Log in

Pogledaj cijelu verziju : razlika u celeronu i pentijumu

KI KI
28-05-2010, 08:33
treba mi podatak kolko pentium 4 3.4ghz fsb800 1mb L2 cache trosi vise od celeronca 2.4ghz fsb400 i L2 cache 128kb?
konfa je u potpisu, na grafi je jos zalman VF700(tak nes, nisam 100% siguran) a napajanje je neko 400W ali nije MS, neko sa C ali isto noname vise manje xD
vec sam zamjetio da mi je napajanje na granici za ovu konfu, recimo sa starom grafom mi je proc radio stabilno na 2.77ghz pri povecanoj voltazi, dok sada cim dignem voltazu, nece da se digne... dodje do windovsa i onda onaj plavi ekran i restarta se... sada dali ce puno utjecati uz sve to sto i maticnu cu mjenjati na noviju, mislim dali ce maticna vise traziti?

Niko Bellic
28-05-2010, 08:50
Evo kako najlakše do novog napajanja...

Posudi od lokalnog klošara njegove najodvratnije prnje, našminkaj se pastom za cipele i odi par dana žicat kunu po centru ili odi na Glavni Kolodvor, ali tamo žicaj za kartu. Kroz tjedan dana bit ćeš pernat kao autohtona Hrvatska kokoš nesilica i onda fino odi u Links pa ubodi LC Power napajanje. Ako budeš mijenjao ploču obavezno uzmi ASRock! Njihove su ploče tako dobre da kod određenih ljudi izazivaju potrebu za pisanjem nebrojeno mnogo hype style postova po skoro svim forumima u Hrvatskoj...

Za dodatne informacije imaš pp... xD

KI KI
28-05-2010, 09:38
aha, znaci trebat ce mi novo napajanje xD i maticnu ne kupujem vec se mjenjam sa braticem tak da xD

marijanovic
28-05-2010, 09:41
Kombinacija novije matične i procesora trošit će ti podjednako kao ova kombinacija koju sad imaš.
No to podjednako znači ipak zericu više, no ne toliko da sad zbog toga trebaš mijenjati i napajanje.
To što te tvoj Codegen (napajanje) izdaje, to je već druga priča. Trebaš ga zamijeniti.
Sumnjam da ti izbacuje BSOD nakon podizanja voltaže proca zbog veće potrošnje grafičke, te stvari nisu povezane.
Tj jesu povezane, ali ne u tolikoj mjeri da može toliko utjecati.
Prije bih rekao da te procesor ili ploča izdaju.

Evo kako najlakše do novog napajanja...

Posudi od lokalnog klošara njegove najodvratnije prnje, našminkaj se pastom za cipele i odi par dana žicat kunu po centru ili odi na Glavni Kolodvor, ali tamo žicaj za kartu. Kroz tjedan dana bit ćeš pernat kao autohtona Hrvatska kokoš nesilica i onda fino odi u Links pa ubodi LC Power napajanje. Ako budeš mijenjao ploču obavezno uzmi ASRock! Njihove su ploče tako dobre da kod određenih ljudi izazivaju potrebu za pisanjem nebrojeno mnogo hype style postova po skoro svim forumima u Hrvatskoj...

Za dodatne informacije imaš pp... xD
Ti to iz iskustva? Vidi se da nisi u toku, danas je moderno žicat za lijek ili hranu, samo se smjestiš pored apoteke.
Tamo na trgovima i kolodvoru bude previše konkurencije... hehe :rotfl:

KI KI
28-05-2010, 09:52
maticna je novija mozda godinu, uglavnom ja i bratic mjenjamo samo maticnu, moja podrzava njegov proc a njegova ovaj moj pentium novi pa je njemu slicno a meni bolje, a kaj se tice napajanja neznam koje je ali mislim da nije to kaj si rekao xD dok sam imao staru grafu (5200FX) ja sam clockao proc na 2.77 sa podignutom voltazom za malo(mislim za 0.075V tak nes) a sada sa novom grafom(7600GS) + hladnjakom na njoj nemogu uopce dici voltazu jer mi se pojavljuje kao da nema dovoljno i svaki put kada upalim komp izbaci mi nvidia error da mi grafa nema dovoljno struje i da radi na nizim taktovima (u everestu i GPUZ povjerio i radi na originalnim taktovima a ne na snizenim kako kazu)

marijanovic
28-05-2010, 10:04
To što se tebi pri paljenju kompa pokazuje, to upozorenje nVidie, to se pokazuje onima koji nisu skopčali kabel napajanja u grafu, a grafa traži dodatno napajanje. Nije ni čudo da te zeza.
Ako si pak prikopčao a i dalje to ispisuje, onda mijenjaj napajanje pod hitno jer ovako ti komponente pate.

Niko Bellic
28-05-2010, 10:14
WTF? Normalno da imam iskustva. Šta misliš odakle mi pare za komp? :?

žicanje + boce = gomila para :wink:

marijanovic
28-05-2010, 10:34
WTF? Normalno da imam iskustva. Šta misliš odakle mi pare za komp? :?

žicanje + boce = gomila para :wink:

Mora da je tako kod vas purgera, kod nas u ostatku zemlje od te struke nema hardvera.
Recesija je, ljudi siromašni, ak i užicaš za hardver nemaš za struju.

Al zato se razvija obiteljski obrt.
Bake i djedovi (aka penzija) smećare (obrću po smeću).
Roditelji i ta generacija, posluju po trgovinama (špara se na grijanju).
A mladež, mladi žicaju za đeparac.

Sickmanno1
28-05-2010, 16:46
Meni nikad nece biti jasni ljudi koji rade a imaju mamu i tatu, onak lol

Niko Bellic
28-05-2010, 16:53
Možda se rješenje tog misterija krije u tom da nisu jedinci i/ili žele više, bolje und močnejše. Razmeš now drug aljbanac?

KI KI
29-05-2010, 12:15
marijanovic, napajanje onda koje bi mi bilo dobro, stim da necu imati taj proc neg ovaj pentium 4 3.4ghz i mozda stavim jos jedan mali ventilatoric koji sam nabavio.

marijanovic
29-05-2010, 12:55
Pa čuj KI KI, predložio bih ti ja hrpu napajanja samo je pitanje koji su tvoji afiniteti pa ti zbog toga moram,
jednostavno moram, postaviti sljedeća pitanja:

1. Koliko novaca planiraš izdvojiti za napajanje?SIspod nekih 250 Kn ja ne bih išao, a što više to bolje.
2. Planiraš li to napajanje iskoristiti i za recimo iduću konfiguraciju?SAko budeš kupovao nove komponente,
da ne mijenjaš napajanje... U tom slučaju ne bih preporučio izdatke manje od oko 400 Kuna poradi snage/kvalitete
napajanja i duljine jamstva.
3. Koje trgovine dolaze u obzir? Recimo, ako naručuješ da ti stigne dostavom to je nekih 50 Kn više odmah...

Eto, odgovoriš fino i polako pa ćeš dobiti odgovore koje tražiš.

KI KI
29-05-2010, 21:01
ova konfa, samo cu proc mjenjati. znaci da ovo vrti relativno malo ocati i tako... ali nista previse i nece ici u novu konfu, a ovo vise ne planiram nadogradjivati, mozda jos relativno gigu rama...
izdatak, neograniceno... normalno ne da je sada preskupo, ali da vrti ovo i uz to da je kvalitetno, dostava dolazi u obzir ali prvenstveno gledaj comel, jer ako u linksu recimo ima isto napajanje za 250 kn a u comelu 300 kn radje cu uzeti u comelu jer odmah ga mogu dobiti a postarina je 50 kn ...

znaci da nije srot, ali ne da je najbolje kvalitete... glavno da sluzi svrsi

marijanovic
29-05-2010, 21:27
Ajme al ti Comel ima velik izbor, ubilo se :rotfl:

No što je, tu je. Iz Comelovog popisa s interneta samo Xilence Red Wing 480W (http://www.comel.hr/katalog/racunalne-komponente/kucista-i-napajanja/118507/napajanje-xilence-480w-red-wing-12cm-ventilator)Sdolazi u obzir.
Na stranici piše 309 Kn...

Imaš peh što u Karlovcu nema nešto s normalnom ponudom.
Možda u tom Comelu možeš kupiti i nešto što nemaju na netu (koliko često ažuriraju cjenik na stranici?)...
Ako nađeš nešto od LC Power (s više od 400W), Fortron, Corsair, OCZ, Chieftec, Sharkoon, Seasonic - bolji izbor.

flander
29-05-2010, 21:29
Imaš peh što u Karlovcu nema nešto s normalnom ponudom.

pričaj mi lol

a gle možda ovdije nađeš neš, isto u Klc-u preko puta policijske

http://lingua-centar.hr/cybershop/artik ... janje&g=13 (http://lingua-centar.hr/cybershop/artikli.php?dy=Napajanje&g=13)

KI KI
29-05-2010, 21:34
A znam al ak netrebam narucivat iz zagreba onda necu xd
A od onih jeftinijih nista?

marijanovic
29-05-2010, 21:59
A znam al ak netrebam narucivat iz zagreba onda necu xd
A od onih jeftinijih nista?

Kojih jeftinijih? I zašto bi itko uzimao napajanje jeftinije od 300 Kn?!?

LC Power 380W što imaju je minijaturno, nije klasičnog formata, dakle nije dobro.
A ostala jeftinija su podjednaka pa čak i lošija od tog koje sad imaš.

fear
29-05-2010, 22:01
Najbolje ti je da se prošetaš do Comela i pitaš ih što trenutno imaju jer neki dijelovi cjenika nisu baš često ažurirani.

KI KI
30-05-2010, 13:01
Bum uzeo ovo kaj je marijanović predlozio
Btw do koje temp moze ic presscot jezgra? Citao da 73stupnja su ok

KI KI
31-05-2010, 14:50
kupio napajanje, stim da nisu imali XILENCE 480W red wing za 300kn nego XILENCE 550W office edition(ovo nepise nigdje na kutiji nego samo na njihovoj stranici) za 300kn, e sada ja izbacio staro i metnul novo i sta se desilo... nis... upalim i sam cujem da su se pokrenuli svi ventilatori, ali nakon sekundu se zgase i gotovo... nece ga uopce dignuti... sada vratio nazad staro napajanje a novo ceka....

fear
31-05-2010, 15:00
Nemoj reć da si kupio preslabo napajanje :rotfl:

marijanovic
31-05-2010, 15:05
Što ćeš onda s tim novim (a neizgled neispravnim) napajanjem?

Preporučam metodu "put pod noge i polako do trgovine" na reklamiranje.
Možeš probati i "jedna trula paprika pokvari cili paprikaš" (odeš tamo i fino - skopčo ja napajanje, ono se upali i ne radi.
Vratim staro a ono ošle i ostale komponente od tog novog koje je bilo neispravno. I tražiš odštetu. Možda ti nešto poklone.
No ne očekuj puno...).

I da, to RedWing 480W >> 550W Office.

Možda nisi nešto dobro spojio kad si spajao, ajd probaj opet.
Ne vjerujem da je otišlo odmah od prvi puta...

E, pazi ovo, ako se na njihovoj stranici registriraš - dobijaš dodsatne godine jamstva.
Pogledaj ovdje (http://www.xilence.net/index.php?id=97&L=2).

IGoR_2803
31-05-2010, 15:31
Što ćeš onda s tim novim (a neizgled neispravnim) napajanjem?

Preporučam metodu "put pod noge i polako do trgovine" na reklamiranje.
Možeš probati i "jedna trula paprika pokvari cili paprikaš" (odeš tamo i fino - skopčo ja napajanje, ono se upali i ne radi.
Vratim staro a ono ošle i ostale komponente od tog novog koje je bilo neispravno. I tražiš odštetu. Možda ti nešto poklone.
No ne očekuj puno...).

nema šanse da upali to s odštetom, živimo u rvackoj... :(

KI KI
31-05-2010, 15:36
ali napajanje to nemre biti slabije od ovog kaj sad imam... nevjerujem da sam krivo spojio... posto sam isto tak i sada spojio staro i radi... uvjek mogu proci tamo te se zaliti... mozda je fakat ovo crklo xD

IGoR_2803
31-05-2010, 16:37
ne bi bilo prvi puta, isto mi se desilo kada sam curi slagao komp pred par godina... doduše tada napajanje uopće nije davalo znakove života, par puta spajao skroz od početka sve i jednostavno ništa, kao da napajanja ni nema... reklamacija i to je to... istinabog da je napajanje bio neki šrot od codegena...

jesi siguran da si sve dobro spojio? sve potrebne kablove itd...?

KI KI
31-05-2010, 18:40
pa HDD, maticna na 2 mjesta, i zalman od grafe, to je ono must have :D i to je i sada ukopcano, stim da napajanju fali sata ulaza... nemrem spojiti CD pogon xD
http://img212.imageshack.us/i/dsc02190b.jpg/
ima ovakvih sam 2, to spojim HDD i zalmana, dok nemam za cdpogon te za jos jedan dodatan vent.

i samo sam 2 puta cuo takav zvuk paljenja ventova, nakon toga mrtvo... prodjem sutra reklamirati.

marijanovic
31-05-2010, 19:03
A uštekati napajanje u grafu? :?

I za te 4-pinske konektore na svakom čošku nabaviš razdjelnike...
No, ako je to napajanje toliko slabo konektorima, bolje uzmi neko drugo...

KI KI
31-05-2010, 20:08
grafa nema posebno napajanje, a neznam dal mogu traziti da promjenim ovo napajanje, vidjet cu sutra, necu sad opet kupiti novo napajanje za jos 300kn... to mi previse...

marijanovic
31-05-2010, 20:40
grafa nema posebno napajanje, a neznam dal mogu traziti da promjenim ovo napajanje, vidjet cu sutra, necu sad opet kupiti novo napajanje za jos 300kn... to mi previse...

Gle, oni ti moraju dati ili isto takvo ispravno ili drugo iste vrijednosti. Ili pak vratiti puni iznos.
Samo nemoj dugo čekat s vraćanjem na reklamaciju...

KI KI
01-06-2010, 06:54
pa no evo idem danas ujutro, sam da malo sunce izadje i odem tam i usput u mup xD ali znaci ako imam priliku da pokusam da mi umjesto novog ovog daju onaj XILENCE 480W Red Wing?

KI KI
01-06-2010, 09:48
evo dosao... nedaju mi zamjenu... ali su mi dali novo koje je on isprobao da radi...
e sada problem je u tome sto ja mislim da sam sjebao napajanje xD

evo par slikica pa mi kazite sto mislite
da se pohvalim malo xD (http://img215.imageshack.us/i/dsc00315u.jpg/)
dokaz o 550W i nigdje nepise office editon :( (http://img180.imageshack.us/i/dsc00316e.jpg/)
ovog zutog ima manjka(sata,samo su 2 a ja trebam minimum 4) a ovog pinki okruzenog ima viska... dali ima nastavak da to postane SATA? (http://img709.imageshack.us/i/dsc00317mz.jpg/)
ovdje ja mislim da sam se sjebao... dali je sada ukljuceno da radi na 230V ili da radi na 115V? stim da je ovak tvornicki (http://img693.imageshack.us/i/dsc00318ar.jpg/)
dali bi onda ovak trebalo biti za 230? u uputstvima nis nepise... (http://img594.imageshack.us/i/dsc00319s.jpg/)
trenutno nisam mogao preko imagesforme uploadati jer je offline nes... ako linkovi nerade budem reuploadao

marijanovic
01-06-2010, 10:56
1. Imaš iste zvučnike kao ja.
2. Nesmoješ stavljati zvučnike na napajanje, oni sadrže magnete pa mogu itekako naškoditi...
3. Da, moguće je da si zeznuo s tih 115V i 230V. Stavi ti na 230V.

Zanimljivo da imaju prekidač na napajanju, tj da prave isto napajanje za europsko i američko tržište,
pa si korisnici sami moraju prebacivati...

KI KI
01-06-2010, 11:11
1. znam :D ti si mi ih preporucio :D i odlicni su, kad bas dokraja stavim monitor mi doslovce skace xD
2. a jbg :D mozda sam ih u startu vec sjebao
3. znaci morati biti ovak (http://img594.imageshack.us/i/dsc00319s.jpg/)

marijanovic
01-06-2010, 11:18
E sad ne znam kako prekidač mora biti, no mora biti način rada pri 230V aktivan.
Zar ne piše nigdje u uputstvima? A da jednostavno nazoveš i pitaš te gdje si kupio?

KI KI
01-06-2010, 11:37
nema u uputstvima... btw kaj ak ga ukopcam a stavljen je na 115? jel to moze potencijalno sprziti :DD?

marijanovic
01-06-2010, 11:41
nema u uputstvima... btw kaj ak ga ukopcam a stavljen je na 115? jel to moze potencijalno sprziti :DD?

Duplo veći napon, jasno da će spržit. Slično kao udar groma, samo malo blaže...
Gradska mreža oscilira 210V - 230V, 115 je takoreći duplo manje...

Edit:
Stavi da ti se vidljivo vidi, tj da piše 230V. Konzultirao sam se sad s jednim kolegom koji je radio s takvim napajanjima.
Ako piše 115V ne prikapčaj...

KI KI
01-06-2010, 11:51
aha, tak je i tvornicki a i prosli put sam tak stavio da se vidi 230 i gle kaj se desilo :D, ali ok ako to tako kazes

marijanovic
01-06-2010, 11:52
Ha čuj, ti probaj...
Ako opet neide, opet reklamiraj...

IGoR_2803
01-06-2010, 15:45
ostavi onako kako je bilo, ne znam zašto si to opće dirao... znači stavi tako da se vidi brojka 230 V...

a što se tiče sata i molex konektora, krivo si označio na slici... ovo što ti je sa žutom zaokruženo su molex konektori, a sa pinky su sata power konektori...

KI KI
01-06-2010, 18:30
a gle kaj im nece biti cudno ako reklamiram? mislim ovaj je isprobao napajanje :D i radilo je, ako dodjem sutra opet :D kaj mu nece biti cudno? i btw da igor sry zeznuo se... ugl ja trebam vise molex konektora

ScorpiuS
01-06-2010, 19:17
Većina kvalitetnih napajanja (ako ne i svi) automatski izmjere voltažu, tak da se tvoj PSU nemože pohvalit nekom ekstremnom kvalitetom :P

KI KI
02-06-2010, 13:48
mda... ugl novo napajanje(poslije reklamacije koje sam dobio i oni isprobali tamo da valja) ja stavih u komp sad, i gle cuda... NERADI... sve spojeno dobro 100%, i ukopcam na 230V i sada komp se upali na 1s i nazad ugasi... i DALJE nece... jeli je moguce da je ovo XILENCE 550W slabije od mog codegena400W? i da jel ima nastavak za SATA da postane MOLEX?

marijanovic
02-06-2010, 13:51
Ne kužim šta imaš dodatno ukapčati na 230V ako je već bilo postavljeno na 230V?
Nemoj mi reči da si opet spojio napajanje na 115V jer lijepo sam ti rekao da treba na 230V...

Ne, to Xilence je sigurno jače od CodeGena.
I ne postoji nešto da sata pretvori u molex. No zato imaš one što dijele jedan molex u dva...

KI KI
02-06-2010, 18:26
stavio sam ja 2 puta i na 115 :DDDD cuo neke zvukove koji mi se nisu cinili dobrim xD i odmah zgasil i prebacil nazad na 230V :D
a dobro glavno da ja imam 4 molexa :D

i kaj onda sa napajanjem? ZASTO neradi? :(

marijanovic
02-06-2010, 21:28
stavio sam ja 2 puta i na 115 :DDDD cuo neke zvukove koji mi se nisu cinili dobrim xD i odmah zgasil i prebacil nazad na 230V :D
a dobro glavno da ja imam 4 molexa :D

i kaj onda sa napajanjem? ZASTO neradi? :(

Ovako, hoću da uradiš ovo:
1. Prepiši specifikacije s Xilence napajanja na papir. Dakle one napone i jakost struje.
2. Prepiši specifikacije s Codegen napajanja na papir. Dakle one napone i jakost struje.
3. Usporedi ih. Dakle one napone i jakost struje.
4. Napiši ih ovdje na forumu i navedi neke svoje zaključke. Dakle one napone i jakost struje...

marijanovic
11-06-2010, 14:23
Nit si napravio što sam upitao nit si javio kako si riješio problem...

KI KI
12-06-2010, 11:53
nisam ni jedno ni drugo... jednostavno nemam sada vremena to sve prepisivati i gledati... imam problema u skoli tako da trenutno nista... javim se u utorak ili u srijedu popodne kada rijesim skolu...

KI KI
13-07-2010, 11:23
ev me ponovo :D napokon nasao vremena i zivaca i rastavio komp da ispisem sve kaj ste me trazili i da nadjem jos pokoji problem xD

prvo slikice neke
prednji USB (http://img709.imageshack.us/i/xcbv.jpg/)
ovo su valjda konektori za prednji USB, kao sto vidite ima ih 2x4, 4 za jedan usb i 4 za drugi...
i sada ih neznam spojiti na
plavi krug-utori za USB, crveni- za paljenje gasenje i ta sranja (http://img96.imageshack.us/i/usbq.jpg/)
ovaj plavi krug ima 9 pinova a ja imam 8 konektora... u knjizici od maticne pise kako se to spaja... ali su potpuno drugacije i i sve oznake nego na konektorima pa neznam kak da spojim...

a sada napajanja...
CODEGEN 400W model 300xx
AC input - 115/230VAC 8/4A 60/50Hz
AC output - 115/230VAC 1/0.5A 60/50Hz
DC output -
+3.3V || +5V || +12V1 || +12V2 || -5V || -12V || +5VSB
15A |||| 20A ||| 8A |||| 14A ||| 0.5A || 0.8A || 2A
||120W MAX |||| /// |||| /// |||| 9.6W MAX ||| 10W
|||||||||||||||||||||||400W||||||||||||||||||||||| |||

XILENCE 550W office edition -.-
AC input - 110/240V 9/6A 60/50Hz
DC output
+3.3V || +5V || +12V1 || +12V2 || -12V || +5VSB
30A |||| 32A || 18A ||||| 20A || 0.5A || 2.5A

RIDER32
13-07-2010, 12:06
De napiši kakve su ti oznake na konektorima i na matičnoj pa ćeo ti reči :wink:

KI KI
13-07-2010, 12:24
na konektorima pise
1. cetiri
1 ground
1 +D
1 +VCC
1 -D
2. cetiri
2 Ground
2 +D
2 +VCC
2 -D
stim da su ove jedinice i dvojike u kruzicima
na maticnoj nis nepise a u knjizici od maticne pise ovak
gornji red pinova(njih 5 gdje je)
USB+6V, USB_P6-,USB_P6+,GND,NC
donji red pinova (njih 4)
USB+5V,USB_P5-, USB_P5+,GND
znam da je GND ground iliti uzemljenje ali ovo ostalo... zasto bi pobogu na jedan usb isao 6V a na jednog 5V....

RIDER32
13-07-2010, 13:51
Uf nisma mislio na USB utore nego ove drkice za paljenje i gašanje :D

ovo što si napiso je sa matične ploče?

Aj probaj to pospajati ovako:
donji red, tamo di imaš 4 pina pospajaj ovako (s ljeva na desno) crveni-žuti-zeleni-crni
a gornji red , di imaš 5 pinova pospajaj isto tako samo onaj što nema para zanemari.

Ja na staroj ASUSici imam tako pospajano samo imam 2 takva panela i oba USBa su mi spojena u donji, a gornji neznam čem služi.
Valjda su isti :D

KI KI
13-07-2010, 14:01
a probat cu :D sam se nadam da necu skuriti usb xD
a ovdje dje su mi ledice i paljenje i sve , tu mi nestanu...

RIDER32
13-07-2010, 15:34
Šta ti tu nestane? Nekontam taj dio :)

KI KI
14-07-2010, 07:43
ma spominjao si nesto o panelu dje mi se nalaze pinovi za paljenje restartanje i ta sranja, e tu ti konektori od usba nestanu xD

RIDER32
14-07-2010, 16:22
Aha misliš na ovo što sam spomenuo da sam imao 2 panela na staroj matičnoj. Mislio sam 2 takva plava panela samo za USB + još jedan za tipke i ledice. Naravno da tu nestane :)

KI KI
14-07-2010, 21:12
e da to
molio bi gospodina marijanovića da mi objasni ovo u svezi napajanja ako nije problem
sve sam prepisao sto je trazio...
jedino sto sam odmah primjetio je da fali jedna voltaza na novom. ali nekako mislim da to nije problem

RIDER32
15-07-2010, 00:23
nisma baš master of napajanje al vidim da xilence ima veće amperaže tj snažnije je :wink:

KI KI
15-07-2010, 07:39
a to i budala vidi :D ali na xilencu fali onih -5V... mislim barem nepise.... sad ako je to do toga... onda mi nece to napajanje uopce koristiti? ili ja jednostavno nemrem pokrenuti novo napajanje jer neznam...

RIDER32
15-07-2010, 09:33
Why not? Samo pouštekavaš kako treba i nema šta neraditi.

marijanovic
15-07-2010, 09:43
Xilence je jače od tog Codegen, puno jače. Nije slabo pa da ti zbog tog ne radi.
Zaključak je da si ga spalio krivim prebacivanjem (115 - 230 V) ili da nisi sve dobro spojio pri ugradnji.
Kog si vraga išao to prebacivati?

A za spajanje prednjih USB-ova i ostalog, nešto ti tu krivo gledaš.
Ne može biti da se oba prednja USB-a spajaju na jednu grupaciju pinova.
Za svaki bi USB trebalo biti odvojeno.
De daj nam link na matičnin manual u digitalnom obliku pa da sami vidimo.

KI KI
16-07-2010, 08:06
http://porthos.ist.utl.pt/ftp/windows/D ... 4s8x-x.pdf (http://porthos.ist.utl.pt/ftp/windows/Drivers/asus/e1217_p4s8x-x.pdf)
od 27-32 stranice su konektori

marijanović, prvo kad sam ga dobio, spojio sam sve kako se spada, 2 puta provjerio sve je bilo dobro, stisnem paljenje, upali se na 1 sekudnu i zgasi se...
da mozda netreba nekako posebno paliti pc kad se stavi novo napajanje?

marijanovic
16-07-2010, 09:52
Ma ne treba nikakvo posebno paljenje, samo sve dobro spojit i normalno na gumb na kućištu palit.

Gledam sad tvoj manual - izgleda da ti taj USB header nije za prednji USB već za zasebni USB/GAME modul što se stavi nazad.
Ploča ti nema za Front USB. Možeš jedino pokušati spajati nekako pa možda i uspiješ.

Pretpostavljam da si paljenje, reset, diode i ostalo dobro spojio.

KI KI
16-07-2010, 14:41
to jesam... ali ja imam napred 2 usb-a koja su normalno radila prije...

marijanovic
16-07-2010, 14:44
Tvoja matična koju si proslijedio bratiću imala je front USB i zato ti je i radilo.
Njegova matična koja je sad kod tebe nema front USB. I to je to.

golfw12
16-07-2010, 15:53
neznam koliko sam dobro shvatio problem, ali što se tiće front usb-a samo neka spoji konektore (od usb-a) na matičnu po predviđenoj šemi na manualu

Tvoja matična koju si proslijedio bratiću imala je front USB i zato ti je i radilo.
kako nema

http://img31.imagevenue.com/loc367/th_90566_bla_122_367lo.jpg (http://img31.imagevenue.com/img.php?image=90566_bla_122_367lo.jpg)

jer je to samo izlaz za dodatne usb-ove

marijanovic
16-07-2010, 16:14
neznam koliko sam dobro shvatio problem, ali što se tiće front usb-a samo neka spoji konektore (od usb-a) na matičnu po predviđenoj šemi na manualu

kako nema

http://img31.imagevenue.com/loc367/th_90566_bla_122_367lo.jpg (http://img31.imagevenue.com/img.php?image=90566_bla_122_367lo.jpg)

jer je to samo izlaz za dodatne usb-ove

Ne može tako spojiti. Prednji USB koliko ja znam njemu treba:
1 4 1 ground 1 +D 1 +VCC 1 -D
2 4 2 Ground 2 +D 2 +VCC 2 -D
Dok na ploči ima:
gornji red pinova(njih 5 gdje je)
USB+6V, USB_P6-,USB_P6+,GND,NC
donji red pinova (njih 4)
USB+5V,USB_P5-, USB_P5+,GND
I nemam pojma što mu je ta četvorka, čemu služi taj pin, prvi put vidim...

Aw sad tek skužim da nema konektore na kojima u kružiću piše 4. Aime meni al sam čorav.
Kako je on to ofrlje napisao. :( I da nitko od nas nije skužio...

Ok, spojit vako:
1 Ground na prvi GND
1 +D na USB_P6+
1 -D na USB_P6-
1 +VCC na USB+6V
isto tako:
2 Ground na drugi GND
2 +D na USB_P5+
2 -D na USB_P5-
2 +VCC na USB+5V

Isprobat i javit. :)

KI KI
20-07-2010, 10:13
isprobadoh, i sada javljam da radi ^^
hvala marijanović, ali jos uvjek ostalo pitanje napajanja... kaj znaci onda napajanje bi trebalo raditi... ali neradi? probat cu ja to jos jednom sve spojiti pa cemo vidjeti ^^

marijanovic
20-07-2010, 12:04
Ne vrijedi ti. Spalio si ga prebacivanjem. Idući put ugradi onako kako ti ga prodaju i ništa ne diraj.
A ovako sad nosi na servis cijeli komp pa nek oni naštimaju da radi...

KI KI
20-07-2010, 12:10
a neda mi se nositi komp na servis... em ce mi comel masno naplatiti, em nemam garanciju, em necu komp imati par dana kak su spori...
budem opet probao sve spojiti, ako nece nosim napajanje na reklamaciju opet xD pa onda cu sve spojiti kako se spada pa cemo vidjeti stacemo