-a,Toyotomi je takodje bio krajnje neprijateljski raspolozen prema hriscanima,naime,on je kao 'znak' naredio da se pogubi 26 propovednika nove,Japancima strane vere.To su isto,doduse u manjoj meri radili i njegovi naslednici.
Religija u Japanu se visestruko razlikuje od onoga sto mi podrazumevamo pod pojmom religija.
Jedno je sigurno,ako se docepam Shoguna,sigurno cu pokusati da rasirim Hriscanstvo sirom ostrva,volim izazove :).

Tsaя
01-02-2011, 16:08
Puno bi pomoglo u osvajanjima kad bi prihvatio krscanstvo, onda bi se igra pretworila u ntw, topićima i puskama po macu. Nije ravnopravno, al pobjeda je na tvojoj strani.
Ja cu pocet s ninja klanom, tak da necu uzimat krscanstvo.

Praetorian
01-02-2011, 16:13
Jel je ninja klan i u običnoj verziji igre ili samo u posebnim izdanjima?

GDra
01-02-2011, 16:15
U Limited, Collector’s i Grand Master izdanjima.

Praetorian
01-02-2011, 16:16
Hvala, a šteta tako dobar klan trebali su ga dat i u običnoj verziji.

Tsaя
01-02-2011, 17:50
Malo sam proucavao onu sliku na kojoj se vide sve regije (par str. prije) i zanima me di je hokaido. Jeli moguce da nije u igri?

Forengner
01-02-2011, 17:57
Hmh...Cudilo bi me da je izostavljeno,ali,sudeci po slici,nije tu,cudi me to,mozda ce ga naknadno ubaciti.Buduci da je mozemo reci,glavno poriste sukoba Honshu,mozda nisu toliko paznje bacili na ostala ostrva koja cine Japan.
Cudi me.

Tsaя
01-02-2011, 18:12
Mogli su ga stavit kao opciju za koloniziranje.
Japanci su ga dobili tek u 19st, dotad su tam bili neki starosjedioci, a posto je njihova "vojska" i kultura drukcija, mozda se nisu htjeli zamarat dodavanjem tog dijeli.
Moram priznat da sam se najvise veselio hokaidu zbog zescih snjeznih uvjeta.
Postoji mogucnost da je i koreja u igri.

Anelson
01-02-2011, 18:15
Malo sam proucio sliku i primjetio da ima kukasti kriz na jednoj zastavi u gornjoj slici:

http://www.willamette.edu/~rloftus/jfilm/naga1.jpg

str1k3r
01-02-2011, 18:22
I što je tu čudno? :)

Tsaя
01-02-2011, 18:22
Da, ima.
Nezz dal je vec bio postan link sa svim simbolima japana tog doba.
Ima ih podosta, neki su nacisticki

GDra
01-02-2011, 18:23
Malo sam proucio sliku i primjetio da ima kukasti kriz na jednoj zastavi u gornjoj slici:

http://www.willamette.edu/~rloftus/jfilm/naga1.jpg
Pingu je već objasnio:
In Japan, the swastika is called manji. Since the Middle Ages, it has been used as a coat of arms by various Japanese families. On Japanese maps, a swastika (left-facing and horizontal) is used to mark the location of a Buddhist temple. The right-facing manji is often referred to as the gyaku manji (逆卍, lit. "reverse manji"), and can also be called kagi jūji (literally "hook cross").

Anelson
01-02-2011, 18:27
Vidjao sam ovaj kukasti kriz kod Tibetance, Indijce ali nikad kod Japance, stvarno me sokira sto to ima kod mnogih naroda. Nevjerovatno!

http://farm3.static.flickr.com/2748/4195734392_f44afbfd47.jpg
http://www.tune-in-tokyo.com/wp-content/uploads/2009/01/swastika-300x199.jpg
http://i87.photobucket.com/albums/k145/evalerio0160/Samurai2/TSUGARUTamenobu.jpg

Onda Hico nije uzeo svastiku slucajno...

Forengner
01-02-2011, 18:47
Pa,ovo je veoma cudno,ali evo vam jednog citata koji moze se reci solidno objasnjava znacenje svastike u trecem Rahju.

"As National Socialists, we see our program in our flag. In red, we see the social idea of the movement; in white, the nationalistic idea; in the swastika, the mission of the struggle for the victory of the Aryan man, and, by the same token, the victory of the idea of creative work, which as such always has been and always will be anti-Semitic."
Pogadjate ciji je to citat. :(

Praetorian
01-02-2011, 19:51
A jel se možda zna hoće li generali izvodit harakiri )

Tsaя
01-02-2011, 19:56
U legendary modu oće 100% (potvđeno), i to ako izgube bitku ili iznevjere u nečem.

Forengner
01-02-2011, 19:57
Klik (http://forums.totalwar.com/showthread.php/4264-Ritual-suicide-(harakiri)/page5)

Yes i heard in one video it will be in game , you can make general do a seppuku so he will kill himself , but he can resist this order and turn ronin instantly , so think twice before making somebody kill himself..
Ne mogu potvrditi ispravnost ovih informacija,ali izgleda da ce igrac moci da 'kazni' neuspesne generale.
(sto i nije tako lose,buduci da se desavalo da u MTW2 igrac dobije,lude ili bolesne generale,kojih bi se najradije otarasio.)

Praetorian
01-02-2011, 19:59
Predobro zvuči, šta ak tvoj general odluči pobijeć pa recimo ode neprijatelju i oda mu vojne tajne)

Forengner
01-02-2011, 20:00
but he can resist this order and turn ronin instantly
U tom slucaju,on postaje nesto kao 'Rebel army' iz Medievala. Ne verujem da ce biti odavanja vojnih tajni. :D

Tsaя
01-02-2011, 20:01
http://s7.directupload.net/images/user/110201/ysv4q7ym.jpg

http://s3.directupload.net/images/user/110201/d43yu9u8.jpg

http://s5.directupload.net/images/user/110201/or8srulm.jpg

http://s7.directupload.net/images/user/110201/7pahqgbm.png
ima još malo

Forengner
01-02-2011, 20:03
Covek bi pomislio da se ne radi o RTS igri.Fantasticno izgleda.
Smrc.

Praetorian
01-02-2011, 20:03
but he can resist this order and turn ronin instantly
U tom slucaju,on postaje nesto kao 'Rebel army' iz Medievala. Ne verujem da ce biti odavanja vojnih tajni. :D

Možda je onda čak bolje umjesto harakiria, poslati ninđu da ga spakuje na lovišta.

Tsaя
01-02-2011, 21:04
Cito sam u nekom previewu da ce general ako nebude zadovolja posttat tvoj neprijatelj, kao i cijela vojska pod njegovim vodstvom.
To će ipak biti malo drukcije neg u medivalu, imat će veće posljedice, a i general te izdaje.
Ovdje treba obrati pažnju na hranu, i na pare, pa neće biti lako imat veliku vojsku.

Nadam se da su vratili opciju promjene glavnog grada, to mi je falilo u etw-u i ntw-u.

Novi interview (http://www.atomicmpc.com.au/Feature/246747,shogun-2-total-war-interview.aspx)

1 godina je 4 turna, znači svaki turn novo godišnje doba.
Kažu da godišnja doba igraju veliku ulogu.

hrčak
01-02-2011, 22:01
Jel su objavljeni system req, neda mi se gledat čitavu temu.

Forengner
01-02-2011, 22:12
Ofkors.
Izvoli-

CPU - 2GHz Intel Dual Core processor, 2.6GHz Intel Single Core processor , or AMD equivalent (with SSE2)
MEMORY - 1GB RAM (XP), 2GB RAM (Vista/Windows7)
VIDEO - 256 MB DirectX 9.0c compatible graphics card (shader model 3)
HARD DRIVE - 20GB free hard disk space
OTHER DETAILS - 1024×768 minimum screen resolution

hrčak
01-02-2011, 22:17
Tnx. To je minimum? Ovo bi čak i mogao vrtjet na high vjerojatno, jedino što trebam napravit mjesta na hardu.

Praetorian
01-02-2011, 22:30
Evo ti preporučeni:

* 2nd Generation Intel® Core™i5 processor (or greater), or AMD equivalent
* 2GB RAM (XP), 4GB RAM (Vista / Windows7)
* AMD Radeon HD 5000 and 6000 series graphics cards or equivalent DirectX 11 compatible graphics card
* 1280×1024 minimum screen resolution

Znam po čemu ču se riktat kad budem kupovao komp)

hrčak
01-02-2011, 22:35
Shit, ništa od high, medium-high, ak budem sreće, god damit

Anelson
01-02-2011, 23:52
20GB je vise nego previse! Ali mogu to rijesiti, sa malim mukom :)

Tko zna kad ce biti i 30GB ili 40GB :D

Tsaя
02-02-2011, 16:18
http://s1.directupload.net/images/user/110202/44s5nkb6.jpg

http://s3.directupload.net/images/user/110202/f2bcsdhs.jpg

http://s1.directupload.net/images/user/110202/2u2u7dhh.jpg

http://s13.directupload.net/images/user/110202/hr2bzyc7.jpg

http://s3.directupload.net/images/user/110202/lqrys29v.jpg

http://s1.directupload.net/images/user/110202/2fkiujyp.jpg

http://s13.directupload.net/images/user/110202/2y7moyh4.jpg

http://s13.directupload.net/images/user/110202/rhtto4yb.jpg

http://s3.directupload.net/images/user/110202/53g3wsbz.jpg

Total War: Shogun 2 Exclusive Hands-On - Chosokabe Campaign (http://www.gamespot.com/pc/strategy/shogun2totalwar/news.html?sid=6297133&mode=previews&amp%3Btag=topslot%3Bthumb%3B1&page=1Enjoy)

HD Video (http://www.gamespot.com/pc/strategy/shogun2totalwar/video/6286414?hd=1)

Blago onima koji će biti u mogućnosti ovo kupit.
Da bar i kod nas dođe.

http://s3.directupload.net/images/user/110201/4kh8ajo5.jpg

* Total War: SHOGUN 2 - Standard Edition. The core SHOGUN 2 experience.

* Total War: SHOGUN 2 – Limited Edition. Includes a unique playable faction: The Hattori Clan, an additional historical battle scenario ‘Nagashino’, a complete set of armour for your online avatar and a starting bank of XP for you to spend on your online character.

* Total War: SHOGUN 2 – Collector’s Edition. A beautiful replica bamboo box containing a Shogun 2 art book and a detailed figurine of Takeda Shingen, one of Japan’s greatest Generals. All of this as well as the Limited Edition content.

* Total War: SHOGUN 2 – Grand Master Edition. A stunning, full-size chess set featuring hand painted pieces based on in-game character models plus the full Collector’s Edition, exclusively through GAME (http://www.game.co.uk)

http://www.totalwar.com/shogun2/news/4853

Minimum Specs (Required for playing Total War: Shogun 2):

- 2 GHz Intel Dual Core processor / 2.6 GHz Intel Single Core processor , or AMD equivalent (with SSE2)
- 1GB RAM (XP), 2GB RAM (Vista / Windows7)
- 256 MB DirectX 9.0c compatible graphics card (shader model 3)
- 1024x768 minimum screen resolution
- 20GB free hard disk space

- 2nd Generation Intel® Core™i5 processor (or greater), or AMD equivalent
- 2GB RAM (XP), 4GB RAM (Vista / Windows7)
- AMD Radeon HD 5000 and 6000 series graphics cards or equivalent DirectX 11 compatible graphics card
- 1280x1024 minimum screen resolution
- 20GB free hard disk space

Tsaя
03-02-2011, 12:22
Shogun 2 Hands On Preview (http://www.blisteredthumbs.net/2011/02/shogun-2-hands-on-preview/2/)

***Bilo je sve na turskom, tak da je ovo prevedeno s googleom.
Shogun: Total War 2 pre-review

That was the day we expected! Shogun 2 Total War is finally standing in front of me with flesh and bones. Medieval II after the game I was thinking hard to see the new Empire, Napoleon and Shogun 2 was developed. However, Medieval: Total War&#39;da Get lost in the war against the Russians within the boundaries of the soldiers cried tears for the people I remember like yesterday ...

Shogun 2 games we expected. Pre-examination will not write the words for the very ornate. I will discuss some of the information under headings you. No fancy words, I say I would like to have a look there, but I do not share the information here you will find a place. In other words, both in the text read: D

Note: Getting, getting over Multiplayer&#39;a never write anything because they may mistake for the moment. Because it was not active. But I have read the encyclopedic compilation. Full olmuşşş a sea ...

Input Menu and the game

Main Menu

* The game has changed to a different menu style, differently from older games we now experience 4 stations on a japanese setting. Wind noise, music, swaying trees, waving the clan&#39;s flag.
* The game has 3 menus: Single Player(Main campaign and so on), Multiplayer and Settings.
* An encyclopedia has been added as a game feature. With it you can learn everything about the game
* * Single-person training tab in the eye when we entered the section stand out. Here, the first Total War game as if it oyunuymuş divided into sections such as thin. One company of soldiers under the command of all phases of the clan to the management of long-nearly as long as we see additional paketmiş. Game edinince skip these places, almost like a very fun movie.
* * The game settings, DX11, 10 and 9 are available. Shader settings like ETW and kısılabiliyor NTW&#39;deki.

Single Scenario and War Departments

* When selecting a foreigner you will have clans. Legendary Difficulty prominent here, and you undermine the realism of the game for you to lower the enemy of all the features turned off. Units if they stop the war immediately order the game can not give example and not moving the camera. No radar, etc. In the same way.
* Battles Drop-in option 2, there is shogun. Artificial intelligence campaign instead of playing the other players manage to come say this on if the enemy army.
* Study the historical battles of the war are not forgotten here, and on-demand.

Department of Education:

* Beginner, intermediate and advanced levels of education for the land and sea battle of the existing sections.
* There are also part of the education campaign with Chosokabe.

Historical Wars:

1. 1545 The Battle of Kawagoe
2. 1561 The Battle of Kawanakajima
3. The 2nd Battle of Kizugawaguchi 1578
4. The 3rd Siege of Nagashima 1574
5. 1575 The Battle of Nagashino
6. 1560 The Battle of Okehazama
7. The Battle of Sekigahara, 1600

Land and Sea Wars

* Including sea and land as far as I see there are 53 units in the game.
* Each Daimyo has its own smiley. That is not just a different unit card.
* Appeal to the soldiers on the battlefield as well as existing Rome&#39;da.
* Nearly every union has its own special power.
* Daimyolar field and can apply only a bölüğe have special powers. In other words, only 1 of 10 bölükten kaçsa the rest will come, but you give it gas what is like to run away: D gazlayabiliyorsunuz all the army.
* Graphics spectacular.
* Animations spectacular.
* Archers of very high quality bows, arrows kalıyorlar where they had fallen. Mountain stone does not matter, he personally saw a samurai saplandığını 5 arrow. I watched the moment of death ...
* The castle sieges enjoyable and difficult. Difficult for conquests.
* Sea battles, not even almost prosaic by ETW&#39;ye NTW and more fun.
* Naval units also have special powers. Instant acceleration, instant fiery arrow, etc.
* The battles on the cards as a result of the up arrow unit, each unit or the commander&#39;s special abilities by doing right click on the tree of our species are opening and RPG elements that we call the war according to the department are developing this system. These developments are affecting a single union affects the entire army.

Strategy Map and Clan Management

* Full 64 cities there. Every city has its own private resources in the production of special units, such as going on the occasion.
* As well as trading points in the game have Empire&#39;da.
* However, we can pirate ship trade routes.
* Units as well as heat and cold Napoleon&#39;da affected.
* The launch of the Campaign Radar, a list of state government (Generals, cities, agents, etc..), Year and season, treasury, tasks, such as diplomacy and technology, we can see everything you need with one click. Very simply there is a break in our faces. Covering the empty soulless screen scrolls large is no more. Shogun and Medieval was the return to the style.
* City and cities can easily be managed together in small settlements.
* Diplomacy, family tree / clan management consul and the state contains many new panels.

Diplomatic Options

* Trading options
* Military partnership
* Military transition
* Money
* Yoke containment
* War options
* Peace proposal
Hostage diplomacy over *
* Marriage
* Against an attack of diplomacy

Clan Family Tree and consul

* Daimyo siblings can partner to management. Some of the major tasks can be assigned. This system looks like Empire&#39;daki sofa.
* Crown can choose as we want.

The Art of War Displaced Technology

* There are 2 different martial arts rooted tree down correctly. Any martial arts that does not require a building tech tree, the tree actually. Technologies can be opened in a few rounds. Who wants 2 and some 10 rounds.

Special Information

* Full 10-game clan have selected:

1. Oda
2. Shimazu
3. Mori
4. Togugawa
5. Takeda
6. Uesugi
7. Date
8. Chosokabe
9. Hattori
10. Hojo

* A total of 56 clans in the game, including the states have selected:

1. Amako
2. Anegajoji
3. Asai
4. Asano
5. Ashikaga
6. Ashina
7. Bessho
8. Chosokabe
9. Date
10. Hatakeyama
11. Errno
12. Hojo
13. Honma
14. Hosokawa
15. Iga Ninja
16. Ikko Ikki
17. Imagawa
18. Ishida
19. Ito
20. Jinbo
21. Kikkawa
22. Kiso
23. Kitabatake
24. Kobayakawa
25. Kono
26. Kuroda
27. Matsuda
28. Miyoshi
29. Mogami
30. Mori
31. Murakami
32. Room
33. Uesugi Ogigatsu
34. Otomo
35. Ouchi
36. Rebels
37. Sagara
38. Saito
39. Sakai
40. He
41. Satomi
42. Shimazu
43. Shone
44. Sogo
45. Takaoka
46. Takeda
47. Tokugawa
48. Toyotomi
49. Tsutsui
50. Uesugi
51. Ukita
52. Urakami
53. Utsonomiya
54. Wako
55. Yamana
56. Yamanouchi Uesugi

* Voice of Citizens Lineup

1. Haruka Kuroda
2. Togo Igawa
3. Mukai Takatsuna
4. Takashi Sudo
5. Masashi Fujimoto
6. Dait Abuchi
7. Kazumasa Katura
8. Saitou Yasufumi
9. Ishida Tanroh
10. Kenji Wantanabe
11. Will Sharpe
12. Sadao Ueda
13. Junichi Kajioka
14. Tomoyuki Kizawa
15. Kenji Yamanaka
16. Ashely Alymann
17. Hiro Takei

Tsaя
03-02-2011, 17:51
Nisam niti pomislio da bi moglo biti tako puno klanova u igri.
56 sporednih i 10 glavnih. Stvarno ih je puno. Svaki klan ima jednu regiju!
Super mi je što brodovima možemo napadati gradove, i tako onda bitka ima dva dijela.
Prvo vodimo bitku protiv brodova koji štite grad, onda iskrcavamo vojnike na obalu i sa njima napadamo grad, i sve to odjednom, bez ikakvih prekida. Stvarno super zvuči.

Tsaя
05-02-2011, 09:26
The Creative Assembly Studio Tour: Part 1 (http://forums.totalwar.com/showthread.php/6649-The-Creative-Assembly-Studio-Tour-Part-1)

Punooo in-game slika (http://www.gamestar.de/spiele/total-war-shogun-2/bilder/screenshots/shogun_2_total_war,46141,91944.html)

Tsaя
07-02-2011, 08:59
Novi video!

ZpS3zYO3n3g&feature=player_embedded

-E Forengner, ovaj je na materinskom! :)

-nadam se da je ovo muzika iz igre, baš je ugodna.

Shogun 2 "digitalni časopis" (http://www.thebattlespace.com/mag/febmar/BattlespaceFebMar2011shogun2.html)

Forengner
07-02-2011, 12:28
Gljobaljnja karta :D !! - "Nasi hrabri astronomi i kozmonauti protiv americkih kapitalistickih svinja." :pray:
Odlican video,nadam se da cu imati priliku da zaigram Shogun,iako sumnjam da ce moja krntija podneti to.

Tsaя
07-02-2011, 12:41
Ahaha, baš sam se nasmijao. :)
Baš ljepo što su i amere spomenuli.

Tsaя
08-02-2011, 09:43
Jao, samo još 34 dana.
http://www.videogamecountdown.com/Windo ... r-Shogun-2 (http://www.videogamecountdown.com/Windows/Total-War-Shogun-2)

Deadwalker
08-02-2011, 10:21
Ok je za ovaj silan info, ali ovaj zadnji post uistinu nije potreban. Znamo da se bliži izlazak igre.

Tsaя
10-02-2011, 21:49
U6FeB5cH9NE

Durin
11-02-2011, 17:15
Pcgamer, poznati ljubitelj svih TW-ova je dao igri 92% i editor's choice.

http://www.pcgamer.com/2011/02/11/first ... -pc-gamer/ (http://www.pcgamer.com/2011/02/11/first-total-war-shogun-2-review-scores-92-and-scoops-editors-choice-award-in-pc-gamer/)

Tsaя
11-02-2011, 17:48
Odlično, sad znam da je igra stvarno super. Naglasili su napredak u odnosu na prijašnje TW-ove.

Deno
12-02-2011, 00:24
Jel itko vidio onaj novi trailer Shogun 2 Intro na steamu ? Nemam riječi koje bi mogle to opisat

Durin
15-02-2011, 21:46
Čini se da će na Steamu 22. veljače biti gužva jer osim što dolazi DA2 demo, dolazi i Shogun 2 demo.

Tsaя
15-02-2011, 22:30
Isse, za tjedan dana demo!!!
Nemogu bit sretniji!!!

Tsaя
16-02-2011, 16:17
A Shimazu Campaign Diary (http://forums.totalwar.com/showthread.php/7450-A-Shimazu-Campaign-Diary)

Unit feature: Cavalry (http://www.totalwar.com/shogun2/news/4899)

Tsaя
18-02-2011, 13:16
Multiplayer Overview Trailer HD (http://www.gametrailers.com/video/multiplayer-overview-total-war/710658)

:pray: :pray: :pray: :pray:

Jedva čekam ovaj MP, bolji je 100 puta od prijašnjih TW-a!!!

+ puno novih slika !!! KLIK (http://www.directupload.net/galerie/189068/9wIqF7rcSD/0)

Tsaя
22-02-2011, 10:22
Shogun 2 Enciklopedija (http://www.totalwars.ru/encyclopedia/index.html)S KLIK

Danas na steam dolazi DEMO !!!

_ekDtXc2Gek&feature=feedu

Duke of Earl
22-02-2011, 11:25
Shogun 2 Enciklopedija (http://www.totalwars.ru/encyclopedia/index.html)S KLIK
Relativno je detaljna enciklopedija, i po prijevodima i skillovima se da naslutiti da će igra biti vrlo točna po realnom prikazivanju povijesti, to mi se jako sviđa. Također, art je prekrasan.

Arbiter of Change
22-02-2011, 18:35
Dakle, demo je ~6GB. Tko skida već?

GDra
22-02-2011, 18:38
Skidam, ali jako sporo ide.

Tsaя
22-02-2011, 18:52
Evo uprao skidam, sutra javim kakav je! :)
http://store.steampowered.com/app/34330/

Deno
22-02-2011, 22:00

Da da demo 6 giga, kad sam vidio puko sam. Mogli su nam i full game dat usput. Sutra padaju recenzije

Anelson
22-02-2011, 22:14

Da da demo 6 giga, kad sam vidio puko sam. Mogli su nam i full game dat usput. Sutra padaju recenzije

jedva cekam da citam recenzije

hrčak
22-02-2011, 22:41
Ljubomoran sam.

Kill Frenzy
23-02-2011, 02:03
Igra izgleda kao crkotina i vuče se kao crkotina.
Demo je bez aa i u dx9. Šta će tek bit u dx11 i sa AA :(
bilo da stavim na high ili ultra izgleda stvarno loše i fps između 15 i 25.
Nisam imo volje tako šta igrat dulje malo

Napoleona i etw igram na ultra sa AA na 8 i fps uvijek iznad 50

Tsaя
23-02-2011, 11:58
Igra je :pray: :pray: :pray:

Radi mi preglatko sve na max, puno bolje od etw-a i ntw-a.
Grafika je super, ponašanje jedinica i ai također odlični.
Vojske puno brže reagira u bitkama, sve je nekako fluidnije i bolje, morate isprobati.
Što se tiče campaign mape, ima puno novosti, ot toga kako možete razvijati generale i agente, pa regije i ekonomiju...
Igra je odlična!

Kill Frenzy
23-02-2011, 12:08
grafika super?
Očito nismo igrali istu igru. Igra je u dx9 tako da izgleda doista loše.vojnici nekako tamni sve bljak. Kad to bude u dx11 vjerojatno će bit grafika za prste polizat ali sada je užas iako je sve na max. Malo objektivnosti ti nebi škodilo.Igra mi takodjer kao i većini na tw forumu koristi od 15 do 70 % gpu i nije još pripremljena za više jezgrene procesore.

Constantine
23-02-2011, 12:49
meni grafika izgleda fanatastično,a i igra također,ovo je prvi TW koji sam zaigrao.

Praetorian
23-02-2011, 12:55
Zaigro sam kod frenda koji ima i7 procesor, Ati 5850, 4 gige rama....
Igra šteka ko luda, a grafika je lošija od Napoleona.
Epic fail.

EDIT: Ja neznam koji su quratz išli izdavat tako brzo novi TW, srećom da ne uživam baš puno u Samurajima tako da mi svejedno, ali ako to naprave s ROme TOtal War 2 onda ću bit ljut.

Igru ću svejedno kupit, možda 6 patcheva sredi zasad ovaj piece of sshit.

hrčak
23-02-2011, 13:31
Lol, kreće pljuvanje po ČITAVOJ igri na temu JEDNOG demoa, još da se ti pametni koji pljuju sjete otić na forum Shoguna i tamo reć probleme, ali ne, oni su jebeno pametni, đizas. Nego, jel će igra biti rađena samo za Direct 11 ili će biti i za 9?

GDra
23-02-2011, 14:23
Meni je igra odlična, ne šteka previše i puno je bolja od prijašnjih nastavaka.

Forengner
23-02-2011, 14:27
Nego, jel će igra biti rađena samo za Direct 11 ili će biti i za 9?
To si mogao da zakljucis iz par postova iz threada,ali nema veze:
Da,bice i Dx11.Ovo je samo demo,stoga je dx9 prihvatljiv.

hrčak
23-02-2011, 14:33
Najvažnije mi je da u punoj igri bude dx9 jer se inače mogu jebat.

Tsaя
23-02-2011, 14:34
Ma igra je odlična. Nekužim o zašto serete, da grafika nevalja ...
Predobra je igra, meni sve na max. radi savršeno, puno je bolje napravljena od prijašnjih TW-ova.
Dosta su sadržaja stavili u demo, upravo sam prešao onu kampanju. Igra je super :) !

MBO: ASUS P7P55D EVO
CPU: Intel i5 750 (2,7 GHz)
VGA: HD5870
RAM: G.SKILL Trident series, DDR3 2000MHz, kit 2x2GB
HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
PSU: Corsair 650W HX
MONITOR: LCD Samsung SM P2250 22" (1920x1080)

Mara da će grafika biti nešto prejebeno, kad vidim taj dx11!

Kill Frenzy
23-02-2011, 14:44
Gameplay mi je dosta bolje nego u prijašnjih tw igara ali kažem bez obzira što je demo igra izgleda loše jako loše i loše se "vrti".Ista stvar je bila i sa ETW pa im je za optimizaciju trebalo 6 mjeseci nekon izlaska igre da ju poprave.dok je recimo ETW izašao sasvim ispeglan.

Vjerojatno će to sve popravit ali nevjerujem do izlaska igre. Vjerujem da će igra do izlaska igre koristit sve jezgre procesora ali sa zauzećem gpu-a mislim da će bit problema.
Kad u cijeloj igru ubace dx11 i aa vjerujem da će igra izgledati "vau"ali mi se svejedno ne sviđa taj plastični look vojnika.Sve blješti,bljak.

možete pokušat u task manageru set afinity i maknut kvačicu sa core 0 i igra će ići dosta bolje

Kad se sjetim emiprea u početcima ovo je ista stvar.Pad fps-a bez razloga.Gledam 1500 vojnika fps 50 ,okrenem kameru na 5 vojnika slideshow :D
Za one pametne:Ok,ovo je demo ali nevidim razloga zašto ne prokomentirati

Tsaя
23-02-2011, 14:57
Koja je tvoja konfa?

Kill Frenzy
23-02-2011, 15:02
gtx 460 1gb
phenom II 955
SSD MachExtreme
4gb ddr3
....

Praetorian
23-02-2011, 15:07

Ajd malo pojasni zašto je puno bolja od prijašnjih nastavaka?

hrčak
23-02-2011, 15:09
TI reci razloge osim štekanja zašto nevalja.

Praetorian
23-02-2011, 15:12
Ajd evo,nema AA, vojnici na momente djeluju plastično. Warscape engine mi je od ETW-a problematičan, a vidim da je i u ShogunuII. Zvuk je loš.

hrčak
23-02-2011, 15:14
A što oko gameplaya, nisam igrao demo osim što sam na netu pogledo par snimki i jedno me zanima, zar je u TW-u važno imat jebenu grafiku da bude igra odlična? Jer prema tome, ja imam osjećaj da ti na temelju toga ocjenjuje Shogun 2.

Praetorian
23-02-2011, 15:16
Ma nisam nažalost mogao uživat u gameplayu od toliko problema s Enginom ((

Kill Frenzy
23-02-2011, 15:17
Ne ocjenjujemo igru na temelju grafike nego navodimo loše i dobre stvari igre. :-x :twisted:

Tsaя
23-02-2011, 15:18
Gameplay je puno bolji nego u prijašnjim nastavcima. Ponašanje jedinica, Ai...
I nemoj previše sudit o igri i postavkama, pošto je ovo demo!

Praetorian
23-02-2011, 15:24
Ne ocjenjujemo igru na temelju grafike nego navodimo loše i dobre stvari igre. :-x :twisted:

Tako je, očekivao sam puno od igre nakon oldičnog Napoleona, ali sam razočaran, ali se nadam da će full verzija valjat.

Hrčak pa šta ako ocjenjujem i grafiku, meni je i ona bitna.

GDra
23-02-2011, 15:32

Ajd malo pojasni zašto je puno bolja od prijašnjih nastavaka?
Ima puno više opcija, bolje sučelje, grafika, zvuk, setting.

Praetorian
23-02-2011, 15:36
Ma ja se iskreno nadam da će full verzija ispravit sve mane Demoa i da će igra Ownat

E da jako mi se sviđaju animacije u igri. Starno se ljudi kreću realno.

GDra
23-02-2011, 15:37
Ninja assassination i sabotage videi su najbolji. :pray:

Tsaя
23-02-2011, 15:56
Šteta što nam samo 3 bitke u demou dopuštaju. :( Baš sam se ponadao da ću malo više moć igrat.

Forengner
23-02-2011, 15:59
Ima li povijesnih sukoba (historical battle) u demo-u.

Tsaя
23-02-2011, 16:03
Ima jedna bitka.

FreePlayCampaign (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=428223)S :pray: :pray: :pray:

The Fury
23-02-2011, 20:27
Muku mučim sa onom historicalom bitkom ... Mogao bih pobjediti, kada me saveznik izda onda popušim samo tako.

Aral
23-02-2011, 20:42
Evo skidam demo, vidim da gro zauzima al nema veze, ide full speed pa ćemo vidjet kakva je igra. Nisam neki fan TW serijala al ovo moram probat.

Tsaя
23-02-2011, 21:23
Skinite ovaj mod koji sam postao, pa ce te moc igrat demo kampanju do kraja.

Totoro
23-02-2011, 21:28
Muku mučim sa onom historicalom bitkom ... Mogao bih pobjediti, kada me saveznik izda onda popušim samo tako.

Pa ne dobija se svaka bitka, tko bi tako igrao hej :(

The Fury
23-02-2011, 22:48
Ipak sam uspio, samo sam promjenio pristup. Do sada sam uvijek čekao neprijatelja da dođe k meni, ovaj put sam krenuo prema njemu gdje smo se našli na pola puta. Brzo sam ih istrijebio, a u međuvremenu je došlo njihovo pojačanje koje sam laku dovršio :)

Aral
23-02-2011, 22:49
Koja je svrha ne moć proć kampanju u demou ako je stavljena da se prođe? Kolko ima misija, par samo jel...?

Arbiter of Change
23-02-2011, 23:40
Ima jedna bitka.

FreePlayCampaign (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=428223)S :pray: :pray: :pray:
Zahvaljujem. Kako mi ide na jetru to kad svaki TW demo donosi: A) combat tutorial i B) strategy map tutorial, oboje uz takav handholding za ne povjerovati. Ajmo Chosokabe, yoho ho ho.

Aral
24-02-2011, 07:59
Probao demo, ok igra, malo trza u strategic battles ak kaj je tu je, bum smanjio detaljie, tak te bitke uvijek autoresolveam. Sve u svemu, ok igra za odigrat, bum još vidio dal ću nabavljat ili ne.

Deadwalker
24-02-2011, 10:43
Demo samo što se nije skinuo. Danas isprobavam :)

Tsaя
24-02-2011, 11:25
Super mi je taj mod, samo da jos srede, da mogu igrat vise od 3 bitke. (rade na tome)

Arbiter of Change
24-02-2011, 12:59
Mene samo uznemirava to što je lik otkrio da su borbe u demou full skriptirane, a ne pogonjene novim i pametnim AI-om.

Deadwalker
24-02-2011, 13:05
Vidjet ćemo. CA je obećao da su veliki trud uložili u poboljšanje AI-a koji je zapravo bio najveća boljka prethodna 2 nastavka.

Durin
24-02-2011, 13:46
Empirea da, Napoleona sigurno ne.

Tsaя
24-02-2011, 14:06
Kad usporediš NTW i ETW dok igraš sve na VH, vidiš ogromnu razliku. NTw ima dosta dobar AI, koji na H i VH predstavlja malo žešću prepreku.
Probaj ovu history bitku u Shogunu na VH igrat.

Insert
24-02-2011, 14:15
Koja je svrha ne moć proć kampanju u demou ako je stavljena da se prođe? Kolko ima misija, par samo jel...?
Ma, kampanja je u TW-u zapravo igra na glavnoj mapi. nije podjeljena na misije kao što je to slučaj s ostalim igrama. kad dođe do bitke na toj glavnoj mapi, prebacuje se u taktički mod ili odabereš autoresolve...

Stavio sam da se skida demo, isprobat ću kad ulovim vremena.

Deno
24-02-2011, 15:19
Kad usporediš NTW i ETW dok igraš sve na VH, vidiš ogromnu razliku. NTw ima dosta dobar AI, koji na H i VH predstavlja malo žešću prepreku.
Probaj ovu history bitku u Shogunu na VH igrat.

Meni na medium sve šteka, shadows ne dolazi u obzir... ma neću ni igrat dok ne kupim novi komp. znači nekih par godina.

The Fury
24-02-2011, 18:48
Igrao sam na normal historical bitku.
Na početku, neprijatelj uvijek pošalje svoje konjanike na moje 2 skupine strijelaca. Isto tako, kada sam odvojio konjanike od ostale vojske, AI je poslao svoju pješadiju sa kopljima na moje konjanike dok je sa ostalima išao na moje ostale trupe. Barem zna counterat AI.

Tsaя
24-02-2011, 18:50
Eto, vidi se da zna koje jedinice treba slat kao protunapad na tvoje.
Bio bi glup da šalje strijelce na konjanike.
Jedva čekam da cijela igra iziđe, pa da mogu kampanju na VH, sigurno je dosta teško.

Insert
24-02-2011, 19:01
Igrao sam malo, grafika je dobra. Igra nije toliko zahtjevna, ali treba se malo pozabaviti s postavkama. isključite sve efekte koji se ionako slabo primjete (nebo i voda na low, sjene off, HDR off, vsync off...). ja na svojoj zastarjeloj konfiguraciji iz potpisa igram na high kad isključim navedene postavke. Moram još grass settinggse malo pogledat jer se trava ne vidi na medium kad odzumiram.

Deadwalker
24-02-2011, 20:39
Sad dok sam upalio Steam, updejtao se demo Shoguna 2. Ne znam kakve su to bugove nasli u demou :)

Durin
24-02-2011, 20:53
Update list includes:
- Multicore supported ( 2 cores max)
- Increased performance
- Sound bugs fixed! All sounds can now be heard without a suddenly silence in the battlefield. Not 100% sure bout this one.

new bugs:

- No subtitles at the beginning of the historical battle. You are able to move your camera at the intro sequence. ( playback only)

Deadwalker
24-02-2011, 21:01
Multicore supported ( 2 cores max)
- Increased performance

mnogo pozitivno :)

Tsaя
25-02-2011, 09:07
Di si pročitao to da ispravlja te bugove?

Deadwalker
25-02-2011, 10:02
Hm, isprobao sam nakon patcha te osjetio lagani boost u perfomansama. Inace, igra je optimiziranija od prethodnika. Na full detaljima i u bitkama imam framerate izmedu 30 i 40 fpsa.

Kill Frenzy
25-02-2011, 11:52
Jesi ti uopće igro napoleona?Na max ga igram u 70 fps-a a ovj na 30 baz AA i bez dx11,kad spustim u bitku imam 9.Ako je to opimiziranije ja sam baba.
Da ne spominjem bolest koju je shogun 2 nasljedio od empirea u počecima a to je jebeni memory leak.Bez razloga fps se sroza na minimalac.Optimiziranije.....pfff

Tsaя
25-02-2011, 13:21
Meni NTW radi lošije jer mi koristi jednu jezgru. Ovo mi super radi, baš fluidno.

The Fury
25-02-2011, 20:33
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=9050838

Time for you to test the AI. (Even if that AI is demo AI)

- The battle is a 100% unscripted battle.

- You can also deploy your units as you see fit.

To vam je ona siege bitka, samo idete na historical battle i to je to.

Anelson
25-02-2011, 20:43
ja necu probati demo. radije cu malo pricekati za full verziju, dan poslije izlaska kako bih izbjegao vecu guzvu
bice groznica :)

Deno
25-02-2011, 21:27
Nego ovaj... recite vi meni kakvi su oni baloni na leđima od generala i njegovih konjanika ? Šta je unutra helij ?

Close Defeat na Historical Battle na Medium. Ostao mi je samo general i išao sam zadnji charge, al čim sam vidio balone na leđima znao sam da sam izgubio.

Duke of Earl
26-02-2011, 13:18
Nego ovaj... recite vi meni kakvi su oni baloni na leđima od generala i njegovih konjanika ? Šta je unutra helij
Ako sam u pravu, a vjerojatno jesam, mislim da se to koristilo kao zaštita od strijela i za identifikaciju.

http://en.wikipedia.org/wiki/Horo_(cloak)

Deno
26-02-2011, 13:25
Nego ovaj... recite vi meni kakvi su oni baloni na leđima od generala i njegovih konjanika ? Šta je unutra helij
Ako sam u pravu, a vjerojatno jesam, mislim da se to koristilo kao zaštita od strijela i za identifikaciju.

http://en.wikipedia.org/wiki/Horo_(cloak)

If the horo-bearer were to die in battle, however, it was proper and honorable to cut off his head and wrap it in part of the horo. :shock:

Zgodno

Dominic
27-02-2011, 19:49
E'o ljudi, vidio temu... Reggo se i moram rec. Demo je preodlican. Na pocetku je bio lose optimiziran al su u apdejtu to sredili. Preso sam nakon mnogo pokusaja onu bitku na Sekigahari, AI je predobar, barem osim onih skriptanih djelova (di ti konjica chargea ravno u Yari Ashigarue, to se jednostavno rijesi spearwallom). Npr. ja vodio bitku na frontu sve micromenadžo, general u pozadini na brdu. Gledam cijelo vrijeme kako se bore i bavim se time, a ono, odjednom 4-5 unita mi chargea odozada na bow ashigarue, pa mi cijelu vojsku routali, a generala su mi zaklali da nisam ni skuzio. Osto sam samo :shock: . U sljedecoj bici to nisu napravili zahvaljujuci Shimazuima koji su ih stjerali desno u fight. :D (Nekad se pocnu fajtat nekad ne, ovisi dali ih Tokugawe chargaju ili ne, evo to je CA trebo bolje odradit) Tamo sam lijepo ''HOLDAO THE FRIGGIN LINE'' te routao i Hideakie i Tokugawe.
Preso sam Chosokabe Campaign Tutorial te poslije skinuo FreePlay Mod. Igro sam sa Miyoshiima, Besshoima i Hatakeyamama. Kampanja je predobra i drugacija od ostalih TW naslova. Npr. agenti i generali skupljaju experience i mozes im birat skillove i retinue na svakom rank upu. Family Tree je predobro napravljen gdje manualno mozes adoptati svoje generale i stavljati za heira koga god hoces (i malu đecu! :P ) mozes generalima davati tajtlove slicne ministrima i tako to. Takoder, 2D portrait je precizno isto napravljen i u 3D obliku na modelima na kampajn mapi! (nezz za bitke kad ih nema u demu xD ) Ninje su predobre, mozete killati, sabotirati gradove i vojske (otrujete vojsku) i spyati. Sa Monkovima/Missionaryima mozete izazvati rebellione u protivnickim provincijama (tako sam dovrsio Besshoe kao Hatakeyama), convertati protivne agente da ne rade vise svoj posao (maknete ih sa kampejn mape) i slicno. Svaki klan moze biti konvertan u kršćanstvo sa shinto-budizma tako sto se glavna regija converta u krscanstvo preko tudih missionarya, utjecaja okolnih regija ili nanban trade portova koji konvertiraju populaciju na krscanstvo. (Nanban - Južni Barbar - naziv za bjelce koji su trgovali na jugu Japana). Dok imate te Nanban Trade Portove mozete regrutirati vojnike sa puskama.
Ma neznam vise sta da pricam, igra je predobra i jedva cekam punu verziju. Sad me samo zanima cijena!! Preordero bi iz UK, samo sta bi mi nabili carinu i porez 35% -.-

Praetorian
27-02-2011, 19:54
Dobro došao na forum ))
Da ninje su predobre. Ima igra super stvari, vjerujem da će finalna verzija bit još ispoliranija od dema.

Constantine
27-02-2011, 20:23
odlican mi je shogun 2,skoro svaki dan igram demo,jedino me turn based kampanja bas i ne privlaci.

Dominic
27-02-2011, 20:52
Dobro došao na forum ))
Da ninje su predobre. Ima igra super stvari, vjerujem da će finalna verzija bit još ispoliranija od dema.

Thanks, i ja to vjerujem.

odlican mi je shogun 2,skoro svaki dan igram demo,jedino me turn based kampanja bas i ne privlaci.

Više si ekšn orjented? :wink:

Forengner
27-02-2011, 21:05
Zdravo!Dobro dosao!Nadam se da ces ostati na forumu i da ces se zabaviti.
@Consta:Pa turn-based kampanje je jedna od najsvetlijih elemenata TW-a,TW bez turn based kampanje nije TW.

Tsaя
27-02-2011, 22:43

Pa to je najvazniji dio. Ugl. svidit ce ti se kad cjela igra dodje van.

@Dominic - Dobrodosao!

samurai
28-02-2011, 12:22
Pozdrav, demo je genijalan, skinuo sam one 100 % nescriptane bitke, i glupo mi je što se u land battleu njihov general zaleti na mene i pogine, njima padne moral i bitka gotova. Još da vas pitam s kime planirate igrati i gdje će te uzeti igru.

hrčak
28-02-2011, 12:27
Ima još jedan Dominic. :D
Nego, kad ono izlazi igra, jer mi se ne isplati skidat demo zbog interneta, a opet ste me zagrijali za igru. :D

samurai
28-02-2011, 12:52
15.3

Tsaя
28-02-2011, 13:35
Ja cu uzet na zavvi.com limited edition. Nekih 250kn.
Najvise se veselim Hatori (ninja) i Takeda klanu.

@samurai - Dobrodosao!

Praetorian
28-02-2011, 15:04
samurai dobrodošao

GDra
28-02-2011, 15:16
Dobrodošao, samurai!

Dominic
28-02-2011, 15:17

@samurai - Dobrodosao!

Joj i ja bi uzo, al sam mislio preko dvd.co.uk, samo sta onda carina i porez ti opale 35%, kako ti mislis za samo 250kn to nabavit? :? (Mislio sam uzet i ACB za PC uz to posto izlaze dva dana razlike jedan od drugog)

Deno
28-02-2011, 15:22

@samurai - Dobrodosao!

Joj i ja bi uzo, al sam mislio preko dvd.co.uk, samo sta onda carina i porez ti opale 35%, kako ti mislis za samo 250kn to nabavit? :? (Mislio sam uzet i ACB za PC uz to posto izlaze dva dana razlike jedan od drugog)

Baš smo o ovome pričali na jednom drugom topicom isto vezano uz narudžbu igre... to je lutrija mogu ti opalit 35% ili 24% na 250 kuna, a drugi paket od 500 kuna mogu pustit tek tako.

Ja sam uzeo Shogun 2 Collector's Edition preko zaavi.com oko 470 kuna je i Dragon Age 2 - 270 kuna. Sad se samo treba nadat da će ovaj na granici dan prije nešto ubost pa da će biti sretan.